Blogideeën: 49 stukjes groenblijvende inhoud

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Wat hebben je favoriete blogs gemeen? Ondanks het onderwerp en de kwaliteit van de inhoud, zullen ze vrijwel zeker een lezerspubliek opbouwen door tijdloze artikelen te publiceren: informatie waarnaar lezers keer op keer verwijzen en artikelen die voortdurend nieuwe lezers aantrekken.

Deze inhoud staat bekend als groenblijvende inhoud. Net als pijnbomen die nooit hun kleur verliezen, blijven groenblijvende artikelen jarenlang relevant.

Altijdgroene strategieën ontwikkelen

Evergreen-artikelen zouden de ruggengraat van elke blog moeten vormen, ook die van jou. Maar groenblijvende inhoud is niet eenvoudig samen te stellen. Veel blogs publiceren kortetermijninhoud, zoals nieuwsverhalen, die simpelweg geen lezers zullen opleveren zodra het onderwerp ‘oude hoed’ is.

Om groenblijvend te zijn, moet de inhoud een of meer van deze vakjes aanvinken:

 • Uiterst ‘Google-geschikt’: beantwoordt veelgestelde vragen die constant relevant zijn voor zoekers
 • Interessant lang na de publicatiedatum
 • Trek consistent verkeer binnen maanden of jaren
 • Ontbreekt een vervaldatum

Als het goed is gedaan, is groenblijvende inhoud de beste investering die u kunt doen. Het ondersteunt Search Engine Optimization (SEO), helpt bij het bouwen van links en zorgt ervoor dat Google je blog ziet als een bron van kwaliteitsinformatie.

Altijdgroene ideeën vinden

Ideeën bedenken om uw groenblijvende inhoudskalender te vullen, is niet eenvoudig. Om u te helpen, hebben we 50 ideeën voor altijdgroene inhoud samengesteld. Ongeacht uw bedrijf of niche, u zou 10-20 moeten kunnen uitkiezen en er meteen over kunnen bloggen.

