Алтернатива за ВебФацтион: шта можете учинити сада када је ВебФацтион нестала?

ВебФацтион Хостинг Ревиев

Истакнута слика са ВебФацтион-а


Дуго година је ВебФацтион био популаран све-у-једном веб домаћин. Они су себе означили као „хостинг за програмере“ пружајући велику контролу и приступ многим алатима за развој. Али на жалост, ВебФацтион више није. Постао је део ГоДадди-а.

Ако сте били заинтересовани за хостинг са ВебФацтион-ом, постоји неколико добрих опција које бисте требали да проверите. О њима ћемо говорити у наставку.

Ко је власник ВебФакције?

„ВебФацтион“ је било трговачко име Сварм Лимитед, компаније са седиштем у Лондону коју су 2006. године суоснивали Реми Делон и Рицхард Јамес Цоопер..

Компанија је била у власништву Интернет компаније Парагон која је регистрована у Енглеској и Велсу. ГоДадди је 2016. године купио матичну компанију, Хост Еуропе Гроуп. Затим, крајем 2018. године, ВебФацтион је објавио да постаје део ГоДадди-а. Промјена је постала службена почевши од 2019. године.

ВебФацтион је пружио дељена и Цлоуд решења за хостинг намењена програмерима софтвера. Компанија је понудила укупно шест различитих хостинг хостинг планова (један дељени хостинг план, пет хостинг-басед план), свака наплаћена по фиксној цени на месечном нивоу. У зависности од тога који од ових планова би био прави за вас, одредићете која је алтернатива за вас најбоља.

Алтернатива за ВебФацтион

У наставку ћемо расправљати о значајкама које је ВебФацтион користио да би осигурао купце. Али ако само тражите алтернативе, размислите о следећем.

А2 хостинг

А2 логотип хостинга

За читав низ планова хостинга за пријатељске програмере, размислите о А2 хостингу. Постоје неке управљане опције, али ако сте спремни да ставите маст за лакат, можете уштедети нешто новца и одлучити се за могућност самоуправљања.

Они нуде заједничке планове за хостинг. С позитивне стране, мање су скупе. Са негативне стране, они не нуде подешену расподелу РАМ-а.

Морате да замените планове за облак ВебФацтион неким од А2 Хостинг ВПС планова. Управљене верзије ових планова су нешто скупље, али приметно снажније. Неуправљане верзије веома су јефтине ако се бавите захтевима њиховог одржавања.

ЛикуидВеб

Течни веб лого

ЛикуидВеб је још једна добра опција, посебно за оне који траже више премиум веб хостинга. Већина течних мрежа опцијама се у потпуности управља, баш као и опције ВебФацтион-а.

Они не нуде заједнички хостинг, тако да заиста не постоји упоредива замена за дељени план ВебФацтион-а. Они, међутим, нуде моћне планове хостинга по повољним ценама у облаку.

Једна од мана ЛикуидВеб-а је та што они користе искусног власника веб страница и њихов интерфејс може бити тежак за употребу. Али они пружају врхунски веб хостинг.

ГоДадди

ГоДадди Лого

ГоДадди је веб домаћин с потпуном услугом и као задани пут миграције са ВебФацтион-а вриједи провјерити. На жалост, нема директних поређења.

План за дељење хостинга ВебФацтион-а више је сличан ВПС плану ГоДадди-ја. ГоДадди не нуди цлоуд хостинг, тако да је све те планове најбоље заменити ВПС плановима вишег нивоа.

ВебФацтион Планови

Опције хостинга

ВебФацтион је понудио мали број потпуно опремљених, потпуно управљаних опција веб хостинга из којих можете изабрати. Пакети нису били прилагодљиви, што је ВебФацтион-у омогућило наплаћује паушални мјесечни износ за коју год опцију одабрали.

