The Best CakePHP Hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk CakePHP Hosting

Ontwikkelaars gebruiken het CakePHP-framework om webapplicaties sneller en met minder code te bouwen. U moet zorgvuldig kiezen om een ​​veilige, betrouwbare host te vinden.


U kunt in CakePHP een website ontwikkelen op elke moderne server met de volledige LAMP-stack. De webserver moet PHP 5.6 of hoger gebruiken. Zoek naar hosts die de PHP-extensies mbstring, mcrypt, simplexml en PDO PHP ondersteunen.

Hieronder beschrijven we onze aanbevelingen, maar hier is een samenvatting van de beste hosts voor CakePHP-hosting, gebaseerd op de beoordelingen en klantbeoordelingen van onze experts:

 1. SiteGround
  – Meerdere PHP-versies en servers geoptimaliseerd voor snelle, veilige PHP-hosting
 2. Bluehost
 3. A2-hosting
 4. HostPapa
 5. HostGator

Hoe hebben we de beste hosts voor CakePHP gekozen?

We hebben hosts op de shortlist gezet met servers die zijn geoptimaliseerd voor PHP-hosting. We kozen hosts voor algehele waarde, 24/7 ondersteuning, het gemak van CakePHP-installatie en een royale toewijzing van bandbreedte en opslag.

Vervolgens hebben we rekening gehouden met duizenden gebruikersrecensies uit onze database.

CakePHP Hosting

CakePHP Hosting

Wat is CakePHP?

Het CakePHP-framework biedt een robuuste en gratis basis voor iedereen die vanaf het begin websites en blogs wil bouwen.

Model View Controller (MVC) Architectuur

Het raamwerk volgt de MVC-architectuur (model view controller), waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast.

CakePHP volgt een ‘conventie over configuratie’-filosofie, zoals Ruby on Rails.

Dit versnelt de ontwikkeling van een CakePHP-applicatie omdat er weinig configuratiebestanden zijn om in te stellen.

Hoe gebruik je het?

Screenshot van CakePHP HostingCakePHP homepage

Het framework biedt een eenvoudige organisatiestructuur die is ontworpen om uw applicatie consistent en logisch te houden en zo het ontwikkelingsproces te stroomlijnen.

CakePHP ondersteunt ook applicatiesteigers, sjablonen, flexibele toegangscontrolelijst (ACL) en een reeks andere functies. De belangrijkste pakketten omvatten het volgende:

Kern Klasse laden, beheer van plug-ins, configuratie
Model Object-relationele mapper, modelgedrag en validatie, toegangscontrole
Controller Organisatie van bedrijfslogica, register van onderdelen, foutafhandeling
Visie Beheert Helpers, die view deel van MVC implementeren
Log Registreert en biedt basisklasse voor alle loggers

Enige ervaring nodig

Hoewel het de ontwikkeling zou moeten vergemakkelijken, is basiskennis van PHP vereist en ervaring met objectgeoriënteerd programmeren helpt ook.

Een raamwerk gebruiken

Frameworks zijn een populaire manier om PHP-applicaties te bouwen. Ze besparen coderingsinspanningen en verminderen bugs door geteste code te leveren voor algemene behoeften. Verschillende frameworks strijden om de interesse van ontwikkelaars, waaronder CakePHP, Symfony, CodeIgniter en Laravel.

CakePHP’s grootste kracht is het gemakkelijk maken om van de eerste vereisten naar een werkende applicatie te komen. Applicaties die ermee zijn gebouwd, vereisen over het algemeen minder code dan applicaties met andere frameworks.

Aan de negatieve kant heeft CakePHP de reputatie applicaties te maken die groter zijn en langzamer werken dan andere frameworks.

Gebruiksgemak heeft een prijs. Ontwikkelaars die voorstander zijn van de conventie-eerste benadering zullen CakePHP leuk vinden, hoewel Laravel een alternatief is met een vergelijkbare filosofie.

CakePHP-serververeisten

Om een ​​CakePHP-site te maken, moet u het framework installeren, een database maken en configureren en natuurlijk doorgaan met het maken van een werkbare toepassingslogica.

