Моодле хостинг: најбољи и најгори домаћини за учионицу у 2020. години

Contents

Упоредите Моодле хостинг

Моодле је систем за управљање курсевима, који вам омогућава да креирате курсеве на мрежи. За то вам је потребан специјализовани хостинг; не пружају га сви домаћини.


Моодле је изграђен на Линук-Апацхе-МиСКЛ-ПХП (ЛАМП) скупу, тако да морате бити домаћин у том окружењу. Такође је корисно да Моодле буде доступан као инсталација једним кликом. Али ако желите да ствари заиста буду једноставне, можете добити наменски план хостинга за Моодле.

Ми ћемо вам дати све детаље у наставку, али ако само тражите солидног домаћина, ево 5 најбољих за Моодле хостинг:

 1. СитеГроунд
  – Одличан, богат значајкама ЛАМП хостинг са изузетном подршком
 2. Блуехост
 3. А2 хостинг
 4. ИнМотион хостинг
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље домаћине за Моодле?

Преузели смо све веб планове који нуде ЛАМП хостинг који такође омогућавају једноставну инсталацију Моодле-а. Затим смо их комбиновали са нашим стручним прегледима преко 1.500 хостинг планова и хиљадама прегледа корисника.

Шта ћете научити

Моодле је платформа за креирање система за управљање учењем. Ако желите да напишете курс како бисте научили ПХП да бисте га поставили на веб, Моодле је један од најбољих начина да се то уради.

Али Моодле захтева губитак моћи хостинга. У овом чланку ћу се уверити у оно што је Моодле и помоћи вам да пронађете правог домаћина за то.

Који је најбољи домаћин за Моодле Који је најбољи домаћин за Моодле

Шта је Моодле хостинг

ЦМС се обично односи на мрежни систем за управљање садржајем. Али када се говори о основу за локацију за учење, ЦМС постаје систем управљања курсевима.

А једно од најпопуларнијих је Модуларно објектно динамично окружење за учење оријентисано на објект или, једноставније речено, Моодле.

Моодле је платформа отвореног кода за производњу и дистрибуцију материјала за е-учење.

Користе га колеџи и одељења за обуку јер се могу прилагодити многим сврхама, а такође је сигуран, тако да резултати и курсеви остају приватни.

Моодле Хоме

Моодле-ов програмер

Мартин Доугиамас, аустралијски програмер и наставник, изградио је одане програме за свој софтвер од када је Моодле први пут објављен 2002. године.

Доугиамасове теорије учења и развојни рад подржавају хиљаде курсева широм света, а он ради на пуном радном времену на пројекту.

Шта значи Моодле?

Моодле се залаже Модуларно објектно оријентисано динамичко окружење за учење. То је једно од многих виртуелних окружења за учење (ВЛЕ) које се користе за распоређивање курсева на мрежи.

Ови курсеви су намењени људима који већ студирају у учионици, а не људима који цео курс полажу на мрежи. Изграђен је за интерактивност.

Како изабрати Моодле Хостинг Провидер

Иако Моодле хостинг технички није врста хостинга, постоје неке ствари које треба узети у обзир и неке специфичности које треба потражити када одаберете хост за Моодле локацију.

И док многи домаћини нуде те могућности, постоје и неки који су посвећени Моодле хостинг хостингу.

Било како било, познавање шта вам треба од домаћина како би ваш образовни сајт правилно функционисао је најважније у тој одлуци.

Капацитет

Прво што треба узети у обзир је капацитет. Колико ће студената истовремено приступати и користити вашу веб локацију?

Превише, а без доброг домаћина и Моодле могу да раде прилично споро, што резултира лошим корисничким искуством за ваше ученике.

Проверите да ли ваш домаћин може угостити више корисника на вашој веб локацији одједном и у вријеме највеће употребе.

Компатибилност са Моодле-ом

Затим провјерите коју верзију Моодле користите. Све верзије Моодле-а најбоље раде у стандардној Линук, Апацхе, МиСКЛ и ПХП или ЛАМП инфраструктури.

