WooCommerce Hosting Exposed: We onthullen de beste en slechtste opties in 2020.

Vergelijk WooCommerce Hosting

WooCommerce is een e-commerce plug-in voor het WordPress CMS. Vanwege deze niche zijn niet alle hosts optimaal voor WooCommerce-hosting.


Bij het kiezen van webhosting heb je een solide platform nodig voor WordPress. Je hebt ook een veilig platform nodig om online betalingen te doen, dus zoek naar hosts die PCI-compatibel zijn en SSL-certificaten aanbieden. Ten slotte raden we VPS-hosting aan om de beste prestaties uit WooCommerce te halen.

We bespreken de beste host voor WooCommerce hieronder in detail. Maar voor nu zijn hier de top 5:

 1. SiteGround
  – Gerichte WooCommerce-hosting met uitzonderlijke ondersteuning
 2. Bluehost
 3. A2-hosting
 4. WP Engine
 5. GreenGeeks

Hoe hebben we de beste WooCommerce-hosts gekozen?

We hebben onze database met meer dan 1.500 webhostingplannen doorzocht en degenen verwijderd die solide WordPress-hosting met SSL-certificaten en PCI-compliance boden. Vervolgens hebben we ze gerangschikt op basis van onze duizenden expert- en gebruikersrecensies.

Hoe u de beste WooCommerce-hosting kiest

WooCommerce is het populairste e-commerceplatform dat momenteel op de markt is. Het is 100% eigendom van u, heeft veel aanpassings- en functionaliteitsopties, kan gemakkelijk worden geschaald en is gratis.

Om nog maar te zwijgen, het is speciaal ontworpen om te werken met het meest gevraagde contentbeheersysteem ter wereld – WordPress.

Dit artikel legt uit wat WooCommerce te bieden heeft en hoe je de juiste hosting ervoor kiest.

Wat is WooCommerce?

Wat is WooCommerce

WooCommerce is een open-source e-commerceplatform voor ondernemers van elke omvang. WooCommerce is geschikt voor elk type eigenaar van een online winkel en biedt een volledig aanpasbaar, flexibel en uitbreidbaar online winkelplatform, volledig gratis.

Dit e-commerceplatform, ontwikkeld om te werken op WordPress-websites, wordt geleverd als een eenvoudig te installeren WordPress-plug-in, die eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd op uw zelf-gehoste WordPress-website u in staat stelt digitale en fysieke producten te verkopen, inventaris en verzending te beheren, verzamel veilige betalingen voor producten of diensten en bereken de juiste belastingen, waar ter wereld uw klanten ook vandaan komen.

Hoe WooCommerce werkt met WordPress

Zoals hierboven vermeld, is WooCommerce ontworpen om te werken op het inhoudbeheersysteem WordPress en wordt geleverd in de vorm van een WordPress-plug-in. Het is tot op heden de meest populaire e-commerce oplossing voor WordPress, met 42% van alle e-commerce sites.

Om WooCommerce te gebruiken, moet u eerst een door uzelf gehoste WordPress.org-website hebben. Dit betekent dat u een unieke domeinnaam, een WordPress-hostingprovider en de WooCommerce-plug-in nodig heeft, die gemakkelijk te vinden is in de WordPress Repository.

U kunt WooCommerce rechtstreeks vanaf uw WordPress-dashboard installeren en activeren, het downloaden van de WordPress Repository of het van de officiële WooCommerce-website halen
.

De WooCommerce-plug-in biedt een installatiewizard, die u stap voor stap door de volgende instellingsprocedures voor de online winkel leidt:

 • Definieer de locatie en valuta van uw online winkel en het soort goederen dat u van plan bent te verkopen
 • Configureer uw betalingsgateway-opties
 • Kies uw verzendzone en verzendeenheden
 • Installeer en activeer het exclusieve WooCommerce-thema, Winkelpui
 • Schakel automatische belastingberekeningen in
 • Activeer de Jetpack-plug-in om uw e-commerce winkel te verbeteren

Nadat dat allemaal is voltooid, kunt u uw eerste e-commerce winkelproduct maken.

Waarom kiezen voor WooCommerce?

