МсСКЛ хостинг: Који је бренд најбољи за МС СКЛ хостинг база података?

Contents

Упоредите МС СКЛ хостинг

Мицрософт СКЛ Сервер (или МС СКЛ) је систем за управљање релацијским базама података. Апликације које користе Виндовс технологије – попут .НЕТ – идеално су погодне за упаривање са МС СКЛ базом података. Само мањи број веб хостинга нуди Виндовс хостинг, а нису сви добри избори.


Потражите свеобухватне Виндовс хостинг пакете са серверима на којима се ради најновија верзија Интернет Информатион Сервицес (ИИС). Такође ћете желети техничку подршку која пружа експертизу о Виндовс серверу.

У наставку детаљно разговарамо о МС СКЛ хостингу. Ево наших избора за топ 5 домаћина:

 1. ХостГатор
  – Јефтини Виндовс хостинг планови за МС СКЛ Сервер
 2. ГоДадди
 3. Течна мрежа
 4. ИнтерСервер
 5. Хоствиндс

Како смо изабрали најбоље хостеле МС СКЛ?

Веб домаћини који су ушли у ужи избор који су се специјализовали (уместо да се баве) на Виндовс хостингу, пружају идеално окружење сервера, нуде стручну подршку, ССД дискове за брзину и дневне копије.

Затим смо те референце укрстили у нашу базу података о хиљадама стручних и корисничких прегледа.

Како изабрати правог домаћина за МС СКЛ

Већина хостова не подржава МС СКЛ. У одређеном смислу, то олакшава проналазак домаћина, јер их нема толико. Али и даље желите да пронађете најбољег домаћина у своје сврхе. Ово је чему служи овај чланак: како би вам помогао да одаберете правог домаћина.

Упоредите МС СКЛ хостинг

Шта је МС СКЛ?

МС СКЛ је Мицрософт-ов апликација за управљање базама података, грађен користећи језик структурираног упита (СКЛ).

Ова свестрана, моћна апликација омогућава вам креирање, управљање и приступ базама података на локалним и удаљеним машинама за послуживање мултимедијалног садржаја, организовање информација о клијентима и стварање персонализованог садржаја за посетиоце ваше веб локације.

Снимка екрана за МС СКЛСнимка екрана почетне странице МС СКЛ преко ВхоИсХостингТхис

Без обзира да ли ваш провајдер хостинга нуди сервере засноване на Линуку или Виндовс-у, велике су шансе да ће вам требати приступ програму за управљање базама података који је изграђен око структурног језика упита (СКЛ).

Стварање и управљање базама података је суштински део многих веб апликација, укључујући е-трговину, интерактивне игре и системе за управљање садржајем (ЦМС) као што је ВордПресс.

СКЛ уопште није примарни фактор у избору домаћина, али може бити важан фактор у одређеном плану који одаберете.

Виндовс сервери

За Виндовс управљане сервере најпопуларније СКЛ решење је МС СКЛ (такође познат као „СКЛ Сервер“), Мицрософтова власничка апликација за управљање базама података.

Дизајнирани и оптимизовани да неометано раде са .НЕТ оквиром компаније и АСП.НЕТ (у том контексту, „АСП“ означава странице активног сервера, Мицрософтов покретачки програм за дизајнирање динамичког веб садржаја), МС СКЛ је кључни део развоја апликација за Виндовс окружења.

Такође се може похвалити веома високом компатибилношћу са Веб 2.0 решењима лидера у индустрији, као што су ХП, Делл и САП.

Као и друге СКЛ апликације, МС СКЛ такође пружа побољшану сигурност база података; Важна карактеристика када транспортујете осетљиве податке попут бројева кредитних картица клијента или кодова за активирање.

Мицрософт подршка

За разлику од отвореног кода, МС СКЛ је подржан од стране опсежног Мицрософтовог система подршке, и његова моћ и стандардизација учинили су га лидером у управљању базама података на нивоу предузећа и развоју апликација.

