Цлоудфларе хостинг у поређењу: хостинг за ЦДН који ће вам разнијети чарапе (вероватно).

Contents

Упоредите Цлоудфларе хостинг

Цлоудфларе је мрежа за испоруку садржаја (ЦДН) која побољшава брзину и безбедност веб локације. Било који сервер веб локација може да користи услуге Цлоудфларе-а, али неки домаћини партнери су Цлоудфларе-у за пружање боље интеграције.


Неки домаћини Цлоудфларе-а аутоматски додају ЦДН на ваш налог бесплатно. За најбоље резултате потражите домаћине који пружају додатну подршку за сигурност и брзину, попут гаранција за продужење рада и ССЛ сертификата.

Даћемо детаљну рашчламбу сваког препорученог домаћина касније у овом чланку. Ако вам се жури, најбољих 5 домаћина за Цлоудфларе хостинг су:

 1. СитеГроунд
  – Заједнички планови хостинга долазе са бесплатном интеграцијом Цлоудфларе-а
 2. БлуеХост
 3. А2 хостинг
 4. ХостПапа
 5. иПаге

Како смо изабрали најбоље домаћине за Цлоудфларе?

Будући да било који сервер може користити Цлоудфларе ЦДН, ушли смо у ужи избор домаћина који граде Цлоудфларе у својим плановима за хостинг. Давали смо предност домаћинима који су имали своје карактеристике за побољшање перформанси и сигурности.

Затим смо потврдили нашу листу према нашој огромној бази оригиналних прегледа купаца.

Шта је ЦлоудФларе хостинг?

упоредите цлоудфларе хостинг

Шта ћете научити

Ако желите да повећате промет на својој веб локацији или остварите више продаје на мрежи, брзина и перформансе сајта треба да буду приоритет.

Један од начина да драматично побољшате брзину и перформансе веб локације или апликације је употреба мреже за испоруку садржаја (ЦДН).

У овом ћемо чланку описати како функционишу ЦДН-ови прије него што се удубите у један од водећих свјетских ЦДН-ова: Цлоудфларе. Научићете како је једноставно коришћење Цлоудфларе-а и које технологије заслужују његове изванредне перформансе. у наставку, научићете шта треба потражити на ЦДН хосту.

И поделићу неколико личних препорука за Цлоудфларе хостове који ће вам помоћи да започнете са претрагом.

шта је цлоудфларе

Шта је Цлоудфларе?

Цлоудфларе је компанија која пружа комбиноване услуге мреже за испоруку садржаја и сервера домена (ДНС).

Ове две технологије које раде паралелно омогућавају пораст брзина и перформансе до веб локација, као и да их заштити од великог броја сигурност ризици као што су напади ускраћивања услуге (ДОС)

Цлоудфларе ЦДН себе сматра „наредном генерацијом“ испоруке садржаја због јединственог скупа функција.

Како функционише ЦДН?

Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН) је а мрежа сервера која се дистрибуира географски широм Интернета.

Његова сврха је да опслужује статичке веб ресурсе (слике, датотеке скрипте, кеширане странице и медије) са што већом брзином и доступношћу.

Која је разлика између статичког и динамичког садржаја?

Да бисте разумели ЦДН, прво морате да схватите разлику између статичког и динамичког садржаја на веб страници.

Статички садржај је садржај на веб локацији који се ретко мења. Примјери су заглавље и бочна трака фида друштвених медија.

Динамични садржај је садржај који се мења и креће. Овај се садржај може различито приказивати код сваке особе која прегледава веб страницу, или се може промијенити у доба дана.

На пример, постови ваших следбеника на вашем Твиттер фееду сматрат ће се динамичним садржајем.

Зашто је брзина учитавања веб страница толико важна?

ЦДН решава питање латенције. Ово је кашњење које треба да се страница учита када се тражи.

Већи оперативни трошкови, ниже конверзије и губитак прихода су међу утицајима кашњења при учитавању локације. Овај Цлоудфларе видео објашњава зашто чак и кашњење од 2 секунде може негативно утицати на ваш потхват.

