Vodnik za premikanje spletnih gostiteljev

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Težka odločitev je, da zapustite svojega trenutnega ponudnika gostovanja v korist tistega, ki bolje ustreza vašim potrebam. Ena od stvari, ki webmastere pogosto ovira pri spremembi, je to, da spletno mesto prestavljajo z enega gostitelja na drugega. Na srečo menjava gostiteljev z minimalnim ali celo brez izpadov ni mogoča.

Ključno je, da raziskate postopek, preden začnete, načrtno premikajte svoj korak in vključite novega gostitelja v postopek, da bo prehod čim bolj neoviran..

Načrtujte svoj korak

Prvi korak v procesu prehoda z enega ponudnika gostovanja na drugega je skrbno načrtovanje premika.

Pri izbiri novega gostitelja bodite previdni in premišljeni. Naredite svojo raziskavo. Če ste se odločili za spremembo, obstaja verjetno dober razlog za to. Pazite, da se z novim ponudnikom gostovanja ne boste več znašli v isti stari situaciji. Opravite svojo raziskavo, preden se prijavite za nov načrt.

Ko izberete gostitelja, si vzemite čas za razmislek o postopku selitve.

Najpogostejše gostovalno okolje je deljeni strežnik Linux z bazami podatkov MySQL in nadzorno ploščo cPanel. V tej vadnici bomo pokazali, kako premikati spletno mesto med dvema gostiteljema, ki ponujata to okolje. Če vaša poteza vključuje bolj eksotično ali prefinjeno okolje, se prepričajte, da obstaja popolna združljivost med datotekami vašega spletnega mesta in podatkovno bazo ter novim okoljem, v katerega se premikate, preden se prijavite v oddelek za podporo novega gostitelja..

Prav tako morate dobro premisliti, kako je strukturirano vaše spletno mesto. Preprosta spletna mesta so lahko sestavljena iz le nekaj statičnih datotek HTML, CSS in JavaScript. Te vrste spletnih mest trajajo le nekaj minut, da se selijo. Vendar velika večina spletnih strani danes deluje s sistemom za upravljanje vsebine nekaterih vrst. Sestavljene so iz dveh glavnih komponent: datotek spletnega mesta in baze podatkov.

Razmislite o koščkih uganke spletnega mesta, ki jih boste morali premakniti in zbrati na svojem novem računu za gostovanje. V večini primerov bo postopek izgledal tako:

 • Kopirajte datoteke in baze podatkov s svojega obstoječega računa gostovanja.
 • Naložite datoteke in bazo spletnih strani v nov račun gostovanja.
 • Testirajte svoje spletno mesto na novem strežniku.
 • Usmerite domeno na strežnike imen vašega gostitelja.
 • Počakajte nekaj dni, da se prepričate, da se je nova konfiguracija strežnika imen razširjala po celotnem sistemu DNS.
 • Zaprite svoj stari račun za gostovanje.

Kopirajte datoteke in baze podatkov svojega spletnega mesta

Vaš cilj pri kopiranju datotek spletnega mesta in baze podatkov je, da posnamete posnetek svojega spletnega mesta, kot je zdaj, tako da vaši obiskovalci ne bodo nikoli vedeli, da se je za kulisami kaj spremenilo.

Pri kopiranju datotek spletnega mesta morate biti pozorni, da je struktura imenika pomembna. Ne glede na strukturo map na vašem obstoječem računu gostovanja, se z njim ne spopadajte. Prenesite datoteke spletnega mesta točno takšne, kot so, in jih naložite v nov račun, ne da bi jih spreminjali.

Če premikate stvari ali spreminjate imena datotek, tvegate prekinitev notranjih povezav ali še huje, celoten sistem za upravljanje vsebine.

Kopirajte datoteke spletnega mesta

Obstaja nekaj različnih načinov kopiranja datotek spletnega mesta. Ena pogosta metoda je uporaba odjemalca FTP, kot je Filezilla, da opravi nalogo.

Uporaba FTP za kopiranje datotek spletnega mesta v računalnik je postopek v štirih korakih:

 1. V računalniku ustvarite mapo, v katero boste kopirali datoteke svojega spletnega mesta. Na spodnjem zaslonu smo ustvarili datoteko z imenom Datoteke spletnih strani & Baza podatkov in ga shranili na namizje, da ga boste lažje našli.
 2. Povežite se s svojim obstoječim računom gostovanja s pomočjo FTP in poiščite datoteke svojega spletnega mesta. V večini primerov bodo v public_html mapo.
 3. Povlecite vse datoteke svojega spletnega mesta v mapo, ki ste jo ustvarili, in počakajte, da se naložijo.
 4. Odprite mapo in preverite, ali so datoteke naložile, kot ste načrtovali. Če je vse v redu, zaprite povezavo FTP.

