Minecraft in het onderwijs – Dit is waarom het trendy wordt in de klas

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.

Je weet misschien dat Minecraft populair is bij gamers, maar wist je dat het ook trendy wordt in de klas?

Gamification en videogames als leermiddel zijn de afgelopen jaren een hot topic van onderzoek geweest, en hoewel Minecraft oorspronkelijk was ontworpen als een spel, blijkt dat het flexibele, sandbox-karakter van het spel het een perfect hulpmiddel maakt voor leraren van elk vak.

Wat is Minecraft?

In Minecraft kunnen spelers 3D-bouwstenen van verschillende materialen minen en maken binnen een gegenereerde wereld van verschillende terreinen. Het is een sandbox-game, wat betekent dat er geen algemene zoektocht of plot is – spelers beslissen wat ze willen bouwen en doen.

MinecraftEDU

Vanaf het begin werd Minecraft door creatieve leraren gebruikt als een hulpmiddel in de klas om historische gebouwen tot leven te brengen, studenten aan te moedigen om samen te werken aan groepsprojecten binnen Minecraft, enz..

In 2016 bracht Microsoft speciaal voor docenten een versie van Minecraft uit, genaamd Minecraft: Education Edition of kortweg MinecraftEDU.

De basis van het spel is hetzelfde, maar de educatieve versie voegt extra functies toe. Studenten kunnen de game thuis downloaden zonder te hoeven betalen voor hun eigen versie van de game, en ze kunnen binnen de game foto’s maken en deze delen met andere studenten.

Middelen

Als je klaar bent om Minecraft in de klas te gaan gebruiken, zijn hier alle bronnen die je nodig hebt om je op weg te helpen.

Overzichten

Nieuw bij Minecraft? Hier zijn enkele inleidingen en overzichten, zodat u kunt zien of u dit in uw klas kunt gebruiken.

 • MinecraftEDU Educator Review: een overzicht van MinecraftEDU-software en de mogelijke toepassingen in de klas, inclusief beoordelingen van echte leraren.
 • MinecraftEDU op het Center for Games and Impact van de Arizona State University: pdf-downloads en video’s over het gebruik van Minecraft in het onderwijs.
 • MinecraftExperience: een wereldwijde crowdsourced wiki om de mogelijkheden van Minecraft bij het leren te verkennen.

Onderzoek

Is Minecraft eigenlijk een effectief hulpmiddel om les te geven? Ontdek wat de experts hebben ontdekt.

 • Onderzoek naar de toepassing, attitudes en integratie van videogames: MinecraftEDU op de middelbare school (pdf): uit dit onderzoek naar het gebruik van MinecraftEDU in de klaspraktijk bleek dat de meeste leraren en studenten van mening zijn dat het leuk is, de creativiteit vergroot, de ontdekking ontwikkelt en een goede toepassing is voor het creëren en verkennen van meeslepende historische omgevingen.
 • Engels leren in Minecraft: een casestudy over taalcompetenties en klassikale praktijken (PDF): deze studie kijkt naar het gebruik van Minecraft om het leren van talen aan te vullen.
 • MinecraftEDU gebruiken om een ​​gemeenschappelijke basis te leggen en de samenwerking te vergroten: hoe het gebruik van MinecraftEDU in een Amerikaanse literatuurcursus op universitair niveau kan bijdragen tot een meer constructivistische en collaboratieve leerstijl.
 • Kritisch denken en betekenisonderhandeling verkennen via Minecraft EDU: een casestudy van elementaire taalleerders: deze studie keek naar het gebruik van Minecraft door een groep Engelse taalleerders van elementaire leeftijd om te zien of patronen van kritisch denken, probleemoplossing en onderhandeling en co-constructie van betekenis was aanwezig.

Tutorials

Als je klaar bent om te beginnen, volgen hier enkele tutorials voor beginners om te leren spelen.

 • MinecraftEDU Wiki: een geweldige plek om te beginnen met het leren over MinecraftEDU, van installatie tot lesplannen.
 • Minecraft Education Edition-bronnen: bekijk deze tutorials voor complete beginners om aan de slag te gaan met het spelen van het spel en voer ze vervolgens uit met lesplannen gegroepeerd op leeftijd.
 • MinecraftEDU Controls (PDF): een basisinstructieblad van 1 pagina over toetsenbord- en muisbediening in MinecraftEDU.