Вријеме учитавања странице на веб локацији је изузетно важно за њене укупне перформансе. Прво, истраживање показује да ће већина људи то и учинити напустите веб страницу ако вам треба дуже од 3 секунде.

Друго, брже време учитавања помоћи ће да се ваша веб локација рангира повољније на Гооглеу. То је зато што Гоогле алгоритам узима у обзир време учитавања приликом рангирања веб локација у резултатима претраге.

Шта фактори утичу на време учитавања веб локација?

Много је ствари које могу утицати на време учитавања веб странице. На пример, имате пуно слика или мултимедијских датотека за учитавање или имате веб локацију пуну динамичког садржаја.

Тхе релевантни фактори ће се разликовати од веб странице до веб странице. Али, постоји једна ствар која утиче на време учитавања странице за све веб локације.

Ово је географска удаљеност између корисника интернета који захтева веб локацију и локације сервера који је домаћин веб локације.

цлоудфларе цдн колико брзо

Ова графика илуструје повећање брзине које је могуће када се веб локација служи са локације која је географски блиска кориснику. Имаге љубазношћу Цлоудфларе-а.

Овде долази ЦДН. ЦДН има Поинтс оф Присутност (ПоП) широм света. Ово су центри са подацима који садрже сервере.

Када омогућите ЦДН за своју веб локацију, статички садржај ваше веб локације се спрема у ове ПоП. Затим, када веб корисник затражи вашу веб локацију, они примају статички садржај од ПоП-а који им је најближи.

Ово убрзава време учитавања страница и за статичке и за динамичне веб странице.

перформансе брзине облака

Цлоудфларе-ове технологије: оптимизација брзине и перформанси

Неколико Фактори утицати на укупна брзина и перформансе мреже за испоруку садржаја и Цлоудфларе је предузео кораке да их оптимизира.

 1. Аницаст мрежа
 2. Хардвер сервера
 3. Сервер софтвер
 4. СПДИ
 5. Арго паметно усмјеравање
 6. Раилгун

купон за веб хостинг

Тражите велику понуду Цлоудфларе хостинга?
Овог месеца можете уштедети до 50% на А2 Хостинг плановима. А2 је на нашим недавним тестовима брзине заузео прво место.
Користите ову везу за попуст
да постигнемо договор.

1. Аницаст мрежа

Иверни сервери Цлоудфларе-а, физичке машине које заправо складиште садржај пре него што их испоручују корисницима, дистрибуирају се широм света, на кључним локацијама у близини главних интернет чворишта.

Ова мрежа, која се зове Аницаст мрежа, тренутно се састоји од 138 датацентара који обухватају 58 земаља.

2. Хардвер сервера

Цлоудфларе-ов физички хардвер сервера један је од најбржих на располагању. Уместо да купују хардвер робног сервера, дизајнирали су сопствене сервере од почетка, бирајући сваку компоненту – од ССД уређаја до чипова високих перформанси – имајући на уму брзину.

3. Сервер софтвер

Такође су изградили сопствени софтвер за веб сервер који омогућава Цлоудфларе серверима обрађује милионе захтева у секунди.

4. СПДИ

СПДИ је интернет пренос протокол који знатно убрзава ХТТП. Купци Премиум Цлоудфларе-а имају приступ СПДИ без додатног подешавања или конфигурације.

5. Арго паметно усмјеравање

Арго је власничка ЦлоудФларе технологија за усмеравање. То користи алгоритам да надгледа и доноси одлуке о рутирању на основу оптималних расположивих стаза.

6. Раилгун

Ово је власнички протокол Цлоудфларе, који су широко усвојени од стране веб хостинга, а који користи технике посуђене из компресије видео записа. Раилгун може компресовати предмете до нивоа бајта. Као што Цлоудфларе каже, Раилгун компримира „претходно неискоришћене веб објекте до 99,6%“.

Испорука резултата

Цлоудфларе извјештава да се веб странице које послужу учитавају двоструко брже након што се придруже Цлоудфларе ЦДН-у и то Захтеви се смањују за 65% док пропусност се смањује за 60%, У просеку.

Да ли је Цлоудфларе лако подесити?

Мреже за испоруку садржаја користе се више од петнаест година, али само међу главним веб локацијама.

