Googlove uvrstitve so minile? Tukaj je opisano, kako diagnosticirati težavo

Razkritje: Vaša podpora pomaga pri vzdrževanju spletnega mesta! Za nekatere storitve, ki jih priporočamo na tej strani, zaslužimo naročnino.


Vsak izdajatelj spletnih strani se boji. Nekega dne se zbudite in ugotovite, da je vaše spletno mesto povzročilo znaten padec Googlove uvrstitve. Po vsem napornem delu, ki ste ga vložili, da se osredotočite na Googlovih straneh z rezultati iskalnika (SERP-ji), da izgubite ne le nekaj pik, ampak deset, dvajset ali več, je lahko zanič, da ne omenjam zadetka do vašega prihodka. Če se vaše spletno mesto ne uvršča, pomeni, da vas bodo ljudje morda težje našli, kar pomeni, da ne berejo vaše vsebine ali kupujejo vaših izdelkov ali storitev. Kaj počneš?

Diagnosticiranje Googlovega uvrstitvenega pada

Prvi korak je diagnosticiranje Googlovega upada padca. Toliko dejavnikov se uvrsti na lestvico spletnega mesta, da je morda težko takoj ugotoviti, kaj je povzročilo, da je vaše mesto izgubilo položaj. In tega ne morete popraviti, če ne veste, kaj je narobe. Zato globoko vdihnite, mirno in racionalno pristopite k situaciji in začnite zmanjševati možnosti.

Opomba: Mnoge zadeve in predlagani popravki, našteti tukaj, so zelo zapleteni in bi lahko sami zahtevali poglobljeno preučitev. Osredotočamo se na diagnosticiranje težav z nekaj preprostimi predlogi, kako jih odpraviti. Vendar vedno raziskujete vprašanja in razumejte, da je za odpravljanje nekaterih težav mogoče veliko bolj kot posodabljanje kopije ali odstranitev povratne povezave. Na koncu tega vodnika smo’Povezala vas bom z nekaj dodatnimi viri za reševanje nekaterih kompleksnih vprašanj v potezi.

Vsako spletno mesto je drugačno in ni nobene rešitve, ki bi vsakič delovala za vsako težavo. Če dvomite, se za pomoč posvetujte s strokovnjakom za optimizacijo iskalnikov (SEO).

Kakšno vrsto uvrstitve vidite?

To je prvo vprašanje. Spletna mesta pridobivajo uvrstitve na več načinov, zato je treba, preden storite karkoli drugega, ugotoviti, na kakšen način je vaše spletno mesto padlo.

Padec ene ključne besede

Preverite Google Analytics. Ali kaže, da ste izgubili promet samo za eno od svojih ključnih besed? Če je odgovor pritrdilen, kje se ta ključna beseda pojavi na vašem spletnem mestu? Ali je osredotočena na eno stran ali je razporejena na več straneh? Oglejte si te strani za težave.

Lahko se preprosto spremeni, da se je vedenje iskanja spremenilo. Morda je že prej priljubljeni izraz za storitev popustil novemu buzzwordu. Morda je preprosto posodobiti kopijo z novejšim izrazom, da si povrnete nekdanji uvrstitveni položaj.

To težavo je postalo težje diagnosticirati, ko se je Google usmeril k popolnoma varnemu iskanju, podatki o napotitvah ključnih besed pa niso tako na voljo kot nekoč. Za dostop do podatkov o ključnih besedah ​​boste poleg Google Analytics morali poiskati alternativna orodja. Nekaj ​​možnosti je:

 • WordStream
 • SEMrush
 • Google Search Console (prej orodja za spletne skrbnike)

Padec uvrstitve na celotnem spletnem mestu

Če je vaše celotno spletno mesto padlo na deset ali več mest v SERP-jih ali je popolnoma izginilo, vas je verjetno prizadela posodobitev Googlovega algoritma ali ročna kazen.

