Wiki Hosting: we hebben zojuist de beste hosts voor 2020 gevonden.

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Vind hosting met deze functies in Wiki

 • DokuWiki
 • MediaWiki

Leren over Wiki-software

wiki-software

Wat je leert

Geïnteresseerd om je eigen wiki te lanceren?

Of je wiki nu voor een hobby is of voor teamsamenwerking, je hebt genoeg opties voor software. Wiki-software is opmerkelijk vanwege het gebruiksgemak en krachtige functies.

In dit artikel leert u wat enkele van de beste wiki-software-opties zijn.

We zullen kijken naar hun opvallende kenmerken en hoe ze zich verhouden. Je leert er ook over uitstekende gratis opties en bedrijfsoplossingen. Bovendien leert u navigeren door overwegingen van webhosting die mogelijk een rol spelen.

Klaar? Laten we beginnen!

Wat is een Wiki-software?

Wat is Wiki-software en webhosting?

Als je een grote hoeveelheid informatie hebt die toegankelijk moet zijn voor en bewerkt moet kunnen worden door een groep mensen, overweeg dan een soort Wiki-software-implementatie.

Als, wat heb je nodig om je eigen Wiki te lanceren? Wat heb je nodig op het gebied van webhosting?

Wat is een Wiki?

Als je ooit WordPress, Drupal of Magento hebt gebruikt, dan weet je wat een content management systeem (CMS) is.

Wiki’s zijn ook contentmanagementsystemen – zoals de naam al aangeeft, het doel van een CMS is het beheren van uw inhoud op een manier die het bruikbaar maakt voor mensen.

Een grote dump van bestanden is bijvoorbeeld niet bijzonder nuttig, vooral als niemand kan vinden wat hij nodig heeft wanneer hij het nodig heeft.

Hoe aanpasbaar zijn Wiki-ontwerpen en -structuren?

Wat nog belangrijker is, is de front-end / client-side website die wordt geleverd met de meeste Wiki-software.

U bent vrij om uw website te ontwerpen zoals u dat wilt, maar wat nog belangrijker is, met deze interface kan iedereen met de juiste rechten de inhoud in de Wiki bewerken.

Wiki’s zijn over het algemeen geen statische bronnen die slechts door een select aantal kunnen worden bewerkt (hoewel u zeker iets met dit model kunt implementeren). Liever, Wiki’s zijn dynamische verzamelingen documenten die in de loop van de tijd evolueren.

waarom een ​​wiki gebruiken

Waarvoor worden wiki’s gebruikt?

Een van de meer populaire websites op internet is Wikipedia, dat is een door de gebruiker samengestelde, door de gebruiker bewerkte reeks encyclopedieartikelen gehost met behulp van een Wiki. Wanneer u een Wiki maakt, maakt u in wezen uw eigen Wikipedia (alleen op kleinere schaal).

Journalistiek, als wiki? Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia, vertelt over zijn nieuwste onderneming: WikiTribune. Ontdek het nu.

Typische functies voor een wiki

Sommige toepassingen voor Wiki-software omvat:

 • Documenten opslaan voor een school- of werkproject dat toegankelijk is voor degenen die aan het project werken
 • Het delen van de human resources-handleiding van een bedrijf voor toegang door alle werknemers met het bedrijf
 • Informatie verzamelen van een groep individuen die iets gemeen hebben (zoals restaurantrecensies van mensen die in een bepaalde stad wonen)
 • Fanwebsites voor games (zowel video als tafelblad), boeken, films of tv-programma’s

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is de beste wiki voor mijn behoeften?

De beste Wiki-engine voor jou hangt af van je doel.

Enkele vragen die u kunt overwegen terwijl u de beschikbare opties bekijkt, worden hieronder behandeld.

Vragen die u moet stellen voordat u zich wijdt aan een wiki

Het laatste dat u wilt doen, is om met Wiki-software te werken zonder enig achtergrondwerk te doen.

