Hoe u de juiste webhost voor u kiest: de 2020-gids die u nu nodig heeft

Openbaarmaking: Uw steun helpt de site draaiende te houden! We verdienen een verwijzingsvergoeding voor sommige van de services die we op deze pagina aanbevelen.


Contents

Vind hosting met deze functies in Hostingtypen

 • Colocatie
 • Beheerde WordPress
 • VPS
 • Beheerd
 • Toegewijde server
 • Website-bouwers
 • Gedeelde hosting
 • Wolk
 • Tussenpersoon

De verschillende soorten webhosting begrijpen: welk type heeft u nodig??

soorten webhosting

Uitzoeken welk type webhosting u voor uw website nodig heeft, kan een uitdaging zijn, gezien de enorme omvang aantal beschikbare opties.

Dat is een van de redenen waarom we deze vergelijkingstool voor webhosting voor u hebben gemaakt. Als u nieuw bent bij webhosting, realiseert u zich misschien niet de verschillen tussen de hosttypen, hun functies of waarom de prijzen zo variëren. Laten we hier wat basisprincipes behandelen.

Wat zullen we behandelen?

Iedereen die een zelf-gehoste website beheert, heeft een soort hostingservice nodig om de gegevens van hun site op te slaan en om webinhoud te leveren aan sitebezoekers.

Daarom gaan we vandaag alles opsplitsen wat u moet weten over webhosting.

We behandelen:

 • Functies waarnaar moet worden gezocht in een webhost
 • De verschillende soorten webhosting die beschikbaar zijn
 • Hoe u erachter kunt komen welk hostingplan en -type het beste bij uw individuele behoeften past.

wat is webhosting

Wat is webhosting?

Wanneer een sitebezoeker op uw website klikt in een zoekresultaat, bekijken ze feitelijk codeertalen die door hun browser zijn herschikt tot begrijpelijke en zichtbare inhoud.

Met andere woorden, de code is opgemaakt om eruit te zien als de geschreven tekst en afbeeldingen die u op uw website heeft, zodat sitebezoekers deze kunnen bekijken.

Websites zijn code

Als hun browser de codeertaal die deel uitmaakt van de gegevens van uw website niet heeft opgemaakt, en in plaats daarvan leverde de daadwerkelijke code op hun computerscherm, ze zouden geen idee hebben waar ze naar keken.

Xbox-programmamanager Jasmine Lawrence en Tumblr-oprichter David Karp leggen de basis uit van hoe computers toegang krijgen tot webpagina’s.

De code waaruit de gegevens van uw website bestaan, wordt samengesteld in een aantal afzonderlijke bestanden, afhankelijk van het type gegevens dat het is.

Welk type code gebruikt een website?

Uw site is typisch opgedeeld in:

 • HTML code
 • Tekst
 • Afbeeldingen
 • CSS (Cascading Style Sheets),
 • JavaScript-bestanden.

Jij hebt nodig ergens veilig om al deze bestanden op te slaan het maken van uw website.

Bestandstype Functie
HTMLOpmaak / algemene lay-out van de pagina
AfbeeldingenIllustreer inhoud
CSS-stylesheetsDefinieer paginastijl (inclusief vormen, kleuren, achtergronden, lettertypen)
JavaScriptInteractiviteit (pop-upvensters, glijdende afbeeldingen, enz.)

U heeft een manier nodig om uw site (die, zoals wij zien, uit verschillende bestanden bestaat) te “leveren” aan bezoekers over de hele wereld die deze willen zien.

Dat is waar een web Server komt in het spel.

wat is een webserver

Wat is een webserver?

Een webserver doet twee dingen voor uw website:

 • Het slaat de bestanden op die uw website vormen
 • Het helpt bij het leveren van die bestanden aan sitebezoekers wanneer ze op uw website klikken.

Wat zijn fysieke servers?

Fysieke servers zijn grote computers die de gegevens van uw website fysiek opslaan voor bewaring.

Servers worden opgeslagen op zeer veilige plaatsen die datacenters worden genoemd. Deze datacenters bevinden zich over de hele wereld.

Serversnelheid

Hoe dichter een sitebezoeker bij de fysieke server is die de gegevens van uw website opslaat, hoe sneller ze de inhoud op hun computerscherm zullen ontvangen.

