Serverbeheerprogramma’s: beste hosts en opties

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Vind hosting met deze functies in Serverbeheer

 • Toegangslogboeken
 • het dossier
 • Video
 • Anonieme FTP
 • Cron Jobs
 • SSH-toegang
 • FTPS

Sommige hostingbedrijven, vooral shared hostingproviders, willen niet dat u zelf serverbeheer doet, en ze kunnen het u zelfs moeilijk maken. Andere providers openen alles en verwachten dat u uw server zelf beheert. Elke manier bedient een bepaald soort webhostingklant, en uw persoonlijke voorkeuren – samen met het type project waaraan u werkt – bepalen in welke richting uw hostingprovider moet leunen. Als u serieuze serverbeheercapaciteiten nodig hebt die verder gaan dan die in een typisch webhosting-configuratiescherm, zoek dan naar een aantal van deze serverbeheerprogramma’s en -functies.

Toegangslogboeken

Op een webserver wordt er een logboek bijgehouden van elk verzoek dat door de webserver wordt afgehandeld, en hun resultaten (fout, OK, geblokkeerd, enz.). De mogelijkheid om deze logboeken te zien en te configureren welke informatie wordt geregistreerd, is een cruciaal onderdeel van het beheer van een webserver.

Back-ups

Elke website moet regelmatig back-ups hebben van zowel de codebase als de database. Een ideale situatie is om te kunnen configureren hoe vaak back-ups plaatsvinden, hoeveel er worden opgeslagen en hoe lang ze worden bewaard. Automatisch herstel vanaf back-up is ook van cruciaal belang.

DBO-toegang

DBO staat voor database-eigenaar. Dit is een gebruiker met volledige rechten in een database om acties op de database uit te voeren. Als u dbo-toegang heeft, heeft u de volledige controle over de database en kunt u alle gewenste bewerkingen er rechtstreeks op uitvoeren.

het dossier

Bestandshosting verwijst eenvoudigweg naar de mogelijkheid om bestanden op uw hostingaccount op te slaan. Meer specifiek is het de mogelijkheid om bestanden op te slaan die niet direct gerelateerd zijn aan uw website. Veel shared hosting providers verbieden specifiek het gebruik van hun service voor niet-website gerelateerde bestandshosting.

Bestandsbeheer

De traditionele manier om bestanden op een externe server te beheren, is via FTP-toegang met behulp van een lokale FTP-client. Veel webhostingproviders hebben ook browsergebaseerde tools voor bestandsbeheer, die desktop-tools zoals Finder en Windows Explorer nabootsen.

paFileDB

Dit is een op PHP gebaseerde galerij voor het downloaden van bestanden die oorspronkelijk is ontwikkeld door PHPArena en is stopgezet.

Met wachtwoord beveiligde mappen

Als u uw hostingserver gebruikt voor het hosten van privébestanden, moet u ervoor zorgen dat u de mogelijkheid heeft om uw mappen met een wachtwoord te beveiligen. Dit kan ook worden gebruikt om de toegang tot HTML-pagina’s op een reguliere statische website te beperken.

Raw-bestanden

Raw Files zijn afbeeldingsbestanden zoals vastgelegd door de sensor van een camera en niet verwerkt tot een bruikbaar bestandsformaat zoals JPEG. Dit is te vergelijken met onontwikkelde film. Omdat ze vrij groot zijn en niet rechtstreeks door websites kunnen worden gebruikt, zullen sommige hostingbedrijven (bedrijven die niet-website-gerelateerde bestandshosting verbieden) specifiek de opslag van onbewerkte afbeeldingsbestanden niet toestaan.

Shell-toegang / SSH-toegang

Shell-toegang, of SSH-toegang (secure shell), is een van de belangrijkste functies voor serverbeheer. Een shell is de opdrachtregel of terminal. Toegang hebben tot de opdrachtregel van uw server betekent dat u software en bestanden rechtstreeks op uw server kunt installeren, configureren en beheren.

SolusVM

SolusVM is een hulpprogramma voor virtuele machines waarmee VPS-klanten virtuele servers kunnen implementeren en beheren. Het kan worden gebruikt om virtuele OpenVZ-, Xen- en KVM-machines in te richten.

suPHP

suPHP is een Apache-module waarmee PHP-scripts kunnen worden uitgevoerd met toestemming van de eigenaar van het script.

Video

Videohosting vereist veel opslag en bandbreedte. Als u van plan bent video’s te streamen en ze niet alleen te downloaden, hebt u ook specifieke softwaretools nodig. Sommige webhostingbedrijven zijn gespecialiseerd in videohosting. Anderen, met name shared hostingproviders, weigeren het specifiek.

Crontabs

Een cron-taak is een gepland proces dat automatisch op de server wordt uitgevoerd. Een crontab is een speciaal bestand (cron-tabel) dat de planning van cron-taken beheert. Sommige webhostingproviders geven directe toegang tot crontab-bestanden op gebruikers- of serverniveau. Anderen geven geen directe toegang tot de bestanden, maar bieden eerder een grafische interface voor het instellen van cron-taken. Met shared hosting mag u alleen cron-taken op gebruikersniveau instellen en niet alle shared hosting-providers staan ​​u zelfs toe om dat te doen.

Aangepaste foutpagina’s

U kunt foutpagina’s (404, enz.) Instellen binnen een inhoudbeheersysteem zoals WordPress of Drupal. Het kan echter zijn dat u eenvoudig een foutpagina rechtstreeks wilt publiceren, bijvoorbeeld als u geen CMS gebruikt of deze nog niet heeft ingesteld. Als u dit wilt doen, heeft u een hostingbedrijf nodig dat aangepaste foutpagina’s mogelijk maakt.

DNS Zone File Editor

Als u de DNS-records voor uw site moet bewerken, bijvoorbeeld om de MX-record te koppelen aan een e-mailservice van derden zoals Google Apps, moet u toegang hebben tot een DNS Zone-editor.

Anonieme FTP

Anonieme FTP is een manier om gebruikers via FTP toegang te geven tot bestanden op de server zonder dat de gebruikers zich hoeven te identificeren. Dit kan een ernstig risico op inbreuk op de beveiliging opleveren en wordt door de meeste webhosts niet toegestaan ​​of ontmoedigd.

FTPS

FTPS is een uitbreiding van FTP (File Transfer Protocol) om SSL-beveiligingsversleuteling te ondersteunen.

webhosting coupon

Op zoek naar een geweldige hostingkeuze voor serverbeheer?
Liquid Web biedt hoogwaardige hosting, 100% uptime en eenvoudig beheer via cPanel, Plesk, WHM of de opdrachtregel. Sparen tot 50% over hun plannen via deze kortingslink
.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map