Hulpmiddelen en handleidingen voor WordPress Plugin Development

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


WordPress is het meest gebruikte contentbeheersysteem ter wereld. Er zijn een aantal redenen waarom het zo populair is: het is gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk te hosten, gratis en open source. Een belangrijke reden voor zijn populariteit zijn plug-ins.

WordPress is extreem uitbreidbaar. Met een plug-in kunt u bijna onbeperkte functionaliteit aan uw site toevoegen. Er zijn duizenden gratis en premium WordPress-plug-ins van hoge kwaliteit beschikbaar. Maar soms heb je iets echt op maat nodig. Door een WordPress-plug-in te bouwen, kunt u precies de functies maken die u voor uw site nodig heeft.

Als je een beetje coderingsachtergrond hebt of bereid bent om wat PHP te leren, is het bouwen van je eigen WordPress-plug-ins niet zo moeilijk. Om je te helpen hebben we de beste tutorials over dit onderwerp verzameld, samen met links naar nuttige bronnen en belangrijke tools voor plug-in-ontwikkelaars.

Inleidende tutorials over de ontwikkeling van plug-ins

Deze artikelen, tutorials en cursussen bieden een algemene introductie tot het ontwikkelen van een plug-in voor WordPress. Ze benaderen het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en gaan uit van verschillende niveaus van eerdere codeerervaring – dus probeer er een paar totdat je degene vindt die voor jou logisch is.

 • Plugin Developer Handbook is de nieuwe, uitgebreide officiële WordPress Codex-handleiding voor het ontwikkelen van plug-ins.
 • Het schrijven van een plug-in is de originele officiële WordPress Codex-gids voor de ontwikkeling van plug-ins – nog steeds zeker de moeite van het lezen waard.
 • WordPress Plugin Development is een gedetailleerde introductie tot plugin-ontwikkeling die u een basiskennis van het proces geeft.
 • Een spoedcursus in de ontwikkeling van WordPress-plug-ins is een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste aspecten van de ontwikkeling van plug-ins.
 • Maak een aangepaste WordPress-plug-in vanuit Scratch beschrijft het proces van het maken van een plug-in die productinformatie uit een externe database haalt en deze willekeurig op uw site weergeeft. Enige kennis van PHP-codering is handig voordat u aan de slag gaat.
 • WordPress Plugin-zelfstudie is een eenvoudig te volgen zelfstudie met veel commentaar en uitleg, die u laat zien hoe u een plug-in bouwt die Google Analytics-gegevens weergeeft in een berichtbewerkingsscherm.
 • Tutorial voor het ontwikkelen van WordPress-plug-ins is een tutorial met 12 eenheden die een aantal dingen behandelt die niet worden genoemd in veel andere tutorials op inleidend niveau: internationalisering, activeringshaken, testen en asynchroon JavaScript (AJAX). Deze tutorial past misschien goed bij je als je de meeste van de andere ‘Beginner’-gidsen te oppervlakkig hebt gevonden, maar je weet nog steeds niet helemaal zeker hoe je een volledige plug-in van de grond kunt krijgen.
 • WordPress Essentials: een WordPress-plug-in maken is een basisoverzicht van wat een plug-in is, hoe deze werkt en de belangrijkste componenten. Geen volledige tutorial, maar goed voor een overzicht van dingen op hoog niveau.
 • WordPress Plugin Development Tutorial Series is een 30-delige tutorialserie die echt ingaat op hoe plug-ins werken binnen de algehele WordPress-architectuur, met uitstekende dekking op verschillende interne API’s.
 • Aan de slag met de ontwikkeling van WordPress-plug-ins: de ultieme gids is een gedetailleerde tutorial die de belangrijkste facetten van de ontwikkeling van WordPress-plug-ins behandelt, door het voorbeeld van een applicatie die WordPress integreert met de Facebook Open Graph.
 • Hoe een WordPress-plug-in te schrijven is een 12-delige zelfstudie die belangrijke facetten van de ontwikkeling van plug-ins behandelt, inclusief redenen om plug-ins te schrijven en ideeën op te doen voor plug-ins, samen met meer praktische problemen zoals het gebruik van AJAX en het bouwen van admin-panelen.
 • Een inleiding tot de ontwikkeling van WordPress-plug-ins is precies dat – een inleiding, geen diepgaande tutorial. Toch geeft dit artikel een heel duidelijk beeld van wat een plug-in doet en hoe ze werken, dus het is het lezen waard als je net begint met het ontwikkelen van plug-ins.
 • Een WordPress-plug-in bouwen is een goede introductie tot het ontwikkelen van plug-ins, met veel schermafbeeldingen, codevoorbeelden en extra bronnen. Echt goed voor visuele studenten en mensen die niet veel tijd aan het staren naar code hebben besteed.
 • Hoe u een WordPress-plug-in maakt, biedt een eenvoudig, maar vrij eenvoudig overzicht van wat er nodig is om een ​​plug-in te bouwen. Dit is een goede introductie als je probeert te achterhalen of je de taak hebt om een ​​nieuwe plug-in te bouwen, maar je hebt andere bronnen nodig om er echt achter te komen hoe je het moet doen.
 • Anatomie van een WordPress-plug-in is een uitgebreide rondleiding over wat er in een WordPress-plug-in moet worden opgenomen en hoe deze moet worden gestructureerd.
 • WordPress Plugin Development from Scratch is een vijfdelige walk-through die de ontwikkeling van plug-ins uitlegt, gericht op mensen met enige webdesign (HTML / CSS) ervaring, maar met weinig of geen PHP- of WordPress-kennis.
 • WordPress Plugin Development for Beginners is een eenvoudige tutorial gericht op “extreme beginners die niet bekend zijn met de ontwikkeling van WordPress plug-ins.”
 • WordPress Development track is een 12-gangen, 21 uur durende track over WordPress-ontwikkeling van premium tutorial Tree House. Als je je echt wilt verdiepen in de ontwikkeling van plug-ins (en thema’s) voor WordPress, is dit een geweldige serie om doorheen te werken.