Проверите да ли ваш домаћин не нуди само ЛАМП, већ га редовно ажурира да бисте били у току са новим верзијама тих компоненти, већ и ЦМС-ом који ћете користити.

Поред тога, одаберите хост који ће вам омогућити да прилагодите ПХП и МиСКЛ конфигурације за прилагођавање Моодле-а. Нису сви домаћини то дозволили.

Контролна табла и компресија

Одаберите хост који нуди управљачку плочу преко које можете компримирати датотеке од 20 мегабајта или више. То ће вам олакшати замјену домаћина у будућности, ако се икада одлучите за то.

Такође, проверите да се мапа Моодледата не чува у јавној мапи, такође ради будуће једноставности миграције.

Ако вам се све то чини мало збуњујућим или га једноставно пратите, потражите домаћина који нуди посвећени Моодле хостинг.

На тај начин знаћете да они размишљају о свему, а све што ћете морати да бринете јесте креирање висококвалитетног образовног садржаја за ваше студенте.

Студентски рад, преко Пикабаи-а Студентски рад, преко Пикабаи-а

Много добрих опција домаћина које можете одабрати

Када размишљате о томе који добављач веб хостинга бирати за ваш Моодле хостинг, морат ћете погледати које врсте инсталационих опција укључују.

Многи домаћини пакети укључују инсталације апликација једним кликом као што је Моодле.

На примјер, Блуехост и А2 хостинг имају инсталирање апликације једним кликом. То ће знатно олакшати поступак постављања људима који имају мање техничке склоности.

Пример хоодинга: А2 хостинг

Многи веб домаћини подржават ће функције потребне за покретање Моодле-а. На пример, А2 хостинг пружа неке од најбољих додатних функција које Моодле хостинг захтева.

Како Моодле понекад може наићи на проблеме са перформансама, најбоље је одабрати пружаоца услуге хостинга који може допунити апликацију брзим серверима.

Овде ће вам А2 хостинг пружити неке од најбољих карактеристика перформанси за најнижу цену.

У ствари, А2 хостинг може убрзати време учитавања ваше веб странице чак 20 пута брже од конкуренције.

Они нуде опције Турбо сервера за нешто веће трошкове што резултира овим повећањем брзине.

Још једна сјајна ствар о А2 хостингу су њихови неограничени ресурси. Са неограниченим простором за похрану и пропусним опсегом, софтвер за е-учење не би требао имати проблема са перформансама када се повећавају захтеви у саобраћају.

Врсте хостинга за Моодле

Дељени планови хостирања можда неће пружити снагу потребну за хостовање великих веб локација за учење путем интернета, као што су универзитетски курсеви који имају велике уписе.

Иако ће они бити адекватни за мање услуге онлине учења. За више енергије, желите да проверите ВПС планове од пружатеља услуга.

Подршка путем е-поште

Попут А2 хостинга, и Блуехост има планове са неограниченим ресурсима. А ако желите да можете да шаљете е-пошту са Моодле-ом, ваш провајдер хостинга мораће да вам пружи подршку за е-пошту.

Конкретно, требаће вам приступ СМТП серверу поште, који пружа већина хостинг компанија.

Многи планови хостинга укључују више, ако не и неограничено, налога за е-пошту са њима. Блуехост је само један провајдер који то ради. Са компанијом ћете имати приступ другим решењима за е-пошту, као што су правила прослеђивања и филтери налога.

Да бисте били сигурни да се поруке е-поште исправно обрађују, мораћете да поставите задатке црон са своје контролне табле Блуехост. То се може урадити следећи упутства у бази знања Блуехост или тако што ћете искористити њихову 24/7 корисничку подршку да бисте добили помоћ у вези са тим.

Намјенски хоодле хостинг

Неки домаћини су Моодле партнери, што значи да су сертификовани пружаоци Моодле услуга.

Једно од њих су Моонами решења за учење. Омогућују Амазон Веб Сервицес (АВС) цлоуд хостинг за покретање ваше веб локације Моодле.

