цПанел хостинг: ови су најбољи (и најгори) цПанел хостови на мрежи тренутно.

Упоредите цПанел хостинг

цПанел је најпопуларнија контролна табла на свету. Поред тога што је једноставан за употребу, знатно је лакше прелазак с једног домаћина на други. Ипак, многи домаћини нуде различите контролне табле – неке су чак и власничке.


Популарност цПанела значи да имате пуно могућности које превазилазе ваш избор контролне табле. Стога бисте требали потражити хостинг који пружа добру брзину и стабилност сервера, расподјелу ресурса и корисничку подршку.

Испод смо ушли у детаље најбољих домаћина цПанела. Али ево наших првих 5 ако желите одмах да започнете:

 1. А2 хостинг
  – Велика брзина и продужење рада уз изузетну подршку
 2. ГреенГеекс
  – Планови еколошког цПанела
 3. Блуехост
  – Солидна вредност & супер продужење рада
 4. ИнМотион хостинг
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље хостове за цПанел?

Преузели смо све хостинг планове који нуде цПанел, а затим их додатно ограничили на само најбоље оцењене хостове са изнад просечном корисничком подршком.

Наши стручњаци прегледали су преко 380 веб хостинг компанија и 1.500 хостинг планова. Користили смо их, заједно са хиљадама прегледа купаца, да бисмо одредили наше најбоље препоруке.

Шта је цПанел хостинг?

цПанел је најпопуларнија апликација за управљање хостованим веб локацијама. Са интерфејсом „клик и клик“ омогућава вам да на својој веб страници лако обављате најчешће задатке (постављање налога за е-пошту, креирање резервних копија, инсталирање софтвера и сл.).

Много компанија које пружају услуге хостинга нуде цПанел. Дакле, ако вам је важно, имате пуно избора. Овај водич ће вам помоћи да решите проблеме које ћете узети у обзир и одабрати прави домаћин за вас.

цПанел хостинг

Шта је цПанел?

Без обзира јесте ли новак или искусни вебмастер, контролна табла на вашем хостинг налогу је кључ за глатко, лако искуство, а цПанел је постао готово стандард за индустрију.

Али да ли је то за вас? А шта је са конкуренцијом?

Погледајмо контролну таблу да би стекли бољу представу о томе шта вас очекује. Све функције обухваћене у овом одељку доступне су на овој контролној табли:

цПанел Хостинг Дасхбоард Погледајте надзорну плочу – можете је сами испробати на цПанел Демо сајту.

Шта чини цПанел тако популарним?

Контролни панел цПанел првобитно је развијен за компанију за веб хостинг која је нудила Линук хостинг. Омогућило је хостинг клијентима да управљају основним деловима њихове услуге хостинга, попут њихових ФТП пријава и адреса е-поште. Софтвер има еволуирао током 15 година и наџивио је спинофф производ, ВебПанел, захваљујући свом пријатељском корисничком интерфејсу и једноставној навигацији.

Постоји неколико великих бонуса за домаћине који распоређују цПанел:

 • Они могу да дистрибуирају општу документацију за помоћ и не морају да развију толико помоћи у својој кући
 • Купци могу пренети своје знање прелазећи са домаћина на домаћин
 • цПанел спречава веб хостинг кориснике да раде било шта ризично или забрањено
 • ВХМ и цПанел лијепо функционишу заједно, тако да домаћин може користити комбинацију оба рачуна на хостинг сервер-у, пружајући корисницима досљедно искуство
 • ВХМ такође може понудити једноставно управљање више локација клијента, истовремено пружајући а усер-фриендли цПанел подупирач
 • ВХМ и цПанел су сигурни ако се правилно управљају.

Погледајте ниже менаџер датотека:

цПанел Хостинг Филе Манагер Уредан управитељ датотека, доступан директно са надзорне плоче.

Гостовање купаца попут цПанела због:

 • Супер је лако се креће
 • Искуство је исто код готово сваког домаћина
 • Технички задаци имају веома једноставно графичко сучеље
 • Уграђена помоћ спречава вас да радите било што потенцијално штетно
 • Трошите више времена на вашој веб локацији и мање администратора иза њега
 • Може да ради све врсте ствари које не бисте очекивали.

