Een back-up maken van uw WordPress-blog

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Het is raadzaam om meerdere back-ups van uw WordPress-website te maken als u in de toekomst catastrofes als gevolg van downtime wilt voorkomen. En geloof me, er zijn tal van potentiële mijnenvelden: WordPress-upgrades kunnen mislukken, plug-ins kunnen je installatie beschadigen, gewetenloze hackers kunnen de site verwijderen, huisdieren kunnen over het toetsenbord lopen terwijl je aan het sleutelen bent op de server (ik heb daar geweest) en niet te vergeten de overijverige office-junior die per ongeluk het thema van uw site overschrijft terwijl hij FTP-en.

Het maken van back-ups is een noodzaak als uw website het spek naar huis brengt. Als u uw e-commerce winkel of gelieerde site niet kunt herstellen, raakt u financieel zwaar – en laten we de gebruikers hier niet vergeten: elke downtime kan zelfs uw meest loyale klanten testen.

Waar u uw WordPress-website ook voor gebruikt, het maken van regelmatige back-ups zal het leven gemakkelijker maken als / wanneer het noodlot toeslaat – en het zijn niet alleen WordPress-beginners die eraan herinnerd moeten worden om een ​​back-up te maken!

U zult merken dat er een aantal verschillende manieren zijn om een ​​back-up van uw WordPress-installatie te maken, variërend van de arbeidsintensievere handmatige export op de server tot de gemakkelijke optie om een ​​derde in te huren om voor u te zorgen..

Hieronder bespreken we elke oplossing in detail:

# 1 Volledige handmatige back-up

Pro: handmatig een back-up van uw site maken is gratis, redelijk eenvoudig te doen en het duurt niet langer dan 10 minuten om op een kleine tot middelgrote website te voltooien.

Con: Het exporteren van gegevens en het maken van back-ups van bestanden kan vreemd aanvoelen voor mensen met weinig website-ervaring (als dit het geval is, is een van de andere twee oplossingen waarschijnlijk iets voor u).

Dit moet je doen:

a) Log in op uw WordPress-account en navigeer naar tools > exporteren > “alle inhoud”. Hier kunt u een xml-bestand downloaden van uw berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën en tags. (U kunt indien nodig later vanuit hetzelfde menu importeren.)

b) Vervolgens is het belangrijk dat u een kopie maakt van alle bestanden op uw server. Dit omvat alles van de plug-ins tot thema’s, de scripts tot afbeeldingen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een kopie van uw site via FTP te downloaden en naar uw computer te downloaden. Het is verstandig om ook een andere kopie ‘in de cloud’ veilig te bewaren, misschien op DropBox of Google Drive.

C) Vervolgens moet u een kopie van uw MySQL-database pakken – dit is waar het grootste deel van uw WordPress-gegevens en -instellingen wordt opgeslagen, dus het is van vitaal belang dat u een kopie neemt voor bewaring. De eenvoudigste manier om dit te doen is door in te loggen op CPanel of Plesk (of het equivalent dat op uw server wordt gebruikt) en vervolgens naar phpMyAdmin te navigeren en een kopie van de tabellen te exporteren (waar de informatie is opgeslagen). De WordPress Codex vertelt je precies hoe je dit hier moet doen.

Pro-tip: er zijn tal van tutorials die uitleggen hoe u “cron-jobs” op de server kunt uitvoeren. Dit zijn taken die op een bepaald tijdstip door de server worden geautomatiseerd. U kunt uw server bijvoorbeeld programmeren om elke week een databaseback-up voor u te maken. Klik hier voor een tutorial.

# 2. Gebruik een WordPress-plug-in

Dit is een perfecte oplossing voor mensen met beperkte tijd, vaardigheden of geduld. Als je begrijpt hoe je een plug-in moet installeren, ben je min of meer gesorteerd.

De meest populaire back-upplug-ins in de WordPress-gemeenschap zijn waarschijnlijk BackWPup. Deze plug-in maakt een kopie van uw volledige installatie en slaat deze op uw server of favoriete cloudopslagsysteem op. Het maakt een back-up van uw database, xml-export, plug-ins en bestanden. Daarnaast controleert, repareert en optimaliseert het uw database. Handig!

Er is ook een pro-versie, die eersteklas ondersteuning en een aantal andere geavanceerde functies biedt.

Andere plug-ins zijn onder meer: ​​Backup en WP-DB Backup

# 3. Oplossing van derden

Een derde partij betalen is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat er regelmatig een correcte back-up van uw site wordt gemaakt.

Persoonlijk gebruik ik een betaald account op ManageWP, waarmee ik met één klik op de knop 5 verschillende WordPress-installaties kan back-uppen. ManageWP biedt u de mogelijkheid om te kiezen of u alleen een back-up van de database of van de database en alle bestanden wilt maken. Ik heb ook een back-up van mijn databases die elke dag automatisch naar mijn DropBox wordt geüpload. Een betaald account begint vanaf $ 0,70 per maand. Een aantal vergelijkbare WordPress-beheersystemen bieden vergelijkbare opties, waaronder InfinateWP.

Als u op zoek bent naar een goede, betrouwbare back-upservice van derden, dan is VaultPress by Automattic een solide keuze. Uiteraard is WordPress eigendom van Automattic, dus je weet dat je in goede handen bent. De site biedt: “geautomatiseerde back-ups met eenvoudig herstel”, “dagelijkse beveiligingsscans met reparaties met één klik” en “hulp van de WordPress-experts”.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map