Spletni inšpektor WebKit: Kako odpraviti težave s spletno stranjo Safari

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


WebKit Web Inspector je odprtokodni sledilnik napak, ki ga je Apple izdelal leta 2005 in ga od takrat ljubijo razvijalci. Z njim lahko najdete in odpravljate napake na spletnih straneh, ki temeljijo na platformi WebKit (Safari, iOS in MacOS). Tukaj je opisano in kje se lahko naučite, kako ga uporabljati.

Kaj je spletni inšpektor WebKit?

WebKit Web Inspector je odprtokodno orodje, ki se uporablja za odpravljanje napak pri spletnih straneh. Zasnovan je tako, da pomaga razvijalcem, ki delujejo v brskalnikih na podlagi sistema WebKit, najti in odpraviti napake. Najbolj priljubljeni brskalniki sistema WebKit so Safari in Firefox za iOS, vendar vključujejo tudi eksperimentalne brskalnike, kot so tisti v Amazon Kindles. Drugi večji brskalniki, kot je Chrome, uporabljajo veliko iste kode in strukture ter imajo svoje (zelo podobne) različice WebKit Web Inspector.

Zgodovina spletnega inšpektorja WebKit

Da bi vedeli, kako smo prišli do spletnega inšpektorja, moramo začeti s samim WebKitom.

WebKit se je začel leta 2005, ko je Apple napovedal, da bo svoj novi spletni brskalnik Safari predstavil kot projekt z odprto kodo.

Apple je od začetka 2000-ih poskušal sodelovati z odprtokodno skupnostjo KDE, ki je zgradila prvotno kodo, ki jo je WebKit končal na podlagi.

Ampak ni šlo dobro.

Toda potem, leta 2005, je Apple sporočil, da Safari deluje popolnoma odprtokodno – nič več polovičnih ukrepov. Poleg tega, da je malce zrahljal vajeti, je Apple izdal vse zbirke kod, ki so jih delali, odprl svoje kontrolne drevese in (kar je za nas najpomembnejše) izdal svoja orodja za sledenje hroščev.

To je bil zadetek, ki ga je Safari potreboval, da se je resnično začel razvijati v sistemu, imenovanem WebKit, kar je seveda ustvarilo prostor, da bo spletni inšpektor WebKit leta 2006 prišel skupaj z napravo za odpravljanje kod HTML, Java in C ++ ter za pregled svojega spleta. strani. Od takrat je bil večkrat prenovljen in preoblikovan v trenutno stanje.

Kaj lahko storite s spletnim inšpektorjem

Glede na uradno spletno mesto Apple je spletnega inšpektorja mogoče uporabiti za “prototipiranje, optimizacijo in odpravljanje napak s spletno vsebino v sistemih iOS in OS X.” Povedano drugače, pomaga vam razumeti, kaj se dogaja na vaših spletnih straneh.

Osnovna funkcionalnost spletnega inšpektorja je vključena v:

 • Preglejte zunanje vire in lokalne podatke
 • Izmerite hitrost spletnih strani, vključno z učinkovitostjo vašega:
  • JavaScript
  • CSS
 • Do konzole dostopite do spletne strani in si oglejte spletno stran
 • Odpravljanje napak na spletnih straneh.

To je zadnja, na katero se danes osredotočamo.

Odpravljanje napak s spletnim inšpektorjem

Obstajate dva načina, s pomočjo katerega lahko uporabljate WebKit za odpravljanje napak na spletnem mestu. Prvič, lahko to storite s posebnim orodjem za odpravljanje napak WebKit.

To orodje vam bo pomagalo razhroščevati JavaScript, tudi če je vse zmešano (skrajšano) tako, da razširite vsako posamezno vrstico in jo preizkusite. Omogoča vam, da greste po vrstici in nastavite točke preloma, testirate črto ali odsek JavaScript za napake. To orodje lahko uporabite tudi za nastavitev določenih pogojnih prelomnih točk in vam pomaga preizkusiti posebne situacije, ko se napake pojavljajo. Poleg tega lahko v vsakem trenutku vidite vse različne spremenljivke, tako da je lažje natančno določiti in odpraviti napake.

