Hosting van de beste eenvoudige machines: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk Simple Machines Hosting

vergelijk eenvoudige hosting van machines


Wat je leert

Of het nu gaat om het stimuleren van sitebetrokkenheid, het bieden van klantenondersteuning of het publiceren van veelgestelde vragen, forums worden nog steeds veel gebruikt door organisaties en bedrijven.

In dit artikel leert u meer over een populaire en gebruiksvriendelijke forummaker genaamd Simple Machines Forum. We kijken naar wat er onder de motorkap van deze applicatie zit en hoe u het kunt gebruiken om uw omzet en betrokkenheid te vergroten.

Ik zal delen waar je op moet letten in een Simple Machines Forum-host.

En ik zal een paar aanbevelingen geven voor webhosts om je zoekopdracht een kickstart te geven.

wat is eenvoudige machines forum

Wat is Simple Machines Forum?

Simple Machines Forum (SMF) is een gratis applicatie waarmee u snel en eenvoudig een online community, prikbord of forum kunt bouwen, zonder geavanceerde programmeervaardigheden of intensief gebruik van serverbronnen.

SMF begon als een commercieel project, maar werd in 2010 opnieuw geregistreerd als een non-profitorganisatie onder leiding van een diverse groep individuen van over de hele wereld. Het team werkt momenteel aan SMF 2.1.

Internetfora bestaan ​​al tientallen jaren en zelfs voordat het World Wide Web van start ging, lokale prikborden en Usenet hielp mensen contact te houden en te communiceren online.

screenshot van de startpagina van eenvoudige machines
De Simple Machines-website

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Simple Machines Forum?

Hoewel sociale netwerken, gebruikerscommentaarsecties en instant messaging traditionele forums in veel instellingen hebben vervangen en uitgebreid, zijn forums nog steeds behoorlijk populair.

Wie gebruikt Simple Machines Forum?

Simple Machines Forums kunnen worden gemaakt door bedrijven, verschillende organisaties of gewoon groepen mensen met een gemeenschappelijke interesse.

Veel bedrijven nog steeds vertrouw op forums om de diepte van gebruikersbetrokkenheid te verbeteren, klantenondersteuning bieden, veelgestelde vragen (FAQ’s) beantwoorden, tips en advies geven of gewoon hun online voetafdruk vergroten.

Waarom Simple Machines Forum gebruiken?

Forums zijn een goedkoop, onderhoudsarm manier om gebruik te maken van menselijke interactie en inhoud die is gemaakt door enthousiastelingen om meer gebruikers en verkeer aan te trekken.

Een van de meer populaire softwarepakketten die worden gebruikt om webforums te maken, is Simple Machines Forum (SMF).

over het hosten van eenvoudige machines

Over Simple Machines Forum

Simple Machines Forum is geschreven in de HyperText Preprocessor (PHP) -taal en maakt gebruik van MySQL-databasebeheer, wat betekent dat het gebouwd rond enkele van de meest populaire industriestandaarden.

Het gebruik van PHP, MySQL en het feit dat SMF freeware is, heeft bijgedragen tot de oprichting van een grote en relatief actieve ontwikkelingsgemeenschap.

Wat zijn de beste eigenschappen van SMF?

SMF biedt een paar verbeteringen aan de standaardforumfuncties. Deze omvatten:

 • Volledige integratie met uw bestaande site met Server-Side Include (SSI)
 • Veel aanpasbare thema’s
 • Een back-upprogramma
 • Een conversietool om uw bestaande forum of prikbord naar SMF te converteren
 • Meerdere ‘bruggen’ voor naadloze integratie met meerdere CMS.

Eenvoudige aanpassing

U kunt uw SMF-installatie ook aanpassen met honderden add-ons om de beveiliging, functies en inkomsten te verbeteren.

SMF wordt gepubliceerd onder de BSD 3-clausule-licentie, dus terwijl het is open source, herdistributie van gewijzigde code is onderworpen aan verschillende richtlijnen.

SMF 1.0 en 1.1 worden gepubliceerd onder strengere door OSI goedgekeurde licenties, dus de distributie van bepaalde gewijzigde componenten kan beperkt zijn.

Aanpassing van eenvoudige machines
Screenshot via simplemachines.org

De levendige SMF-gemeenschap

Tot op zekere hoogte compenseert de jonge en levendige SMF-gemeenschap – ondersteund door de afhankelijkheid van PHP en MySQL – distributiebeperkingen.

Er worden regelmatig nieuwe aangepaste modules en thema’s gepubliceerd en, indien nodig, het vinden van ontwikkelaars die in staat zijn om aangepaste thema’s en tweaks voor uw forum te maken, zou niet moeilijk moeten zijn.

