ЦДН хостинг: Откривамо топ 3 провајдера у 2020

Упоредите ЦДН хостинг

Мрежа за доставу садржаја (ЦДН) је група међусобно повезаних центара података који се протежу широм света. ЦДН-ови убрзавају вријеме учитавања сајтова послуживањем веб локација из центара података блиских крајњем кориснику.


Не нуде сви домаћини ЦДН-ове. Потражите хостове који у своје планове укључују ЦДН и нуде једноставно подешавање путем контролне табле. У супротном, можда ћете помислити да постављање ЦДН-а самостално може бити тешко.

Ево избора наших стручњака за топ 5 домаћина ЦДН-а:

 1. СитеГроунд
  – Бесплатан ЦДН, брзи сервери, одлична корисничка подршка
 2. Блуехост
 3. А2 хостинг
 4. ВП Енгине
 5. ХостПапа

Како смо изабрали најбоље домаћине за ЦДН?

Проверили смо стотине веб домаћина који нуде једноставну интеграцију ЦДН-а са својим плановима. Сваког смо тестирали на једноставности употребе, брзини одзива сервера, безбедносним мерама и квалитету корисничке подршке.

Затим смо анализирали хиљаде стварних прегледа корисника из наше базе како бисмо дошли до наших коначних избора.

ЦДН хостинг

ЦДН Хостинг Феатуред Имаге

Шта је ЦДН хостинг?

Ваша веб локација богата медијима може имати користи од мрежа за доставу садржаја (ЦДН), која копира ваш садржај и оптимизује испоруку за најбољу могућу брзину, употребљивост и перформансе.

ЦДН је мрежа сервера широм света која су постављена да кеширају копију ваше веб локације и потом испоручују ову копију посетиоцима ваше веб странице ради бржег учитавања.

Проблем: споро учитавање веб локација

Веб странице са много промене садржаја и тешки медији на њима се може дуго трајати утовар. Ово је проблем јер не желите изгубити драгоцене посетиоце веб странице на споро учитавању веб странице.

Решење: ЦДН-ови могу повећати време учитавања странице

Па, шта је решење за то? Поред повећања перформанси вашег веб хостинга преласком на виши ниво хостинга, можете користити мрежу за испоруку садржаја (ЦДН) за повећање брзине учитавања страница на вашој веб локацији.

савети за веб хостинг

Потребно вам је стварно брзо хостинг?
Нисте сигурни одакле почети? Наши читаоци тренутно могу уштедјети 67% на хостингу СитеГроунд-а, који долази уз Цлоудфларе ЦДН. Користите ову везу за попуст
.

Врсте садржаја предмеморираног на ЦДН-у

ЦДН обично кеширају статички садржај. Статични садржај је све што је фиксирано на вашим веб локацијама као што су заглавља, главни садржај, видео снимци и слике.

Динамични садржај, или садржај који се стално мења, као резултат може се учитати много брже.

Неки ЦДН системи ће такође кеширати динамични садржај ваше веб странице.

Како функционише ЦДН

Како функционише ЦДН?

Укратко, мрежа за доставу садржаја (ЦДН) копира сав садржај ваше веб странице – текст, слике, видео датотеке итд. – и испоручује га посетиоцима ваше веб странице у ваше име на ефикаснији начин..

Шта су рубни сервери?

ЦДН дуплира ваш веб садржај и чува га на многим серверима на тачкама присуства (ПОПс) дуж Интернет мреже. Ови сервери се називају „едге сервери.“

Како раде?

Када неко посети вашу веб локацију, ваш ЦДН ће вам тада послати ваш садржај са рубног сервера који ће омогућити оптималну испоруку. Често је оптимални сервер онај који се географски налази најближе кориснику, с обзиром да је сервер ближи, подаци ће брже доћи до њих. Али то није увек; ако је најближи сервер већ у капацитету, ЦДН ће одабрати други сервер који има највећа доступност.

Разумевање ЦДН хостинга

Разумевање ЦДН функција

Да бисте тачно разумели шта се дешава са ЦДН-ом, потребно вам је опште разумевање начина на који се веб странице испоручују када кликнете на везу или унесете УРЛ на мрежи.

ДНС Захтеви

Када неко кликне на везу да отвори веб страницу, њихов веб прегледач подноси захтев серверу. То се зове ДНС захтев. Бровсер пружа име домена ДНС серверу. ДНС сервер ће тада потражити име домена у својим записима како би пронашао одговарајућу ИП адресу попут тражења броја у телефонском именику.

