Најбољи анонимни ФТП хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

упоредите анонимни фтп хостинг


Contents

Упоредите анонимни ФТП хостинг

Шта ћете научити

Можда сте чули за ФТП, али шта је Анонимни ФТП?

У овом чланку сазнаћете за шта се ове обе технологије користе. И поделићу неке принципе да бих вам помогао да утврдите да ли је Анонимоус ФТП погодан за вас.

Онда ћу ја поделите оно што бисте требали потражити у анонимном ФТП хосту и како подесити Анонимоус ФТП. Такође ћу започети са претрагом хоста са неколико мојих личних препорука.

Пре него што наставимо да објаснимо што је тачније анонимни ФТП приступ, морамо да нешто избацимо са пута – већина домаћина не препоручује употребу анонимног ФТП-а, а неки их активно саветују.

Постоји неколико добрих разлога за њихову невољност, али погледајмо технологију и прво користимо случајеве иза анонимног ФТП-а.

Скочите на остатак рецензије.

шта је фтп

Шта је ФТП?

Протокол за пренос датотека (ФТП) је важан мрежни протокол и постоји већ деценијама.

ФТП омогућава корисницима да учитавају или преузимају датотеке на и са њихових веб локација.

Иако популарни системи за управљање садржајем попут ВордПресса, Друпал или Јоомла долазе са властитим интерфејсима за учитавање, многи вебмастери и даље користе ФТП редовно.

ФТП приступ нуди пуно функција за кориснике напајања који желе учинити нешто више од додавања мало свежег садржаја на своју веб страницу сваки пут.

Да ли треба да користим ФТП?

ФТП приступ некада је био од суштинског значаја за програмере.

То је зато што је програмерима некада био једини начин да учитају датотеке на сервер како би их гледаоци веб локација могли видети.

Ове датотеке су укључивале шифру за дизајн веб локације, сваку нову страницу и сав садржај на њој. Сада, системи за управљање садржајем (ЦМС) свима олакшавају креирање и учитавање датотека са веб локација.

Као резултат, ФТП није ни приближно потребан као некада.

Које су неке уобичајене употребе ФТП-а?

Чак и појавом ЦМС платформи, ФТП је и даље вредан.

Три главне употребе за ФТП су:

 1. Пренос датотека између удаљених рачунара
 2. Пренесите датотеке веб локације на хостинг сервер (као што је ВордПресс)
 3. Преузмите датотеке са сервера на рачунар (попут бесплатног софтвера)

Програмери га могу користити за инсталирање ЦМС-а попут ВордПресс-а, као и за уређивање основних датотека. ФТП је и даље у широкој употреби за дељење, пренос или преузимање датотека.

На пример, то је користи се за преузимање мп3 музичких датотека. Често се користи у универзитетским подешавањима за преузимање наставног програма и осталог материјала за курсеве и за дељење датотека са студентима.

Захваљујући ФТП-у, програмери имају приступ датотекама веб локација са било којег рачунара. То значи да могу на даљину да унесу промене на туђој веб локацији.

купон за веб хостинг

Тражите много за Анонимоус ФТП хостинг?
Користите нашу везу за попуст
и добити посебне цене на ХостГатор-у. Изаберите из различитих планова. Добићете 45-дневну гаранцију поврата новца.

Ограничења ФТП приступа

ФТП приступ може се користити за стављање датотека на располагање корисницима ваше веб локације. То је пре било уобичајено на професионалним веб локацијама, али је такође било непрактично.

Да би преузео датотеке путем редовног ФТП приступа, сваки поједини корисник морао би имати ФТП налог и пријавити се на своју веб локацију.

То је једноставно није опција за веб локације и то ствара низ потенцијалних безбедносних проблема.

Најочитији начин заобилажења ових ограничења је једноставно понудити анонимни ФТП приступ, омогућавајући свима приступ и преузимање датотека са ваше веб локације.

шта је анонимни фтп хостинг

Шта је анонимни ФТП?

Анонимни ФТП омогућава појединцима приступ јавно доступним датотекама тако што једноставно укуцају „анонимно“ као корисничко име. Лозинка је често генеричка или се пружа јавности.

