Алати за веб развој Хостинг Оптионс 2020

Откривање: Ваша подршка помаже одржавању сајта да ради! Зарађујемо накнаду за препоруку за неке услуге које препоручујемо на овој страници.


Пронађите хостинг са овим функцијама у Алати

 • Друсх
 • РапидВеавер
 • ФронтПаге Ектенсионс
 • ВебДАВ
 • ОпенВЗ
 • богомољка
 • Висуал Студио .НЕТ
 • Дреамвеавер

Развојни алати и хостинг

Када уче да шифрирају или развијају софтвер, људи троше већину свог времена и енергије на специфичне вештине – како писати код на одређеном језику, како применити архитектонске обрасце, како моделирати структуре података. Већина уџбеника за кодирање фокусира се готово искључиво на ове теме. То је, наравно, срж доброг кодирања, али често занемарује важан аспект успешног софтверског програмера: развојни алати.

Сваки језик има свој јединствени скуп алата, поред развојних оквира, библиотека, модула и других јединствених додатака. Наша листа овдје није намијењена да буде свеобухватна, већ би требала бити опћи водич за неке од популарније кориштених алата за веб развој..

ХТМЛ / Уређивачи кода

БлуеФисх – Опен Соурце уређивач кода са истицањем синтаксе за најпопуларније веб језике. Укључује бројне напредне функције које га чине сличним Интегрисаном развојном окружењу (ИДЕ).

Дреамвеавер – Један од најпопуларнијих стваралаца веб локација и алата за веб уређивање. Дреамвеавер пружа комплетан пакет функција за визуелно дизајнирање веб локације без вештина кодирања и размештање на веб сервер.

КомпоЗер – Алат за „веб ауторизацију“ који комбинује управљање датотекама, уређивање кода и ВИСИВИГ уређивање, омогућавајући не-техничким људима да креирају чисте, валидне ХТМЛ документе.

РапидВеавер – Десктоп програм за прављење веб локација и апликација за креирање страница, који омогућава не-техничким људима да направе читав веб сајт у визуелном уређивачу и затим га размештају на веб без икаквих вештина кодирања.

СеаМонкеи – Пакет апликација „све у једном“ за програмере, веб апликација укључује комбинацију веб прегледача, ИРЦ клијента, читача е-поште и фида, уређивача кода и разних других алата за развој веба. Користи Мозиллу, што га чини одличним алатом за људе који су већ угодно с ФиреФоком.

Веб Арцхитецт – уређивач кода посебно дизајниран за употребу са веб језицима као што су ХТМЛ и ЦСС. Укључује инспектора кода, потврду документације, минификацију и аутоматско довршавање. Омогућава брзи преглед у неколико популарних покретача за приказ веб претраживача, а може се конфигурисати и за приказ на локалним веб прегледачима..

Отхер Дев Тоолс

Зенд Сервер – Веб сервер за ПХП апликацију и платофрм примене из Зенда, компаније која стоји иза истоименог развојног оквира. Омогућава повећане перформансе и краће циклусе размештања за ПХП апликације.

Друсх – интерфејс и алатки за командну линију за администрирање и управљање инсталацијом Друпал.

ФЛВТоол2 – Алат командне линије за уређивање и вађење мета података из ФЛВ (Фласх Видео) датотека. Укључује функције за групну обраду.

ФрееТипе – софтверска библиотека која пружа услужне програме за додавање текста у БМП слике. Укључује групну обраду и функционалност наредбеног ретка, или се може укључити у софтверску апликацију и програмски користити.

ФронтПаге Ектенсионс – Алат који се интегрише са Мицрософт ФронтПаге-ом. Омогућава корисницима ФронтПаге-а да се лако повежу са веб сервером ради размештања и других задатака управљања.

МантисБТ – програм за праћење грешака отвореног кода који развојним тимовима олакшава комуникацију, сарадњу и праћење проблема, грешака и нових функција. Интеграција са мобилним апликацијама и нотификацијама е-поште одржава кориснике у сваком тренутку повезанима.

ОпенВЗ – Линук алат за виртуализацију и контејнеризацију. Ово се може користити за подешавање виртуелних приватних сервера или контејнера за апликације. Сваки ВПС или контејнер је виртуелна машина у потпуности функционална са корисницима, приступом роот-у и независним операцијама покретања и гашења.

Схоцкваве – Адобе Схоцкваве плаиер и повезани програмски пакет који се користи за креирање и покретање Фласх анимација и апликација у претраживачу. И даље се јако користи, али у великој мери је превазиђен новијим могућностима ХТМЛ5, ЦСС4 и ЈаваСцрипт који су широко подржани и изворни за готово сва окружења веб клијената.