Dit zijn de vragen die u in gedachten moet houden:

 • Gebruikt u dit om persoonlijke redenen of om professionele redenen?
 • Wordt de Wiki-software geleverd met de functies en functionaliteit die u nodig heeft?
 • Wordt de Wiki-software geleverd met de beveiligingsfuncties die u nodig hebt (verboden op IP-adres, zwarte lijsten, poortcontroles, enzovoort)? Enterprise-teams stellen daarbij vaak strengere eisen.
 • Hoe gemakkelijk is de Wiki-software te gebruiken?
 • Heeft u een alles-in-één oplossing nodig (of een oplossing die zo dicht mogelijk bij het all-in-one model staat)?
 • Wat is je budget?
 • Hoe comfortabel bent u met het instellen van Wiki-software? Wilt u iets waar u de volledige controle over heeft, of zoekt u iets dat alle belangrijke beslissingen voor u neemt, zoals design?

Om ervoor te zorgen dat je geen uren van je tijd verspilt aan een ongeschikte Wiki, is het de moeite waard om eerst onderzoek te doen.

Wiki Software-opties

Er zijn veel verschillende Wiki-opties, dus welke zijn de moeite waard en welke niet?

Het kan moeilijk zijn om de lijst met beschikbare opties te beperken, dus hieronder bespreken we enkele opties waarvan we denken dat u ze zeker moet overwegen bij het kiezen van de juiste Wiki-optie voor u.

We hebben zowel zelf-gehoste opties als software-as-a-service (SaaS) opties.

zelf-gehoste wiki-opties

Self-Hosted Wiki Software-opties

Terwijl u de opties leest die we hieronder presenteren, zult u merken dat ze allemaal open source zijn (en dus gratis wiki’s zijn).

Het nadeel hiervan is echter dat je verantwoordelijk bent voor het aan de praat krijgen van de Wiki en het beschikbaar maken voor de wereld via internet.

Het belangrijkste is dat u de webhosting (en andere infrastructuur) moet zoeken die nodig is om uw Wiki te bedienen.

Hier zijn een paar Wiki-softwareplatforms:

 • DokuWiki
 • Matterwiki
 • MediaWiki
 • PhpWiki
 • PmWiki

Afhankelijk van de Wiki-software die u kiest en de webhostingprovider die u gebruikt, kan de installatie zo simpel zijn als het klikken op slechts een paar knoppen (in sommige gevallen kan het zelfs een enkele knop zijn) of het kan een arbeidsintensief proces zijn met veel bestandsoverdrachten en handmatige configuratie.

DokuWiki

DokuWiki is een op PHP gebaseerde Wiki-engine die lichtgewicht is in zijn behoefte aan systeembronnen en geen back-enddatabase vereist (alle bestanden worden in platte tekst opgeslagen).

Momenteel ondersteunt DokuWiki meer dan 50 talen, is apparaatonafhankelijk (wat betekent dat het toegankelijk is ongeacht de computer of het mobiele apparaat dat u gebruikt), en is open source en gratis te gebruiken.

dokuwiki homepage

DokuWiki is veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Blader door de DokuWiki-site om de overvloed aan tutorials en how-tos te zien.

De schone, leesbare syntaxis van DokuWiki is vergelijkbaar met die van MediaWiki (zie hieronder voor aanvullende informatie over MediaWiki), en hoewel deze optie bedoeld is voor softwaredocumentatiedoeleinden, het kan worden gebruikt door mensen die een grote hoeveelheid op tekst gebaseerde inhoud moeten delen.

Onderhoud, back-up en uitbreidingen

Het onderhouden en back-uppen van DokuWiki, en het integreren met andere apps, is vrij eenvoudig in DokuWiki.

Bovendien wordt het product geleverd met toegangscontroles en authenticatieconnectoren, zodat het in bepaalde Enterprise-instellingen kan worden gebruikt.

Verboden op IP-adres, wat meestal een ingebouwde functie is, kunnen met een plug-in aan DokuWiki worden toegevoegd. Om DokuWiki aan te passen, zijn er een groot aantal extensies en plug-ins u kunt integreren en gebruiken met uw setup.

Matterwiki

Matterwiki speciaal ontworpen voor gebruik door kleine teams.

Het slaat elk artikel op dat het heeft onder een onderwerp.

Het artikel, naast de inhoud zelf, bevat informatie over wie wijzigingen heeft aangebracht, evenals welke wijzigingen zijn aangebracht en wanneer.

begrip wiki

Deze schermafbeelding toont een voorbeeld van een Matterwiki-wiki.

Is Matterwiki gemakkelijk te gebruiken?

Bij het bewerken van Matterwiki-artikelen gebruiken gebruikers een eenvoudige WYSIWYG-editor (wat je ziet is wat je krijgt), dus je hoeft geen enkele vorm van markdown of andere opmaaktalen te leren om Matterwiki volledig te gebruiken.

