Најбољи посвећени ИП хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Упоредите наменски ИП хостинг

Намјенска ИП адреса омогућава вашој веб локацији да се разликује од својих сусједа на истом серверу – избјегавајући да се повежете с лошим понашањем других. Такође постављање ССЛ сертификата је једноставније. Међутим, не нуде сви домаћини наменске ИП адресе.


Поред пружања статичких ИП адреса, добар домаћин би требало да понуди широк избор ССЛ сертификата, једноставну администрацију и високо перформансе хостинга.

У наставку ћемо детаљно расправљати о најбољем наменском хостингу ИП адреса. Али за сада, ево најбољих домаћина:

 1. СитеГроунд
  – Намјенски ИП-ови доступни на свим плановима високих перформанси
 2. Блуехост
  – великодушни ресурси са бесплатним наменским ИП-овима
 3. А2 хостинг
  – Вишеструки наменски ИП-ови са приступачним плановима
 4. ИнМотион хостинг
  – Складишна ИП адреса хостинга
 5. ВП Енгине
  – Наменски ИП-ови са хост ВордПресс стручњаком

Предности и недостаци намјенског УП хостинга

Пре доношења одлуке, ево неколико предности и недостатака у одабиру наменског ИП домаћина.

Прос

 • Потребно за одређене врсте веза
 • Ексклузивна репутација ваше ИП адресе (не дели се са другима)
 • Једноставну конфигурацију ССЛ-а чини

Цонс

 • Кошта више од дељених ИП адреса
 • Неприхваћени заласци шума могу оштетити репутацију ИП адресе ако се њима не управља добро

Како смо изабрали најбоље домаћине за намјенски ИП хостинг?

Ушли смо у ужи избор домаћина који пружају наменске ИП адресе. Затим смо проверили који домаћини нуде разне хостинг планове, укључујући ВПС, цлоуд и наменске опције. Предност смо дали домаћинима који су нудили хостинг високе перформансе са богатим карактеристикама.

Преузели смо ову листу и проверили је са оценама купаца, анализирајући повратне информације из хиљадама стварних прегледа.

Намјенски ИП хостинг

упоредите наменски ип хостинг

Шта ћете научити

Чему је намењен ИП хостинг? Да ли ми треба за моју веб страницу? Како да пронађем најбољег домаћина?

Ово су нека од питања која ћемо покрити у овом чланку. Објаснићу ИП адресе. Научићете како је СЕО повезан са наменским ИП-овима. И зашто је нешто што се зове ИПв6 толико важно.

И поделићу своје препоруке за наменске ИП домаћине, засноване на мојој каријери софтверског инжењера.

чему је посвећено ип-хостинг

Шта је Дедицирани ИП хостинг?

Свака адреса Интернет протокола (ИП) је идентификатор који омогућава проток информација широм интернета. Наменска ИП адреса је ИП адреса која је искључиво ваша. Неки домаћини за њих плаћају доплату, а није свима потребан.

Имати наменску ИП адресу може вас заштитити од забране веб локације ако неко од ваших комшија на серверу буде ухваћен у покушају да га стави на претраживаче.

Такође можете заштитити своју веб локацију од било каквих потенцијалних казни ове природе једноставним одабиром наменског хостинга и не морате бринути о томе шта било који други сајт може или не ради..

Још једна предност избора одабраног ИП хостинга је та што ће вам већина хостова дозволити да подесите ову врсту хостинга само након што већ поставите ССЛ сертификат за сигурне утичнице.

Ово омогућава шифровање вашој веб локацији, што је други ниво безбедности, и биће приказано у УРЛ-у ваше веб локације са хттпс: //, а не само са хттп: //. Овај екран омогућава корисницима да знају да се налазе на заштићеном сајту.

Дакле, индиректно, одабир наменског ИП хостинга може вам помоћи да се корисници осећају сигурније када користе вашу веб локацију, што може бити подстицај за ваш бренд и посао.

О ИП адресама

ИП адреса је јединствени број који идентификује уређај на Интернету. У систему ИПв4 свака ИП адреса се састоји од четири групе цифара или октета, раздвојених тачкама.