Google običajno ne objavlja posodobitev algoritmov, razen v sporočilih za javnost, ki jih pokrivajo novice. Vendar lahko tukaj spremljate vse spremembe.

Odpravljanje težav na vašem spletnem mestu in ponovno pridobitev položaja v SERP-ju bo odvisno od posodobitve algoritma in tega, kar je bilo ustvarjeno za obravnavo ali od narave ročne kazni. Vedite, da ko prilagodite spletno mesto, da odpravite morebitne težave, lahko traja nekaj časa, preden boste videli SERP-ove premike, saj bo Google znova moral preiskati vaše spletno mesto, zato boste morda proti tistim, ki jih je prizadel tudi posodobiti in poskušati vrniti uvrstitev.

Razumevanje Googlovega iskanja

Preden govorimo o okrevanju po padcu uvrstitve’Pomembno je razumeti različne dejavnike, ki lahko vplivajo na vašo razvrstitev v Googlu SERP. Tako kot številni dejavniki določajo uvrstitev na spletnih mestih na spletnih straneh iskalnikov, lahko tudi nekaj dejavnikov negativno vpliva. Če niste najbolj tehnično vedljiv spletni skrbnik ali še vedno niste prepričani, kaj povzroča, da vaše spletno mesto pade v SERP, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pomagal.

Posodobitve Google Algoritma

Googlov algoritem za iskanje se nenehno posodablja, da je v koraku z razvojem interneta in s spremembami načinov spletnega objavljanja in iskanja. Nekatere največje posodobitve v zadnjem pomnilniku vključujejo Mobilegeddon, Golob, Pirate, Panda, Penguin in Hummingbird.

Ko berete o teh glavnih algoritmih vas posodablja’Videla bom, da skoraj ves Google’Posodobitve algoritmov so namenjene izboljšanju uporabniške izkušnje. Vse te posodobitve so na Googlu prizadevanja’je del za ustvarjanje visokokakovostnih rezultatov iskanja. Google poskuša dobro služiti njihovim strankam. Če želite, da vaše spletno mesto deluje dobro v Googlu’s SERP-jev v daljšem časovnem obdobju, najboljši način za to, da razvijemo visoko kakovostno spletno stran in izdelamo visoko kakovostno vsebino.