Без обзира да ли градите блог или подржавате потпуно опремљену мрежу на мрежи, ако вашој веб локацији и особљу треба подршка за Виндовс и Виндовс-ове апликације, МС СКЛ може бити најбољи опклада.

Једно упозорење: софтвер није бесплатан, и може да захтева куповину лиценце, мада многи провајдери укључују и подршку и лиценцирање за МС СКЛ у своје Виндовс планове за хостинг.

Додајте чињеницу да Виндовс хостинг остаје нешто скупљи од хостинга заснованог на Линуку, а могли бисте наићи на то да плаћате умерено више него што бисте користили за упоредиви ниво хостинга на Линук серверу.

Двоструко проверите код свог домаћина за све детаље.

Мицрософт СКЛ Сервер

Мицрософт СКЛ Сервер (МС СКЛ) вероватно је база података коју ћете користити ако одаберете Виндовс веб хостинг.

МС СКЛ користи исти структурирани језик упита (СКЛ) који користе и алтернативна решења, попут МиСКЛ-а.

Пребацивање између ова два је једноставно под условом да имате разумну команду за управљање Виндовс сервером.

Како се користи МС СКЛ?

Мицрософт СКЛ Сервер је у развоју од 1989. године када је објављен за ОС / 2 оперативни систем.

ОС / 2 и МС СКЛ

ОС / 2 су испрва развили ИБМ и Мицрософт у тандему и ИБМ га је на крају преузео.

Касније је Мицрософт купио решење за СКЛ Сервер од Сибасе-а и наставио да га развија за сопствену породицу производа, почев од Виндовс НТ па надаље.

МС СКЛ Еволутион

СКЛ Сервер се континуирано развија скоро деценију. Верзија СКЛ сервера из 2005. године била је значајна по подршци еКстенсибле Маркуп Лангуаге (КСМЛ) и Цоммон Лангуаге Рунтиме (ЦЛР), омогућавајући МС СКЛ Серверу да се интегрише са Мицрософтовим .НЕТ оквиром и увелике прошири своју потенцијалну публику.

Верзија из 2005. године такође је укључивала СКЛ Сервер Манагемент Студио, графички алат који је знатно олакшао управљање.

Медијска подршка додата је у издању за 2008. годину, и то је било критично за његову употребу на вебу.

Верзије МС СКЛ-а

МС СКЛ постоји у више верзија истовремено, тако да се никад не укида аутоматски када се објави нова итерација.

МС СКЛ се стога може инсталирати на рачунаре за једног корисника, наменске сервере или читаве центре података, јер постоји верзија погодна за већину намена.

Ентерприсе издање СКЛ Сервер 2017 дизајнирано је за подршку масовним организацијама и може да обрађује величине базе података до 524 петабајта (549.453.824 гигабајта), користећи сву доступну меморију сервера и физичке процесоре.

Верзија Линука

СКЛ Сервер 2017 је прва верзија која званично ради под Линуком. Може се извести у Доцкер-овим контејнерима, омогућавајући употребу у самосталним, контејнерским инсталацијама.

“Контејнер” је сличан виртуелној машини, али је мало лакши. Све верзије користе исту базу кодова, тако да треба постојати неколико проблема са компатибилношћу између оперативних система. СКЛ сервери 2016 и 2017 додају бројне безбедносне функције.

СКЛ Сервер Екпресс

СКЛ Сервер Екпресс је ограничена верзија која је доступна бесплатно.

Мицрософт га не лиценцира за дељени хостинг, али може да ради са наменским или виртуелним приватним серверима који имају ограничене захтеве за базу података.

Често је уграђен у апликације. Није добар избор када вишеструким процесима треба приступити бази података.

Мицрософт Аццесс база података је строго за употребу на радној површини, а вероватно је да га нећете наћи на услузи хостинга.

Веб хостинг са Виндовсом

Ако вам је потребан Виндовс сервер за хостовање ваше веб локације, вероватно ће вам требати и подршка за МС СКЛ базу података. Њих двоје иду заједно, а кључне Виндовс технологије као што је АСП захтевају оба дела да би функционисале.