Nu praten we slechts enkele seconden, maar u moet weten dat de laadsnelheden van websites cruciaal zijn voor de gebruikerservaring en een grote rol spelen in het feit of sitebezoekers zich bezighouden met de inhoud van uw site of vertrekken.

Data uitwisseling

Fysieke servers zijn ook het onderdeel dat de uitwisseling van gegevens ondersteunt tussen apparaten die verbinding maken met internet, zoals de computers of mobiele apparaten waarop uw sitebezoeker zich bevindt wanneer ze op uw site klikken.

Met andere woorden, de fysieke server ‘dient’ de inhoud van uw website aan sitebezoekers wanneer ze dat willen.

Wel fysieke servers kan de websitegegevens niet volledig weergeven zonder de hulp van software servers.

Wat zijn softwareservers?

Software-servers zijn programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd met behulp van een Linux- of Microsoft Windows-besturingssysteem.

Dit is belangrijk omdat webhostingproviders gebruiken specifieke soorten besturingssystemen wanneer ze de bestanden van uw site opslaan en deze aan uw bezoekers bezorgen.

Linux versus Windows

En hoewel Linux-besturingssystemen het meest worden gebruikt door hostingproviders, zijn er ook die Windows-services aanbieden. Als je de voorkeur geeft aan een specifiek besturingssysteem, dan is dat belangrijk om hier naar te kijken voordat je je aanmeldt met een webhost.

Als u niet bekend bent met de verschillen tussen Linux- en Microsoft Windows-servers, bekijk dan onze nuttige vergelijking hier.

Dat gezegd hebbende, wat betreft het type besturingssysteem dat uw hostingprovider gebruikt, hoeft u niet te doen. De meeste webhosts u toegang geven tot uw serveraccount met behulp van een browsergebaseerd configuratiescherm zoals cPanel.

Bovendien zijn de meeste websitetoepassingen, zoals WordPress, platformonafhankelijk.

waarom heb je webhosting nodig?

Waarom heb ik webhosting nodig??

Tenzij u een platform zoals WordPress.com gebruikt om uw website te beheren, heeft u webhosting nodig voor uw website zodat deze live op internet verschijnt en anderen deze kunnen bekijken.

En hoewel het hebben van een WordPress.com-website geweldig is voor degenen die net beginnen, omdat ze gratis hosting aanbieden, en een beperkt aantal andere functies, we raden u aan in plaats daarvan te investeren in een door uzelf gehoste oplossing zoals WordPress.org.

Een website hebben die webhosting vereist biedt een aantal voordelen aan website-eigenaren:

 • Controle
 • Maatwerk
 • Keuze
 • Veiligheid
 • Omzet

Nadelen van gratis platforms

Het gebruik van een gratis platform zoals Blogger of Tumblr beperkt uw controle.

U moet bijvoorbeeld akkoord gaan met hun servicevoorwaarden en ze kunnen op elk moment uw website afsluiten zonder voorafgaande kennisgeving. Als je serieus een blog of een online bedrijf wilt starten, is dit niet iets dat je moet riskeren.

Een ander veelvoorkomend probleem dat u tegenkomt als u een gratis platform gebruikt, is de gebrek aan aanpassingsmogelijkheden.

Mogelijk kunt u niet:

 • Start een e-commerce website
 • Verander het ontwerp van uw blog
 • Breid de functionaliteit van uw website uit om dingen te doen zoals:
  • Contactformulieren publiceren
  • Optimaliseer voor SEO
  • Sta gebruikersregistraties toe.

Veiligheid en voorspelbaarheid: twee voordelen van het gebruik van professionele webhosting

Met een gehoste website heeft u de zekerheid van uw webhost dat de gegevens van uw website veilig zijn.

Onthoud, jouw gegevens worden opgeslagen op servers in datacenters.

Deze datacenters worden bemand door bewakers en gebruiken technologie zoals videobewaking om ervoor te zorgen dat uw site en alle bestanden veilig zijn.

HostDime in Florida biedt een videotour door hun Amerikaanse datacenter. Beveiligingsfuncties zoals biometrische toegangspunten zijn gemarkeerd.

Zoals u kunt zien, gaat investeren in een webhostingprovider maakt het bouwen, beveiligen en beheren van uw website een stuk eenvoudiger.