Један од разлога зашто нису у потпуности ухваћени међу малим и средњим веб локацијама били су проблеми око конфигурације.

Цлоудфларе је решио тај проблем преко технологије дистрибуираног сервера имена домена.

Употреба Цлоудфларе-а је изузетно лако. Овај видео приказује колико је лако имплементирати технологије о којима смо говорили у овом чланку.

Подешавање захтева само малу промену вашег сопственог ДНС-а, што омогућава Цлоудфларе-у да делује као обрнути проки.

То траје мање од пет минута.

Након завршетка, захтевима за вашу веб локацију рукује Цлоудфларе и њихова оптимизована мрежа за испоруку садржаја.

Како омогућити Цлоудфларе са цПанела

Већина пружатеља услуга хостинга укључује ЦДН са вашим хостинг планом. То ћете често морати да омогућите сами са контролне табле цПанел.

Овде су упутства како омогућити ЦДН од цПанела:

 1. Пријавите се у цПанел: Овде можете доћи ако се пријавите на свој хостинг налог на веб локацији свог домаћина. Можеш пријавите се директно у цПанел или ћете можда морати да потражите везу до њега.
 2. Пронађите апликацију ЦлоудФларе на вашој контролној табли: Ово може бити под „софтвер“, „додаци“, „услуге“ или на другој релевантној картици. Његова локација зависи од прилагођавања цПанела вашег веб домаћина.
 3. Кликните на ЦлоудФларе и активирајте га: Сваки појединачни хостинг провајдер може имати другачији начин да то уради. Али вероватно ће их учинити врло једноставним и интуитивним.
 4. Ако ти је потребна помоћ, обратите се помоћнику за подршку од свог домаћина. Или проверите базу знања вашег домаћина за одређени чланак са упутама.

Како функционишу правила Цлоудфларе странице?

Корисници ЦлоудФларе-а могу да користе своју функцију Правила страница да са невероватном прецизношћу одређују шта је садржај кеширан, како и када.

Ово уклања неугодан проблем „замрзнуте кеш меморије“ који се понекад јавља када се средства мењају брже него што се кеш ажурира..

цлоудфларе оптимизер

Шта је ЦлоудФларе Оптимизер?

Мрежа за испоруку садржаја брже добива веб средства посетиоцима. ВЦО или Оптимизатор веб садржаја побољшава саму имовину, као и начин на који се учитавају.

ЦлоудФларе Оптимизер побољшава брзину странице путем бројних аутоматских подешавања, укључујући:

 1. АутоМинифи
 2. Локални кеширање складишта
 3. Оптимизација заглавља предмеморије
 4. Асинхроно учитавање ресурса
 5. Пакет ЈаваСцрипт
 6. Оптимизација прегледача
 7. Гзип компресија

1. Аутоматско умањивање

Аутоматски потврђује уклањање белог простора и непотребних знакова из ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт датотека.

Ово се ради у покрету, без кеширања, тако да то функционише динамички генерисан садржај такође.

2. Локално кеширање меморије

Локално спремање меморија користи предности локалних меморија модерних прегледача и мобилних уређаја.

3. Оптимизација заглавља кеша

Ово омогућава прегледачима који ресурси желе да кеширају, минимизирајући укупне захтеве.

4. Асинхроно учитавање ресурса

Асинхроно учитавање омогућава бржим приказивањем страница елиминирајући потребу за том страницом сачекајте спорије скрипте пре приказивања ХТМЛ-а.

5. Пакет ЈаваСцрипт

Комбинује неколико ЈаваСцрипт датотека у једну датотеку и један захтев, избегавајући сувишне мрежне режијске трошкове.

6. Оптимизација прегледача

Оптимизација прегледача прилагођава начин на који се садржај испоручује одређеним прегледачима, да искористите посебне предности и карактеристике.

7. Гзип компресија

Гзип компримира средства на половину њихове величине без губитка података.

сигурност у облаку

Како Цлоудфларе побољшава сигурност веб локација?

ЦлоудФларе пружа напредна сигурност против низа напада попут СКЛ убризгавања и дистрибуираног напада ускраћивања услуге (ДДОС).

