Повећајте своје математичке вештине: Водич за математику на мрежи за А +

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Живимо у ери вођеној технолошким могућностима, која укључује разумевање многих различитих предмета из науке, технологије, инжењерства и математике (СТЕМ). Међутим, из те четири категорије сви зависе од солидних способности математике.

Без обзира да ли користите тригонометрију за развој ГПС апликације, тестирање електричне струје на роботском серво-мотору или користите сложену формулу за управљање камером у мотору за игре, сви технички послови захтевају добро разумевање многих различитих облика математике..

Савети за математику

Елементарно & Математичке вештине средње школе

Полазна основа за сву математику је способност разумевања бројева бројењем, упоређивањем, што на крају води у множење, дељење, децимални систем, негативне бројеве. Већина ученика ће завршити математику у основној школи са основним вероватноћама, фракцијама, омјерима, квадратним коренима и графовима

Средњу школу углавном карактерише разумевање геометрије помоћу питагорејске теореме, додавање углова, линеарних функција и увођење у алгебру.

Савет за рану математику: понављање је кључно у овој фази. Гамификација може помоћи у памћењу и повећаће количину времена проведеног упознавајући се са концептима.

Средњошколске математичке вештине

Алгебра је камен темељац готово све корисне математике, употреба симболичке логике пресудна је за готово све напредније концепте, неопходна је и за коришћење променљивих у рачунарском програмирању. Ученици средњих школа уче да користе алгебру за решавање квадратних једначина, али тада почињу да уче графиковање, геометрију вишег нивоа и јак фокус на тригонометрију.

Средњошколци ће научити сложене бројеве, расподелу вероватноће, векторску математику, серијску математику, а све то води ка рачуници. Већина напредних студената узеће годину или две рачунања пре дипломе. Разумевање израчуна апсолутно је у суштини за било коју науку или инжењерски степен, а топло се препоручује чак и студентима информационих технологија.

Хигх Сцхоол Матх Про Савет: Триг, Триг, Триг, познавање тригових идентитета показаће се изузетно корисним у напреднијим концептима. Потражите проблеме са вежбањем који захтевају пуно листа & графови. За заиста авантуристичке студенте, рано увођење негативних бројева у триг с Еулеровом формулом може бити од помоћи.

Напредне математичке вештине

На факултету или било којем другом програму учења након средње школе фокус на математичким вештинама биће усмерен на веће разумевање рачуна. То значи да добро разумете и деривате и интеграцију, бићете у стању да разумете како интеграција функционише, али и памћење важних пречица и трикова..

Паралелно са разумевањем сировог рачуна, студенти имају изазов да се боље упознају са векторима и упознају се са концептом матричне математике. Бављење матрицама значи поновно учење потпуно новог начина за обављање операција сабирања, множења и разумевања као апстрактни концепт.

Одавде се рачун може проширити на рад у три димензије и увођење више система диференцијалних једначина. Студенти ће овде научити да на нека питања имају више од једног одговора и почет ће да користе матрицу за решавање сложених проблема диференцијалног рачуна..

Свако истраживање изван тога постаје специјализованије или примењивије. Математичке факултете на Универзитету уче разне методе, али на крају користе систем „доказа“ да би демонстрирали савладавање предмета. Ствари попут теорије скупова и математике тензора биће корисне за физичке науке, а појмови из статистике односе се на готово све области студија.

Савет за напредно учење: упознајте се са рачунарским софтвером. Матхематица изузетно добро може помоћи у рачуници. Научивање нумеричке интеграције у програмском језику такође може бити дубоко просветљујуће за студенте науке. Такође, пронађите или започните студијске групе што је чешће могуће.

Примењене вештине математике

Изван академских подручја, математика се и даље користи на различите начине. Програмирање захтева чврсто разумевање логике, што може бити врста математике.

 • Теорија скупова је корисно за разумевање низова, а серијске функције са матрицом су корисне за манипулирање тим низовима.
 • Тригонометрија користан је за готово све што се тиче географских информационих система, што има везе са подацима о положају и дефинисањем облика или углова за одређивање граница.
 • Израчун скоро је универзалан за било који облик инжењерства или статистике. Свака компанија која каже да сарађује са „великим подацима“ требало би да буде у стању да разуме стопу промена трендова како би могла да направи снажна предвиђања.

Чак и нетехнички послови захтевају велико разумевање математике. Свако ко ради у бизнису мораће бити у стању да процени проценте, да нацрта линије тренда како би одредио стопе раста и био у стању да уравнотежи рачун са просто једноставном алгебром. Ово може бити тачно да ли је посао у малопродаји, услугама прехране или у Интернет апликацијама.

Савет за примењену / радну снагу Матх Про: задржите неке од својих кориснијих школских књига, Википедија неће имати проблема са праксом да вас преквалификује.