Чему се користи анонимни ФТП?

Анонимни ФТП се обично користи за дозволити људима да преузимају софтвер отвореног кода (ОСС) или друге јавне датотеке.

С обзиром да се ОСС слободно дистрибуира, сви морају имати приступ њему. А програмерима треба начин да допринесу томе.

Како ради анонимни ФТП?

Сви корисници који обично требају да користе анонимни ФТП су унесите „анонимно“ као корисничко име.

Обично користе своју адресу е-поште као лозинку. То се назива анонимном аутентификацијом.

Понекад ово последње није потребно и из доброг разлога – пошто се привремена адреса ионако може користити, провера валидности послате адресе е-поште не нуди праву сигурност.

Који су недостаци анонимног ФТП-а?

Анонимни ФТП звучи као једноставан начин решавања проблема, али постоји проблем.

ФТП приступ функционира на оба начина, па корисницима омогућава отпремити добро као преузимање фајлови. Тако свако може да на вашу веб локацију пренесе датотеке заражене злонамерним кодом или илегалним садржајем.

Због тога домаћини не воле анонимни ФТП – то представља озбиљан сигурносни ризик.

Како подесити ФТП налог

Да бисте користили ФТП, потребан вам је ФТП клијент компатибилан с оперативним системом на рачунару. Постоје многи популарни, укључујући Цибердуцк и Филезилла.

цибердуцк фтпЦибердуцк ФТП клијент је једноставан за употребу. Да бисте се повезали, једноставно унесите своје корисничко име и лозинку.

Филезилла је компатибилна са главним оперативним системима и требало би да ради добро за свакога. ФТП клијент вам омогућава да се пријавите на ФТП сервер и радите шта желите са датотекама које су тамо сачуване.

Постоје три ствари које морате да подесите ФТП налог:

 1. ИП адреса вашег домена
 2. Корисничко име
 3. Лозинка

Ваше корисничко име и лозинка морају бити јаки како би другима онемогућили приступ вашим датотекама. ти не желите да се људи забрињавају са дизајном ваше веб странице или преношење штетних вируса на њега.

Једном када унесете ове информације, можете да се повежете на ФТП и одмах приступите датотекама веб локације.

подешавање-анонимно-фтп

Постављање анонимног ФТП-а: Неке мере предострожности

Анонимни ФТП очито није за све. Ако вам затреба, можете да предузмете неке мере предострожности.

У супротном, можете завршити дајући приступ свом систему свима на Интернету.

Шта је Именик?

Али пре него што почнемо, важно је да схватимо шта је директориј. Именик је систем датотека који садржи датотеке рачунара и веб локација као и друге директоријуме. То је у основи структурирани организациони систем за чување повезаних датотека.

Коријенски директориј је директориј у датотечном систему који садржи све остале именике. Дакле, када имате роот приступ, моћи ћете да приступите свим датотекама у свим директоријумима на серверу.

Како подесити анонимни ФТП

Да бисте поставили анонимни ФТП, потребно је да отворите посебан налог и анонимне ФТП датотеке учините доступним у ФТП кућном директоријуму, који би требало да има посебно место.

Морате поставити кућни директориј рачуна као мини датотечни систем, обично са три директоријума: / бин, / етц и / пуб.

Подешавање дозвола

Анонимни ФТП приступ треба да буде ограничен на овај мини датотечни систем, спречавајући приступ изван одређеног коријенског подручја симболичким или апсолутним везама.

Такође је могуће дати кориснику дозволу за приступ ФТП датотекама без давања дозволе за пријаву.

То се може постићи постављањем налога са посебном љуском, тј. / Бин / фтпонли. Ово ће омогућити употребу ФТП-а за пренос датотека, али налог се не може користити за пријаву на веб локацију.

Постављање анонимног ФТП-а путем вашег домаћина

У зависности од вашег пружатеља услуга хостинга, можда ћете моћи да приступите ФТП-у са своје контролне табле.

Многи веб домаћини укључују приступ инсталацијском програму Софтацулоус сцрипт. Ако не, можете сами инсталирати Софтацулоус извршавањем одређених команди као роот.

