Најбољи ВБ.НЕТ хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Contents

Упоредите ВБ.НЕТ и Ц # хостинг

Оквир .НЕТ је Мицрософт-ово развојно окружење за креирање динамичких веб апликација на свом ИИС серверу. ВБ.НЕТ се може користити са било којим бројем језика. Један од најпопуларнијих је Ц # – објектно оријентисан језик који је произашао из Ц породице.


Пошто је Ц # толико популаран, већина Виндовс домаћина ће га понудити. Али најбоље је набавити хостинг који такође укључује развојне алате као што су контрола ревизије и праћење грешака.

О томе ћемо детаљно размотрити сваки домаћин касније у овом чланку. Ако се ипак жури, ево најбољих 5 домаћина за ВБ.НЕТ и Ц #:

 1. А2 хостинг
 2. ГоДадди
 3. Течна мрежа
 4. ИнтерСервер
 5. Хоствиндс

Како смо изабрали најбоље хостове за ВБ.НЕТ и Ц #?

Из наше базе података са преко 1500 веб хостинг планова изабрали смо оне који нуде Виндовс хостинг са .НЕТ, Ц # и другим развојним алатима. Затим смо их рангирали према нашим хиљадама стварних прегледа корисника како би пронашли топ ВБ.НЕТ и Ц # хостинг.

Шта је ВБ.НЕТ? Шта је Ц #?

Висуал Басиц .НЕТ и Ц #, који су сада део .НЕТ окружења, два су водећа Мицрософтова програмска језика. Они се могу користити за израду интерактивних веб локација као и разних апликација за употребу како на Интернету, тако и ван њега.

Шта је .НЕТ Фрамеворк?

Једноставно речено, .НЕТ Фрамеворк је Мицрософтова платформа за развој софтвера. Ради на Виндовс базираним платформама .НЕТ Фрамеворк пружа алате и библиотеке којима програмери морају да брзо, сигурно и сигурно направе апликације и услуге..

На пример, можете имплементирати услугу Виндовс Цоммуницатион Фоундатион (ВЦФ) која олакшава комуникацију између апликација у случају да желите да користите више од ХТТП-а са својим традиционалним веб услугама.

ВБ.НЕТ? Ц #? Која је разлика?

Док су Ц # и Висуал Басиц .НЕТ (ВБ.НЕТ) два основна језика која се користе за апликације изграђене помоћу .НЕТ Фрамеворк-а, постоје неке кључне разлике између њих двојице (иако су оне највеће везане за синтаксу, а јаз се затвара више и више са сваким даном).

Ови .НЕТ језици су слични у функцији, али се знатно разликују у извођењу. Често се претпоставља (погрешно) да Ц # .НЕТ има могућности које прелазе могућности Висуал Басиц-а, али чињеница је да су оба језика способна да стварају моћан садржај и апликације.

О Висуал Басиц .НЕТ (ВБ.НЕТ)

Покренут 2002. године, ВБ.НЕТ (на који под јаким утицајем БАСИЦ програмског језика 1960-их година) је наследник оригиналног језика Висуал Басиц.

То је објектно оријентисан, снажно куцани програмски језик који омогућава програмерима да граде апликације за Виндовс окружења.

Снимак екрана са визуелним основама

Предности Висуал Басиц .НЕТ

Висуал Басиц .НЕТ (у потпуности заснован на тренутној верзији језика Висуал Басиц, први пут објављен 1991.), дизајниран је за једноставнију употребу.

ВБ.НЕТ користи комбинацију компоненти (визуелним објектима којима се манипулише у превлачењу и падајућем окружењу) и ручним кодирањем за креирање свега, од једноставних апликација за графичко корисничко сучеље (ГУИ) до сложених апликација, АцтивеКс контрола или интерфејса за системе управљања базама података.

Како вријеме пролази, видјет ћете све мање и мање БАСИЦ повезаних утјецаја и конвергенцију према Ц # (и другим модернијим програмским језицима).

О Ц #

Као што му име каже, Ц # заснован је на програмском језику Ц, који је развио Деннис Ритцхие у Белл Лабс (или АТ&Т) 1970-их.