Уобичајене карактеристике рачуна цПанел на које морате пазити:

 • Неограничени ресурси попут налога за е-пошту, база података, простора на диску и пропусног опсега
 • МиСКЛ управљање и креирање базе података
 • Интегрисани градитељи сајтова
 • 1 клик инсталира преко Фантастицо или Софтацулоус.

цПанел Хостинг миСКЛ Кратки приказ опција базе података и управљања МиСКЛ-ом.

цПанел се такође може користити као платформа за вијке. Најчешћа је Фантастицо, библиотека скрипти која нуди стотине апликација за инсталацију једним кликом. Фантастицо извлачи све проблеме из подешавања и распоређивања апликација попут ВордПресс, ПхпББ, Јоомла, и осЦоммерце.

Поред Фантастицо-а, можда ћете желети потражити и интеграцију инсталационог софтвера Софтацулоус скрипта, јер ће вам то омогућити да још више функционално проширите цПанел.

Коначно, цПанел домаћин којег на крају одаберете ће се заснивати на циљевима ваше веб странице. На пример, ако желите да покренете веб локацију за е-трговину, онда је добра идеја да потражите услугу домаћина која нуди бесплатан пакет ССЛ сертификат, заједно са интеграцијом корпи за куповину. Обично их можете додати накнадно уз накнаду, али ако знате да ћете продавати производе, паметно је проверити да ли су ове функције укључене од почетка.

Све у свему, већина људи се одлучује за хостинг провајдера који пружа контролни панел цПанел или барем њихову прилагођену верзију. Ипак, постоје и друге опције на које смо заронли у наставку.

цПанел за ВПС, Схаред и Дедицатед Хостинг

Једноставно речено, цПанел хост је сваки хостинг провајдер који користи цПанел контролни панел за управљање својим серверима. То значи да постоје различита окружења за цПанел хостинга која би могла завршити са употребом. цПанел се најчешће користи у окружењима за дељено гостовање јер је невероватно почетник и укључује функције попут софтвер једним кликом и Инсталира ЦМС, лако креирање базе података, једноставно управљање доменом, и још.

цПанел Хостинг Манагер е-поште Много опција за е-пошту и управљање е-поштом, а све покривене цПанел-ом.

Међутим, цПанел се такође може користити у напреднијим пакетима веб хостинга, као што су ВПС и наменски сервери. Они који користе ВПС или наменски хостинг уживаће ССХ и роот административни приступ, заједно са креирањем послова црон-а и једноставним опцијама управљања базама података.

Укратко, вреднују га не само функције цПанела, већ и проблеми које он елиминише. Изабрали смо 5 најважнијих:

 1. време
 2. Ресурси
 3. Новац
 4. Стрес
 5. Грешке.

купон за веб хостинг

Тражите велику понуду цПанел хостинга?
Блуехост је прилагођен цПанел интуитиван и препун функција. Тренутно можете уштедети до 65% на њиховим плановима. Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

Детаљи функције цПанела

Сваки од њих могао би користити неке детаље.

време

Ваш највреднији ресурс је време. Није потребно дуго веб страница да бисте то схватили.

Захваљујући једноставности употребе цПанела, штеди вам пуно времена чинећи једноставне операције лакшим.

Ресурси

Ваши програмери су драгоцени ресурс. Али могу бити скупе.

Помоћу цПанела можете преузети бројне задатке, а не да плаћате другим људима да их изврше уместо вас.

Новац

Будући да је цПанел тако једноставан за употребу, вероватно нећете морати да запошљавате програмере.

За одређене вебмастере потребни су ресурси од нуле до мало развоја. Ако сте вољни да учите, већину ствари можете учинити сами.

Стрее

Када покренете веб страницу, увек је доста стреса. Дакле, сваки начин на који можете смањити стрес је сјајан.

цПанел чини дословно стотине тешких ствари лакшим. А то ће смањити стресно оптерећење – увек корисно.

Грешке

Иако сви радимо грешке, цПанел драстично умањује вашу стопу досадних грешака. Увек помаже да алати ураде посао уместо вас.