Користећи Софтацулоус, можете инсталирајте интернетске ФТП менаџере који повезују рачунар са сервером како бисте могли да преузимате, постављате или уређујете датотеке веб локације са свог прегледача.

Помоћу ових ФТП менаџера можете превуците и испустите датотеке на свој сервер директно са радне површине. Анонимни ФТП можете омогућити и јавном приступу овим датотекама.

Шта је виртуелни ФТП сервер?

Разлика између ФТП сервера и виртуелног ФТП сервера је слична разлици између дељеног хостинга и хостинга на виртуелном серверу.

Имаш више могућности са виртуелним ФТП сервером.

Корисницима можете дати приступ више директорија и за сваки одредити дозволе. Ово је сигурније, јер вам дозвољава само да дате роот приступ одређеним ФТП корисницима.

Погледајмо како виртуални ФТП.

Како функционише виртуелни ФТП?

Уместо да корисницима омогућите приступ стварном физичком директоријуму који постоји на тврдом диску вашег веб сервера, дајете им само приступ виртуални директориј која то представља.

Због тога је много сигурније. Корисници неће знати где су датотеке физички смештене на серверу, тако да неће моћи да мењају датотеке у физичком именику.

Можете да креирате више виртуалних именика са различита дозвола за читање и писање за сваки.

Ово је сигурније начин да делите јавни садржај са анонимним ФТП-ом, јер једноставно можете да креирате директоријум посебно за јавно гледање и задржите све остало ограничено од јавности.

Повезивање на сервер

Повезивање са анонимним ФТП сервером

Када се повежете на анонимни ФТП, нисте заиста анонимни. Чак и ако не дате личне податке када се повежете са сервером, администратор сервера ће и даље имати ваш домен и ИП адресу. Дакле, ако учините било шта незаконито, још увек вас је лако наћи.

ФТП сервери воде евиденцију корисника ФТП сесија. Ово је запис активности која се догодила када је неко успоставио ФТП везу.

Шта да радите ако не можете да се повежете

Можда ће бити потребно неколико покушаја да се анонимно приступи јавном ФТП серверу. То је због популарности неких сервера.

Уместо да поштује захтев за пријавом на сервер, подесите свог ФТП клијента да се поново пријављује након истека времена на серверу. Не желите да вам ИП адреса буде забрањена са сервера.

Шта су ФТП корисничке команде?

Корисници могу уносити команде у свој ФТП да би извршили одређене акције. Ваш ФТП клијент ће послати наредбе серверу.

Ове ФТП команде приказују се у дневнику сесија на серверу и на тај начин их може надгледати администратор сервера.

Шифра најчешће кориштених ФТП наредби

отвореноДа бисте се повезали са удаљеним сервером или рачунаром.
? или ПомоћЗатражите информације о ФТП наредбама.
збогом или одустајањаОдспојите и изађите из ФТП сервера.
дирЛиста садржаја удаљеног директорија.
цдПромените директоријум којем приступате на удаљеној машини.
избришиДа бисте уклонили датотеку из директорија.
добитиКористи се за копирање датотеке на локални рачунар.
мгетЗа копирање више датотека са удаљене машине на локални рачунар.
ставитиДа бисте копирали датотеку са локалног рачунара на сервер или удаљени рачунар.
мпутЗа копирање више датотека са рачунара на сервер или неки други рачунар.

Да бисте искористили предности протокола за пренос датотека, можда ћете морати преузети ФТП програм да би поступак био једноставан. ФТП-у може приступити:

 • ФТП клијент
 • Интернет претраживач
 • Командна линија

Ан ФТП клијент чини пренос датотека једноставним омогућавањем повлачења и испуштања икона датотеке између прозора. ФТП програми постоје и за Виндовс и за Мац уређаје.

Командна линија и веза

Али, можете да се повежете и на ФТП путем веб прегледача ако радије не преузмете програм на рачунар. То је најлакши начин за прегледавање великих именика. Међутим, везе веб претраживача на ФТП су спорије и мање поуздане него коришћење ФТП клијента.

