Začnite z Ruby on Rails: Spoznajte, kakšne vrste krasnih spletnih mest lahko zgradite

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Ruby, eden najbolj priljubljenih programskih jezikov na svetu, je programski jezik splošnega pomena, ki ga lahko uporabimo za izdelavo kakršnih koli računalniških aplikacij. Posebej priljubljen je kot programski jezik spletne aplikacije, ko je seznanjen z razvojnim okvirom, znanim Ruby on Rails, ali preprosto Rails.

Rails, je zbirka programskih orodij, uradno znana kot knjižnica paketov, zaradi česar je Ruby odlično orodje za izdelavo spletnih strani po meri in spletnih aplikacij. Priljubljenost Rubyja kot programskega jezika spletne aplikacije je posledica moči okvira Rails.

Kaj lahko zgradite z Ruby na tirnicah?

Če ti’Če razmišljate o učenju Ruby on Rails, bi bilo dobro vedeti, kakšne vrste spletnih aplikacij je mogoče zgraditi z ogrodjem. Rails so bili uporabljeni za izdelavo najrazličnejših spletnih mest in aplikacij, nekatere najbolj priljubljene spletne aplikacije Rails, za katere ste nedvomno že slišali, vključujejo:

  • Družbeno povezana mesta: Twitter je bil prvotno zgrajen z uporabo Ruby on Rails. Od takrat je bila aplikacija zaradi boljše razširljivosti razširjena predvsem v Javo, vendar je bil prvotno izbran Rails in je spletno mesto poganjal več let. GitHub je še ena aplikacija Ruby on Rails, ki ima močno socialno komponento, Basecamp, eno izmed vodilnih aplikacij za upravljanje projektov, pa poganja tudi Ruby on Rails.
  • Platforme za e-trgovino & Orodja: Shopify, Groupon in Square so bili zgrajeni z uporabo Ruby on Rails. Torej, ali želite zagnati trgovino z e-trgovino, pritegniti e-trgovino ali obdelati transakcije e-trgovine, tam’je aplikacija Ruby on Rails za to.
  • Informacijska mesta: Ruby on Rails se lahko uporablja tudi za razvoj kompleksnih spletnih strani z veliko količino informacij, ki so v javnosti. Nekatera znana spletna mesta, ki uporabljajo Ruby on Rails, vključujejo Bloomberg, Bleacherjevo poročilo in Crunchbase.
  • Crowdsourcing & Množično financiranje: Airbnb in Indiegogo, dva voditelja na prizorišču sodelovanja množice, sta bila zgrajena s pomočjo Ruby on Rails.
  • Gostovanje medijev & Pretakanje: Soundcloud, družabno omrežje za glasbene producente, Hulu, storitev pretakanja videov in Slideshare, platforma za deljenje diaprojekcije, vse poganja Ruby on Rails.

S programom Ruby on Rails je mogoče izdelati katero koli spletno aplikacijo ali spletno mesto. Ne glede na to, ali želite zgraditi spletno mesto, ki se lepo prilega obstoječi niši, ali pa napišete in ustvarite povsem novo nišo, Ruby on Rails je kos nalogi.

Kako se naučiti Ruby na tirnicah

Dva koraka za učenje Ruby na tirnicah:

  • Naučiti se morate Ruby, programskega jezika, ki ga je Ruby uporabil na tirnicah.
  • Naučiti se morate uporabljati Ruby v okviru Rails za ustvarjanje spletnih aplikacij.

Medtem ko je na spletu nešteto virov, ki vam pomagajo pri učenju Ruby in Rails, vsi spadajo v dve splošni kategoriji: interaktivni tečaji, ki temeljijo na brskalniku, in knjige ali vadnice, za katere morate na svojem računalniku nastaviti okolje Ruby on Rails..

Priporočamo, da začnete z nekaterimi tečaji, ki temeljijo na brskalniku, kjer se lahko naučite Ruby in Rails, ne da bi skozi tehnični postopek ustvarjanja okolja Rails na vašem računalniku. Ko imate pod pasom nekaj interaktivnih tečajev, ki temeljijo na brskalniku, boste’Prestavil se bom na naprednejše knjige in vadnice, ne da bi bil preobremenjen.

Interaktivni tečaji

Če niste’t pripravljen zavezati se na celoten tečaj, še vedno lahko poskusite Ruby za samo 15 minut vljudnosti Šolska koda. Če gre to dobro in želite Railsom vrteti, je Rails for Zombies vaš naslednji logični korak.

Codecademy, prvotni ponudnik brezplačnega spletnega izobraževanja o interaktivnem programiranju, ponuja tečaj z naslovom Learn Ruby on Rails. Medtem ko je zmagal’t vas bo spremenil v naprednega programerja, kar bo zagotovilo trden temelj izkušenj pri delu z Rubyjem v brskalniškem okolju Rails.

Enkrat ti’ste pripravljeni preseči tečaje za začetniške stopnje, Ruby Monk je odličen kraj, kjer lahko prav v svojem brskalniku razvijete začetne, vmesne in napredne veščine programiranja Ruby.

Knjige & Vadnice

Naučite se Ruby the Hard Way avtor Zed Shaw je obrok za poučevanje Rubyja v seriji Learn Code the Hard Way. Serija se je začela s Python-om, poleg Rubyja pa vključuje še C, Regex in SQL. Vsi ti tečaji so dokaj podrobni in izčrpni. Naj bo vse skozi eno in ti’Na dobri poti boste, da postanete kompetenten programer.

Projekt Odin ponuja tečaj Ruby on Rails kot del svojega brezplačnega seznama tečajev za spletne razvijalce. Medtem ko je tečaj Rails predviden kot del njihovega celotnega učnega načrta, se lahko vrnete na tečaj ob predpostavki, da že dobro poznate tehnologije spletnega razvoja, kot so HTML, CSS, JavaScript in veste, kako uporabljati baze podatkov in Git.

Vadnica za Ruby on Rails avtorja Michaela Hartla lahko berete brezplačno na spletu in se ponaša s pričevanji iz internetnih težkih uteži, kot so David Heinemeier Hansson, ustanovitelj Basecampa, Jimmy Wales, ustanovitelj Wikipedije, in Derek Sivers, ustanovitelj CD Baby.

Nauči se Ruby z Neo Ruby Koans ni za začetnike. Če pa Ruby dobro razumete in ste pripravljeni delati na tem, da postanete strokovnjak Ruby programer, je Ruby Koans za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me