Uw serverconfiguratie moet er ongeveer zo uitzien:

 1. HTTP-server (zoals Apache)
 2. PHP 5.6.0 of hoger
 3. mbstring PHP-extensie
 4. intl php extensie
 5. mcrypt PHP-extensie
 6. Database-server met MySQL 5.1.10 of hoger

Vereisten uitgelegd

CakePHP wordt meestal op Apache geïmplementeerd, maar het werkt ook op andere hypertext transfer protocol (HTTP) -servers.

De server moet PHP 5.x ondersteunen en de huidige specificatie beveelt PHP 5.6.0 of hoger aan.

CakePHP vereist ook mbstring-, mcrypt- en intl-extensies. Het framework vereist ook een database-engine, dus je hebt een databaseserver nodig met MySQL 5.1.10 of hoger.

SQLite 3, PostgreSQL en Microsoft SQL Server (2008 of hoger) worden ook ondersteund en er is ook een “wrapper” voor ADOdb.

Elke server met alle vereiste bibliotheken zou zonder problemen met CakePHP moeten omgaan.

CakePHP-licentie

CakePHP is open source en heeft een licentie onder de Massachusetts Institute of Technology (MIT) -licentie.

Dit betekent dat u CakePHP kunt wijzigen, delen, distribueren en in andere applicaties kunt opnemen.

CakePHP-ondersteuning

Er zijn verschillende manieren om CakePHP te leren kennen en vragen te beantwoorden.

 • Online documentatie inclusief het CakePHP Cookbook
 • CakePHP forum
 • CakePHP-tag op Stack Overflow
 • Het Slack-kanaal van CakePHP
 • Betaalde ondersteuning via Cake Development Corporation

CakePHP-hosttypen

CakePHP Hosting-typen

Uw vaardigheidsniveau bepaalt het type hostingplan dat u kiest voor CakePHP.

Hoe bedrevener je bent in PHP, hoe meer je waarschijnlijk een duurder abonnement nodig hebt.

Gratis hosting

Omdat CakePHP is ontworpen om de ontwikkeling te stroomlijnen en beginners te helpen (hoewel PHP-vaardigheden noodzakelijk zijn), bieden veel hosts de neiging om hostingpakketten op instapniveau aan te bieden die zijn afgestemd op CakePHP.

Gratis, maar vrij beperkte pakketten zijn ook beschikbaar en deze kunnen geschikt zijn om te testen, maar niet voor daadwerkelijke implementatie.

Veel CakePHP-pakketten op instapniveau hebben de neiging om met één klik te worden ingesteld, maar zijn beperkt op andere fronten, bijvoorbeeld het aantal processen en verbindingen, opslag enzovoort.

Het is meestal gewoon een kwestie van schalen, omdat u waarschijnlijk een volledig geconfigureerde installatie van CakePHP krijgt en het pakket naar uw behoeften uitbreidt door meer opslag, verkeer, bandbreedte of databaseopslag toe te voegen.

webhosting coupon

Op zoek naar hoogwaardige CakePHP-hosting?
Voor een zacht prijsje? A2 Hosting staat op nummer 1 in onze recente snelheidstests. U kunt nu tot 50% besparen op hun ontwikkelaarsvriendelijke plannen. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Toegewijde hosting

Professionals zijn mogelijk geïnteresseerd in speciale MySQL-pakketten, die meer geheugen en opslag bieden, inclusief snelle solid-state opslag in sommige pakketten. Veel onafhankelijke ontwikkelaars en kleine bedrijven kiezen echter vaak voor meer betaalbare, gedeelde pakketten.

Servercompatibiliteit met dedicated hosting

CakePHP wordt meestal ingezet op Linux, Apache, PHP en MySQL (LAMP) servers, maar het framework werkt ook op Microsoft IIS, Nginx en LightHTTPD.

CakePHP installeren

CakePHP installeren

Als je al een server hebt en geen behoefte hebt aan een ander pakket met vooraf geïnstalleerde CakePHP, kun je ervoor kiezen om het zelf te installeren.

CakePHP gebruikt PHP 5.3+ tool voor afhankelijkheidsbeheer Composer als de officieel ondersteunde installatiemethode. Het is een simpel proces:

 1. Zorg ervoor dat PHP minimaal is bijgewerkt naar 5.6.
 2. Installeer zo nodig Composer.
 3. Gebruik de opdracht create-project om een ​​skeletale CakePHP-toepassing te maken.

Handmatige of automatische installatie?