Будући да користе АВС, веб локација која се налази у облаку је скалабилна, што омогућава да обради све од 500 до 10 хиљада ученика.

Моонами укључује бесплатне миграције веб локација без икаквих застоја и наменског менаџера пројеката који ће вам помоћи у свему.

ТМД хостинг

Ако је то наменски домаћин Моодле који тражите, погледајте ТМД хостинг.

ТМД је још један Моодле партнер који нуди сертификовано гостовање платформе. Омогућавају у потпуности управљани Моодле хостинг који је потпомогнут импресивном 99,99% продуженог јамства.

Компанија ће се побринути за инсталацију Моодле-а и мигрираће ваш постојећи систем управљања учењем (ЛМС) на њихове сервере бесплатно.

Такође вам пружају додатне додатке и модуле које можете користити да бисте побољшали портал за е-учење за своје студенте. Најбоља ствар код ТМД хостинга је та што је он изузетно приступачан.

ИнтерСервер

Још једна опција за гостовање специјализованих платформи за е-учење је ИнтерСервер. Омогућавају вам оптимизовано хостинг за Моодле на њиховом стандардном облаку Линук ОС.

Овај план такође долази са бесплатним Цлоудфларе ЦДН-ом за смањење брзине оптерећења на вашој веб локацији за кориснике широм света.

Цлоуд хостинг омогућује домаћинима да нуде јефтинија рјешења која и даље пружају снагу која је потребна веб локацијама за е-учење.

купон за веб хостинг

Тражите велику понуду Моодле хостинга?
СитеГроунд – који су наши читаоци оцијенили као # 1 – пружа хостинг Моодле-а богатог карактеристикама. Тренутно можете уштедети до 67% на овим плановима квалитета. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Зашто Моодле?

Главни фокус софтвера је сарадња на мрежи, помагање активним ученицима да лакше преузму течајеве и осигурава да је испорука онлине курса сигурна.

Поред тога, Моодле има неке друге софистициране карактеристике које су од виталног значаја за имплементацију е-учења, као што су детекција плагијата и излаз за мобилне уређаје.

Студентима се додељује корисничко име и лозинка и могу се сигурно уписати на курсеве, поставити свој профил и прегледати своје резултате; наставници могу постати администратори на својим курсевима.

Моодле се такође може користити за подношење задатака и преглед унапред снимљених садржаја, као што су предавања, као и интерактивна предавања и дискусије уживо.

Уз то, помоћу додатака попут Вимбе, студенти и наставници могу снимати гласовне коментаре и преузимати аудио садржаје.

Ове функције су дизајниране да подрже усмене задатке и боље ангажују полазнике који више воле слушно учење него читање.

Мобиле Моодле

Најновије верзије Моодле-а подржавају већину мобилних уређаја, укључујући Андроид, иПхоне и иПад.

У погледу компатибилности прегледача, Гоогле Цхроме се препоручује; неке функције не делују у старијим верзијама Интернет Екплорера.

Моодле Стандардс

Моодле је дизајниран да удовољи СЦОРМ-у, што представља референтни модел објекта за дељење садржаја.

СЦОРМ је стандард који се користи у већини главних алата за е-учење, плус пратећи софтвер; омогућава им да ови алати размењују податке један са другим. Сазнајте више о СЦОРМ-у на веб локацији програмера.

Неки одгајатељи тренирају у Моодле-у и добијају сертификат који доказује њихово знање о алату.

Тренутна верзија овог сертификата зове се Моодле Цоурсе Цреатор Цертифицате (МЦЦЦ).

Прилагођавање Моодле-а

Страница с темама Моодле-аМоодле тхемес.

Као и сваки савремени мрежни систем, основна платформа у оквиру Моодле-а може се проширити вијцима и надоградњама.

Ови пакети се могу инсталирати заједно са централним софтвером Моодле како би се побољшала његова функционалност.

