Дељено гостовање у поређењу: Проверили смо велика имена са заједничким послужитељима. Ево шта смо пронашли

Contents

Упоредите Дељени хостинг

Већина људи који креирају веб странице почињу са неким обликом заједничког хостинга. Овај чланак ће објаснити све што требате знати и дати вам неколико препорука за најбоље дељене хостинг провајдере.


Дељено гостовање је најисплативији хостинг на располагању. Линук сервери имају смисла уколико немате одређену сврху која захтева Виндовс сервер. Остале ствари које треба узети у обзир укључују позитивне критике корисника, конкурентне цене, богате пакете и одличну корисничку подршку.

Даћемо детаљан извештај о сваком домаћину касније у овом чланку, али ако пожурите, најбољих 5 домаћина за дељено гостовање су:

 1. СитеГроунд
  – Конкурентне цене и добре карактеристике за уводни заједнички хостинг
 2. Блуехост
 3. А2 хостинг
 4. ИнМотион хостинг
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље домаћине за заједничко гостовање?

Специјализирали смо се за преглед хостинг компанија, па смо започели са претрагом преко 1500 хостинг планова, а затим смо одабрали оне које нуде дељени хостинг. Затим смо ушли у ужи избор веб домаћина који нуде одличне перформансе, обиље могућности за новац и брзу услугу корисника.

Коначно, прегледали смо нашу велику базу података од преко милион речи оригиналних прегледа купаца како бисмо идентификовали првих 10 хостова за дељени хостинг.

Шта је заједнички хостинг?

Скоро све компаније за хостинг нуде заједнички хостинг, и то је најчешћа врста која се користи. Дакле, вероватно је најтежа врста хостинга за бирање. Али уз нашу помоћ требало би бити много лакше добити хостинг који вам је потребан.

Упоредите Дељени хостинг

Зашто одабрати заједнички хостинг

Дељено хостинг пружа исплатив, али још увек потпуно представљен начин за креирање професионалне веб странице. Од стране чување веб локација и повезаних садржаја више веб локација на једној физичкој машини, дељени хостинг провајдери могу смањити трошкове уз истовремено пружање квалитетне услуге својим клијентима.

Место за почетак

Дељено хостинг је у суштини услуга на нивоу нивоа, нудећи ресурсе који ће требати личној веб локацији или покретању.

Ако тражите своје први веб хостинг пакет, готово сигурно ћете купити заједнички план хостинга.

Домаћини за ваше потребе и буџет

Бирање провајдера за хостинг који одговара вашим потребама може бити изазовно ако сте у буџету или тек започињете путем интернета.

Опције наменског или виртуелног приватног сервера (ВПС) нуде много снаге и потпуну контролу над сопственом (виртуелном) машином, али ови перкети добијају по најповољнијој цени – често сто пута већу од цене.

Колико је јефтино дељено хостинг

Ако желите да снизите трошкове док и даље правите професионалну веб страницу са најновијим веб апликацијама, дељење хостинга може бити пут.

Снимка заслона панела за дељење хостинга СитеГроунд преко ВхоИсХостингТхис.цомСнимак екрана панела са плановима за дељење хостинга СитеГроунд

Заједнички ресурси

Заједничко гостовање узима моћне ресурсе модерног веб сервера и пакети их међу многим клијентима.

Аналогија стана

Замислите зграду са десет станова. Сваки стан има услуге струје, каблова и воде, али све их напајавају притоке које се одвајају од главних линија које се повезују са самом зградом. И сваки од њих је ограничен. Не можете стан претворити у сауну за зиму.

Имате контролу над водом, каблом и струјом, али све је то укључено у цену закупа.

Ваш провајдер је као ваш надређени

Штавише, када се појави велики проблем, попут паузе за воду, ви зовете супер, који је одговоран за одржавање зграде и њене околине, и пазећи да се цела ствар не сруши око глава станара..

Како домаћин функционише попут стана

Исти принцип важи и за дељени хостинг сервер.

Сви на серверу деле одређену количину складишног простора, моћ обраде и пропусност Интернета посвећен здрављу и раду ваше веб странице.

Администратор сервера

Апартман има супер или помоћника.

Подељени хостинг сервер уместо тога има администратора сервера, који је одговоран за обезбеђивање хардвера сервера у исправном стању. Такође се осигуравају да су његов оперативни систем (ОС) и сродни софтвер (укључујући било који софтвер који се нуди као део вашег хостинг пакета) ажурирани..