Hoewel Composer een groot deel van het proces kan automatiseren, hebben sommige ontwikkelaars mogelijk meer controle nodig en besluiten ze het op de ouderwetse manier te doen.

Nachtelijke en stabiele builds

De meest recente stabiele versie van CakePHP-code is direct beschikbaar bij CakeForge, maar sommige ontwikkelaars kunnen besluiten om “nachtelijke” versies te gebruiken die de neiging hebben om de nieuwste bugfixes tussen stabiele releases op te nemen.

Ongeacht welke download u kiest, het gecomprimeerde installatiepakket moet op de webroot worden geplaatst en uitgepakt.

Er zijn twee verschillende setup-opties beschikbaar: een minder veilige ontwikkelconfiguratie die moet worden gebruikt in veilige omgevingen en een productie-setup die wordt gebruikt om het eindproduct te implementeren.

Voor productie-instellingen moet u het recht hebben om de DocumentRoot op uw server te wijzigen, dus houd daar rekening mee.

Geavanceerde instellingsalternatieven

Er zijn ook een aantal geavanceerde setup-alternatieven voor ervaren gebruikers, waardoor ze CakePHP-mappen op verschillende plaatsen op de schijf kunnen plaatsen.

Dit kan worden gedaan om verschillende applicaties toegang te geven tot dezelfde CakePHP-bibliotheken, maar het is ook een manier om bepaalde gedeelde hostbeperkingen te omzeilen.

Extra aanpassingen

Bepaalde aanpassingen aan Apache zijn mogelijk nodig om mod_rewrite-functionaliteit toe te staan.

Deze problemen manifesteren zich meestal op de welkomstpagina van CakePHP en als u ontbrekende afbeeldingen of CSS-stijlen ziet, is de kans groot dat u dit probleem moet aanpakken.

Gelukkig is er veel documentatie die je zou moeten helpen deze problemen te identificeren en op te lossen.

Voors en tegens

Zoals met de meeste technologie, komt CakePHP met voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze pluspunten en minnen te bekijken vanuit het oogpunt van uw specifieke behoeften. Hier is hoe ik denk dat de functies van CakePHP uitschudden.

Voordelen:

 • Snel aanmaken van werkende code
 • Minimale behoefte aan configuratie
 • Schone MVC-architectuur
 • Actieve ondersteuningscommunity.

Nadelen

 • Produceert minder efficiënte code dan sommige frameworks.

webhosting deals

Op zoek naar een geweldige deal voor CakePHP-hosting?
SiteGround ⁠— beoordeeld # 1 door onze lezers supports— ondersteunt CakePHP en zorgt voor een gemakkelijke installatie. Op dit moment kunt u tot 67% besparen op SiteGround-abonnementen door deze speciale kortingslink te gebruiken
.

Mijn Top 3 CakePHP-hosts

Als je je richt op CakePHP, wil je een korte lijst met hosts om te evalueren. Om je een voorsprong te geven, heb ik drie hostingbedrijven gekozen die uitblinken in CakePHP-hosting.

CakePHP Hosting Top 3

A2-hosting

A2 Hosting CakePHP Hosting

A2 Hosting CakePHP Hosting

A2-hosting
geeft volledige instructies voor het handmatig installeren van CakePHP, wat alle hostingaccounts kunnen doen.

Klanten met cPanel en Softaculous Premium kunnen het eenvoudig met die tools installeren.

U kunt PHP5 of PHP7 gebruiken en met de optie Turbo Server kunt u pagina’s met uitzonderlijke snelheid weergeven.

Solid State-schijven, Cloudflare CDN, een uptime-garantie van 99,9% en 24/7 ondersteuning dragen bij aan de geboden waarde.

HostGator

HostGator CakePHP Hosting

HostGator CakePHP Hosting

HostGator
vermeldt CakePHP als compatibel met de gedeelde, reseller-, VPS- en dedicated servers, waaronder zowel Linux als Windows.

Het lijkt echter geen hulp te bieden bij de installatie.

Klanten kunnen PHP7 gebruiken op alle servers behalve op Windows shared hosting.

Ondersteuning is 24 uur per dag beschikbaar en gedeelde en reselleraccounts krijgen een uptime-garantie van 99,9%.

FastComet

FastComet CakePHP-hosting

FastComet CakePHP-hosting

FastComet
is een wat minder bekende hostprovider, maar beschikt over CakePHP op SSD-cloudhosting.