Затим ће прегледач добити ИП адресу сервера на коме се веб локација чува. Прегледник повезује рачунар корисника са сервером како би могао да приступи веб локацији коју су тражили.

ДНС захтева ЦДН

Када се направи ДНС захтев за име домена на ЦДН-у, ДНС сервер тражи најближи географски сервер до ИП адресе корисника, а затим пружа ИП адресу сервер са најближим ивицама. Дакле, прегледач ће примати садржај веб странице од рубног сервера уместо матичног сервера на коме је веб локација заправо домаћин.

Предности ЦДН хостинга

Предности употребе ЦДН-а

Када постоји ЦДН, сваки посетилац ваше веб локације добија садржај са оптималног сервера у мрежи, уместо једног сервера који би могао бити удаљен или преоптерећен.

Овај систем пружа бројне погодности за било који веб сајт, али посебно за веб локације обогаћене медијима:

 • Побољшане перформансе сајта: Кориштење оптималног сервера за испоруку вашег веб садржаја побољшава перформансе веб странице и употребљивост за кориснике који раде ствари попут стреаминга видеа.
 • Брже учитавање сајта пута: Ово је важно за све веб локације, али посебно за динамичне веб локације као што су ВордПресс, Друпал и Јоомла.
 • Смањење пуферисања и латенције: Употреба ЦДН-а спречава кориснике ваше странице да чекају да се учитају садржаји, попут слика и видео записа. Буфер и кашњење, посебно код видео и е-трговине, своде се на минимум или елиминишу.
 • Смањени штрајкови у промету: Смањује или елиминише ефекте шиљака промета на корисничко искуство ваше веб локације.
 • Скраћени време мировања: Домаћини ЦДН-а могу да одржавају ваше веб локације на мрежи тако што ће им испоручити кеширане странице у случају застоја.
 • Додатна сигурност: Умножавање и дистрибуција података пружа вам додатни ниво сигурности: Ако природна катастрофа узме групу сервера у једном подручју, ваши ће подаци и даље бити доступни са сервера у другим подручјима.
 • Побољшана аналитика: Праћење употребе рубних сервера у ЦДН-у такође може пружити драгоцену аналитику о активностима посетилаца која може довести до бољег корисничког искуства.

Додатне предности коришћења ЦДН-а

Чак и без свих горе наведених предности, коришћење ЦДН-а може бити вредно само за повећање брзине сама. Смањивање времена учитавања на вашој веб локацији, чак и за само неколико секунди, може снизити стопу напуштања почетне странице, побољшати рангирање вашег претраживача и повећати конверзије.

Ове предности су такође посебно важне за веб локације са е-трговином. Ако ваш купац мора предуго да чека, може отићи без завршетка куповине.

Да ли вам треба ЦДН?

Поједини блогери и мала предузећа са зидовима и минобацачем без е-трговине можда неће видети никакве користи од ЦДН-а.

Веб локације које испоручују богат медијски садржај и оне с е-трговином могу смањити вријеме учитавања и повећати стопе конверзије примјеном ЦДН-а. Требали бисте размотрити коришћење ЦДН-а ако:

 1. Ваша веб локација зависи од приказивања пуно слике.
 2. Нудите видео или аудио стриминг.
 3. Ви покрећете веб локацију која доноси приход где на приход утичу брзина и продужење рада, као што је е-трговина сајт.
 4. Имате веб локацију за е-трговину која има искуства вршни периоди саобраћаја, као што је Црни петак.
 5. Потребан вам је брже време учитавања за вашу веб локацију из било којег разлога.

ЦДН планови за хостинг

ЦДН планови за хостинг

Са порастом популарности ЦДН-ова, многи домаћини нуде ЦДН-ове који су укључени у њихове планове за хостинг како би остали конкурентни. Многи ЦДН планови хостинга засновани су на облаку и користе виртуелне сервере, што је добро прилагођено веб локацијама које имају брзе саобраћаје и пуно медија јер су обично ресурси за хостинг у облаку одмах скалабилни.

Куповина самосталног ЦДН-а

Такође можете купити ЦДН услугу одвојено ако не иде уз одабрани хостинг план. Доступне су многе марке ЦДН-а, неке отвореног кода, а друге су комерцијално лиценциране. Такође се разликују у карактеристикама. На пример, неки ЦДН-ови омогућавају само статички садржај, док други укључују и динамички садржај. Као такав трошак увелико варира.