ЦлоудФларе-ов систем надгледа обрасце саобраћаја широм велике мреже и може идентификујте и учите из сваког покушаја напада, побољшавајући сигурност током времена и за вашу веб локацију и за целу ЦлоудФларе мрежу.

Функције ЦлоудФларе сигурности су прилично обимне, али их је такође лако конфигурисати и користити захваљујући својим једноставним безбедносним опцијама:

 • Нападам!
 • Високо
 • Средња
 • Ниска
 • У суштини искључено.

ЦлоудФларе такође пружа детаљне извештаје о претњама, говорећи вас ко напада и како (и како су заустављени).

Да ли Цлоудфларе нуди ССЛ цертификате?

Поред ЦДН-а, ЦлоудФларе такође укључује бесплатни ССЛ сертификати. Моћи ћете да омогућите ХТТПС на својој веб локацији једним кликом са ваше контролне табле.

ССЛ сертификати су од суштинског значаја за веб локације са е-трговином и побољшавају вашу претрагу без обзира какву веб локацију имате.

Са ССЛ сертификатом, поверење посетилаца у безбедност ваше веб локације ће се повећати када виде сигурни печат у адресној траци, па их поставе осећате се боље када унесете податке о плаћању на веб локацији.

Али ако желите приватни ССЛ сертификат за додатну сигурност, мораћете да добијете наменску ИП адресу и засебно купите сертификат.

цлоудфларе аналитика

Шта мери аналитика Цлоудфларе?

ЦлоудФларе Аналитицс сарађује са вашим постојећим провајдером веб аналитике (на пример, Гоогле Аналитицс) ради пружања детаљних информација о вашем промету у реалном времену.

Информације доступан путем Цлоудфларе Аналитике укључује:

 • Подјела саобраћаја по категоријама
  • Посетиоци
  • Претраживачи
  • Пријетње и напади
 • Детаљно праћење претњи
 • Детаљна статистика претраживача претраживача
 • ГеоИП локација
 • Активност излазне везе.

Коју врсту планова нуди Цлоудфларе?

Цлоудфларе бесплатно нуди основни приступ њиховој мрежи за испоруку садржаја и безбедност.

Премиум функције су доступне кроз њихове Про, Бусинесс и Ентерприсе планове.

Овај софтвер као услуга (СааС) није врста хостинга, али може се користити са било којим хостинг провајдером.

Домаћини који раде са Цлоудфларе-ом понудите подешавање једним кликом кроз цПанел, Плеск и друге контролне табле.

За и против Цлоудфларе-а

ПросЦонс
Цлоудфларе је потпуно бесплатан и обухваћен је већином хостинг планова. То се лако може омогућити са управљачке плоче вашег рачуна за хостинг. Тхе услуга вам чак омогућава да уштедите на изворима пропусне ширине због кеширања.

Веб странице које користе ЦДН учитавају се већом брзином за људе широм света. Цлоудфларе такође може блокирати ДДоС нападе. Њихове услуге укључују бесплатни заједнички ССЛ сертификат за вашу веб локацију.

Промене статичког садржаја на вашој веб локацији можда се неће одмах ажурирати јер ће Цлоудфларе и даље посетиоцима сајта наставити да испоручује старије, кеширане верзије. А Цлоудфларе сервери могу бити преоптерећени понекад због великог броја корисника.

У неким случајевима, Цлоудфларе може успорити брзину учитавања странице уместо да их убрзају. У овом случају је лако онемогућити Цлоудфларе са ваше контролне табле.

веб хостинг понуде

Тражите правог домаћина Цлоудфларе-а?
Наши читаоци рангирају СитеГроунд # 1 међу свим веб домаћинима. Тренутно можете уштедети до 67% на њиховим плановима за хостинг. Користите ову посебну везу за попуст
да постигнемо договор.

најбољи домаћини облака

Моја три најповољнија избора за Цлоудфларе

Погледајмо моје омиљене хостинг провајдере узимајући у обзир потребе за Цлоудфларе хостингом.

СитеГроунд

Цлоудфларе хостинг са СитеГроунд-ом

Цлоудфларе хостинг са Ситегроунд-ом.