Опције прилагођавања Моодле-а

Опције прилагођавања за Моодле долазе у следећим формама:

 • Теме су пакети предложака који мењају изглед курса
 • Додаци побољшавају функционалност Моодле додавањем додатних функција написаних у ПХП-у
 • Језички пакети помажу наставницима да организују курсеве на локалним језицима својих ученика
 • Дреанвеавер је власнички веб пакет за развој који се може користити за креирање и управљање Моодле страницама
 • Моодле је опен соурце, тако да можете изменити основни код.

Моодле отвореног кода га чини веома флексибилним и проширивим. Већина промена се може извршити на административном панелу; они који се обично не могу хаковати користећи ПХП.

Теме су једна од најмоћнијих опција за прилагођавање Моогле-а. Теме такође могу променити изглед читавог веб сајта, остављајући компанијама да додају своје боје и брендове.

Неке организације развијају сопствене теме засноване на садржају за покретање система, тако да је тему лако прилагодити сопственој употреби.

Чињеница да су додаци написани у ПХП-у много помаже. То не само да помаже у креирању властите, већ значи да је пуно тога допринела заједница корисника.

Моодле Рекуирементс

Сервери преко Пикабаи-а Сервери преко Пикабаи-а

Ако тражите налог за веб хостинг за Моодле, требат ће вам Линук, Апацхе, МиСКЛ и ПХП за несметано инсталирање.

Моодлеова документација каже да је то „најсигурнији“ начин за инсталирање и постоји огромна подршка за ЛАМП стацк.

Моодле се такође може инсталирати на Виндовс или Мац као самостални део софтвера – идеално ако желите да му дате тестну вожњу пре него што га предате свом тиму администратора система.

Инсталација једним кликом насупрот „уради сам“

Ако желите да инсталирате Моодле на хостинг налог, али ваш провајдер вам не даје инсталације једним кликом, поступак ће бити мало сложенији.

Много хостинг компанија пружа корисну корисничку подршку како би вас провело кроз ово.

Ако нисте толико добри са техничким стварима, можда бисте желели да пређете на хостинг провајдера који интегрише једноставне инсталације апликација.

Базе података и ПХП

Али, ако и даље желите да ово наставите, морате започети неколико ствари пре него што започнете.

Прво, желите да будете сигурни да ваш домаћин пружа базу података као што је МиСКЛ или МариаДБ.

Домаћин ће такође морати да подржава ПХП. Можда ћете морати да конфигуришете ПХП на контролној табли.

Да би ваша веб локација Моодле радила, требат ће вам и различита ПХП проширења.

Ако нисте сигурни да ли их имате код своје услуге домаћина, не брините. Моодле ће проверити ове екстензије током инсталирања тако да можете инсталирати потребне скрипте пре него што наставите.

Такође можете разговарати са својим провајдером хостинга о укљученим инсталацијама скрипти.

Завршни инсталацијски задаци

Остатак процеса можете завршити следећи упутства на Моодле-овој веб локацији.

Иако ће неискусним веб корисницима бити много лакше одабрати хостинг компанију која пружа инсталацију апликације једним кликом.

Моодле Неедс:

 1. Минимално 160МБ простора за складиштење основних датотека – али имајте на уму да вам је потребан простор за мултимедију и садржај који су убацили студенти
 2. Линук или Виндовс
 3. Резервна локација са довољно простора (по могућности на удаљеној локацији)
 4. 256МБ РАМ сервера (опет, минимални број – Моодле препоручује 1ГБ за сваких 10-20 истодобних корисника)
 5. Подршка за МиСКЛ, ПостгреСКЛ, МССКЛ или Орацле (препоручује се МиСКЛ или ПостгреСКЛ)
 6. ПХП
 7. Удаљена резервна копија за чување копија рада ваших ученика
 8. Веб сервер
 9. Модеран веб прегледач.

