SSD-hosting: vind nu de snelste SSD-host voor uw website.

Vergelijk SSD Hosting

Solid State-schijven (SSD’s) zijn over het algemeen sneller en betrouwbaarder dan mechanische schijven. Ze zijn belangrijk voor het verkrijgen van de hoogste hostingsnelheden, vooral op dynamische websites. Maar niet alle hosts bieden SSD-opslag, dus u moet voorzichtig zijn.


Als u op zoek bent naar SSD-hosting, wilt u waarschijnlijk over het algemeen snelle en stabiele hosting. Het is dus goed om SSD’s te combineren met VPS en dedicated servers. Ook handig om te hebben zijn functies zoals hoogwaardige databases, caching en toegang tot een kwalitatief CDN.

Hieronder bespreken we de beste SSD-hosts, maar als je haast hebt, zijn hier de top 5:

 1. SiteGround
  – SSD op alle snelle, stabiele servers met veel functies
 2. A2-hosting
  – Onbeperkte SSD-opslag met alle gedeelde hostingplannen
 3. InMotion Hosting
  – SSD-gespecialiseerde hosting met volledige SSH-toegang
 4. HostPapa
  – Betaalbare onbeperkte gedeelde SSD-hosting
 5. GreenGeeks
  – Snelle SSD’s met volledig groene, milieuvriendelijke hosting

Hoe hebben we de beste hosts voor SSD gekozen?

We hebben de hosts geselecteerd die SSD’s aanbieden, samen met andere elementen die nodig zijn voor hoogwaardige hosting. We hebben deze gecombineerd met duizenden expert- en gebruikersrecensies om de top 10 SSD-hosts te vinden.

SSD-hosting

Vergelijk SSD Hosting

Solid-state drives (SSD’s) maken een dramatische doorbraak in de wereld van webhosting. In dit artikel leert u welke voordelen ze bieden en hoe ze verschillen van traditionele harde schijven (harde schijven).

Moet u kiezen voor SSD-hosting boven HDD-hosting? U krijgt begeleiding bij het maken van een goede keuze voor uw project of onderneming.

En we delen onze persoonlijke aanbevelingen voor SSD-hosting, gebaseerd op onze ervaring in software-engineering.

Wat is SSD

Wat is een Solid State Drive?

SSD-hostingplannen worden uitgevoerd op servers die uw gegevens opslaan op solid-state drives (SSD’s). Deze apparaten gebruiken geïntegreerde schakelingen om gegevens op te slaan.

SSD’s zijn de nieuwste grote vooruitgang in gegevensopslagtechnologie, wat resulteert in snellere en betrouwbaardere hosting voor uw website dan servers met traditionele harde schijven (HDD’s).

Solid-State vs. traditionele harde schijven

SSD’s kunnen traditionele harde schijven vervangen, die geheugen opslaan met behulp van elektromechanische magnetische schijven met draaiende schijven en beweegbare lees- / schrijfkoppen.

Voorzien zijn van
SSD
HDD
Lees mechanismeGeïntegreerde schakelingenMechanische arm
EnergiegebruikKleinere stroomafnameGroter stroomverbruik
KostenDuurder dan harde schijvenGoedkoper
Maximale capaciteitWeinig beperkingenWeinig beperkingen
Gemiddelde tijd tot mislukking~ 2 miljoen uur~ 1,5 miljoen uur
Kopieer / schrijf snelhedenTot 500 MB / sec (consumentenklasse)50 – 120 MB / s

In tegenstelling tot harde schijven hebben SSD’s geen bewegende delen en hebben ze volledig elektronisch toegang tot hun opgeslagen gegevens in plaats van elektromechanisch.

Dat betekent dat ze sneller en efficiënter werken en minder vatbaar zijn voor mechanisch falen.

En omdat ze dezelfde interfacetechnologie gebruiken als harde schijven, is het gemakkelijk om van HDD naar SSD te upgraden.

Voordelen van SSD Web Hosting

SSD’s hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van HDD’s, voornamelijk vanwege hun superieure snelheid en het ontbreken van bewegende delen.