МиСКЛ

Иако је могуће покренути алтернативу МиСКЛ отвореног кода, на Виндовс-у, то није конвенционално (и ваш домаћин можда не нуди неконвенционалне поставке).

Најновија МС СКЛ верзија ради на Линуку, иако Линук инсталација не нуди предности АСП.НЕТ интеграције.

Цлоуд Датабасес

Мицрософт такође пружа Азуре СКЛ, своју базу података као сервисно решење које пружа скалабилни ресурс у облаку.

Ово је предвиђено на типичном моделу одређивања цена у облаку, где се ресурс одмери и корисницима се наплаћује сваки сат коришћења ресурса..

Азуре СКЛ се разликује од СКЛ Сервера на Азуре. Обе пружају базе података као услугу у облаку.

Азуре СКЛ дизајниран је за тимове који управљају више база података и желе да сведу административни рад на минимум. СКЛ Сервер у основи делује исто на Азуреу као и у другим конфигурацијама, тако да миграција са наменског сервера није тешка..

Пазите на облачне трошкове

Као и све цлоуд технологије, треба водити рачуна о контроли трошковас. Иако облак звучи примамљиво, апликација која се стално користи може брзо да повеже ресурсе у облаку, а то може резултирати много већим рачунима од решења на локацији.

Мицрософт истиче да је виртуелна машина са инсталираним МС СКЛ сервером савршено валидна алтернатива Азуре СКЛ-у, посебно ако желите брз и лаган прелазак у облак без бриге о наплати по сату.

СКЛ Сервер на Азуре је лиценциран уместо да се наплаћује као услуга, али морате да платите трошкове складиштења Азуре.

купон за веб хостинг

Тражите много за МС СКЛ хостинг?
А2 хостинг је постигао # 1 у нашим недавним тестовима брзине и перформанси. Можете да бирате између дељених или ВПС Виндовс планова. Уштедите до 50% на овим плановима већ данас помоћу ове везе за попуст
.

МС СКЛ вс МиСКЛ: Што је боље за вас?

Понекад је избор МС СКЛ-а или МиСКЛ-а направљен за вас. Ако желите покренути одређену апликацију, постоји само један начин, и мораћете да живите с оним који је прописан.

Као што је већ поменуто, најбоље је држати се МС СКЛ-а у Виндовс-у и МиСКЛ-а за Линук за приступ без проблема.

ФеатуреМиСКЛМС СКЛ
Изворни моделОтвореног кодаВласнички
КарактеристикеМање функцијаПотпуно представљен
ЦенабесплатноПлаћено

МиСКЛ разлике

Али МС СКЛ и МиСКЛ нису директно еквивалентни и нису нужно једнаки.

Свако ко се развија испочетка мора разумети њихова ограничења и индивидуалне предности и недостатке:

 • МиСКЛ је технологија отвореног кода, док МС СКЛ није опен соурце
 • То значи да МиСКЛ користи неколико мотора за складиштење података док МС СКЛ користи само један: Мицрософтов сопствени
 • СКЛ језик се разликује на много малих начина између МиСКЛ и МС СКЛ
 • МС СКЛ има графички интерфејс који је релативно једноставан за употребу ако сте компетентни у алатима и услужним програмима Виндовс Сервер
 • Мицрософт је сигурност поставио у срж МС СКЛ-а, док МиСКЛ не нуди исте опсежне сигурносне карактеристике
 • МС СКЛ је у потпуности представљен
 • С обзиром на прави хардвер, МС СКЛ потенцијално је бољи за пословне кориснике који су уложили велика средства у Виндовс сервере и инфраструктуру
 • Мицрософтов софтвер увек је дизајниран да интегрише, тако да ако се развијате у Виндовс-у, има смисла држати се МС СКЛ-а дугорочно
 • МиСКЛ је обично бесплатан или веома јефтин за хост да би га имплементирали, а то уштеде се обично преноси на купце у виду јефтинијег хостинга за њихове веб странице
 • МС СКЛ дизајниран је тако да скалира истински масовне апликације.

