Groene hosting: welke hosts zijn het beste voor uw site en voor de planeet?

Vergelijk Green Hosting

Groene hosting is ontworpen om energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn. Deze webhosts ‘compenseren’ hun energieverbruik doorgaans door windenergie of andere kredieten aan te schaffen bij non-profitorganisaties op milieugebied.


Niet alle webhosts die ‘groen praten’ zijn groen. Om echte groene hosts te vinden, zoekt u naar providers die vermeld staan ​​op de EPA Green Power Partner-lijst van de Amerikaanse overheid of op sites van derden zoals Carbonfund.org.

Dit zijn de top 5 keuzes van onze experts voor de beste groene hosts:

 1. A2-hosting
  – Indrukwekkende serversnelheden, goede prijs, kwaliteitsondersteuning
 2. InMotion Hosting
 3. HostPapa
 4. HostGator
 5. GreenGeeks

Hoe hebben we de beste groene webhosts gekozen??

We hebben strenge criteria voor groene hosting gecombineerd met hoogwaardige hosting, gemeten aan de hand van serversnelheden, hoge uptime, sterke beveiliging en deskundige technische ondersteuning.

We hebben rekening gehouden met duizenden gebruikersrecensies uit onze database en waren verantwoordelijk voor de totale waarde die door de webhost werd geleverd.

Wat is Green Web Hosting?

Groene hosting, of milieuvriendelijke hosting, is webhosting die de milieu-impact van de service die wordt aangeboden, probeert te verminderen of te elimineren.

De meeste webhostingklanten maken zich waarschijnlijk geen zorgen over de impact op het wereldwijde klimaat die wordt veroorzaakt door hun website of andere online activiteiten.

Die impact is echter zeer reëel, ook al lijkt het misschien ver weg.

groene hosting

Elk bedrijf dat zich serieus inzet om zijn eigen ecologische voetafdruk en ecologische impact te verlagen, moet rekening houden met de activiteiten van zijn leveranciers, en webhosting is geen uitzondering.

Wat is de milieu-impact van webhosting?

De grootste factor die bijdraagt ​​aan de algehele klimaatimpact van een webhost is het stroomverbruik.

Servers hebben elektriciteit nodig, evenals koelunits.

Hieronder zullen we verschillende factoren bekijken die groene hosts in overweging nemen bij het bouwen van een milieubewust bedrijf.

Waar komt de kracht vandaan?

Naast servers zijn er nog andere stroombehoeften:

 • Klimaatcontrole
 • Elektronische beveiliging
 • Infrastructuur van het fysieke gebouw

Op de meeste plaatsen in de Verenigde Staten en over de hele wereld wordt elektriciteit opgewekt door kolencentrales.

Groene gastheren werken vaak om hun energieverbruik te minimaliseren en gebruiken of kopen credits voor hernieuwbare energie van bronnen zoals de wind of de zon.

Wat is de milieu-impact van webserverhardware?

Een andere bron van milieu-impact is de productie van serverhardware en -componenten, die veel stroom vereist, maar ook mijnbouw, chemische verwerking, productie van industrieel afval en wereldwijd transport omvat.

Er kan maar zo veel worden gedaan om deze componenten groen te maken, maar sommige hosts kopen Energy Star-gecertificeerde servers om hun energieverbruik te verminderen.

Overwegingen bij land en constructie

Bijkomende milieuoverwegingen zijn onder meer de hoeveelheid grond die door datacenters wordt ingenomen en de middelen die bij de bouw worden gebruikt.

Om de middelen over de hele linie te minimaliseren, richten de meeste groene hosts zich op shared hosting, die in het algemeen minder servers, land en middelen gebruikt.

wat is groene hosting

Groene hostingopties

Groene webhosts helpen u uw eigen milieu-impact te verminderen door de milieu-impact van de hostingdienst die u gebruikt te verminderen.

Traditioneel heeft dit type milieuvriendelijke compensatie extra kosten met zich mee die alleen degenen die echt toegewijd zijn aan de zaak bereid zijn te betalen.

De laatste tijd is dat echter veranderd. Er zijn verschillende populaire en betaalbare hosts die zich inzetten om hun impact op het milieu te minimaliseren.

De milieu-impact van hosting verminderen

Webhostingbedrijven worden in toenemende mate energiezuiniger, niet alleen voor het milieu, maar ook voor hun eigen kostenbesparende maatregelen. Hé, elektriciteit is niet gratis.

Er is nog steeds een beetje een premie voor milieuvriendelijke of groene hostingplannen, maar dat prijsverschil wordt kleiner.

hoe werkt groene hosting

Hoe werkt groene hosting?