 • Mobilegeddon, uradno imenovana Mobile Update, je bila uvedena aprila 2015, zato je dala prednost rezultatom iskanja spletnim mestom, ki so prijazna mobilnim napravam. Lahko si oprostiš, če nisi’t prepoznati Mobilegeddon, kot se je zgodilo; vpliv na rezultate iskanja je bil manj izrazit, kot so mnogi pričakovali. To je’Še vedno je dobra ideja, da imajo odzivno spletno mesto, Google pa celo ponuja brezplačno orodje, s pomočjo katerega lahko spletni skrbniki ugotovijo, ali je Google’Botovi mislijo, da je njihovo spletno mesto prijazno za mobilne naprave.
 • Lokalni rezultati iskanja so spremenjeni s strani Golob posodobitev je bila izdana leta 2014. Na začetku je bil vpliv le na ZDA, vendar je bil Pigeon decembra 2014 uveden tudi v Veliko Britanijo, Kanado in Avstralijo. Pravzaprav je posodobitev golobov prizadevanje za zagotovitev ustreznejših lokalnih rezultatov.
 • Večkratni kršitelji kršitev avtorskih pravic so bili ciljno usmerjeni Gusarstvo posodobitev se začne leta 2012. Medtem ko je bil prvotni predstavitev širok in je le malo vplival na rezultate iskanja, je bila leta 2014 izdana zelo ciljno usmerjena in izjemno močna posodobitev. Posodobitev za leto 2014 je zadela omejeno število spletnih mest z dolgo zgodovino kršitev avtorskih pravic programske opreme in digitalnih medijev. Na spletnih straneh, na katere je vplivala posodobitev piratskega leta 2014, se je vidnost iskanja v Googlu zmanjšala za kar 98%.
 • Panda obravnaval vprašanje nizkokakovostne vsebine in spuščanje spletnih mest nižje, če njihova vsebina ne bi bila dovolj kakovostna. Hitri popravek je, da ne samo izboljšate kakovost obstoječe vsebine, ampak tudi zagotovite, da objavljate le kakovostne vsebine. Spletna mesta Panda so se začela februarja 2011 in je bila posodobljena več kot 25-krat, zadnja posodobitev pa je bila septembra 2014.
 • Pingvin od aprila 2012 je obravnaval težave s preveliko optimizacijo, pri čemer je prizadel mesta, ki so imela preveč optimiziranih povratnih povezav. Če na primer vaše spletno mesto prodaja digitalne fotoaparate in imate na tisoče povezav na vaše spletno mesto z optimiziranim sidrnim besedilom “kupite digitalne fotoaparate na spletu”, vas bo morda izdal Penguin. Hitri popravek je, da zmanjšate število optimiziranih povezav, ki prihajajo na vaše spletno mesto, in spremenite besedilo sidra, tako da vključi bolj naravno in raznoliko fraziranje. Pingvin je bil od leta 2012 večkrat posodobljen, nazadnje oktobra 2014.
 • Kolibri je bil tako subtilen potek, tega nihče ni zares opazil, dokler ga Google ni objavil – mesec dni po uveljavitvi. Namen te posodobitve je prikazati rezultate, ki temeljijo na bolj naravnem besedilu iskalnih poizvedb. Na primer, namesto na spletnem mestu, ki prikazuje rezultate, ki temeljijo na iskanju “najboljšega digitalnega fotoaparata”, lahko s pomočjo bolj naravnih besedil, kot je: “kaj je najboljši digitalni fotoaparat, ki ga znam, dobim več pozornosti in višje uvrstitve. kupiti za manj kot 500 dolarjev? ” Posodobitev Hummingbirdja je zadela Google’s ključnim algoritmom avgusta 2013 in je prejel kakršne koli posodobitve ali vsaj kakršne koli posodobitve, ki jih je napovedal Google.

Google zagotovo ustvarja prihodnje posodobitve, ki bodo pretresle SERP, zato bodite pozorni na spremembe. Najboljši način pa je, da se preprosto prepričate, ali je vaša vsebina kakovostna in je zapisana naravno. Za odmev modrosti, ki jo je prenesel Google’s Webmaster Academy: pišite za občinstvo, ne za iskalnike.

Popravite in izboljšajte Googlove uvrstitve

Vsak dober spletni skrbnik mora razumeti in izvajati dobre prakse za optimizacijo iskalnikov (SEO), imenovane Whitehat SEO. Če odpravite te težave, bo vaša stran optimizirana za najboljše delovanje iskalnikov.

Pravilno formatirajte robots.txt

To bi morala biti ena prvih stvari, ki jo preverite. Morda boste presenečeni, koliko spletnih mest se ponaša s preprostimi napakami v datotekah robots.txt. Datoteka robots.txt pove boti iskalnika, katere strani se bodo plazile in katere naj se prezrejo.

Če vam kakšna napaka datoteko robots.txt sporoča, da boti ignorirajo celotno spletno mesto, se verjetno ne pojavljate v SERP-jih. Ali pa ste morda slučajno dodali stran, ki jo želite preiskati in indeksirati. Če želite videti, kaj se dogaja, pojdite na Google in vnesite insite: yourdomain.com (ali .net, .org, ne glede na razširitev vašega spletnega mesta) in si oglejte rezultate, ki jih Google vrne.

Če se strani vašega spletnega mesta prikazujejo tako, kot bi morale, potem datoteka robots.txt najverjetneje deluje tako, kot mora biti. Če pa vidite le delne rezultate, lahko datoteka blokira nekatere vaše strani. Morda boste videli sporočilo, da podatkov o spletnem mestu zaradi napake robots.txt ni mogoče prikazati.

