Најбољи Ајак хостинг: ко је најбољи за вашу страницу? [Ажурирано: 2020]

Contents

Упоредите АЈАКС хостинг

АЈАКС је техника кодирања која се често користи у интернетским обрасцима и дугмићима на веб локацији. Иако АЈАКС нашироко користе и подржавају сви веб домаћини, ваше јединствене потребе значе да су неки домаћини бољи од других.


Неки домаћини користе ЈСОН уместо КСМЛ-а са АЈАКС-ом, али то не би требало да вас суздржава. Желите домаћина који нуди изванредну брзину, перформансе и добру техничку подршку.

Ево најбољих 5 избора наших стручњака за најбољи АЈАКС хостинг:

 1. СитеГроунд
  – наш избор за најбољег веб домаћина
 2. Блуехост
 3. А2 хостинг
 4. ИнМотион хостинг
 5. ХостГатор

Како смо изабрали најбоље хостеле АЈАКС?

Будући да сви веб домаћини подржавају АЈАКС, анализирали смо стотине домаћина на квалитет њихове инфраструктуре, брзину и перформансе, подршку и укупну вредност.

Укрстили смо овај ужи избор са нашом обимном базом података о хиљадама прегледа корисника.

упоредите домаћине за ајак

Шта ћете научити

Главна је предност разумјети што је више могуће аспекте програмирања. На овој страници упознаћете се са методом скрипта АЈАКС-а и како он може користити вама или вашем пројекту.

Осим што ћете покрити начин рада АЈАКС-а, шта ради и зашто то, моћи ћете да одаберете најбоље хостинг планове за своје потребе.

Шта је АЈАКС?

Чак и ако нисте добро упућени у кодирање или скриптирање ако имате веб локацију, то је корисно за разумевање асинхроног ЈаваСцрипт-а и језика проширеног обележавања (КСМЛ) —АЈАКС, укратко – и његов значај у стварању ефективних страница за вашу веб локацију.

Како ради АЈАКС?

АЈАКС је метода скриптирања која користи ЈаваСцрипт и за омогућавање обраде података на вашим страницама. Назван је асинхроним јер омогућава ажурирање појединачних или више делова странице без потребе да се цела страница ажурира. То значи да делови странице не морају да се „синхронизују“ један са другим, већ могу да примају и обрађују информације независно један од другог.

Скочите на остатак рецензије.

Зашто бисте користили АЈАКС?

Шта би тачно, просечни власник веб локација могао да користи АЈАКС за креирање? Постоји на хиљаде апликација. Веома је корисно, на пример, када се комбинују са подацима за пријаву купца за пружање прилагођених информација о отпреми на основу физичке локације тог купца.

У сваком случају, пре него што започнемо, погледајте стандардну употребу АЈАКС-а у доњој табели:

одликаШта радиЗашто је корисно
КеширањеСкладиштење података ради смањења времена учитавањаМање времена чекања
Асинхрони захтевиСмањење учитавања сервераЧува ширину појаса
Ливе Феедс и ажурирањаПроизводи нове податке без поновног учитавања страницеУштедава време и труд

Основе које бисте требали знати

Да би искористите АЈАКС могућности, морат ћете бити упознати са ХиперТект Маркуп Лангуаге (ХТМЛ), КСМЛ и Цасцадинг Стиле Схеетс (ЦСС) поред ЈаваСцрипт-а и КСМЛ-а. Обавезно обавите домаћи задатак или сте ангажовали поузданог професионалца који ће вам помоћи да започнете са коришћењем пре него што почнете да га користите за прављење веб локације.

уобичајена употреба ајака

Употребе АЈАКС-а

АЈАКС се врло често користи. Посебно је корисно када морате да смањите пропусност и укупну величину странице.

Како се технологија мења, тако је и свестраност само наставља да расте за савремене веб апликације и веб локације.

Постоји много других начина на које се АЈАКС може користити. Неке од испод су истакнуте најпопуларније употребе:

 • Интерактивне мапе
 • Мултимедијални садржај
 • Језици скрипта
 • Сите-Широко гласање
 • Стварање и имплементација виџета
 • Валидација форме
 • Аутоматско довршавање функција

Интерактивне мапе

Стацковерфлов Тхреад

Стацковерфлов има пуно нити, једна од њих су интерактивне мапе!

Или рецимо да ваша компанија има неколико локација у стварном свету. Омогућавате интерактивну мапу која омогућава посетиоцима сајта да свој курс изведу од куће до ваше најближе продавнице.

АЈАКС је оно што корисницима омогућава интеракција са мапом и добијање прилагођених резултата без потребе да освежите целокупну страницу сваки пут када кликну на други део мапе или уносе нове информације.