Јавне ЦДН услуге

Јавни ЦДН је потпуно бесплатан и обично га користе веб програмери који нуде пројекте отвореног кода. Неки јавни ЦДН пружаоци укључују јсДеливр, цдњс, и Мицрософт Ајак ЦДН.

Намјенски ЦДН хостинг

Посебне ЦДН услуге

Вероватно ћете добити приступ ЦДН-у преко вашег провајдера веб хостинга. Али ако то не учините, уместо њега можете користити наменског ЦДН провајдера. Постоји много опција. Упоредили смо три популарна избора:

Амазон ЦлоудФронтЦлоудФларе ЦДНАкамаи
Бест ФорКористе програмери.Користе је појединци и мала и средња предузећа. То се најчешће укључује у планове хостинга.Користе их највеће веб странице. Најпопуларнији ЦДН провајдер.
Покривеност

Има најмању покривеност од ова три провајдера. Они раде на 69 локација сервера широм света.

ЦлоудФларе има 118 дата центара широм свијета.Акамаи има највећу дистрибуцију ЦДН сервера у свету, са серверима у преко 120 земаља.
Планови

Амазон ЦлоудФронт има јефтиније цене за појединце. Амазон користи паи-ас-го-го систем, који вам омогућава да плаћате само оно што користите. Амазон такође има бесплатни ниво употребе који можете користити током једне године.

Компанија има месечне планове равне цене за своје купце са опцијама за појединце, мала предузећа и предузећа. Личне веб локације могу да користе свој слободан ниво да би стекле ЦДН без икакве цене.

Цена ЦДН-а са Акамаи-ом није приказана на њиховој веб локацији. Уместо тога, купци морају ступити у контакт са њима како би развили уговор за потребе својих компанија. Њихове услуге су дизајниране за много веће компаније, а не за појединце или мала предузећа.

Подржани садржаји

Њихов ЦДН подржава кеширање динамичког садржаја, а не само статичког садржаја. И имат ћете приступ извјештајима о кеширању статистичких података.

Цлоудфларе укључује ДДоС заштиту, аналитику сајтова и они вам пружају подршку 24 сата на дан најскупљег плаћеног плана. Омогућавање Цлоудфларе ЦДН-а је једноставно.

Кешира динамички садржај као и статички садржај. Укључује напредну сигурност, подршку 24 сата у дану, као и функције за испоруку софтвера и дигиталних датотека.

Уграђене ЦДН услуге

Планови веб хостинга обично укључују Цлоудфларе ЦДН. Али неки ће користити СитеЛоцк-ове ТруеСпеед ЦДН уместо тога. ТруеСпеед такође има велико глобално присуство и чак може кеширати динамични садржај као и статички садржај.

Једна од најбољих ствари о ТруеСпеед-у је да ручно можете очистити кеш са своје веб локације. Ово је заиста корисно ако ажурирате веб локацију и желите да се садржај вашег сајта тренутно ажурира у целом свету.

Како омогућити ЦДН од свог добављача веб хостинга

Ако је ЦДН укључен у ваш план веб хостинга, обично ћете морати омогућите сами. Ово можете прилично лако да урадите са управљачке плоче на вашем хостинг налогу. Иако ће се распоред контролне табле разликовати од компаније до компаније, поступак би требало да буде сличан:Пријавите се ваш налог за веб хостинг на веб локацији вашег провајдера хостинга.

Помакните се до картице или одјељка на управљачкој плочи гдје бисте могли бити ЦДН апликација. Ово можете наћи испод Алати за побољшање сајта, услуге, функције, оптимизирање веб локација или Хостинг.

Изаберите ЦДН провајдера који долази уз ваш хостинг, а то је вероватно Цлоудфларе.

Кликните на Омогући да активирате свој ЦДН.

Садржај ваше веб локације сада ће бити кеширан на мрежи глобалних сервера.