Če menite, da vaša datoteka robots.txt morda ovira vašo razvrstitev, si oglejte http://yourdomain.com/robots.txt. Kaj vidite na tej strani, vam bo povedal, katere strani Google botovi naj bi ignorirali. Če v datoteki robots.txt vidite strani, ki bi jih moral indeksirati Google, morate opraviti nekaj popravkov.

Nekaj ​​hitrih popravkov te datoteke lahko spet popravi stvari, čeprav boste morda morali malo počakati, da se vaše spletno mesto ponovno preišče in indeks posodobiti. Za pospešitev stvari lahko ročno zahtevate, da se vaše spletno mesto pregleduje s pomočjo Google Search Console.

Poiščite in popravite prekinjene povratne povezave

Povratna povezava je povezava, ki na vaše spletno mesto prihaja z drugega spletnega mesta. Google meni, da so povratne povezave kot glasovi za avtoriteto, kakovost in priljubljenost vašega spletnega mesta. Če se zaradi nekega razloga prekine povratna povezava do vašega spletnega mesta, izgubite ta pozitiven učinek.

Povezave se lahko zlomijo iz več razlogov – spletno mesto, ki je povezano z vami, je premaknilo stran, ki je bila povezana, ali pa preprosto ne obstaja več; ste premaknili ali izbrisali stran na svojem spletnem mestu, ki je bila povezana; ali celo samo en droben napačni kode v kodi povezave lahko prekine povezavo.

Če želite odkriti pokvarjene povratne povezave do vašega spletnega mesta, poskusite uporabiti orodje. Nekaj ​​možnosti je:

 • Kričeča žaba
 • Xenu
 • Odprite Explorer Explorer

Upoštevajte, da Google’S algoritem ljubi organske povratne povezave, sovraži umetno ustvarjene povratne povezave. To je’nikdar ne splačate plačevati povratnih povezav ali jih umetno ustvarjati v imenikih povezav ali razdelkih komentarjev na drugih spletnih mestih. Najboljši način za zaslužek z organskimi povratnimi povezavami je ustvarjanje izvirne vsebine, ki jo vaši bralci cenijo in delijo.

Stala vsebina

Eden izmed številnih dejavnikov, s katerimi Google presoja ustreznost in kakovost spletnih mest, na katere se uvršča, je, kako sveža je vsebina. Če ustvarite majhno, statično spletno mesto in nato pustite, da sedi, obstaja velika verjetnost, da v SERP-jih ne bo šlo tako dobro, kot bi bilo, če bi redno posodabljali blog..

Če je vaše spletno mesto predolgo zanemarjeno, razmislite o posodobitvi vsebine. In če ga še nimate, pomislite na dodajanje bloga. Objava svežih in novih vsebin vam lahko vdahne novo življenje ne samo na vašo spletno stran, temveč tudi na vašo lestvico.

Izogibajte se praksam Blackhat SEO

Vaditi slab SEO ali Blackhat SEO na spletnem mestu lahko vključuje vse, od tega, da ne vem ničesar bolje in z uporabo pretiranega besedila sidra, do umeščanja umetnih povratnih sporočil v komentarje o člankih in plačanih imenikih ali aktivno poskušanje Googla zavesti s skritim besedilom in drugimi zahrbtnimi taktikami. Medtem ko so ti triki morda delovali v prejšnjih letih, da bi umetno povečali uvrstitev na spletnem mestu, je Googlov algoritem z leti postal bistveno bolj izpopolnjen in je zdaj sposoben zaznati stvari, kot so skrito besedilo, umetne povratne povezave, strani na vratih, parkirane domene in neželena pošta.

Ponovno preverite v Google Search Console za vsa sporočila, ki bi lahko pojasnila zadetek uvrstitve, in izvedite ustrezne korake, da jih popravite. Nato pri ustvarjanju nove vsebine in novih spletnih mest upoštevajte najboljše prakse SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me