Er zijn definitieve redenen waarom WooCommerce op dit moment de meest populaire e-commerce oplossing is. Laten we eens kijken naar de meest overtuigende:

 1. WordPress Compatibiliteit
 2. Meer dan een online winkel
 3. Verkoop het allemaal
 4. Open source = aanpasbaar
 5. Ondersteuning
 6. Ontwikkelaarsvriendelijk

WordPress Compatibiliteit: Het valt niet te ontkennen dat het feit dat WooCommerce op WordPress is gebouwd, onmiddellijk zijn reputatie als betrouwbaar, betrouwbaar en flexibel een boost geeft. Om nog maar te zwijgen over het feit dat WordPress in de kern uiterst veilig is, dus uw online winkel is altijd beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

Meer dan een online winkel: WooCommerce is meer dan een eenvoudig online winkelplatform. Gebouwd op een solide blogplatform, kunt u producten en diensten verkopen, consistente en waardevolle bloginhoud publiceren en uw bedrijf op de markt brengen, allemaal vanaf één plek.

Verkoop het allemaal: Er zijn enkele serieuze concurrenten van het e-commerceplatform op de markt. WooCommerce is echter altijd een stap voor, in die zin dat u alles kunt verkopen, inclusief fysieke producten, services, digitale downloads en inhoud. U kunt er zelfs afspraken mee maken.

Open source = aanpasbaar: Omdat WooCommerce 100% open source is, behoudt u de volledige controle over alles op uw website en bezit u alles. U kunt onbeperkt producten en gebruikers toevoegen en onbeperkte bestellingen verwerken. En als u technisch onderlegd bent, kunt u alles wat u maar wilt wijzigen en aanpassen.

Ondersteuning: WooCommerce heeft een groot aantal volgers dat bijdraagt ​​aan de reeds gevestigde WordPress-community. Telkens wanneer u online winkelinspiratie, technische ondersteuning of een eigen idee nodig heeft, kunt u contact opnemen met WooCommerce-gebruikers van over de hele wereld.

Ontwikkelaarsvriendelijk: WooCommerce staat bekend als een van de meest gebruiksvriendelijke e-commerce-oplossingen die er zijn. Dat gezegd hebbende, heeft WooCommerce ook ontwikkelaars in gedachten, dus mensen met geavanceerde kennis kunnen ook profiteren van deze plug-in. U kunt bijvoorbeeld meer dan 400 officiële WooCommerce-extensies gebruiken, uw ideeën inbrengen op GitHub, de REST API gebruiken en toegang krijgen tot documentatie over elk filter, hook, API-eindpunt, grote release en extensie.

WooCommerce Design en functionaliteit

WooCommerce wordt geleverd met tal van aanpassingsopties en ingebouwde functionaliteit om uw online winkel te onderscheiden van de concurrentie. Branding van uw bedrijf, marketing wat u te bieden heeft en klanten een naadloze winkelervaring bieden, dat is waar WooCommerce voor staat.

WooCommerce-ontwerpopties, inclusief een lijst met de beste WooCommerce-thema’s

WooCommerce Storefront

WooCommerce is ontworpen om te werken met talloze WooCommerce-compatibele WordPress-thema’s. Op deze manier kunt u uw site zo ontwerpen dat deze uniek, persoonlijk en precies is zoals u wilt dat deze eruitziet.

Bewerk elk element op uw site, publiceer geweldige bloginhoud en voeg verbluffende productafbeeldingen toe om sitebezoekers aan te moedigen aankopen te doen. Leid uw sitebezoekers door uw verkooptrechter met bestemmingspagina’s, megamenu’s en categorieën en tags.

Voeg een willekeurig aantal afbeeldingsgalerijen toe aan uw website om het beste van uw bedrijf onder de aandacht te brengen, onbeperkte producten en diensten toe te voegen, uw klanten te laten sorteren en filteren op basis van vooraf gedefinieerde kenmerken zoals prijs, beoordeling en populariteit, en zelfs meerdere productvarianten te creëren, uw klanten kunnen precies het product kopen dat ze nodig hebben.