Ваша сопствена контрола

Иако управљање сервером зависи од професионалног администратора, и даље ћете бити у могућности да извршите неке измене на својој веб локацији, баш као што бисте могли да промените свој стан.

Кроз контролну плочу можете уносити измене у своје планове за хостинг. Али ваша моћ је много већа него што је то случај код изнајмљивања стана. На пример, можда ћете моћи да додате име домене у свој план.

Функције заједничког хостинга

Основне карактеристике хостингаФеатуреФунцтион
Контролна таблаУправљање веб локацијама
Професионално вођена администрацијаАдминистратор брине о основним задацима администрације сервера
База података (обично МиСКЛ)Рукује складиштењем података
Остали програмски језици као што су ПХП, Перл или ПитхонМоже се користити за креирање динамичких веб локација

Оперативни системи

Са многим дељеним плановима хостинга, имат ћете избор оперативних система, обично Виндовс или Линук. Неки домаћини ће се покретати искључиво на једном систему.

Линук је Кинг на Интернету

Будући да је Интернет у прошлости функционирао на Уник оперативним системима, обично можете претпоставити да дељени хостинг провајдери подржавају Линук у неком капацитету. ЛАМП (Линук / Апацхе / МиСКЛ / ПХП, Питхон, Перл) стак је веома популаран на вебу.

Неки хостинг провајдери неће вам дати избор оперативних система, само једног или другог. Већину времена, ако провајдери подржавају само један оперативни систем, то ће бити Линук.

Ово није проблем јер Линук има тако широку подршку других програмера веб апликација као што је ВордПресс. Ови провајдери се кладите да вам није стало који је основни оперативни систем.

Већину пута су у праву. Избор оперативног система само је једна ствар коју треба узети у обзир између осталих фактора попут цијене или продуженог времена.

Корисничка и техничка подршка

Опција која је често превидјена, али изузетно важна, је корисничка и техничка подршка. Ако сте нови у прављењу веб локација, требат ће вам много држања да бисте исправили све проблеме са којима ћете се сусрести.

Тект Цхат

Ако вам је потребна помоћ, лако ћете ступити у контакт са својим провајдером. Многи од њих нуде веб цхат. Ово вам омогућава да добијете помоћ без чекања на чекању телефона.

За уобичајене упите, провајдери обично имају и документацију за самопомоћ.

То обично има три облика:

 1. Често постављана питања (ФАК) и њихови одговори
 2. Базе знања у којима можете претраживати базу података
 3. Видео снимци који се баве уобичајеним проблемима.

Други разлози за одабир заједничког хостинга

Заједничко гостовање биће вероватно најбоља, најповољнија опција за вас ако не планирате да предузмете обиман, прилагођен развој апликација. Поред тога, ако вам нису потребни ресурси потребни за подршку популарне веб локације са великим прометом. (Али то може бити разлог да одаберете домаћина који ће вам омогућити надоградњу на ВПС, Цлоуд и Дедицатед сервере кад дође време.)

Дељено гостовање је такође одличан начин да се „тестира“ одређени домаћин без да се обавеже на дугорочни уговор или скуп закуп хардвера..

Да ли је заједничко хостинг право за вас?

Треба озбиљно размотрити заједнички план хостинга ако:

 • Неискусан са веб хостингом
 • Испробавање новог хостинг провајдера
 • Да би смањили трошкове
 • Дизајн мале, личне странице
 • Не треба опсежно веб програмирање.

Почетници неће користити много ресурса

Када се сајт први пут покрене, вероватно нећете привући масу саобраћаја без велике маркетиншке кампање. Тако да ће вашој веб локацији требати врло мало у погледу пропусности.

Постоји много тога што не знате

Када први пут покренете веб локацију, тешко је предвидети количину простора која ће вам бити потребна или величину слика и садржаја који ћете произвести.

Заједничко гостовање је идеално решење за ове непознанице.

Али морате запамтити да делите

Ви у суштини делите сервер са десетинама (или стотинама, чак хиљадама) других купаца, од којих сви имају мале веб локације.

Пошто су све веб локације релативно мале и захтевају мало ресурса, сервер никада не осећа притисак да их све заједно угости.

Због чега је тако јефтино

Компанија за веб хостинг може да оствари огромне уштеде продајући хостинг на овај начин, а купци уживају у бесплатном, јефтином хостингу за своје мале сајтове.