Тачке за памћење

Приликом куповине ЦДН хостинга морате запамтити неколико тачака:

 • ЦДН решава проблем латентност: количина времена које је потребно да се веб страница учита.
 • ЦДН ће смањити вашу проток употреба.
 • ЦДН неће увек помоћи са проблемима у учитавању странице. На пример, ако су корисници ваше веб локације углавном локални, а ви веб локацију налазите на локалном серверу.
 • Тхе перформансе ЦДН-а ће се јако разликовати. Перформансе флуктуирају са количином саобраћаја на ЦДН-у, искључењем сервера и досегом покривености ЦДН-а..
 • Сам ЦДН није најефикаснији начин да се повећа време учитавања ваше веб странице. Такође би требало да се бавите предња оптимизација да бисте помогли вашим веб локацијама да се ефикасније учитају.
 • Твој хостинг услуга такође игра велику улогу у брзини учитавања садржаја на вашој веб локацији.
 • ЦДН такође помажу у перформансама учитавања страница на мобилним веб локацијама, али не у оноликој мери као што то чине веб локације.

Топ 3 домаћини ЦДН-а

Моје најбоље 3 ЦДН хостинг услуге

Ако планирате да поставите веб локацију са великим медијима и желите да искористите ЦДН, можда ће бити мало застрашујуће покушати сузити листу потенцијалних домаћина. Ево три домаћина које бих препоручио погледај.

СитеГроунд

ЦДН хостинг на локацији Ситегроунд СитеГроунд
ЦДН хостинг

Сваки од планова СитеГроунд укључује бесплатни ЦДН из Цлоудфларе-а. Ова компанија доследно пружа беспрекоран хостинг за све врсте веб локација. Ако вам се свиђа корисничка подршка, бићете више него задовољни тимом 24/7 СитеГроунд-а.

Њихово гостовање укључује неограничене налоге е-поште, бесплатни ССЛ цертификати и бесплатна дневна израда сигурносних копија да бисте сачували датотеке веб страница. Увек победник за јефтин и квалитетан веб хостинг, препоручујемо СитеГроунд за свог ЦДН домаћина.

А2 хостинг

ЦД хостинг за А2 А2 хостинг
ЦДН хостинг

А2 хостинг је још један победник када је у питању цена. Њихови планови укључују и Цлоудфларе ЦДН. Све што је потребно за омогућавање вашег ЦДН-а с А2-ом је један клик гумба Цлоудфларе на вашој управљачкој плочи. Волимо да А2 има опционе Турбо сервере за повећање брзине веб странице 20 пута.

Као и СитеГроунд, њихови планови укључују бесплатни ССЛ сертификати и 99,9% продуженог времена гарантовано.

ЛикуидВеб

ЛикуидВеб ЦДН хостинг Течна мрежа
ЦДН хостинг

За снажни хостинг са укљученим ЦДН-ом, погледајте Течни Веб. Они заиста немају такве могућности реално за појединце или мала предузећа. Уместо тога, њихово окружење за хостинг савршено је за критичне пројекте и веће компаније. Омогућују вам 100% продужење рада са ВПС облаком и наменским серверима. У потпуности су успели да се угосте и са роот приступом.

ЛикуидВеб је најбољи избор за пуну снагу и контролу ако имате новца за то.

купон за веб хостинг

Тражите брзи хостинг?
Тестирали смо брзину А2 хостинга и резултати су били импресивни. Тренутно можете уштедјети 50% на А2 Хостинг плановима помоћу наше посебне везе за попуст.

Остале карактеристике у ЦДН-овима

 • ЦлоудФларе

ЦДН Често постављана питања

 • Шта ЦДН значи?

  ЦДН је акроним који означава Мрежу за испоруку садржаја.

 • Шта је ЦДН?

  ЦДН је дистрибуирана мрежа сервера који делују заједно, иако бораве у различитим дата центрима широм Интернета.

 • Које сврхе служе за ЦДН?

  ЦДН-ови се одлично сналазе у послуживању садржаја Интернет корисницима широм света, а истовремено ослобађају ресурсе од компанија и организација чији се подаци опслужују..

 • Како функционише ЦДН?

  Будући да се сервери који чине ЦДН налазе на Интернету, нуде бројне предности у односу на традиционално подешавање сервера.

  Највећа предност је оптимизована испорука садржаја.

  Када корисник посети веб локацију или покуша да преузме садржај, ЦДН одређује локацију корисника и служи садржај са сервера који је географски близу кориснику..

  Брже вријеме путовања смањује латенцију и потенцијално заостајање, јер се садржај може послужити директнијим путем. Што је вебсајт популарнији и што је публика глобалнија, то већи перформанс добија ЦДН.

  Још једна предност ЦДН-а је заштита коју нуди од напада ускраћивања услуге (ДоС) или дистрибуираних напада ускраћивања услуге (ДДоС)..