Hoewel u het exclusieve Storefront-thema van WooCommerce kunt gebruiken om uw e-commerce winkel te bouwen, is de waarheid dat er honderden unieke thema’s zijn waaruit u kunt kiezen om de klus te klaren.

Bekijk om te beginnen enkele van de beste functies van Storefront:

 • Volledig compatibel met WooCommerce
 • Reagerend ontwerp
 • Schema-opmaak voor optimale SEO-prestaties
 • Schone en eenvoudige lay-outs met producten die centraal staan
 • Geen extra plug-ins ingebouwd – u voegt toe wat u nodig heeft en niets meer
 • Flexibel CSS-raster voor geavanceerde aanpassingen
 • Klaar voor vertaling om een ​​wereldwijd publiek te bereiken
 • Naleving van toegankelijkheidsregels zodat alle sitebezoekers van uw website kunnen genieten

En als er iets ontbreekt dat u nodig heeft, kunt u er zeker van zijn dat het Woo-team er een extensie voor heeft gemaakt die u eenvoudig op uw website kunt installeren.

Hier is een blik op enkele van de allerbeste WooCommerce-compatibele thema’s die momenteel op de markt zijn:

 1. Vlak
 2. Divi
 3. ShopIsle PRO
 4. Winkelier
 5. KALLYAS

Vlakke: Flatsome wordt geleverd met een verbluffend plat ontwerp, eenvoudig te volgen navigatiemenu’s, vertaalmogelijkheden voor het opbouwen van een internationaal merk en ingebouwde integratie van sociale media voor het verkrijgen van nieuwe likes, volgt en deelt. Bovendien wordt het geleverd met de exclusieve Flatsome Page Builder, is het volledig responsief en mobielvriendelijk, en staan ​​uw WooCommerce-producten centraal, zodat klanten alles meteen te koop zien.

Divi: Divi is een multifunctioneel WordPress-thema met naadloze WooCommerce-integratie. Het wordt geleverd met de Divi Builder, zodat u alles kunt maken wat u maar wilt, veel witruimte zodat klanten niet overweldigd raken bij het zoeken naar hun favoriete producten, en ingebouwde A / B-tests zodat u kunt zien wat verkoopt en wat niet , zodat u verbeteringen kunt aanbrengen en uw bedrijf kunt laten groeien.

ShopIsle PRO: ShopIsle biedt een nette en overzichtelijke presentatie die uw online winkel voor iedereen toegankelijk maakt. Met volledige WooCommerce-integratie kunt u functies verwachten zoals realtime bewerking, SEO-optimalisatie voor een betere rangschikking van zoekmachines, aangepaste achtergronden zoals afbeeldingen, schuifregelaars en video’s, en zelfs gebruiksvriendelijke megamenu’s voor eenvoudige navigatie van uw website.

Winkelier: Winkelier is een volledig responsief WooCommerce-thema dat wordt geleverd met meerdere productpaginalay-outs, een paginabuilder met slepen en neerzetten, aangepaste koptekstafbeeldingen voor het benadrukken van uw bestverkopende producten en volledige blogfunctionaliteit.

KALLYAS: Creëer elke gewenste online winkel met de ingebouwde visuele paginabuilder van KALLYAS, meer dan 100 vooraf ontworpen pagina-elementen, onbeperkte kleurenschema’s en volledig functionele nieuwsbriefintegratie om betere relaties met uw klanten op te bouwen en hen te verleiden opnieuw van u te kopen.

Hoewel deze lijst verre van volledig is, biedt het u zeker een goed startpunt als het gaat om het kiezen van een volledig compatibel WooCommerce-thema.

Uw gebruik van WooCommerce uitbreiden, inclusief een lijst met top WooCommerce-extensies

Ondanks het feit dat WooCommerce wordt geleverd met alle vooraf gebouwde functionaliteit die u nodig zou kunnen hebben om een ​​operationele online winkel te runnen, is het belangrijk op te merken dat voor degenen die wat meer nodig hebben, er tal van officiële WooCommerce-extensies zijn die aan uw behoeften voldoen.