Виртуоззо – Власнички софтвер за виртуелизацију који компаније за веб хостинг пружају снажно за пружање ВПС хостинг планова и подршке на контролној табли. Такође могу да га користе програмери на наменском серверу за прављење више паралелних окружења апликација, као што су развој, тестирање и производња.

Висуал Студио .НЕТ – Графичко интегрисано развојно окружење за изградњу, тестирање и употребу .НЕТ веб и десктоп апликација.

ВебДАВ – Веб-басед Дистрибутед Аутхоринг анд Версионинг, скуп алата који проширују ХТТП протокол како би се омогућило заједничко уређивање веб докумената и даљинско управљање датотекама.

Виндовс Медиа – Видео и аудио уређај који је направио Мицрософт, као и проширени скуп алата корисних за писање и управљање медијима. Интегрише се са ИИС-ом, Мицрософтовим веб сервером и осталим њиховим сетовима развојних алата.

Више о развојним алатима и хостингу

Не требају прави програмери само Емацс и звезда која ће их водити? Као и сваки подухват, увек ће постојати пуристи који ће вам рећи да се „прави програмери“ развијају од нуле и поносно ће вам показати Линук порт који су креирали на Цоммодоре 64 прошлог лета.

Али колико год импресивни такви људи, сви знају да је рачунарство колективно предузеће, а напредак се постиже најбржим градњом на ономе што је раније. Једноставно нема смисла измишљати алате – осим као хобија.

Да ли алати и оквири стварају неефикасан код? Не баш. Свакако, постоје случајеви да се спустите и запрљате код да бисте уклонили уско грло. Али већина система креирана је да вам омогући управо то. Уопштено, алати за аутоматизацију генерисања кода дизајнирани су тако да буду веома ефикасни.

Чак и када генерисан код није тако ефикасан као што би био да сте га написали испочетка, добитак у брзини кодирања и одржавања обично превазилази било какав губитак ефикасности. Штавише, алати вам често омогућавају да радите ствари без којих не бисте могли.

Шта је софтверски оквир? Софтверски оквир је погрешно дефинисан појам. Али генерално, апстракција на високом нивоу омогућава програмерима да ефикасније креирају апликације. На пример, приступ бази података са скриптним језиком на страни сервера укључује понављање истих ствари изнова и изнова.

Оквир неће само сакрити те детаље од програмера, већ ће и одређене ствари подразумевано урадити, јер су то ствари које програмери желе да ураде у 99% случајева.

Да ли софтверски оквир ограничава оно што желим да радим? Нимало! Оквири нису директне јакне – омогућавају вам да промените подразумевано понашање система. Генерално, могуће је радити било шта са оквиром без којег сте могли, иако је то у неким случајевима и мало теже.

Али поента оквира је да је дизајниран да ради оно што желите да радите. Иначе: зашто користите баш овај оквир?

Није оквир креиран надувани код? Свакако може, јер се некоришћени код убацује као део оквира. То генерално није проблем са компајлираним кодом, при чему се неискоришћени код може уклонити.

Слично томе, боље дизајнирани оквири кодирани су лабавим спајањем, при чему поједине компоненте имају мало или никакво директно знање о другим компонентама – ограничавајући потребу за учитавањем многих зависности само за употребу једне класе или библиотеке.

Који су основни оквири за развој веб страница? Можда је најпознатији оквир Раилс за програмски језик Руби. Толико је доминантно да је „Руби он Раилс“ више оно што људи мисле него о самом програмском језику.

Постоје, међутим, и многи други оквири за Руби. Поред тога, ту је и Зенд Фрамеворк (ЗФ) за ПХП, мада постоје многи други и тренутно је Ларавел најраширенији. Питхон такође има много оквира, од којих је најпопуларнији Дјанго. Постоје слични оквири за Јаву и готово било који други програмски језик који се користи за прављење веб локација.

Како уредник може побољшати развој софтвера? У стара времена, све што су уредници радили омогућавало је кориснику да додаје и мења текст. Али с временом се видело да уредници могу учинити много више. Најосновнија ствар је помоћ са синтаксом програмских језика.

Чак је и оригинални ви едитор имао нешто од тога, омогућавајући корисницима да пронађу одговарајуће знакове коврчавих заграда – одлична помоћ при креирању ц програма. Сада уредници обојеују текст текста различито у зависности од функције: црвена за коментаре, плава за функције и тако даље.