Мултимедијални садржај

Такође можете да користите АЈАКС за послуживање мултимедијалног садржаја у прилагођеном плејеру или да извлачите информације са профила новог друштвеног медија новог корисника на Фацебооку или Твиттеру. Ово би могло бити отварање новог корисничког налога на вашој веб локацији. Тхе могућности су ограничене само ресурсима вашег сервера (и ваш буџет).

Језици скрипта

Будући да се може користити са било којим скриптним језиком који подржава ЈаваСцрипт (укључујући ПХП ХиперТект Препроцессор (ПХП), Питхон, Перл, итд.), АЈАКС ужива у готово универзална подршка и не додаје се вашем месечном хостингу.

Сите-Широко гласање

АЈАКС се може користити за креирање једноставног гласачког система на целој локацији. Овако популарне странице попут Реддита поступају са системом гласања, који чланке гура на насловну страницу.

Стварање и имплементација виџета

Ако користите ЦМС као што је ВордПресс, велике су шансе да неки видгет-ови за сајт користе АЈАКС за функционисање. АЈАКС може позив на било који сервер, не само оног на коме се налази.

Валидација форме

Данашњи обрасци обично имају одређене захтеве за потврду за спречавање нежељене поште. АЈАКС може поједноставити овај поступак и помоћи у потврђивању обрасца.

Аутоматско довршавање функција

Ако сте недавно претражили помоћу Гоогле-а, вероватно сте приметили функцију аутоматског довршавања. То се постиже АЈАКС-ом. Можете додајте сличан елемент траци за претрагу на вашој веб локацији да би помогли корисницима да боље пронађу оно што траже.

како функционише ајак

Како ради АЈАКС?

Ако ћете се укључити или користити АЈАКС, важно је да знате како то функционише. Типична АЈАКС скрипта ће следите поступак као 5 корака у наставку:

 1. Акција на веб локацији или апликацији покреће АЈАКС одговор.
 2. АЈАКС скрипта затим шаље захтев серверу помоћу КСМЛ-а.
 3. Скрипта сервера обрађује захтев користећи Јавасцрипт
 4. Сервер шаље скрипту на оригиналну локацију помоћу КСМЛ-а
 5. Друга Јавасцрипт функција ће по потреби ажурирати страницу са новим подацима

купон за веб хостинг

Потребно вам је брзо АЈАКС хостинг?
Тренутно можете уштедјети 67% на СитеГроунд АЈАКС хостингу помоћу ове везе за попуст
. Овај посао је искључиво за наше читаоце.

Коришћење АЈАКС-а са ЈСОН-ом

Поред Јавасцрипта, АЈАКС се може користити и са лаганим Јавасцрипт програмским језиком ЈСОН, као и неколико других. Обично се користи јер је толико свестран и може се користити са практично било којим програмским језиком који подржава Јавасцрипт.

Пример ЈСОН-а, у овом случају, коришћен за заказивање ажурирања кода.

Свестраност са програмским језицима је а огроман бонус за флексибилност и прилагодљивост.

предности и недостаци ајака

За и против употребе АЈАКС-а

Као и сви алати из арсенала програмера, АЈАКС долази са својим уделом предности и недостатака.

Већ смо навели бројне потенцијалне предности – АЈАКС може побољшати корисничко искуство убрзавањем приказивања страница и побољшањем времена одзива. Може смањите оптерећења сервера и мреже кроз бољу ефикасност и коришћење ресурса, пружите подршку за више претраживача „ван оквира“ и помозите у развоју апликација заснованих на платформи и архитектури на мрежи.

На шта треба размотрити пре него што одаберете АЈАКС

Међутим, листа за компромисе је једнако обимна. Ако није правилно оптимизована, имплементација АЈАКС може узроковати проблеме са перформансама стварајући готово стална интеракција између претраживача и сервера. Такође је потребан приступ интернету, што може бити проблем у одређеним нишама.

Функције слободе Версус

Иако АЈАКС пружа програмерима већи ниво слободе и низ функција за веб-базиране апликације, још увек је релативно ограничен. Могућности локалне меморије података и хардверске интеракције АЈАКС-а и даље су ограничене.

Такође је проблем са мултимедијалним садржајем и графиком у реалном времену. Стога често неопходно да прибегавају другим платформама да попуни празнине. Фласх је дуго испуњавао ову сврху, али љубавна веза индустрије Фласх са Фласх-ом окончана је пре неколико година.

Ослања се на ЈаваСцрипт

Будући да зависи од ЈаваСцрипта, озбиљна имплементација АЈАКС-а богата значајкама захтева релативно добро познавање ЈаваСцрипта, чиме ограничава његову привлачност. Подршка за ЈаваСцрипт у прегледачима за мобилне уређаје и десктоп рачунаре може бити проблем, негирајући неке предности веб апликација. Ослањање се такође и на ЈаваСцрипт резултира проблемима индексирања и проблемима са СЕО, тј. недостатак СЕО-прилагођених УРЛ-ова.