Ц # (први пут објављен 2001.) је више оријентисан на код и може се користити за стварање моћних апликација са максималном економичношћу ресурса.

ц-оштар језик

Док се ВБ.НЕТ обично користи за изградњу великих апликација на мрежи, Ц # .НЕТ је користан за веб програмере који морају да провере свој код и прецизно подесе своје апликације и веб локације.

Карактеристике Ц #

Ц # је изразито експресиван, објектно оријентисан програмски језик опште намене.

Ако имате искуства са Ц, Ц ++ или Јавом, наћи ћете Ц # врло познати.

Укратко, Ц # синтакса поједностављује сложеност Ц ++ истовремено пружајући моћне функције укључујући:

 • Типови вредности које се могу брисати
 • Пописивања
 • Делегати, који омогућавају безбедна обавештења о догађајима
 • Ламбда изрази (или анонимне функције које се могу пренијети као аргументи или вратити из позива функција)
 • Директан приступ меморији

Предности Ц #

Будући да Ц # подржава генеричке методе и врсте, добијате повећану сигурност типа и боље перформансе.

На пример, изрази ЛИНК интегрисани у језик значе да је упита снажног типа прворазредна језична конструкција (за разлику од традиционалније коришћене методе где једноставни стрингови упита према подацима нису проверени због проблема повезаних са типом).

Забава чињеница: Назив, Ц #, укључује знак фунте, који се може посматрати као лигатура од четири плус симбола у мрежи два по два.

Ово одаје почаст чињеници да је Ц # на неки начин прираштај Ц ++, другог најчешће коришћеног програмског језика.

Који језик да користим?

Иако сигурно постоје техничке разлике између Ц # и ВБ.НЕТ, која изаберете вероватно ће се сводити на ресурсе који су вам доступни.

Уобичајено ћете чути програмере да говоре ствари попут: “Ох, користим Ц # откад сам дошао из Ц позадине” или “Ја користим ВБ.НЕТ јер имам позадину Висуал Басиц / Басиц”.

Сигурно постоје разлике у начину функционисања два језика, али мало је случајева када морате да се упустите у такву гнојну кожу када је у питању одређивање који је језик најбољи за ваше потребе.

Два језика су синтактички различита, али генерално гледано, постоји кореспонденција 1 на 1 између онога што можете радити у Ц # и ВБ.НЕТ (и обрнуто).

асп-нет

Где долази АСП.НЕТ?

АСП.НЕТ је модел за развој веб који садржи услуге које су вам потребне за изградњу веб апликација током рада са .НЕТ оквиром.

Овај модел вам омогућава да кодирате .НЕТ апликације на било којем .НЕТ компатибилном језику, укључујући ВБ.НЕТ и Ц #.

АСП.НЕТ модел се састоји од три оквира за креирање веб апликација:

 1. АСП.НЕТ Веб Формс
 2. АСП.НЕТ МВЦ
 3. АСП.НЕТ веб странице

Које треба да изаберете?

Опција коју одаберете зависи од ваше публике и врсте апликације.

Генерално посматрано, АСП.НЕТ Веб Формс је добра опција за оне који су заинтересовани за брзи развој апликација.

АСП.НЕТ МВЦ намењен је програмерима који су заинтересовани да раздвоје слој пословне логике веб апликације од презентационог слоја (и следећи обрасци и принципи као што су развојни тест, раздвајање проблема, инверзија контроле или убризгавање зависности).

И коначно, АСП.НЕТ веб странице су добра опција за оне који траже поједностављени веб развој и ПХП.

Међутим, имајте на уму да три оквира нису 100% независна, тако да избор једног не искључује аутоматски и други..

визуелни студио

Визуелни студио

Када радите са ВБ.НЕТ и Ц #, вероватно ћете то учинити користећи Висуал Студио, Мицрософтово интегрисано развојно окружење (ИДЕ).

снимак визуелног студија

Шта је Висуал Студио?

Висуал Студио је потпуно опремљен ИДЕ који вам омогућава лако развијање апликација за било које Виндовс окружење.