Проширење МС СКЛ-а: МС СКЛ дизајниран је за употребу са разним услугама, укључујући алате за репликацију, ОЛАП подршку и Висуал Студио.

МС СКЛ вс остале СКЛ базе података

Постоји много других база података, а овде ћемо се дотакнути само неких. Али ово су најпопуларније.

Орацле Датабасе

Орацле базу података широко користе велике организације. Изузетно је моћан и према томе скупо и компликовано за управљање. Мало је веб хостинг пружатеља услуга.

ПостгреСКЛ

ПостгреСКЛ је бесплатна база података отвореног кода која заузима нишу сличну МиСКЛ-у.

Његова главна одлика је што подржава структуриране објекте базе података и држи се врло близу ИСО СКЛ стандарду. То је широко доступна опција хостинга.

СКЛите

СКЛите тврди да је мотор који се најчешће користи у свету. Међутим, то није засебни покретач базе података, већ библиотека кода која је уграђена у апликације.

База података је приватна апликацији. Можете наићи на хостоване апликације које га користе, али стварно не постоји ствар као што је „СКЛите хостинг“.

Бирање хоста СКЛ сервера

Прије него што се предате МС СКЛ хосту, требали бисте поставити неколико питања:

 1. Коју верзију оперативног система Виндовс и МС СКЛ покрећу?
 2. Какве алате за управљање имају? Да ли они изводе СКЛ Сервер Манагемент Студио?
 3. Да ли имају услуге анализе СКЛ сервера на располагању?
 4. Да ли су Виндовс сервери део њихове основне делатности или су накнадна размишљања?
 5. Колико су добро запослени у Мицрософт производима?

Набавите недавну верзију

Добра МС СКЛ хостинг компанија ће покренути недавну верзију и имати добру подршку за њу.

СКЛ Сервер 2008 и даље ради, али то није идеалан избор. Најновије верзије имају највише функција СКЛ базе података и најбоље перформансе.

СКЛ Сервер Манагемент Студио требао би бити доступан

Ради лакшег управљања, домаћин би требао учинити СКЛ Сервер Манагемент Студио (ССМС) доступан као контролни панел базе података.

Такође бисте требали потражити СКЛ Сервер Аналисис Сервицес (ССАС) да бисте пратили активност и перформансе базе података сервера.

МС СКЛ би требао бити важан за домаћина

Изаберите веб домаћин који третира Виндовс сервере као важан део свог пословања. Особље за подршку мора имати добро знање о Мицрософт производима.

Ако их помиње као мисао, будите опрезни.

Ми Топ 3 МС СКЛ хостинг провајдери

Ниједна два домаћина нису иста. Неки су бољи у једном подручју, а други у другом. Али да бих вам олакшао избор, ево моја три омиљена хоста за МС СКЛ.

А2 хостинг

А2 Хостинг МС СКЛ

Снимка заслона А2 Хостинг МС СКЛ путем ВхоИсХостингТхис

А2 хостинг чини Виндовс сервере великим делом свог пословања, уз Плеск контролни панел који управља свим аспектима веб локације.

Њихови планови заједничког хостинга су доступни, уз СКЛ Сервер 2016. ВПС и хостинг продавници су такође доступни и са Виндовс-ом.

Турбо Сервер опција омогућава супер брзу брзину са ССД складиштем и мањим бројем корисника по серверу.

Није ни најмање скупо
компанија домаћина около, али даје добру вредност.

ХостГатор

ХостГатор МС СКЛ

Снимка заслона ХостГатор МС СКЛ преко ВхоИсХостингТхис

ХостГатор лежи на јефтином
али поуздан крај.

Њени планови за хостовање веб локација за Виндовс укључују Плеск контролни панел, ИИС и АСП.НЕТ.

Њихови сервери и даље раде СКЛ Сервер 2008 Р2, што је минус.

С позитивне стране, добијате неограничене поддомене и налоге е-поште. Подршка је доступна телефоном, е-поштом или четом 24 сата дневно.