Они чак могу понудити потребну синтаксу. На пример, док уређујете ХТМЛ документ, унесите а

ознака може изазвати постављање алата за уређивање

ознака одмах после положаја курсора. Веб Арцхитецт је овај уређивач посебно дизајниран за креирање ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт. Већина уређивача текста дизајнирана је тако да истакне различите језике и погоди који језик пишете.

Уређивачи могу деловати и као командни центри, омогућавајући кодеру да ради низ других задатака повезаних са развојем. Они могу укључивати учитавање других потребних датотека, компилирање или тумачење кода, покретање или приказивање резултата. Изузетно доведени до крајности, уређивач може постати интегрисано развојно окружење (ИДЕ).

Шта је са ИДЕ за развој веб локација? Постоји неколико интегрисаних развојних окружења за израду веб локација. Највећи од њих је Мицрософтов Висуал Студио .НЕТ. Али то је само за оне који су засновали своје веб странице на АСП. Наравно. НЕТ је велики разлог зашто људи то раде.

Неопходно је да ИДЕ заиста зависе од тога шта развијате. ПхЦхарм користи пуно програмера Питхон-а. ПхпСторм је популаран за развој ПХП-а. Слично томе, РубиМине за Руби. Постоји пуно опција.

Шта је са алаткама за уклањање погрешака? Отклањање погрешака може бити посебно тешко са клијент-сервер апликацијама које могу зависити од десетина компоненти. Као резултат тога, заиста не постоји потпуно решење. На пример, постоји Фиддлер, који је анализатор пакета, који вам омогућава да погледате ХТТП саобраћај.

Постоје ствари попут проширења Фиребуга на Фирефок за уклањање грешака у ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт грешкама на страни клијента. (Сви остали прегледачи нуде сличну функционалност уграђену или доступну као додатак.) А постоје и системи за уклањање грешака на развојним језицима као и алатке уграђене у језике.

Велики музичар може да прави музику на осредњем инструменту. Али одличан инструмент музику чини још бољом и чак може да створи осредњег музичара као професионалаца. Тако је и са алатима за развој софтвера. Гениј ће можда успети да се мимоиђе само с уређивачем текста и командном линијом, а ми остали ћемо имати пуно лакше време ако само будемо имали праве алате. А геније ће барем имати лакше вријеме с неким корисним услужним програмима.

Алатке Често постављана питања

 • Постоје ли алати за развијање блица?

  Стандардна развојна окружења за Фласх су Адобе Фласх Профессионал и Адобе Фласх Буилдер. Постоје ли алати за развијање блица? Међутим, прилично су скупи. Тако су се појавили бесплатни алати, од којих је најпознатији ФласхДевелоп.

 • Да ли је праћење грешака важно?

  Ако на пројекту ради више особа, праћење грешака је од суштинске важности. Чак и када радите сами, праћење грешака је од велике помоћи.

  За традиционални развој Бугзилла је веома популарна. Али за развој веба, Мантис Буг Трацкер постаје све популарнији. Постоји много других опција.

 • Шта је виртуализација?

  Виртуелизација је процес стварања виртуелних машина.

  Виртуелне машине се користе из много различитих разлога, али наш интерес овде је да они омогућују програмерима да стварају различита окружења током рада на једној машини.

  ОпенВЗ је једно такво решење, али их има више десетина.

 • Постоје ли неки алати који ће ми омогућити да направим прелепе веб странице без стварног кодирања?

  Наравно! То је оно за што је Мицрософт ФронтПаге био намијењен. Од тада је прекинута. Али још увек постоје ствари попут Адобе Дреамвеавер, КомпоЗер и РапидВеавер. Чак и СеаМонкеи има компоненту која то ради.

 • Како се односим према сликама?

  Израда, анализа и складиштење слика могу бити велики проблем програмерима веб локација. Свакако, мало програмера може побјећи без неког основног уређивача слика.

  То може бити нешто једноставно као што је Паинт.НЕТ или нешто много богатије карактеристикама попут Гимп или Адобе Пхотосхоп.

  У већини околности, то су сви потребни програмерима. Али понекад могу бити корисни специјализовани алати попут ДеБабелизер и ФрееТипе.

 • Који су други развојни алати тамо?

  Изгледа бескрајно. Ако се суочавате са изазовом у свом развоју, неко је вероватно написао решење за то.

  Шта више, нисмо се чак дотакли рачунарства у облаку и безбројних разнородних алата тамо.

  Нисмо ни разговарали о ОпенСтацку и како се он може користити за изградњу сопственог дистрибуираног окружења. То је велики, узбудљив свет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map