Добијате функционалност уређивања кода, интегрисани програм за отклањање грешака, профил кодова, дизајн образаца (корисно када правите ГУИ апликације) и дизајнере шема, веб класа и база података.

Висуал Студио је прошириви ИДЕ, тако да можете додати додатке који побољшавају функционалност на готово свим нивоима.

На пример, можете да додате подршку за систем контроле верзија (као што је Субверсион или Гит) који користите или нове скупове алата као што су визуелни дизајнери.

Поред тога што подржава Ц # и ВБ.НЕТ, Висуал Студио подржава 36 различитих програмских језика, тако да је вероватно да ћете пронаћи подршку за све ваше потребе управо уз овај ИДЕ.

Добијање Висуал Студио-а

Висуал Студио је власнички производ (постоје три различите верзије, свака са различитим низом функција по различитим ценама цена) које можете купити, мада бесплатно можете да користите заједничко издање..

Издање у заједници не садржи ограничења која су постојала претходна издања Висуал Студио Екпресс-а (која је Мицрософт користио као пробно).

Висуал Студио Цоде

Мицрософт је 2015. године објавио Висуал Студио Цоде, отворени изворни, прошириви уређивач изворног кода. Ово није варијанта плаћеног производа Висуал Студио.

Зашто вам треба .НЕТ хостинг

Пошто је .НЕТ Фрамеворк и све придружене компоненте власнички Мицрософтови производи, требаће вам план веб хостинга који нуди Виндовс окружење (или, ако сте изабрали ВПС план или наменски сервер, могућност инсталирања Виндовс-а).

У суштини, желите оно што веб хостови називају „АСП.НЕТ хостинг“.

За оне који одаберу Виндовс окружење за свој веб сервер и хостинг, Мицрософтово АСП.НЕТ окружење је моћно средство за креирање професионалних, ангажованих веб локација и веб апликација.

Планирајте да урадите прилагођено програмирање?

А ако развијете сопствене .НЕТ апликације / АСП.НЕТ апликације или урадите неко сопствено прилагођено програмирање у АСП.НЕТ окружењу, вероватно ћете желети да одаберете домаћина који подржава два најважнија Мицрософтова језика: Висуал Басиц .НЕТ (такође познат као ВБ.НЕТ) и Ц #.

Ц # би требало да буде подразумевано ако радите на Виндовс платформи, али проверите са домаћином само да бисте били сигурни).

Виндовс хостинг може бити скупљи

Подршка за Ц # .НЕТ и ВБ.НЕТ захтева Виндовс оперативни систем (ОС), тако да ће вам требати Виндовс хостинг пакет да бисте искористили њихове могућности (као што смо већ споменули).

Виндовс хостинг је, генерално гледано, нешто скупљи од упоредивог хостинга који је базиран на Линуку, па ћете можда желети да у складу са тим направите буџет.

Да ли вам треба лиценцирање?

Такође, ваш домаћин може да садржи матичну подршку за АСП.НЕТ апликације и компоненте као део вашег хостинг пакета, али вероватно ћете бити одговоран за куповину и преузимање лиценци потребних за употребу најновије верзије ВБ.НЕТ или Ц #.

Ако користите Висуал Студио, можда ћете желети додатну лиценцу за покретање овог пакета на вашем серверу ради брзог кодирања и уклањања погрешака..

Уз то речено, које су неке конкретније ставке које бисте требали узети у обзир када тражите план хостинга?

Прочитајте да бисте сазнали.

Алокација ресурса

Много је веб хостова који нуде АСП.НЕТ хостинг на дељеном нивоу, тако да ако тек започињете или имате веома ограничен буџет, ово би могла бити најбоља опција за вас.

Међутим, пажљиво прочитајте услове услуге које пружа ваш веб домаћин, посебно ако бирате план заснован на њему који нуди ствари попут неограничене пропусности и простора на диску.

Генерално, то значи да не постоји артикулисана граница, а не да постоји неограничена алокација ресурса коју требате да користите.

Ово је питање јер .НЕТ Фрамеворк и алати који су вам потребни за управљање оним што сте направили могу заузети приличну количину вашег простора за складиштење.