Корисни ресурси

Већина препоручује

Кхан академија Ова веб страница пружа интерактивне изазове и задатке које можете користити да бисте побољшали своје математичке вештине. Одаберите тренутни ниво математике и крените својим темпом док учите, решавате и побољшавате. Када се заглавите, на располагању су вам савети и видео записи.

МИТ Отворени курсеви Много различитих курсева на различите теме, многи покривају концепте из напредне математике.

Курсеви математике на Цоурсера Понујући часове који представљају видео предавања уживо, мрежне пројекте и друго, похађајте часове бесплатно или плаћајте сертификат. Поставите на више различитих нивоа искуства.

Матх Инспиратион Ситес

21 озбиљно цоол каријере која треба математику Прочитајте о неким каријерама које захтевају добре математичке вештине. Кратки одељци укључују професије, као што су аниматор, архитекта, научни новинар, дизајнер ентеријера и још много тога.

Пет историјских математичара које бисте требали знати Овај чланак пружа кратке биографије пет истакнутих математичких генија који су се управо догодили као жене. Профили укључују оне Софије Ковалевске, Емми Ноетхер, Аде Ловелаце и још много тога.

Национални центар за статистику образовања Прочитајте занимљиве чињенице о образовању и математичарима, играјте математичке игре, узмите квизове и побољшајте своје свеукупне вештине решавања проблема.

Познате математичке материје Овај ресурс нуди списак познатих људи који су били све математичке материје.

Чланак о математичкој забави тако да покаже родитељима како би открили различите начине да учење математике учини за вас забавнијим.

К-12 Алат за подучавање

Разговарајући калкулатор Забавите се решавајући математичке проблеме помоћу овог говорног калкулатора који може решити све, од сабирања и одузимања до множења и дељења.

Игре за израду академских вештина Ова веб страница произведена на Универзитету у Канзасу чини учење забавним. Ако садржи разне игре које могу побољшати и изазвати ваше математичке вештине, а да то ни сами нисте схватили. На сајту се налазе и одељци за помоћ у вези са домаћим задацима, тривијалности и цоол видео снимке.

Е-учење за децу Као глобална непрофитна фондација, е-учење за децу пружа бесплатне онлине курсеве математике, науке, тастатуре и читања за малишане у узрасту од 5 до 12 година. Изаберите ниво оцене и почните да користите ову шарену, анимирану страницу да се отиснете своје математичке вештине на забаван начин.

Национална библиотека виртуелних манипулатива Ова веб страница пружа линкове до стотина интерактивних, виртуелних туторијала, који вам могу помоћи да боље разумете и визуализујете концепте на које можете наићи током свог свакодневног математичког учења.

Фунбраин Изазовите своје математичке вештине помоћу овог онлајн образовног игралишта. Пронађите игре за које требате да решавате фракције, утврдите проценте, одузимате, множите и још много тога. Уживајте у живописним анимацијама које ову веб страницу чине забавним местом за учење.

Игре за множење Математика Ова веб страница мотивише брзо размишљање за решавање математичких проблема који су уграђени у игре. Да бисте победили у тркачким, летећим, трчањем или играма са фласх картицама, проблеме морате решити на време.

МангаХигх Матх Гамес Ова веб локација нуди избор висококвалитетних математичких игара које вам могу помоћи да побољшате математичке вештине. Играјте се против друге деце и освајајте игре решавањем математичких проблема праводобно.

Образовне математичке активности Играјте различите математичке игре које укључују фракције, множење, дељење, сабирање и одузимање.

Отварање сталка за лимунаду Користите математичке вештине за доношење пословних одлука док користите виртуелни штанд за лимунаду.

Напредни алати за учење математике

Цалцулус.орг Одређује испите са одговорима, проблеме са поступним решењима, примере проблема.

Цалцулус-хелп.цом Фласх видео снимци и интерактивне вежбе са фокусом на видео туторијале како би се демонстрирали основни појмови у рачуници.

МИТ Опен Цоурсеваре Више видео предавања која подучавају неколико различитих концепата за рачун.

Видео предавања са Универзитета Принцетон, Адриан Баннер на Принцетону, од академске године 2006, бесплатно.

Информације о математичкој каријери

Математичко удружење Америке Сазнајте о популарним изборима каријере које можете да стекнете са дипломом математике.

Завод за статистику рада задиркује ваш мозак откривањем колико новца математичари могу да зараде. Сазнајте шта математичари раде и како то постати.

Такође вас занимају:

Водич за редне бројеве – преглед и везе до мрежних ресурса.

Који програмски језик треба да научите? – ХТМЛ, Питхон, ЈАВА, ПХП? Илустровани водич који покрива најчешће језике скрипта и програмирања.

Илустровани водич за веб хостинг – Желите да покренете сопствену веб страницу? Пре него што напишете први део ХТМЛ-а, требаће вам веб домаћин … и сазнајте шта то значи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map