Videos

Bekijk deze videozelfstudies om te zien hoe MinecraftEDU er in actie uitziet.

 • MinecraftEdu voor beginners, deel 1: een serie voor leraren die helemaal nieuw zijn in Minecraft en geen idee hebben waar ze moeten beginnen.
 • MinecraftEdu gebruiken – Deel 1 – Inleiding: de eerste video in een complete tutorialserie over MinecraftEDU, voor zowel docenten als studenten.
 • TeacherGaming YouTube-kanaal: TeacherGaming is een spelontwikkelingsbedrijf dat tal van nuttige MinecraftEDU-instructievideo’s deelt op hun YouTube-kanaal.

Les plannen

Nu u weet hoe u moet spelen, kunt u als volgt uw nieuwe vaardigheden toepassen om kinderen in de klas les te geven.

 • Ideeën voor het gebruik van Minecraft in de klas: van het tot leven brengen van geschiedenis tot het begrijpen van lezen, er zijn talloze manieren om Minecraft in de klas te gebruiken.
 • Minecraft in a Humanities Classroom: hoe Minecraft te gebruiken als aanvulling op een klas over wereldreligies en om de kennis van je leerlingen te testen.
 • Minecraft op school: een wiki gewijd aan het hosten van ideeën, lessen, implementatiestrategieën en meer voor het gebruik van Minecraft in een schoolomgeving.
 • Pixel Art Coding: een les computerwetenschappen waarbij studenten als groep hun eigen programmeertaal bedenken en gebruiken om pixelart te coderen en decoderen.
 • Docentenhandleiding: vijf manieren waarop Minecraft (en andere videogames) schrijfvaardigheid van studenten kunnen stimuleren: vijf ideeën voor het gebruik van Minecraft in een klas voor taalkunsten.
 • Minecraft Maths: een idee voor wiskundeleraren om Minecraft te gebruiken om studenten te leren over technisch tekenen, waar studenten kunnen leren over perspectief, diepte en isometrische weergave.
 • Minecraft op SAA: Battlefields & Speciale projecten voltooid: een lesplan waarin studenten onderzoek deden naar slagvelden in de burgeroorlog en ze opnieuw maakten in Minecraft, inclusief projectvideo’s.

Mods

Moe van de basis – of heb je iets speciaals nodig om je les tot leven te brengen? Met mods is alles mogelijk.

 • qCraft: een mod die de principes van de kwantumfysica naar de wereld van Minecraft brengt.
 • Galacticraft: een mod waarmee je het zonnestelsel in je eigen ruimteschip kunt verkennen.
 • Aangepaste NPC’s: voeg aangepaste tekens toe om uw wereld interactiever te maken.

Blogs

 • The Minecraft Teacher: alles over de ervaringen van computerdocent Joel Levin met het gebruik van Minecraft in de klas.
 • MinecraftEDU Elfie: deze blog is van een middelbare schoolleraar in Victoria die geïnteresseerd is in het gebruik van technologie om studenten te betrekken en op te leiden.

Forums

 • Minecraft-docenten Google-groep: een Google-groep die is bedoeld om docenten te helpen Minecraft te gebruiken om het leren te vergemakkelijken. Een geweldige bron voor materiaal en discussie.

Conclusie

Hoewel Minecraft op het eerste gezicht een eenvoudig spel lijkt, is het door zijn eenvoud ideaal om op talloze creatieve manieren te gebruiken als aanvulling op het leren van uw leerlingen. Ga aan de slag met de tutorials en lesplannen hierboven en je studenten zullen meer dan ooit ondergedompeld worden in het leren.

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot technologie en leren:

 • Hosting voor Minecraft: tips voor het vinden en instellen van een Minecraft-server met behulp van een VPS of een dedicated server.
 • A + Math Student Guide & Bronnen: tips en tools voor het leren van wiskunde.
 • Webbronnen voor digitale geletterdheid in de klas: verschillende manieren om internet in de klas te gebruiken.
 • Educatieve websites voor kinderen: een geweldige lijst met websites om kinderen te helpen leren.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me