SMF implementeren: eenvoudig, no-nonsense

De implementatie van Simple Machines Forum is relatief eenvoudig. Sommige hosts nemen SMF op als een ‘one-click’ installatie via Softaculous of Fantastico, maar zelfs als je host dat niet doet, is het installatieproces niet te veeleisend en zou het voor de meeste gebruikers geen problemen moeten veroorzaken.

Zelfs als uw host geen ‘one-click’ -functionaliteit biedt, is de kans groot dat het een gids biedt voor SMF-installatie en configuratie.

Er zijn verschillende manieren om SMF te implementeren:

Methode

Voor-en nadelen

Gedeelde server

Makkelijk te implementeren en goedkope hostingplannen, maar andere gebruikers kunnen de server vertragen

Toegewijde server

Volledige controle, maar kan duur en tijdrovend zijn om in te stellen

Cloud server

Eenvoudig aan te passen capaciteit en goedkoop maar wat gebrek aan controle over data

Hosting & Ondersteuning voor SMF

Simple Machines Forum heeft een beperkte footprint en aangezien het gratis is, is het pakket een populaire keuze voor individuen en kleine organisaties met beperkte middelen.

Maar u moet nog steeds een geschikte host vinden.

Welke hosting moet u overwegen voor SMF?

U moet ervoor zorgen dat uw hostingprovider MySQL en PHP ondersteunt, maar het zal moeilijk zijn om een ​​host te vinden die dat niet doet – dit zijn tenslotte industriestandaarden.

Hoewel het proces kan variëren, afhankelijk van de host, meestal moet u SMF downloaden, FTP-toegangsgegevens voor het domein verkrijgen, samen met SSH-toegang, MySQL-gegevens sorteren en doorgaan met het installeren van het pakket.

Database- en bestandsbeheer

Dit betekent meestal dat u een MySQL-database moet opzetten, het installatiebestand naar uw account moet uploaden en het moet uitpakken.

Controleer of uw bestandsbeheerder functies voor uitpakken en toestemming biedt – het kan nodig zijn om contact op te nemen met hostingondersteuning en een Secure Shell (SSH) -sessie te openen.

Daarna is het gewoon een kwestie van FTP gebruiken om het installatiebestand uit te pakken en vul de benodigde databasegegevens in en stel beheerderstoegang in.

Hosting is gemakkelijk te vinden

SMF-ondersteuning wordt vaak gevonden, zelfs op standaard hostingpakketten, met of zonder ‘one-click’ -installatiefunctie. SMF wordt vaak ingezet op gedeelde servers, meestal Linux-, Apache-, MySQL-, PHP (LAMP) -compatibele servers.

hosts voor eenvoudige machines forum
Afbeelding via Pixabay

Zelfs hostingpakketten op instapniveau ondersteunen de noodzakelijke standaarden, dus het spreekt voor zich dat het installeren van SMF op dedicated en managed dedicated servers net zo eenvoudig zou moeten zijn.

Overweeg virtuele servers

Als je echt je eigen dedicated server wilde runnen, zou je kunnen oefenen op een virtuele machine in Vmware of VirtualBox voordat je het op een echte server implementeerde. VirtualBox heeft een voordeel omdat het gratis en open source is.

Een opzetten virtuele server kunt u ook nieuwe versies testen van software zodra deze beschikbaar komen, zodat u uw gebruikers geen hoofdpijn bezorgt.

Je kunt ook kennismaken met de ins en outs van de administratie als je dat nog niet bent. Op die manier ben je klaar voor prime time wanneer je je forum start.

Hosting-ondersteuning & Beveiliging voor SMF

Forums zijn meestal een groot doelwit voor kwaadwillende acteurs, variërend van voornamelijk welwillende trollen tot spammers en phishers.

Daarom is het essentieel om te zorgen voor veilige bestandsmachtigingen en om de software up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingspatches. SMF ondersteuning biedt alle relevante informatie over beschikbare en aankomende updates.

Waarom is beveiliging zo belangrijk bij SMF?

Het bijhouden van beveiliging is moeilijker met webapplicaties omdat ze veel bewegende delen hebben: de webserver, de databaseserver, PHP en het besturingssysteem zelf.

Al deze kunnen samenzweren open grote beveiligingsgaten in uw installatie van SMF.

Beheer je je eigen server?

De hostingprovider op een beheerde server houdt de zaken up-to-date, maar als u uw eigen server gebruikt, zal het wat werk vergen om op de hoogte te blijven van updates.

U moet de updates van uw servers laten draaien en aandacht besteden aan nieuwe releases van SMF op de startpagina.

hoe u eenvoudige hosting voor machines kunt krijgen

Het krijgen van Simple Machines Forum

Als uw hostingprovider Simple Machines niet aanbiedt als installatie met één klik (jammer!), Is het installeren van Simple Machines vrij eenvoudig, ervan uitgaande dat u een bestaande LAMP-server hebt ingesteld met de nieuwste versies van MySQL en PHP.