Filezilla: Kopiranje datotek v računalnik

Ko bo datoteka končana s prenosom, bo vidna.

Filezilla: datoteka prenesena

Naslednji korak je kopiranje baze podatkov vašega spletnega mesta. Če pa vaše spletno mesto samo sestavljajo statične datoteke HTML, CSS in JavaScript in ni povezano z bazo podatkov, ste pripravljeni naložiti datoteke svojega spletnega mesta na strežnik.

Kopirajte bazo podatkov svojega spletnega mesta

Nato boste želeli zgrabiti bazo podatkov, povezano z vašim spletnim mestom. Če želite to narediti, boste uporabili program, ki ga je ponudil vaš trenutni ponudnik gostovanja. Najpogostejša vrsta baze podatkov je baza podatkov MySQL, najpogostejša aplikacija za delo z bazami podatkov MySQL pa je phpMyAdmin.

Če vaše spletno mesto nima baze podatkov, lahko ta korak v celoti preskočite in nadaljujete in naložite datoteke svojega spletnega mesta.

Če vaše spletno mesto uporablja drugo vrsto baz podatkov, na primer bazo podatkov PostgreSQL, morate za ustrezno bazo podatkov PostgreSQL uporabiti ustrezno aplikacijo za to vrsto baze podatkov, na primer phpPgAdmin.

Če želite kopirati bazo podatkov MySQL, pojdite na svojo trenutno nadzorno ploščo računa računa in poiščite PhpMyAdmin na nadzorni plošči računa. Tu je opisano, kako ikona izgleda v cPanelu.

cPanel Database

Kliknite na phpMyAdmin in prijavljeni boste v aplikacijo, s katero boste našli ustrezno bazo podatkov in prenesli kopijo.

Na levi strani okna boste videli seznam baz podatkov v vašem računu. Izberite bazo podatkov za spletno mesto, ki se ga premikate, in ga kliknite. Nato izberite Izvoz nato kliknite zgornji del okna in nato kliknite Pojdi gumb za prenos vseh baz podatkov v obliki SQL.

Izvoz PhpMyAdam

Poiščite preneseno datoteko SQL in jo premaknite v isto mapo kot datoteke vašega spletnega mesta, da boste lažje našli, ko jo potrebujete.

Nastavite spletno mesto in bazo podatkov na svojem novem računu za gostovanje

Če želite spletno mesto nastaviti na svojem novem računu za gostovanje, morate narediti štiri stvari:

 • Ustvarite novo bazo podatkov na svojem novem računu za gostovanje.
 • Naložite tabele baz podatkov v novo bazo podatkov.
 • Spremenite datoteke spletnega mesta tako, da bodo odražale vaše novo ime baze podatkov in poverilnice.
 • Naložite datoteke svojega spletnega mesta na strežnik.

Nastavite novo bazo podatkov

Glede na to, kako je konfiguriran vaš račun za gostovanje, boste ustvarili novo bazo podatkov s pomočjo phpMyAdmin ali čarovnika za MySQL Database. Uporaba čarovnika je nekoliko bolj prijazna in intuitivna, tako da bomo to pokazali na način, ki ga bomo demonstrirali.

Najprej poiščite čarovnika v svojem novem računu gostovanja cPanel.

Čarovnik MySQL Database Wizard

Na naslednjem zaslonu vnesete ime nove baze podatkov. Uporabite lahko poljubno ime.

Čarovnik MySQL Database Wizard 1

Na naslednjem zaslonu ustvarite uporabnika in geslo za bazo podatkov. Dobro je, čeprav ne obvezno, uporabiti Generator gesel ustvariti močno geslo. Prepričajte se, da ste ga varno shranili nekje, da ga boste našli, ko ga potrebujete.

V tem trenutku je dobro, da si zabeležite ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo. Ko varno shranite tiste, kjer jih lahko preprosto znova najdete, kliknite Ustvari uporabnika.

Čarovnik za bazo podatkov MySQL 2

Na naslednjem zaslonu izberite VSE PRIVILEGE potrditveno polje in kliknite Naslednji korak.