Nu hoef je alleen nog maar te beslissen welk type hosting je nodig hebt.

Onbeheerde versus beheerde hosting

Beheerde versus onbeheerde hosting

Voordat u ingaat op de verschillende soorten beschikbare hostingservices, is het belangrijk om het verschil op te merken tussen onbeheerde en beheerde hosting, zodat wanneer deze voorwaarden komen, u een volledig begrip van wat ze betekenen.

Onbeheerde hosting

Unmanaged hosting is een hostingplan met zeer beperkte services.

U ontvangt bijvoorbeeld serverruimte om de gegevens van uw website op te slaan waarop een besturingssysteem zoals Linux of Windows staat.

En dat is het zo’n beetje.

Beschikt u over de technische vaardigheden die vereist zijn voor onbeheerde hosting?

Je zal moeten installeer alle benodigde software op uw server zoals Apache en PHP, en zelfs webapplicaties zoals WordPress, zonder de hulp van de hostingprovider.

Sterker nog, elke keer dat u uw webserver op welke manier dan ook moet beheren, moet u er zelf voor zorgen. Als u niet technisch onderlegd bent en uw eigen server kunt beheren, werkt dit hostingplan niet voor u. Als uw server uitvalt, moet u deze repareren.

Complexe software installeren is misschien niet iets dat u weet te doen. Toegang tot uw server via een configuratiescherm is niet beschikbaar, waardoor het voor u moeilijker wordt.

Heeft u zelfs tijd om uw server op dit niveau te beheren, samen met het beheer van de dagelijkse activiteiten van uw website? Hoogstwaarschijnlijk niet.

Een pluspunt: geavanceerde servercontrole

Het goede van onbeheerde hosting is dat u behoudt de volledige controle over de server alsof het uw eigen server is, ondanks het feit dat u het huurt bij het hostingbedrijf.

Onbeheerde hostingservices zijn over het algemeen veel goedkopere alternatieven omdat u eenvoudig ruimte op een server huurt en verantwoordelijk bent voor al het andere.

Beheerde hosting

Aan de andere kant, managed hosting is wanneer het hostingbedrijf dat u kiest u helpt bij het “beheren” van de server waarop de gegevens van uw site zijn opgeslagen.

Dit betekent dat alles wat uw server nodig heeft, of dat nu onderhoud, reparatie of zelfs upgrades zijn, uw hostingprovider zorgt ervoor.

Voordelen van Managed Hosting

Het betekent ook dat u naast de Linux- of Windows-serverbesturingssystemen:

 • Software zoals Apache en PHP is al geïnstalleerd.
 • Toegang tot eenvoudige installaties met één klik voor WordPress, Drupal, Joomla en andere populaire contentmanagementsystemen (CMS’s) waarop websites zijn gebouwd.
 • Toegang tot eenvoudige installaties met één klik van honderden modules die de functionaliteit van uw website uitbreiden. Deze modules bevatten doorgaans marketing-, verzend-, e-mail- en online communityfuncties zoals forums.
 • Een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel zoals cPanel of Plesk.

Mogelijk hebt u ook functies zoals geautomatiseerde back-ups van uw website met eenvoudige herstelopties zoals:

 • Statusbewaking van de server
 • Statusbewaking van uw individuele website
 • Beveiligingsbezoeken die identificatie van kwaadaardige activiteiten omvatten
 • Hackfixes en waarschuwingen

Dit is natuurlijk alles afhankelijk van het hostingpakket dat u kiest.

functies om naar te zoeken in webhosting

Functies waarnaar moet worden gezocht in een hostingprovider

Naast dat u weet of u onbeheerde of beheerde hosting wilt hebben, is het belangrijk om te weten welke hostingfuncties voor u het belangrijkst zijn.

Hoewel de meeste webhosts vergelijkbare functies bieden, is het goed om te weten wat het beste van de rest onderscheidt.