De Matterwiki-technologiestack bevat een Node.js API, een React.js front-end en een Sqlite3-database.

De Node.js API maakt het gemakkelijk voor u om te integreren je Wiki met je app of blog.

MediaWiki

MediaWiki is een andere open source Wiki-optie geschreven in PHP. Oorspronkelijk gebouwd voor gebruik met Wikipedia, wordt MediaWiki nu ook gebruikt door verschillende andere Wikimedia Foundation-projecten, waaronder Wiktionary en Wikimedia Commons.

MediaWiki is ontworpen om zeer schaalbaar te zijn, wordt geleverd met meer dan 900 configuratie-instellingen, en meer dan 2000 extensies die bestaande functies veranderen (en nieuwe toevoegen).

Als je een Wiki nodig hebt die zelfs complexe projecten aankan die veel verkeer zien, dan kun je niet fout gaan met MediaWiki.

mediawiki

MediaWiki biedt een overvloed aan bronnen om u op weg te helpen.

Hoe privé is mijn inhoud?

Het grootste voorbehoud bij het gebruik van MediaWiki-software is echter het openbare karakter ervan. De inhoud van MediaWiki is ontworpen om zeer zichtbaar te zijn.

Als u een Wiki nodig heeft die uw inhoud beschermt tegen ongeoorloofde toegang, bevat MediaWiki mogelijk niet voldoende toegangscontrolefuncties voor u.

Maar dat doe je openbare weergaven van IP-adressen van gebruikers krijgen, dus mensen die de Wiki gebruiken zijn identificeerbaar.

PhpWiki

PhpWiki is de open source-implementatie van Wiki Wiki Web (wat zelf de eerste beschikbare Wiki-optie was). Het is geschreven in PHP en in het algemeen wordt het gebruikt om papieren boeken te bewerken en op te maken voor publicatie. Gebruikers kunnen bestaande pagina’s bewerken met behulp van een HTML-formulier.

5 andere PhpWiki-softwarefuncties omvatten:

 1. Ondersteuning voor meerdere backends voor opslag
 2. Dynamische hyperlinks
 3. Thema’s voor visuele aanpassing
 4. Scripts, voor veranderingen in het gedrag van de Wiki
 5. Toegangscontrole

PmWiki

PmWiki die eruitziet en functioneert als normale webpagina’s.

Elke pagina heeft echter een link Bewerken waarmee uw gebruikers bestaande pagina’s kunnen wijzigen en nieuwe pagina’s aan de website kunnen toevoegen met behulp van basisbewerkingsregels.

Uw gebruikers hoeven geen HTML of CSS te kennen of te gebruiken. Met toegangsbeheer kunt u rechten instellen over wie uw pagina’s mag bewerken en wie niet.

U kunt rechten instellen op basis van de pagina zelf, een groep pagina’s of de website zelf, en u kunt een “zwarte lijst” bijhouden van gebruikers die geen toegang hebben tot uw Wiki op basis van IP-adres.

Welke controle heb ik als beheerder?

Wie sitebeheerderrechten heeft, kan het uiterlijk en de functies van een PmWiki-site wijzigen met skins en HTML-sjablonen.

Je kan of maak je eigen of download een vooraf gemaakte skin die je vervolgens zou wijzigen.

PmWiki wordt alleen geleverd met essentiële functies, maar als u uw implementatie wilt aanpassen en extra functies wilt toevoegen, zijn er honderden extensies (die PmWiki aanroept recepten) beschikbaar in het PmWiki Cookbook.

saas wiki's

Software-as-a-Service (SaaS) -opties

Ben je niet geïnteresseerd in het beenwerk dat nodig is om een ​​Wiki op te zetten? Ongeacht of het tijd of kennis is die u niet heeft, u kunt gerust zijn, want er zijn tal van geweldige software-as-a-service (SaaS) Wiki-opties beschikbaar.

Het grootste nadeel van de SaaS-opties zijn de kosten – u handelt gemak voor een maandelijks bedrag (meestal bepaald op basis van het aantal gebruikers dat u heeft).

Dit betekent echter dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het instellen van uw Wiki; alles is klaar om te gebruiken zoals het is.