цПанел Реселлер

Иако ако планирате да будете домаћин продавача цПанел-а, могућност да својим клијентима понудите или цПанел или цПанел и ВХМ хостинг може бити велика корист. Будући да већина почетника чека појаву цПанела.

цПанел Хостинг миСКЛ Кратка демонстрација опција базе података и управљања МиСКЛ-ом.

Ако се продаје на цПанелу, имат ћете избор између бесплатне цПанел лиценце и јефтиног цПанел хостинга. Најједноставнији начин да добијете цПанел веб хостинг је одабрати јефтини домаћин који укључује лиценцу цПанел са својим хостинг плановима. Али такође ћете имати могућност плаћања лиценце цПанел и бесплатног хостинга. Ово можда звучи привлачно, али када је реч о доношењу најбоље одлуке за вашу веб локацију, грабљење јефтиног хостинга са пакетом цПанел биће најбоља опција.

Да ли су корисничке контролне табле лоше?

Не нужно. Многи домаћини развијају пажљиво оптимизоване контролне табле прилагођене корисницима. ДреамХост је добар пример.

Постоје два главна изазова за купце када су у питању прилагођени контролни панели:

Прво, каква ће бити крива учења? Када померите хостове, а две контролне табле су различите, требаће вам времена да се навикнете на разлике. То може учинити обичну администрацију много споријом и гломазнијом након преласка.

Друго, можете ли да извозите садржај са своје старе веб локације? Базе података и датотеке обично нису проблем, али много је теже извести поставке цПанела (попут адреса е-поште и ФТП налога) на потпуно другу контролну таблу. Често је то немогуће и мораћете све да поново створите руком.

Неки прилагођени контролни панели су добро дизајнирани и веома функционални. Неке су ружне и тешке за употребу. Шта год да је управљачка плоча, покрените је на тестној вожњи пре него што склопите уговор са домаћином.

Не бисмо тачно препоручили потпуним почетницима да потраже прилагођени контролни панел, осим ако нисте изузетно брзи ученици.

Често се може десити да прилагођени контролни панел делује боље за вас, иако је просечни вебмастер навикнут на цПанел, отуда је то њихов први избор. Погледајмо неке потенцијалне ризике помоћу прилагођених контролних панела, за разлику од цПанела:

ПерформанцеФеатуресПрицинг
ОбичајРизик од трошкова одржавања, ако ишта пође по злуФункције мора да интегрише програмер, као и да их одржаваВисоко
цПанелОбећано брзо учитавање и вишеВелика комбинација функција, која углавном покрива све аспекте управљања веб локацијамаНиска

Шта је са Плеском?

Главни конкурент цПанелу је Плеск. Неки купци су обожаваоци цПанела; неки се заклињу у Плеска. Две апликације раде више или мање исту ствар, тако да ако можете радити у обе, то је бонус.

Плеск има транспарентан и користан информативна страница о познатим проблемима, припремајући кориснике за препреке које треба превазићи.
Плеск Дасхбоард Плеск је такође добро изгледа контролна табла, иако је нешто другачијег изгледа.

Ево главних разлика између цПанела и Плеска:

 • Плеск је доступно за Виндовс и Линук; цПанел је само за Линук
 • Плеск садржи администраторске опције сервера ако ваш налог то допушта. У цПанелу је немате, јер су ови алати одвојено распоређени у ВХМ-у
 • Две контролне табле изгледају потпуно другачије, што отежава прелазак с једне на другу
 • Не можете да извозите садржај из Плеска на цПанел или обрнуто.

Није важно да ли користите цПанел или Плеск све док вам избор није задовољан. Само немојте слијепо улазити у угоститељски уговор без да провјеравате који ћете добити.

Остале алтернативе цПанелу

Ако имате роот приступ вашем серверу или ВПС-у, можете да инсталирате све што желите и нема разлога да будете ограничени на цПанел, то је наравно, ако вам се свиђа прилагођена опција. Подразумева се да ово може да ризикује. Ако желите да експериментишете, постоје све врсте контролних панела, а многе од њих долазе без лиценце која цПанел привлачи.

Опће предности и недостаци цПанел хостинга

Прос

 • Штеди време
 • Финансијска штедња.

Штеди време

Пре цПанела, управљање веб локацијама је било болно искуство, који су многи избегли.