Volledig beheerde dedicated hosting met gratis overdracht van een bestaande CakePHP-site is een optie.

Alle hostingplannen zijn inclusief cPanel en Softaculous.

24/7 ondersteuning via live chat en e-mail is gratis bij alle abonnementen en FastComet heeft zeven datacenters over de hele wereld.

Andere functies in talen en frameworks

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Python
 • Serverzijde omvat
 • Java
 • ColdFusion
 • ASP
 • CodeIgniter
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

CakePHP veelgestelde vragen

 • Wat is CakePHP?

  CakePHP is een snel ontwikkelend raamwerk voor PHP dat de model-view-controller (MVC) -architectuur volgt, waardoor code eaiser wordt onderhouden.

 • Is CakePHP gemakkelijk te leren en te gebruiken?

  De meeste mensen vinden dat aan de slag gaan met CakePHP eenvoudig is. Er is echter enige kennis vereist. Zo is PHP kennis en ervaring een must.

 • Wat zijn de serververeisten voor CakePHP?

  Als u een website wilt maken met CakePHP, moet het framework op uw server zijn geïnstalleerd. Neem contact op met uw hostingbedrijf, maar over het algemeen moet u een Apache-server met PHP en een compatibel databasesysteem gebruiken.

 • Is CakePHP open source?

  Ja. Om deze reden kunt u CakePHP delen, distribueren en eventuele wijzigingen aanbrengen. Het is beschikbaar onder de licentie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

 • Leveren alle hostingbedrijven het CakePHP-framework?

  Veel hostingbedrijven bieden pakketten aan die zijn gebouwd voor gebruik door CakePHP. Degenen die dat wel doen, hebben meestal een installatie met één klik, zodat u meteen aan de slag kunt. Vraag dit aan uw hostingbedrijf.

 • Wat zijn de beste hostingbedrijven voor CakePHP?

  Er zijn honderden om te overwegen. Gebruik onze hostingvergelijkingstool om uw keuzes te beperken tot hosts die Linux, PHP en MySQL aanbieden. Vanaf daar kun je zien of ze CakePHP ondersteunen.

 • Hoe ga ik aan de slag met CakePHP?

  Er zijn veel handleidingen en documentatie beschikbaar bij CakePHP, waardoor het eenvoudig is om uw website te coderen. Bekijk in het bijzonder de documentatie van de officiële CakePHP-website.

 • Wat zijn de ontwikkelingskosten met CakePHP?

  Omdat het framework open source is, hoef je geen geld te betalen om CakePHP te gebruiken. Het feit dat het gratis is, houdt de kosten voor webontwikkeling tot een minimum beperkt, vooral als u het werk zelf doet.

  Alle instellingen die u nodig heeft om te beginnen, zijn opgenomen in het framework. Hosting is uw enige directe kost. Het enige dat je nog nodig hebt, is de tijd om CakePHP te leren en te gebruiken.

 • Wat zijn de grootste voordelen van het gebruik van CakePHP?

  Behalve dat het open-source is, is het compatibel met eerdere versies van PHP en de MVC-architectuur. Het is ook in staat om zowel thema’s als inhoud te beheren, terwijl het ook eenvoudig is om sjablonen en velden aan te passen.

 • Heeft CakePHP speciale configuratievereisten?

  Dankzij automatische detectie hoeven ontwikkelaars de URL van de site of de locatie van de bibliotheek niet op te geven. Ze hoeven zich alleen zorgen te maken over de instellingen van de databaseverbinding. Zodra deze correct zijn, zorgt al het andere voor zichzelf.

 • Hoe groot is de CakePHP-gemeenschap?

  Het is moeilijk om een ​​exact aantal te geven aan de grootte van de community, maar het is veilig om aan te nemen dat tienduizenden ontwikkelaars het CakePHP-framework gebruiken om websites en applicaties te bouwen.

  Voor degenen die houden van wat het framework te bieden heeft, maar het werk niet alleen willen doen, is er een robuuste community voor ontwikkelaars om in te huren.

 • Kunt u CakePHP zelf installeren??

  Als uw server niet vooraf is geïnstalleerd met CakePHP, hebt u mogelijk de mogelijkheid om deze zelf te installeren. Neem voordat u dit doet contact op met uw hostingbedrijf om er zeker van te zijn dat uw server het framework kan verwerken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map