Омнис мрежа у 2020. години: Шта кажу прегледи клијената Омнис мреже?

Омнис Нетворк Интродуцтион

Омнис Нетворк основана је 1999. године и налази се у граду Торранце у Калифорнији. Особље ради на лицу места у сопственом центру података. Нисам био у стању да разјасним ко је оснивач, али чини се да су сви чланови особља – укључујући и тим за подршку – лоцирани у области Лос Анђелеса, према информацијама на ЛинкедИн-у.


Компанија за хостинг нуди у понуди две основне услуге: Линук хостинг у облаку и Виндовс цлоуд хостинг. Ови пакети су у великој мери слични уобичајеним плановима дељеног хостинга.

Омни мрежни хостинг планови

Заједничко гостовање Омнис мреже нуди се на Линуку или Виндовс-у. Обе су услуге хостинга у облаку, а обе нуде несмеран дисковни простор, пропусни опсег, домене, псеудониме и поддомене. Корисници се могу закачити на наменском ИП или приватном ССЛ сертификату ако желе – то су додатни додаци.

На оба плана укључен је градитељ страница; ово омогућава корисницима да бесплатно израде веб страницу са 3 странице, која је очигледно веома ограничена. Ако желите да направите већу веб локацију, мораћете уместо ње да платите програмера Про или Ецоммерце.

Намјенски сервери и ВПС хостинг тренутно су на веб локацији означени као “ускоро стижу”, па изгледа да ове услуге још нису у понуди.

Омни мрежа Уптиме / време мировања

Корисници Омнис Нетворк-а добијају 99,9% гаранције за продужење рада – што износи 44 минута застоја у било ком месецу. У Уговору о кориснику нема ништа о овој гаранцији, нити понуда компензације или кредита ако нису испуњени. Компанија не објављује увид у статистике и историјске податке, тако да је тешко рећи колико често се сусреће са овом СЛА.

Омнис мрежа има свој центар података у Торранцеу, а чини се да су све веб локације клијената покренуте из овог објекта. Компанија нуди мало детаља о свом датацентру, што је прилично необично, с обзиром на то да се њиме управља и води интерно. Било би добро видјети више података о његовом објекту, посебно јер компанија нуди хостинг већ више од деценије и претпоставља да има прилично искуства и успостављену инфраструктуру..

Омнис подршка

Све особље за подршку Омнис мреже има седиште у САД-у, а компанија посебно каже да не даје оутсоурце техничку подршку. Купци могу да контактирају домаћина путем ливе цхат-а, е-поште или телефона, 24 сата дневно, 7 дана у недељи.

Домаћин нуди и базу знања – ово је прилично добро и покрива већину основа које ће купци морати да знају. Подручје подршке такође укључује често постављана питања (ФАК) и прегршт (изузетно основних) видео туторијала. Видео снимци које сам нашао на његовом ИоуТубе каналу били су корисни, ако и прилично кратки.

Омнис Нетворк користи канале друштвених медија да би информисао купце о станкама. То, нажалост, представља прилично искривљену слику квалитета његове услуге; на пример, на својој Фацебоок страници, свака појединачна порука односи се на прекид рада или ДДОС напад. Вероватно ће имати користи од неких позитивних порука да разбијете лоше вести.

Омнис мрежа у вестима

Проверио сам неколико блогова о технолошким вестима и нисам пронашао ниједну причу о Омнис мрежи или њеним услугама.

Омнис мрежни контролни панел

Корисници Омнис Нетворкс-а морају да користе прилагођену контролну таблу, једноставно названу Аццоунт Манагер – цПанел и Плеск се не нуде.

Ако желите да погледате иза кулиса и видите какав је управитељ рачуна, на ИоуТубе каналу Омнис мреже можете видети неколико прегледних прегледа функција контролне табле. Иако изглед изгледа јасан, чини се да има мање алата него што би било у цПанелу, а то може бити разлог за фрустрацију ако сте напреднији корисник.

Омнис Нетворк Ектрас

Нови корисници Омнис мреже могу затражити бесплатно име домена, под условом да се региструју на годину дана. Након прве године, домен се мора платити по нормалним ценама. Купцима се такође нуди 100 УСД Гоогле АдВордс кредита и 25 УСД за Иахоо! огласи, под условом да раније нису користили ниједну од ових услуга. АдВордс кредит од 100 УСД захтева минималну потрошњу од 25 УСД.

Постоји и бесплатни програм за прављење веб локација, али запамтите – можете да направите само три странице пре него што платите, а Про верзија није јефтина.

Политика гаранције / отказивања повраћаја новца Омнис Нетворк

Омнис мрежа нуди купцима 30-дневну гаранцију поврата новца. Да бисте затражили поврат у оквиру гаранције, морате експлицитно затражити отказ када се обратите служби за подршку.

Корисници могу отказати свој хостинг рачун слањем е-поште одељењу за кориснике; отказивања су тренутна и не можете унапред заказати отказивање. У документу о условима и одредбама хостинга пише да корисници могу затражити пропорционални повраћај новца за неискоришћени део свог хостинг плана.

