Најбољи ФТПС хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Упоредите ФТПС хостинг

ФТПС је сигуран облик протокола за пренос датотека. Датотеке послате помоћу ФТП-а обично се не шифрирају и лако су видљиви хакерима. ФТПС је ФТП који користи ТЛС или ССЛ енкрипцију.


Не нуде сви домаћини ФТПС. Они који то ураде могу га ограничити у одабиру хостинг планова. Потражите ФТПС клијенте који се лако користе као што је Цибердуцк, а којима је доступан преко контролне табле. И потражите јасну документацију о подешавању ФТПС приступа.

Ево наших избора за најбоље домаћине ФТПС:

 1. ХостГатор
  – ФТПС доступан на већини планова са јасним упутама за подешавање и подршком за цхат уживо
 2. Течна мрежа
 3. Хостингер
 4. БигРоцк
 5. Дневни бритви

Како смо изабрали најбоље хостове ФТПС?

Анализирали смо угледне домаћине који нуде ФТПС и прегледали смо јасноћу своје документације. Проверили смо ужи избор о сигурности и квалитету инфраструктуре, као и подршци за кориснике и укупној вредности.

Затим смо консултовали хиљаде прегледа корисника из наше базе података за додатне податке.

Шта је ФТПС?

ФТПС је безбедносно проширење протокола за пренос датотека (ФТП). Као заштитна мера користи сигурносни протокол да би се заштитио од неовлаштеног кршења података када се подаци шаљу преко јавне мреже (као што је Интернет). Неки планови хостинга омогућавају ФТПС приступ, док други не – али већина ће дозволити неки облик протокола за пренос датотека – или слично безбедну алтернативу.

О ФТПС-у

ФТПС је такође познат као ФТП-ЕС, ФТП-ССЛ и ФТП-Сецуре. Да бисте разумели вредност онога што је ФТПС, прво морате разумети како функционише транспорт података на Интернету.

Интернет је низ прекидача који се бацају око пакета – сваки пакет има заглавље (или контролне информације) које указују која врста пакета се шаље, како и коме – и „Паилоад“ (или битстреам). Претпостављајући ове принципе – одређени пакети у складу су са стандардима који су познати и пошиљаоцу и примаоцу пакета података. То је основни камен темељаца како Интернет функционише.

Интернет модел, сломљен у слојеве, има хардвер који контролише даљински линк и приступ мрежи – што омогућава мрежни слој и комуникацију између уређаја. Поврх тога је сложени транспортни слој – овде протокол за контролу преноса (ТЦП) омогућава мрежну координацију Интернет протокола (ИП) – где се смешта адреса рачунара. Филе Трансфер Протоцол (ФТП) – који је основа ФТПС – је мрежни протокол за контролу токова података за слање појединачних датотека преко мреже.

купон за веб хостинг

Тражите много на ФТП хостингу?
Хостингер пружа квалитетан хостинг са великом пропусношћу и подршком 24/7/365. Рачуни долазе са ФТПС. Тренутно можете уштедјети до 87% на њиховим плановима. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

ФТП постоји од раних 1970-их фор – за употребу у АРПАНЕТ-у, тада је ФТП усвојио ТЦП / ИП у 80-има, а средином 90-их безбедносне функције коначно су се додавале. Како би се ФТП учинио сигурнијим за пренос осетљивих информација, предложени су и усвојени депозити за шифровање деведесетих година.

Пошто је Интернет растао, комуникација корисника се повећавала, као и потенцијал за прислушкивање. Нетсцапе је 1994. године смислио концепт познат као слој сигурне утичнице (ССЛ) вхицх— што је протокол шифрирања који штити корисничке податке од неовлаштених трећих страна. ССЛ је уствари омотач за Апплицатион Лаиер – који је најотпућенији ниво интернетског протокола.

Са ССЛ, а касније и са Транспорт Лаиер Сецурити (ТЛС) ⁠— токови података се шифрирају и не могу их читати без кључева за дешифрирање. Ово се обично користи за веб локације које захтевају осетљиве корисничке податке преко протокола за пренос хипертекста (ХТТП) бут – али исти принципи се могу применити и на ФТП вхицх – што значи да се датотеке могу слати са једне локације за складиштење на другу, без треће стране способна да зна које датотеке се преносе. ФТПС је једноставно верзија ФТП-а која користи ТЛС и ССЛ за сигурност.

Сигурне верзије ФТП-а укључују ФТПС, Имплицит ССЛ и ФТПС Екплицит ССЛ. Са имплицитним режимом, безбедност се успоставља и постоји пре него што се догоди било какав пренос података. Ако се клијент покуша повезати без ССЛ шифрирања, сервер одбија захтев. Међутим, експлицитни режим омогућава клијенту и серверу да преговарају о нивоу заштите. Сервер је у могућности да прихвати и шифроване и нешифроване захтеве.

