Најбољи управљани хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Упоредите Управљани хостинг

Управљани хостинг је израз који се примењује за ВПС и наменске сервере где домаћин брине о свакодневном раду вашег сервера.


Тако стално ажурирају његов софтвер, оптимизирају његове перформансе и обично се побрину да има мало проблема и исправе оне који се појаве.

Најбољи управљани планови за веб хостинг пружају 100% продужење рада, 24/7 надгледање и напредну сигурност. Такођер ћете пожељети сигуран и најсавременији центар података за свој сервер.

Ево стручних анализа 5 најбољих домаћина за управљани хостинг:

 1. СитеГроунд
  – Опћи избор наших корисника и 99,99% продуженог времена
 2. А2 хостинг
 3. ИнМотион хостинг
 4. ВП Енгине
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље хостове за управљани хостинг?

Оцењивали смо управљане планове хостинга од стотина домаћина. Одабрали смо оне који нуде свјетске центре података, снажне гаранције за продужење рада, напредне сигурносне карактеристике и високо рангирану техничку подршку.

Затим смо изабрали домаћине са најбољим оценама из наше базе података о хиљадама прегледа купаца.

Управљани хостинг

Управљани хостинг често укључује праћење сервера 24/7/365, рутинско одржавање, надоградње, закрпе и софтверске инсталације, као и праћење саобраћаја и садржаја како би се смањила злонамјерна активност и рањивост на спољне нападе.

Зашто одабрати Управљани хостинг?

Ако сте власник малог предузећа, вероватно сте навикли да носите пуно шешира: генерални директор, маркетинг менаџер, чак и домар.

Знате да вам је потребна веб локација за ваш посао. Али када жонглирате на свим тим дужностима, тешко је наћи времена да постанете и вебмастер и техничка подршка.

Како ваше предузеће расте, желећете да се одрекнете неколико таквих шешира да бисте ослободили време за управљање послом као целином..

Иако можда имате вештине да то све урадите, нема смисла трошити сате на техничко одржавање када имате посао да водите.

Оутсоурцинг рутинских или техничких аспеката вашег пословања је инвестиција у раст вашег пословања. Ангажирањем других да се брину о детаљима за вас, имате више времена за потрошњу на ширу слику.

И постоји много више од покретања веб локације од куповине хостинг плана и бацања неколико речи на страницу.

Одржавање веб странице и хостинг захтева време: Постоје надоградње софтвера, решавање проблема, безбедносни надзор и још много тога што треба да урадите ако желите модерну, сигурну, потпуно функционалну веб локацију.

Један од начина да се ослободите дуготрајног тела је куповина онога што је познато као управљани хостинг од вашег хостинг провајдера..

Шта је управљани хостинг?

Управљани вс Ун-Манагед хостинг: Најчешће се ови термини односе на наменски или ВПС хостинг. (уместо дељеног хостинга).

„Управљани сервери“ – хостинг компанија пружа услуге као што су: инсталирање софтвера, извршавање надоградњи, надгледање сигурности и друго одржавање.

Док „ун-Манагед“ сервери / хостинг препуштају све или већину ових техничких услуга у руке корисника.

Сваки домаћин дефинише „Управљано“ у сопственим условима, зато будите сигурни да истражите дефиниције „Управљаних сервера“ ваших потенцијалних хостинг компанија..

Укратко, управљани планови хостинга омогућавају вам да закупите сопствени сервер и припадајући хардвер (резервне копије, додатни погони итд.) И укључују подршку која свакодневно подржава одржавање, надоградње и надзор од стране домаћина.

За разлику од традиционалног дељеног хостинга, нећете се заглавити водећи рачуна о техничким детаљима управљања веб локацијама.

Нема више двоструке провере дневних сигурносних копија у 3 ујутро; нема више копања кроз управљачку плочу вашег сервера ради инсталирања закрпе на апликације; више се не бавити сваком малом шпицом у саобраћају ватрозида, за коју је вероватно да ће бити хакерска сонда, јер је повећан интерес посетилаца за вашу веб локацију.