De volgende software is het beste als SaaS-wiki’s:

 • Atlassian
 • Begrip
 • Deel punt
 • SlimWiki
 • Wikia

Wat zijn Wiki Farms?

Als je onderzoek doet, kom je misschien de term ‘wiki-boerderij’ tegen. Dit verwijst naar een server (of een reeks servers) die bieden gebruikers de tools die ze nodig hebben om aan de slag te gaan met een Wiki. Wiki-boerderijen kunnen commerciële opties zijn of niet.

Technisch gesproken zouden de SaaS-opties die we hieronder beschrijven kunnen worden beschreven als Wiki-boerderijen, hoewel (zoals je zult zien), ze meestal veel meer zijn.

Atlassian Confluence

Confluence die is ontworpen om te fungeren als de enige bron van waarheid voor een bepaald team of een bepaalde organisatie.

Populair bij veel technologie / software-startups, wint Confluence ook elders grip.

Benieuwd naar Confluence? Deze video van 2 minuten biedt een snel overzicht.

Met Confluence kunt u meer opslaan dan alleen op tekst gebaseerde bestanden – naast zaken als vergadernotities, projectplannen of productvereisten, kunt u dynamische, multimediabestanden zoals audiobestanden en videoclips opnemen.

Verdere opvallende kenmerken van Atlassian

Andere handige functies, vooral als u met grote teams werkt, zijn onder meer:

 • Robuuste feedbackfuncties zodat u gemakkelijk kunt samenwerken (en u dus geen tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar e-mail- of chatgesprekken voor een beslissing).
 • Functies van de organisatie die werken voor zelfs de grootste bedrijven, en ondersteuning voor mobiele apparaten en werk onderweg.

Je krijgt ook Wiki-beheerfuncties zoals toegangsbeheer, versiebeheer (zodat u weet wie wat en wanneer heeft gewijzigd), en Sjablonen om prachtige documenten voor uw organisatie te maken.

Heb meer nodig? Er is zeker een add-on voor alles wat u nodig heeft.

webhosting coupon

Op zoek naar een geweldige deal voor wiki-hosting?
SiteGround – door onze lezers beoordeeld als # 1 biedt wiki-geoptimaliseerde plannen en gratis sitemigratie. Nu kunt u tot wel besparen 67% op SiteGround-plannen. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Begrip

Begrip. In plaats van alleen als Wiki te fungeren, is Notion iets dat u kunt gebruiken om alle soorten documentatie te beheren.

U kunt Notion bijvoorbeeld gebruiken om uw bestanden in drie categorieën te consolideren:

 • Docs: voor uw bestanden in Google Drive, Quip, Dropbox Paper, enzovoort
 • Wiki’s: als uw organisatie meerdere wiki’s of contentbeheersystemen gebruikt (zoals Confluence, GitHub Wiki of WordPress core)
 • Taken: als uw organisatie meerdere productiviteitsapps gebruikt (zoals Trello, Basecamp of Asana)

begrip wiki

Notion biedt een gratis versie van zijn collaboratieve wikiproduct.

Is idee ideaal voor teammanagement?

Notion beweert dat het, samen met de Slack-integratie, “alles is wat je nodig hebt om een ​​team te leiden”.

Dingen die u kunt maken, zijn onder meer:

 • Taakborden
 • Ontwerpspecificaties
 • Kennis basis
 • Codering van documenten
 • Team Handboek
 • Wegenkaarten

Alles in Notion wordt georganiseerd door teams en het bewerken van inhoud gebeurt via slepen-en-neerzetten-interfaces.

Deel punt

SharePoint-software van Microsoft noemt zichzelf geen Wiki-optie, maar het is inderdaad een robuust, volledig uitgerust contentbeheer- en opslagsysteem voor documenten.

Het bestaat al een lange tijd en met de steun van Microsoft kun je weinig doen met dit product.

SharePoint is beschikbaar als een cloudgebaseerde service (SharePoint Online) of als softwaresuite die u lokaal installeert (SharePoint Server).

Moet ik me aanmelden voor Sharepoint Online?

Wanneer u kiest voor SharePoint Online, zijn er verschillende SharePoint-abonnementen waaruit u kunt kiezen.

Over het algemeen kiest u uw plan op basis van of u een klein, middelgroot bedrijf of een bedrijf op ondernemingsniveau bent.