ФТПС у апликацијама

ФТП може указивати или на начин слања датотека или на програм који врши стварно слање. Сам протокол је једно од најстаријих начина слања и приступа датотекама на Интернету, а ви и даље морате да приступите ФТП серверу за учитавање датотека или преузимање датотека са веб локације. Ово је посебно корисно за вебмастере који не користе систем за управљање садржајем (ЦМС).

Већина веб хостова омогућит ће ФТП приступ – што је углавном претјерано сигуран ФТПС приступ. Врло је ријетко пронаћи домаћина који га не подржава – осим ако не користе другу, али сличну технологију као што је ВебДАВ или Сецуре Схелл (ССХ) протокол.

Важно је напоменути да ФТПС нема никакве везе са потпуно другачијим системом преноса датотека, ССХ протоколом за пренос датотека (СФТП). Неколико компанија нуди бесплатне и комерцијалне верзије сигурних ФТП клијената, које можете инсталирати локално и користити за пренос датотека.

Најпопуларнији клијенти укључују ФилеЗилла, Трансмит и ЦиберДуцк. ФТП-у се може приступити и директно путем Виндовс Филе Екплорер-а ако се правилно постави. Датотеке се често могу превући и пребацити са ФТП клијента у мапу – и обрнуто.

Уобичајена је пракса да датотеке уређујете на локалном чврстом диску, а затим ажурирате ХТМЛ или садржај на веб сервер преко ФТП-а.

Која је разлика између Анонимоус ФТП-а и ФТПС-а?

Анонимни ФТП је систем протокола за пренос датотека који омогућава корисницима да преузимају датотеке путем редовног ФТП приступа без потребе за сигурним корисничким именом и лозинком. Уз овај систем, сваки појединачни корисник имат ће ФТП рачун и приступ за пријаву на вашу веб локацију. Са данашњим веб локацијама и великим бројем безбедносних проблема, анонимни ФТП није баш практична апликација за пренос датотека.

За поређење, ФТПС је скоро супротна Анонимоус ФТП. ФТПС је сигурносно проширење протокола за пренос датотека и штити од неовлаштеног кршења када се подаци шаљу преко јавне мреже. Готово сви пружаоци хостинга омогућавају својим клијентима неку врсту ФТП приступа – већина њих данас не нуди Анонимоус ФТП, али ни ФТПС није увек тражени метод преноса датотека. Пре него што почнете са отпремањем и преузимањем датотека путем ФТП-а, консултујте се са својим провајдером хостинга ако нисте сигурни који корисници имају приступ вашем серверу.

ФТПС и ФТП су толико стари – да ли су и даље важни?

Путеви и мостови су врло стари концепт, али их и даље користимо. Током претходног века, човечанство је учило како да ствара асфалт, управља са челичним гредама цед – и опћенито је учинио мостове сигурнијим.

Такође су направили мостове мање склоне урушавању и поставили баријере од дреса како би их учинили сигурнијима. Ова аналогија се односи на супер-аутопут информација једнако лако – протокол за пренос датотека постоји дуже него оперативни систем са графичким интерфејсом. Ипак, концепти основне мреже остају у употреби.

Да ли је ФТПС једини начин за сигурно слање датотека?

Не, на располагању је много опција, али свака зависи у потпуности од расположивог оперативног система и / или врсте сервера којим управља ваш веб домаћин. ФТП делује релативно лако у више оперативних система.

ВебДАВ је углавном усмерен на Мицрософт, ССХ протокол преноса датотека (СФТП) усес – користи ССХ ⁠ – који је изворно уграђен у Линук, али захтева посебну конфигурацију за покретање на Виндовс-у. Алтернативно, АтомПуб и ЦМИС нуде сличне функционалности, али углавном требају већу количину конфигурације – и користе се за дубоку инфраструктуру.

Ко користи СФТП?

Било ко! Скоро сви веб домаћини имају ФТП, а многи омогућавају сигуран пренос. Обавезно питајте свог провајдера да ли је ТЛС / ССЛ део хостинг плана. Већина модерних домаћина требало би рећи да.

Остале функције у администрацији сервера

 • Приступите евиденцијама
 • Филе
 • Видео
 • Анонимни ФТП
 • Црон Јобс
 • ССХ приступ

веб хостинг понуде

Требате озбиљан ФТПС хостинг?
Течни интернет је постигао изузетно добре резултате у нашим недавним тестовима брзине и перформанси. Тренутно наши читаоци могу уштедети до 50% на Ликуид Веб ВПС плановима. Користите ову посебну везу за попуст
да постигнемо договор.

Често постављана питања у ФТПС-у

 • Да ли је ФТПС иста ствар као протокол за пренос датотека (ФТП)?