Помоћу уграђене командне линије на рачунару можете се повезати и са ФТП-ом. За почетак, само унесите наредбени редак: фтп (овде убаците ФТП адресу хоста).

Ако буде успешно, од вас ће се затражити корисничко име и лозинка. Ако се повезујете са анонимним ФТП-ом, унесите анонимно као своје корисничко име а адресу е-поште као лозинку.

Повезивање са ФТП-ом путем веб прегледача

Анонимни корисници не требају ФТП клијент да би ушли у јавни ФТП сервер. Али, ово ће вам требати да знате синтаксу ФТП прегледача. Неке компаније за веб хостинг могу блокирати ФТП везе помоћу прегледача да би се осигурала већа сигурност за веб локације њиховог клијента.

Заједничка љубазност за јавне ФТП сервере

Ако не знате шта радите, не правите се са фајловима на јавном ФТП серверу. Пошто сви могу да имају приступ, администратори сервера обично укључују датотеку реадме која помаже анонимним корисницима да се сналазе у серверима.

Можете обично пронађу ову реадме датотеку у роот директоријуму сервера.

Такође можете наићи на смернице за употребу анонимног ФТП сервера међу подацима сервера које ћете видети после анонимне пријаве. Правила можете пронаћи и у ФТП записницима.

проналажење домаћина

Проналажење и одабир веб хостова за анонимни ФТП

Као што смо раније истакли, домаћини имају низ разлога за ограничавање анонимног ФТП приступа.

Може представљати значајан безбедносни ризик и, у случају да се злоупотреби због дистрибуције илегалног садржаја, такође треба узети у обзир и ризик репутације..

Због тога већина домаћина не саветују анонимни ФТП и обесхрабрују његову употребу чак и када то дозвољавају у неким хостинг пакетима. Као и све компаније, хостинг услуге једноставно желе минимизирати ризике.

Као резултат тога, врло мало домаћина нуди анонимни ФТП на дијељеним веб хостинг плановима за улаз, али могу их понудити на намјенским плановима.

Веб домаћини који омогућавају употребу анонимног ФТП-а

Провајдери хостинга који омогућавају анонимни ФТП приступ могу га врло лако направити.

Неки веб домаћини омогућавају вам да омогућите анонимни ФТП на вашем избору домена директно са управљачке плоче. Можда ћете моћи да одаберете да ли ћете дозволити само анонимним корисницима преузети датотеке или такође да бисте је отпремили њих.

Можете да задржите ово онеспособљено како бисте спречили јавност да се на било који начин нереди с вашом веб страницом.

Немојте очекивати да заједнички послужитељ хостинга дозволи анонимни ФТП

Све се односи на ограничавање изложености непотребним ризицима – коришћење анонимног ФТП-а на наменским серверима елиминира већину ризика и прелази их на купца, а не на домаћина.

Употреба анонимног ФТП приступа на дељеном серверу може потенцијално угрозити остатак дељеног сервера, што доводи у опасност друге веб локације.

Различити домаћини имају различите стандарде, па ће вам неки можда захтијевати да купите намјенску ИП адресу за анонимни ФТП приступ или ће им требати више папира и упозорења у својим уговорима.

Због тога је од кључне важности прочитати ситни отисак или се директно обратити домаћину ради појашњења и смерница.

За и против анонимног ФТП-а

Је ли ФТП прави избор за ваше потребе преноса датотека? Разбијемо га.

Прос

 • Добијте брз приступ јавним датотекама
 • Омогућује лако преузимање софтвера отвореног кода
 • Омогућује програмерима да дају допринос софтверу отвореног кода
 • Лако дистрибуирајте јавно доступан материјал за преузимање
 • Преносите више датотека и директорија истовремено
 • Истовремено учитавајте и преузимајте датотеке
 • Наставите пренос датотека тамо где сте стали у случају изгубљене везе
 • Распоред преноса датотека пре времена
 • Преноси датотеке изузетно брзо

Цонс

 • Имате малу контролу над тиме ко има приступ ФТП серверу
 • Многи провајдери веб хостинга блокирају анонимну употребу ФТП-а
 • Чини вашу веб локацију рањивом за пренос злонамерног кода или илегалног садржаја

најбољи анонимни фтп домаћини

Мој избор: 2 најбоље анонимне ФТП хостове

Веб хостинг је препуно тржиште. Тому додајте и потешкоће у проналажењу хостова који ће омогућити употребу Анонимоус ФТП-а и можда се питате одакле започети.