Afhankelijk van de optie die je kiest, krijg je een verschillende functies (met de laatste opties krijgt u extra beveiligingsfuncties voor uw SharePoint-implementatie).

SharePoint Server haalt zijn aanwijzingen uit SharePoint Online als het gaat om hoe het werkt op elke infrastructuur die u aanbiedt (ja, als een on-premises oplossing bent u verantwoordelijk voor het leveren van alles wat SharePoint nodig heeft).

SlimWiki

SlimWiki is een eenvoudige, mooie Wiki-softwareoplossing voor teams die zijn ontworpen om de wrijving bij het genereren van inhoud te minimaliseren.

slimwiki voorbeeld

Slimwiki biedt een eenvoudig te bewerken, aantrekkelijk sjabloon voor wiki’s. U kunt foto’s en video insluiten en de lay-out wijzigen. Er is een gratis versie die je tot 1 GB opslagruimte geeft. (Afbeelding via WhoIsHostingThis.com)

SlimWiki houdt van mooie lay-outs (die professioneel zijn ontworpen) en typografie, slepen en neerzetten plaatsing voor uw bestanden en media en paginageschiedenis, zodat u alle wijzigingen kunt zien die op een bepaalde pagina zijn aangebracht, evenals wie de wijzigingen heeft aangebracht en wanneer.

Administratief gezien wordt SlimWiki geleverd met gegevensbeveiliging en back-upfuncties, toegangsbeheer en back-end optimalisaties zodat alles zo vloeiend mogelijk verloopt voor uw gebruikers.

SlimWiki werkt goed op desktops, laptops en mobiele apparaten zoals smartphones en tablets dankzij het responsieve ontwerp.

Wikia

Wikia (wat een afkorting is voor FANDOM aangedreven door Wikia) is een Wiki-hostingservice die gratis te gebruiken is (hij verdient inkomsten uit advertenties en verkochte inhoud).

De basis van Wikia is MediaWikia, die de gemeenschappen bestuurt die samen Wikia vormen.

Elke community is gespecialiseerd in een bepaald onderwerp of thema, met de meest voorkomende interesse voor het starten van pop-fictiefranchises van boeken, films, games, enzovoort.

Wikia is er maar een van veel opties die er zijn voor een specifiek publiek – als je een Wiki voor een nicheveld wilt, zul je er waarschijnlijk een vinden.

het kiezen van een wiki-webhost

Een Wiki Hosting Provider kiezen

Als u besluit om voor een door uzelf gehoste optie te gaan, waar moet u dan op letten bij een Wiki-hostingprovider?

Als je al de hostingoptie hebt gekozen die je wilt gebruiken, controleer dan of het Wiki-hostingplan dat je hebt gekozen voldoet aan de minimale serververeisten voor uw software.

Gelukkig zijn Wiki-opties meestal geen resource-intensieve, zware applicaties, dus je zou een optie moeten kunnen vinden die gemakkelijk aan de vereisten voldoet.

Eenvoudige installatie en kosten

Er zijn enkele hostingproviders die een klikinstallatie voor bepaalde wiki’s aanbieden.

Als u een provider kunt vinden die aan uw behoeften voldoet en deze optie biedt, zal uw installatieproces waarschijnlijk veel eenvoudiger zijn en soepeler verlopen.

De kosten zijn zeker iets om in gedachten te houden – veel zelf-gehoste wiki’s zijn gratis, wat betekent dat je meer (als je wilt) kunt uitgeven aan je Wiki-hosting.

Maar dat betekent niet dat je de bank moet breken als het gaat om het kopen van hosting.

Beveiliging van de host- en wiki-software

Beveiligingsproblemen zijn iets dat u in de gaten wilt houden.

Al heb je het wel administratieve toegang vanaf de back-end van de server, zullen er veel veranderingen plaatsvinden aan de front-end.

U moet ervoor zorgen dat uw Wiki-hostingoptie in staat is om voor beide beveiligingsvereisten te voldoen.

Bekijk naast toegangscontrole en dergelijke die door de Wiki worden aangeboden, ook zaken als IP-adresbeveiliging, SSL-certificaten en het gebruik van het HTTPS-protocol.

Schaalbaarheid van de software via de host

Tenslotte, schaalbaarheid is belangrijk voor Wiki-hosting – wat wil je doen als je Wiki groeit?

Wilt u eenvoudig van abonnement wisselen met uw bestaande host of bent u bereid over te stappen naar een compleet nieuwe host?