Опште карактеристике управљаних хостинг планова могу да укључују:

 • Наменски сервери (или ВПС) за бржи, поузданији вебсајт (идеално за веб локације са великим прометом или велике ресурсе)
 • 100% неовлаштене гаранције: Намењено особље прати вашу веб страницу 24/7 како би одмах исправило све проблеме који проузрокују застој
 • Специјални тим за подршку можете се обратити 24/7 ради тренутне помоћи на вашој веб локацији
 • Сигурносне функције попут ССЛ сертификата и хардверског заштитног зида како би заштитили вашу веб локацију од хакера
 • Детаљна евиденција претњи и безбедносних радњи
 • Управљане базе података за вршне перформансе и брзину
 • Комплетна решења за резервне копије и складиштење, укључујући опоравак од катастрофе

Неки добављачи веб хостинга чак ће радити са вама како би направили прилагођене планове хостинга који одговарају вашим специфичним потребама.

Управљани хостинг такође обично укључује напреднију технолошку подршку од дељеног хостинга, тако да ако имате погрешну апликацију или потенцијално грешку хардвера који уништава локацију, додељено особље за подршку ће је често поправити пре него што чак и знате да постоји проблем.

Управљани хостинг није за свакога. Ако вам је потребна само веб страница од једне странице за мало локално предузеће, вероватно вам нису потребне све премиум функције управљаног хостинга.

Ако би ваше пословање претрпело изгубљени приход од застоја веб странице, спорог перформанси или других техничких проблема, размислите о улагању у управљани хостинг. Управљани хостинг је сјајно решење за:

 • Веб локације за е-трговину
 • СааС (Софтвер као услуга) предузећа
 • Веб-базиране или мобилне апликације
 • Велике веб странице богате медијима
 • Веб локације за онлајн играње
 • Свака веб локација која мора бити доступна 24/7

Колико кошта управљање хостингом?

Управљани хостинг је врхунска услуга и долази по премиум цени. Та цена, међутим, може увелико варирати у зависности од тога шта су услуге укључене.

Можете очекивати да платите било где између 30 и стотине (или хиљада) долара месечно, у зависности од нивоа подршке и хардвера потребног за хостинг вашег вебсајта.

Имајте на уму да, ако другачије не одреди ваш домаћин, и даље ћете бити одговорни за стварни дизајн веб локације и развој апликација.

У суштини они ће управљати хардвером и оним што је потребно за покретање ваше веб локације, али ви сте и даље у вези са изградњом веб локације. Појединости потражите код свог домаћина.

купон за веб хостинг

Тражите много за управљаним хостингом?
СитеГроунд – који су наши читаоци оцијенили број 1 већ 3 године заредом – пружа квалитетно управљане планове и одличну корисничку подршку. Припремили смо читатеље да уштеде до 67% на СитеГроунд плановима. Користите ову посебну везу за попуст
да постигнемо договор.

Остале карактеристике у врстама хостинга

 • Цолоцатион
 • Управљани ВордПресс
 • ВПС
 • Наменски сервер
 • Веб сајтови
 • Дељено гостовање
 • Облак
 • Реселлер

Често постављена питања за управљање

 • Шта се управља хостингом??

  Управљани хостинг је услуга коју нуде неке компаније за хостинг где пружају висок ниво подршке, администрације система и управљања апликацијама.

 • Које су неке од специфичних услуга које пружају управљачи хостинг провајдера?

  Даватељи хостинга могу вам помоћи да инсталирате софтвер или пребаците веб локације са других домаћина, помажете при надоградњи, обављате рутинско одржавање, вршите проактивно праћење безбедности, уносите промене конфигурације по потреби, помажете у примени и интеграцији и потражите начине за оптимизацију перформанси.

 • Управља хостингом различитим од ВПС хостинга или наменског хостинга?

  ВПС хостинг, наменски хостинг и дељени хостинг односе се на стварно подешавање вашег хостинг сервера: да ли делите сервер са другим купцима, користите ли целокупни физички сервер или сте домаћин на виртуелној машини на врху сервера цлустер. Управљани хостинг, који се односи на ниво људске подршке који добијате као део свог хостинг плана, доступан је и за ВПС и за хостинг наменског сервера. Постоје чак и неки управљани заједнички хостинг планови, али они имају тенденцију да буду специфични за апликације који управљају хостинг хостинг плановима.

 • Да ли је управљани хостинг доступан за мој оперативни систем?

  Постоје управљани провајдери хостинга и за Линук и за Виндовс сервере.

 • Шта је хостинг специфично за управљање апликацијама?