СитеГроунд за најбољи Цлоудфларе хостинг.

Сви њихови планови укључују и ЦДН и сигурносне функције пружа их Цлоудфларе. Њихови заједнички хостинг планови су изузетно приступачни и врло поуздани.

Хостинг решења СитеГроунд-а могу вам дати 99.99% продужетка а сви њихови сервери користе ССД меморију за брже време учитавања.

Блуехост

Цлоудфларе хостинг са Блуехост-ом

Цлоудфларе хостинг са Блуехост-ом.

За разлику од СитеГроунд-а, Блуехост укључује бесплатно име домена у своје планове. Њихово основно заједничко хостинг је још јефтиније и пружа више простора на диску месечно.

Такође пружају Цлоудфларе уграђен директно на ваш налог. То се може одмах омогућити са ваше управљачке плоче.

Међутим, Блуехост не даје гаранцију за продужење рада, тако да нећете моћи да добијете надокнаду за време прекида веб локације..

А2 хостинг

Цлоудфларе хостинг са А2 хостингом

Цлоудфларе хостинг са А2 хостингом.

А2 хостинг пружа неке од најбољих вредности када је у питању приступачни веб хостинг.

Укључују додатак Цлоудфларе на контролној табли за сваки хостинг налог.

Дељено гостовање А2-а прилагођено је корисницима за нове креативце веб локација.

Корисници могу платите још мало да се постави на њихове 20к брже турбо сервере. Ови сервери на њима имају мање рачуна за хостинг, тако да ваша веб локација може доживети много веће брзине учитавања.

Остале карактеристике у ЦДН-овима

 • ЦДН

Често постављана питања у облаку ЦлоудФларе

 • Шта је Цлоудфларе?

  Цлоудфларе је компанија која пружа оптимизацију промета и безбедносне услуге веб локацијама.

  Палета услуга које нуди Цлоудфларе укључује мрежу за испоруку садржаја (ЦДН), алате за оптимизацију испоруке ресурса на веб локацији, заштиту од дистрибуираног напада ускраћивања услуге (ДДоС), ССЛ сертификате, фиревалл, откривање и блокирање претњи, ДНС услуге и још много тога.

 • Да ли ће Цлоудфларе убрзати моју веб страницу?

  Да. Цлоудфларе ће похранити статичке копије ваше веб локације на њихов ЦДН – технику која се назива кеширање – која ће убрзати вашу веб локацију на два начина.

  Прво, сачуване датотеке су статичне, тако да посетиоци неће морати да чекају док их ваш веб сервер динамички креира.

  Друго, датотеке ће бити смештене на глобалном ЦДН-у Цлоудфлареа – што значи да ће купци датотеке слати са локације сервера најближе њиховој физичкој локацији.

 • Да ли је Цлоудфларе бесплатан?

  Цлоудфларе нуди бесплатан план са ограниченим приступом његовим највреднијим карактеристикама. За потпуни приступ свим функцијама Цлоудфларе-а, мораћете да се пријавите за премиум налог.

 • Да ли је бесплатни план вредан употребе?

  Да. Бесплатни план нуди приступ Цлоудфларе ЦДН-у, основну ДДоС заштиту и може се користити за додавање бесплатног ССЛ-а на вашу веб локацију – све вредне услуге које ће убрзати вашу веб локацију, побољшати безбедност веб локације и побољшати искуство посетилаца ваше веб локације..

 • Шта је мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)?

  Без ЦДН-а, када посетилац стигне на вашу веб локацију, датотеке веб страница генеришу и доставља их ваш веб сервер у прегледач посетиоца. Што се посећеник налази даље од физичке локације вашег веб сервера, дуже ће датотеке бити потребне за испоруку.

  ЦДН хостира статичке копије ваше веб локације на многим серверима широм света. На тај начин, када посетилац дође до ваше веб локације, датотеке се достављају са најближег ЦДН сервера, што значи да се датотеке брже испоручују.

 • Шта је ДДоС напад и како Цлоудфларе помаже да их заустави?