 1. WooCommerce-lidmaatschappen: Maak een lidmaatschapssite, sluit exclusieve producten in voor alleen betalende leden, voeg alleen op uitnodiging toegankelijke secties toe aan uw online winkel en bied zelfs exclusieve bloginhoud aan leden.
 2. WooCommerce-boekingen: Perfect voor degenen die service-gebaseerde producten aanbieden, laat bezoekers van de site afspraken maken. Of, als u wilt, uw tijd verkopen, klanten toestaan ​​om bronnen zoals een cateraar te boeken en zelfs items te verhuren aan mensen in nood.
 3. Dynamisch prijzen: Configureer eenvoudig bulk- of speciale kortingen op basis van vooraf vastgestelde regels, zoals de totale hoeveelheid producten, de totale bestelling in de winkelwagen, de gebruikersrol en meer. U kunt zelfs in aanmerking komen voor vaste prijsaanpassingen of op percentages gebaseerde kortingen.
 4. Facebook voor WooCommerce: Breng uw marketingcampagne naar een hoger niveau door betere klantrelaties op te bouwen, een breder publiek te bereiken en zelfs rechtstreeks vanaf uw Facebook-pagina te verkopen.
 5. Streep: Accepteer betalingen via de populaire Stripe-betalingsgateway. Compatibel met zowel uw desktop- als mobiele winkels, blijven klanten die voor de Stripe-betalingsoptie kiezen op uw website, in plaats van te worden omgeleid naar een andere pagina om hun transacties te voltooien.
 6. WooCommerce-abonnementen: Verkoop op abonnementen gebaseerde producten om ervoor te zorgen dat u elke maand een gestage inkomstenstroom krijgt. Maak en beheer producten met terugkerende betalingen met behulp van deze extensie en definieer hoe vaak betalingen worden geïnd.
 7. WooCommerce Google Analytics: Met deze extensie krijgt u basisstatistieken voor e-commerceanalyse. Houd zaken in de gaten, zoals welke kanalen het meeste verkeer naar uw site genereren, waar u in uw verkooptrechter klanten verliest, welke producten favoriet zijn bij klanten en welke pagina’s sitebezoekers het meest bezoeken via de resultaten van zoekmachines.
 8. PayPal door Braintree: Net als Stripe is PayPal een van de meest erkende en favoriete betalingsopties voor online winkels. Deze extensie is beschikbaar voor Amerikaanse en niet-Amerikaanse winkeleigenaars en accepteert PayPal-, creditcard- en bankpasbetalingen.
 9. Slimme coupons: Maak, geef en beheer kortingsbonnen, tegoeden en cadeaubonnen om de verkoop te stimuleren en het verlaten van de winkelwagen te verminderen.
 10. Noem je prijs: Laat klanten kiezen hoeveel ze willen betalen voor specifieke producten en diensten in uw online winkel. Stel een prijs voor, dwing minimumprijzen af ​​of laat uw klanten het allemaal zelf doen.
 11. Sensei: Maak online cursussen, schrijf lessen en voeg interactieve quizzen toe aan uw online winkel met de Sensei-extensie. Bovendien moet u gebruikersregistratie vereisen, cursusvereisten instellen en natuurlijk kosten in rekening brengen voor uw inhoud als u dat wilt.
 12. WooSlider: WooSlider is speciaal ontworpen voor WooCommerce-winkels en is een responsieve WordPress slider-plug-in waarmee u uw mooiste productafbeeldingen kunt markeren, compleet met verschillende soorten inhoud, overgangen, lay-outs en meer.

Nogmaals, deze lijst is verre van volledig. Elke genoemde WooCommerce-extensie was echter een topverkoper voor 2017 of wordt ten zeerste aanbevolen door het deskundige team van WooCommerce.

Integraties voor WooCommerce

WooCommerce maakt nu verbinding met Zapier, een online automatiseringstool die uw website verbindt met duizenden van uw favoriete apps. Maak bijvoorbeeld verbinding met Gmail, MailChimp, Facebook-pagina’s en zelfs WordPress zelf.