Belangrijkste kenmerken

Bekijk deze eens belangrijkste kenmerken van een gerenommeerde webhost zal u voorzien in, ongeacht het type webhosting dat u besluit te gebruiken:

 1. De hoeveelheid opslagruimte die beschikbaar is voor de bestanden van uw website
 2. Hoeveel bandbreedte is beschikbaar
 3. Database-ondersteuning
 4. Het aantal domeinen en subdomeinen dat u kunt registreren
 5. Of je webapplicaties zoals het CMS WordPress kunt installeren
 6. Wat voor soort technische ondersteuning wordt geboden
 7. Als shell-toegang wordt geboden
 8. Of u geautomatiseerde back-ups van uw site en eenvoudige herstelopties heeft
 9. Als u besturingssystemen kunt kiezen
 10. Uptime-garanties

Opslag is noodzakelijk voor de bestanden van uw site.

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die uw webhost u en uw bezoekers elke maand laat uploaden en downloaden.

→ Verkennen database ondersteuning als je iets anders nodig hebt dan de typische MySQL-database.

Shell-toegang, waarmee u de opdrachtregel op afstand kunt gebruiken, is geweldig voor gevorderde website-eigenaren die meer controle nodig hebben.

Uptime-garanties zijn voor gevallen waarin de server crasht of onderhoud nodig heeft.

Gespecialiseerde hostingfuncties

Andere gespecialiseerde functies zijn onder meer:

 • Gratis SSL-certificaten
 • Content Delivery Network (CDN) -services om laadtijden van sites te versnellen
 • Emailaccounts

Hoewel deze lijst zeker niet uitputtend is, geeft het u wel iets om naar te verwijzen bij het onderzoeken van een hostingprovider. Immers, met zoveel beschikbare opties moet je weten waar je op moet letten.

veel voorkomende soorten webhosting

Veel voorkomende soorten webhostingservices

Nu u een goed idee hebt achter het concept van webhosting, gaan we kijken naar de verschillende soorten hostingservices die beschikbaar zijn, zodat u kunt beginnen met het nemen van uw beslissing.

Wat is Shared Hosting?

Gedeelde hosting is de meest eenvoudige en goedkoopste webhostingservice op de markt.

Het is geweldig voor beginners met beperkte technische kennis, mensen met weinig verkeer websites en degenen die niet veel inhoud op hun website hebben.

Bovendien biedt het mensen met een krap budget de mogelijkheid om hun eigen website te runnen.

webhosting coupon

Op zoek naar een goede deal voor shared hosting?
A2 Hosting scoorde # 1 in onze recente snelheids- en prestatietests. Momenteel kunnen onze lezers tot 50% besparen op hun plannen. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Waarom is Shared Hosting zo goedkoop?

Bij shared hosting worden de gegevens van uw site op één server opgeslagen samen met honderden of zelfs duizenden andere shared hosting-klanten.

Dit betekent dat de totale hoeveelheid bronnen die de webserver heeft in termen van CPU-snelheid, RAM en ruimte op de harde schijf wordt gedeeld door iedereen op die server.

Dit is hoe shared hosting-bedrijven zulke lage prijzen kunnen aanbieden voor hun hostingdiensten, die begint meestal bij $ 3,95 / maand.

Beperkingen van gedeelde hosting

Het probleem van het delen van bronnen is meestal geen probleem voor de meeste kleine websites. Als een website een ongebruikelijke piek in het verkeer ervaart of een slechte code heeft die een groot deel van de serverbronnen in één keer opslokt, is er voor u en alle anderen heel weinig over om uit te putten.

Dit resulteert in traag laden van pagina’s, fouten en zelfs downtime, wat niet goed is voor elke website-eigenaar, hoe klein hun site ook is.

En vergeet niet dat uw webserver site-inhoud levert aan sitebezoekers wanneer ze op uw site klikken.

En elke keer dat ze deze gegevens aanbieden, moet de server ervoor werken.

Langzame bestandslevering

Als de server waarop uw site wordt gehost duizenden andere bestanden tegelijkertijd worden bezorgd aan sitebezoekers die naar die websites kijken, stel je de spanning voor die de server lijdt.

Dit kan ook leiden tot langzamer laden van pagina’s en een slechte gebruikerservaring.

Als het gaat om hostingproviders die uitblinken in shared hostingplannen, Bluehost, SiteGround, en InMotion Hosting zijn allemaal betrouwbare opties.

Wat is VPS Hosting?

VPS, of virtual private server, hosting is de volgende stap van gedeelde hosting. Het werkt op een vergelijkbare manier in die zin dat u serverruimte deelt, hoewel het virtueel is dat de overeenkomsten daar stoppen.

