Најбољи ПОП3 хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Упоредите ПОП3 хостинг

ПОП3 је најпопуларнији протокол е-поште. Доступна је од готово свих домаћина који пружају подршку путем е-поште. Нису сви домаћини једнаки када је у питању ПОП3 хостинг.


Поред пружања ПОП3, добар домаћин би требало да садржи и снажне клијенте веб поште, великодушне количине простора за похрану е-поште и велика ограничења привржености. Поред тога, потражите домаћина који нуди велики (или неограничен) број поља за е-пошту.

О детаљима најбољег ПОП3 хостинга ћемо расправљати у наставку, али за сада је овде топ 5 домаћина:

 1. СитеГроунд
  – Одличан хостинг са неограниченим емаил-ом
 2. Блуехост
 3. А2 хостинг
 4. ИнМотион хостинг
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље домаћине за ПОП3?

Прегледали смо нашу базу података са преко 1500 веб хостинг планова и узели све оне који су нудили ПОП3 заједно са значајним пољима е-поште, великодушним складиштењем и другим факторима који утичу на коришћење е-поште.

Затим смо их рангирали према нашим хиљадама стручних и корисничких прегледа како би пронашли најбоље ПОП3 домаћине.

Шта је ПОП3 хостинг?

Е-адресе засноване на домену пружају ваздух професионалности вашим пословним комуникацијама и лако их је подесити и користити ако ваш хостинг сервис подржава ПОП3 комуникацију.

Постоје многи сервиси е-поште, као што су Гмаил и Иахоо !, који су стекли популарност и користе се у личне и професионалне сврхе. Међутим, због броја корисника, често може бити тешко резервисати адресу коју желите, посебно на добро успостављеном, популарном сервису.

Тада долази Пост Оффице Протоцол верзија 3 (ПОП3). Уместо да имате непрофесионални Гмаил или Иахоо! адресу, заједно са бројевима или надимцима, можете имати [заштићен е-пошту]

Како то ради

Када је ПОП3 првобитно предложен, то је био веома једноставан протокол који је укључивао пријављивање на сервер, преузимање листе е-порука, преузимање и затим њихово брисање..

Како је е-пошта постала све раширенија, било је потребно побољшати основни ПОП3 протокол и, као резултат, неколико додатних функција је додато кроз проширења. Најважнија међу њима била је способност шифрирања процеса пријаве.

Друго значајно проширење била је могућност дохваћања порука е-поште без аутоматског брисања, у ствари користећи ПОП3 сервер као мрежну копију свих порука е-поште. Набавите нови рачунар или промените клијенте е-поште и можете одмах поново преузети сваку претходну пошту. Да би се олакшала ова функционалност, ПОП3 је проширен како би се омогућило да се свака адреса е-поште идентификује са јединственим ИД-ом (УИД). Ови УИД-ови се могу упоредити са списком УИД-ова које ваш програм за е-пошту одржава, омогућавајући идентификацију нових порука е-поште, за разлику од старих е-порука које се остављају на серверу.

Могућност брисања е-порука старијих од одређеног периода била је још једна екстензија оригиналног ПОП3 протокола која је имала практичне користи за крајњег корисника.

Временом, ова различита проширења значајно су побољшала ПОП3 у односу на основну методологију повезивања-дохваћања-брисања, коју су првобитно предвидели њени изумитељи. Упркос овим побољшањима, ПОП3 и даље садржи нека значајна ограничења.

Ограничења ПОП3

Упркос напретку оствареном у модернизацији и проширењу функционалности ПОП3-а, његова инхерентна једноставност доводи до значајних недостатака.

Један од најзначајнијих недостатака ПОП3-а је недостатак стандардизације које додатне функционалности и проширења подржавају на разним серверима. Будући да је основни протокол тако једноставан, а велики део додатне функције пружа се путем опционих екстензија, било који ПОП3 сервер софтвер може подржати или занемарити било коју комбинацију функција све док су подржане најосновније, основне функције..

Још један очигледан недостатак је недостатак ажурирања статуса ПОП3 на свим уређајима. На пример, ако преузмете е-пошту и одговорите на њу с телефона или таблета, она ће се приказати као непрочитана када преузмете исту е-пошту на рачунар или друге уређаје. Шта год предузели са том е-поштом, приказује се само на уређају на којем сте предузели ту радњу. То чини ПОП3 мање од идеалног за некога чији се ток рада ослања на више уређаја.

Исто важи ако купите нови рачунар или промените клијенте е-поште. Ако одлучите да поново преузмете е-пошту, уместо да правите резервну копију и враћате је, свака се е-пошта преузима и приказује као нова, непрочитана порука – без обзира на то колико сте их могли проследити или одговорити.

ПОП3 иницијална методологија повезивања-дохваћања и брисања такође је очита у недостатку организационе способности на страни сервера. Ако желите да филтрирате и организујете своју е-пошту, то морате да урадите у свом клијенту е-поште. Ако приступите својој е-пошти на више уређаја, ово је још један корак који се мора поново створити на свим уређајима.

Алтернатива

Због ограничења ПОП3, на крају је предложен и развијен конкурентски протокол. Овај протокол је био ИМАП. Од самог почетка, ИМАП је осмишљен да реши недостатке ПОП3, наглашавајући двосмерну комуникацију са сервером, уместо филозофије цоннецт-ретриеве-делете која је прожимала ПОП3.

ИМАП је укључивао функционалност која је проткана на ПОП3, али као део основног протокола. То је резултирало много уједначенијом имплементацијом ИМАП софтвера.

ИМАП протокол и серверски софтвер такође третира ИМАП поштанске сандучиће као хијерархију која треба да се дуплицира на било којим уређајима који се пријављују на тај налог. Подесите свој ИМАП налог на телефону или таблету и видећете потпуно исте поштанске сандучиће као и на рачунару.

ИМАП се такође бави проблемом ажурирања статуса тако што укључује разне заставице порука као саставни део протокола. Одговорите, проследите или преместите е-пошту и та се промена дистрибуира на свим вашим уређајима.

Међутим, ова двосмерна комуникација може бити много интензивнија у поређењу са ПОП3, и за сервер и за клијента.

Доступност и цене

ПОП3 је, можда, најподржаванији протокол е-поште на планети. То значи да скоро свака компанија за пружање услуга и услуга нуди бесплатну ПОП3 подршку.

ПОП3 Прос:

 • Широко подржана
 • Мали отисак ресурса
 • Обично бесплатно

Против:

 • Ограничена функционалност
 • Није идеалан за употребу са више уређаја
 • Недосљедна имплементација с једног сервера на други

Тачке за памћење

ПОП3 је уживао широку употребу због своје једноставности, поузданости и лакоће употребе. Упркос порасту ИМАП-а, ПОП3 је и даље одличан избор за многе људе.

Ако се ваш радни ток ослања на више уређаја, ИМАП ће можда бити бољи избор.

Остале функције у Емаил-у

 • Прослеђивање е-поште
 • ИМАП
 • СМТП
 • Вебмаил
 • Маилинг листе
 • пхпЛист
 • Прилагођени МКС записи
 • Поштар
 • СкуиррелМаил
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map