ИП адреса је попут кућне адресе. Овај видео са ИнМотион Хостинга концепт чини лако разумљивим.

Овај систем пружа нам 4,3 милијарде јединствених комбинација. Не могу две ИП адресе бити исте. Сврха система домена (ДНС) је претварање имена домена у ИП адресе.

На дељеном серверу све веб локације на том серверу имају исту ИП адресу јер су све на истој физичкој машини.

За већину људи то није важно. Ваш домаћин ће аутоматски усмерити саобраћај на вашу веб локацију, заобилазећи остале, и нема приметне разлике у брзини.

Али дељење ИП адресе може постати проблем ако:

 • Проширивање траје неко време, а ви желите одмах да ФТП ставите на свој хостинг налог
 • Желите да купите ССЛ сертификат да бисте заштитили своју веб локацију
 • Желите да људи могу да посећују вашу веб локацију користећи ИП адресу а не име домена
 • Желите потпуну контролу над чиме се користи ваш ИП
 • Ако имате наменски ИП, са својим сервером можете учинити много више

Када вам дефинитивно треба ИП адреса

Понекад је наменски ИП једини начин за покретање услуга и апликација које желите да покренете. На пример, сервери за игре и сервери за цхат често захтевају наменске ИП адресе.

Предузећа која шаљу велике количине емаил такође може имати користи од наменског ИП-а, с обзиром да се може додати на листу са већим поуздањем.

сни вс наменски ип

СНИ или наменски ИП?

Ако немате наменску ИП адресу, али имате сопствену домену, и даље можете да користите ССЛ сертификат. Оно што омогућава је протокол под називом Ознака имена сервера (СНИ).

Омогућује више домена да имају ССЛ сертификат на истој ИП адреси. То је економичнији приступ јер не захтева јединствену ИП адресу за сваки домен.

Ради само када и клијент и сервер подржавају СНИ. Ово није проблем са модерним прегледачима и серверима, али старији рачунари, укључујући и све који имају оперативни систем Виндовс КСП, неће моћи да провере СНИ сертификат.

Сви главни веб сервери већ дуже време подржавају СНИ, али неке веб апликације можда неће. Прегледачи који не подржавају СНИ требало би да буду у стању да се безбедно повежу, али могу да издају упозорења.

сео посвећен ип

Да ли су посвећени ИП-ови СЕО фактор?

Неки блогери и компаније за оптимизацију претраживача (СЕО) тврде да су наменске ИП адресе боље за СЕО јер Гоогле преферира веб локације које не деле ИП адресе. То није доказано ниједном статистиком коју смо видели иако је то контроверзна тачка.

Можда је мала разлика у брзини између дељеног хостинга и других врста хостинга, али то није директна веза, јер дељени хостинг рачуни могу имати наменске ИП адресе. Брзина сервера и даље може да варира у зависности од многих других фактора.

Такође смо видели тврдње да се веб локацијама са истом ИП адресом мање верује. Опет, нема много тога што се тиче доказа.

Гоогле и ССЛ

Али већина ових аргумената сада је неутемељена јер је Гоогле рекао да ће користити ССЛ сертификате као фактор у рангирању својих претраживача..

Будући да вам је потребан наменски ИП за ССЛ сертификат, сада имамо доказану, иако секундарну, корист од СЕО за коришћење наменског ИП-а.

Црна листа нежељене поште

Сродни проблем је листа нежељене поште. Ако неки други купац ваше компаније домаћина учини јаку нежељену пошту, вероватно ће изгубити рачун свог домаћина.

У међувремену, пратиоци нежељене поште ту ИП адресу ставе на своју објављене црне листе. Можда сте следећи који ће добити ту адресу. Вероватно ће пасти са листе за недељу дана, али претплатници на црној листи могу блокирати вашу пошту до тада.

купон за веб хостинг

Тражите прави наменски ИП домаћин?
Наши читаоци су СитеГроунд оцијенили # 1. Тренутно можете добити посебне цене на њиховим наменским ИП облацима планова користећи ову везу за попуст
.