  Напад дистрибуираног ускраћивања услуге (ДДоС) догађа се када неко злонамерно пошаље пуно лажног промета на вашу веб локацију како би покушао и преплавио ваш веб сервер.

  Цлоудфларе штити од тога тако што шири захтеве између свих ЦДН сервера и тако што блокира учитавања из познатих извора злонамерног промета.

 • Требам ли користити Цлоудфларе?

  Ако желите да побољшате брзину веб локације и скренете злонамерни саобраћај, требало би да озбиљно размислите о употреби Цлоудфларе-а. За већину веб локација једноставно не постоји негативна употреба Цлоудфларе-а.

 • Зашто можда не желим да користим Цлоудфларе?

  Будући да Цлоудфларе похрањује статичке копије ваше веб странице, ако се ваша веб локација ажурира веома редовно (више пута дневно), може доћи до проблема где неки посетиоци виде кеширане (сачуване) копије ваше веб странице које не садрже најновије исправке.

  Иако постоје начини да се ово реши, а Цлоудфларе је осмишљен како би ово омогућио, вероватно ћете морати да ангажујете програмера и евентуално купите премијски план како бисте ствари правилно разврстали..

  Динамичне веб локације које се стално ажурирају можда ће бити корисније улагати у премиум хостинг, ДНС услуге и специјализовану ДДоС заштиту, а не цатцхалл ЦДН услугу као што је Цлоудфларе.

 • Како да почнем да користим Цлоудфларе?

  Цлоудфларе је интегрисан у контролне плоче хостинга које нуде многи веб домаћини. Најлакши начин за подешавање Цлоудфларе-а је коришћење алата за подешавање Цлоудфларе-а који се налази на контролној табли вашег хостинг рачуна.

 • Цлоудфларе није интегрисан у мој план управљања хостингом, могу ли га и даље користити?

  Да. Међутим, мораћете да се пријавите одласком директно у Цлоудфларе, а затим следите упутства за подешавање веб локација.

  Иако је ручно подешавање мало изазовније то аутоматско подешавање преко контролне табле вашег рачуна хостинг рачунара, све док имате основно искуство веб страница и управљања доменом, требало би да будете у стању да следите сасвим добро.

  Коначни корак у овом процесу биће усмјеравање вашег домена на Цлоудфларе-ове сервере имена. На тај начин сав саобраћај на вашој веб страници ће се одвијати кроз Цлоудфларе-ов ЦДН.

 • Да ли треба да надоградим на премиум план?

  Ако вам је потребан приступ функцијама које нису обухваћене бесплатним планом, размислите о премиум плану.

  На пример, ако на вашој веб локацији већ имате инсталиран ССЛ који желите да наставите да користите, биће вам потребан премиум план за интеграцију са вашим постојећим ССЛ-ом..

  Приступ напредној ДДоС заштити, врхунска подршка и заштитни зидови веб апликација су неке од функција које ћете добити уз надограђени план.

 • Могу ли да користим Цлоудфларе преко ХТТПС-а (са ССЛ сертификатом)?

  Цлоудфларе нуди бесплатан ССЛ за све купце. Ако већ имате ССЛ, можете поставити Цлоудфларе да ради са вашим постојећим сертификатом, али мораћете да се пријавите за премиум план да бисте то учинили.

  Ако већ имате ССЛ и желите да пређете на Цлоудфларе ССЛ, морат ћете деинсталирати постојећи ССЛ пре постављања Цлоудфларе-а.

 • Хоће ли Цлоудфларе смањити оптерећење на мом веб серверу?

  Да. Будући да Цлоудфларе чува копије ваше веб локације на свом ЦДН-у, многи посетиоци ће моћи да је прегледају, а да ваш веб сервер не уради нешто.

  Посетиоци ће једноставно видети статичке копије ваше веб локације које се чувају на ЦДН-у. Ваш веб сервер ће морати да обради захтев и пошаље ресурс само ако посетилац затражи ресурс који није сачуван на ЦДН-у или када ажурирате веб локацију.

  Ако се ваш веб сервер труди да управља прометом на вашој веб локацији, подешавање Цлоудфларе-а ће смањити оптерећење на серверу и омогућити вашој веб локацији да обрађује више промета.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me