  Неке популарне веб апликације имају велику корист од специфичних подешавања хостинг окружења и других пракси сервера које нису уобичајене или једноставне за имплементацију у дељеном хостингу или чак ВПС хостингу. Због тога је низ хостинг провајдера креирао хостинг планове који су изграђени око управљања одређеним софтверским инсталацијама. Планови управљаног ВордПресс хостинга су најбољи пример тога. Управљачи ВордПресс хостинга нуде окружења оптимизована за ВордПресс, помажу у инсталирању и преносу и пружају додатне нивое сигурности. Неки од ових провајдера чак нуде прилагођене дистрибуције основног софтвера или специјализоване додатке који садрже детаљна побољшања конфигурације.

 • Да ли треба да управљам хостингом??

  То зависи. Управљани хостинг углавном је дизајниран за мала и средња предузећа која су довољно велика да се требају професионалним управљањем сервером, али нису толико велика да би имала потребу или ресурсе да запосле системског администратора са пуним радним временом. Ако је ваша веб локација критична, а немате ЦТО, сисадмин или одељење за технологију, вероватно вам је потребан управљани хостинг.

 • Да ли ће ми управљани хостинг тим помоћи да направим веб страницу?

  Обично не. Све су компаније различите, тако да ћете то можда негде пронаћи. Међутим, управљани хостинг обично укључује подршку и услуге директно повезане са веб хостинг сервером, а не било којом апликацијом или веб локацијама на којима покрећете. Тим за подршку управљаног хостинг плана вероватно ће вам помоћи да преместите веб локацију из друге компаније за хостовање, а они ће вам помоћи да схватите шта није у реду у случају нестанка неког другог сајта. Али обично вам неће помоћи да дизајнирате или направите веб локацију.

 • Које су мане управљаног хостинга??

  То зависи од конкретних детаља плана. Неки управљани пружаоци хостинга не дозвољавају кориснику да сам управља било којим аспектом администрације сервера, не дозвољавајући клијенту роот приступ до сервера. Ово може бити добра идеја (ако треба да се спасите од себе), али може увести и досадан и дуготрајан радни процес теста захтева-сачекајте. Уз то, управљани хостинг може бити јако скуп, што је губитак новца ако вам заправо није потребан тај ниво подршке и услуге.

 • Зашто сервером уопште треба управљати?

  Без обзира да ли сами управљате сервером или је хостинг компанија, неко треба редовно да обраћа пажњу на ваш веб хостинг сервер. Софтвер је потребно ажурирати, посебно ако се издају сигурносне закрпе. Оперативни систем такође треба да буде ажуриран. Дневници грешака треба редовно провјеравати и анализирати да ли постоје проблеми. Прављење резервних копија базе података и датотека са кодима требало би да се обавља редовно, а неко мора знати како да се из тих резервних копија сачува нешто што се догоди на веб локацији. Потребно је надзирати време и промет да бисте били сигурни да нема проблема са приступом. Пријетње је потребно открити и блокирати, вирусе и нежељену пошту избрисати. Поред тога, ако користите сложене веб апликације, могу се појавити проблеми са имплементацијом и интеграцијом.

 • Које су предности управљаног хостинга?

  Управљање вашим хостинг рачуном може учинити вашу веб локацију бржом, сигурнијом и поузданијом. Управљани хостинг обично има већи проценат продуженог времена, доживљава мање кварова и брже се опоравља од њих. Планови управљања хостингом вам такође штеде време, јер те задатке не морате сами да радите.

 • Која је алтернатива управљаном хостингу?

  Пре свега, алтернатива је да сами управљате серверима. Овисно о потребама вашег хостинга и вашим техничким вјештинама, ово може или не може бити изведиво рјешење. Ако имате мали лични блог или „брошуру“ веб страницу за мало предузеће, можете користити неуправљан дељени хостинг заиста без проблема. Већина задатака управљања сервером може се лако извршити са управљачке плоче, а ако наиђете на било какве проблеме, можете контактирати корисничку подршку. Ако користите већу или сложенију локацију, на пример систем управљања предузећем или локацију за е-трговину, вероватно ћете требати да користите ВПС или наменски план сервера. У овом случају вам је заиста потребан неко са сисадмин искуством, тако да ћете морати или сами да управљате својим хостинг сервером или да добијете управљани план хостинга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me