Vergeleken met harde schijven, SSD’s:

 • Zijn beter bestand tegen fysieke schokken
 • Ren bijna helemaal stil
 • Word niet zo heet
 • Heb een lagere toegangstijd
 • Zijn minder vatbaar voor mechanisch falen
 • Gebruik minder stroom
 • Defragmentatie is niet nodig.

Verbeteringen in SSD’s

Vroeger dachten mensen dat SSD-schijven beperkte opslag hadden, maar de afgelopen jaren zijn ze beschikbaar geworden met meerdere terrabyte-capaciteit..

Toch kunnen commerciële solid-state opslagschijven met de hoogste capaciteit slechts ongeveer de helft van de gegevens bevatten als de overeenkomstige harde schijven.

SSD’s hebben minder stroom nodig en genereren minder warmte dan vergelijkbare schijfruimte.

Deze overwegingen zijn vooral belangrijk in grote datacenters in de cloud, stroom- en koelingskosten maken een aanzienlijk deel uit van hun bedrijfskosten, en koelingsvereisten beperken de dichtheid van opslag op harde schijven.

SSD’s in datacenters

Een datacenter met koelere solid-state schijven met een hogere capaciteit kan meer terabytes bevatten in dezelfde hoeveelheid onroerend goed met lagere onderhoudskosten.

Hogere schijfbetrouwbaarheid geeft webhosts een betere uptime. Opslagstations stoppen niet alleen met werken; meestal worden ze geleidelijk onbetrouwbaar.

Totdat een schilferende schijf wordt geïdentificeerd en buiten dienst wordt gesteld, zal deze intermitterende gegevensfouten en crashes veroorzaken.

De langere MTBF (gemiddelde tijd tussen storingen) van SSD-opslag betekent minder van dit soort problemen.

SSD-hosting

Heeft u SSD-hosting nodig voor uw website?

Wilt u de snelst ladende website die mogelijk is? Tests op webpagina’s die worden gehost op SSD-servers worden doorgaans 300% sneller geladen dan tests die worden gehost op servers met harde schijven.

Zijn SSD’s sneller?

Ja, dat zijn ze. Dat komt omdat wanneer een harde schijf toegang moet hebben tot de opgeslagen gegevens, hij fysiek moet ronddraaien om de informatie te vinden die hij nodig heeft om te lezen of aan te passen.

Dit voegt meestal slechts een paar milliseconden toe aan de toegangstijd, maar die milliseconden tellen snel op, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer die uw website ontvangt of de gegevens die moeten worden geopend.

Waarom is snelheid belangrijk??

Wanneer uw websiteverkeer piekt, wordt die extra laadtijd opgemerkt door uw bezoekers.

De meeste internetgebruikers verwachten dat een pagina binnen 3 seconden of minder wordt geladen en als het langer duurt, klikken ze snel op die ‘terug’-knop.

Voordelen van een snelle SSD-Powered E-Commerce Site

De extra snelheid die SSD-hosting biedt, is vooral van cruciaal belang voor e-commercewebsites, waarvan de bottom-line wordt geraakt wanneer ze vertragen.

Zelfs een laadtijd van slechts 4 seconden resulteert in 25% minder verkopen, volgens KISSmetrics.

Als uw website veel verkeer ontvangt of als u wilt dat deze grote verkeerspieken aankan zonder te vertragen, is SSD-hosting de juiste keuze.

SSD’s met databases

Dynamische websites die door databases worden aangestuurd, zullen ook profiteren van SSD-schijven, die veel sneller toegang hebben tot alle informatie die ze nodig hebben in uw database, waardoor kritieke seconden worden bespaard op het laden van uw pagina.

Hoeveel voordeel u krijgt, hangt af van het feit of schijfsnelheid of verbindingssnelheid de beperkende factor is.

SSD’s met dynamische websites

Als uw site zeer interactief is maar niet veel gegevens van de schijf haalt, maakt u zich meer zorgen over de verwerkingssnelheid en serverbandbreedte.