Groene webhostingbedrijven nemen een aantal stappen om de algehele ecologische impact van de diensten die zij leveren te verminderen.

Het exacte proces dat elke hostingprovider doorloopt, kan variëren. Maar net zoals er geen enkele oplossing is om de opwarming van de aarde te vertragen en uw algehele ecologische voetafdruk te verkleinen, is er geen enkele manier om een ​​groene gastheer te worden.

Hieronder onderzoeken we enkele van de meest voorkomende methodologieën die groene hostingbedrijven gebruiken om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Energiezuinige serverhardware

Het grootste deel van de milieu-impact van webhosting is het vermogen dat wordt gebruikt door de fysieke computers, dus de eerste stap in milieuvriendelijke hosting is het gebruik van efficiëntere machines.

Een aantal ontwerp- en fabricagedetails dragen bij aan de algehele efficiëntie van een fysieke server, inclusief gebruikte materialen, interne componentenlay-out en montagekwaliteit. Solid State-schijven zijn doorgaans energiezuiniger dan hun tegenhangers met draaiende schijven, omdat er geen motor is om te draaien.

Efficiënte serversoftware

Dezelfde server verbruikt meer energie onder een zware computerbelasting dan onder een lichte.

Servers worden ook heter naarmate ze meer rekenkracht gebruiken, dus er zijn extra kosten om ze weer af te koelen.

Om deze reden is inefficiënte of opgeblazen software – of het nu op het besturingssysteem, het hulpprogramma of de applicatielaag is – schadelijker voor de omgeving dan snel uitgevoerde, efficiënte code.

Webhosts die proberen hun algehele energieverbruik te verminderen, zullen ervoor zorgen dat ze efficiënte, voor bronnen geoptimaliseerde besturingssystemen en webservers gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat, ongeacht waar of hoe u uw websites host, het optimaliseren van uw code en het afleveren van inhoud een positief effect heeft op uw ecologische voetafdruk.

Ruimtebesparend accountgebruik

Hoewel het waar is dat het draaien van een machine met halve belasting minder energie kost dan het volledig laten draaien, verbruiken twee halfvolle dozen meer stroom dan een die op capaciteit draait.

Dat wil zeggen: meer dingen laten draaien op minder machines is goed voor het milieu.

Uit een onderzoek bleek dat de meeste datacenters hun apparatuur vaak ver onder de capaciteit laten draaien en meer energie verbruiken dan nodig is om meer machines van stroom te voorzien dan ze ooit zouden gebruiken.

Intelligente load balancing over een netwerk van verbonden servers kan het totale aantal fysieke machines dat op elk moment nodig is, helpen verminderen.

Natuurlijke koeling

Het vermogen dat wordt gebruikt om machines te laten draaien, is slechts de helft van het probleem. De machines moeten worden gekoeld, wat erg energie-intensief kan zijn.

Veel milieuvriendelijke (en kostenbewuste) webhostingbedrijven gebruiken een vorm van natuurlijke koeling.

Dit kan betekenen dat het datacenter in de buurt van een rivier moet worden geplaatst en het water als koelmiddel moet worden gebruikt, dat geo-thermische warmte-uitwisselingslussen kunnen zinken, of dat het hele gebouw in subarctische gebieden moet worden geplaatst om te profiteren van natuurlijk koude lucht.

Hernieuwbare energie bij webhostingbedrijven

Hoe efficiënt een datacenter ook is, het zal wel wat stroom moeten verbruiken. Hoe die elektriciteit wordt geproduceerd, is de grootste factor die de ecologische voetafdruk van een webhostingbedrijf beïnvloedt.

Veel groene hostingbedrijven beschikken over 100% van hun energie uit hernieuwbare bronnen, meestal wind en zon.

Het type energie dat de faciliteit verbruikt, heeft echter vaak te maken met de locatie van de faciliteit.

Natuurlijk kun je zonnepanelen op het dak van je datacenter in Arizona gooien, maar niet elke host heeft deze mogelijkheid. Veel hosts zijn dus begonnen met het kopen van groene-energiekredieten.

Hoe dragen Green Energy Credits bij aan Green Hosting?

Ervoor zorgen dat de hostingfaciliteit voldoet aan de nieuwste energie-efficiëntienormen en dat energie wordt geleverd door leveranciers van hernieuwbare energie gaat een lange weg.

Veel gastheren gaan echter een stap verder door kredieten voor hernieuwbare energie aan te schaffen in de vorm van windenergie, zonne-energie of zelfs initiatieven te steunen zoals het planten van bomen om de recycling van kooldioxide te helpen.

In wezen kopen ze schone energie in op basis van hun eigen energieverbruik om hun energieverbruik van niet-groene bronnen te compenseren.