Течна мрежа

ЛикуидВеб МС СКЛ

Снимка заслона ЛикуидВеб МС СКЛ преко ВхоИсХостингТхис

Ликуид Веб је специјализован за потпуно управљане хостинг планове и трошкове
је значајан.

То чини МС СКЛ базу података доступном као цлоуд услуга па је можете користити или са Линук или Виндовс платформе.

Услуга је дизајнирана за велику доступност, са више хардверских чворова и резервна копија је укључена.

Виндовс или Линук доступни су на наменским плановима ВПС и облаку намењеним плановима хоста.

За и против МС СКЛ-а

Све базе података имају своје добре и лоше стране. Ево главних предности и недостатака МС СКЛ-а.

Прос

 • Зрели производ који подржава Мицрософт
 • Комплетна, поуздана имплементација СКЛ-а
 • Уклапа се у АСП.НЕТ окружење.

Цонс

 • Није широко доступан изван Виндовс хостинга
 • Трошкови лиценцирања чине је скупљом од база података отвореног кода.

Да ли је МС СКЛ прави за вас?

Када планирате веб локацију, први корак је да одлучите који ће софтвер бити покренут на сајту. Морате одабрати софтвер за управљање базама података који ради са софтвером за локацију.

Системи за управљање садржајем

Већина модерних сервиса веб хостинга ради под системом за управљање садржајем (ЦМС), који користи базу података за чување и ажурирање садржаја, корисничких података и историју ревизија. ЦМС може дозволити избор софтвера за базу података или бити везан за један производ.

ВордПресс или Магенто веб локација не може да користи базу података СКЛ Сервер. Друпал или Јоомла могу га користити без проблема. Системи за управљање садржајем засновани на АСП.НЕТ-у, као што су МојоПортал или Кентицо, обично користе СКЛ Сервер.

Ситебуилдерс

Ако домаћин послужитеља пружа алатку за прављење и повлачење веб локације и прилагођене апликације, база података ће вам бити готово невидљива. Само када одабирете свој софтвер, избор базе података је заиста битан.

Крајње питање

Шта ћете радити са својом веб страницом? То ће одредити да ли је МС СКЛ прикладан за вас.

веб хостинг понуде

Тражите МС-СКЛ хостинг високе перформансе?
Течни интернет пружа у потпуности управљане МС СКЛ хостинг планове са скалабилношћу на захтев. Тренутно можете уштедети на њиховим плановима користећи ову везу за попуст
.

Остале функције у СКЛ-у

 • МиСКЛ
 • ПостгреСКЛ
 • МС Аццесс
 • МариаДБ
 • СКЛите

Често постављана питања МССКЛ-а

 • Шта је МС СКЛ?

  МС СКЛ је Мицрософт СКЛ Сервер. То је технологија базе података коју производи Мицрософт.

 • Шта је РДБМС?

  МС СКЛ је РДБМС. РДБМС означава систем управљања релацијским базама података.

  РДБМС је софтверска апликација која ствара и управља подацима који се спремају у формату табеле, где су све табеле повезане са другим табелама – отуда реч ‘релацијска’.

  Структура табеле се понекад назива и релациони модел. МиСКЛ и МариаДБ су такође релацијске базе података.

 • Да ли је Мицрософт СКЛ Сервер опен соурце?

  Не. То је затворени извор, власнички софтвер који Мицрософт развија и продаје.

 • Постоји ли бесплатна верзија Мицрософт СКЛ Сервера?

  Да, Екпресс верзија је бесплатна. Међутим, дизајниран је за веома мале пројекте. У пословном или хостинг окружењу, бесплатна верзија обично није довољно моћна.

 • Могу ли да користим Мицрософт СКЛ Сервер на Линуку?

  Мицрософт СКЛ Сервер не подржава Линук.

  Иако постоје заобилазна решења, као што је покретање СКЛ сервера на Винеу, то није поуздано решење и било би ризично за пословну критичну апликацију.

  Поред тога, новије верзије СКЛ сервера ослањају се на .НЕТ оквир који је тешко обновити у Линук окружењу.