Als het een grote hoeveelheid informatie uit een database moet halen om een ​​pagina te bouwen, zal de snelheid van solid-state storage een grote hulp zijn.

CMS’en zoals WordPress en Drupal hebben de neiging veel gebruik te maken van hun databases, dus een SSD kan ze aanzienlijk versnellen.

Wanneer zijn SSD’s essentieel?

Kortom, SSD-hosting is bijna essentieel voor sites die:

 1. Krijg veel verkeer
 2. Zijn dynamisch van aard
 3. Vertrouw sterk op database-retouren
 4. Serveer grote bestanden (zoals die voor podcasts of video’s)
 5. Zijn gericht op e-commerce.

SSD-nadeel: kosten

Het enige significante nadeel van SSD-hosting is de prijs. Hoewel de prijs van SSD’s de afgelopen jaren is gedaald, zijn ze nog steeds meer dan het dubbele van de prijs per gigabyte opslag dan HDD’s, en dat wordt meestal weerspiegeld in de prijzen van SSD-hostingplannen.

Dus als u een beperkt budget heeft en de snelheid van uw site niet essentieel is voor uw succes, of als u een hogere prioriteit geeft aan opslagruimte dan snelheid, wilt u misschien vasthouden aan HDD-hosting.

Hybride schijven: een budgetvriendelijk alternatief

Een andere optie voor mensen met een beperkt budget die nog steeds de voordelen van SSD-hosting willen, zijn plannen die hybride schijven gebruiken, ook wel solid-state hybride schijven (SSHD) genoemd.

SSHD’s combineren functies van SSD’s en HDD’s in één schijf, zodat u de grote opslagruimte van de harde schijf krijgt, en een deel van de verbeterde prestaties van SSD in de vorm van een SSD-cache voor vaak gebruikte gegevens.

SSD Web Dev

Hoe beïnvloeden SSD’s webontwikkeling?

Servers met SSD en clients op mobiele apparaten verschuiven de balans van bronnen op internet.

Solid State-opslag geeft de servers een grote snelheidsboost, maar ze communiceren vaak met apparaten met trage processors en datasnelheden. Dit zal de toekomst van webontwikkeling beïnvloeden.

SSD’s lossen niet elk probleem op

SSD-snelheid mag geen licentie zijn om opgeblazen pagina’s met veel grote afbeeldingsbestanden te leveren.

Ze moeten nog steeds met internetsnelheden naar het apparaat reizen. Dat betekent vaker een mobiele of wifi-verbinding dan een breedbandverbinding. Terughoudendheid is nog steeds nodig.

De echte winst in SSD-webhosting zal vandaan komen server-side prestaties.

Databasetoegang is veel sneller en webapplicaties laden sneller.

Een website met SSD-opslag, vooral als deze zich op een speciale server bevindt, kan enorme hoeveelheden gegevens met indrukwekkende snelheid verwerken.

Lezen versus gegevens schrijven met SSD’s

SSD’s zijn beter in lezen dan schrijven, zowel in snelheid als in de slijtage die de operatie op de schijf zet.

Applicatieontwikkelaars leren nieuwe technieken om optimaal te profiteren van SSD-prestaties.

De concurrentie om snellere, dichtere en duurzamere solid-state technologieën te ontwikkelen is hevig.

Chipontwerpen met esoterische namen zoals NAND en Intel’s 3D Xpoint leveren prestaties die het hoofdcomputergeheugen benaderen en records breken voor opslagdichtheid.

Het potentieel voor verdere vooruitgang in de komende jaren lijkt bijna onbeperkt.

Maken SSD’s HDD’s overbodig?

Zal de SSD de harde schijf overbodig maken? Waarschijnlijk al een tijdje niet. Harde schijven zijn beter voor archiefdoeleinden aangezien een SSD die jarenlang op de plank blijft staan, geleidelijk aan verval zal oplopen.

Maar zodra solid-state storage prijspariteit bereikt, misschien tegen 2025, zullen draaiende schijven een nicheproduct worden zoals vinylplaten.