Захваљујући поједностављеној употребљивости и функционалности, управљање веб локацијама је постало шетња парком.

То се дешава захваљујући аутоматизованим функцијама, као и корисничком интерфејсу који није заснован на програмирању.

Финансијска штедња

Да, погодили сте. Будући да је цПанел тако једноставан интерфејс, често вам није потребан програмер или програмер, овисно о величини вашег пројекта.

Чак и ако то учините, нисте дужни да им платите за све оне додатне сате тврдог шифрирања.

Цонс

 • Трошкови лиценцирања

Трошкови лиценцирања

Лиценцирање за цПанел прилично је скупо када га морате приватно купити.

Осим негативне стране лиценцирања, цПанел хостинг у целини заиста нема много негативних карактеристика. Могли бисмо тражити још топлије корисничко сучеље у наредним годинама, претпостављам?

Моји најбољи избори за цПанел хостинг

Имате пуно могућности за добар цПанел хостинг. Али да бих вам олакшао посао, пружио сам вам оно што мислим да су три базе. Они би требали да вам дају солидну полазну тачку.

Блуехост

Солидан почетницима прилагођен цПанел домаћин је Блуехост.

Ако сте почетник који тражи јефтине цене и брзо гостовање, а затим се Блуехосту завртите. У зависности од пакета који одаберете, моћи ћете да искористите предност управљача домена, неограничено креирање налога е-поште и аутоматизовано редовно прављење резервних копија свих датотека на вашим веб локацијама.

Блуехост

У покрету

ИнМотион је још један велики цПанел домаћин. Са У покрету, добићете хостовање пословне класе по повољним ценама.

Када креирате налог, добићете и приступ бесплатном домену, редовним резервним копијама и невероватном тиму подршке који стоји иза вас. Поред тога, постоји чак цео одељак за ресурсе за цПанел, тако да лако можете извући максимум из цПанела.

У покрету

веб хостинг понуде

Неодлучно за домаћине цПанел?
А2 хостинг је заузео # 1 у нашим недавним тестовима брзине и перформанси. Тренутно можете уштедјети до 50% на њиховим хостинг плановима. Користите ову посебну везу за попуст
да постигнемо договор.

Остале карактеристике у контролним плочама

 • ИСПЦонфиг
 • Клоко
 • Вебмин
 • Плеск
 • вДецк
 • ЦлиентЕкец
 • ВХМЦС

цПанел Често постављана питања

 • Шта је цПанел?

  цПанел је контролна табла за хостинг. Омогућује вам промену поставки на вашем налогу, подешавање рачуна е-поште, додавање домена и још много тога.

  цПанел такође релативно лако ствара резервне копије налога и премешта све податке са једног хостинг провајдера на другог..

 • Не садржи цПанел?

  Рачуни за хостинг купују цПанел лиценце и трошак преносе на купце.

  На дељеним хостинг плановима, вероватно нећете морати додатно да плаћате.

  На ВПС и наменским сервер плановима од вас ће се можда тражити да сами сносите трошкове лиценце.

 • Шта можете учинити са цПанелом?

  На надзорној плочи цПанел можете пронаћи алате за креирање и управљање рачунима е-поште, управљање датотекама веб локације, прављење резервних копија података, креирање и уређивање база података и још много тога.

  Неки домаћини креирају сопствене додатке за цПанел како би повећали његову функционалност.

 • Да ли је цПанел једноставан за употребу?

  Да. цПанел се почетницима лако приступа.

  Не требате техничко знање да бисте користили најчешће карактеристике, а на Интернету има доста материјала за помоћ.

  цПанел је практично идентичан на сваком хосту, тако да кад знате како да га користите, нећете морати да га поново учите.

 • Са каквим хостинг плановима ради цПанел?

  цПанел се може користити за управљање дељеним, наменским сервером или ВПС плановима хостинга.

  Садржи се са већином дељених и дистрибуционих хостинг планова и може се инсталирати на наменски сервер или ВПС хостинг планове. Понекад за то постоји додатна накнада за лиценцу.

 • Који су захтеви за инсталацију за цПанел?

  цПанел мора бити покренут на Линук оперативном систему: ЦентОС, Ред Хат Ентерприсе Линук (РХЕЛ) или ЦлоудЛинук.