Укратко, ево шта Моодле-у треба најмање у односу на оно што му је потребно да би се оптимално покретало:

Атрибути

Минимално

Препоручује се

Оперативни систем Све што покреће софтвер наведен у наставку Линук
Веб сервер Апацхе, ИИС, лигхтттпд, нгинк, цхерокее, зеус и ЛитеСпеед Апацхе или ИИС
ПХП 5.3.2 Најновије (стабилно) издање
База података МССКЛ, МиСКЛ, Орацле, ПостгреСКЛ МиСКЛ или ПостгреСКЛ
Претраживач Фирефок 4, Интернет Екплорер 8, Сафари 5, Цхроме 11, Опера 9 Најновија верзија прегледача по вашем избору плус потребни додаци за ваш садржај

Можда ћете бити у искушењу да набавите најјефтинији хостинг за подешавање Моодле-а, али имајте на уму да ће, као што је тело ваших ученика, потребно да промените и веб локацију..

Најбоље то имати на уму приликом одабира вашег веб хостинг пакета.

Иако многе компаније за веб хостинг нуде Моодле као инсталацију у једном клику, неће све оне испунити ове захтеве на својим најјефтинијим плановима.

Одредба за удаљено израду сигурносних копија ретко се нуди на било ком плану веб хостинга и захтеваће сложеније подешавање од обичне веб странице.

Препоручујемо да се одлучите за виртуелни приватни сервер (ВПС) или наменски сервер, али разговарајте са домаћином пре него што извршите обавезу.

За и против

Сваки софтвер има добре и лоше стране и Моодле се не разликује. Дакле, ево листе најбољих и најгорих ствари о томе.

Прос

 • Моодле је потпуно бесплатан за употребу
 • Будући да је Моодле развијен као ЦМС за образовну заједницу, он пружа изванредне могућности у пружању жељених услуга за ову публику.

Цонс

 • Корисници морају снажно прилагодити Моодле како би био користан.
 • Моодле се не сматра платформом “кључ у руке”, или оном која је спремна за покретање након инсталације.

Последњи преварант је можда велика ствар. Ако нисте технички склони, можда ћете се наћи у ситуацији да морате да запослите техничара за подешавање система.

Ово је још увек добро решење. Око нас има пуно стручњака за Моодле и они обично могу да вас подигну и трче за мало времена (и трошкова).

Наш избор: Прва три домаћина за Моодле

Веома је тешко знати одакле започети потрагу за домаћином Моодле-а. Зато осигуравам моја три најдража домаћина да вас започну.

Можете их упоредити са другим домаћинима, а оба погледају доста домаћина и сужавају листу домаћина који вас занимају.

иПаге

Далеко најисплативија Моодле хостинг опција је иПаге.

Компанија има неке од најјефтинијих цена хостинга
доступно и уз комбинацију убацују бесплатно име домена и Гоогле маркетиншке кредите.

Иако иПаге пружа услугу за кориснике 24 сата дневно, што може бити корисно при подешавању Моодле-а, они не нуде гаранцију за продужење рада као што то чине други хостинг хостинг.

Ово може бити проблем. Дефинитивно је вредно погледати.

иПаге Почетна страна

ИнМотион хостинг

За неке од најбржих брзина хостинга и 99,9% гаранције за продужење рада, ИнМотион хостинг може бити најбоља опција за вашу Моодле веб страницу.

Компанија има планове високих перформанси од иПаге-а, са брзим ССД погонима
напајање њихових услуга.

Можете чак и да одаберете локацију сервера на коме је веб локација домаћин. И они олакшавају инсталацију Моодле-а помоћу инсталационог програма једним кликом.

Чак су и покривени потребама ваше е-поште и базе података пружајући фантастичну, 90-дневну гаранцију поврата новца
.

ИнМотион Почетна страница

ИнтерСервер

За оптимизовано Моодле хостинг, ИнтерСервер има опције за то.

Такође нуде јефтини ВПС
облак планова хоста ако вашој Моодле веб локацији требају веће перформансе од дељених планова.

Ови ВПС планови су лако скалабилни ако откријете да ваше веб локације захтевају још више ресурса.

Ово ће вам дати веће перформансе за вашу Моодле веб страницу од иПаге планова. Али то ће коштати и више од хостинга на иПаге-у.