 • Могу ли да користим Мицрософт СКЛ Сервер на Мацу?

  Званично се не подржава, али софтвер треће стране постоји.

 • Зашто бих користио МС СКЛ уместо неке друге базе података?

  Ако развијате апликације на Виндовс серверима, користећи Виндовс технологије, МС СКЛ је вероватно најлогичнија база података која се користи.

  То је најбоља опција ако требате да чврсто интегришете апликацију са Виндовс аутентификацијом и најлакши избор за развој .НЕТ апликација.

 • Које су најпопуларније алтернативе за МС СКЛ?

  Постоји много алтернатива МС СКЛ-у, а ако вам не треба Виндовс, РДБМС компатибилан са Линуком биће јефтиније набавити у окружењу хостинга.

  Најчешћи систем размештања релационих база података је МиСКЛ, који је опен соурце.

  Велика већина хостинг провајдера укључује најмање једну МиСКЛ базу података са сваким хостинг налогом, као део ЛАМП стака (Линук, Апацхе, МиСКЛ, ПХП).

  Неки програмери радије користе МариаДБ, који је такође широко подржан.

 • Какве карактеристике има МС СКЛ у другим базама података?

  СКЛ Сервер има уску интеграцију са .НЕТ оквиром, тако да ако радите у том окружењу има смисла користити и Мицрософт за базу података..

  Поред тога, СКЛ Сервер има пуно уграђених аналитичких могућности које вам омогућавају да радите ствари у бази података које бисте иначе морали да урадите у апликацији.

 • Који су алати за управљање базама података доступни за МС СКЛ?

  СКЛ Сервер има уграђени графички кориснички интерфејс (ГУИ) који се зове СКЛ Сервер Манагемент Студио. Ово пружа све функције које би ДБА (администратор базе података) требао да управља базом података у производном окружењу.

 • Који су алати за развој доступни за МС СКЛ?

  Мицрософт Висуал Студио има уграђену подршку за МС СКЛ Сервер. Програмери могу да га користе за писање упита и код за уклањање погрешака. Такође укључује визуелни интерфејс за дизајнере података да графички креирају шему базе података.

  Мицрософт такође развија апликацију названу Бусинесс Интеллигенце Девелопмент Студио која је ИДЕ која се користи за развој анализе података.

 • Да ли су МиСКЛ воркбенцх и ПХПМиАдмин исти као МС СКЛ?

  Ако развијате за Виндовс, вероватно вам је потребан МС СКЛ, јер он има напредну интеграцију и подршку за Виндовс технологије.

  Ако само желите да поставите веб локацију, а нисте везани ни за једну Виндовс технологију, онда ће алтернативе засноване на Линуку вероватно функционисати једнако добро.

 • Да ли је МС СКЛ безбеднији од МиСКЛ-а?

  МС СКЛ нуди и боље сигурносне функције, али важно је имати на уму да је и МиСКЛ сигуран.

  МС СКЛ пружа детаљнију контролу над оним што корисник може да приступи. У већини апликација то није важно.

  Обично, посебно у уобичајеним веб апликацијама, једини смислени корисник је сама апликација. Нема потребе да стварате више корисника са одређеним ограничењима приступа.

  Међутим, у одређеним системима на нивоу предузећа (попут централне базе података за велику компанију, којој приступају бројни интерни, али независно развијени програми), ова разина контроле је критична.

 • Да ли је МС СКЛ добар избор за нови ЦМС?

  Вероватно не. Системи за управљање садржајем релативно су једноставни за стварање, а МС СКЛ би у тој ситуацији могао бити вишак.

  Поред тога, ако се надате да ће други људи користити ваш ЦМС, вероватно је боље да користите нешто што има подршку више платформи, као што је МиСКЛ.

 • Да ли сви домаћини нуде подршку за МС СКЛ?

  Не. Многи домаћини уопће не подржавају Виндовс хостинг, а они који то нуде могу понудити врло различите верзије Мицрософтових софтверских апликација. Пажљиво проверите фини отисак пре него што се пријавите на свој план.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map