Било доступне су две основне врсте хостинга:

 • Дељени хостинг: хостинг на нивоу нивоа са мањом алокацијом ресурса по нижој цени. Доступан је само један заједнички план хостинга.
 • Цлоуд хостинг: виши нивони хостинг еквивалентни хостингу виртуалних приватних сервера (ВПС). ВебФацтион је понудио 5 планова за хостинг у облаку.

Дељено гостовање

ВебФацтион је понудио један основни (потпуно управљани) дељени хостинг план. За паушалну мјесечну накнаду од 10 УСД, добили сте 1 ГБ РАМ-а, 100 ГБ ССД меморије и 1 ТБ пропусне ширине.

ВебФацтион ПлановиБило је угодног распона планова у понуди од ВебФацтион-а.

Ако вам је требало више ресурса, а нисте били заинтересовани да набавите план хостинга у облаку, можете да наручите додатне дељене планове.

Агрегирани ресурси

Вишеструки дељени планови агрегирају простор на диску и пропусну ширину (али не и меморију) на серверима.

Могли бисте и ви додајте још простора на диску и наменске ИП адресе на ваш рачун за додатну месечну накнаду, али нисте били ограничени у броју домена и апликација које можете имати по рачуну.

Веб хостинг на бази облака

Понуђена ВебФакција пет различитих нивоа потпуно управљаног хостинга за програмере у потпуности заснованог на облаку. Планови хостинга у облаку су верзија ВПС хостинга за ВебФацтион.

ВебФацтион је разликовао своје хостинг пакете засноване на облаку на основу количине РАМ-а коју сте добили уз пакет. Овде је шта добијате са сваким пакетом:

 • $ 20: 2 ГБ РАМ-а, 1 језгра процесора, 15 ГБ ССД меморија, пропусни опсег 1,5 ТБ
 • $ 30: 4 ГБ РАМ-а, 2 језгра процесора, 45 ГБ ССД меморија, пропусни опсег 2 ТБ
 • 60 УСД: 8 ГБ РАМ-а, 4 језгра процесора, 90 ГБ ССД меморија, пропусни опсег 3 ТБ
 • 120 УСД: 12 ГБ РАМ-а, 6 језгара ЦПУ-а, 180 ГБ ССД меморија, пропусни опсег 4 ТБ
 • 240 УСД: 24 ГБ РАМ-а, 8 језгара процесора, 360 ГБ ССД меморија, пропусни опсег 5 ТБ

ВебФацтион је увек приметио следеће упозорење за све који процењују количину меморије и складиштења које нуде хостинг пакети у облаку:

РАМ и меморија дозволе за планове за облак послужитеље су биле приближне и могу да варирају због коришћења ресурса од стране оперативног система сервера и хостинг инфраструктуре.

Технологије које подржавају ВебФацтион

Подржане технологије

Као веб домаћин који служи софтверским програмерима, ВебФацтион подржава много различитих технологија, чак и на нивоу дељеног хостинга.

Подржавали су Питхон, Руби, Перл, ПХП, Ц / Ц ++ и Јава скриптне језике.

Које су базе података подржане?

У погледу база података, компанија је подржавала МиСкл, ПостгреСКЛ, СКЛите и МонгоДБ и многе друге. (Имајте на уму да су многе подржане технологије испоручене с инсталатерима једним кликом.)

Могли бисте и ви инсталирајте сопствене језике скрипта и друге алатке сервера будући да сте имали потпуни приступ шкољкама или примерцима.

ВебФацтион Инфраструцтуре

Инфраструктура

Центри података ВебФацтион-а били су лоцирани у САД-у, Сингапуру и Европи (компанија никада није навела конкретније детаље).

Сви планови за хостинг били су брзи ЦПУ-и, ССД складиште за предузећа, и коришћење светских центара података и пратећих мрежа.

Сви сервери су прединсталирали са учвршћеном конфигурацијом ЦентОС 7.

Контролна табла

ВебФацтион није користио популарни контролни панел цПанел; уместо тога, од почетка су изградили сопствену контролну таблу. Имао је све функције и алате доступне на цПанелу, као и додатне функције усмерене према програмерима.