Заједничко гостовање је за оне који почињу

Ако се вратимо на аналогију стана, заједничко гостовање, попут апартмана, идеално је за људе који тек почињу. Живот у стану ће неко вријеме радити добро за људе, као и дијељење смјештаја.

Али док стекнете више искуства са хостовањем веб страница, приметићете ствари које желите да промените, али не можете јер немате контролу над сервером, слично као што не можете да направите ДИИ пројекте у стану. Када желите већу флексибилност, мораћете да пређете на напреднији план хостинга.

Када је време за помицање горе

Ако желите да радите сложеније ствари од покретања личне веб странице или блога, желеће вам напреднији сервер.

Ако имате веб локацију за е-трговину или веб апликацију, напреднији сервер ће вам пружити много више контроле него што дељени хостинг план може да понуди. Бићете у могућности да одаберете оперативни систем, базе података, скриптне језике и тако даље.

Иза ЛАМП стака

Већина планова дељених хостинга ће се изводити на стандардном ЛАМП скупу. Можда желите јачи сервер ако желите да покренете другачији софтвер.

На пример, можда ћете желети да покренете ФрееБСД за ОС, Нгинк као веб сервер или ПостгреСКЛ за базу података. Ако план дељеног хостинга не нуди ове, требат ће вам властити сервер (физички или виртуални). Већина њих користи ПХП и МиСКЛ, јер је већина популарних блогова и ЦМС мотора дизајнирана за рад са њима.

Зашто је дељени хостинг јефтин?

Дељено гостовање неће створити мрљу у вашем буџету. Већина пакета кошта мање од 100 долара годишње. Али с обзиром на укључену технологију, не би требало делити хостинг скупљи?

Запремина

Кључни овде је јачина звука. Хостинг компаније постављају масу локација клијената на исти сервер, тако да сви доприносе трошковима сервера чипирањем у неколико долара. Мало сајтова користи и своје пуне квоте, што значи да је домаћин способан да покрије трошкове и оствари добру зараду.

купон за веб хостинг

Тражите сјајан посао око заједничког хостинга?
СитеГроунд – који су наши читаоци оцијенили као број 1 – нуди цјеловите дијељене планове и одличну корисничку подршку. Договарали смо вам да уштедите до 67% на овим популарним плановима. Користите ову ексклузивну везу за попуст
и повежите се већ данас.

Преко продаје

Многи домаћини заправо препродају своје сервере, што значи да спакују више рачуна него што би сервер могао да поднесе ако све веб локације користе све своје ресурсе.

Надгледање звучи као ризична пракса, али истина је да већина веб локација користи веома мало истраживања. На серверу који има хиљаду веб локација, уобичајено је да само пола туцета или тако користи огромну већину ресурса сервера.

Пракса оверселлинг-а пружа ми одличну прилику да разговарам о нечему што сте вероватно видели много: неограниченом дисковном простору и пропусном опсегу.

Дељено гостовање је неограничено?

Заједнички хостинг често се оглашава као “неограничен”. Домаћини ће тврдити да купци добијају неограничене количине простора на диску и пропусног опсега. Постоје и друге функције које су неограничене, попут е-поште и ФТП налога,

Да ли су ове праве?

Одговор је једноставан: да! Такође: не!

Како раде неограничени ресурси

Очигледно је да не постоје неограничени ресурси. Ресурси су увек ограничени. То је основа целокупне области економије.

Домаћини користе мало поетичке лиценце: они знају да мали веб сајтови не могу толико опорезовати сервер, па они дају одређене претпоставке о количини капацитета коју просечном купцу треба.

С обзиром да су компаније које се баве хостингом су професионалци, они обично тачно одређују колико веб локација могу да угосте, а ипак нуде сваком диску толико простора и ширине опсега колико желе.

Већина веб локација је заиста мала

Многи људи који купују дељени хостинг постављају личне блогове, локализоване веб локације или нишне ресурсе који ће имати релативно ниску читаоницу.

Није необично да веб локација само месечно прикупи неколико стотина посетилаца. Шта више, многи веб сајтови се занемарују када власник замисли да ће га ускоро поново покренути. Веб странице могу остати у том стању годинама. А за три долара месечно, тешко је кривити их.

Дакле, они неће имати никакав стварни утицај на ресурсе сервера. Никада не би могли изазвати проблем, тако да домаћин не смета да ограничава своје активности.