Čarovnik za MySQL Database 3

Na naslednjem zaslonu se prikaže sporočilo o uspehu, ki vam sporoča, da ima uporabnik, ki ste ga ustvarili, v bazi podatkov privilegirane. Vaša podatkovna baza je zdaj pripravljena in pripravljena za uvoz ukaza sql, ki ste ga prenesli s prejšnjega gostitelja.

Čarovnik MySQL Database Wizard 4

Naložite podatke v novo podatkovno bazo

Vrnite se do vmesnika cPanel in izberite phpMyAdmin. Zdaj bi lahko našli novo bazo podatkov, ki ste jo pravkar ustvarili, v stranski vrstici na levi strani okna.

Izberite bazo, ki ste jo pravkar ustvarili, in kliknite Uvoz na vrhu okna. Na strani Uvozi izberite Izberite datoteko in izberite datoteko baze podatkov.

Izberite Database za prenos

Ko najdete in izberete datoteko baze podatkov, se pomaknite na dno strani in kliknite Pojdi. Po nekaj sekundah se prikaže sporočilo, s katerim boste vedeli, da je bil uvoz uspešen.

Spremeni datoteke spletnega mesta

Če vaše spletno mesto sestavljajo datoteke in spletna mesta, boste morali spremeniti datoteke svojega spletnega mesta, da jih povežete z bazo, ki ste jo pravkar ustvarili..

Datoteka, ki jo boste morali spremeniti, da povežete svoje spletno mesto in bazo podatkov, se razlikuje glede na programsko opremo, s katero ste izdelali spletno mesto. Tu so datoteke, ki jih želite iskati, če uporabljate enega od treh najbolj priljubljenih sistemov za upravljanje vsebine:

 • WordPress: wp-config.php;
 • Joomla: config.php;
 • Drupal: nastavitve.php.

Tukaj bodo videti, kakšne bodo spremembe v WordPressu.

WordPress Konfiguriraj posodobitev

Če delate z Joomlo, je konfiguracijska datoteka videti precej drugače.

Joomla! Posodobitev konfiguracije

Drupal izgleda bolj kot WordPress kot Joomla, toda vrstni red in oblika sta nekoliko drugačni, zato bodite pozorni, ko vnesete podatke o svoji bazi, uporabniku in geslu..

Posodobitev nastavitev za Drupal

Zdaj shranite spremembe in zaprite datoteko. Če za napajanje spletnega mesta uporabljate drugo programsko opremo, boste morali poiskati dokumentacijo, ki velja za vašo programsko opremo, da poiščete pravilno datoteko, ki jo želite spremeniti.

Naložite datoteke spletnega mesta

Zdaj ste pripravljeni za nalaganje datotek spletnega mesta. Najlažji način za nalaganje datotek je uporaba odjemalca FTP. Če še nikoli niste uporabljali FTP za povezavo z novim računom gostovanja, boste najprej morali ustvariti novega uporabnika FTP. Vrnite se na novo nadzorno ploščo računa računa gostovanja in poiščite Računi FTP ikono.

Nastavite račun FTP

Sledite navodilom, da ustvarite uporabnika FTP, nato pa uporabite informacije, ki jih je ponudnik ponudnika gostovanja, za povezavo odjemalca FTP z novim računom gostovanja.

Nato poiščite public_html mapo in povlecite datoteke svojega spletnega mesta vanjo.

FTP Naloži datoteke spletnega mesta

Ne pozabite, da morate pri nalaganju datotek spletnega mesta ohraniti isto strukturo imenika. Torej, če so bile datoteke vašega spletnega mesta neposredno v public_html imenika na vašem starem računu za gostovanje, jih vstavite neposredno v isti imenik na vašem novem računu za gostovanje. Prav tako, če so datoteke vašega spletnega mesta vsebovane v podimeniku v public_html, zrcali to postavitev imenika na vašem novem računu za gostovanje.

V primeru našega primera so vse datoteke našega spletnega mesta vsebovane znotraj imenika wordpress ki je bil podimenik public_html. Torej bi pri nalaganju datotek v nov račun naložili celote wordpress imenik v public_html imenik, tako da bo rezultirala pot datoteke takole: / public_html / wordpress.