Kiezen voor SSD Host

Een SSD-host kiezen

Veel hosts bieden SSD-hosting voor hun VPS en speciale hostingplannen. Als je het budget hebt en de snelste, best presterende hosting wilt die je kunt krijgen, zoek dan naar een VPS of dedicated SSD-hostingplan. Maar in toenemende mate bieden gedeelde hostingplannen SSD-opslag.

Factoren die de SSD-prestaties beïnvloeden

Het opslagsysteem is slechts één factor bij het verkrijgen van hoge prestaties en snelheid van SSD-webhosting.

Sommige bedrijven maken out-of-context opscheppen over de snelheidsverbetering van SSD-opslag, maar zelfs onder de beste omstandigheden, een boost van 20x in gegevenstoegang krijg je geen 20x hogere doorvoer.

Dit zijn de belangrijkste factoren die de SSD-prestaties bij hosting bepalen:

 • Verwerkingscapaciteit
 • Drive kwaliteit
 • Datacenter locatie
 • CDN-kwaliteit
 • Onderhouds- en ondersteuningsteam.

Verwerkingskracht voor SSD-hosting

Snelle schijven vereisen veel rekenkracht om er volledig gebruik van te maken. Een SSD-webhost van topkwaliteit moet de nieuwste en snelste processors evenals de nieuwste schijven.

Het moet een royale hoeveelheid hoofdsom toewijzen geheugen voor elk account.

Als u met een gedeelde host gaat, wilt u er een die niet te veel klanten op één server laadt.

Web Hosting-coupon

Op zoek naar een goede deal voor SSD-hosting?
A2 Hosting scoort consistent op of nabij de top in onze snelheids- en prestatietests. Ze bieden SSD-hostingplannen met onbeperkte opslag en bandbreedte. Nu kunt u tot wel besparen 50% over hun plannen via deze kortingslink
.

Kwaliteit van SSD-schijf

De kwaliteit van de schijven is belangrijk. SSD’s hebben een eindige levensduur, omdat elke keer dat een datalocatie wordt geschreven, er een klein beetje elektrische lading wordt opgebouwd.

De schijven van een webhost worden intensief gebruikt en een schijf van consumentenkwaliteit die prima is voor uw laptop, staat er niet onder.

De beste schijven kunnen meerdere keren worden beschreven en ze gebruiken complexe logica om de hoeveelheid schrijven te minimaliseren en het gebruik van opslagcellen gelijkmatig te verdelen.

Ze gaan jaren mee en overtreffen de typische levensduur van een harde schijf.

In de praktijk mislukken meer SSD-schijven vanwege circuitproblemen of firmware-fouten dan slijtage. Een goede SSD-host beknibbelt niet op de schijfkwaliteit.

Datacenter Locatie en CDN’s

Nabijheid tot het publiek van uw site is belangrijk. Als u een gelokaliseerd publiek heeft, zijn webhosts met een datacenter binnen duizend mijl of zo het beste.

Als het wijdverspreid is, zoek dan naar een cloud hosting dienst met een CDN zodat niemand te ver van een edge-server verwijderd is.

Andere factoren

Houd ook rekening met algemene factoren, zoals ondersteuning, beveiliging en uptime.

Kies een hostingplan met alle middelen die je nodig hebt. Snelheid is belangrijk, maar dat geldt ook voor het goed houden van uw site. De kwaliteit van het gastbedrijf en de geschiktheid voor uw behoeften gaan vooruit op andere overwegingen.

Prijstrends en SSD’s

SSD-prijzen kenden een opwaartse blip in 2017, maar de algehele prijstrend is neerwaarts.

International Data Corporation, een gerenommeerd market intelligence-bedrijf, voorspelt dat tegen 2021 de prijspremie voor SSD over schijven zal slechts een factor van 2,2.

Lagere kosten voor stroom, koeling en onroerend goed zullen de kloof verder dichten. Als de kosten dalen, zullen steeds meer datacenters de komende jaren SSD gebruiken. Je hoeft niet meteen te springen als je de juiste host niet kunt vinden.