Планови високих цена пружају више ресурса

То значи да су планови за дељене планове за веб хостинг ограничени у поређењу са пуноправним плановима на ВПС, Цлоуду и наменским серверима..

Веб локације могу да преносе само одређену количину пропусне ширине у одређеном периоду или ће неке функције у ЦМС-у бити онемогућене уколико се не пријавите за скупљи план.

Подељени нивои хостинга

У оквиру дељених хостинг планова, провајдери често имају слојеве цена који нуде различите могућности за различите купце.

Купци вишег нивоа могу добити више простора за складиштење или већи приоритет у одјелима за техничку подршку.

Ако ваша веб локација почне дивље лутати ван дефинисаног распона који домаћин сматра прихватљивим, од вас ће се затражити да надоградите свој хостинг пакет – највероватније на Виртуал Привате Сервер (ВПС).

То се може догодити ако ваша веб локација добије огромну количину саобраћаја или скрипта узрокује успоравање сервера.

Такође можете изазвати проблеме другима ако посетиоци преузму масу садржаја. Фрогпантс, подцаст локација, наишла је на овај проблем јер су његови посетиоци стримовали и преузимали велике датотеке.

ТоС Доцументс

Многи домаћини редефинирају ријеч „неограничено“ у документу о условима услуге. Остали прескачу неограничене захтеве и постављају високе, али ограничене границе.

У суштини, ови пакети су исти, а од вас ће се тражити да надоградите на другу врсту хостинга ако ваша веб локација расте преко горње границе виртуелних ресурса..

Наравно, ово јефтино решење има своја ограничења. Али за многе купце, он нуди савршен баланс адекватних ресурса и приступачну цену.

У похвале заједничког гостовања

Дакле, неограничено хостинг има својих проблема, али то не значи да дељени хостинг не вреди куповати. Заједничко гостовање је идеално ако сте:

 1. Покретање ваше прве веб странице
 2. Покретање малог предузећа или покретање предузећа
 3. Експериментише са кодирањем и веб дизајном
 4. Прављење веб локација за породицу и пријатеље
 5. Проучавање ВордПресс-а, Јоомле и осталих кључних апликација
 6. Искористите максималан ограничени буџет за хостинг.

Велика већина хостинг компанија изузетно се поноси својим заједничким хостинг пакетима, јер су они основни пут уласка за клијенте који остају годинама – или чак деценијама.

За и против дијељеног хостинга

Свака врста хостинга има добре и лоше аспекте. Изложио сам главне за заједничко гостовање.

Прос

 • Лако за постављање веб странице
 • Изврсно за прве програмере веба
 • Планови су врло јефтини
 • Можете да тестирате хост пре него што пређете на наменски сервер.

Цонс

 • Ограничени сте на софтвер и функције домаћина
 • Не можете заиста да домаћините сопствене веб апликације на дељеном хосту
 • Неке карактеристике оквира или цена могу бити ограничене, због чега се морате пријавити за скупље планове.

Моји избори: Најбоља три подељена хостинг пружатеља услуга

Док гледају заједничке планове хостинга, неколико провајдера баца се на врх.

СитеГроунд

Снимак екрана управљачке табле СитеГроунд преко ВхоИсХостингТхис

Снимак екрана управљачке табле СитеГроунд преко ВхоИсХостингТхис

Ситегроунд нуди конкурентну цену и добре карактеристике за уводни хостинг план.

Као и многи други дељени хостинг пружаоци услуга, компанија нуди неколико слојева.

Најнижи ниво почиње од 3,95 долара месечно
.

Ширина опсега и складиштења би требало да буду одговарајући за сајт са малим прометом.

Истовремено, искуснијим корисницима нуде великодушне изразе у премиум слојевима
.

На уводном нивоу цена је тешко победити. Из тог разлога, препоручујем СитеГроунд.

Функције на вишим слојевима укључују резервне копије, више простора, више посетилаца и врхунске ССЛ сертификате.

А2 хостинг

Веб Хостинг Хуб је делио снимак екрана управљачке плоче хостинга преко ВхоИсХостингТхис

Веб Хостинг Хуб је делио снимак екрана управљачке плоче хостинга преко ВхоИсХостингТхис

Дељени хостинг А2 Хостинг нуди једну веб локацију са до пет база података, са неограниченим складиштем и неограниченим преносом.

Такође добијате бесплатан ССЛ и сајтови се хостирају на ССД драјвовима.