We zullen ook ga ervan uit dat u al een FTP-client op uw computer heeft. De volgende stappen zijn:

 1. Maak een nieuwe database met phpMyAdmin of het configuratiescherm van uw hostingprovider.
 2. Download het installatiebestand van Simple Machines van de website.
 3. Pak het archief uit in een map op uw lokale computer.
 4. Upload de map via SFTP naar uw server naar een directory die de webserver gebruikt.
 5. Zorg ervoor dat de rechten correct zijn ingesteld in de directory. Het moet leesbaar zijn, maar niet door anderen.
 6. Voer het installatieprogramma uit door naar uw server te navigeren in een webbrowser. Het installatieprogramma begeleidt u bij het opzetten van het forum met basisforum- en database-instellingen.

Het proces wordt in meer detail beschreven op de Simple Machines-wiki.

beste eenvoudige machines die hosten

My Picks: 3 hosts voor Simple Machine Forums

Omdat Simple Machine Forums op een standaard LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) -stapel draait die breed wordt ondersteund door de webhosting-industrie, heb je een ruime keuze aan providers.

De meeste providers bieden SMF niet vooraf geïnstalleerd, maar Velen van hen hebben het beschikbaar als een 1-klik-installatie. Zelfs als dat niet het geval is, is het nog steeds vrij eenvoudig te installeren.

Met de tool hierboven kun je door honderden hosts zoeken. Als u echter liever met een kleinere lijst begint, zijn dit uw beste weddenschappen voor het hosten van SMF.

SiteGround

SiteGround is een solide keuze voor een SMF-installatie. Hun introductieplannen beginnen bij $ 3,95 per maand. Het standaard shared hostingplan biedt 10 gigabytes aan opslagruimte, wat meer dan genoeg is voor een klein forum. Je krijgt zelfs een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat voor extra veiligheid.

Screenshot van Siteground

GreenGeeks

Als u meer gebruikers verwacht, heeft GreenGeeks onbeperkte opslag en bandbreedte. Hun introductieprijs is slechts een cent meer voor $ 3,56.

Schermafbeelding van GreenGeeks-hoststartpagina

Vloeibaar web

Als u uw eigen server wilt beheren, biedt Liquid Web een VPS-abonnement vanaf $ 50,00 per maand. Dat is voldoende betaalbaar en biedt alle functies die u nodig heeft, inclusief MySQL en cPanel.

Schermafbeelding van de startpagina van Liquid Web Host

Andere functies in forums

 • vBulletin
 • phpBB
 • Invision Board

Eenvoudige machines Veelgestelde vragen

 • Wat is Simple Machines Forum?

  Simple Machines Forum (SMF) is een open-source applicatie voor het bouwen van online forums en prikborden. Het wordt algemeen beschouwd als een van de beste op de markt.

 • Waarom gebruiken mensen Simple Machines?

  Simple Machines Forum is een bekroond, open source platform voor forum- en prikbordontwikkeling dat is ontworpen om op servers te draaien – zelfs die met beperkte middelen.

  Behalve dat het gemakkelijk is voor servers, is het ook ontworpen om gemakkelijk te gebruiken voor beginnende webontwikkelaars.

  Als u voor het eerst een webmaster bent en een forum of prikbord uw ideale platform is, is Simple Machines Forum een ​​geweldig platform dat u kunt gebruiken.

 • Wat zijn de nadelen van Simple Machines?

  Simple Machines Forum heeft zijn eigen softwarelicentietype. Daarom ondersteunt de open-source softwaregemeenschap dit platform niet zo goed als andere.

  Dit geïndividualiseerde licentietype voorkomt dat de broncode wordt herverdeeld en voorkomt ook dat eerdere versies worden gewijzigd zonder schriftelijke toestemming.

  Als u een open source forumplatform gaat gebruiken, wilt u misschien een alternatief zoeken voor Simple Machines, zodat u een grotere community kunt vinden voor ontwikkeling en ondersteuning.

 • Wat zijn de alternatieven voor Simple Machines?

  Er zijn verschillende alternatieven voor Simple Machines-forums voor forum- en prikbordbeheer.

  Drie van de meest populaire alternatieven zijn phpBB, bbPress en vBulletin.

  Elk van die alternatieven heeft verschillende licentietypen: phpBB is 100% open source, bbPress is open source en beschikbaar als plug-in voor WordPress, en vBulletin is een commercieel en bedrijfseigen platform.

 • Moet ik weten hoe ik moet programmeren om Simple Machines te gebruiken??