Als je op een krap budget, een andere optie is Gedeelde SSD-hosting. Zorg ervoor dat u het hostingbedrijf onderzoekt voordat u een gedeeld SSD-hostingplan aanschaft.

Als de host shared hosting te veel verkoopt, of als u een buurman op uw server krijgt die alle middelen in beslag neemt, ziet u geen van de voordelen van SSD-hosting.

SSD-voor- en nadelen

Voordelen van SSD’s

 • Hogere lees- en schrijfsnelheid
 • Lagere energie- en koelingskosten
 • Betere betrouwbaarheid, omdat er geen bewegende delen zijn
 • Werkt offline
 • Uiterst stabiel.

Nadelen van SSD’s

 • Hogere kosten
 • Gegevens zijn uiterst moeilijk toegankelijk als een SSD kapot gaat.

Sest SSD-hosts

Onze top 3 SSD-hostingkeuzes

Bekijk de drie beste opties bij het zoeken naar SSD-hosting:

SSD-opslag
Back-ups
Datacenter Locaties
Beginprijs

A2-hostingOnbeperktNiet inbegrepenNA, EU, Azië$ 3,92 / maand
GreenGeeksOnbeperktAuto (dagelijks)NA, EU$ 2,95 / maand
InMotion HostingOnbeperktAutoNA$ 2,95 / maand

A2-hosting

A2 Hosting biedt zijn klanten SSD-snelheid, gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9% en 24-uurs ondersteuning. Ze bieden ook gratis een SSL-certificaat, CDN-integratie en cPanel-configuratiescherm met Softaculous voor eenvoudige installatie van honderden applicaties zoals WordPress.

Als je de hoogst mogelijke snelheid wilt, kun je met hun Turbo Servers gaan
.

Deze combineren SSD-opslag met eigen webserversoftware, een beperkt aantal gebruikers per machine en verschillende software-optimalisaties.

A2 Hosting SSD

A2-plannen ondersteunen tientallen frameworks en talen, waaronder Python, PHP en Ruby. Ze garanderen ook een uptime van 99,9%, met krediet op uw account als deze tekortschiet.

GreenGeeks

GreenGeeks biedt een extra mate van betrouwbaarheid door solid-state schijven in RAID-10-arrays te gebruiken voor hun gedeelde hostingplannen
.

GreenGeeks SSD

Ze hebben twee datacenters in de VS en één in Canada en Nederland.

GreenGeeks biedt ook tal van functies met hun plannen: Cloudflare CDN-integratie, SSL-certificaten, website builder en cPanel. Ze bieden ook gespecialiseerde CMS-hosting voor WordPress, Joomla en Drupal.

GreenGeeks gooit ook het eerste jaar een gratis domeinnaam in met hun gedeelde hostingplannen.

InMotion Hosting

Bij InMotion Hosting ligt de focus op zakelijke hosting, maar het instapmodel is betaalbaar.

Nieuwe klanten krijgen gratis advertentietegoed als onderdeel van hun pakket en alle hostingplannen bevatten onbeperkte opslagruimte en bandbreedte.

De gedeelde zakelijke hostingplannen
en VPS-hosting gebruiken solid-state opslag. Ze worden geleverd met een gratis SSL-certificaat, cPanel-configuratiescherm en optioneel vooraf geïnstalleerde WordPress.

InMotion Hosting SSD

Webhosting aanbiedingen

Op zoek naar hoogwaardige SSD-hosting met geweldige ondersteuning?
SiteGround – door onze lezers beoordeeld als # 1 – biedt snelle SSD-servers en uitstekende klantenondersteuning. Gebruik deze exclusieve kortingslink
om tot op te slaan 67% over hun plannen.

Veelgestelde vragen over SSD

 • Wat is een SSD?