Milieuvriendelijke verwijdering

Naast het minimaliseren en compenseren van het energieverbruik, hebben groene gastheren ook de juiste verwijderingsmethoden. Computerhardware bevat vaak stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Dus in plaats van het gewoon ergens te dumpen, moeten er bepaalde protocollen zijn voor het verwijderen en recyclen van bepaalde elektronische componenten.

webhosting coupon

Op zoek naar de juiste groene gastheer?
A2 Hosting scoorde # 1 in onze recente snelheids- en prestatietests. Ze zijn 100% klimaatneutraal. Op dit moment kunt u tot 50% besparen op A2-abonnementen. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Wat zijn de voordelen van groene hosting?

Wat zijn de voordelen van het kiezen van een groene host?

Mensen kiezen om verschillende redenen voor ‘groen gaan’ met hun hostingservice.

De meest voorkomende is een algemene zorg voor het milieu, vooral omdat de hostingbranche op gelijke voet staat met de luchtvaartindustrie wat betreft de algehele ecologische voetafdruk.

Het gebruik van groene hosting kan echter ook helpen om uw imago als groen of milieuvriendelijk merk te verbeteren.

Bovendien kunnen energiezuinige hostingomgevingen leiden tot kostenbesparingen die aan de klant kunnen worden doorgegeven.

wat zijn de soorten groene hosting

Welke soorten groene hosting zijn beschikbaar??

De meeste groene hostingbedrijven bieden een breed scala aan hostingpakketten aan: shared hosting, VPS hosting, dedicated, cloud hosting, WordPress hosting en zelfs reseller pakketten.

Als u op zoek bent naar groen, kunt u de perfecte groene gastheer vinden voor uw behoeften.

Shared Hosting Uw beste gok voor groene hosting?

Uiteindelijk zal shared hosting de groenste stijl van hosting zijn die beschikbaar is, aangezien de maximale serverbronnen zullen worden gebruikt.

Vergelijk dit met zoiets als dedicated hosting waarbij de energie van een hele server wordt gericht op een enkele site, of ze nu worden gebruikt of niet.

wat is groen wassen

Pas op voor ‘Green-Washed’-hosting en twijfelachtige certificeringen

Naarmate consumenten zich meer bewust zijn geworden van de effecten van klimaatverandering, hebben veel bedrijven zich tot ‘groene was’ gewend of vage beweringen gedaan over hun milieuvriendelijkheid, terwijl ze niets doen om hun daadwerkelijke ecologische impact te verzachten.

Doe hun groene claims houden water vast?

Als Green Hosting belangrijk voor je is, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om de claims van het hostingbedrijf te onderzoeken.

Laat u niet misleiden door branding, kleuren en vage referenties.

Zoek naar daadwerkelijke acties.

Zoek naar bewijs en certificering door derden

Een handvol onafhankelijke certificeringsbedrijven controleert de milieuclaims van webhostingbedrijven.

Het Green Power Partnership van de EPA is een van de bekendste.

Bepalen of uw host daadwerkelijk groen is

 1. Controleer of alle groene energiecertificaten zijn geweest gevalideerd door externe leveranciers of organisaties zoals de EPA.
 2. Zorg ervoor dat hun hernieuwbare energie het beleid wordt duidelijk omschreven en is niet alleen een vage verwijzing naar ‘groen’ beleid.
 3. Kijk of ze gebruiken Energy Star-geclassificeerde servers voor maximale efficiëntie. Servers verbruiken enorme hoeveelheden energie, dus dit kan een enorm verschil maken.
 4. Vraag waar hun energie vandaan komt. Kopen ze het van hernieuwbare bronnen? Koop credits om wat ze van het net gebruiken te vervangen door windenergie?
 5. Zijn ze op zoek naar manieren om groen te zijn buiten hun servers en energieverbruik? Proberen ze bijvoorbeeld ook de milieu-impact in hun kantoren te minimaliseren?

Waar u op moet letten bij een beginnersvriendelijke groene host

Wanneer u op zoek bent naar een groene host, zijn er een paar dingen waar u op moet letten, vooral als dit de eerste keer is dat u hosting koopt:

 • Gratis domein inbegrepen bij de aankoop van hosting
 • Gebundelde websitebouwer om uw site eenvoudig uit te bouwen
 • Stellaire technische ondersteuning voor hulp bij het online krijgen van uw site
 • Onbeperkte schijfruimte of schaalbare opslag, afhankelijk van de behoeften van uw site
 • Een makkelijk te gebruiken controlepaneel, zoals cPanel

wat zijn de beste groene gastheren

Mijn top 3-aanbevelingen voor groene hosts

Klaar om aan de slag te gaan met een groene host?