Базе података су корисне за покретање блогова, као и за програм контролне табле цПанел.

Најнижи ниво почиње од 3,92 УСД
.

Сви слојеви имају исти основни скуп функција, али највиши ниво нуди „турбо“ режим за који се тврди да сајтови чине до 20 процената бржи.

Веб Хостинг Хуб

Веб Хостинг Хуб је делио снимак екрана управљачке плоче хостинга преко ВхоИсХостингТхис

Веб Хостинг Хуб је делио снимак екрана управљачке плоче хостинга преко ВхоИсХостингТхис

Ако желите да уштедите новац. Планови Веб Хостинг Хуб-а имају најјефтиније цене и крећу се од 2,99 долара месечно
са попустима.

Купци добијају до две веб локације на најнижем нивоу и до 10 база података, било МиСКЛ и ПостгреСКЛ. Послужитељи користе ССД дискове
за брже учитавање страница.

Виши слојеви нуде неограничене паркиране домене и поддомене.

Присуство унапред инсталираних популарних опција попут ВордПресс-а и е-трговине такође је добар избор за новопридошле кориснике.

Необичан погодак је ССХ приступ, који вам омогућава да се пријавите за даљинско одржавање своје веб локације.

купон за веб хостинг

Нисте сигурни који је дељени хостинг провајдер за вас?
Блуехост пружа хостинг и туторијале прилагођене почетницима, укључујући ВордПресс подршку. Тренутно на овим плановима можете уштедјети до 65%. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Последње мисли

На један начин је лако делити хостинг. Све што требате учинити је пронаћи домаћина са добром репутацијом и пријавити се. У ствари, ако ме пријатељ питао, само бих рекао: “Набавите СитеГроунд најјефтинији план и погледајте како вам се свиђа.”

Алат за упоређивање хостинга

Али као што сам расправљао, различити домаћини нуде различите функције. Дакле, ако тражите одређене ствари, само користите алат на левој страни ове странице. Омогућује вам сужавање хостова који пружају функције које желите:

 • Простор на диску
 • Оперативни систем
 • Локација центра података
 • Скрипте & Језици
 • Контролне табле
 • Инсталацијом апликација једним кликом
 • Остале карактеристике.

Хаппи Траилс!

Помоћу нашег алата или само поверења у моју просудбу требало би бити прилично лако добити прави дељени домаћин.

Остале карактеристике у врстама хостинга

 • Цолоцатион
 • Управљани ВордПресс
 • ВПС
 • Манагед
 • Наменски сервер
 • Веб сајтови
 • Облак
 • Реселлер

Дељено гостовање често постављаних питања

 • Шта је дељени хостинг?

  Дељени хостинг је врста хостинга на коме се велики број корисничких налога води са једног (физичког или виртуелног) сервера.

 • Како функционише дељени хостинг? Не би се наше датотеке и апликације помешале?

  Датотеке и апликације сваког налога налазе се у засебној партицији на серверу, са сопственим стаблом директорија датотека. Корисници за сваки налог немају приступ ни роот-у ни датотекама других. Рачунални ресурси и веб сервер се деле на свим рачунима.

 • Да ли дељење хостинга значи да ће све веб локације имати исту ИП адресу?

  Обично да. Већина дијељених планова хостинга подразумијевају се “виртуални домаћини базирани на именима”. То значи да сви рачуни деле ИП адресу, а усмеравање се врши на основу имена домена. Али могуће је имати властиту ИП адресу са дељеним хостингом.

 • Да ли ће дељење ИП адресе утицати на безбедност?

  Не директно. Међутим, не можете да користите ССЛ безбедносни сертификат са виртуалним хостом заснованим на имену. Уместо тога, мораћете да добијете своју ИП адресу.

 • Зашто се ССЛ безбедносни сертификат не може користити са дељеним ИП хостингом?

  Када се прегледач повеже са сервером преко ХТТПС протокола, долази до провере безбедносног сертификата и шифрирања пре него што клијент пошаље целокупно заглавље захтева на сервер.

  У том тренутку процеса, не постоји начин да се одреди за које име домена треба да стоји безбедносни сертификат.

 • Постоје ли неки други потенцијални проблеми са дељењем ИП адресе са веб локацијама других компанија за хостинг?

  Много заштитних зидова и апликација против нежељене поште користи ИП адресе за препознавање лоших актера. Због тога је могуће да бисте могли да пронађете своју ИП адресу као циљ блокирања или филтрирања против нежељене поште због поступака других..

