Водич за приступ државном окружењу за 2020. за не-технике (али стручњацима ће се превише свидети)

Contents

Упоредите МС Аццесс хостинг

Скоро сви Виндовс сервери подржавају МС СКЛ, али за неке заостављене апликације и даље је потребна Мицрософт Аццесс база података. Ипак, нема пуно Виндовс домаћина који то подржавају.


Пре него што се пријавите код квалификованог веб домаћина, сазнајте да ли планирају да и даље нуде Приступну подршку добро у будућности. Такође потражите домаћине који имају особље за техничку подршку са експертизом за Виндовс.

У наставку ћемо детаљније описати најбољи МС Аццесс хостинг. Ево првих 5:

 1. ГоДадди
  – Разноврсност планова, одлична подршка, једноставан за коришћење
 2. Течна мрежа
 3. Мрежна решења
 4. Регистер.цом
 5. ИнтерСервер

Како смо изабрали најбоље хостове за МС приступ?

Из наше кратке листе веб домаћина који нуде Приступ подршку, изабрали смо оне који имају изврсну корисничку услугу. Тестирали смо њихове брзине одзива сервера и анализирали продужење рада.

Узели смо у обзир једноставност употребе, сигурносне функције и укупну вредност. Затим смо упоредили наша сазнања са хиљадама прегледа корисника из наше базе.

МС Аццесс хостинг

Упоредите МС Аццесс хостинг

Шта ћете научити

Можда сте или нисте стручњак за базе података, али јесте ли чули за МС Аццесс? Било како било, на крају ове странице бићете свесни шта је МС Аццесс, заједно са његовим успонима и падовима. Такође ћу вас научити како да одаберете најбољи план хостинга, ако приоритетно употребите МС Аццесс.

Кренимо од појашњавање шта је МС Аццесс заправо.

Шта је МС Аццесс?

МС Аццесс је технологија базе података коју првенствено користе Мицрософтови сервери – отуда и део „МС“.

Приступ базама података није толико уобичајен као некада, али многи се стари сајтови и даље ослањају на њих, тако да ће вам требати веб домаћин који може угостити базу података уместо вас.

Као апликација за базу података која се користи на Виндовс рачунарима продаје се заједно са програмима Ворд и Поверпоинт, део Оффице пакета.

Садржај базе података се чува помоћу .мдб датотечна екстензија. Употреба .мдб-а није нигде толико популарна као некада. Штавише, то је још увек одрживо решење.

Ко користи МС Аццесс?

Снимка екрана за прилагођавање МС Аццесс-а Прилагодба МС приступа

Постоје две главне корисничке групе за МС Аццесс: десктоп корисници и програмерима. Међутим, погодности МС Аццесс-а углавном се појављују у животу програмера.

При писању кода и стварању базе података долази до квалитета технологије базе података.

Корисници десктоп рачунара

Потребно је да корисник приступа радној површини створити једноставне базе података за малу публику, попут колега у малој канцеларији.

У овом сценарију, база података ће се вероватно сачувати локално или на мрежи како би корисници могли да уђу и излазе.

Приступите програмерима

Друга велика група су програмери. Ови људи праве прилагођене апликације. Већина њих је мале интерне апликације раде на интранетима.

Зашто МС Аццесс?

Зашто МС Аццесс?

Ако постоје боље опције за базе података од МС Аццесса, зашто би уопште ико хтео да је користи? Постоје неколико разлога:

 • Једноставност
 • број корисника
 • Искуство
 • Платформа
 • Време и новац

Једноставност

МС Аццесс, као део пакета Мицрософт Оффице, намењен је људима са мање искуства у дизајнирању и управљању базама података.

Графичан је са чаробњацима који корачају корисницима кроз кораке за креирање база података и образаца.

Велики сервер база података је претјеран за већину пројеката који очекују мали број корисника. Приступ је првобитно дизајниран за ограничени број корисника на локалним мрежама.

Број корисника

Будући да МС Аццесс није нужно дизајниран за највеће, скалабилне пројекте, број корисника је важан фактор.

МС Аццесс је обично интерно се користе одвојеним групама корисника или одељења чак, што га чини идеалним за мање тимове у погледу инфраструктуре.

Искуство

Као и у свему, и за МС Аццесс постоји крива учења када га желе правилно научити. Овај процес је увек угоднији код Мицрософтовог производа који је покварен ресурсима на мрежи.