ипв4 вс ипв6

ИПв4 насупрот ИПв6

ИПв4 омогућава стварање неколико милијарди јединствених ИП адреса. Сада када сви користе више уређаја и више веза и хостирају више веб локација, замисливо је да нам може недостајати ИП-ова.

ИПв6 адресе биће смештене у АААА записима у нашим записима система домена (ДНС). Они још нису у уобичајеној употреби, али постаће уобичајени у наредних пет година.

Винт Церф, главни интернетски евангелиста у Гоогле-у, објашњава зашто нам треба ИПв6: „следећа верзија Интернета“.

Са ИПв6, постоји осам група хексадецималних бројева, раздвојених колонама. Овај систем ће пружити многе милијарде адреса, што олакшава додељивање јединствених ИП адреса веб локацијама. ИПв6 адреса је дугачка 128 бита, за 32 бита за старе адресе.

Предности и недостаци ИПв4 и ИПв6

Многе хостинг компаније већ нуде ИПв6 адресе, али не могу сви рутери да се носе са њима. Пре додавања ИПв6 адресе на налог најбоље је истражити предности и недостатке:

 1. Неки старији усмјеривачи а ДНС сервери занемарују АААА захтеве, чинећи време учитавања врло спорим јер клијентова машина мора да сачека да се захтев истекне
 2. Могуће је пратити појединце на интернету, одгајајући их приватност забринутости
 3. Јединствене адресе значе да би било лакше оглашивачи да нас прате
 4. ИПв6 адресе су мање читљиве, па их је тешко уписати, меморисати или дистрибуирати
 5. Многи корисници интернета не знају шта да раде са ИПв6 адресом
Аспект
ИПв4
ИПв6
КонфигурацијаРучни или ДХЦПАутоматска конфигурација
ИП Битс32128
ФорматДецималанХекадецимал
Капацитет43 милијарди> 340 ундециллион
Употреба мреже99%< 1%

Ниједан хост сервер, осим високо експерименталних, не ослања се само на ИПв6.

И даље ћете имати ИПв4 адресу након што додате ИПв6. Комбинација вам даје јединствену ИПв6 адресу са софтвером који с њом може да ради, без додатних трошкова наменске ИПв4 адресе.

Тренутни сервери и рутери немају проблем успоравања који је налетео на ране имплементације.

нетворк сддресс транслатион

Превођење мрежних адреса

У важном смислу, већ нам је понестало ИПв4 адреса. На Интернету постоји више уређаја него 32-битне статичке ИП адресе. Оно што спречава да се систем уруши је трик који се зове Нетворк Аддресс Транслатион (НАТ). ИПв6 не треба или не користи НАТ.

Овако то функционише:

 1. Локална мрежа издваја приватне ИП адресе својих уређаја, обично из облика 10.к.к.к или 192.168.к.к.
 2. Рутер преводи њих на јавну ИП адресу за цео ЛАН.
 3. Локална мрежа прати сесија, тако да зна чему су долазни пакети уређаја заиста намењени. Мрежи не треба да набави пуно јединствених ИП адреса.

Овај приступ углавном делује добро, али јесте додаје рутер оверхеад. Понекад ствара проблеме када је софтверска лиценца везана за ИП адресу сервера.

Планови хостинга представљени на овој страници пружају корисницима најмање 1 посвећену ИП адресу. Међутим, већина домаћина нуди наменске ИП адресе веома јефтино (чак 1 УСД / год) као додатак.

најбољи наменски ИП домаћини

Три главна домаћина за намјенски ИП хостинг

Ево наших најбољих пружатеља услуга хостинга за наменске ИП планове за хостинг.

Домаћин
План
Наменски ИП-ови
Складиште
РАМ
Почетна цена
СитеГроундОблак140 ГБ4ГБ$ 80,00 / месечно
А2 хостингВПС120 ГБ512 МБ5,00 УСД / месечно
ИнМотион хостингВПС375 ГБ4ГБ$ 34,19 / месец

СитеГроунд

Планови хост-а за облак СитеГроунд укључују бесплатан домен и наменску ИП адресу. Намењени сервер долази са 5 ИП адреса, а СитеГроунд обрађује све аспекте свог управљања.