Vodniki za premikanje določenih vrst spletnih mest

Zgornji postopek je osnovna razlaga, kako premikati datoteke in baze podatkov za najpogostejša spletna mesta v okolju skupnega gostovanja. Vendar pa obstaja veliko priročnikov za uporabo, ki bodo zagotovili podrobnejša navodila, ki so edinstvena za aplikacijo, ki pooblasti vaše spletno mesto.

Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih aplikacij za spletno mesto in dokumentacija, ki jo morate pregledati pred premikanjem spletnega mesta:

 • WordPress Codex: Premik WordPress-a
 • Dokumentacija skupnosti Drupal: Migracija spletnega mesta
 • Joomla! Dokumentacija: Kopiranje spletnega mesta Joomla
 • phpBB Baza znanja: Prenos vaše plošče na novega gostitelja ali domeno
 • Priročnik za MediaWiki: Premik Wiki

Preizkusite svoje spletno mesto, preden greste v živo

V idealnem primeru boste preizkusili povezavo med svojim spletnim mestom in bazo podatkov, preden začnete živeti s svojim spletnim mestom, ki ga gosti vaš novi gostitelj. Vendar je to napredna tehnika, ki jo lahko opišemo le na visoki ravni, ker postopek variira od enega sistema za upravljanje vsebine in ponudnika gostovanja do drugega. Če potrebujete pomoč pri tem koraku, se obrnite na svojega novega ponudnika gostovanja.

Če povezave ne preizkusite, preden domeno usmerite na nove strežnike imen gostiteljev, načrtujte prehod s strežnika imen starega gostitelja na strežnike imen novega gostitelja za čas, ko vaše spletno mesto doživi majhen promet. Za številna spletna mesta je pozno ponoči čez vikend pravi čas za načrtovanje prehoda. Preučite statistiko obiskovalcev svojega spletnega mesta, da določite najprimernejši čas za spremembe s čim manjšimi motnjami, če pride do napake.

Za dostop do svojega spletnega mesta morate v živo storiti dve stvari:

 • Ugotovite, kako gostitelj omogoča začasne URL-je in oblikujte URL za dostop do vašega računa.
 • Prilagodite podrobnosti konfiguracije vašega spletnega mesta, ki se lahko shranijo v konfiguracijsko datoteko ali v tabelo baze podatkov, da odražajo začasni URL.

Gostitelj lahko predloži dokumentacijo, ki vsebuje informacije, ki jih potrebujete za oblikovanje začasnega URL-ja. Če ne najdete potrebne dokumentacije, se za pomoč obrnite na oddelek za podporo vašega gostitelja.

V večini primerov bo vaš začasni URL izgledal nekako takole:

http://hostserver123.com/~account/

Prvi del naslova je sestavljen iz neposrednega naslova vašega strežnika, drugi del pa je uporabniško ime vaše nadzorne plošče, pred katerim se nahaja nagib. Neposredni naslov strežnika najdete v Podatki o računu del vmesnika cPanel ali se obrnite na oddelek za podporo vašega gostitelja.

Ko oblikujete začasni URL in spremenite svoje spletno mesto tako, da deluje na začasnem URL-ju, obiščite spletno mesto. Vaš cilj je potrditi, da je bila povezava med datotekami vašega spletnega mesta in zbirko podatkov uspešno izvedena.

Ko ugotovite, da povezava med vašim spletnim mestom in bazo podatkov deluje pravilno, pojdite naprej in spremenite podatke o konfiguraciji spletnega mesta, tako da odražajo stalno domeno, na kateri bo spletno mesto najdeno.

Ustvari novo domeno

Preden lahko ime domene usmerite na svoje spletno mesto, ki ga gostite na svojem novem računu za gostovanje, boste morali ustvariti zapis domene na svojem novem računu za gostovanje. Na nadzorni plošči računa računa gostovanja poiščite Addon Domene ikono.

Domene z dodatki

Ko ustvarite addon domeno, uporabite URL, na katerem želite najti spletno mesto. Za koren dokumenta ne pozabite uporabiti mape, v katero ste naložili datoteke svojega spletnega mesta.

Ustvari domeno za dodatek

Ustvarite e-poštne naslove

Pred menjavo strežnikov domenskih imen boste želeli znova ustvariti vse e-poštne naslove, ki trenutno prejemajo pošto na vašem starem računu za gostovanje. Če e-poštnih naslovov ne nastavite, preden domeno usmerite na nov račun gostovanja, bi lahko izgubil nekaj dohodnih e-poštnih sporočil.