Мицрософт не само да има тона наставног материјала, али постоје теме на форумима које води стари школски МС Аццесс фолк.

Све у свему, забавно је искуство научити о дугогодишњој популарној технологији база података.

Платформа

Виндовс је и даље десктоп платформа избора за предузећа, тако да и даље има смисла креирати мале базе података користећи Аццесс.

Док корисничко сучеље и проток су интуитивни довољно је да се Виндовс и даље сматра флексибилним као оперативни систем.

Време и новац

Тимеа и новац су покретачи за избор приступа. Приступ је укључен у копије система Оффице и претплате на Оффице 365. СКЛ Сервер је скуп, компликован програм.

МС Аццесс за мале локације

МС Аццесс почетна страница МС Аццесс почетна страница

МС Аццесс може да поднесе мали број истодобних корисника у оваквој врсти подешавања. Рекавши да неке компаније попут Цоца-Цоле и даље користе технологију база података (очигледно).

Постоје програмери којима је потребна база података за чување садржаја за апликацију или веб локацију.

Потоњи ће вероватно користити АСП, АСП.НЕТ или ПХП да би се прикључио у Аццесс базу података. Али постоје нека ограничења, коју ћемо касније погледати.

Није направљено за велике пројекте

МС Аццесс је првенствено дизајниран за употребу на радној површини и лаган саобраћај. Ако планирате да развијете веб локацију са основним приступом МС-а, морате размотрити алтернативе како бисте веб локацију могли да потврдите. За неке кориснике Приступ и даље има своје место.

У зависности од себе или тима програмера, МС Аццесс би и даље могао бити логичан избор. Сваки тим има своје индивидуалне склоности, тако да их не искључујте одмах.

МС Аццесс данас

Мицрософт Аццесс апликација првобитно је објављена у новембру 1992. године, а још увек се користи за чување садржаја за ограничену употребу веба. Такође се користи за неке функције на Мицрософтовој СхареПоинт платформи.

Величина у односу на МС Аццесс једноставност

За већину сврха, Приступ су преузели МС СКЛ, Орацле и МиСКЛ.

То је зато што МС Аццесс не пружа функције или ресурсе које нуде њени конкуренти.

Међутим, нешто се може рећи о приступачности, а Приступ је врло једноставно за почетнике.

Такође има лепо графичко корисничко сучеље које помаже новопеченим људима да се упознају са начином рада база података, а база података може се делити врло једноставно.

МС Аццесс вс МС СКЛ

МС СКЛ вс МС Аццесс

Већина уобичајених скрипти – као што су ВордПресс, Јоомла! и Друпал – захтевају базу података која следи конвенције структурираног језика упита (СКЛ).

Ако планирате да направите веб локацију на некој од ових платформи, одлука је донета за вас. Приступ неће подржавати ове апликације.

Користи се за МС Аццесс

Да, МС Аццесс је једноставан, јефтин начин да брзо добијете базу података путем интернета, уз интегрисане чаробњаке који могу учинити много посла. Инсталација не би могла бити лакша, и стварање база података је лак.

Али изграђен је око мотора Јет / АЦЕ базе података, што се не сматра индустријским стандардом.

Снимка заслона развоја МС Аццесс-а Развој МС приступа

Па зашто уопште користити МС Аццесс? За мала предузећа и хобисте, МС СКЛ може бити скупо и компликовано за подешавање. Не постоји кориснички интерфејс који би олакшао ствари. Заиста је алат за програмере.

Постоји скраћена верзија, СКЛ Екпресс, али је и даље теже подесити је него Аццесс. МС СКЛ дизајниран је за захтјевније апликације и већи промет од МС Аццесса.

Из тог разлога је то боља опција за веб употребу ако предвиђате више од шаке посетилаца.

Остале базе података су боље за нове веб локације

Приступ се може користити као предњи крај МС СКЛ сервера, тако да нема потребе за једним или другим. Ипак, никад не знате када ће неко сајт постати популарнији у будућности.

Ако правите веб локацију испочетка, можда бисте могли да користите МС СКЛ или другу базу података дизајниран за велики број корисника одмах.

Много је брже и јефтиније дугорочно него претварање неадекватне базе података. МиСКЛ се такође покреће на Виндовс серверима, тако да не морате да се претварате у Линук, мада тамо ради боље.