сите сите посвећен ип

Чак и дељени рачуни за хостинг могу се надоградити на фиксну адресу. СитеГроунд је снажан избор за мало предузеће које тражи интернационализацију и подршку. Базиран је изван САД-а, што би могло бити проблем за неке купце.

А2 хостинг

А2 хостинг користи а ла царте план за наменске ИП адресе, омогућавајући вам да купујете адресе како вам требају и да их пустите ако вам више нису потребне..

а2 хостинг посвећен ип

Наменски сервери долазе са наменском адресом. На располагању су вишеструки планови услуга за дељено, ВПС, наменско и гостовање у облаку. На страни минус, морате сами управљати сигурносним копијама.

ИнМотион хостинг

ИнМотион-ов ВПС хостинг и наменски сервери долазе са вишеструким ИП адресама као стандардном функцијом, чак и за најмање скуп план.

инмотион хостинг посвећен ип

Наменски сервери долазе са управљачком плочом цПанел и брзом ССД меморијом. Можете да изаберете свој центар података према вашој циљаној публици. Ако тражите Виндовс хостинг хостинг, овде га нећете наћи.

веб хостинг понуде

Тражите велику понуду посвећеног ИП хостингу?
Тренутно можете добити велики попуст на наменске ИП планове ИнМотион Хостинг. ССД-ови су укључени. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Намјенска ИП често постављана питања

 • Шта је ИП адреса?

  У контексту интернета и веб хостинга, ИП адреса је кодирани нумерички низ који јединствено идентификује рачунар или уређај на Интернету. ИП адреса делује као јединствена ознака за препознавање и разликовање уређаја који је повезан на Интернет.

 • Шта је хостинг адреса хостинга?

  Веб хостинг сервери имају јединствене ИП адресе. Људски корисници ступају у интеракцију са адресама на Интернету са читљивим „именима домена“, као што је ВхоИсХостингТхис.цом. Међутим, рачунари који управљају интернетом не користе та имена. Уместо тога, сваком серверу је додељена јединствена ИП адреса.

  Послужитељи имена домена на вашој рути веб хостинга траже да се читљиво име на одговарајућу ИП адресу заснива на индексу који одговара именима на адресама.

 • Да ли свака веб локација има своју ИП адресу?

  Не, веб странице немају јединствене ИП адресе. ИП адреса веб локације се обично дели са групом других веб локација, зависно од сервера на коме се домаћин налази. ИП адреса идентификује уређај – сервер или кластер сервера. Један сервер може угостити десетине или стотине веб локација.

 • Шта је наменска ИП адреса?

  Наменска ИП адреса је јединствена нумеричка адреса која идентификује један сервер, скуп сервера или домену. Уз посвећен хостинг, компаније за веб хостинг ће вам доделити јединствену ИП адресу за ваш налог уз додатну накнаду. То се рекламира као „Намјенски хостинг за ИП адресе“. Све веб локације које хостујете преко тог налога користиће ту ИП адресу, али нико други неће.

 • Како могу да добијем наменску ИП адресу?

  Добијате наменску ИП адресу са наменским планом хостинга и већином ВПС хостинг планова. Такође можете да купите наменску ИП адресу као додатак са многим дељеним хостинг плановима, мада то зависи од хостинг провајдера.

 • Које су предности наменске ИП адресе?

  Посједовање ИП адресе корисно је и у погледу сигурности и одговорности. Ако имате интернетску трговину и желите ССЛ сертификат, потребна вам је наменска ИП адреса.

  Уз то, Гоогле фаворизује наменске ИП адресе како бисте били лакше пронађени у претраживачима са наменском ИП адресом.

 • Да ли моја веб локација има заједничку ИП адресу?

  Ако немате ИП адресу на наменском серверу са једном веб локацију, ИП адреса ваше веб локације се дели. На пример, са дељеним хостинг планом, компанија за хостинг поставља неколико корисничких налога на исти сервер.

  Све веб локације на тим рачунима деле исте рачунарске ресурсе и исту ИП адресу.

 • Које су мане употребе дељене ИП адресе?

  Радње које су предузели дељени носиоци ИП адреса могу резултирати последицама за остале власнике ИП адреса истог кластера, од којих су неке блокаде и пенализације.