WooCommerce Zapier-extensie

Hier zijn slechts enkele redenen waarom het een goed idee is om uw WooCommerce-winkel te verbinden met Zapier-apps:

 • Bespaar tijd door uw online winkel te verbinden met services die u al gebruikt
 • Laat Zapier het werk voor u doen in plaats van elke keer dat u een nieuwe bestelling ontvangt uw verbindingen te moeten configureren
 • Configureer WooCommerce om uw verbonden apps te activeren zodat u nooit iets mist, zoals wanneer een nieuwe klant zich abonneert op uw e-maillijst
 • Ga proactief te werk om uw bedrijf op te bouwen door verlaten winkelwagentjes voor te blijven, vragen en zorgen onmiddellijk te beantwoorden en bestellingen meteen te verzenden
 • Breng leden van uw team op de hoogte wanneer er iets opduikt dat op hen betrekking heeft
 • Krijg meer inzicht in hoe uw online winkel presteert met op maat gemaakte rapporten

Beter nog, als u dit alles en meer wilt, koopt u gewoon de WooCommerce Zapier-extensie en profiteert u van alle voordelen die Zapier te bieden heeft voor eigenaren van WooCommerce-winkels.

webhosting coupon

Op zoek naar een geweldige WooCommerce-host?
SiteGround – door onze lezers beoordeeld als # 1 – biedt snelle hostingplannen en uitstekende ondersteuning voor WooCommerce. Nu kunt u tot wel besparen 67% over deze plannen. Gebruik deze kortingslink
om groot te besparen.

Voorbij een online winkel: wat anders WooCommerce gebruikers biedt

Een van de redenen waarom WooCommerce zo geweldig is, is dat het verder gaat dan een eenvoudig e-commerceplatform.

In feite hebben we ons tot nu toe alleen gericht op winkelontwerp, functionaliteit en het verkopen van producten. Er is echter meer aan WooCommerce dan dat.

PCI-compliance behouden

Als u creditcardgegevens opslaat, verwerkt of verzendt op uw website, ongeacht de grootte van uw bedrijf, moet u uw website hosten bij een PCI-compatibele hostingprovider.

Deze beveiligingsnormen zijn bedoeld om de gevoelige gegevens te beschermen die tijdens een betalingstransactie tussen de browser van uw klant en uw website worden overgedragen.

Dat gezegd hebbende, hoeft iedereen die betalingen verwerkt met een gateway die zijn eigen servers heeft om betalingen te ontvangen, zoals PayPal Standard, niet de PCI-compliance te volgen, aangezien klantgegevens al zijn beschermd en de compliance wordt verzorgd door de gateway die wordt gebruikt.

PCI-naleving is de verantwoordelijkheid van de handelaar. En hoewel WooCommerce standaard niet PCI-compatibel is, bieden ze wel een aantal betalingsgateway-extensies die dit ernstige probleem voor u zullen oplossen.

Uw online winkel beveiligen met SSL-certificaten

Om de gegevens te beveiligen die tussen de browser van een klant en de server van hun website worden verzonden, moeten eigenaren van online winkels een SSL-certificaat op hun website hebben geplaatst.

Hier zijn slechts enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om uw e-commerce website te beveiligen met een SSL-certificaat, hoewel dit niet verplicht is:

 • Om de persoonlijke en financiële informatie van uw klanten en van uzelf te beschermen
 • Om site-aanmeldingen en aanmeldingen te beveiligen
 • Om te voldoen aan alle privacy- en beveiligingsvereisten in uw land
 • Om vertrouwen te wekken bij potentiële klanten die bij u willen kopen.

In tegenstelling tot PCI-compliance, biedt WooCommerce zelf geen SSL-certificaten.

De meeste WooCommerce-hostingproviders verkopen echter SSL-certificaten en helpen deze op uw website te installeren.

Sommigen bieden zelfs gratis SSL-certificaten aan, waardoor online verkopers geen excuus hebben om hun online winkels niet te beveiligen.

Beschikbare betalingsgateways voor het afronden van transacties

Alle online winkels hebben een betalingsgateway nodig, zodat klanten hun goederen en diensten kunnen betalen.

Bij het kiezen van een betalingsgateway is het belangrijk om rekening te houden met zaken als kosten, locatie, beveiliging en ondersteuning.

We hebben enkele van de beschikbare betalingsgateways voor WooCommerce – PayPal en streep.