купон за веб хостинг

Тражите много посла на МС Аццесс хостингу?
А2 хостинг управо је постигао # 1 у нашим тестовима брзине и перформанси. Тренутно помоћу овог линка за попуст можете уштедети до 50% на А2 плановима
. Укључује гаранцију поврата новца у било којем тренутку.

Објављивање приступне базе података

Иако се Приступ углавном користи за стварање локалних база података на појединачној машини или интранету, могуће је да то буде користи се као веб база података. То се врши коришћењем Аццесс Сервицес.

Приступ и СхареПоинт

Схарепоинт Веб локације Схарепоинт – креиране помоћу Аццесс Сервицес – изузетно су популарне.

Приступне услуге преузеће постојећу базу података и претвориће је у СхареПоинт локацију. Овој локацији СхареПоинт може се приступити путем било којег модерног прегледача.

Веб локације СхареПоинт су широко користи у корпоративним интранетима али они се могу угостити и на спољном серверу, под условом да покреће Виндовс.

Начини базе података

Постоји неколико модова на које можете поставити базу података:

МодеФунцтион
Потпуна контролаСвако може читати и писати базу података и њен дизајн

Доприноси

Корисници могу да мењају податке, али не и дизајн

читати

Корисници могу само да читају податке и не могу ништа да мењају

Потпуна контрола омогућава било коме да прочита базу података и промени њен дизајн. То је у реду за мале групе које не раде путем интернета. Не желите да случајни људи на Интернету приступе бази података.

Као резултат, базу података постављате само на овај начин преко интранет везе заштићен са већег интернета.

Начин рада и реални режим

Начин доприноса омогућава корисницима да доприносе подацима, али не и да мењају дизајн самог базе података. Овај режим је користан за апликације у којима корисници морају да уносе информације путем образаца, као што су информације о клијентима.

Режим читања омогућава корисницима само да упитају базу података, не додају или мењају податке или дизајн. То чини базу података сигурнијом.

Са било којом веб апликацијом на основу базе података, увек постоји ризик да корисник манипулише базом података ако уноси нису правилно избегнути.

Одржавање и конверзија МС приступа

Када желите да одржавате базу података МС Аццесс, у суштини треба да га уклоните ван мреже, закључавајући сав приступ док радите.

То је незгодно и непрактично пошто су Аццесс базе података ионако прилично склоне корупцији.

Како се база података шири, вјероватно је да ћете имати више људи којима треба приступ, тако да питање корупције и одржавања постаје већа брига..

МС Приступ СКЛ-у

Могуће је претворити МС Аццесс у МС СКЛ, и ово је разумна опција ако желите да проширите или модернизујете апликацију или је учините доступнијом.

Неке ступце треба различито форматирати, па ћете морати да конвертујете базу података и пажљиво проверите квалитет конверзије пре него што је имплементирате. Можда ће вам требати и подршка за програмере.

Приступ Азуре

Мицрософт Азуре Можете бесплатно испробати Азуре.

Мицрософт прави велики притисак ка облаку са СКЛ Азуре-ом и подстиче своје клијенте да и они мигрирају, искључујући Аццесс у својим облачним пројектима.

Ако зависите од Мицрософтовог приступа, можете то претворити ручно или помоћу чаробњака за конверзију базе података. Постоји неколико корака у процесу:

 1. Креирајте нови ССМА пројекат
 2. Повежите се на СКЛ сервер
 3. Покрените Мицрософтов Мицрософтов чаробњак за миграцију да бисте извршили конверзију
 4. Претворите објекте базе података у СКЛ објекте
 5. Учитавање претворене базе података

Мицрософт има детаљна упутства за прелазак са приступа на СКЛ.

МС Захтеви за приступ

МС Захтеви за приступ

МС Аццесс је препоручује се за мале веб странице са релативно малим прометом. Упркос томе, постоје неки основни захтеви као што су:

 • Процесна снага: 1Гхз
 • Потребна меморија: 1 ГБ РАМ-а (32-битни) или 2 ГБ РАМ-а (64-битни)
 • Потребни ХД простор: 3 ГБ
 • Графика: ДирецтКс 10 или новији

Вреди истражити даље захтеве и додатна разматрања када се тражи коришћење МС Аццесс-а.

Подршка домаћина за приступ

Не подржавају га сви веб домаћини проверите спецификације одабраног пакета. Требаће вам Виндовс сервер.