Штавише, у зависности од врсте веб апликације или веб локације коју испоручујете, ваш веб домаћин може сматрати да су ваши производи погоднији за виши ниво услуге, као што је ВПС хостинг или наменски сервер.

Ако одаберете ВПС или наменски сервер?

Међутим, ако се одлучите за ВПС план или наменски сервер, мораћете да донесете одлуку шта треба да купите – мораћете изричито артикулирати који ресурси су потребни за вашу веб локацију (посебно ако купујете хостинг са више традиционални провајдер, као што су ГоДадди, БлуеХост или ИнМотион, јер на ваша ограничења утиче физичка инфраструктура веб домаћина).

Феатуре / Аспецт
ГоДаддиБлуеХостИнМотион
Трошак Почиње од 2,99 долараПочиње од 3,95 долараПочиње од 5,99 долара
ПодршкаДа; 24/7Да, 24/7Да, 24/7
Уп-тиме99,9% гаранција99,99 гаранција99,97 гаранција
ВПС? дадада
У облаку?НедаНе
Посебне особинебесплатни домен са годишњим планомнеограничено складиштење дисканеограничен емаил

Хостинг засновано на облаку је такође опција

Један од начина решавања ове потребе за препознавањем потреба за ресурсима пре него што заиста знате који су нивои вашег промета је одлучити се за цлоуд хостинг план.

Будући да планови засновани на облаку нуде дистрибуиране системе, обично добијате могућност да се повећавате и повећавате према потреби.

Такве промене понекад можете извршити сами помоћу обезбеђеног контролног панела и одмах изаћи уживо.

Надаље, плаћате само оно што вам је потребно. Нећете морати да бринете о томе да платите превише или премало за свој хостинг план.

Базе података

Када правите АСП.НЕТ или .НЕТ апликације, највероватније ћете користити Мицрософтове СКЛ сервере.

Због тога је, као и већина Мицрософтових производа, власничка понуда, коришћење СКЛ сервера може да вас врати када дође до трошкова.

С Линук-ом заснованим хостингом, МиСКЛ, СКЛ окружење отвореног кода обично је доступна као подразумевана опција.

Свакако можете користити МиСКЛ са својим апликацијама, али ако желите да се држите целокупног Мицрософтова окружења, проверите код домаћина код кога сте заинтересовани какве су политике и колики ће бити трошкови ако одлучите да користите СКЛ сервере.

Додатне могућности хостинга

У зависности од врсте апликације коју шаљете, можда ћете требати потражити домаћина који нуди могућности и функционалности које подржавају вашу апликацију.

На пример, ако користите веб локацију за е-трговину, можете да проверите да ли ваш веб домаћин нуди ствари попут приватних ССЛ сертификата, наменских ИП адреса и уграђених софтверског пакета за управљање веб продавницама..

Ако вам треба е-пошта, проверите да ли сте добили такве привилегије. Ако то учините, питајте свог домаћина за детаље о његовом СМТП серверу и свим ограничењима која бисте могли достићи када је у питању употреба е-поште.

Подршка

Иако су АСП.НЕТ (и све ствари које се односе на .НЕТ Фрамеворк) власничке Мицрософтове понуде, добијате сигурност да су алати и решења која ригорозно тестирате.

Ово је наопако у поређењу са коришћењем бесплатних или отворених алата – плаћате оно што користите, али сигурно добијате и оно што плаћате (ако не и више).

24/7 Подршка = Мир ума

Мицрософт подржава ваше алате за развој, али можда бисте желели и да проверите ниво подршке коју нуди ваш веб домаћин када је у питању ваш хостинг пакет и инфраструктура на којој су веб локација и веб апликације смештене..

Када се појаве проблеми, можда ћете морати да се обратите за помоћ Мицрософта и вашег веб домаћина, тако да је важно да одаберете домаћина који нуди квалитетну техничку подршку и корисничку услугу..

Иако то никако није неопходно, могли бисте размотрити велику предност фаворита веб хостинга који нуде подршку која ради нон-стоп.

То значи да можете контактирати некога, чак и ако видите технички проблем у непримереном времену.