Са контролне табле сте добили пуни приступ и контрола ваших ДНС записа, и могли бисте надгледати употребу складишта и пропусне ширине.

Инсталације и додаци једним кликом

Инсталација једним кликом била је доступна за најразличитије апликације, укључујући Дјанго
, ВордПресс, Друпал, Гит и још много тога.

ВебФацтион је понудио много додатних функција усмерених према програмерима које обично не бисте нашли код дељеног хостинга, укључујући:

 • Потпуни ССХ приступ серверима
 • Прилагођени АПИ
 • Способност покретања било којег прилагођеног алата или оквира.

Они такође аутоматски уравнотежују вашу апликацију на машинама и центрима података.

Базе података

Помоћу ВебФацтион-а можете поставити неограничен број база података, бесплатно.

Изабрали сте тип базе података коју користи ваша веб локација, док су многи други веб домаћини у пакету МиСКЛ са својим плановима и задужили вас да користите алтернативне опције.

Емаил

Сви планови ВебФацтион испоручени су са свеобухватним услугама е-поште, укључујући и следе 5 карактеристика:

 1. Неограничен број адреса е-поште доступан преко СМТП, ПОП, ИМАП
 2. Доступност веб поште
 3. Заштита од нежељене поште
 4. Правила на страни сервера за руковање долазним порукама
 5. Аутоматски одговори.

На предњој страни е-поште је ВебФацтион имао прекрили већину основних углова.

ВебФацтион Мониторинг и сигурносне копије

Надгледање и сигурносне копије сервера

ВебФацтион-ови планови за хостинг укључују потпуно управљане сервере који су се свакодневно надгледали и редовно ажурирали са сигурносним закрпама.

Они такође одржавали ватрозид који је блокирао везе на улазним портовима осим ако то није изричито дозвољено.

Сигурносне копије

ВебФацтион пружа сваке недеље аутоматизоване резервне копије:

 • Кућни именици
 • Рачуни е-поште
 • Базе података
 • ЦРОН послови.

ВебФацтион је, међутим, јасно рекао да њихове резервне копије нису загарантоване и да су купци на крају одговорни за своје податке.

Миграције

Морали сте мигрирати постојеће веб локације на ВебФацтион. Компанија није пружала ниједну врсту миграционих услуга, али је имала неколико записа о томе како то можете учинити.

Вебфацтион је, међутим, понудила услугу миграције за пренос ваших података ако сте надоградили са заједничког хостинга на хостинг у облаку.

Е-трговина и домени

Ако сте покренули веб локацију за електроничку трговину или планирате да обрађујете плаћања, сви ВебФацтион сервери су ПЦИ-ДСС компатибилни.

Компанија је гарантовала да ће ваша веб локација бити проћи сигурносну провјеру потребну за доказивање усаглашености (под претпоставком да нисте учинили ништа што би поништило мере безбедности ВебФацтион-а на вашој веб локацији).

Колико је важна ПЦИ-ДСС усаглашеност? Врло. Погледајте доњу табелу да бисте разумели зашто.

ПЦИ ЦомпатиантНон-ПЦИ
Ризик од безбедносних кршењаСмањенВисоко
Ниво поверењаИндустријски стандардИспод просека
МонетизацијаПовећанаЗнатно мање
Новчане казнеБез ризикаРизичан
Бранд БуилдингВеома подржавајуКонтрапродуктивна

Имена домена

ВебФацтион није био регистратор домена, тако да компанија није нудила ниједну врсту регистрације домена. Ако вам је било потребно име домена за вашу веб локацију, негде другде би требало да набавите прилагођени домен и затим да конфигуришете своја ДНС подешавања тако да укаже на вашу веб локацију ВебФацтион.