Будући да ова технологија базе података није баш нова, то не изненађује. Вриједно је да се пре куповине пакета или плана посаветујете са својим одабраним домаћинима.

МС Аццесс Сецурити

Без обзира на хост, препоручује се да се све базе података МС Аццесс поставе изван корена веба, далеко од дела вашег сервера који се може прегледавати преко веба..

Ово је безбедносни проблем јер је база података смештена унутар веб адресе мапе би свако могао преузети и прегледати.

Је ли МС Аццесс мртав?

Још не, иако многи ИТ професионалци не воле Аццесс и радије се не би бавили тиме. Штавише, питања скалабилности Аццесса сигурно нису помогла у овом питању.

Ако имате наслијеђену апликацију којој треба хостинг, провјерите је ли веб домаћин подржава МС Аццесс и планира да га подржи у средњорочном року такође.

Лоше вести: МС Приступ се укида

Ако планирате да хостинг на Оффице 365 и СхареПоинт Онлине, то је другачија прича.

Компанија званично застарели приступ за изградњу веб апликација и уклањање функције, са плановима да уклањање у потпуности доврши до пролећа 2018. То покрива само Мицрософтов хостинг у облаку.

Ако треба да задржите интернет локацију заштићену приступом, мораћете да је преместите на други сервер, онај који Мицрософт неће искључити.

Добра вест: Још увек постоје домаћини за приступ МС-у

Мицрософт Аццесс се поступно укида за веб базе података у корист снажнијих сервера попут МиСКЛ и Мицрософт СКЛ Сервер.

Ако имате малу базу података, ви још увек може да се извуче са хостовањем веб локација заснованим на Аццессу.

Разлози за коришћење МС приступа?

Ако постоје бољи алати за хостовање веб локација заснованих на базама података од Аццесса, зашто се уопште мучити да их користите? Постоји неколико разлога:

 • Сајт мора користите функције које нуди само Аццесс
 • Веб локација је намењена само малом броју корисника и не требају напредне функције попут оних у Мицрософт СКЛ Серверу
 • ти немам пуно искуства са веб дизајном или администрацијом базе података.
 • Знате да ће вам требати само Виндовс сервер.
 • Ти си писани прилагођени софтвер у .НЕТ или Висуал Басиц и не могу га лако заменити у другој бази података

Главни домаћини за приступ МС-у

Топ 3 МС Аццесс домаћини

Ако кренете од нуле, препоручујемо да одаберете једну од других база података попут МиСКЛ-а, али ако имате постојећу базу података и не можете је претворити, постоје неки хостинг провајдери који ће вам одговарати.

А2 хостинг

А2 хостинг

А2 хостинг има Виндовс хостинг планове почев од 4,90 долара месечно
. Сви планови укључују неограничено складиштење, пренос и покретање на ССД дисковима.

То значи да ће ваша Веб локација за приступ брзо радити.

Течна мрежа

ЛикуидВеб

Ликуид Веб је компанија специјализована за облаке, ВПС и напреднија решења.

Када имате цео Виндовс сервер за себе, не морате да зависите од хирова шта ће Мицрософт или хостинг компанија желети да раде на вашем серверу.

Можете инсталирати Аццесс и држати га све док желите. Планови почињу од 59 долара месечно
. Компанија нуди оно што назива „херојска подршка“ 24/7.

ХостГатор

ХостГатор хостинг

Иако Аццесс није дизајниран за руковање великим бројем корисника, ХостГатор нуди планове за неограничено складиштење и пропусни опсег.

Компанија има 99,9 одсто гаранције за продужено време, подршку 24 часа и 7 дана 45-дневна гаранција поврата новца
, једна од најдаровитијих у индустрији.

веб хостинг понуде

Тражите озбиљан МС Аццесс хостинг?
Ликуид Веб пружа планове високих перформанси за Виндовс и одличну подршку за МС Аццесс. Сада можете добити посебне цене на њихове планове. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Остале функције у СКЛ-у

 • МиСКЛ
 • ПостгреСКЛ
 • МССКЛ
 • МариаДБ
 • СКЛите

МС Приступите често постављаним питањима

 • Шта је МС Аццесс?

  МС Аццесс је једноставно програм базе података који чува податке у структури сличној МиСКЛ и МССКЛ.

 • Како се приступа подацима у бази података МС Аццесс?

  МС Аццесс податке које похрањује спрема у мдб датотеку како би их се могао прочитати директно из ове датотеке.