ИнтерСервер Почетна страница

веб хостинг понуде

Тражите правог домаћина Моодле-а?
ИнтерСервер нуди високо-перформансе Моодле хостинга. Њихова јединствена „гаранција закључавања цена“ значи да ваша цена никада неће расти. Тренутно можете уштедети на њиховим плановима. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Моодле често постављана питања

 • Шта је Моодле?

  Моодле је бесплатни програм отвореног кода намењен прављењу курсева на мрежи. Име му је акроним. Писма означавају Модуларно објектно оријентисано динамичко окружење за учење. Моодле је систем управљања учењем, или ЛМС.

 • Шта Моодле ради?

  Моодле омогућава наставницима да стварају приватне онлине лекције за било које окружење за учење. Софтвер је веома прилагодљив и може се користити за доделу посебних предавања ученицима, креирање онлине курсева или чак креирање обуке за предузећа.

 • Колико кошта Моодле?

  Моодле је бесплатан. Лиценца се под ГНУ Генерал Публиц Лиценсе.

 • Да ли се Моодле мора користити у учионици?

  Не. Моодле се може користити и за учење на даљину.

 • Како да инсталирам Моодле?

  Моодле ЛМС је врло сличан ЦМС-у. Инсталира се на исти начин: ручно или помоћу инсталационог програма једним кликом, ако ваш домаћин обезбеди ту услугу.

 • Да ли су ми потребна техничка знања за употребу Моодле-а?

  Не. Моодле има драг-анд-дроп сучеље. Ако сте користили ЦМС, требало би вам угодно с њим.

 • Да ли је Моодле безбедан?

  Моодле је сигуран као и свака друга веб апликација. Сигурност можете појачати куповином и ССЛ сертификата за ваш Моодле сервер и подстицањем наставника и ученика да стварају јаке лозинке. Да бисте ограничили злоупотребу, добра је идеја редовно вршити преглед администратора и наставника, уклањајући све оне које више нису потребне.

 • Могу ли брендисати Моодле логотипом своје школе?

  Да. Моодле има тематски систем, тако да можете брзо да промените изглед свог сајта за е-учење. Теме се могу преузети са интернета или креирати у складу са вашим бојама и потребама бренда.

 • Који су ресурси у Моодле-у?

  Ресурси су датотеке које се могу додати лекцијама Моодле-а ради пружања позадинских информација или материјала за истраживање. Моодле подржава прилоге датотека (укључујући слике и ПДФ датотеке), ХТМЛ садржај, ИМС пакете и УРЛ адресе.

  Ресурсе можете организовати у мапе и додавати налепнице како бисте их описали или категорисали.

 • Шта је ИМС пакет?

  ИМС пакети су контејнери који укључују мешавину наставних материјала. Ове пакете садржаја могу да креирају наставници, купују их од добављача или уграђују у апликацију као што је Удуту. Ови пакети се могу увести директно у Моодле.

 • Шта је СЦОРМ?

  СЦОРМ је стандард за упаковане материјале за учење. Може да похрани оцене и оцене квиза у формату који Моодле може да протумачи.

 • Шта су додаци?

  Додаци додају додатне функције Моодле-у. У званичном спремишту доступно је преко 1000 додатака, хттпс://моодле.орг/плугинс/.

 • Постоје ли недостаци Моодле-а?

  Моодле најбоље функционише када се користи за један разред или једну организацију. За велике организације можда неће бити добро ако не инвестирате у наменски сервер.

 • Који су услови за Моодле хостинг?

  Моодле може да ради на Линук дељеном хостинг плану, али ово је заиста погодно само за неколико часова или мали курс на мрежи. Добро је одабрати домаћина који нуди једноставну руту надоградње ако утврдите да дељени хостинг није адекватан.

  Ако очекујете да ће цела школа или факултет користити Моодле, започните с ВПС-ом и будите спремни да се преселите на наменски сервер како се повећава промет на веб локацији..

 • Које су алтернативе Моодле-у?

  Алтернативне софтверске апликације за ЛМС укључују Блацкбоард, Сцхоологи, Едлине, Цанвас, Едмодо, Лоре и иТунес У.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me