  Niet echt. In tegenstelling tot veel gratis te gebruiken message board-platforms, wordt Simple Forums geleverd met een aangepaste gebruikerslicentie die wijziging en publicatie van code voorkomt.

  Daarom moet de programmeerkennis die nodig is om een ​​Simple Machines Forum vooruit te helpen tijdens de ontwikkeling, worden gedaan door de Simple Machines Organization.

  De programmeerkennis zit erop, niet u.

 • Moet ik me zorgen maken over de installatie?

  Niet echt.

  Als je spellingcontrole in je forum gaat opnemen, dan moet je GNU Ansell 0.50+ op je server installeren.

  Er zijn ook een paar inhoudbeheersystemen die kunnen overbruggen met Simple Machines om forumfunctionaliteit toe te voegen, dus als u een van deze gebruikt, moet u het bridge-bestand downloaden.

  Anders zijn de serververeisten voor Simple Forums zeer standaard en werken met bijna elke serverinstallatie.

 • Is er een reden om geen installatiewizard met één klik te gebruiken?

  Als u uw Simple Machines-forum moet overbruggen met een van de eerder genoemde systemen voor inhoudsbeheer, is het misschien geen goed idee om de installatiewizard met één klik te gebruiken.

  Als u echter uw prikbord en forum helemaal opnieuw start en Simple Machines Forum beschikbaar is bij uw hostingprovider als een installatie met één klik, gebruik het dan.

 • Wat zijn de vereisten voor Simple Machines-webhosting?

  Een standaard LAMP-stack werkt prima voor het hosten van een Simple Machines Forum.

  LAMP is een acroniem voor een serverconfiguratie die Linux, Apache, MySQL en PHP omvat.

  Hoewel dat een voorkeursconfiguratie is, zouden andere op Unix gebaseerde servers en Windows-servers ook moeten werken, ervan uitgaande dat deze de Apache-, MySQL- en PHP-versies up-to-date hebben.

 • Kan ik een Simple Machines-forum hosten op een gedeeld hostingplan?

  Veel hostingproviders nemen Simple Machines Forum op als een installatie met één klik, dus het zou goed moeten zijn om het op een gedeeld hostingplan te gebruiken als uw website net begint.

  Zorg ervoor dat uw shared hostingplan voorafgaand aan de installatie voldoet aan de minimumvereisten voor Simple Machines.

  Naarmate uw forum zijn gebruikersbestand en verkeersvereisten begint te vergroten, moet u waarschijnlijk upgraden naar een speciale hostingoplossing (en een virtuele) om uw database en opslag te schalen zonder onderbreking van de service.

 • Wat betekent self-hosted? Ik hoef zelf geen server te runnen, of wel?

  Voor zelf-gehoste websites hoeft u niet persoonlijk eigenaar te zijn van een server en deze te beheren om uw site te hosten. In plaats daarvan betekent self-hosted simpelweg dat hosting niet rechtstreeks wordt verzorgd door het ontwikkelingsteam dat Simple Machines Forums heeft gemaakt.

  Om een ​​door uzelf gehost prikbord en forumsysteem zoals Simple Machines te gebruiken, moet u een hostingprovider contracteren voordat u uw website bouwt.

 • Heb ik managed hosting nodig om Simple Machines als mijn forumplatform te gebruiken??

  Het antwoord op deze vraag hangt af van uw antwoord op de vraag: “Hoeveel verantwoordelijkheid bent u bereid te aanvaarden voor het onderhoud van uw website?”

  Hoe complexer uw forum en prikbord worden met plug-ins, thema’s en extra functies, hoe groter uw behoefte aan professioneel beheerde website-hosting.

  Gedeelde hosting wordt vaak geleverd met enkele beheerde services.

  Als u echter een speciale hostingoplossing heeft, zijn beheerde services waarschijnlijk vereist als onderdeel van uw overeenkomst, zoals het geval is bij elk zelfgehost platform voor alle forums en prikborden.

 • Hoe verhoudt Simple Machines zich tot phpBB als forumplatform?

  Beide forumplatforms zijn open-source en gratis te gebruiken. Dat gezegd hebbende, hun licenties zijn heel anders.

  Met Simple Machines heb je geen toegang tot de codebase om verbeteringen of aanpassingen aan te brengen.

  Met phpBB heb je toegang tot de code, aangezien deze wordt gepubliceerd onder een “GNU General Public License”.

  Vanwege deze beschikbaarheid zul je veel meer aangepaste thema’s en plug-ins vinden om te integreren in een phpBB-forum dan vergelijkbare mods te vinden voor Simple Machines Forum.

  Afhankelijk van hoe uniek u wilt dat uw foruminstallatie is, wilt u misschien de ene dienst boven de andere selecteren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map