Dat gezegd hebbende, biedt het veelzijdige WooCommerce-platform eigenaren van online winkels meer dan 100 betalingsgateways, zodat verkopers over de hele wereld gemakkelijk betalingen in hun online winkel kunnen accepteren.

WooCommerce-betalingsgateways

Dit zijn enkele van de meest populaire:

 • Vierkant
 • Braintree
 • Authorize.net
 • 2 Afrekenen
 • Amazon Pay
 • PayFast
 • Klarna
 • FirstData
 • WorldPay
 • SagePay

Dit zijn allemaal de meest populaire officiële WooCommerce-betalingsgateway-extensies die tot nu toe door WooCommerce-winkeleigenaars worden gebruikt. Dit krast echter nauwelijks het oppervlak als het gaat om keuzes.

Uw WooCommerce-website hosten

Nu je alles weet over WooCommerce wat betreft design en functionaliteit, is het tijd om te kijken hoe je je WooCommerce-winkel kunt hosten op je WordPress-website.

Uw WooCommerce-website hosten

Onthoud dat WooCommerce een WordPress-plug-in is die op uw WordPress-website is geïnstalleerd. Kort gezegd betekent dit dat zolang u een betrouwbare WordPress-hostingprovider heeft, u uw online winkel prima kunt bedienen.

Dat gezegd hebbende, voor degenen die hun online winkel zeer serieus nemen, verwachten exponentieel te schalen, of gewoon de beste hostingservices willen die ze kunnen krijgen, zou je kunnen overwegen om WooCommerce-specifieke sitehosting te bekijken.

Hier zijn enkele functies die de door u gekozen hostingprovider moet hebben om de meest succesvolle online winkel mogelijk te maken:

 • Caching
 • Database-oproepen
 • Externe gesprekken
 • Ondersteuning

Caching: Het is niet genoeg om een ​​WordPress caching-plug-in op uw site te installeren en deze een dag te noemen. Hoewel er een aantal zeer effectieve cacheplug-ins op de markt zijn, kunt u het beste een hostingprovider inschakelen met krachtige cachemogelijkheden, zodat uw online winkel altijd correct wordt gecached.

Cloudways biedt WooCommerce-gebruikers bijvoorbeeld een intensief caching-systeem. U wilt tenslotte niet dat de winkelwagen van uw winkel in de cache blijft terwijl iemand probeert zijn eigen items aan de winkelwagen toe te voegen.

Database-oproepen: Uw e-commerce winkel zal gedurende de dag veel databasequery’s ervaren. Voor elk product dat wordt bekeken, de bestelling die wordt opgeslagen en de klantgegevens die worden verzameld, gaat bijvoorbeeld een database-oproep uit.

Als u een drukke e-commerce winkel heeft, kan een low-end hostingprovider niet al deze oproepen afhandelen en kan uw site ernstige downtime ervaren. Daarom is het een goed idee om een ​​hostingprovider zoals Kinsta te gebruiken. Gericht op de snelheid van de website, kunt u erop vertrouwen dat uw site altijd zal presteren.

Externe gesprekken: Oproepen naar belastingcalculators, externe betalingsgateways en verzendpartners kunnen grote schade aanrichten aan de bronnen van uw site. Nogmaals, hoe goed uw server met dergelijk gedrag omgaat, zal de ervaring van uw klanten maken of breken.

Ondersteuning: Ondersteuning is cruciaal als het gaat om het runnen van een succesvolle online winkel.

U moet ervoor zorgen dat u dag en nacht contact kunt opnemen met uw hostingprovider, zoals u kunt met Liquid Web Hosting, mocht u problemen ondervinden, hoe klein ook. Bovendien moet het ondersteuningsteam kennis hebben van WooCommerce, niet alleen van WordPress.

Zoals u kunt zien, zal de hostingprovider waarmee u uw WordPress-website host, en dus uw WooCommerce-site, het verschil maken als het gaat om gebruikerservaring, downtime en ondersteuningsbehoeften.