  Ваш сервер треба да има процесор од 226 МХз, 1 ГБ РАМ-а и 40 ГБ дисковног простора. Пре инсталирања цПанела, морате инсталирати Перл на свој сервер.

 • Зашто се цПанел толико широко користи?

  цПанел је само један од многих контролних панела доступних за хостинг кориснике, али цПанел је најчешћи и најпознатији. Делимично због свеобухватних алата које нуди, а такође је такође врло поуздан и интуитиван.

  Опћенито је лако пронаћи подршку заједнице, водиче и помоћ за цПанел.

  Можда највише

 • Нису сви контролни панели веб хостинга исти?

  Не. Управљачке плоче знатно се разликују у погледу функција и интерфејса који нуде. цПанел се сматра најбољим од обојег, мада неки људи имају личну склоност ка другом контролном панелу.

 • Како се цПанел упоређује са Плеском?

  За разлику од цПанела, контролна табла Плеск ради како на Виндовс тако и на Линук серверима. Плеск сигурно пружа већу контролу над одређеним карактеристикама, али није тако интуитиван.

  Један позитиван аспект Плеска је тај што се може користити за управљање налозима и подешавањима сервера, тако да нема потребе да инсталирате било који други софтвер ако планирате да препродајете..

 • Како се цПанел упоређује са ДирецтАдмин-ом?

  ДирецтАдмин је конкурентски контролни панел за Линук сервере. Је јефтинији од цПанела, једноставнији је и није толико интензиван као ресурси. Али ДирецтАдмину недостају многе функције и алати у цПанелу.

  Такође, многи хостинг клијенти више воле и очекују цПанел, делом и зато што је тако чест и многи корисници хостинга већ знају како то функционише.

 • Која је разлика између цПанела и ВХМ-а?

  ВХМ се често користи заједно са цПанелом. ВХМ је за администраторе сервера и хостинг продавце и омогућава им да креирају више хостинг налога и управљају подешавањима на свом ВПС-у или наменском серверу.

  цПанел само контролише подешавања на једном хостинг налогу.

 • Постоје ли недостаци у кориштењу цПанела?

  Неки програмери и хостинг провајдери имају резерве о начину на који цПанел похрањује податке. Ово неће утицати на вас као корисника хостинга.

  Ако сте системски администратор, вероватно већ знате да је цПанел превише основни да бисте урадили све што је потребно. Али многи домаћини дају вам могућност инсталирања другачије контролне табле, уколико сматрате да је цПанел рестриктиван.

  Можда је највећи недостатак цПанела тај што он не ради на Виндовс хостинг налозима.

 • Зашто неки домаћини одбијају миграцију рачуна који нису цПанел?

  Ако планирате да пређете са једног домаћина на други, потребан вам је заиста једноставан начин да узмете све податке налога. цПанел ово чини врло једноставним.

  Домаћин може истовремено да преноси сав садржај веб локације, базе података, поштанске сандучиће и поставке.

  Са другим контролним плочама то није баш тако једноставно. Неки уопште немају могућности извоза, а оне које то чине ће произвести датотеку за извоз која је некомпатибилна са цПанел.

  Када узмете у обзир да је цПанел најчешћа контролна табла на дељеним хостинг рачунима, ово може представљати проблем за хостинг провајдере, јер они морају све да премештају ручно.

  Пренос цПанела у цПанел је стога врло ефикасан и има врло низак ризик од губитка података. Домаћини могу брзо и лако пренијети цПанел купце, због чега често нуде бесплатну миграцију.

 • Могу ли деинсталирати цПанел са свог сервера?

  Ако имате ВПС, домаћин вам може омогућити да деинсталирате софтвер на контролној табли. Међутим, можда вам неће помоћи да инсталирате алтернативу. Ако имате наменски сервер, требали бисте бити у могућности да инсталирате који год софтвер на контролној табли желите.

 • Ко развија и поседује цПанел софтвер?

  цПанел је развијен и у власништву цПанел, Инц., компаније у приватном власништву са седиштем у Тексасу. Први пут га је развио 1997. програмер Јохн Ницк Костон, који је сада генерални директор цПанел, Инц.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map