  SSD staat voor Solid-State Drive. Het is een systeem dat gegevens opslaat in een programmeerbaar geheugen dat elektronisch wordt gelezen en geschreven. Omdat er geen bewegende delen zijn zoals in een harde schijf (HDD), zijn SSD’s erg snel, stabiel en over het algemeen als veel betrouwbaarder beschouwd. SSD’s werken ook offline.

 • Gebruikt Bluehost SSD?

  Ja, Bluehost
  gebruikt SSD met hun webhostingservers. Bluehost biedt zelfs inclusieve, gratis SSD-schijven met hun meest elementaire gedeelde hostingplan. Het basis Bluehost-abonnement geeft u 50 GB, terwijl de bovenste gedeelde hostingplannen een onbeperkte SSD-opslag hebben.

 • Zijn SSD’s beter voor webservers?

  SSD’s zijn geweldig voor het hosten van een website omdat ze als efficiënter worden beschouwd dan hun alternatieve schijfopslagopties met lagere toegangstijden, energie-efficiëntie en minder oververhitting. Ze zijn ook beter bestand tegen fysieke schokken, zijn minder vatbaar voor mechanische storingen, werken bijna geruisloos en hebben geen defragmentatie nodig.

 • Wat zijn de nadelen van SSD’s?

  SSD’s zijn duur en kosten meer dan twee keer meer per gigabyte dan harde schijven (HDD’s). Hoewel u die kosten mogelijk niet rechtstreeks ziet, kan dit worden weerspiegeld in hogere hostingkosten. Dat gezegd hebbende, veel hostingproviders nemen nu gratis SSD-opslag op in zelfs hun meest elementaire shared hostingplannen, waaronder onze top drie.

  Andere nadelen zijn mogelijk toegang tot gegevens vanaf een kapotte SSD, waarvoor mogelijk de hulp van een specialist nodig is.

 • Hoe verhouden SSD’s zich tot HDD’s als gegevensopslag??

  Als gegevensopslag zijn SSD’s ongeveer 2-4 keer sneller dan HDD’s wat betreft lezen en schrijven. SSD’s zijn ook sneller in het openen en openen van bestanden. Bovendien zijn SSD’s betrouwbaarder en gaan ze langer mee dan HDD’s en produceren ze minder geluid en trillingen.

 • Wat zijn de alternatieven voor SSD’s?

  Het belangrijkste alternatief voor SSD’s zijn harde schijven. HDD’s zijn de traditionele vorm van gegevensopslag en ze zijn goedkoper, zij het langzamer, breken sneller en zijn over het algemeen minder betrouwbaar. Maar merk op dat niet alle SSD’s hetzelfde zijn. Er zijn typen zoals Optane van Intel en M.2, die beide worden beschouwd als “premium” SSD’s die om meerdere redenen efficiënter zijn dan de standaard SSD.

 • Moet ik een SSD op mijn server installeren?

  SSD’s worden vooraf geïnstalleerd door de meeste hostingproviders die SSD-hosting aanbieden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het zelf installeren en integreren van een SSD. SSD’s komen steeds vaker voor, zelfs bij gedeelde hostingplannen, vaak gratis inbegrepen, zoals bij sommige van onze aanbevolen hosts.

 • Wat is een SSHD?

  SSHD staat voor Solid-State Hybrid Drive, algemeen bekend als een hybride schijf. Een SSHD is een combinatie van een SSD en een HDD. In feite fungeert de SSD als de cache voor de HDD. Ze werken heel goed, ze zijn veel sneller dan HDD’s, maar niet zo veel duurder. Ze zijn echter niet overal verkrijgbaar in webhostingplannen.

 • Zijn SSD’s beter dan HDD’s?

  In veel opzichten worden SSD’s als beter beschouwd dan HDD’s. Ze zijn sneller, gaan langer mee en bieden over het algemeen een grotere betrouwbaarheid. Dat gezegd hebbende, SSD’s zijn duurder dan HDD’s, hoewel dit begrijpelijk is gezien de complexiteit van SSD’s. Ze hebben bijvoorbeeld geen bewegende delen, in tegenstelling tot de wat gedateerde mechanische harde schijven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me