VPS Hosting voor WooCommerce

De waarheid is dat er veel verschillende opties zijn als het gaat om WooCommerce-hosting. Gedeelde, beheerde en zelfs dedicated hosting zijn bijvoorbeeld allemaal haalbare opties. Als het echter gaat om betrouwbaarheid en betaalbaarheid, is VPS WooCommerce-hosting oppermachtig.

VPS WooCommerce-hosting maakt gebruik van een Virtual Private Server om de gegevens van uw e-commercesite op te slaan. U krijgt een specifieke hoeveelheid middelen toegewezen die voor niemand anders toegankelijk zijn, net zoals wat er zou gebeuren op een speciale server, hoewel u geen fysieke hardware hoeft te huren, waardoor u geld bespaart.

VPS-hosting is om een ​​aantal redenen perfect voor e-commercesites met WooCommerce:

 • Het dynamische karakter van de online winkel wordt naadloos afgehandeld met VPS hosting
 • Krachtige database- en objectcaching garanderen snel laden van pagina’s
 • U ontvangt meer middelen dan traditionele gedeelde of beheerde websitehosting
 • VPS-hosting is eenvoudig schaalbaar zodat uw online winkel snel kan groeien
 • Er is een mate van controle die niet wordt aangeboden in gedeelde of beheerde hosting

Uiteindelijk, voor degenen die relatief grote WooCommerce-winkels hebben, zal een VPS-hostingoplossing de meest kosteneffectieve en best presterende optie zijn.

WooCommerce Hosting Providers: een overzicht

Hoewel VPS WooCommerce-hosting meestal de voorkeur heeft, is het goed om te weten dat je andere betrouwbare opties hebt als het gaat om WooCommerce-hosting.

FastComet biedt verkopers bijvoorbeeld volledig beheerde WooCommerce-cloudhosting met functies zoals gratis Cloudflare CDN, dagelijkse en wekelijkse back-ups, 24/7 WooCommerce-ondersteuning, gratis domeinnamen en caching en database-optimalisatie.

Bovendien biedt WP Engine een exclusieve WooCommerce-toolkit-plug-in voor diegenen die investeren in bepaalde hostingplannen. Met deze plug-in ontvangt u automatische afmeldingsfunctionaliteit, betalingen met één tik voor Stripe-gebruikers en optimalisatie van databasequery’s.

En omdat we mensen graag de ultieme keuze geven, zijn er nog een paar hostingproviders die u kunnen helpen uw WooCommerce-site te hosten op alle manieren die u zou verwachten:

 • InMotion (WooCommerce-hosting komt eraan)
 • Bluehost
 • A2-hosting

Een vergelijking: WooCommerce versus Shopify, Wix en Magento

Ondanks dat WooCommerce het populairste e-commerceplatform is, is het veilig om te zeggen dat er enige concurrentie is. Laten we eens kijken naar drie concurrenten van het e-commerceplatform en uitleggen waarom WooCommerce elke keer wint.

WooCommerce versus Shopify

WooCommerce - Shopify

Shopify is een eenvoudig te gebruiken e-commerceplatform dat het opzetten van een winkel een makkie maakt voor nieuwe verkopers. Dat gezegd hebbende, in vergelijking met WooCommerce, hapert Shopify hier:

 • Ontwerp: Shopify biedt sjablonen die u moet gebruiken en van de 54 beschikbare zijn er 10 gratis. Bovendien zijn aanpassingen beperkt en vereisen ze vaak vaardigheden op ontwikkelaarsniveau. WooCommerce is eenvoudig aan te passen en heeft duizenden thema’s.
 • Kosten: U moet een maandelijkse vergoeding betalen om het Shopify-platform te gebruiken, naast het kopen van een domeinnaam en het betalen van transactiekosten voor betalingen. WooCommerce is gratis, minus de hostingoplossing en de domeinnaam.
 • Eigendom: Aangezien uw e-commerce winkel is opgeslagen op Shopify-servers, bezit of beheert u geen websitegegevens zoals u doet met WooCommerce.
 • Productvariaties: In tegenstelling tot WooCommerce, kunt u uw producten alleen variëren in grootte, kleur en materiaal. Er kunnen geen aanvullende productvarianten worden gemaakt.
 • Vergrendelen: Als u ooit uw Shopify-site ontgroeit en naar een ander platform wilt verhuizen, kunt u ernstige problemen verwachten. Dit is niet het geval bij WooCommerce.
 • Opgericht: Hoewel het opzetten van een Shopify-winkel niet helemaal moeilijk is, vereist het toch enige technische knowhow. WooCommerce heeft een eenvoudig te volgen installatiewizard om u te begeleiden.