Beginnen met een VPS-hostingplan of de dedicated server kan voor veel mensen overkill zijn, maar als u vroeg en snel wilt groeien, is het misschien de moeite waard (vooral als dit betekent dat u niet van hostingprovider hoeft te veranderen).

wiki-add-ons en integraties

Handige add-ons en integraties voor uw wiki

Een van de grootste voordelen van het gebruik van wiki’s is hun mogelijkheid om te integreren met andere tools je gebruikt, zoals Slack of WordPress.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen met dergelijke integraties.

Voor Slack-gebruikers

SlimWiki is een eenvoudige, mooie Wiki voor teams die worden geleverd met een Slack-integratie. De Slack-integratie kunt u uw Wiki-pagina’s doorzoeken of maken nieuwe pagina’s met de opdracht / wiki.

Door de Notion-integratie met Slack kunt u alle door Notion gegenereerde meldingen publiceren naar Slack. Je teamgenoten kunnen nu zien dat iemand een pagina heeft bijgewerkt, nieuwe pagina’s heeft gemaakt, enzovoort door simpelweg de juiste Slack-kanalen te controleren.

Met de Slack Connector for Confluence Cloud kunnen Confluence-gebruikers hun teamgenoten op de hoogte houden via Slack-kanalen.

Jij kan stel meldingen in die naar Slack moeten worden gepusht wanneer pagina’s worden gemaakt of bijgewerkt, worden blogs gepubliceerd of worden er reacties op artikelen achtergelaten.

Voor WordPress-gebruikers

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een ​​Wiki (wat in wezen aanvullende software is) te integreren in een contentbeheersysteem, maar als u extra organisatie nodig heeft, u kunt de Yada Wiki- of Encyclopedia / Glossary / Wiki-plug-ins toevoegen aan uw WordPress-implementatie.

Er zijn verschillende manieren waarop deze integratie kan worden gedaan.

Yada Wiki is bijvoorbeeld meer een suborganisatie-systeem voor uw WordPress-site, terwijl Encyclopedia / Glossary / Wiki de ingebouwde organisatiefuncties uitbreidt naar uw WordPress-site.

wp wiki tooltip

De populaire WP WordPress Tooltip-plug-in heeft een beoordeling van 4,5 sterren van gebruikers.

Als je tenslotte een Wiki en een WordPress-site hebt, zijn er mogelijk plug-ins waarmee je de twee kunt integreren. Er is bijvoorbeeld de WP Wiki Tooltip-plug-in die verklarende tooltips toevoegt die inhoud van een MediaWiki-installatie weergeven.

webhosting coupon

Op zoek naar de juiste Wiki-host?
A2 Hosting scoorde # 1 in onze recente snelheids- en prestatietests. Nu kunt u tot wel besparen 50% op hun wiki-plannen. Gebruik deze speciale kortingslink
en publiceer je wiki vandaag nog.

Overzicht

Wiki’s zijn een geweldige manier om dat te doen een grote hoeveelheid inhoud beheren, vooral in de context van een teamgebaseerde setting.

Er zijn veel manieren om Wiki-software aan de gang te krijgen, en in dit artikel hebben we de beschikbare opties besproken, evenals hun voor- en nadelen.

Wiki Veelgestelde vragen

 • Wat is het belangrijkste doel van het gebruik van wiki-software?

  De meeste mensen gebruiken deze software als middel om informatie te ordenen, zowel voor openbaar als voor privégebruik.

  Bovendien kunnen anderen, zoals het grote publiek of een bepaalde groep, informatie toevoegen of wijzigingen aanbrengen.

  De mogelijkheid om zowel aan de voorkant als aan de achterkant te bewerken, maakt dit type software uniek.

 • Wat is het beste voorbeeld van een website die wikisoftware gebruikt?

  Sinds de lancering in 2001 is Wikipedia blijven groeien, waardoor het het beste voorbeeld is van een website die wiki-software gebruikt. Deze website bevat miljoenen pagina’s met informatie, die allemaal op elk moment door iedereen kunnen worden bewerkt.

 • Is wiki-software alleen nuttig voor websites die openbare informatie verstrekken?

  Nee. Ondanks het feit dat een op een wiki gebaseerde website openbaar kan zijn, zoals Wikipedia, gebruiken veel bedrijven dit type software voor intern gebruik.