  ДДоС напад изводи више рачунара док ДоС напад изводи један. У оба случаја, међутим, циљ је преплавити циљ захтевима за комуникацијом и везом, тако да он није у стању да одговори.

  Будући да ЦДН дистрибуира саобраћај по целој мрежи, много је тежи циљ за превазилажење од једног сервера или кластера сервера.

 • Да ли крајњи корисник зна да им ЦДН сервира?

  Цео процес треба бити релативно транспарентан за корисника.

  Једини начин на који би се могло знати да се они преусмеравају преко ЦДН-а је ако је ЦДН конфигуриран да користи различиту УРЛ адресу од оне која је тражена или кликнута на.

  Поред тога, једини сигнални знак биће побољшана брзина приступа датотекама, посебно медијима.

 • Које су врсте ЦДН услуга доступне?

  У употреби је више различитих ЦДН модела, укључујући наменске серверске ЦДН, пеер-то-пеер (П2П) или хибридне системе и приватне ЦДН.

  Као што му име каже, наменски ЦДН сервера је онај где је једина сврха сервера да делује као ЦДН.

  Ово подешавање је традиционални модел сервера / клијента, при чему се садржај смешта на наменске сервере и служи се захтевима клијената. То је стандардни тип конфигурације који најчешће користе компаније које нуде ЦДН услуге.

  Супротно томе, П2П или хибридни приступ меша традиционални ЦДН са сервером и елементима П2П мреже.

  Први пут популаризован од стране Напстера, П2П је децентрализована метода за чување и приступ датотекама. У П2П моделу нема централизованог складишта и клијенти или вршњаци имају могућност директног приступа датотекама других вршњака.

  П2П ЦДН има изразиту предност што постаје јачи како број корисника расте, за разлику од традиционалног модела где већи број корисника резултира већом потражњом и захтевају стално растућу групу сервера да би били у току.

  Помоћу П2П ЦДН-а, сваки нови корисник није само клијент, већ и други сервер који може помоћи у дистрибуцији оптерећења података, као и побољшати географску покривеност целе мреже..

  Због ове предности, многе компаније почињу да мешају П2П елементе са својим традиционалним ЦДН-ом, стварајући хибридни приступ који нуди најбоље од оба света. Приватни ЦДН-ови су одржива опција за предузећа која нису задовољна комерцијалним опцијама.

  Захваљујући релативно ниским трошковима хостинга опреме и услуга, могуће је поставити сервере на удаљеним локацијама који се могу користити као приватни ЦДН за помоћ у дистрибуцији садржаја организације.

 • Које компаније и врсте компанија нуде ЦДН услуге?

  Број и врста компанија које нуде ЦДН услуге готово су разнолике као и компаније које користе такве услуге.

  Постоји велики број компанија које нуде бар неке ЦДН услуге бесплатно, као што су ЦлоудФлаир и БоотстрапЦДН.

  Остале компаније комерцијално продају ЦДН услуге, било специјализоване за ЦДН услуге или их вежу у оквиру веће групе услуга које се нуде. Мицрософт је пример ове категорије, који ЦДН услуге нуди корисницима своје Азуре цлоуд платформе.

  Амазон такође нуди ЦДН услуге као део њихових веб услуга. Акамаи Тецхнологиес, ​​МакЦДН, МетаЦДН и ЦДНетворкс су примери компанија које се специјализују на том пољу.

 • Да ли вам требају ЦДН услуге?

  Ако ваша компанија или организација обавља интернетске послове широм света, имају веб локацију са великим прометом или послужују медије са интензивном опсегом, онда ЦДН услуга може бити добра опција.

 • Зашто са каквим ЦДН-ом треба да идеш?

  За велику већину организација, једна од бесплатних или комерцијалних опција биће добар избор, посебно када се узму у обзир перформансе и безбедносна питања која су укључена у правилно успостављање ЦДН-а.

  С обзиром на број и разноликост услуга на тржишту, сигурно ће постојати она која одговара практично сваком буџету.

  Многе хостинг компаније купују ЦДН услуге са својим хостинг плановима, често за само неколико долара месечно. У неким случајевима, за компаније које имају ресурсе и стручност да их правилно поставе и администрирају, приватни ЦДН може бити најбољи избор.

  Нарочито за организације које требају да промене величину, могућност контроле и управљања сопственим ЦДН-ом може резултирати знатним уштедама у односу на комерцијалну опцију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map