Сигурност

Сигурност је можда још једно питање. Иако у вези с АЈАКС-ом нема ништа небитно, на њега и даље утиче већина сигурносних проблема повезаних са веб-апликацијама. Срећом, АЈАКС постоји већ годинама и ризици се могу ублажити, али мање искусни програмери и даље морају бити опрезни.

Питања о приступачности

Из перспективе крајњег корисника, АЈАКС може узроковати неке проблеме са навигацијом и приступачношћу. На пример, АЈАКС навигација не зависи од промене УРЛ адресе, на тај начин чине „назад“ и „освежи“ наредбе прегледача бескорисним. Овим проблемом се обично баве дизајнери и кориснички интерфејси прилагођени АЈАКС-у.

ЈаваСцрипт подршка

Други потенцијални проблем је ЈаваСцрипт подршка, која може бити онемогућена на корисничкој страни из више разлога. Овим се проблемом обично решава развијањем верзије веб локације која није АЈАКС, што је практично решење. И даље захтева да веб програмери троше драгоцене ресурсе и време.

Шта тражити у АЈАКС-у

Шта треба потражити код АЈАКС домаћина?

Будући да је АЈАКС скрипта на страни клијента комуницира са окружењем сервера не постоје никаква ограничења у вашем избору хостинга. Једноставно желите да изаберете најбоље окружење за своје потребе.

Карактеристике за АЈАКС Хост

Спремни сте да почнете да тражите најбољег домаћина за своју веб страницу? У наставку погледајте неке од њих опште карактеристике домаћина које ћете желети да тражите АЈАКС домаћина:

 • Солидна количина складиштења и пропусног опсега који подржава вашу апликацију или веб локацију
 • Барем 99,9% продужетка, па ваша веб локација остаје на мрежи
 • Неограничена домена и креирање налога е-поште
 • Избор Линук или Виндовс сервера, ако вам је потребан АСП.НЕТ
 • Чврста техничка подршка у случају да наиђете на било који проблем

Најбољи домаћини АЈАКС

Топ 3 домаћини за АЈАКС

Алат на врху ове странице омогућиће вам претраживање стотина хостова на основу десетина различитих функција. Међутим, следећа три домаћина су моја прва три избора за домаћине за АЈАКС.

СитеГроунд

Снимак заслона почетне странице Ситегроунд-а

Ако тражите невероватну вредност, онда је тешко учинити боље од Ситегроунд-а
. Чак су и основни дељени планови хостинга препуни функција, а истовремено имају веома добре перформансе. Уз то имате могућност употребе АЈАКС цхат хостинга који нуди прилагођено решење ако тренутно користите АЈАКС комуницирање путем ћаскања на целој вашој веб локацији.

Пакети су довољно јефтини да бисте започели, а ипак вам омогућавају да смањите веб локацију или апликацију без превише трошења на хостинг.

БлуеХост

Снимка екрана почетне странице Блуехост

Још један солидан хостинг провајдер је Блуехост
. Уз овај домаћин, добијате бесплатан домен и могућност надоградње на хост неограничених веб локација. Можете и добити неограничен простор на веб локацији, несмерена пропусност и неограничено креирање налога е-поште.

Све ове функције ће вам омогућити да имплементирате веб локацију или апликацију изграђену са АЈАКС. Међутим, имате само могућност употребе Линук сервера, тако да нећете моћи да користите АСП.НЕТ када користите АЈАКС.

ИнМотион хостинг

Снимка екрана почетне странице ИнМотион Хостинг

Још један сјајан домаћин за почетнике који бисте можда желели размотрити је ИнМотион хостинг
. ИнМотион нуди хостинг високе перформансе који је по повољним ценама одличан за компаније свих врста. Будући да су сервери сви ССД-ови, то доводи до побољшаних перформанси у односу на већину других домаћина.

Помоћу ИнМотион-а добијате и приступ инсталатеру Софтацулоус-а који ће вам омогућити да инсталирате постојеће АЈАКС оквире попут АјакАЦ или кАјак једним кликом на дугме. Плус, добићете бесплатно име домена, дневне сигурносне копије и избор центара података приликом пријаве.

савети за веб хостинг

Тражите квалитетан АЈАКС хостинг?
Размотрити СитеГроунд
или А2 хостинг
. Обе нуде брзи хостинг и одличну корисничку подршку.

