Kaj Google ve o vas? Google Analytics in vaša zasebnost

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Najboljši način za izboljšanje vaše spletne prodaje in povečanje deleža na spletnem trgu je, da natančno veste, kaj deluje za vaše stranke in eden ne.

Brez ustreznih podatkov ne boste mogli izvesti sprememb, zaradi katerih bo vaše spletno mesto izstopalo iz množice (čeprav bi lahko uvedli sistem ugibanja in preverjanja, to verjetno ni najboljša uporaba vašega časa in virov ).

Eden od načinov pridobivanja potrebnih podatkov je uporaba storitve Google Analytics.

Google Analytics kot ena najbolj razširjenih storitev analitike spletnih strani na internetu ima veliko podatkov. Z dostopom do metrične tone podatkov (in več) pride do velike moči.

V tem priročniku bomo opisali, kako Google dobiva svoje podatke, kaj počne po zbiranju podatkov in kako načrtujejo odgovorno uporabo vaših podatkov..

Kako Google pridobi podatke

Če ste za svoje spletno mesto omogočili Google Analytics, Google pošlje piškotke brskalnikom vaših strank vsakič, ko se pomikajo do vašega spletnega mesta.

Piškotki so drobne besedilne datoteke, shranjene v brskalnikih vaših strank; vsak vsebuje edinstven identifikator, imenovan ID piškotka, ki Googlu pomaga razlikovati brskalnik ene osebe od brskalnika druge osebe.

Do česa Google nima dostopa

Google s temi piškotki zbira veliko različnih podatkov o dejavnosti, ki se pojavlja na vašem spletnem mestu. Nobenega podatka ni mogoče uporabiti za natančno identifikacijo vaših uporabnikov.

Pogoji storitve izrecno prepovedujejo pošiljanje Googlu osebnih podatkov (PII), ki vključujejo (vendar niso omejeni na) ime, e-poštni naslov in podatke za obračun.

Vrste informacij, ki jih lahko pridobite z uporabo storitve Google Analytics

Google lahko zbere veliko različnih vrst informacij o vaših uporabnikih. Poleg ukrepov dejavnosti (kot so število obiskov, število ločenih uporabnikov in povprečna količina časa, preživetega na vašem spletnem mestu), lahko sledite informacijam, kot so:

  • Demografija obiskovalcev
  • Uporabljena programska oprema in orodja
  • Prihodki zasluženi.

Če Google še nima načina zbiranja podatkovne točke, ki vas zanima, lahko nastavite parametre sledenja po meri.

Kar zadeva Google Analytics, je meja neba.

Kako lahko dostopate do podatkov Google Analytics za svoje spletno mesto

Če ste skrbnik računa za račun Google Analytics, imate vse podatke, ki jih je zbral Google. Te podatke si lahko ogledate s katero koli od naslednjih metod:

  1. Če si ga ogledate, so prikazane Googlove nadzorne plošče
  2. Izvoz podatkov v formate XML, PDF ali CSV
  3. Vključitev aplikacije za beleženje / analitiko po vaši izbiri z osnovnim API-jem za poročanje Google Analytics.

Kaj Google počne s podatki, ki jih zbira prek storitve Analytics

Google kodira vse podatke, ki jih zbira prek storitve Analytics, preden jih shrani v skupno infrastrukturo.

To ne samo da varuje vaše podatke pred kršitvami varnosti, ampak vas ščiti pred in zmanjšuje škodo, ki bi jo lahko povzročila Googlova težava s strojno opremo, če se pojavijo morebitne neželene težave.

Podatki, ki ste jih zbrali, obdelali in shranili v storitvi Google Analytics, se uporabljajo samo za:

  • Zagotavljanje in vzdrževanje storitve Analytics
  • Opravite kritične sistemske operacije.

V redkih primerih se lahko vaši podatki uporabijo iz pravnih razlogov, kot je določeno v pravilniku o zasebnosti.

Google lahko z vašim izrecnim dovoljenjem vaše podatke uporabi iz naslednjih razlogov:

Izboljšanje drugih Googlovih izdelkov in storitev, ki jih uporabljate

Če omogočite to nastavitev, lahko Google analizira vaše podatke, da bolje razume vaše spletno mesto, vaše stranke in vedenje vaših strank, tako da je kateri koli drug Googlov izdelek ali storitev, ki ga uporabljate, bolj ustrezen.

Na primer, vaši podatki v storitvi Analytics se lahko uporabljajo za natančno nastavitev vrst oglasov, ki jih uporabniki vidijo v stranski vrstici.

Primerjalna analiza

Z dovoljenjem primerjalne analize lahko Google uporabi podatke z vašega spletnega mesta za zbiranje zbirnih podatkov o vaši panogi.

To omogoča Googlu, da sestavi poročila in pripravi informacije, ki bi se vam lahko zdele koristne, na primer, kaj počnejo vaši konkurenti, kako hitro se njihova spletna mesta odzivajo na zahteve itd..

Na kratko, primerjalno vrednotenje vam omogoča, da svoje kolege spremljate glede uspešnosti spletnega mesta, pridobivate informacije o trendih v industriji itd..

Tehnična podpora

Če se kdaj obrnete na Google za tehnično podporo in imate to funkcijo omogočeno, lahko vaš zastopnik zbere posebne podatke o računu, da pomaga odpraviti težave in odkriti vzrok težave.

Če onemogočite to funkcijo, ne pomeni, da vam Google ne bo pomagal, če se bo pojavila potreba, ampak pomeni, da bo imel vaš predstavnik manj informacij, ko bo sodeloval v vašem primeru.

Specifikacija računa

Če omogočite to nastavitev, Googlovi prodaji in trženju omogočite ogled, oceno in priporočilo različnih strategij, ki bi lahko na podlagi zbranih podatkov izboljšale uvrstitev na spletnem mestu iskalnikov, prometa, stopnje konverzije itd..

Lastniki računov na ravni 360 ali Standard na ravni Google prejemajo nasvete in trike za izboljšano trženje, toda tisti, ki imajo račune na ravni 360, lahko z Googlovim timom nagovarjajo posebne nasvete za optimizacijo.

Navodila za omogočanje ali onemogočanje dovoljenj za skupno rabo vašega računa iz štirih zgoraj navedenih razlogov najdete v tem članku.

Dodatek za brskalnik za izključitev Google Analytics

Uporaba Google Analytics vam ne daje pravice ali možnosti zbiranja informacij od obiskovalcev, ki tega ne želijo.

Če obiskovalci spletnega mesta ne želijo, da bi njihova dejavnost zbrala Google Analytics, lahko namestijo dodatek za brskalnik Google Analytics Opt-Out. Dodatek preprečuje, da bi datoteke za sledenje JavaScript, ki se izvajajo na spletnih mestih, delile podatke o svoji dejavnosti z Google Analytics.

Upoštevajte, da dodatek ne preprečuje lastniku spletnega mesta, da zbira informacije o dejavnosti z drugimi metodami, niti ne ovira uporabnika pri samem pošiljanju podatkov na spletno mesto.

Vzeti

Če želite svoje spletno mesto dvigniti na naslednjo raven glede uporabniške izkušnje, povečanega prometa in večjega tržnega deleža, morate sprejeti odločitve, ki temeljijo na podatkih. Eden najpogostejših načinov zbiranja teh podatkov je Google Analytics.

Če se odločite za Google Analytics, se seznanite s tem, kako zbira podatke, kaj počne z njimi in kdo ima dostop do teh dragocenih informacij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me