 1. Bekijk de services die u elke dag gebruikt. Andere zakenmensen willen weten of services het waard zijn om te gebruiken, dus deel uw ervaring en vertel het hen.
 2. Publiceer toptips die mensen zullen helpen uw branche te begrijpen. Het is uw doel om deze tips af te stemmen op klanten – mensen die uiteindelijk bij u zullen kopen – en niet op uw collega’s.
 3. Gebruik Google Trends om ideeën voor onderwerpen te vinden die op weg zijn – niet afnemend. Hoewel trends tijdgevoelig zijn, zijn sommige op weg om groenblijvend te worden. Vang ze vroeg en bouw voort op dat verkeerspotentieel.
 4. Denk aan niche-onderwerpen. Deze zullen een gestage stroom van interesse aantrekken en u zult zeer weinig concurrentie hebben voor de zoekwoorden.
 5. Definieer acroniemen die gebruikelijk zijn in uw werk. Uw klanten vragen zich waarschijnlijk af wat ze bedoelen.
 6. Behandel een relevant historisch of cultureel onderwerp in detail. Iedereen heeft haast nodig met feiten en cijfers; daarom kent iedereen Wikipedia.
 7. Schrijf helpdocumenten. Selecteer zorgvuldig zoekwoorden zodat uw Help-inhoud wordt weergegeven in Google-zoekopdrachten voor die producten en services. Houd het ook relevant voor uw bedrijf.
 8. Serialiseer een tutorial over meerdere posts. Serialisatie van inhoud is een geweldige manier om interne links te bouwen.
 9. Definieer technische termen. Je lezers kunnen worstelen met andere inhoud zonder definities, dus een blog met technische definities is een geweldige manier om links te krijgen van je eigen blog en die van anderen.
 10. Schrijf over groenblijvende video’s. Kies iets relevants van YouTube, sluit het in en voeg je eigen draai toe aan een blogpost. Grappige kattenvideo’s zijn een van de beste voorbeelden van groenblijvende inhoud op internet.
 11. Behandel de geschiedenis van een sportevenement. Het zal jarenlang verkeer genereren en zal niet dateren als het goed is gedaan.
 12. Publiceer een podcast dat zal de tand des tijds doorstaan. Audiocontent is relatief eenvoudig te produceren; blijf gewoon chatten over actuele zaken.
 13. Maak een lijst van nuttige bronnen voor collega-ondernemers. Lijstberichten zijn altijd erg leesbaar als ze correct zijn gestructureerd en mensen zullen een goed gestructureerde post als bladwijzer toevoegen.
 14. Schrijf veelgestelde vragen over uw bedrijf of branche. Laat u inspireren door posts op sociale media en bestaande gebruikers of klanten.
 15. Publiceer een bericht over jezelf en je vaardigheden. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en zullen graag meer over u te weten komen.
 16. Laat u inspireren door niet-groenblijvende onderwerpen. Als u verkeer wilt genereren, is bloggen over het nieuws niet de beste manier, maar het publiceren van analyse na een groot evenement kan u altijd groen verkeer opleveren
 17. Schrijf over jaarlijkse evenementen die jaar na jaar zullen plaatsvinden. Hoewel seizoensblogs op de korte termijn niet altijd groen zijn, zullen ze elke keer dat de datum door de kalender rolt pieken in het verkeer veroorzaken.
 18. Publiceer getuigenissen van klanten. Getuigenissen zijn een geweldige manier om vertrouwen in uw producten en diensten te wekken, en ze kunnen een geweldige bron zijn van long tail-zoekwoorden.
 19. Onderzoek en schrijf een geweldige biografie. Maak het relevant voor uw bedrijf door een branchelegende of pionier te kiezen.
 20. Schrijf woordenlijsten van termen. Dit is een ander type lijstpost en ze kunnen geweldig zijn voor inkomende links en voor organisch zoekverkeer. Probeer gewoon een beetje inhoud te schrijven over elke woordenlijstdefinitie om de post te vergroten.
 21. Maak een lijst van verschillende blogs over een niche-onderwerp. Als dit helpt om een ​​publiek op te bouwen, kun je er een normale functie van maken.
 22. Beantwoord de vragen van uw nieuwe klanten in een blog. Vaak schrijven we fantastische inhoud in e-mails die voor iedereen gepubliceerd moeten worden.
 23. Schrijf een casestudy. Het is het beste om uw relatie met een klant waarmee u werkt langdurig te promoten, zodat de inhoud nooit dateert.
 24. Maak een lijst met nuttige bronnen voor een beginner opstarten in uw branche. Anderen helpen is een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen en gedeeld te worden.
 25. Schrijf strategieën voor veelvoorkomende problemen. Geld besparen, afvallen, van baan wisselen en zakelijke budgetten in evenwicht houden zijn allemaal geweldige onderwerpen.