  Het biedt werknemers een plek om informatie te delen en te bewerken, en dat allemaal zonder de noodzaak van complexe communicatie en een back-endsysteem.

 • Wat zijn enkele andere toepassingen voor wiki-software?

  Naast particuliere bedrijven zijn er andere die op dit soort software vertrouwen, waaronder hogescholen en universiteiten, onderzoekscentra, fanwebsites en catalogi.

 • Wat zijn de meest geïnstalleerde wiki-softwaretoepassingen?

  Er zijn veel soorten wikisoftware die u kunt overwegen, waaronder enkele van de meest populaire, waaronder: MediaWiki, PmWikiM, DokuWiki en PhpWiki. Dit zijn misschien wel de meest populaire wiki-softwaretoepassingen, maar er zijn er nog andere om te overwegen.

 • Hoeveel kost het om dit type software te gebruiken?

  Het hangt af van de toepassing die u selecteert. Er zijn zowel gratis als betaalde opties. Gratis versies hebben doorgaans niet zoveel functies als die tegen betaling, maar ze kunnen meer dan genoeg bieden om aan de behoeften van de beheerder en gebruikers te voldoen.

 • Welke wiki-software moet u installeren en gebruiken?

  Er is geen goed of fout antwoord op deze vraag, omdat elk een unieke ervaring biedt samen met krachtige functies.

  Het beste wat u kunt doen, is de voor-, nadelen, functies en beoordelingen van elk vergelijken. Hierdoor kunt u beter begrijpen wat de software biedt en hoe deze past bij wat u probeert te bereiken.

 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken van wiki-software?

  Niet iedereen is geïnteresseerd in dezelfde ervaring met wiki-software, maar er zijn veel functies die belangrijk zijn voor de meeste mensen.

  Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: alles in één contentmanagementsysteem, blogfunctionaliteit, forumfunctionaliteit en bewerkingsmogelijkheden.

 • Zijn er extensies en add-ons die wiki-software krachtiger kunnen maken?

  Ja. Dit hangt af van de software die u gebruikt, maar de meeste hebben extensies en add-ons die extra functionaliteit bieden. Dit maakt meer maatwerk mogelijk, zodat de software aan de behoeften van elke gebruiker voldoet.

 • Welk type ondersteuning is beschikbaar voor wiki-software?

  Dit wordt bepaald door het type hulp dat u nodig heeft.

  Als u vragen heeft over downloaden en installeren, kan uw hostingbedrijf mogelijk ondersteuning bieden.

  Voor vragen over technische aspecten, het gebruik van de software en functies is de softwaremaker de beste plek om te beginnen.

  Veel bedrijven bieden gebruikers toegang tot een ondersteuningsforum, gebruikershandleidingen en andere documentatie.

 • Wat is het proces van het installeren van wiki-software via een hostingaccount?

  Sommige hostingbedrijven bieden een klik-installatie van wiki-software waarmee de gebruiker snel en efficiënt aan de slag kan, zonder enige technische kennis.

  Als dit niet beschikbaar is, moet u het programma zelf downloaden en installeren.

 • Wat zijn de serververeisten voor het uitvoeren van wikisoftware?

  Variërend van de ene softwaretoepassing tot de volgende, moet u eerst de vereisten begrijpen voordat u probeert te downloaden.

  Zodra u een duidelijk beeld heeft van de serververeisten, kunt u met uw hostingbedrijf overleggen om te bepalen of uw plan compatibel is.

 • Wat zijn de beveiligingsproblemen die verband houden met wiki-software?

  Net als bij elke andere software is het kiezen van een veilige applicatie van het grootste belang.

  Met wiki-software, hoewel beheerders de mogelijkheid hebben om aan de achterkant te werken, worden de meeste wijzigingen aan de voorkant uitgevoerd.

  Toch kunnen deze sites het doelwit zijn van hackers, dus het kiezen van een veilige optie is ideaal.

 • Wat is de beste manier om met groei om te gaan?

  Uw door wiki aangedreven website kan in de loop van de tijd groeien.

  Zoek bij het kiezen van wiki-software een applicatie die aan uw groei-eisen kan voldoen om ervoor te zorgen dat u gebruikers en inhoud kunt blijven toevoegen zoals u wilt, zonder dat u gedwongen wordt om een ​​wijziging aan te brengen aan een andere provider.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map