Aanvullende tutorials en leermateriaal

Zodra u een goede greep heeft op de ontwikkeling van plug-ins in het algemeen, bekijk dan deze bronnen, die u zullen helpen van beginner tot master-plug-inontwikkelaar.

 • Tien dingen die elke WordPress-plug-inontwikkelaar moet weten, is een verzameling praktische tips voor werkende plug-inontwikkelaars.
 • Versnel de ontwikkeling Met behulp van de WordPress Plugin Boilerplate wordt de snelste manier uitgelegd om de ontwikkeling van plug-ins sneller en gemakkelijker te maken.
 • Hoe PHP Development Tools (PDT) in Eclipse in te stellen voor WordPress Plugin Development legt uit hoe u de populaire Eclipse IDE kunt gebruiken om het schrijven van een plug-in efficiënter te maken.
 • Tabellen maken met plug-ins is een WordPress Codex-artikel waarin wordt uitgelegd hoe u databasetabellen kunt toevoegen voor het opslaan van aangepaste plug-in-gerelateerde gegevens.
 • Professionele WordPress-ontwikkeling: strategieën omvatten praktische tips, trucs en advies voor werkende WordPress-ontwikkelaars.
 • Professionele WordPress-ontwikkeling: Omgevingen hebben betrekking op het opzetten van een lokale ontwikkelomgeving, een test- en testomgeving en -omgeving, synchronisatie met productie en waarom u in de eerste plaats de moeite moet nemen om een ​​groot aantal verschillende omgevingen te hebben.
 • 9 tips voor de ontwikkeling van WordPress-plug-ins is slechts praktisch advies van de ontwikkelaars van Six Revisions.
 • Het publiceren van een plug-in in de WordPress plug-in-directory legt uit hoe u uw plug-in kunt distribueren via de officiële directory op WordPress.org.
 • Een inleiding tot de WordPress Filesystem API behandelt het schrijven en lezen van bestanden vanuit een WordPress-plug-in.
 • Hoe u uw WordPress Plugin Admin Panel kunt ontwerpen en vormgeven, legt de verschillende API’s en ontwerpproblemen uit die u moet begrijpen om bruikbare optiepanelen voor uw plug-in te bouwen.
 • Het demystificeren van het WordPress Hook System gaat over een van de meer verwarrende aspecten van WordPress-ontwikkeling.
 • Uw WordPress-plug-ins ontwikkelaarsvriendelijk maken bespreekt hoe u uw plug-in kunt laten ontwikkelen zodat andere ontwikkelaars er gemakkelijk aan kunnen sleutelen of deze in hun projecten kunnen opnemen.
 • PHP the Right Way gaat niet specifiek over WordPress-ontwikkeling, maar is een referentie voor het schrijven van goede PHP-code. Het maakt niet uit hoeveel tutorials voor het ontwikkelen van WordPress je doorwerkt, je zult pas echt goed worden in het bouwen van plug-ins en thema’s voor WordPress als je PHP onder de knie hebt. U kunt meer bronnen vinden voor het verbeteren van uw PHP-vaardigheden op onze PHP Developer Resources-pagina.