VPS-hosting is een goede keuze voor e-commercesites, webontwikkelaars en bedrijven met ruimte om te groeien dankzij het vermogen om te schalen, de flexibiliteit en de redelijke prijzen, die doorgaans begint bij $ 29,99 / maand.

Virtuele machines

Met VPS-hosting, uw sitegegevens worden opgeslagen op een virtuele machine die als software op een server bestaat.

Met andere woorden, het is alsof er meerdere computers op één grotere computer zijn geïnstalleerd, allemaal met hun eigen CPU, RAM en ruimte op de harde schijf.

Deze bronnen worden vervolgens gelijk verdeeld over die op de virtuele machine. Er zijn meestal niet meer dan 20 gebruikers op één server tegelijk.

Voordelen van VPS Hosting: controle en maatwerk

Je toegewezen middelen zijn van jou en van jou alleen.

Dit betekent dat als iemand een verkeerspiek ervaart of gebruikt hun bronnen vanwege slechte code, uw middelen blijven onaangetast en uw website lijdt er niet onder.

Hoe werkt VPS-hosting? Dit overzicht wordt geleverd door Bluehost.

Daarnaast heb je met VPS hosting meer controle als het gaat om het laten groeien van je bedrijf.

Als u merkt dat u meer bronnen nodig heeft dan waarvoor u zich oorspronkelijk had aangemeld, upgrade dan eenvoudig en binnen enkele minuten heeft u meer serverruimte dan voorheen.

Controle over uw serveromgeving

En als u directe controle over de server zelf wilt, dan heeft u dat ook. In een gedeelde omgeving kunt u geen wijzigingen in de server aanbrengen, omdat eventuele wijzigingen die u aanbrengt, van invloed zijn op elke andere gebruiker op dezelfde server.

Maar met een VPS-server kan dat doe dingen zoals het installeren van extra software op uw deel van de server zonder andere gebruikers op diezelfde server te beïnvloeden. Dit is een geweldige functie voor mensen in webontwikkeling.

InMotion Hosting, HostPapa, iPage, en A2-hosting zijn enkele van de beste VPS-webhosts die er zijn.

Wat is Cloud Hosting?

Cloud hosting is vergelijkbaar met VPS-hosting met betrekking tot schaalbaarheid, maar het vergt uw bedrijf meer dan alles wat een VPS-webhost kan doen.

In plaats van een enkele server voor gebruikers in gelijke delen te verdelen, met schijnbaar eindeloze bronnen, neemt cloudhosting een enorm aantal servers en combineert ze tot één grote virtuele server die iedereen kan gebruiken.

Cloud Hosting: betaal alleen voor wat u gebruikt

Vanwege de onbeperkte hoeveelheid beschikbare bronnen en het typische prijsmodel voor betalen voor wat u gebruikt, is dit type webhosting een uitstekende optie, zelfs voor grote websites met veel verkeer.

U heeft tenslotte niet altijd veel verkeer en u wilt niet betalen voor wat u niet gebruikt.

Het is eenvoudig op te schalen met Cloud Hosting

Ondanks zijn virtuele aantrekkingskracht heeft VPS-hosting zijn limiet omdat het nog steeds werkt op één enkele fysieke server.

En hoewel er misschien tal van virtuele machines in zijn geïnstalleerd met zijn eigen set bronnen, is de waarheid dat één enkele server heeft maar zoveel ruimte.

Bij cloudhosting beginnen de minieme bronnen echter op te raken als gevolg van een toenemende vraag, het enige dat nodig is, is een andere fysieke server die aan de mix wordt toegevoegd om meer bronnen toe te voegen.

Cloud Hosting biedt bescherming tegen DDoS-aanvallen

Cloudgebaseerde webhosts helpen beschermen tegen DDoS-aanvallen. Tijdens een DDoS-aanval wordt een enorme toestroom van verzoeken naar een server gestuurd.

Deze verzoeken overweldigen en crashen de server, samen met elke website die op de server wordt gehost.

Terwijl dit zo is geen directe veiligheidsdreiging, de downtime schaadt de gebruikerservaring en kan leiden tot inkomstenverlies voor veel websites.

