Preberite več o Lorem Ipsum: Kaj je to skrivnostno vzorčno besedilo?

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Lorem Ipsum je nadomestno besedilo, ki je bilo namesto dejanskega besedila uporabljeno v industriji tiskanja in tipkanja. Ideja za to je bila odpraviti moteče med delom na postavitvah strani in imeti še vedno na voljo neko obliko besedila za pravilno postavitev strani.

Čeprav se je v glavnem uporabljal v grafičnem oblikovanju, je Lorem Ipsum od nastanka spleta našel dom tudi v spletnem oblikovanju, kjer ga oblikovalci pogosto uporabljajo med posnemanjem spletnih strani strank namesto dejanske vsebine.

Kratka zgodovina

Številni tiskalniki so dolga leta trdili, da je Lorem Ipsum le naključno besedilo. Vendar pa raziskave pripovedujejo drugačno zgodbo. Lorem Ipsum izvira iz zelo starega dela klasične latinske literature, ki ga je napisal Cicero. Zadevno delo ima naslov Finibus Bonorum et Malorum (Skraji dobrega in zla). Nekaj ​​odstavkov iz njega je nekje v 1500-ih odnesel neznani tiskar, ki jih je zbrisal z dodajanjem in odstranjevanjem besed, da bi naredil knjigo vzorcev.

Ta skodran tekst je preživel več kot 500 let in postal priljubljen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja z izdajo listov Letraset, ki vsebujejo odlomke Lorem Ipsum. Dandanes se uporablja tudi v priljubljeni programski opremi, kot so Apple Pages, Microsoft Word in različni namizni program za objavljanje in oblikovanje, kot sta Scribus in Photoshop.

Lorem Ipsum generatorji

Na voljo je velika izbira Lorem Ipsum generatorjev. Te segajo od zelo osnovnih, ki nimajo možnosti natančne nastavitve podrobnosti o ustvarjenem besedilu, do tistih, ki vam omogočajo, da določite število odstavkov ali besed in se celo odločite, ali želite vključiti sezname, krepke besede in drugo. Obstajajo tudi zabavni generatorji, ki kombinirajo standardni tekst Lorem Ipsum z besedami iz angleščine, kot so piškoti in slanina.