Остале карактеристике у технологијама

 • ЦГИ Аццесс
 • Подцаст
 • СААС
 • овнЦлоуд
 • ПааС
 • Доцкер
 • ОпенСтацк
 • цУРЛ
 • ИмагеМагицк
 • ФФмпег
 • ЛАМП
 • мемцацхед

Ајак често постављана питања

 • Шта је Ајак и како се разликује од ЈаваСцрипт-а и КСМЛ-а?

  Није другачије, Ајак значи асинхрони ЈаваСцрипт и КСМЛ, а представља скуп развојних техника које се користе за прављење веб апликација. Асинхрони елемент значи да апликације могу да пошаљу или преузму податке са сервера у било које време, у позадини. Због модела објектних страница документа на документима, одређени елементи веб локације могу се ажурирати сами, без освежавања целог прозора прегледача.

 • За шта се тачно користи Ајак?

  Ајак је група технологија које се користе у разним комбинацијама за креирање веб локација и апликација богатих садржајем. Може да користи ЈСОН, ХТМЛ, ЦСС и друге стандарде да пружи боље корисничко искуство и више интерактивности. Ајак се такође може користити за послуживање аудио или видео садржаја, интеграцију са друштвеним мрежама и још много тога.

 • Зашто је Ајак тако популаран?

  Ајак је индустријски стандард де-фацто јер се може користити са практично било којим скриптним језиком који може да подржава ЈаваСцрипт, као што су ПХП, Перл, Питхон и други. У одељењу за стил Ајак се ослања на ХТМЛ, ЦСС, КСМЛ и ЈаваСцрипт, омогућавајући програмерима да стварају окружења богата садржајем без превише шифрирања.

 • Колико је Ајак захтеван у погледу гостовања?

  Заиста зависи од тога шта планирате да радите и како то радите. Ако не успете правилно оптимизирати Ајак странице, могли бисте створити пуно проблема са перформансама. У основи, лоша имплементација Ајака користиће асинхрони приступ за стварање превише интеракције између прегледача и сервера. Међутим, ако је све исправно, не бисте требали имати проблема.

 • Да ли Ајак може да смањи коришћење пропусне ширине?

  Да, добра имплементација Ајака може значајно смањити број захтева користећи претраживач за генерисање ХТМЛ-а. Ово такође резултира краћим временима одзива, побољшавајући корисничко искуство. Ово је посебно тачно ако требате да ажурирате само одређене елементе на веб локацији.

 • Постоје ли проблеми са компатибилношћу којих бих требао бити свјестан?

  Не баш. Ајак се ослања на широко коришћене стандарде и технологије. Раније је имао проблема са неким прегледачима. Већина ових проблема глачала је током година, тако да не бисте требали имати проблема са компатибилношћу на страни клијента или сервера..

 • Да ли Ајак ствара проблеме за рангирање претраживача?

  Динамички приказани садржај обично није видљив на претраживачима, тако да Ајак веб локације које се ослањају на пуно динамичког садржаја немају тенденцију да постигну тако добар резултат у рангирању претраживања. Веб претраживачи не извршавају ЈаваСцрипт. Неке подешавања УРЛ-а су такође неопходна.

 • Који су најчешћи проблеми са хостингом који су повезани са Ајак-ом?

  Тешко је рећи – Ајак се ослања на бројне различите стандарде и технологије. Ако се било која од ових компоненти почне лоше понашати, могли бисте бити у невољи. Срећом, већина њих ради као сатни сат, а већина домаћина често ажурира све компоненте повезане са Ајак-ом.

 • Да ли је Ајак бесплатан?

  Да, Ајак је веб стандард и бесплатан је. То је колекција неколико веб технологија које су слободне за употребу, као што су ХТМЛ, ЦСС, КСМЛ и тако даље. Коришћење Ајака не би требало да изазове додатне трошкове.

 • Да ли је Ајак тешко научити?

  Ајак може у великој мери повећати развој апликација јер се може користити са низом различитих технологија. Лоша страна је да крива учења за Ајак апликације може бити стрма, у зависности од тога за шта га користите.

 • Пошто Ајаком управља страна клијента, то неће створити потенцијална питања безбедности?

  Ови се ризици могу умањити, али сигурност на страни клијента увек је брига. Дијели исте рањивости повезане с другим апликацијама на вебу. Увек је добра идеја да користите искусне програмере који прате најновије безбедносне исправке.

 • На шта морам пазити при избору Ајак домаћина?

  То зависи од вашег избора разних компоненти које ћете користити у својим пројектима. Не постоји једноставан одговор, само морате одабрати домаћина који задовољава ваше специфичне потребе и пружа најновије верзије технологија које се користе у развоју Ајак-а.

 • Да ли се Ајак може користити за сложене веб странице а не за разигране веб апликације?

  Да, Ајак служи као окосница за многе велике услуге као што су Гоогле Мапс и вБуллетин форум.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me