Vas otroci zanimajo za grafično oblikovanje? Oboževali bodo ta orodja

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.

Prosite grafičnega oblikovalca, da opiše, kaj počnejo, in najverjetneje boste dobili odziv; “Oblikujem logotipe, voščilnice in plakate.” Prosite jih, da se podrobneje seznanijo in tema lahko hitro postane precej suha. Ko torej otrok želi vedeti o grafičnem oblikovanju, je lahko zapleten predmet za krmarjenje, ne da bi izgubil zanimanje.

Grafično oblikovanje je povsod, od prometnih znakov do logotipa za olimpijske igre; Uporabniški vmesniki programske opreme za oblikovanje spletnih strani; logotip najljubših superge vašega otroka; ali naslovnico v njihovem najljubšem stripu.

Ker se grafično oblikovanje prežema v vseh delih sodobnega življenja, ga je mogoče preprosto sprejeti za samoumevno. Prav tako je lahko zelo težko natančno razložiti, kaj je to.

Ta članek vam bo ponudil različna sredstva, ki vam bodo pomagala pri uvajanju grafičnega oblikovanja za otroke. Prav tako bo obravnaval nekaj programske opreme za grafično oblikovanje, ki jo lahko poskusite, in nekaterih drugih dodatnih spletnih virov, do katerih lahko dostopate, vključno s spletnimi tečaji, če se želi vaš otrok naučiti več.

Uvajanje otrok v grafično oblikovanje

David Vipond je svetovalec za oblikovanje blagovnih znamk in interakcij. V svojem blogu na medium.com govori o tem, kako je v lokalno osnovno šolo predstavil grafično oblikovanje v razredu za sprejem in ponuja nekaj odličnih nasvetov, kako lahko to temo opišete svojim otrokom.

Minecraft je eden najpreprostejših načinov, kako lahko svoje otroke seznanite s programsko opremo za grafično oblikovanje.

Čeprav ni posebej za grafično oblikovanje, vendar uvaja nekaj preprostih oblikovalskih konceptov, kot sta prostorska ozaveščenost ali gradnja v treh dimenzijah, in otroci dobijo priložnost zgraditi ogromne strukture z uporabo ustreznih orodij in materialov.

Če želite izvedeti več o uporabi Minecraft v izobraževanju, preverite, kako je mogoče Minecraft uporabiti v izobraževanju.

Vključevanje otroka v dejavnosti, povezane z grafičnim oblikovanjem, je dober način za ohranitev zanimanja. Learningliftoff.com je za vaše otroke predlagal pet aktivnosti, od preprostega barvnega testa do oblikovanja embalaže po meri.

Programska oprema za grafično oblikovanje

Adobe Photoshop in Illustrator sta najboljši dve aplikaciji za urejanje slik za grafične oblikovalce in ambiciozni grafični oblikovalci bi se dobro naučili, kako delujejo te aplikacije.

Kljub temu, da je podprta z veliko vadnicami in video blogi, jih je težko obvladati in skoki naravnost lahko odvrnejo vaše otroke.

Če vaš otrok še nikoli ni uporabljal nobene programske opreme za grafično oblikovanje, bi bilo dobro začeti naslednje aplikacije:

 • Tux paint je brezplačna aplikacija za barvanje, ki vsebuje maskoto iz risanke, s katero svoje otroke vodi skozi aplikacijo in jih uči, kako jo uporabljati. Ima otrokom prijazen uporabniški vmesnik in uporablja zvočne učinke, da bi izkušnjo naredili zabavno.
 • Po Tux barvi lahko razmislite o nakupu KidPix-a. Začelo se je kot preprosta aplikacija za risanje za otroke in izgledalo je kot poenostavljena različica photoshopa. Od takrat se je razvil in zdaj ima uporabniški vmesnik, ki je zelo otrokom prijazen, kar otrokom omogoča ustvarjanje kratkih video animacij.
 • Canva je sodobna spletna programska aplikacija za grafične oblikovalce. Uporablja najrazličnejše predloge za ustvarjanje želene grafike in čeprav nima naprednih oblikovnih funkcij programske opreme, kot sta Photoshop ali Illustrator, je preprosta za uporabo in otrokom olajša oblikovanje nečesa, kar jim je všeč. Na voljo je na prenosnih, namiznih in mobilnih napravah. Prav tako je dobro podprt s številnimi vajami in tečaji in bi naredil odličen vmesni korak, preden poskusite Photoshop ali Illustrator.

Alternativa Adobe Photoshop in Illustrator:

 • Pixlr je spletna aplikacija za urejanje slik, ki omogoča nalaganje in urejanje slik v spletni brskalnik. Je zelo podoben Photoshopu in vredno je preizkusiti, ali je vaš otrok pripravljen na to vrsto programske opreme, preden se zaveže k nakupu.
 • GIMP je odprtokodna aplikacija za urejanje grafike, ki je brezplačna za uporabo in vključuje nekaj elementov grafičnega oblikovanja. To je mogoče prenesti in namestiti v večino operacijskih sistemov.
 • Inkscape je še eno brezplačno orodje za oblikovanje za ustvarjanje vektorske grafike. Na spletnem mestu je tudi spletno mesto z galerijo oblikovalcev, kjer lahko ljudje razkažejo svoje delo.

Dodatni viri

Dodatna grafična podoba za otroške vire vključuje:

 • Spletno mesto KidsThinkDesign je koristen vir, ki vključuje razdelek, namenjen grafičnemu oblikovanju, kjer govori o grafičnem oblikovanju in grafičnih oblikovalcih. Prav tako spodbuja vašega otroka k ustvarjanju in oddaji lastnih projektov. Poleg tega se spletno mesto povezuje na Wordle.net, ki ima zabavno orodje, ki vam omogoča, da vnesete seznam besed in ustvarite svoj oblačni besedi.
 • Blog Design4LittleOnes: Čeprav to spletno mesto ni več aktivno, ima različne dejavnosti, povezane z grafičnim oblikovanjem, ki so namenjene spodbujanju otrok, da se vključijo. To vključuje številne dejavnosti na osnovi Photoshopa, kot je uporaba Photoshopa za ustvarjanje maske za noč čarovnic.
 • Spletno mesto BBC Bitesize ima vir za starejše otroke, ki se šolajo za izpite. To vključuje razdelek za grafično oblikovanje z nizom definicij za revizijo, dejavnosti in teste, s pomočjo katerih se bodo otroci lahko pripravili na šolske izpite.

Tečaji

Na voljo je veliko število spletnih tečajev, ki se jih lahko udeleži vsakdo. Če je vaš otrok pripravljen še naprej razvijati svoje veščine grafičnega oblikovanja, je vredno te tečaje preučiti:

 • TechRocket ima majhno število brezplačnih spletnih tečajev, namenjenih otrokom, ki jih zanima grafično oblikovanje. To vključuje nekaj osnovnih tečajev 3D tiskanja in Photoshop.
 • Alison.com ima še nekaj naprednih tečajev grafičnega oblikovanja.
 • Lynda ponuja tudi tečaj grafičnega oblikovanja, če je vaš otrok pripravljen poskusiti nekaj bolj poglobljenega.

Zaključek

Ljudje se grafično oblikovanje pogosto uvedejo pozneje v življenju, na primer, ko se šolajo na fakulteti ali potrebujejo logotip.

Vendar pa je s številnimi spletnimi viri, grafičnim oblikovanjem in idejami, na katerih temelji, mogoče otroku uspešno predstaviti, še posebej, če radi rišejo.

Sredstva v tem članku bodo pripomogla k temu, da otroka na zabaven in zabaven način izobrazite v grafičnem oblikovanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me