 • DummyText: to je brezplačni program JavaScript, s katerim se povežete v svojem dokumentu. Nato imate popoln nadzor nad zagotavljanjem besedila v obliki lutke za vse vidike vaše spletne strani: glave, odstavke, seznam itd. To vam celo omogoča, da naključno razvrstite vsebino, tako da se na primer odstavki in stavki razlikujejo po dolžini.
 • Lorem Ipsum: standardni in prvi pravi generator. Izberete lahko število odstavkov, besed, seznamov in celo velikost bajtov besedila generatorja. Izbirno lahko ustvarite kopijo, začenši z “Lorem Ipsum dolor sit amet …”
 • Profesionalni Lorem Ipsum generator za tipografe: ta generator ima več možnosti, ki vam omogoča, da besedilo polnila ustvarite v različnih jezikih in ga naložite v HTML ali navadnem besedilu.
 • Generator slepih besedil: s pomočjo tega generatorja lahko izbirate med različnimi različicami besedila polnila, napredne možnosti pa omogočajo, da določite sloge, ki se uporabljajo pri kopiji, kot so družina pisav, velikost pisave, razmik črk, višina črte in več.
 • Loripsum.net: opisuje se kot “lorem ipsum” generator, ki ne sesa “, ta vam omogoča, da vključite sezname, blokade, številke, vzorce kode in še več, da popestrite kopiranje.
 • Cupcake Ipsum: zelo priljubljen generator, ki ustvarja polnilno kopijo, sestavljeno iz ničesar, razen besed sladkih dobrot.
 • Bacon Ipsum: Ljubitelji slanine bodo zagotovo cenili to meatierno različico lutkarskega besedila.
 • Picksum Ipsum: vsebuje nekaj najboljših vrstic iz hollywoodskih legend, kot so Clint Eastwood, Michael Caine, Jim Carrey in Morgan Freeman.
 • Fillerati: vsak, ki ceni klasično literaturo, bo vesel tega generatorja, ki ustvari besedilo o nadomestnem listu, ki vsebuje odstavke avtorjev, kot so Herman Melville, Lewis Carroll, Jack London, HG Wells in drugi.
 • Filerama: navidezno besedilo, ki temelji na priljubljenih televizijskih oddajah, kot so Futurama, Doctor Who in Arrested Development. Ima možnosti za ustvarjanje seznamov, naslovov in vmesnih slogov brez formatiranja ali oblikovanih kot markdown ali HTML.
 • Dlakavi ipsum: osnovni, brez napak generator, ki bo zagotovo naredil vaše navidezno besedilo bolj moško in robustno.
 • Pirat Ipsum: s tem generatorjem vam ni treba čakati na Talk Like Pirate Day.
 • Riker Ipsum: Ljubitelji Star Trek bodo uživali v tem posebnem generatorju, ki uporablja citate iz Naslova naslednje generacije za ustvarjanje navideznega besedila za vaš projekt.
 • Samuel L Ipsum: če se počutite posebej drzno, si oglejte to spletno mesto, ki vsebuje citate Samuela L Jacksona iz knjige Pulp Fiction. Dodate lahko tudi oznake in naslove odstavkov.
 • Cat Ipsum: izbirate lahko med različico Lorem Ipsum, samo pasme ali standardnimi zajemalci, pa tudi ustvarjanje naslova in podkopija. Predložite lahko tudi svojo različico Cat Ipsum.
 • Kavni kapsul: običajno mnogi oblikovalci in programerji veljajo za gorivo, ta lutkovni generator pa vas bo zagotovo nadaljeval. Izberete lahko število in velikost odstavkov.
 • Office Ipsum: omogoča izbiro med navideznim besedilom, ki vsebuje standardni Lorem Ipsum, običajnimi stavki, slišanimi pri vsakem pisarniškem sestanku, ali povratnimi informacijami strank. Kljub temu se boste morda želeli izogniti odzivu odjemalcev pri delu s strankami.
 • Korporativni Ipsum: izberite število odstavkov in ta generator ustvari želeno kopijo z besedami, ki se uporabljajo v podjetniškem okolju.
 • Spoznajte Ipsums: precej veliko zbirko različnih Lorem Ipsum generatorjev z vzorčnim besedilom za vsakega od njih.

Viri

Naslednji viri vključujejo zgodovino in izvor Lorem Ipsuma ter majhno zbirko vtičnikov in razširitev:

 • Zgodovina Lorem Ipsum: članek, ki podrobno opisuje zgodovino in izvor Lorem Ipsum.
 • Lorem Ipsum za Google Chrome: ustvarite določeno število odstavkov. Preprosto ga kopirajte v besedilno polje.
 • Dummy Lipsum: razširitev za Firefox.
 • Node Lipsum: omogoča ustvarjanje Lorem Ipsuma za uporabo z Node.js.
 • Pypsum: program, napisan v programskem jeziku Python, ki se poveže z Lipum.com za ustvarjanje besedila Lorem Ipsum.
 • Rails Lipsum: Pomočnik tirnic, ki ustvari Lorem Ipsum za uporabo s programskim jezikom Ruby.

Besedilo polnila postane zabavno od Cicerona

Lorem Ipsum je že dolgo standard oblikovalske industrije, vendar to še ne pomeni, da mora biti dolgočasno. Zgoraj navedeni generatorji in orodja vam bodo pomagali ustvariti kakršno koli kopijo rezerviranega mesta, ki je primerna za vaše oblikovalske projekte.

Nadaljnje branje in viri

Na voljo imamo več vodnikov, vadnic in infografik, povezanih z ustvarjanjem in vzdrževanjem spletnega mesta:

 • Googlove uvrstitve: Razumevanje, diagnosticiranje in popravljanje: kaj je dobro s spletnim mestom, če zanj nihče ne ve? Preberite več o pridobitvi Googlove uvrstitve, ki si jo zaslužite.
 • Kako izbrati pravi CMS: sistem za upravljanje vsebin (CMS) je običajno najboljše orodje za izdelavo spletnega mesta. Ugotovite, zakaj in kateri CMS bi bil najboljši za vas.

Skrivnosti morilske objave

Želite vedeti, kako ustvariti odlično objavo na spletnem dnevniku? Oglejte si naš video Skrivnosti morilske objave.

Skrivnosti morilske objave
Skrivnosti morilske objave

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map