Упоређивање корисничке подршке путем веб хостинга 2020

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Пронађите хостинг са овим функцијама у подршци

 • Гаранција непрекидног рада
 • Телефонска подршка

Не постоји савршена технологија, нити постоји савршена компанија за веб хостинг. Што је најважније, нема савршених веб хостинг купаца. Ствари могу и иду по злу, чак и уз најбоље хостинг планове. Добра техничка и корисничка подршка једна је од најважнијих ствари на коју треба обратити пажњу приликом избора компаније за веб хостинг.

Људи имају свакојаке разлоге за одабир једне хостинг компаније преко друге. Цена је сигурно једно од главних разматрања за многе људе. Препоруке и добре критике су свакако од помоћи. Наравно да вам треба хостинг компанија која подржава технологију коју планирате да користите и пружа разумну количину сигурности.

Али многе компаније за хостинг, имају сличне планове по сличним ценама, са сличним функцијама које имају сличне платформе. Како се одлучите између два готово идентична заједничка хостинг плана? Како се одлучите између овог ВПС-а и тог ВПС-а?

Подршка. Увек идите са компанијом која има бољи тим за подршку.

Шта би могло поћи по злу?

Ако имате заједнички план хостинга, можете пронаћи своју ИП адресу блокирану заштитним зидом јер неко други на истој машини налази садржај за одрасле. Нећете знати зашто. Приметићете нагло и необјашњиво смањење саобраћаја на сајту.

Можда имате повремене прекиде због неисправног хардвера у дата центру. Немате појма где се чувају ваши подаци и не можете да помогнете да вам се чак и најбоља опрема повремено поквари. Једноставно знате да сте имали десет људи који су вам рекли да не могу да учитају вашу веб локацију последња три дана.

Можда вам је потребно да инсталирате Руби он Раилс апликацију и без обзира колико пута следите упутства која сте пронашли на мрежи, постоји нека врста проблема са управљањем зависности која је узрокована дозволама датотека које онемогућавају инсталацију одређених драгуља.

Ово је само неколико примера, извучених из стварног искуства, ствари које могу поћи по злу са веб хостингом. У сваком случају, проблем није био „лоше гостовање“ – то су биле само неке врсте случајних ствари које се понекад догоде. Технологија понекад не успе. Понекад немате среће.

У сва три горе наведена случаја из стварног живота, решење није било прелазак на боље хостинг. Рјешење је било назвати корисничку подршку и затражити помоћ некога. Без добре корисничке подршке, тешко је рећи како би се те ситуације испоставиле.

Телефонска подршка

Скоро све компаније за хостинг имају подршку путем е-поште или неку врсту система улазница за помоћ. То су у реду и требало би да их користите за мање, ванредне проблеме.

Али кад имате озбиљан проблем, желите да неко позове. Ниједан озбиљан пројекат на мрежи не треба да буде домаћин компанији која нема телефонску подршку. У идеалном случају вам је потребна 24-сатна телефонска подршка, са позивним центром у вашој земљи.

Остала разматрања и могућности подршке

Компаније за веб хостинг пружају пуно услуга подршке. Неки су важни, неки оглашавају хипе, а неки су важни само за одређене типове купаца.

 • Инсталација бесплатног модула – Видећете ово или нешто слично рекламирано од стране многих хостинг компанија, посебно провајдера планова за дељени хостинг. Односи се на могућност инсталирања ЦМС модула на системе попут Друпал или Јоомла. Обично све што вам је потребно за постизање тога је ФТП приступ. Ако вам је потребна већа директна помоћ око инсталирања додатака у систем за управљање садржајем, можда ће вам требати управљано хостинг.
 • Тренутна активација – Неким хостинг компанијама је потребно доста времена да обраде куповину. Други их аутоматски обрађују, омогућујући вам непосредан приступ вашем хостинг налогу. Чак и ако вам се не жури, обично бисте требали ићи са компанијом која тренутно активира рачуне. Не зато што је ова значајка толико важна, већ зато што су споро активирање и ручна обрада симптом неефикасне хостинг компаније. Ако не могу да схвате како треба, можете бити сигурни да ћете наићи на друге проблеме.
 • Подршка за пренос – Ако премештате веб локацију са једног хоста на други, посебно нешто са базом података (попут ВордПресс или Друпал странице), можда бисте желели да добијете подршку за пренос од ваше нове хостинг компаније. Много ситница може поћи по злу у процесу, тако да ако нисте техничар, заиста вам може помоћи да вам подршка пружи помоћ.
 • Гаранција за невремене – Нажалост, гаранције за невремене углавном су маркетиншки обрасци. Фини отисак који одређује како се израчунава “99,99%” увек снажно погодује компанији, а купцу често не дају обештећења у случају неисправне гаранције. У најбољем случају, прекомерни прекид рада може вам омогућити повраћај новца, али већина Уговора о пружању услуга онемогућава повраћај изгубљеног дохотка проузрокованог застојем..

Корисничка подршка у односу на техничку подршку

Постоји велика разлика између телефонске линије за подршку која ће вам помоћи да промените лозинку или ажурирате податке о наплати и оне која ће вам помоћи у решавању техничких проблема.

Будите сигурни да сте купили хостинг план који има техничку телефонску подршку, а не само подршку за питања корисничког рачуна.

Како пронаћи добру подршку

Свака компанија каже да имају добар тим за подршку, са сјајним позивним центром пуним добро обучених агената. Па како знате које компаније заправо имају добру подршку, а које не?

Погледајте наше оцене и прочитајте критике за хостинг компаније које разматрате. Људи воле да се поздрављају или жале на своја искуства подршке, тако да ће вам то дати јасну слику шта можете очекивати од сваке компаније.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map