Р Програмирање: започните са статистичким програмирањем

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Р је програмски језик и развојно окружење који се користи за статистичку анализу и стварање визуелних података о квалитету објављивања. Р је потпуно бесплатан, отвореног кода, део ГНУ пројекта, и подржава га Р фондација за статистичко рачунање.

Одакле је Р дошао?

Р су први пут осмислили 1992. године два професора са Универзитета у Окланду на Новом Зеланду: Росс Ихака и Роберт Гентлеман. Прва верзија језика објављена је 1994. године. Међутим, проћи ће још шест година пре него што је стабилна бета верзија Р-а јавности доступна у фебруару 2000. године.

Р је примена програмског језика С који су првобитно 1970-их развили Јохн Цхамберс и други из угледне Белл Лабораториес. Р и С-ПЛУС, власнички језик у власништву ТИБЦО-а, су две модерне имплементације програмског језика С.

Данас је Р најпопуларнији програмски језик статистичке анализе и користе га великани из индустрије као што су Фацебоок и Гоогле. Занимљиво је да је оригинални творац С-а, Јохн Цхамберс, сада део кључног тима за развој Р-а, који је задужен за стални развој Р. Значи да је Р духовни наставак програмског језика С, чак и ако није директан потомак.

Шта се Р користи за данас?

Отприлике половина свих научника података користи Р за вађење података и статистичку анализу – то је програмски језик избора у прилично магловитој индустрији „великих података“ за коју стално слушате. Р укључује уграђене функције и променљиве дизајниране да олакшавају статистичку анализу, а такође нуди алате за графичку генерацију који производе визуализацију података о квалитету публикација.

Р је врло проширив и постоје многи пакети за решавање одређених задатака и проблема у анализи података. Део популарности дугује статусу отвореног кода, што значи да свако може да користи Р и има приступ светским алатима за статистичку анализу светског квалитета.

Р је дизајниран за рад на готово било којој платформи и може се изводити на системима са Уник, Линук, Виндовс или Мац ОС оперативним системом.

ГУИ за Р

Стандарду Р приступа се преко командне линије. Међутим, корисници који више воле графички кориснички интерфејс који се једноставно користи (ГУИ) имају среће. За Р постоји много ГУИ-ја, од којих су неки бесплатни и отвореног кода.

Ако желите да сазнате више о Р ГУИ-има, ево шест најпопуларнијих опција:

 • РСтудио Опен Соурце верзија
 • Раттле
 • Дедуцер
 • РКВард
 • ЈГР (изговара се “Јагуар” и залаже се за “Јава Гуи фор Р“)
 • Р Команданте

Програмирање са стилом

Програмирање је прилично слободан медиј. У случају већине програмских језика, прекид линија и увлачења потпуно су опционални и игноришу их машина која тумачи код, а мало је конвенција о именовању којих се морате придржавати.

Међутим, само зато што можете писати код користећи било који стил који вам се свиђа не значи да треба. Начин на који стилизирате шифру је од најмање три разлога:

 • Лоше стилизовани код тешко је прочитати и разумети.
 • Будући да је тешко прочитати и разумети, лоше стилизован код може бити фрустрирајуће за проширење.
 • Поред тога, ако је код тешко читати и није дизајниран ради јасноће, тада ће бити теже него што је потребно да уклоните исправке.

Из овог разлога, начин на који стилишу код у Р-у је од другог значаја само за то да ли код заправо ради или не. Да бисте вам помогли да започнете на десној нози, ево три најбоље стилске препоруке које треба да следите приликом писања кода у Р:

 • Унесите свој код: Ништа не помаже јасности кода више од правилног увлачења. У Р-у никада не користите табулатор за увлачење, већ уместо тога користите четири празна места за сваки ниво увлачења.
 • Користите јасна и јединствена имена променљивих и функција: Никада не именујте променљиву или функцију поновним коришћењем имена које се већ користи и потрудите се да избегнете збрку имена. Приликом уклањања грешака кодова од неколико месеци или када неко други чита ваш код, требало би бити лако одабрати променљиве и функције које сте креирали.
 • Употреба <- а не =: Знак једнакости не треба користити за доделу вредности функцији или променљивој. Уместо тога, комбинујте симбол који није мање од цртице (<-) за ову сврху. Док ће модерни систем Р прихватити знак једнаке вриједности, његова употреба је технички неисправна и функционише само зато што је Р прилагођен да се уклопи у лоше синтактичке праксе нових програмера. Уради то како треба. Употреба <-.

Р стил је спорна тема и тешко можемо то правити у пар стотина речи. Док смо покушавали да постигнемо три најважнија поена, има много више о овој теми. Ако желите да овладате стилом програмирања на Р и изгледате као да знате шта радите када пишете Р, погледајте Р Стиле: Рехеолошки коментар (ПДФ) Паул Е Јохнсон, као и Гоогле-ов водич за Р Стиле.

Ресурси

Иако смо вам много рекли о Р програмирању, нисмо вас научили како програмирати у Р. Ми то не можемо учинити на овом форуму, али можемо вас упутити у најфинију едукацију о Р програмирању коју ћете пронаћи на веб. Ако сте научили довољно о ​​Р-у и спремни сте за почетак писања неког кода и дробљења неких бројева, ево најбољих Р програмских ресурса које веб може да понуди.