бест-вб-нет-ц-оштар хостинг

Неколико препорука за ВБ.НЕТ хостинг

Мицрософтови производи се обично користе, тако да нећете имати проблема да пронађете домаћина који задовољава ваше потребе.

Међутим, неки веб домаћини су сигурно бољи од других.

Следи листа компанија које препоручујем да размислите док тражите најбољи план за своје потребе.

А2 хостинг

Када је у питању хостинг за ваше .НЕТ и АСП.НЕТ веб странице и веб апликације, климујем главом А2 хостинг.

Ова хостинг компанија која настоји да изложи производе прилагођене програмерима нуди све што је потребно за успостављање и рад по веома повољним ценама.

Опције хостинга А2 хостинга доступне су на дељеном, продајном и ВПС нивоу (и очигледно је да ако изаберете наменски сервер, можете да инсталирате Виндовс Сервер као свој оперативни систем).

Ако се одлучите за дељени план хостинга, препоручујемо пролеће за А2-ове Турбо сервере вишег ранга, који ће вам добити додатне ресурсе како бисте осигурали да ваше веб апликације и веб локације раде што боље..

а2 хостинг вб-нет

Међутим, с више премиум опција, као што су ВПС и наменски сервери, лако можете конфигурирати окружење које вам је потребно за све ваше .НЕТ пројекте.

У зависности од техничког нивоа вашег тима (или ширине опсега који имају за управљање вашим пројектима), можете купити додатне консултантске услуге од А2 тима.

Међутим, чак и ако немате, тим за подршку А2 је одличан и наћи ћете корисну особу спремну да одговори на ваша питања или ће вам помоћи око задатка 24/7.

Амазонске веб услуге (АВС)

Амазон, уобичајено познат као Еверитхинг Сторе, такође поседује успешан посао који нуди решења везана за веб.

Иако су производи које нуди усмерени према хардцоре програмерима и зато долазе са стрмим кривуљама учења када је у питању како користити различите понуде, компанији морамо дати климу када је реч о .НЕТ хостингу.

Амазон нуди новим АВС рачунима могућност да бесплатно тестирају своје производе током прве године (мада би требало да проверите да ли се на вас односи неколико ограничења која постављају на такве тест рачуне).

Након што ваше веб локације и веб апликације преселите у производно окружење, постаћете модел са исплативим трошковима.

авс вб-нет

У суштини, то значи да добијате хостинг у облаку по веома економичној цени.

Не морате да плаћате ресурсе које не користите, али ако икада видите било какав пораст промета или коришћења ресурса, лако можете да смањите величину да бисте удовољили захтевима. Будући да је АВС тако велика компанија, мало је вероватно да ћете икада погодити максимум ресурса својствен плану веб хостинга.

Поред хостинг опција које сте очекивали, Амазон нуди и неколико функција које су дизајниране за олакшавање процеса подешавања, конфигурације и управљања..

На пример, претходно смо разговарали о проширивању Висуал Студио-а – АВС нуди Висуал Студио Тоолкит који можете да преузмете и користите.

Амазон је такође глобални лидер у корисничком сервису, тако да ако икада наиђете на било које проблеме или имате питања, коментаре или недоумице, нећете имати проблема да ступите у контакт са инжењером за подршку..

Надаље, АВС има неколико најбољих техничких докумената на интернету, тако да ћете вјероватно пронаћи све што вам је потребно већ написано.

Хостек

Хостек је мања веб хостинг компанија која нуди ваше традиционалне могућности веб хостинга, укључујући дељене, препродаваче, ВПС и наменске планове. Тамо где компанија сјаји су њене специјализоване опције за хостинг.

Компанија је посебно позната по ЦолдФусион (Јава развојном окружењу заснованом на Јави) и АСП.НЕТ хостингу.

Када је у питању хостинг базиран на Виндовс-у или АСП.НЕТ, Хостек нуди опције на дељеном, препродавачем, ВПС-у и наменским нивоима.

Унутар сваке врсте хостинга имате неколико планова на основу којих можете бирати. Генерално гледано, немате толико флексибилности када је у питању увећавање или смањивање величине као што бисте то радили са Амазон Веб Сервицес, али добијате једноставнији, кориснички интерфејс.