Uiteindelijk lijkt Shopify een goede optie op het eerste gezicht, maar als het gaat om flexibiliteit, prijs en ontwerp, kan het WooCommerce niet verslaan.

WooCommerce vs Wix

WooCommerce vs Wix

Wix is ​​een cloudgebaseerd e-commerceplatform gebaseerd op drag-and-drop-technologie. Laten we eens kijken hoe Wix het doet:

 • Kosten: Nogmaals, Wix kost u een maandelijks bedrag om te gebruiken, terwijl WooCommerce gratis is.
 • Ontwerp met slepen en neerzetten: Voor degenen die niet bekend zijn met slepen-en-neerzetten-technologie en sites helemaal opnieuw bouwen, kan het frustrerend zijn om een ​​hele online winkel te maken met een paginabuilder. WooCommerce is intuïtiever en automatisch.
 • Uitbreidbaarheid: Wix is ​​beperkt als het gaat om het uitbreiden van het ontwerp en de functionaliteit van uw winkel. WooCommerce heeft tal van officiële extensies en WordPress-plug-ins beschikbaar.
 • SEO-optimalisatie: WordPress, WordPress-thema’s en plug-ins en WooCommerce staan ​​bekend als SEO-geoptimaliseerd. Wix is ​​dat niet.
 • Vergrendelen: Net als Shopify is er geen manier om uw e-commerce winkel van Wix naar een ander platform te exporteren.

Al met al kan Wix gewoon niet naast de WooCommerce-plug-in hangen.

WooCommerce vs Magento

WooCommerce vs Magento

Magento is een open source e-commerceplatform dat is ontworpen om verkopers veel ontwerpopties en functionaliteit in de online winkel te bieden. Laten we eens kijken hoe waar dit is:

 • Gebruikers vriendelijkheid: Als je verder wilt gaan dan de basis in ontwerp en functionaliteit, heb je waarschijnlijk een ontwikkelaar nodig, terwijl dit zelden het geval is met WooCommerce.
 • Kosten: Er is een gratis versie beschikbaar, zoals WooCommerce, maar deze mist ondersteuning, backend-tools en snelheid. De premium-versie kost u echter duizenden dollars.
 • Snelheid: In tegenstelling tot WooCommerce, is Magento erg zwaar, wat de serverbronnen opslokt en zorgt voor trage laadtijden van pagina’s.

De enige keer dat iemand mag overwegen om Magento via WooCommerce te gebruiken, is of ze een grootschalige winkel en een enorm budget hebben.

webhosting coupon

Op zoek naar serieuze WooCommerce-prestaties?
WP Engine biedt hoge serversnelheden en 24/7 deskundige ondersteuning. Je kunt nu 4 maanden gratis krijgen. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen. Inclusief 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Laatste gedachten

Uiteindelijk is WooCommerce een duidelijke koploper als het gaat om e-commerceplatforms die momenteel op de markt zijn, zoals de statistieken duidelijk aangeven. Daarnaast zijn er verschillende dingen om over na te denken bij het runnen van een online winkel, zoals welke WooCommerce-hostingprovider u gaat gebruiken.

Het is belangrijk dat u de behoeften van uw online winkel, uw individuele budget en de hostingfuncties evalueert die het meest voor u betekenen bij het kiezen van welke u wilt gebruiken. En vergeet niet dat de meeste hostingproviders geld-terug-garanties bieden, dus als degene die u kiest niet werkt voor uw WooCommerce-winkel, annuleert en probeert u een andere. Er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen.

Als het echter gaat om het kiezen van een e-commerceplatform, is WooCommerce degene die ik altijd aanbeveel.

Andere functies in E-commerce

 • Betalingsgateway
 • PCI-compatibel
 • Gratis winkelwagen
 • Zen Cart
 • Magento
 • PrestaShop
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map