Hoe WordPress te installeren

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Vandaag uw eigen website starten is eenvoudiger dan ooit, maar voor de beste resultaten loont het om hulp te krijgen.

U hoeft echter niet veel geld uit te geven om een ​​programmeur of webdesigner in te huren om een ​​geweldige website te maken. Het is eenvoudig om het zelf te doen, maar er zijn een paar valkuilen en veelgemaakte fouten om te vermijden.

We hebben allemaal slechte websites op internet gezien: sites met vergeetbare of ongelukkige namen, worden traag geladen, zijn moeilijk te gebruiken of zijn gewoon lelijk.

Val niet ten prooi aan die veelgemaakte fouten – gebruik onze stapsgewijze handleiding hieronder om een ​​fantastische website te maken die gewoon werkt, met WordPress.

Waarom WordPress?

WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waarmee u eenvoudig websites en blogs kunt maken. De software is gratis te downloaden en te gebruiken op uw eigen server, na aankoop van uw domein en webhosting.

WordPress is het populairste blogplatform, en terecht. Het maakt het gemakkelijk om uw website en blog te beheren vanaf een eenvoudig dashboard. De software is gratis en open source en wordt ondersteund door een enorme community van ontwikkelaars, ontwerpers en bloggers. Met zoveel WordPress-experts die er zijn, is het gemakkelijk om alle hulp te krijgen die je nodig hebt.

Er zijn ook duizenden verschillende thema’s waaruit u kunt kiezen om uw website te laten opvallen met een unieke, professionele uitstraling. WordPress is ook uitbreidbaar door het gebruik van plug-ins, die het standaardgedrag van de site kunnen veranderen of allerlei nieuwe functies kunnen toevoegen.

howtoinstallwordpressAlle instellingen? Dit is het moment om onze handleiding voor het starten van een blog en onze inhoudsideeën voor bloggers te lezen.

Stap 1: Kies uw domeinnaam

Het kiezen van de juiste domeinnaam geeft het succes van uw site een grote boost, terwijl een slechte domeinnaam u echt kan tegenhouden.

Slechte domeinnamen kunnen ervoor zorgen dat u verkeer verliest en terugkerende bezoekers. Als uw domeinnaam vergeetbaar is, zullen uw bezoekers u minder snel onthouden en terugkeren om uw site opnieuw te bezoeken. Als het verdacht veel op een spam-website lijkt, zullen ze in de eerste plaats veel minder vaak bezoeken.

De beste domeinnamen zijn kort en simpel en relevant voor het onderwerp van uw website. Onderstaande afbeelding geeft meer tips bij het kiezen van een goede domeinnaam.

Stap 2: Kies een host

Een slechte webhost kan betekenen dat uw site erg langzaam laadt voor bezoekers, of zelfs helemaal crasht. Een goede, betrouwbare webhost zorgt ervoor dat uw website altijd actief is en snel laadt, zodat uw bezoekers niet gefrustreerd raken.

Stap 3: installeer WordPress

Er zijn verschillende methoden om de WordPress-software te installeren, sommige eenvoudiger dan andere.

We raden aan om een ​​webhost te kiezen die een installatieoptie met één klik biedt. Dit betekent dat zodra u uw webhostingaccount heeft gemaakt, u met één klik op de knop kunt inloggen en WordPress kunt installeren.

Als uw webhost deze optie niet biedt of als u de software liever handmatig installeert, volg dan de onderstaande stappen om dit te doen. WordPress biedt een beroemde “installatie van 5 minuten”, zelfs met de handmatige optie. Hoewel het iets langer dan 5 minuten kan duren, is het nog steeds vrij snel en gemakkelijk te doen.

Stap 4: Configureer uw WordPress-site

Nadat je WordPress voor het eerst hebt geïnstalleerd, wil je inloggen op je dashboard en enkele van de standaardinstellingen wijzigen om een ​​veiligere, geoptimaliseerde website te hebben.

Het wijzigen van uw gebruikersinstellingen helpt bij de beveiliging van uw site en de standaard-URL’s voor uw toekomstige blogposts kunnen worden gewijzigd om uw site te optimaliseren voor zoekmachines.

Er zijn verschillende andere instellingen waar u naar moet kijken voordat u begint met bloggen, omdat sommige ervan lastig kunnen veranderen als uw site eenmaal is opgericht. De onderstaande afbeelding leidt u door de optimale instellingen voor uw nieuwe blog.

Stap 5: Installeer plug-ins

WordPress werkt het beste wanneer je plug-ins installeert om het de functies en tools te geven die je nodig hebt. Er zijn enkele standaard plug-ins die we aanbevelen te installeren, waaronder:

 • Yoast SEO
 • Akismet
 • Contactformulier 7

… en anderen – zie hieronder.

Stap 6: Selecteer uw thema

Nu kunt u een thema kiezen om uw site een andere look te geven. Het standaardthema is leuk, maar je wilt er niet uitzien als elke andere WordPress-blog die er is.

Voor een echt opvallende, professionele site, overweeg dan om een ​​premium thema te kopen. Premium-thema’s worden ook geleverd met ondersteuning, dus u kunt om hulp vragen als u problemen ondervindt bij het weergeven van uw site zoals u dat wilt.

Stap 7: maak uw inhoud

Nu is uw site helemaal klaar en kunt u gaan bloggen!

Heb je suggesties voor andere visuele tutorials die we zouden moeten doen? Laat het ons weten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map