хостек вб-нет

Поред тога, Хостек је компанија која се бави хостингом у бутичном стилу. Ово се оштро супротставља Амазону – док АВС нуди врхунску услугу, вероватније је да ћете Хостек добити персонализовану услугу..

Такве понуде укључују помоћ у подешавању, помоћ код миграције и тако даље.

Приступ вашем Хостек окружењу и управљање веб страницом је прилично једноставан, јер компанија свим претплатницима нуди удаљени приступ радној површини (а одатле можете користити ПоверСхелл или командну линију за даљу контролу).

Поред тога, ако сте заинтересовани за консултантске услуге за питања која не спадају у опсег подршке, вероватније је да ћете наћи могућност која одговара вашим потребама по цени коју можете да приуштите код Хостека него са АВС-ом.

Ако након куповине на хостингу откријете да Хостек није права опција за вас, Хостек нуди делимичну гаранцију поврата новца од 30 дана.

Дакле, отказивања током овог периода значе да ћете добити накнаду за подешавање рачуна и било који неискориштени хостинг кредит.

Азуре

Коначно, не можемо проћи без спомињања Мицрософтове сопствене платформе за хостинг у облаку, Азуре.

Веома је сличан АВС-у, па ако вам АВС изгледа занимљив, али не задовољава у потпуности ваше потребе, размислите о томе да погледате Азуре платформу.

Можете започети бесплатно, а затим је повећавати како веб локација расте.

Предности ВБ.НЕТ и Ц # подржаних хостинга

 • Будући да су сви производи, алати и услуге које користите су власничке Мицрософтове понуде, добијате врхунску подршку коју пружају Мицрософт провајдери.
 • Знат ћете да је оно што користите строго је тестирао тим инжењера посвећен таквим задацима.
 • .НЕТ Фрамеворк је моћан, флексибилан и може се користити за прављење скоро свих врста веб локација или веб апликација које желите
 • .НЕТ Фрамеворк (заједно са скоро свим Мицрософт производима) се врло често користи, тако да су доступни многи ресурси, документација и заједнице
 • АСП.НЕТ хостинг је уобичајена понуда. Иако су опције засноване на Линуку сигурно обилније, нећете имати проблема са проналажењем више опција веб хостинга

Слабости ВБ.НЕТ-а и Ц # подржаних хостинга

 • АСП.НЕТ хостинг обично кошта више од хостинга заснованог на Линуку, чак и када је све остало подједнако (хардвер, алокација ресурса и тако даље)
 • .НЕТ Фрамеворк може бити сложен – поред два језика на високом нивоу, имате и три различита АСП.НЕТ оквира, као и приступ бројним ресурсима које можете користити за своје веб странице и апликације

Резиме

Мицрософтов .НЕТ Фрамеворк омогућава вам да брзо, лако и сигурно правите снажне, робусне апликације, а помоћу АСП.НЕТ-а свој посао можете претворити у веб локације и веб апликације са лакоћом. Када је у питању хостинг, тражит ћете опцију која подржава АСП.НЕТ, а с обзиром на природу пројеката који интензивно троше ресурсе, вјероватно ће вам требати ВПС план или намјенски сервер.

На сву срећу, обично се нуди хостинг на Виндовс-у, тако да имате пуно могућности од којих можете изабрати.

Ресурси

 • Службена кућа .НЕТ Фрамеворк-а на Интернету, укључује потпуну документацију
 • Мицрософт нуди .НЕТ уџбеник у прегледачу
 • Дот Нет Перлс је одличан сајт за референтне чланке који се односе на језик

Остале карактеристике у језицима и оквирима

 • АСП.НЕТ
 • .НЕТ Фрамеворк
 • Ларавел
 • ПХП
 • Руби на шине
 • Перл
 • Дјанго
 • Питхон
 • Сервер Сиде Инцлудес
 • Јава
 • Хладна фузија
 • АСП
 • ЦодеИгнитер
 • ЦакеПХП
 • ноде.јс
 • Симфони
 • ПХП 5
 • ПХП 7
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me