  Заштитни зидови често користе ИП адресе за идентификацију нежељене поште, а Гоогле каже да такође кажњава лош СЕО на дељеним ИП адресама. У овом случају, последице могу претрпети и други корисници ИП-а прекршиоца.

 • Да ли наменска ИП адреса долази са наменским ресурсима?

  Намјенске ИП адресе и намјенски ресурси немају директни однос. Не постоји стандардна веза између физичких (или чак виртуалних) рачунара и ИП адреса.

  Ако имате заједнички план хостинга и додате наменску ИП адресу, и даље сте на дељеном хостинг програму. Једина корист коју добијате је наменска ИП адреса, а ништа друго се не мења у погледу вашег приступа рачунарским ресурсима.

 • Да ли је „Дедицирани ИП адреса хостинг“ план дељеног хостинг хостинг плана?

  Намјенски ИП хостинг планови често су заједнички планови за хостинг ресурса, јер природа јединственог ИП-а није повезана са ресурсима којима имате приступ.

  Са другим облицима хостинга, попут виртуелног приватног сервера (ВПС), имаћете јединствену ИП адресу без обзира на све. То ће вероватно бити споменуто у опису „карактеристика“ плана хостинга, али обично није главно продајно место.

 • Зашто ми треба посебна ИП адреса?

  Требат ће вам намјенска ИП адреса ако желите приступити вашој веб локацији без обзира на поставку ДНС-а. Можда ће вам требати и посебна ИП адреса у случајевима специјализованих инсталација софтвера.

  Штавише, ако сте забринути због дељења ИП адресе де ненаписане пенализације од стране других корисника ваше ИП адресе, можда бисте желели да уложите у наменски ИП.

 • Да ли ВордПресс планови нуде наменске ИП адресе?

  У зависности од домаћина и плана, неки ВордПресс планови могу доћи са наменском ИП адресом. Слично као и дељени планови хостинга, неки ВордПресс планови такође нуде наменске ИП адресе као додатну куповину.

  Поред тога, многи ВПС хостинг планови омогућавају једноставне инсталације ВордПресса једним кликом са наменском ИП адресом.

 • Могу ли добити наменску ИП адресу са ВПС хостингом?

  Већина ВПС планова долази са најмање једном бесплатном наменском ИП адресом. У случају СитеГроунд и А2 хостинга добијате 1 бесплатну ИП адресу, док са ИнМотион Хостингом добијате 3. Да ли ваш изабрани домаћин нуди наменску ИП адресу са ВПС планом зависи од укључења унутар одређеног хостинг пакета.

  Такође можете да купите додатне наменске ИП адресе са ВПС плановима за хостинг.

 • Зашто ми треба ССЛ сертификат?

  Осим што представља претпостављеним и акредитованим сајтовима крајњим корисницима, најчешћи разлог за ССЛ безбедносни сертификат је е-трговина. Ако на својој веб локацији обрађујете кредитне картице, заиста би требало да имате безбедносни сертификат укључен у ваш план.

  Е-пошта, текстуалне поруке, медицинска евиденција, финансијске информације и било која друга врста приватне комуникације такође би требало да се обављају преко ХТТПС-а.

 • Која је разлика између дељеног ИП-а и наменског ИП-а?

  Разлика је једноставна као и тип вашег хостинг плана. Схаред хостинг додељује исту ИП адресу свим веб локацијама на одређеном серверу. Намјенски и ВПС хостинг планови додељују јединствену ИП адресу свакој веб локацији.

 • Колико кошта намјенски ИП?

  План хостинга који одаберете одређује трошкове. ВПС планови су најјефтинији начин да добијете наменску ИП адресу за своју веб локацију (око 5 УСД месечно). Цлоуд и Дедицатед хостинг планови су обично најскупљи планови са наменским ИП адресама (обично преко 50 УСД месечно).

 • Шта је прави ИП?

  „Права“ ИП адреса рачунара је његов спољни идентификатор, додељен од рутера, мреже, проки сервера или ВПН-а итд. Ако је ваш веб локација са наменским ИП планом, ИП адреса ваше веб локације је еквивалентна „стварном“ ИП.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map