 • Да ли требам додатно платити да бих омогућио МС Аццесс на свом хостинг програму?

  МС Аццесс био је популарна платформа базе података дизајнирана за појединачне кориснике и ограничен промет. Међутим, неки програмери га и даље користе за једноставне веб апликације и израду прототипа. Иако се МС Аццесс обично пакује са софтвером Мицрософт Оффице, он је укључен у многе Виндовс планове хостинга без додатних трошкова.

 • Како да инсталирам МС Аццесс?

  Обично ће се МС Аццесс инсталирати по дефаулту на Виндовс хостинг плановима. Међутим, ако се желите поиграти с базама података, на свој ПЦ можете инсталирати МС Оффице и добити МС Аццесс.

 • Да ли се МС Аццесс може користити за уобичајене платформе веб локација као што је ВордПресс?

  Иако се МС Аццесс може упитати као и било која друга база података, платформе попут ВордПресса не подржавају га. У ствари, апликације попут ВордПресс-а користе библиотеке које се посебно повезују на МиСКЛ.

 • Зашто људи користе МС Аццесс?

  МС Аццесс има бројне предности у односу на стандардне МССКЛ и МиСКЛ базе података и укључују једноставност инсталације, могућност брзог распоређивања база података и ГУИ за креирање базе података. МС Аццесс је заиста погодан за апликације које укључују мале базе података којима приступа неколицина корисника.

 • Да ли МС Аццесс има потенцијалних сигурносних проблема?

  Ако користите МС Аццесс за веб апликацију, требало би да поставите било коју Аццесс базу података коју користите на сигурну локацију ван мапа коријена. У супротном, посетиоци су могли преузети приватне податке.

 • Како да побољшам сигурност базе података МС Аццесс?

  МС Аццесс пружа корисницима могућност постављања лозинке базе података и шифровања, што ће помоћи да се осетљиви подаци чувају.

 • Који су недостаци употребе МС Аццесс-а?

  У поређењу са популарним пакетима база података попут МССКЛ и МиСКЛ, МС Аццесс има неколико недостатака, као што су потешкоће у раду са великим скуповима података, проблеми са великим прометом и склоност корупцији, јер се складишти више података..

 • Колика је максимална количина података која се може сачувати у МС Аццесс бази података?

  Максимална величина базе података МС Аццесс може да буде 2 ГБ. Међутим, решење за ово ограничење можете имплементирати повезивањем са табелама у другим Аццесс базама података.

 • Могу ли да повежем друге типове база података из Аццесс базе података?

  Можете повезати Аццесс базу података с другом ДБМС-ом, као што је МиСКЛ. Када се упит изврши на Аццессу, завршава се директно на МиСКЛ базу података. Ова функција може бити корисна корисницима који су само упознати са Аццессом.

 • Како да оптимизујем Аццесс базу података?

  Да би се осигурало да се упити у Аццесс базу извршавају што је брже могуће, потребно је да користите минимални број поља или ступаца, редовно компактите податке користећи МС Аццесс меније и поделите базе података на мање.

 • Које језике скрипта или програма могу да користим за рад са МС Аццессом?

  Можете користити више програмских језика за повезивање и тражење података из МС Аццесс базе података. Они укључују ПХП, АСП и АСП.НЕТ.

 • Како могу да делим МС Аццесс базу података са другим корисницима?

  Пошто МС Аццесс спрема базе података у датотеку, дељење базе података је једноставно као копирање датотеке на рачунар другог корисника и омогућава им гледање истих података.

 • Да ли је могуће мигрирати Аццесс базу података?

  Ако ваша Аццесс база података почне да расте и постаје саставни део ваше организације, можда је дошло време за миграцију. Међутим, миграција на другу врсту базе података као што је МиСКЛ или МССКЛ биће тешка због различитих типова података и облика који су укључени. У овом случају може бити потребна подршка за програмере.

 • Како се изводи одржавање у бази података МС Аццесс?

  Као модел послужитеља датотека за базе података, МС Аццесс похрањује своје податке у мдб датотеку. Стога, током одржавања, датотека базе података мора бити преузета ван мреже. Другим речима, корисници не могу вршити упите док се база података одржава.

 • Могу ли извозити МС Аццесс податке у друге формате?

  Корисници могу преузети базе података креиране помоћу МС Аццесс-а и извозити их у више формата, укључујући ПДФ и Екцел прорачунске таблице.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me