 • Колико веб локација се може угостити на једном заједничком хостинг серверу?

  Много. На стотине, али понекад и хиљаде. У основи је неограничен са техничког становишта.

  Свака компанија која пружа услуге хостинга одређује густину својих дељених налога на основу способности својих машина и њиховог искуства са стварним статистикама коришћења.

 • Могу ли добити сопствену ИП адресу на заједничком хостингу?

  Да. Многе компаније за хостинг нуде продају планове које описују као „наменски ИП“.

  Са овим плановима, усмјеравање се врши путем “виртуалних хостова заснованих на ИП-у”, који омогућују да више веб адреса обрађује један веб сервер. У овом случају имате своју ИП адресу, али и даље делите све рачунарске ресурсе.

 • Који се рачунарски ресурси деле у дељеном хостингу?

  Сви они. Простор на диску, пропусност, циклуси обраде, приоритет веб сервера, меморија.

 • Да ли дељење ресурса сервера у плану дељеног хостинга утиче на моју веб локацију?

  Да. Веб сервер може да поднесе само толико захтева за садржај у секунди. Могуће је да један веб сајт добије толико промета да почиње са закашњењем у испуњавању захтева.

  Са дељеним хостингом може да постоји на стотине веб локација, које сваки доприносе истом оптерећењу на веб серверу. Ако више од неколико њих постане посебно популарно, за све њих може постојати озбиљан проблем.

  Иста ствар се може догодити са обрадом и меморијом. Многе веб локације се ослањају на интерпретиране језике попут ПХП-а и позиве у базу података. За њих је потребно меморија и време обраде, а ако их има превише, на све се то може негативно утицати.

  Обрада и меморија могу бити склонији лошим ефектима од веб сервера јер лоше написане апликације и спори упити у базу података могу да изазову проблеме чак и за веб локације са минималним прометом.

 • Постоје ли неки други недостаци употребе заједничког плана хостинга?

  Да. Немате директно приступ серверу или оперативном систему, што значи да понекад не можете да инсталирате апликације које су вам потребне или желите или да промените подешавања окружења.

  Већина окружења за дељење хостинга оптимизована су за ПХП и МиСКЛ (тачније ВордПресс), а покретање апликација помоћу ствари као што су Руби он Раилс, Ноде.јс или МонгоДБ може бити озбиљна гњаважа..

  Такође је тешко подесити технологије за имплементацију и контролу верзија попут Гита или радити било шта што наликује сталној интеграцији.

 • Да ли уопште избегавам дељене планове хостинга?

  Не нужно. За све њихове недостатке, дељени хостинг планови пружају врло приступачан начин да се брзо покрене основни веб локација или блог. Већина веб страница никада више неће требати.

 • Могу ли нешто учинити да побољшам своје искуство заједничког гостовања?

  Користите мрежу за испоруку садржаја (ЦДН) да бисте учитали неки део веб сервера.

  Смањите и комбинујте ресурсе попут ЦСС и ЈаваСцрипт датотека како бисте сачували и захтеве и ширину опсега (ови се такође могу испоручити преко ЦДН-а).

  Ако користите ВордПресс или сличан систем за управљање садржајем, користите алат за кеширање да бисте сачували циклусе обраде.

  Покрените организациону е-пошту преко треће стране као што су Гоогле апликације и користите засебну услугу маркетинга е-поште попут МаилЦхимп уместо слања поште путем вашег дељеног сервера.

  Ако имате било каквих проблема везаних за незаконито понашање других који деле вашу ИП адресу, обратите се свом провајдеру хостинга. Такође бисте могли да размотрите добијање сопствене ИП адресе.

 • Које су алтернативе заједничком плану хостинга?

  Виртуелни приватни сервери (ВПС) су најчешћа алтернатива и више него адекватна за већину апликација.

  Друга опција је бољи дељени хостинг. Нису сви дељени хостинги исти. Неки домаћини нуде заједничке планове који знатно ограничавају број веб локација које се хостирају.

 • Како се заједнички хостинг упоређује са ВПС-ом?

  ВПС ће углавном бити бољи од дељеног хостинга. Али можда вам нису потребни или желите додатни трошак. Штавише, ВПС хостинг долази са већом одговорношћу за управљање окружењем вашег сервера. У том случају, заједнички хостинг може да буде бољи за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me