 26. Schrijf in detail over product- of servicekenmerken. Dit kan helpen om die waardevolle long tail-zoekwoorden te versterken.
 27. Onthul de manier waarop u werkt en uw strategie om productief te zijn. Veel bedrijven lopen vast omdat mensen momentum verliezen, dus motiverende blogs kunnen helpen om verkeer van een breed publiek te trekken.
 28. Schrijf over andere tijdloze inhoud dat kan nuttig zijn voor uw lezers. Kookboeken en naslagwerken zijn goede voorbeelden.
 29. Publiceer humoristische inzichten in uw branche. Blogs die mensen aan het lachen maken, zijn geweldige kandidaten voor sociaal delen.
 30. Serialiseer uw e-boek. Verdeel de inhoud in afzonderlijke blogs, elk met een link naar de pdf-versie.
 31. Vertel het verhaal van de grootste prestatie van uw bedrijf. Zelfpromotie is geen slechte zaak.
 32. Bedenk een doorlopend aanbod om te promoten, zoals een gratis geschenk of een couponcode. Mensen zijn altijd op zoek naar kortingen en aanbiedingen voordat ze een aankoop doen.
 33. Publiceer een recept (als het relevant is voor uw bedrijf!). Recepten worden nooit oud.
 34. Schrijf over die jargontermen waar uw nieuwe klanten mee worstelen. Door de achtergrond achter het jargon uit te leggen, kan het beter doordringen.
 35. Schrijf een jaarlijkse post over een onderwerp dat in elk volgend jaar kan worden bijgewerkt. Een goed voorbeeld is een jaarlijkse personeelsenquête, brancherapport of onderzoek.
 36. Publiceer een klantonderzoek zonder sluitingsdatum. Dit kan erg handig zijn om feedback van potentiële klanten te krijgen.
 37. Maak een training op Udemy en link ernaar vanuit je blog. Mensen vinden het leuk om zelfstandig online te leren, vooral als de cursus gratis is.
 38. Ontkracht mythes over uw branche. U hebt unieke voorkennis – gebruik deze dus!
 39. Schrijf over ‘bekende fouten’ met apparaten of apparatuur die u in uw werk gebruikt. Als u een tijdelijke oplossing heeft, haalt u verkeer binnen van mensen met hetzelfde probleem.
 40. Publiceer een interview met een thought leader in uw niche. Probeer het interview een redactionele draai te geven, zodat het leest als een tijdschriftartikel en niet als een vragenlijst.
 41. Schrijf over je favoriete ‘life hacks’ om werk sneller gedaan te krijgen. Verhoogde productiviteit is een onderwerp waar iedereen graag over leest.
 42. Zorg dat je ten minste één instructie over Kerstmis op je blog plaatst. Zelfs het meest obscure kerstonderwerp zal hits krijgen als december nadert.
 43. Heroverweeg een gemeenschappelijk standpunt. Publiceer uw eigen unieke mening over een onderwerp dat door anderen diepgaand is behandeld. Waarschijnlijk wordt u gelinkt, op voorwaarde dat u eerlijk bent over uw mening.
 44. Bied 10 manieren om … iets te doen! Genummerde lijsten zijn geweldig voor ideeën voor altijdgroene inhoud, en lezers zijn er dol op omdat ze precies weten hoeveel tijd ze nodig hebben om het bericht te lezen.
 45. Stel tips voor beginners op voor beginners. Mensen die ergens hulp bij nodig hebben, kunnen er uiteindelijk voor kiezen om jou in te huren om het voor hen te doen.
 46. Presentaties en tijdschriftinhoud insluiten met je eigen standpunt en commentaar. SlideShare en Scribd zijn beide geweldige bronnen.
 47. Koppel oudere gerelateerde berichten aan elkaar zodat ze als groep altijd groen worden. Tijdgevoelige berichten kunnen bijvoorbeeld nuttiger worden als ze een situatie volgen terwijl deze zich ontwikkelt.
 48. Bewerk oude berichten op uw blog. Als je artikelen hebt gepubliceerd die oud zijn geworden, bewerk dan de artikelen om de groenblijvende inhoud te behouden en gooi alles weg wat oud nieuws is.
 49. Schrijf inhoud van hoge kwaliteit. Als het gaat om blogposts, heeft het geen zin om massa’s dunne inhoud te maken. Publiceer berichten die mensen echt willen lezen, leuk vinden en delen.

Take-Aways op Evergreen Content

Evergreen-inhoud is de basis van elke geweldige blog. Aangezien Google hogere kwaliteit eist, investeren bedrijven meer, en dat betekent dat inhoud de tand des tijds moet doorstaan ​​om het publiceren waard te zijn.

Als uw inhoud nooit verouderd raakt, zal het altijd nieuwe lezers aantrekken. Wees specifiek, wees niet te technisch en blijf dicht bij uw niche. Als uw evergreen-contentstrategie eenmaal is ingevoerd, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het genereren van verkeer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map