Туториали

Интернет нуди пуно Р туторијала које можете користити да бисте научили Р програмирање. Међутим, мислимо да су ова два најбоље:

 • Р за љубитеље мачака и мачака: забаван увод у Р који прескаче Р инсталацију, али не подразумева претходно искуство у програмирању. Инспириран ЈаваСцрипт-ом за Мачке, овај бесплатни уџбеник покрива само основе. Ако сте потпуно нови у научном програмирању података, овај ће вам водич помоћи да добијете лежајеве пре него што пређете на изазовније материјале.
 • Увод у Р: Овај увод је све само не лаган и базичан. Не скачите у овај туториал а да вам прво не заглави нервозу и не поставите дугорочан распоред студија. Овим детаљним и темељним уводом у Р управља Р Цоре тим, што значи да вас стручњаци едукују док радите кроз више од 30.000 речи садржаја. Ако већ знате мало Р и желите да пређете на одређене теме, овај водич такође садржи користан индекс функција и променљивих, као и индекс концепта.

Интерацтиве Туториалс

Ако радије учите радећи, интерактивни водич може бити управо оно што тражите. Ево три опције које треба размотрити:

 • Испробајте Р Фром Цоде Сцхоол: кратак интерактивни увод у Р синтаксу и основно програмирање са Р. Замислите то као интерактивну верзију Р за мачке, али са мање мачјих референци.
 • ДатаЦамп Увод у Р: Основни интерактивни увод у Р програмирање који покрива како изводити аритметику и радити са променљивим, и уводи основне типове података.
 • Ковитлај: ово је заправо Р пакет. То значи да ћете пролазити кроз интерактивне туторијале са Р инсталираним тачно на вашем систему. На располагању су вам курсеви вртлога који ће вас провести кроз све, почевши од инсталације. Поред тога, постоји неколико додатних курсева изван уводног курса са насловима као што су „Р програмирање“, „Анализа података“ и „Регресијски модели“.

Књиге

Ако заиста желите да научите како да вршите статистичке анализе са Р, не можете заменити формалне уџбенике. С обзиром на употребу Р у индустрији и академским круговима, нема недостатка квалитетних Р текстова. Међутим, издвојили смо време да разрешимо неред и одредимо пет најпопуларнијих текстова Р програмирања који су данас доступни:

 • Р ин Ацтион (2015) Роберта Кабацоффа: један од најчешће проучаваних Р текстова на тржишту, он представља програмски језик Р и демонстрира употребу Р за решавање пословних проблема.
 • Практична наука података са Р (2014) Зумел анд Моунт-а: баш као што и име сугерира, овај текст подучава теорију статистичке анализе са Р-ом, али се фокусира на практичну примену теорије на проблеме из стварног света. Написао пар импресивно квалификованих научника из приватног сектора, ако сте прочитали само један текст на Р-у, учините то овим.
 • Откривање статистике помоћу Р (2012) Фиелд, и др.: Овај неваљали текст универзално се сматра најзабавнијим уводима у статистичку анализу са Р. Поред тога, текст пружа солидну техничку основу. Ако мрзите уџбенике, али разумете потребу за читањем, то је уџбеник који тражите.
 • Тхе Арт оф Р Программинг (2011) Нормана Матлоффа: овај обилазак примењеног Р програма проводи читаоца кроз сценарије из стварног света где се Р користи свакодневно. Погодан за почетнике и искусне програмере, овај текст је осмишљен да прошири вашу перцепцију о ономе што анализа података може да уради истовремено истовремено са учењем основних Р програмирања.
 • Р Цоокбоок (2011), Паул Теетор: ако се више бавите решавањем одређених проблема него учењем теорије која се крије иза Р програмског језика и статистичке анализе, ова књига кувара од О’Реилли ће вам помоћи да решите проблеме и брзо направите резултате.

Закључак

Р је бесплатан и отвореног кода, што омогућава било коме да има приступ алаткама за статистичку анализу светске класе. Широко се користи у академским и приватним секторима и данас је најпопуларнији програмски језик статистичке анализе. Учење Р-а није лако – да јесте, научници за податке не би били тако велика потражња. Међутим, не постоји недостатак квалитетних ресурса које можете користити да бисте научили Р ако желите да уложите време и труд.

Даље читање и извори

Имамо више водича, туторијала и инфографика везаних за програмирање и статистику:

 • С-ПЛУС програмски ресурси: стандардни комерцијални језик.
 • Увод и ресурси САС програмирања: САС је водећи на тржишту у анализи података.
 • Програмирање статистика: Стата је целокупно развојно окружење за анализу података.

Који код треба да научите?

Збуњени у који програмски језик треба да научиш да шифришеш? Погледајте нашу инфографику. Који код треба да научите? Не само да расправља о различитим аспектима језика, већ и на важна питања попут „Колико ћу новца зарадити програмирање Јава за живот?“

Који код треба да научите?
Који код треба да научите?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map