Најбољи Црон Јобс хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Упоредите Црон Јобс Хостинг

Можете користити црон за аутоматизацију понављајућих задатака које требате изводити на вашем серверу. Али не пружају сви домаћини приступ који вам је потребан за постављање послова црон.


Ако желите да директно закажете задатке на свом веб серверу, требат ће вам ссх приступ или алат за црон унутар цПанела или неке друге контролне табле. Неки домаћини могу ограничити број црон послова које можете да покренете на дељеним хостинг плановима.

Ево избора наших стручњака за најбоље домаћине послужитеља:

 1. Блуехост
  – Једноставно заказивање задатака из цПанела
 2. А2 хостинг
 3. ХостГатор
 4. ГреенГеекс
 5. Дебела крава

Како смо изабрали најбоље домаћине за Црон Јобс?

Одабрали смо домаћине који вам омогућавају лако заказивање послова црон с управљачке плоче или који пружају ссх приступ.

Ову листу смо прегледали на основу наше базе података о хиљадама истинских прегледа купаца. Затим смо одабрали домаћине са највишим укупним резултатима.

Црон Јобс хостинг

Црон је софтверски услужни програм на Линуку и осталим системима заснованим на Уник-у који извршава наредбе засноване на временским правилима дефинисаним у таблицама црон (цронтаб). Ово се може користити за аутоматизацију уобичајених задатака које је потребно поновити на распореду.

Да ли желите да сваке вечери редовно обављате редовна тестирања дима на вашем производном серверу? Да ли желите да очистите предмеморију странице једном на сат? Требате ли сигурносно копирати базу података три пута дневно и спремити излазну датотеку на другу машину?

Не треба вам календарски подсетник и ниско плаћени стажиста. Треба вам посао црон.

Како функционише крон?

Црон је услужни програм који се покреће у позадини оперативног система и извршава наредбе по распореду.

Ово се постиже на неколико различитих начина на различитим системима, али они имају тенденцију да следе исти образац:

 1. Црон процес проверава датотеку (е) цронтаб како би пронашао соонест наредбу коју је требало покренути.
 2. Поставља себи будилник и спава док се задаци не морају покренути.
 3. Пробуди се на време да покренете задатак.
 4. По завршетку задатка, проверите распоред наредних најранијих активности. Циклус се понавља.

Наравно, детаљи имплементације (на пример, поступци „спавања“ и „буђења“) разликују се од алата црон до алата за црон, као и од оперативног система до оперативног система. Појам “црон” обухвата идеју заказивања и начин на који корисници комуницирају са системом, а не детаље имплементације.

Како се користи планер распореда

Ако имате приступ датотечном систему сервера, подешавање послова црон је прилично једноставно.

Датотеке за заказивање се називају “цронтабс” или “црон табле”. Постоји једна датотека за цео систем (обично у / етц / фолдер), као и (у новијим системима) за сваког корисника. Кориснички кронтабови извршавају команде као тај корисник, и тако зависе од његових дозвола. Цронтаб на нивоу система функционише као администратор, тако да ту датотеку може уређивати само корисник са администраторским привилегијама.

Датотека цронтаб је обична текстуална датотека с једном линијом за сваки планирани посао. То би могло изгледати овако:

30 08 10 06 * /хоме/бацкуп/бацкуп.рб
00 11,16 * * * /хоме/питхон-тестс/смоке.пи
00 09-18 * * * /хоме/емаилер/нотифицатионс.пхп
00 09-18 * * 1-5 /хоме/гпс/диспатцх.пинг.јс

То може изгледати збуњујуће, али прилично је једноставно. Свака линија представља један планирани посао. Бројеви и звездице представљају планирани (када нешто учинити), а текст након тога је наредба љуске. У заказано време, црон извршава команду тачно као да је корисник унео ту наредбу у прозор терминала.

У горњем примеру, као и обично, то нису одређене команде да нешто ураде сами, већ скрипте које ће се изводити. Логика стварања сигурносне копије, извођења тестова дима, слања е-порука или пингинга на гпс сервер се налази у датотекама сачуваним на другом месту.

Ако желите да направите нешто једноставно са црон-ом, нема разлога да не бисте могли само да упишете басх команде директно у датотеку цронтаб:

0 0 * * * мв /хоме/апп/еррор.лог / дом / грешке / $ (датум +% Ф) .лог

Ово преименује дневник грешака у име датотеке на основу тренутног датума и премешта га у посебан директориј за такве записе. Постављање овог посла је једноставан начин да се евиденција грешака не скупи у једну велику датотеку.

(Наравно, други начин би био да креирате датотеке засноване на датуму из извештавања о грешкама у апликацији, јер се грешке генерирају. Али, можда ћете морати да то учините на овај начин.)

Чудни бројеви на почетку сваког реда односе се на распоред. На нотацију се мало тешко навикнути, али је управљива (и увек је можете потражити).

Постоји 5 “слотова”, сваки одвојен размаком и сваки представља јединицу времена – дана, минута, сати итд..

* * * * * *
| | | | | |
| | | | | + – Година (опсег: 1900-3000)
| | | | + —- Дан у седмици (распон: 1-7, 1 стоји за понедељак)
| | | + —— Месец у години (распон: 1-12)
| | + ——– Дан у месецу (распон: 1-31)
| + ———- Сат (распон: 0-23)
+———— Минута (домет: 0-59)

Црон планер тражи усклађивање узорака између бројева и часовника система. Звездица значи било која вредност одговара.

Тако на пример:

* * * * *

Ово ће одговарати СВАКој проверавању сата, тако да ће се покренути сваки минут.

Ако морате да покренете нешто сваких пет минута, можете то да урадите:

* / 5 * * * *

Да бисте извршили команду једном годишње, могли бисте:

0 0 1 1 * *

То значи да се распоред подудара када је минута 0, а сат 0 (поноћ), првог дана првог месеца. Двије звезде значе да није важно који је дан у седмици или која је година. Овај посао ће се обављати једном годишње, 1. јануара.

купон за веб хостинг

Тражите добар посао око хостинга на црон пословима?
А2 хостинг управо је постигао # 1 у нашим тестовима брзине и перформанси. Можете да добијете одличне цене на њиховим плановима прилагођеним програмерима. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Како приступити заказивању црон

Морате да приступите самом серверу или оперативном систему рачунара. Ако је ово удаљени сервер који се користи за окружење веб хостинга, то значи да ћете морати да му приступите помоћу ссх или административног панела удаљеног сервера као што је Ајенти.

Неки контролни панели за веб хостинг (попут ЦПанела) такође пружају приступ планеру планова. Често ови алати на контролној табли пружају ГУИ који поједностављује задатак постављања распореда (тако да не морате памтити шта значе бројеви).

Ипак, сви веб домаћини не пружају такав приступ. Ово је у суштини административна функција, а неке хостинг компаније ограничавају своје купце од ње.

Ако ће вам бити потребан приступ аутоматском заказивању крона, будите сигурни да проверите да ли га хостинг компанија пружа пре него што га одаберете.

Остале функције у администрацији сервера

 • Приступите евиденцијама
 • Филе
 • Видео
 • Анонимни ФТП
 • ССХ приступ
 • ФТПС
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map