DDoS-aanvallen laten gemakkelijk een enkele server crashen. Maar met cloudhosting, er zijn zoveel servers op het netwerk die een toestroom van verzoeken zal hebben, zelfs op DDoS-niveau nul effect.

HostGator, SiteGround en A2-hosting zijn de hostingbedrijven om uit te zoeken of u wilt investeren in cloudhosting.

Wat is Dedicated Hosting?

Met een dedicated hostingplan huurt u de volledige server waarop de gegevens van uw website zijn opgeslagen.

Hoewel de bronnen op uw dedicated server beperkt zijn door de mogelijkheid om slechts zoveel gegevens op te slaan als fysiek mogelijk is, is het goede dat niemand ooit bronnen van u aanraakt of uw website op een of andere manier negatief beïnvloedt.

Ultieme controle: pas uw server aan

U kunt uw server meestal aanpassen zoals u dat wilt, zoals het vergroten van de hoeveelheid RAM die beschikbaar is of het kiezen van het besturingssysteem waarmee u wilt werken.

Dit is geweldig voor gevorderde website-eigenaren die echt weten wat ze doen en gespecialiseerde serversoftware willen installeren.

Wat is dedicated serverhosting? Deze video geeft een eenvoudig overzicht.

Toegewijde serveruitdagingen: u hebt enkele technische vaardigheden nodig

Dat gezegd hebbende, het gebruik van een dedicated server brengt tal van uitdagingen met zich mee.

U moet voldoende kennis hebben om de fysieke server zelf te beheren. Dit komt omdat de meeste toegewijde hostingbedrijven geen managed dedicated hosting-oplossingen aanbieden.

En zelfs als ze dat doen, moet je dat nog steeds doen weet wat je doet om zelf de gegevens van uw site op de server te hosten.

Bovendien, als uw hardware faalt, zal uw website niet werken totdat het probleem is opgelost. Dit is een risico dat niet veel mensen willen nemen.

Heb ik dedicated hosting nodig?

Hoewel dedicated hosting veel bronnen biedt en geschikt is voor grote websites met veel verkeer, zijn de kosten die gepaard gaan met het runnen van een dedicated server de waarheid. Dit is minimaal kost je $ 99,99 / maand, en de verantwoordelijkheid voor het onderhoud ervan is moeilijk te valideren wanneer andere opties zoals cloudhosting beschikbaar zijn.

Als u besluit dat u met een speciaal hostingplan wilt gaan, kijk dan eens InMotion Hosting, iPage, en zelfs HostGator.

Wat is Colocation Hosting?

Colocatiehosting is daarin uniek u koopt uw ​​eigen fysieke server en huurt eenvoudig de ruimte in het datacenter waarin deze zich bevindt. Het hostingbedrijf biedt stroom, koeling, fysieke beveiliging en de internet-uplink om u verbonden te krijgen, terwijl u de rest verzorgt.

U betaalt ook voor de bandbreedte die uw site maandelijks gebruikt.

Nadelen van colocatie

Een van de grootste nadelen van colocatiehosting is dat als je hardware faalt, je geen server meer hebt en je website niet werkt.

Het repareren of vervangen van een webserver is een dure beproeving. En het wordt nog duurder als uw website afhankelijk is van aankopen van sitebezoekers. Als uw site niet beschikbaar is, kan niemand iets kopen totdat u weer aan de slag bent.

Inkomstenverlies

Dit verlies aan inkomsten kan zelfs voor de meest gevestigde online bedrijven verwoestend zijn. Met dit type hosting, u kunt uw server naar wens aanpassen.

Dit betekent dat u elk gewenst besturingssysteem kunt gebruiken, verhoog de CPU-snelheid en RAM wanneer u daar zin in heeft, en installeer de gewenste gespecialiseerde software erop. Dit betekent ook dat je technisch onderlegd moet zijn.

Wat is Reseller Hosting?

Als het aankomt op reseller hosting u investeert eigenlijk in meerdere gedeelde hostingaccounts en verkoopt deze met winst aan uw eigen klanten. Hostingpakketten voor resellers worden geleverd met veel tools waarmee u de gedeelde accounts die u doorverkoopt, kunt beheren.

Hosting-tools voor wederverkopers

De Web Host Manager (WHM) is bijvoorbeeld ideaal voor het beheren van alle accounts vanaf één locatie, en de factureringssoftware die bij uw pakket wordt geleverd, is geweldig voor het factureren van uw gebruikers.

