Врхунски стручњаци за битцоин и криптовалуте које требате знати и пратити

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Битцоин је само једна од многих крипто валута која замагљује линију између финансијских трансакција и рачунарског програмирања. Стручњаци верују да ће технологија блоцкцхаина која подупире битцоин на крају револуционисати банкарску индустрију и друге.

Откако је валута лансирана 2009. године, процењује се да милиони људи посједују или тргују валутом. Стручњаци за Битцоин промовисали су га, уложили у њега и финансирали компаније које га користе.

Овај ресурс нуди водич неким од најпознатијих стручњака за битцоин, заједно са њиховим разлозима за рано усвајање у крипто валутама.

Касни, Велики Хал Финнеи

Хал Финнеи слови као један од најважнијих учесника битцоина у првим данима његовог развоја. Био је први икада тестирајући шифру Сатосхи Накамото-а, а прву битцоин трансакцију икада добио је 2009. године за коју је рекао да се заборавио вратити. Пре тога, Финнеи је био снажно укључен у покрет ципхерпунк, а запажен је по свом раду у шифровању прилично добре приватности (ПГП). Осамдесетих је дизајнирао и Атари игру, Армоур Амбусх.

Финнеи је преминуо у августу 2014. године, након 5-годишње борбе са амиотрофичном латералном склерозом. Још 2013. године шифрирао га је, иако га је “суштински парализирала” због своје болести. Његова породица продала је неке од битцоина како би му платила лекарску негу у 2013. години, када су оне биле процењене на око 100 УСД по комаду.

Финнеи је широко препознат као пионир на свом пољу, а цео опсег његовог утицаја још увек није признат. Његова супруга Фран води свој лични блог на којем је документовала Финнеиева постигнућа и његову болест.

Андреас Антонопоулос

Андреас Антонопоулос је аутор, предузетник и стручњак за криптовалуте. Судјеловао је с бројним иницијативама и организацијама за битцоин, укључујући Битцоин фондацију и Блоцкцхаин.инфо. Написао је прву књигу о битцоин-у, и један је од најцењенијих говорника на свету о битцоин и блоцкцхаин технологији.

Антонопоулос, као и многи заговорници раних биткоина, верује да је снага битцоина у отвореној архитектури. То га раздваја од неких ентузијаста који раде на блоцкцхаину који технологију виде као потенцијално приватно средство. Такође је био жестоко критичан према несретној размени Мт.Гок, називајући је “пословом коју воде незнани.”

Антонополоус је један од редовних домаћина подцаст-а Лет’с Талк Битцоин.

Бриан Армстронг

Бриан Армстронг је генерални директор Цоинбасе-а, једне од најпопуларнијих свјетских размјена биткоина. Армстронг зна више од мало о ометајућој технологији, претходно је радио као софтверски инжењер у Аирбнбу. Плата му се у потпуности исплаћује у битцоину.

Армстронг је познат по томе што говори о темама око битцоина, како у погледу технологије, тако и културе која је окружује. Тврдио је да ће валута заменити амерички долар до 2030. године и критички се односи према неким основним програмерима који су укључени у одржавање његовог основног кода. Такође је велики заговорник Битцоин Цлассиц-а, контроверзне надоградње величине блока за коју каже да би помогао платформи да повећа.

Иако је поборник регулације, Армстронг је изјавио да се такође веома залаже за приватност. Почетком 2017. изјавио је да ће Цоинбасе оспорити судски налог за ИРС који захтева 3 године историјских података о америчким купцима Цоинбасе-а..

Вицториа ван Еик

Вицториа ван Еик је самоуверена битцоин опсесивно и описује битцоин као “начин живота”. Она је партнер у Битцоин Стратеги Гроуп, консултантском послу који има за циљ да промовише добробити битцоина за мала предузећа. Доприносила је и ЦоинДеску, ЦоинТелеграпху и Битцоин Магазину.

Као ВП-ов за развој заједнице на ЦхангеТипу, ван Еик је био одговоран за промоцију предности битцоин микро плаћања. ЦхангеТип се затворио када је његова радна снага апсорбована у Аирбнб. Наставља да сарађује са битцоин компанијама, са посебним фокусом на банкарство и мобилне уређаје.

Блитхе Мастерс

Блитхе Мастерс је један од најпознатијих заговорника блоцкцхаина као алата за комерцијалне банкарске системе. Али Мастерс, који је био рођак у ЈП Морган, контроверзна је фигура у заједници. Док многи стручњаци за битцоин желе видјети да се блоцкцхаин користи за ослобађање друштва од финансијских ограничења, Мастерс тражи супротно: “Ми желимо да [тренутни финансијски систем] учинимо јачим, бољим и сигурнијим.” Иако није сама са овом визијом, она је можда један од најпознатијих заговорника за то.

Мастерс-ова компанија, Дигитал Ассет Холдингс, промовише блоцкцхаин као начин поједностављења финансијских трансакција. Извлачењем посредника из процеса банке су теоретски могле да смање трошкове и ресурсе сопственим системима дистрибуираних књига, на исти начин на који битцоин користи дељену књигу уместо евиденције централне банке. Њена верзија дељене књиге додаје прегласавање како би се осигурало да се трансакције приватно обрађују, што је кључно за осигурање да трансакције буду скривене од јавног прегледа.