Na nadzorni plošči gostovanja poiščite E-poštni računi ikono.

E-poštni računi

Na naslednjem zaslonu pojdite naprej in znova ustvarite vse e-poštne naslove, ki prejemajo pošto na starem računu za gostovanje.

Ustvarite e-poštne naslove

Posodobite svoje varnostno potrdilo

Če do vašega spletnega mesta dostopate prek https, boste morali še naprej uporabljati SSL potrdilo na svojem novem računu za gostovanje. V večini primerov boste morali pri namestitvi certifikata pomagati vaš novi ponudnik gostovanja. Pri svojem novem gostitelju se pozanimajte o logistiki namestitve vašega obstoječega SSL certifikata in bodite pozorni, da boste morda morali viliti nekaj dodatnih dolarjev, da bo vaš gostitelj dokončal namestitev za vas.

Posodobite svoje strežnike domen

Zdaj, ko ste nastavili spletno mesto in ga preizkusili ter nastavili e-poštna sporočila, je čas, da svoje ime domene usmerite na nove strežnike imen gostiteljev. Pojdite na nadzorno ploščo računa vašega gostovanja in poiščite svoje gostitelje Strežniki imen. Izgledali naj bi nekako takole:

ns1.host_server123.com
ns2.host_server123.com

Zdaj se odpravite na spletno mesto registrarja domen, prijavite se v svoj račun in dodajte strežnike domenskih imen gostiteljev v svojo domeno.

Nato se bo vaš registrator domene začel pošiljati posodobljene informacije vsem strežnikom, ki sestavljajo sistem domenskih imen (DNS). Ta postopek se imenuje širjenje in lahko traja do 24 ur, da se informacije razširijo na vse strežnike v sistemu. Dokler razmnoževanje ni končano, mora biti vaše spletno mesto dostopno na obeh računih gostovanja.

Prenos imen domen

Vaše domensko ime je registrirano in obnovljeno z registratorjem domenskih imen. Vaše spletno mesto gosti ponudnik gostovanja. V mnogih primerih sta lahko ponudnik gostovanja in registrator domene isto podjetje. Vendar to zagotovo ne bi smelo biti tako.

Če se postopek prehajanja od enega ponudnika gostovanja k drugemu premakne, imate zdaj možnost, da registrirate ime svojega domena na novega ponudnika gostovanja ali ga pustite pri trenutnem registratorju domen..

Če menite, da bi bilo preprosteje, da vaše ime domene in gostovanje upravlja isti prodajalec, lahko registracijo domenskega imena enostavno prenesete na svojega novega gostitelja. Če želite to narediti, morate najprej obiskati spletno mesto trenutnega registrarja, se prijaviti v račun in za prenos izpustiti ime domene.

Ko sprostite svoje ime domene za prenos na novega gostitelja, pojdite na novo funkcijo prenosa domenskega imena gostiteljev.

Prenos domene

Od tega trenutka se postopek razlikuje glede na to, s kom gostujete. Za obdelavo prenosa bo plačana pristojbina, toda v večini primerov se bo vaš novi registrar lotil še dodatnega leta registracije domenskega imena..

Za dokončanje prenosa sledite navodilom vašega gostitelja in preverite, ali ime domene kaže na pravilno mapo na vašem računu za gostovanje.

Prekličite svoj stari račun za gostovanje

Ko končate s postopkom prenosa spletnega mesta na novega ponudnika gostovanja, je dobro počakati vsaj en ali dva polna dneva, preden prekličete svoj stari račun za gostovanje. Zaženite svoje ime domene z orodjem in preverite, ali so se spremembe domenskega imena razširile po sistemu DNS, preden zaprete svoj stari račun.

Eno najlažjih orodij, ki jih lahko uporabimo v ta namen, je naše lastno orodje za odkrivanje gostovanja. Preprosto pojdite na našo domačo stran, v iskalni poziv vnesite svoje ime domene in kliknite Iskanje. V rezultatih si oglejte strežnike imen. Videti bi morali strežnike imen vašega gostitelja. Če tega še nimate, potem vaša domena še ne kaže na vaš novi račun gostovanja.

Če je minilo manj kot 24 ur od nastavitve domene na nove strežnike imen gostiteljev, boste morda morali počakati še nekaj časa. Če traja dlje kot 24 ur, pojdite na spletno mesto registratorjev svojih domen in preverite, ali ste pravilno dodelili nove strežnike imen gostiteljev.