Andere reseller-hostingservices

De meeste reseller-webhosts bieden gratis websjablonen, white label-mogelijkheden en technische ondersteuning, en private nameservers dus klanten denken dat u een gevestigd bedrijf bent en geen reseller.

Als u geïnteresseerd bent om zelf in de webhostingwereld te stappen, kijk dan eens SiteGround, A2-hosting, en HostPapa.

gespecialiseerde niche-hosting

Gespecialiseerde (niche) hostingplannen

Naast de hierboven genoemde veel voorkomende hostingtypen, zijn er enkele gespecialiseerde hostingplannen die het vermelden waard zijn voor degenen die specifieke hostingbehoeften hebben.

WordPress-hosting

Veel hostingbedrijven bieden managed aan WordPress hostingplannen.

Omdat WordPress tot nu toe het meest populaire CMS is, zoeken veel website-eigenaren experts in WordPress-hosting en het platform zelf.

Sommige webhosts, zoals WP Engine, bieden gespecialiseerde hosting die is afgestemd op een bepaald CMS, zoals WordPress.

Helpen om uw WordPress-kern te behouden, plug-ins, en thema’s up-to-date, Deze betaalbare hostingoptie biedt niet alleen functies zoals beveiligingsmonitoring, geautomatiseerde back-ups en herstelbewerkingen en toegewijde WordPress-ondersteuning, maar is ook aantrekkelijk voor veel eigenaren van WordPress-websites.

SiteGround, WP Engine, en A2-hosting zijn enkele van de best beheerde WordPress-hosts in de industrie van vandaag.

E-commerce hosting

E-commerce hosting is geschikt voor diegenen die eCommerce-sites runnen die webhosting nodig hebben.

Aangeboden functies zijn onder meer:

 • SSL-certificaten
 • Een doe-het-zelf website-bouwer
 • Winkelwagentjes
 • Database-ondersteuning
 • Betalingsverwerkers.

Dit type hostingprovider is bedoeld om bedrijven de tools te bieden die ze nodig hebben om een ​​succesvolle online winkel op te zetten en te beheren.

Sommige webhosts, zoals iPage, bieden DIY-websitebouwers die worden geleverd met vooraf gemaakte, professionele sjablonen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw inhoud leveren.

Als u een e-commercewinkel heeft en webhostingservices nodig heeft, kijk dan eens Bluehost, SiteGround, en InMotion Hosting.

Gaming-hosting

Als u een gaming-website beheert, het hostingplan dat u gebruikt zal veel middelen vergen. In feite heb je zoiets als een nodig speciale spelserver of cloudhostingplan om aan de vereiste hardware- en resource-eisen te voldoen.

De hostingservices die u nodig hebt, zijn echt afhankelijk van hoeveel controle u wilt over de spelomgeving, wat voor aanpassingen u wilt maken en hoeveel mensen u verwacht uw spelsite dagelijks te bezoeken.

Toegewijde hosting

Kijk voor een speciale spelserver naar webhosts zoals Bluehost, SiteGround, en iPage.

Uiteindelijk gaat het kiezen van het juiste type webhosting hangt af van verschillende dingen zoals de grootte van uw website, de functies die u nodig heeft en uw kennis als het gaat om het beheren van serverbronnen.

Het maakt echter niet uit welk type website u heeft, er is een gespecialiseerde webhost die precies heeft wat u zoekt, binnen uw budget valt en de gegevens van uw site veilig kan opslaan. VPS of dedicated hosting?

webhosting coupon

Heb serieuze VPS of dedicated hosting nodig?
Liquid Web biedt hoogwaardige hosting en uitstekende ondersteuning. Op dit moment kunnen onze lezers speciale prijzen krijgen voor Liquid Web-abonnementen. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen.

Hostingtypes Veelgestelde vragen

 • Kan ik een firewall toevoegen aan een gedeeld plan om de beveiliging te vergroten?

  Veel hosts bieden een versie van firewallbescherming, zelfs voor gedeelde plannen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je weet wat je daadwerkelijk krijgt.

  Een gedeelde firewall die alleen het verkeer in en uit de server controleert, helpt u te beschermen tegen dingen van buitenaf, maar niet tegen iets dat al een andere client op dezelfde server heeft besmet.