Резиме Омнис мреже

Планови хостирања Омнис мреже су јасно и сажето описани, а купци који траже заједничко гостовање пронаћи ће све што траже – осим, ​​можда, добро познате контролне табле. Домаћин стално информише своје купце на друштвеним мрежама и очигледно има јаке резултате у хосту; штета је што не промовише своје центре података као што би могао.

Омнис мрежа често постављана питања

 • Које услуге хостинга нуди Омнис Нетворк?

  Нуде дељено, ВПС, наменско и колокацијско гостовање у различитим нивоима. Генерално, већа потрошња добит ће вам више простора на диску, пропусног опсега и РАМ-а. Они не нуде било какве планове за препродаваче.

 • Да ли нуде и Виндовс и Линук хостинг?

  Да. Сви њихови планови нуде се или као Виндовс или Линук сервери, у зависности од тога шта вам је потребно.

 • Да ли Омнис Нетворк нуди услуге миграције страница?

  Не, немају одређену услугу за миграције сајтова. Међутим, постоји много документације кроз њихову базу знања која вам може помоћи. За преношење домена, они имају услугу за то која носи мале једнократне додатне трошкове.

 • Шта је хостинг за колокацију?

  Холокација колокације је када донесете свој властити сервер и поставите га у њихов центар података. То је попут изнајмљивања физичког простора, а не изнајмљивања простора на серверу. Али то укључује ствари као што су физичка сигурност и пропусност интернета.

 • Какву подршку има Омнис Нетворк?

  Сви планови са њима укључују 24/7 ћаскање уживо, базу знања и телефонску подршку. Постоји и подршка путем е-поште.

 • Да ли Омнис нуди гаранцију за продужење рада?

  На својој заједничкој хостинг страници кажу да имају 99,99% продуженог јамства.

  Међутим, то се не налази у СЛА-у или условима пружања услуге. Стога не постоји обавезујућа гаранција за продужење рада. За више информација контактирајте службу за кориснике.

 • Да ли Омнис Нетворк има гаранцију поврата новца?

  Да, имају 30-дневну гаранцију поврата новца за своје заједничке планове. Поврат новца обухвата купљене услуге, али не укључује било какву накнаду за регистрацију домена.

 • Шта Омнис мрежа подразумева под несмереном ширином опсега и дисковним простором?

  То значи да не постоји горња граница простора на диску или пропусног опсега све док сте у складу са њиховим прихватљивим правилима коришћења и њиховим условима услуге.

  Међутим, у оквиру својих услова услуге одређују ограничење за колико датотека може бити смештено на њиховим серверима. Сваки купац може да похрани 81,920 датотека.

 • Где су центри за податке Омнис мреже?

  Њихов центар података је у Аризони. Седиште компаније је у Калифорнији.

 • Које апликације могу да користим са Омнис-ом?

  Све главне апликације укључујући ВордПресс и Магенто могу се инсталирати преко управљачке плоче једним кликом. Омнис користи Инсталлатрон као добављача инсталационог програма једним кликом. Ова услуга је укључена у све планове.

 • Да ли Омнис Нетворк нуди контролни панел?

  Да. Они користе сопствени прилагођени властити контролни панел за све подељене хостинг планове, подједнако за Виндовс и Линук. ВПС и наменски сервери на Линуку имају цпанел / ВХМ или ДирецтАдмин уз додатну цену.

 • Да ли Омнис нуди алат за израду веб локација?

  Да. Они користе СитеБуилдер да помогну клијентима да брзо направе малу веб локацију. Међутим, бесплатна верзија садржи само 3 странице. Да бисте направили већи веб сајт, морате да надоградите СитеБуилдер са месечним трошковима. Они такође нуде услуге дизајнирања страница.

 • Који су програмски језици доступни?

  У зависности од оперативног система који нуде, нуде ПХП, Питхон, Перл, Руби, Динамиц ХТМЛ, АСП и .НЕТ.

 • Који обрачунски циклус користи Омнис?

  Њихово заједничко гостовање наплаћује се годишње или двогодишње. ВПС и наменско гостовање наплаћују се месечно. Наплата за колокацију варира; корисничка подршка за детаље.

 • Постоје ли попусти за дужи уговор?

  Да, дужи уговор ће вам донети мали попуст.

 • Које су опције резервних копија доступне?

  Мало. Омнис израђује сигурносне копије њихових заједничких налога на серверу, али наплаћује велику накнаду за купце који приступају тим датотекама и не гарантује да је све резервно копирано. Препоручују вам да направите резервну копију веб локације негде другде.

 • Које су безбедносне опције на располагању?

  Сваки дељени налог има заједнички ССЛ са опцијом да се купи премиум ССЛ сертификат.

  Сви њихови сервери заштићени су 24/7 проактивним и реактивним надзором.

  На својим наменским серверима купци имају могућност да уз додатни трошак купе услугу фиревалл-а.

 • Да ли Омнис нуди ЦДН?

  Не немају. Међутим, купци могу релативно лако купити услугу попут Цлоудфларе-а.

 • Које производе домена нуди Омнис Нетворк?

  Омнис мрежа нуди услуге регистрације, преноса и обнове домена као и заштиту приватности домена за додатни трошак.

 • Да ли су имена домена бесплатна?

  Осим прве године, не. Трошкови регистрације домена биће додани на ваш месечни рачун након 12 месеци услуге.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map