Referentie

 • Plug-ins is de officiële referentie op plug-ins van de WordPress Codex. Deze pagina gaat over plug-ins in het algemeen, vanuit het oogpunt van de sitebeheerder. Ook al gaat het niet om ontwikkeling, het moet worden gelezen door ontwikkelaars van plug-ins, omdat hierin wordt uiteengezet wat WordPress-gebruikers mogen verwachten.
 • WordPress Code Reference is een doorzoekbare index van WordPress-functies, klassen, methoden en hooks.
 • Het gedeelte Plug-in-ontwikkeling van de WordPress Codex-documentatie voor ontwikkelaars bevat links naar een aantal artikelen in de Codex over belangrijke onderwerpen.
 • WPSeek.com is een op WordPress gerichte zoekmachine voor ontwikkelaars en thema-auteurs.
 • QueryPosts is een WordPress-codereferentie die de officiële Codex wil verbeteren.

webhosting coupon

Op zoek naar serieuze WordPress-hosting?
Liquid Web biedt hoogwaardige hosting en superieure klantenondersteuning. Op dit moment kunt u veel besparen op hun kwaliteitsplannen door deze speciale kortingslink te gebruiken
.

Tools voor WordPress Plugin Development

 • De WordPress Plugin Boilerplate is een objectgeoriënteerd plugin-framework. Zie ook de gerelateerde WordPress Plugin Boilerplate Generator, die automatisch aangepaste plug-in boilerplate-code genereert op basis van de door u verstrekte informatie.
 • Developer is een WordPress-plug-in die een aantal handige tools voor foutopsporing en logboekregistratie biedt, waarmee u uw ontwikkelingservaring kunt optimaliseren.
 • WP Test is een grote set testinhoud die kan worden geïmporteerd in een WordPress-installatie.
 • Debug Bar is een plug-in die informatie geeft over prestaties, queries en caching telkens wanneer een WordPress-pagina wordt geladen.
 • hookr.io is een index van hooks en filters in de WordPress-kern en populaire thema’s en plug-ins. De index is geïntegreerd in een plug-in die livepagina’s uitbreidt met informatie over hooks en filters die zijn geactiveerd bij het laden van de pagina.
 • VCCW is een Vagrant + Chef virtuele omgeving ontworpen voor WordPress plug-in en thema-ontwikkeling.
 • Synchi is een WordPress-plug-in die een volledige IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving) biedt in de beheerderscode-editors.
 • Fieldmanager is een toolkit voor het maken van complexe beheerschermen in WordPress-plug-ins.
 • Variërend Vagrant Vagrants is een open source Vagrant-configuratie gericht op WordPress-ontwikkeling.
 • GenerateWP is een set codegeneratoren voor het maken van aangepaste boilerplate. Plugin-ontwikkelaars kunnen het gebruiken om code te genereren voor aangepaste berichttypen, aangepaste taxonomieën, shortcodes, widgets, hooks en metaboxen.
 • Roots is een reeks tools die een hoogwaardig, modern platform bieden voor WordPress-ontwikkeling. Het bevat een lokale serverstack en een ontwikkelingsgerichte WordPress-distributie.
 • Awesome WordPress is een samengestelde lijst van WordPress-ontwikkeltools en -bronnen.
 • WordPress Gear is een compendium van handige ontwikkeltools voor het werken met WordPress.

Ons artikel over WordPress Theme Development somt een aantal handige tools op die ook zouden kunnen helpen plug-in ontwikkelaars.

Gemeenschap en voortdurend leren

WordPress is niet zomaar een stuk software. Het is ook een enorme, wereldwijde community. Een van de beste dingen die u kunt doen om uw ontwikkelvaardigheden voor WordPress-plug-ins te verbeteren, is door mee te doen.

