еНом у 2020. години: Шта кажу прегледи клијента еНом?

еНом Увод

еНом је провајдер дељеног хостинга и један од највећих регистрара имена домена на Интернету. еНом нуди широк спектар планова за хостинг, рачуна препродавача, услуга регистрације имена домена и алата за изградњу веб локација. еНом је дио Ригхтсидеа, компаније која посједује више компанија за регистрацију имена домена. До августа 2014. године, Ригхтиде је био део Деманд Медиа-а, али у то време Ригхтиде је искључен као независна компанија са фокусом на регистрацију и управљање доменама..


еНом је у реципрочном партнерству са Дреамхост-ом. У замену за оглашавање Дреамхостових ВПС-а и услуга рачунара у облаку, еНом добија све послове регистрације домена које врше купци компаније Дреамхост.

еНом је основан 1997. године као велепродајни посао с доменом који је оснаживао препродаваче који су нудили регистрацију домена и сродне услуге под властитим брендовима. 2006. године еНом је откупио конкурента БулкРегистер, чиме је еНом постао други највећи регистратор домена. Данас БулкРегистер функционише као сервис еНом-а, а посета веб локацији БулкРегистер-а приказује веб локацију која је идентична еНом-овој, осим маркирања.

Планови веб хостинга

еНом нуди разне заједничке планове за хостинг послужитеља. Њихов веб хостинг производ је Линук окружење које се дели. Тренутно постоје три нивоа услуге, а сва три плана укључују ограничења простора за складиштење, пропусни опсег, налоге за е-пошту, број база података и број домена који се могу угостити.

Дељени сервери раде 64-битни ЦентОС 5 и Апацхе веб сервер, а корисници могу да приступе свом простору на серверу преко Плеск контролне табле. Сви планови хостинга укључују 24/7 телефонску подршку, подршку е-поште и надгледање сервера. Остале могућности које се нуде са свим плановима веб хостинга укључују:

  • До 50 дозвољених домена по рачуну са неограниченим поддоменама.
  • Услуга е-поште са сервера поште која је одвојена од веб сервера. Подршка за СМТП одлазну пошту и ПОП3 долазну пошту. Филтрирање нежељене поште и вируса и приступ веб пошти свим рачунима е-поште.
  • ФТП приступ је доступан са свим рачунима, али подршка за СФТП није понуђена.
  • Сви сервери су спремни за ССЛ и укључују алате за превенцију хакера, блокирање нежељене поште, заштиту СКЛ убризгавања и блокирање познатог шпијунског софтвера и злонамјерног софтвера.
  • Дозвољено је до 15 МиСКЛ релацијских база података, а ПХПМиАдмин је предвиђен за управљање базама података. Аутоматске дневне сигурносне копије базе података и надгледање сервера базе података укључене су у сваки налог.
  • Приступ Вебализер-у и АвСтатс-у обезбеђен је са контролне табле.
  • Омогућена је инсталација популарних скрипти једним кликом.
  • Нуди се подршка за најпопуларније програмске језике: ХТЛМ, ЦСС, ЈаваСцрипт, Томцат ЈСП, ЈСОН, Руби он Раилс, КСМЛ, ПХП, Сервер Сиде Инцлудес (ССИ), ЦГИ / Перл, Питхон, Фаст ЦГИ, .хтаццесс дозвољен и више.

Поред стандардног веб хостинга, нуди се и платформа за прављење веб локација са интегрисаним хостингом за цене нешто веће од стандардних планова за веб хостинг. У зависности од одабраног плана, између 47 и 208 предложака ставља се на располагање с плановима за израду веб локација, а резултирајућа веб локација може да садржи између 10 и неограничен број страница. Простор за складиштење је ограничен на само 250 МБ са најмањим планом, али је неограничен за план главног градитеља веб локација. Платформа за блогање је интегрисана у платформу, могу се креирати прилагођени менији, а подржана је и интеграција Гоогле мапа. Надограђени планови за прављење веб локација укључују додатне функције као што су интеграција Гоогле аналитике, обрасци за контакт, уређивач слика и интеграција е-трговине.

Е-пошта није укључена у планове за израду веб локација, али може се купити као додатак. Поред тога, можете да купите додатну услугу мобилних веб локација да бисте оптимизирали своју веб локацију за кориснике мобилних уређаја.

План програмера веб локација не омогућава приступ серверу. Тако купци који одаберу план за израду веб локација неће моћи да угости више веб локација са једног налога.

Све у свему, чини се да план градитеља веб страница не пружа огромну вредност јер су оглашени предлошци прилично датирани, а додавањем одазива и услуге е-поште знатно ће повећати месечне трошкове.

Регистрација домена

Као други највећи регистратор домена, еНОм нуди регистрацију имена домена као самосталну услугу или у комбинацији са плановима веб хостинга. Платформа за регистрацију домена је усмерена на рачуне препродавача који ће скупно управљати регистрацијом и обнављањем имена домена. Много функција управљања доменом неће бити применљиво на поједине кориснике веб хостинга, али ће донети много вредности продавцима који управљају великим портфељем корисничких домена.

еНом нуди и алате за надгледање објављивања нових домена највишег нивоа (ТЛД) и предрегистрацију за одређене називе домена користећи нове ТЛД. Поред тога, ако већ имате регистроване домене на другом месту, а нисте задовољни ДНС услугом коју добијате, можете да купите приступ еНом-овим серверима имена домена.

Подршка и служба за кориснике

еНом оглашава 24/7 приступ подршци за телефон и е-пошту. Међутим, нисмо могли да пронађемо никакве информације о просечном времену одзива или времену задржавања позива. Једини показатељ благовремености коју смо успјели пронаћи био је одрицање одговорности на страници Контактирајте нас да еНом настоји „ријешити све упите у року од 24 до 48 сати.“ Било би неправедно претпоставити да би се изјава односила на све упите подршке, али то је општи показатељ реактивности коју је еНом преузео на себе.

Наплате & Правила плаћања

Планови хостинга могу се купити на месечном, тромесечном, полугодишњем или годишњем циклусу наплате. Попуст на месечни план трошкова примењује се за фазе наплате који нису месечни циклус. Уговор о услузи веб хостинга не предвиђа повраћај неискориштених унапријед плаћених накнада у случају отказивања рачуна, а не спомиње се гаранција поврата новца. Могући су поврат средстава за поништавање рачуна, али ако је тако, издају се искључиво по нахођењу еНом-а.

Резиме / закључак

еНом нуди прилично стандардне дељене веб хостинг планове. Њихови планови се цене по конкурентним ценама и укључују све стандардне функције које бисте очекивали од заједничког хостинг плана.

еНом у неколико случајева заостаје. Прво, недостатак било какве гаранције о враћању новца или политике поврата новца требало би да проузрокује паузирање нових клијената пре пријаве на продужени рок. Друго, ограничења која су постављена на пропусну ширину и простор на диску за већину планова су прилично рестриктивна у поређењу са многим делатним хостинг провајдерима који нуде неограничене ресурсе. Треће. Планови хостинг хостинг програмера су прилично скупи и ограничени на функције у поређењу са другим водећим платформама за изградњу веб локација.

Где еНом сјаји у регистрацији и управљању великим бројем домена. Ако тражите налог препродавача са јаким алатима за управљање именима еНом, еНом је изванредна опција.

.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me