Drugi način, s katerim lahko spletnega inšpektorja uporabite za razhroščevanje spletnega mesta, je s konzolo. Spletni inšpektor deluje kot vmesnik med vami in vašo spletno stranjo, podobno kot ukazni terminal deluje kot vmesnik med vami in operacijskim sistemom vašega računalnika.

Oddaljeno odpravljanje napak

Spletni inšpektor se lahko uporabi tudi za odpravljanje napak v spletnem brskalniku, ki je odprt v napravi, ki ni drugačna od vašega prenosnika. To pomeni, da lahko priključite iPhone in ga nato odpravite s pomočjo prenosnika. To lahko stori zaradi načina, na katerega je strukturiran v odjemalca, agente in cilje HTML. Toda to za vas pomeni, da je iz prenosnika izjemno enostavno najti in odpraviti napake na svojih mobilnih straneh. Vse, kar potrebujete, je kabel USB.

Viri za odpravljanje napak za WebKit

Spodaj je nekaj ključnih virov, ki vam bodo pomagali začeti uporabljati WebKit za odpravljanje napak pri spletnih straneh.

Kako in navodila

 • Envato Vodnik za odpravljanje napak pri spletnem inšpektorju: hiter in preprost vodnik za uporabo spletnega inšpektorja za odpravljanje napak na mobilnih spletnih mestih Safari z računalnikom Apple
 • Apple-ov vodnik za orodja za razvijalce Safari: Na splošno Apple-ov vodnik za orodje Web Inspector. To je fantastično orodje, s katerim se boste udobno povezali z vmesnikom spletnega inšpektorja in dobili veliko sliko o funkcionalnosti. Oglejte si njihov razdelek za odpravljanje napak za dodatne informacije o razhroščevalnih spletnih straneh.
 • Arhitektura spletnega inšpektorja: objava bloga Diega Pinoja. Precej natančnejši je, kako uporabiti spletnega inšpektorja za odpravljanje napak na daljavo, pa tudi veliko jasnosti na tkanini spletnega inšpektorja.
 • Odpravljanje napak z uporabo spletnega inšpektorja: za tiste ljubitelje Blackberry-ja je to preprost vodnik za uporabo spletnega inšpektorja za odpravljanje napak pri spletnem mestu.
 • Odpravljanje napak v iOS-u: Vodnik za AppGyver za uporabo spletnega inšpektorja WebKit za pregled aplikacij iz App Store

Skupnosti

 • Preplavitev skladbe vedno dobiva vprašanja o spletnem inšpektorju. Dobro je preveriti, ali ste obtičali.
 • WebKit Bugzilla navaja vse zahteve funkcij in napake, povezane s spletnim inšpektorjem. Če se zataknete, lahko vidite, ali so se drugi ljudje srečali z isto težavo.
 • Stack Exchange vodi bazo znanja z imenom Askdifferent, polno vprašanj, specifičnih za Apple. Še en dober vir, če se zataknete pri spletnem inšpektorju.

Povzetek

Spletni inšpektor WebKit je močno orodje, s pomočjo katerega lahko izveste, kaj se dogaja pod pokrovom spletnih strani. Omogoča vam hitro in enostavno iskanje in odpravljanje napak, ne glede na to, s katero napravo delate. Poleg tega se bo vsako znanje spletnega inšpektorja preneslo v druge večje brskalnike, ki temeljijo na WebKitu, vključno s Chromeom in Firefoxom. Nauči se enega in vse se jih naučiš. Ta vodnik vam bo pomagal, da začnete na pravi poti.

Nadaljnje branje in viri

Na voljo imamo več vodnikov, vadnic in infografik, povezanih s kodiranjem in razvojem:

 • MantisBT Uvod in viri: izvedejte vse o tem priljubljenem programiranju za sledenje napak.
 • Ubuntu Primer: izvedeti vse o eni najbolj priljubljenih distribucij Linuxa – odlična podlaga za gostovanje MantisBT.
 • Objektno programiranje: spoznajte široko paleto objektno usmerjenih programskih jezikov – nekateri vas lahko presenetijo.

Ali bi internet preživel konec sveta?

Ste se že kdaj vprašali, kakšna velika katastrofa bi naredila internet? Oglejte si našo infografiko. Ali bi internet preživel konec sveta? Možno je, da bi nas lahko vsi uničili, vendar bi internet živel naprej.

Bi internet preživel konec sveta?
Ali bi internet preživel konec sveta?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map