 • WordCamps zijn officiële bijeenkomsten van de WordPress-community en ze komen over de hele wereld voor.
 • Het WordPress IRC-kanaal is een geweldige plek om rond te hangen en te chatten met andere WordPress-ontwikkelaars.
 • Make WordPress Plugins is de officiële blog van het WordPress plugin review team. Als u hoopt dat uw plug-in wordt opgenomen in de officiële WordPress.org-plug-inrepository, is het waarschijnlijk een goed idee om aandacht te besteden aan wat dit team van poortwachters te zeggen heeft.
 • WordPress Development Stack Exchange is een op WordPress gerichte vraag-en-antwoordsite, van het netwerk dat u Stack Overflow heeft opgeleverd.
 • Er zijn drie relevante WordPress-subreddits:
  • WordPress
  • WordPress-plug-ins
  • ProWordPress

Boeken

 • Digging Into WordPress (2009-heden), door Coyier en Starr, is een boek en blog. Het is de beste, meest diepgaande geschreven bron op WordPress die er is. Als je maar één boek op WordPress kunt kopen, dan is dit het wel. De blog is ook het lezen waard, omdat het een breed scala aan WordPress-ontwikkelingsgerelateerde onderwerpen behandelt.
 • WordPress Plugin Development (Beginner’s Guide) (2009), door Vladimir Prelovac, is een diepgaande introductie in de ontwikkeling van plug-ins, gericht op mensen met weinig of geen ervaring.
 • WordPress Web Application Development (2015), door Rakhitha Nimesh Ratnayake, gaat verder dan eenvoudig schrijven van plug-ins om u te laten zien hoe u een volledige applicatie bovenop WordPress kunt bouwen.
 • Professional WordPress: Design and Development (2015), door Williams, Damstra en Stern, is een uitgebreid overzicht van alle aspecten van WordPress-ontwikkeling, met een focus op bouwen voor professionele klanten.
 • WordPress Plugin Development Cookbook (2012), door Yannick Lefebvre, is een verzameling ideeën voor het aanpakken van veelvoorkomende ontwikkelingsproblemen met plug-ins.
 • Professional WordPress Plugin Development (2011), door Williams, Richard en Tadlock, is een diepgaande blik op serieuze WordPress plug-in ontwikkeling.

Overzicht

Er zijn veel goede redenen om te leren WordPress-plug-ins te bouwen. Als je net begint te leren coderen, kan het bouwen van WordPress-plug-ins je een praktisch project geven om aan te werken dat niet te ingewikkeld of te eenvoudig is. Als je zelf veel WordPress gebruikt, kun je plug-ins bouwen om je eigen problemen op te lossen en de functies te creëren die je zou willen hebben. Ten slotte kunt u professioneel WordPress-plug-ins bouwen. Het maakt niet uit hoeveel gratis plug-ins er zijn, iemand is altijd op zoek naar iets dat niet beschikbaar is. Veel mensen maken een levende bouwplug-in voor WordPress.

webhosting coupon

Op zoek naar geweldige WordPress-hosting met korting?
SiteGround – beoordeeld als # 1 door onze lezers – biedt uitstekende WordPress-ondersteuning en plannen die zijn geoptimaliseerd voor snelheid en beveiliging. Nu kunt u tot wel besparen 67% over deze populaire plannen. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen.

Verder lezen en bronnen

We hebben meer handleidingen, tutorials en infographics met betrekking tot WordPress:

 • Gids voor WordPress-fixes en probleemoplossing: deze gids met zeven hoofdstukken neemt je diep in WordPress.
 • 3 redenen zonder argumenten om uw site met WordPress te bouwen: ontdek waarom zo velen denken dat WordPress het enige CMS is dat ertoe doet.
 • Wat is WordPress: dit is onze basisintroductie van WordPress.

Welke code moet je leren?

Weet u niet zeker in welke programmeertaal u moet leren coderen? Bekijk onze infographic Welke code moet u leren? Het bespreekt niet alleen verschillende aspecten van de talen, het beantwoordt belangrijke vragen zoals: “Hoeveel geld zal ik verdienen met het programmeren van PHP voor de kost?”

Welke code moet je leren?
Welke code moet je leren?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map