ВебФацтион Суппорт

Корисничка подршка и документација

ВебФацтион нуди техничку подршку искључиво путем система улазница или путем форума на мрежи. (Ово је једна област у којој сте вероватно срећнији са алтернативом ВебФацтион.) Нису пружили телефонску подршку или подршку путем ливе цхат-а. Компанија је, међутим, тврдила да је центар за подршку био је особље 24/7 и да би неко одговорио на ваше питање у року од неколико минута.

Каква је врста документације била тамо?

На веб локацији ВебФацтион можете пронаћи основну документацију, укључујући кориснички водич, софтверску документацију и АПИ документацију.

Такође су угостили активни К који је модерирао корисник&Веб локација у којој би корисници могли добити карму за конструктивно учешће. И чланови особља ВебФацтион-а јавно одговарао на питања купаца на месту заједнице.

Правила наплате и плаћања

Корисници могу да се одлуче за месечни, годишњи, 24-месечни или 36-месечни циклус наплате. (Ово је прилично стандардно и за алтернативне домаћине.) Месечни рачуни су били аутоматски се обнавља и наплаћује сваког месеца, док се други циклуси могу ручно плаћати и обнављати.

Уплате се могу вршити путем Паипала или кредитне картице. Виса и МастерЦард прихваћени су за све фазе наплате, док су Дисцовер и Америцан Екпресс прихваћени само за дугорочне претплате.

ВебФацтион није прихватио чекове или новчане налоге.

Отказивања

Можете у било којем тренутку да откажете свој рачун, али смернице за повраћај су мало другачије у зависности од тога да ли имате заједнички план хостинга или план хостинга у облаку.

ВебФацтион почетна страницаПрилично стандардна почетна страница са ВебФацтион-а – лака за навигацију!

Дељени рачуни за хостинг су добили са 60-дневна гаранција поврата новца. У првих 60 дана или услуге, у било којем тренутку можете отказати и добити цео поврат новца. Након периода од 60 дана, још увек можете да откажете, али не бисте добили поврат. Имајте на уму да већина алтернативних домаћина пружа краће трајање гаранције.

Цлоуд хостинг рачуна могу бити отказани у било ком тренутку, а корисници са тим плановима увек би примали поврат новца за неискоришћени део услуге после текућег месеца.

Преглед ВебФацтион-а

За и против ВебФакције

Све у свему, ВебФацтион је био добра компанија за хостинг. Као и сви домаћини, имао је предности и недостатке. Уопште, можете пронаћи хостинг који је упоредив са њим.

Прос

 • Седмичне аутоматизоване резервне копије
 • Много опција циклуса наплате
 • Подршка за велику базу података.

Цонс

 • Прилагођени контролни панел (може бити тешко за новорођенче)
 • Одређени бројеви ресурса у облаку били су „приближни“.

Резиме

ВебФацтион је била солидна хостинг компанија и добар избор за програмере којима је потребан хостинг-фриендли хостинг омогућили су им да се фокусирају на развој уместо администрације сервера.

Иако можда нисте имали толико контроле као што бисте имали са некомпликованом ВПС хостинг опцијом другог добављача, нисте морали да се бринете ни о тачним детаљима подешавања и надгледања вашег сервера.

Флексибилност

ВебФацтион понудио ан невероватна количина контроле и флексибилност у њиховом дељеном плану веб хостинга у поређењу са другим провајдерима. За оне којима је потребно више ресурса, њихови планови хостинга засновани на облаку дали су вам то уз практичност плана који се у потпуности управља.

Они који су приоритетно подржали живу подршку путем телефона или четова требали су потражити негде другде, али КФ ВебФацтион-а&Заједница сајт је био врло активан и са особљем и са купцима, а многе критике наводе брзину и ефикасност система за подршку улазницама.

Више опција за ВебФацтион

 • А2 хостинг
 • ЛикуидВеб
 • СитеГроунд
 • Блуехост
 • ХостГатор
 • Хостингер
 • ДреамХост
 • ИнтерСервер
 • К кновнХост
 • Цлоудваис
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me