Док је Блитхе Мастерс активнији у блоцкцхаин дискусијама него битцоин, она је вероватно један од стручњака који највероватније посежу за технологијом ка маинстреаму. Без обзира на то, битцоин еванђелисти ће јој вероватно пружити широки вез док покушава комерцијализовати систем.

Елизабетх Плосхаи МцЦаулеи

Елизабетх Плосхаи МцЦаулеи тренутно је менаџер рачуна у БитПаи-у, претходно је била директор за комуникације у Битцоин Магазину. Плосхаи МцЦаулеи такође је у одбору Битцоин фондације и познат је као еванђелиста за цриптоцурренци.

На БитПаиу она жели добити више добротворних организација, политичких организација и непрофитних организација које укључују битцоин. Такође служи као саветник у БитГиве фондацији и заговорник је веће разноликости у заједници: „Једна област за драматично повећање усвајања биткоина у САД-у и другим земљама биће укључивање више жена. Тренутно око 90% жена контролише финансије домаћинстава у САД. “

Цатхерине Ницхолсон

Цатхерине Ницхолсон је извршна директорица БлоцкЦипхер-а, који програмерима даје технологију потребну за осигурање блоцкцхаин апликација. На то се позива као Амазон Веб Сервицес за блоцкцхаин. Компанија води више блокова повезаних са низом различитих индустрија.

Ницхолсон сматра да је битцоин за јавно добро, јер је децентрализован и омогућава да кредитима и финансијској подршци приступе људи који немају приступ традиционалним банкарским системима. У истом интервјуу она је битцоин назвала „еуром за свет“.

Марек Палатинус

У јануару 2017. Марек Палатинус преузео је место извршног директора СатосхиЛабса. Палатинус је заједно са бившим извршним директором Аленом Врановом основао СатосхиЛабс и развио новчаник Трезор.

Након пропасти Мт.Гок-а, многи љубитељи битцоина преферирали су хардверске битцоин новчанике пред интернетским еквивалентима. Трезор омогућава складиштење ван мреже на уређају мало већем од кључа. То је био први такав уређај.

Палатинус је био творац првог базена за рударство биткоина у 2010. години. Назван Слусх Поол, заснован је на концепту заједничког ресурса и досад је ископао више од милион битцоина..

Цхарлие Схрем

Као оснивач Битцоин фондације, Цхарлие Схрем је разумео технологију која стоји иза битцоина од најранијих дана његовог објављивања. Али био је фрустриран са брзом брзином размене валута ка и са битцоин-а и основао је БитИнстант 2011. године да би брже извршио трансакције..

Нажалост, потреба за Брремом за брзином би на крају био његов пад. Осудјен је због кршења закона о прању новца након што је битцоин продао Роберту Фаиелли, који је био умијешан у тржиште Силк Роад-а.

Шрем се изјаснио кривим за нелиценцирано преношење новца 2014. године и назвао себе “првим прекршајем битцоина”. Али наставио је да ради с битцоином. Писао је о потенцијалу употребе битцоина у затвору, истичући да би његова књига могла бити ажурирана Морсеовим кодом ако је потребно. Након пуштања на слободу, основао је Интеллисис Цапитал, компанију која користи етхереум блоцкцхаин за трговање акцијама.

Ницк Сзабо

Ницк Сзабо један је од многих ципхерпункова који су “отуђени” као креатори битцоина. Стилометријска анализа сугерише да је језик који је Сзабо користио у својим различитим радовима врло близу Накамотовом стилу писања. Али Сзабо је увек негирао да је изумитељ битцоина.

Упркос овом порицању, Сзабо је био укључен у рани развој крипто валуте. Његов пре битцоин пројекат, мало злата, сматра се директним претходником битцоина, јер је користио дељену књигу, уместо централног ауторитета, да спречи преваре дуплираним трансакцијама.

Сзабо сада ради на паметним уговорима заснованим на блоцкцхаину, концепту који је развијао прије него што је битцоин првобитно објављен.

Рогер Вер

Након што је са 25 година зарадио први милион, Рогер Вер је у наредној деценији направио много више путем битцоина. Он је можда најпознатији по томе што је одустао од америчког држављанства 2014. године, купујући пасош у Ст Киттсу и Невису. Сада са пребивалиштем у Јапану, Вер је основао ПасспортсФорБитцоин.цом, компанију која је уређивала држављанство у Ст Киттсу и Невису у замену за битцоин. Ст Киттс и Невис укинули су веб страницу 2014. године и она је касније нестала.

Рогер Вер каже да је битцоин „најважнији изум у историји света од интернета“, и да остаје гласни заговорник. Сматра се да је 2011. године купио хиљаде битцоина, када су коштали око 1 УСД, а био је познат по томе што им је поклањао, пракса која му је донела надимак “битцоин Јесус”. Вер је инвестирао у познате битцоин компаније попут БитИнстант, Блоцкцхаин.инфо и Кракен, донирао велику суму Битцоин фондацији и чак уложио у националне радио огласе који промовишу битцоин. Такође је донирао правном фонду за Роса Улбрицхта, бившег власника веб странице Силк Роад.

Резиме

До сада, ови стручњаци за битцоин – и други попут њих – били су одговорни за промоцију битцоина као одрживе валуте и блоцкцхаин технологије као револуционарне снаге у финансијама. Нису сви ти људи видљиви у очи, али сваки нуди јединствено и драгоцено гледиште на будућност битцоина.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map