Če se zdi, da je vse v redu, ste čakali več kot 24 ur in vaša domena še vedno ne kaže na strežnike imen vašega gostitelja, morate stopiti v stik z registratorjem domenskega imena za nadaljnje odpravljanje težave.

Ko vaša domena kaže na vaš novi spletni račun, bo obiskovalce obiskal in sodeloval z vašim spletnim mestom na njegovem novem strežniku. Na tem mestu se morate obrniti na službo za pomoč strankam vašega starega računa za gostovanje in jih uradno obvestiti, da želite zapreti račun za gostovanje.

Upoštevajte, da je večina računov gostovanja nastavljena tako, da se ob koncu trenutnega mandata samodejno obnovi. Zato se prepričajte, da dobite potrdilo vašega starega ponudnika gostovanja, da je bil račun zaprt in da ne bo obnovljen.

Navodila za določene ponudnike gostovanja

Številni ponudniki gostovanja ponujajo obsežno zbirko znanja z informacijami o številnih teh temah. S spodnjimi povezavami poiščite iskane podatke, ki so značilni za vašega ponudnika gostovanja.

 • 1&1: Prenos domen
 • Majhna pomaranča: Zapustite svoj stari gostitelj in se premaknite na majhno pomarančo
 • Majhna pomaranča: Preverite, ali so bili vaši strežniki imen pravilno nastavljeni
 • Bluehost: Prehod stran od Bluehosta
 • Bluehost: Kako prenesti domeno
 • Bluehost: Prenos registra domene v Bluehost
 • Bluehost: Kako spremeniti strežnike imen
 • DreamHost: Prenos vašega spletnega mesta
 • DreamHost: Strežniki imen
 • DreamHost: Premaknite WordPress v DreamHost
 • eHost: Kako usmerim svojo obstoječo domeno na svoj račun?
 • GoDaddy: Premaknite svoje spletno mesto na GoDaddy
 • GoDaddy: Predogled svojega spletnega mesta z uporabo datotek gostitelja
 • GreenGeeks: Navodila za migracijo spletnega mesta za skupno gostovanje
 • GreenGeeks: Kako lahko preizkusim svojo spletno stran, preden preklopim DNS?
 • HostGator: Članki o prenosu spletnega mesta
 • HostGator: Kako se premaknem brez izpadov?
 • HostGator: Začasni URL
 • HostGator: Ali lahko prenesem svoj trenutni SSL na svoje novo gostovanje?
 • HostPapa: Kako prenesti svojo domeno na HostPapa
 • HostPapa: Namestitev strežnika domene & Prenos
 • V gibanju: Kako preseliti spletno mesto z drugega gostitelja na gostovanje InMotion
 • V gibanju: Kako preseliti spletno mesto z drugega gostitelja, ki uporablja cPanel na gostovanje InMotion
 • V gibanju: Kako prenesem SSL potrdilo iz prejšnjega gostovalnega podjetja?
 • JustHost: Prehod stran od JustHosta
 • JustHost: Potiskanje spletnega mesta s starega gostitelja na JustHost
 • JustHost: FTP, nalaganje spletnega mesta
 • JustHost: Premik gostovanja in skrajšanje časa zastoja
 • JustHost: Strežniki imen
 • MyHosting: Prenesite svoje ime domene in spletno mesto
 • Spletna stran 5: Še en gostitelj spletnega mesta5
 • SiteGround: Kako prenesti svojo vsebino na spletno mesto
 • SiteGround: Kako prenesti svoje obstoječe ime domene v SiteGround
 • SiteGround: Kako uporabljati svojo obstoječo domeno s SiteGround
 • SiteGround: Kako prenesti SSL s prejšnjega gostitelja

Zaključek

Prehod z enega ponudnika gostovanja na drugega je lahko nekoliko zastrašujoč. Toda zdaj, ko poznate korake, ki so potrebni za uspešno krmarjenje po tem prehodu, ste pripravljeni na odločitev, kako nadaljevati.

Če ste obtičali gostitelja, katerega storitve ste prerasli, ali pa ste pripravljeni preizkusiti bolj trden nabor funkcij, ne pustite, da vam postopek premikanja spletnega mesta stoji na poti. Ključno je pogledati, preden naredite preskok, razumeti postopek, poiskati pomoč, ko jo potrebujete, in prehod narediti počasi in namerno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map