  Veel hosts bieden tegen een extra vergoeding ook speciale firewallbescherming. Als beveiliging belangrijk is voor uw site, is dit zeker een betere optie. Het werkt zowel op hardware- als softwareniveau, dus het kan uw specifieke partitie op de server bewaken.

  Zelfs met een speciale firewall heb je nog steeds niet hetzelfde beveiligingsniveau als met VPS of dedicated hosting, maar het kan fatsoenlijke, kosteneffectieve bescherming bieden.

 • Aangezien VPS-accounts nog steeds dezelfde servers delen, hebben ze dan dezelfde beveiligingsrisico’s als shared hosting?

  Met VPS-hosting, ondanks het delen van dezelfde hardware als verschillende andere VPS-accounts, is uw werkelijke server volledig gescheiden van elke andere server.

  Als een server wordt geïnfecteerd met een virus of ander beveiligingslek, bevinden die problemen zich in zijn eigen virtuele omgeving.

  Gedeelde hosting lijkt meer op het hebben van meerdere gebruikers op één Windows-werkstation. Als uw kind malware downloadt terwijl hij probeert haar nieuwe favoriete game te installeren, loopt elk ander account op de computer een risico.

 • Wat voor soort hosting kan ik als reseller aanbieden?

  U kunt elke vorm van hosting aanbieden die u wilt, afhankelijk van de hardware en software die voor uw host beschikbaar is.

  Bij de meeste resellerpakketten kunt u gedeelde en VPS-hosting aanbieden, maar sommige kunnen u beperken tot alleen gedeelde hosting.

  Sommige providers geven u zelfs de mogelijkheid om dedicated hosting door te verkopen, maar dat zal veel moeilijker te vinden en duurder zijn.

  Zorg ervoor dat u uw huiswerk maakt en stel veel vragen voordat u een contract ondertekent.

 • Hoe verhoudt dedicated hosting zich tot VPS-hosting?

  Dedicated hosting zal in de meeste gevallen de snelste, meest aanpasbare en veilige hostingervaring bieden.

  Hoewel VPS-hosting een zeer eenvoudige toename van bronnen mogelijk maakt, zijn ze uiteindelijk gebonden aan de hardware waarop ze zijn geplaatst, die wordt gedeeld door veel andere VPS-clients.

  Met een dedicated server heb je een eindige hoeveelheid bronnen tot je beschikking, maar die bronnen zijn helemaal van jou.

  Met een VPS-server, terwijl u doorgaans root-toegang tot uw server heeft, kan uw host enkele beperkingen opleggen aan software die u kunt installeren en de bronnen die u kunt gebruiken.

  Met dedicated hosting heb je volledige vrijheid. Beide bieden qua beveiliging vergelijkbare beveiligingsniveaus van buitenaf.

  Echter, dedicated hosting biedt doorgaans een hoger beveiligingsniveau van binnenuit bedreigingen, inclusief uw hostingprovider.

  Dit verschil maakt dedicated hosting bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven met zeer vertrouwelijke informatie.

 • Wat is het verschil tussen colocatie en dedicated hosting?

  Net als dedicated hosting heeft u bij colocatie exclusieve toegang tot de serverapparatuur.

  Het grote verschil is dat jij ook verantwoordelijk bent voor het leveren en onderhouden van de fysieke hardware.

  Colocatie lijkt veel op het opzetten van een server in uw kelder, behalve dat iemand anders zorgt voor de elektriciteit, airconditioning en internettoegang. Bij een colocatie-instelling is het uw verantwoordelijkheid om de computer te repareren als de computer niet werkt.

  Evenzo, als u uw huidige systeem ontgroeit, bent u verantwoordelijk voor het toevoegen van een nieuwe harde schijf of het upgraden naar een snellere CPU.

  Met dedicated hosting onderhoudt de host alle serverapparatuur en het enige waarvoor u verantwoordelijk bent, is de software die wordt uitgevoerd.

  Als u meer opslagruimte nodig heeft, vraagt ​​u deze aan bij de host en zij zullen een extra harde schijf toevoegen (uiteraard tegen betaling). Als u meer systeembronnen nodig heeft, zullen zij u helpen met de migratie naar een nieuwe server of het voor u doen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map