Овде су моји лични фаворити: ова два домаћина омогућавају Анонимоус ФТП употребу.

Надам се да ће вам ови предлози помоћи у потрази.

ГреенГеекс

Набавите једноставно анонимно подешавање ФТП-а уз ГреенГеекс.

Њихов еколошки веб хостинг је једноставан на планети као и њихови сервери покренути на 300% обновљиве енергије.

греенгеекс анонимни фтп

Подесите анонимни ФТП директно са контролног панела цПанел по вашем избору домена.

Њихови сервери користе супер брзу РАИД-10 технологију и уграђени ЦДН. Осим тога, њихова еластична платформа омогућава једноставна скалабилност ресурса тако да ваш план хостинга може поднијети повећавање промета на веб локацији.

К кновнхост

К кновнхост такође подржава анонимни ФТП хостинг. Имају моћне наменске сервере који могу да управљају прометом и преносе датотеке пројеката отвореног кода софтвера. Они имају огромну количину дисковног простора и пропусног опсега.

ункновнхост анонимни фтп

Наравно да хоћеш платите много више за ове планове него дељено гостовање другде. Њихов заједнички хостинг долази само са оптимизованом ВордПресс опцијом и идеалан је за људе који раде на платформи.

савети за веб хостинг

Спремни за новог домаћина?
Тренутно можете уштедети до 70% на ГреенГеексу
. Укључује 30-дневну гаранцију поврата новца.

Остале функције у администрацији сервера

 • Приступите евиденцијама
 • Филе
 • Видео
 • Црон Јобс
 • ССХ приступ
 • ФТПС

Анонимни ФТП често постављана питања

 • Ако је толико опасно, зашто би неко користио анонимни ФТП?

  Употреба анонимног ФТП-а је у опадању, јер су модерније ЦМС апликације олакшале дељење огромних количина информација него икад. Међутим, још увек постоје случајеви у којима је могућност дељења докумената и других датотека у целини у вредности.

  Нарочито, ако желите да корисници могу брзо да одаберу и преузму више датотека са ваше веб локације, ФТП је најлакши начин да се с њом рукује. Корисници могу једноставно означити датотеке које су им потребне, баш као што би биле у Филе Екплорер-у, и превући их у свој систем.

  Ако је ова врста дељења неопходна вашем тиму или послу, а стварање пријављивања за сваког корисника није изводљиво, анонимни ФТП и даље је најбољи приступ. Међутим, будите сигурни да додатно истражите своје могућности пре него што се одлучите на њих.

 • Постоје ли ограничења величине за преузимање преко анонимног ФТП-а?

  Не. Ово је једна од великих предности ФТП-а. Иако ваш прегледач може поставити ограничења за величину датотеке, ФТП клијенти обично то не чине.

 • Да ли се анонимни ФТП може подесити само за преузимање?

  Да. Тачан поступак ће се разликовати у зависности од типа главног сервера који покрећете, али требали бисте бити у могућности да онемогућите могућности писања и слања на анонимну ФТП локацију.

  На овај начин свако може приступити и преузети садржај који делите, истовремено минимизирајући ризик од преношења опасних датотека на ваш сервер.

  Наравно, чак и ако имате приступ само за читање, увек постоји ризик да бисте свету дали приступ вашем серверу. Обавезно у потпуности истражите све своје мјере сигурности прије усвајања било које врсте анонимног ФТП-а.

 • Да ли вам анонимни ФТП омогућава преузимање више ставки истовремено, или их преузимате један по један?

  Иако можете да одаберете онолико датотека колико желите да преузмете, већина ФТП клијената поставља ограничење за број датотека које ће истовремено преузети. Преостале датотеке ће се стављати у ред док се не отвори други ток за преузимање.