  Име је слично, али идеја је другачија. ФТПС је безбедносно проширење за ФТП. Користи се као безбедносна мера за заштиту од неовлаштености када се информације преносе путем интернета.

 • Колико је једноставно имплементирати ФТПС путем мог хостинг плана?

  Зависи од компаније за хостинг коју користите. Док неки омогућавају приступ ФТПС-у, други то забрањују.

  Можда ћете и даље имати приступ ФТП-у, али не и додатном безбедносном проширењу. Ако вам је ово важно, ову функцију морате да верификујете код своје хостинг компаније пре него што се пријавите.

 • Да ли је ФТПС заиста неопходан?

  На ово питање нема тачног или погрешног одговора, али ево шта треба да знате: ово је развијено како би било сигурније преношење информација путем интернета.

  То није неопходно, јер неке компаније за хостинг не нуде подршку, али, безбједносне тачке негирају његове предности..

 • Која су друга имена за ФТПС?

  Можда нисте упознати са ФТПС-ом, али сте у неком тренутку могли наићи на неко од његових других имена. Познат је и под називом ФТП овер ССЛ (Сецуре Соцкетс Лаиер). Остали појмови укључују ФТПЕС, ФТП преко ТЛС, ФТП / ССЛ и ФТП Сецуре.

 • Постоје ли начини да се искористи ФТПС ако их хостинг компанија не понуди?

  Најлакши начин да искористите предност ФТПС-а је пронаћи хостинг хостинга који омогућава ФТПС приступ.

  Ако то није могуће, треба размотрити компаније трећих страна. То додаје још један корак у процес, али клијенти попут ФилеЗилла и ЦиберДуцк се обично користе.

 • Да ли је СФТП исто што и ФТПС?

  Иако су на неки начин слични, СФТП и ФТПС нису исти. Ово су најчешће коришћени протоколи за сигурни ФТП пренос, али нису идентични.

 • Која је разлика између експлицитног и имплицитног ФТПС-а?

  Познато и под називом ФТПЕС, назив „експлицитни“ говори све. То значи да клијент мора изричито затражити сигурност од ФТПС сервера.

  Имплицитни ФТПС је другачији у начину на који преговарање није дозвољено. Клијент мора да изазове послужитеља ЦлиентХелло поруком. Ако ФТПС сервер то не прими, веза се одмах прекида.

 • Да ли су потребни ФТПС сервери за пружање сертификата јавног кључа?

  Да. Оне се могу креирати коришћењем алата, укључујући, али не ограничавајући се, ОпенССЛ.

 • Који су разлози зашто многи људи одбаце ФТП због употребе ФТПС-а?

  Не постоји захтев за пренос података путем ФТПС, али постоје многи разлози да се промена изврши са обичног ФТП-а. Изнад свега, лозинке и подаци се енкриптирају помоћу ФТП-а.

  Упоредо са тим, ФТП сервери су често нападнути кроз „стражња врата“. Када се то догоди, могуће је да напад буде непрепознатљив током дужег временског периода.

 • Постоје ли ситуације у којима је у реду игнорисати ФТПС, уместо тога бирати обични ФТП?

  Када је у питању безбедност на мрежи, већина људи верује у идеју да је “боље бити безбедан него жалити.”

  Има случајева када је ФТП довољан, на пример када је све на серверу подешено за дељење. Надаље, ово може имати смисла ако није потребан мрежни порт или фиревалл.

 • Шта корисници сматрају главним предностима ФТПС-а?

  Примарна корист је сигурност, али друге укључују: користе их милиони, комуникација коју људи могу читати, трансфер датотека са сервера на сервер и подршка коју нуде многи комуникацијски оквири.

 • Постоје ли недостаци употребе ФТПС-а?

  Баш као и било који сигурносни додатак или апликација, морате бити свјесни и предности и мане.

  У укупном смислу, ФТПС је способан да управља сигурним преносом података. Треба имати на уму недостатке који могу укључивати: недостатак јединственог формата за попис директорија, неки ФТП сервери не подржавају ССЛ / ТЛС и потребан је секундарни ДАТА канал.

  За неке су ови недостаци довољни да их преплаше даље од ФТПС-а и према другој опцији. Други су схватили да је упркос уоченим недостацима да је то још увек најбољи начин за сигурно и сигурно преношење података путем интернета.

 • Које су неке од најбољих хостинг компанија које нуде ФТПС приступ?

  Добро је проверити ФТПС приступ са било којим хостом који разматрате, али неки од најбољих укључују: Сите5, ДреамХост, Смалл Оранге, ДаилиРазор, ХостДеал, 1 & 1 и БлуеФур.

 • Да ли ФТПС има исти приступ од једне компаније до друге?

  Могуће су незнатне разлике док се мењате од једне хостинг компаније до друге, али основе ФТПС приступа остају исте. У свом најједноставнијем облику, ово је увек сигурносно проширење.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map