 • Могу ли ограничити анонимни ФТП на одабрану групу, као што су запослени на једној ИП адреси?

  Да. Ограничавањем приступа једној ИП адреси, створили бисте интерни мрежни приступ тој ФТП локацији, што може бити ефикасан начин да се ограничи ризик повезан са коришћењем анонимног ФТП-а. Било коме изван ИП адресе биће ограничен приступ локацији.

  Наравно, овај метод и даље захтева да омогућите приступ свима на тој ИП адреси, тако да бисте требали да га озбиљно размислите пре него што се обавезујете на њега.

  Сваки домаћин би требао бити у могућности да постави неку врсту ограничења ИП адресе; међутим, да ли се то може радити на нивоу директорија у односу на цео ниво веб локације може варирати.

 • Могу ли да користим менаџер за преузимање са анонимним ФТП сајтом?

  Да, али вероватно то не требате. Већина ФТП клијената има уграђени менаџер преузимања, јер ФТП протоколи вам већ омогућавају да наставите пренос ако се веза изгуби. Поред тога, многи ФТП клијенти вам омогућавају да закажете трансфере.

 • По чему се анонимни ФТП разликује од пеер-то-пеер дијељења датотека?

  Кључна разлика је где се датотеке чувају. Са анонимним ФТП-ом датотеке које желите да делите се чувају у фасцикли или више мапа на вашем серверу. У безбедносној ситуацији, то може срушити целокупну веб локацију. Поред тога, ако имате заједнички план хостинга то може утицати на све који деле тај простор на серверу.

  Са пеер то пеер дељењем датотека, обично делите фасциклу на вашем личном рачунару. Иако ово и даље представља бројне потенцијалне сигурносне ризике, они су ограничени на вашу сопствену машину. На вашу веб локацију и сервер неће утицати.

 • Могу ли користити командну линију за приступ анонимној ФТП локацији?

  Да. Све наредбе доступне за приступ типичној ФТП локацији ће такође радити са анонимном ФТП страницом.

 • Постоје ли сигурније алтернативе анонимном ФТП-у?

  Боља сигурност је један од главних разлога зашто се многе веб локације одмичу од анонимног ФТП-а. Доступна су и друга решења за дељење датотека на сигурнији начин, па зашто стављати свој сервер у ризик?

  За дељење у вашој организацији алати попут Дропбок-а или локалног интранета могу пружити бољу опцију.

  За дељење великог броја датотека јавно, ваш ЦМС вероватно нуди бољи систем, ако не подразумевано него помоћу додатака. Такође, програми попут Симпле Филес-а омогућавају корисницима да преузимају више датотека одједном, баш као што би користили и анонимни ФТП.

  Наравно, пре него што одаберете било коју од ових алтернатива, морате обавити доста истраживања и обавезно предузети све неопходне мере опреза.

 • Могу ли да приступим анонимној ФТП локацији из веб прегледача?

  Да, али то ће ограничити доступне функције, нарочито могућност преузимања више датотека или читавог директорија. Међутим, већина прегледача може да истражи ФТП странице и преузме појединачне датотеке.

 • Ко још увек користи анонимни ФТП?

  Анонимни ФТП и даље користе бројне организације.

  Заједница отвореног кода и даље се у великој мери ослања на анонимни ФТП јер је њихов софтвер бесплатан за преузимање и често се састоји од више датотека. Као такав, анонимни ФТП је идеално решење за дељење софтвера отвореног кода.

 • Како да наставим са постављањем сигурне анонимне ФТП странице?

  Прво што бисте желели да урадите је да разговарате са својим провајдером хостинга. Ако дозволе анонимни ФТП хостинг, можда ће имати доступне мере заштите.

  Након тога, направите домаћи задатак. Постоји пуно веб локација које вам могу помоћи у постављању анонимног ФТП сервера. Обратите посебну пажњу на сигурносне карактеристике.

  Ако познајете некога ко већ ради анонимни ФТП сервер, разговарајте с њима. Ако их лично не познајете, не брините. Заједница отвореног кода обично је више него радо једна другој да помогне.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map