De vergelijkingstool bovenaan deze pagina helpt u bij het vinden van de perfecte groene host op basis van tientallen functies.

Of u kunt beginnen met het verkennen van een van mijn favoriete groene hosts in de onderstaande lijst.

GreenGeeks

GreenGeeks legt de lat voor groene hosting door een gastheer voor 300% hernieuwbare energie te zijn.

Kortom, GreenGeeks koopt voldoende kredieten voor hernieuwbare energie om drie bedrijven van vergelijkbare grootte goed te maken.

Screenshot van GreenGeeks Homepage

Daarnaast vindt u een verscheidenheid aan hostingpakketten met onbeperkte schijfruimte en bandbreedte.

iPage

iPage is een recentere toevoeging aan de groene hostingruimte. Het dekt het energieverbruik door de aankoop van credits voor hernieuwbare energie en het exploiteren van een faciliteit die wordt aangedreven door windenergie.

Screenshot van iPage Homepage

Naast zijn groene inzet biedt het concurrerende hostingplannen, een gratis domein en dagelijkse back-ups.

In beweging

InMotion heeft een solide reputatie in de hostingruimte voor het aanbieden van ongelooflijke ondersteuning en educatief materiaal, hoogwaardige hosting, en dat terwijl het zeer bruikbaar is.

Screenshot van iPage Homepage

Maar het heeft ook grote stappen genomen om groen te worden in al haar activiteiten, servers en datacenters. Bovendien heeft het een supergulle geld-terug-garantie van 90 dagen. Wie zou daar nee tegen kunnen zeggen?

webhosting deals

Onbeslist op een groene host?
Met GreenGeeks kun je niet fout gaan. Ze hebben het buitengewoon goed gedaan in onze recente snelheids- en prestatietests. En ze zijn 100% klimaatneutraal. Op dit moment kunt u veel besparen op GreenGeeks door onze speciale kortingslink te gebruiken
.

Andere functies in Specialiteit

 • Offshore
 • Bedrijf
 • Goedkoop
 • Hosting van meerdere domeinen
 • DDoS-bescherming
 • Leerling
 • Forex
 • Domeinnaam
 • Veilig
 • Media
 • Audio / video streamen
 • Onbeperkte sites
 • SEO
 • Beeld

Green Hosting Veelgestelde vragen

 • Wat is groene hosting??

  Groene webhosting, ook wel milieuvriendelijke of milieuvriendelijke hosting genoemd, verwijst naar webhostingbedrijven die ervoor zorgen dat ze hun ecologische voetafdruk verkleinen, hun impact op het milieu verminderen door apparatuur te gebruiken en beleid te voeren dat milieuvriendelijker is in hun datacenters en kantoren.

 • Waarom zou ik me zorgen maken over groene hosting?

  Datacenters die door hostingbedrijven worden gebruikt, kunnen veel energie en andere bronnen verbruiken en hebben ook op andere manieren een grote impact op het milieu. Veel datacenters verspillen enorme hoeveelheden energie, draaien de klok rond op maximale capaciteit en gebruiken minder dan 10% van de energie die ze van het net halen. Sommige datacenters gebruiken meer energie dan een middelgrote stad en zorgen voor meer vervuiling met hun dieselback-upgeneratoren. Veel bekende bedrijven zijn aangehaald voor schendingen van het milieu, zoals overmatige luchtverontreiniging. Door groene webhosting te zoeken, verkleint u niet alleen uw eigen ecologische voetafdruk, maar stuurt u ook een bericht naar hostingbedrijven dat hun klanten zich zorgen maken over hun impact op het milieu, en zij zouden dat ook moeten doen.

 • Wat voor soort CO2-voetafdruk heeft een niet-groen webhostingbedrijf?

  Datacenters gebruiken enorm veel energie om al hun servers te laten draaien en koelen. Datacenters gebruiken vaak energie die wordt geproduceerd door generatoren die niet-hernieuwbare brandstoffen verbranden en dieseluitlaatgassen en andere verontreinigende stoffen in de atmosfeer uitstoten. De servers, computers en andere apparatuur die door webhostingbedrijven worden gebruikt, kunnen ook schadelijk zijn voor het milieu als ze op onjuiste wijze worden verwijderd, maar veel webhostingbedrijven hebben geen beleid voor het verwijderen van al hun oude apparatuur. Algemene kantoorpraktijken zoals overmatig afdrukken en het weggooien van recyclebare materialen kunnen ook een schadelijk effect hebben op het milieu.

 • Welke soorten milieuvriendelijke functies bieden groene hostingbedrijven?

  Groene webhostingbedrijven gebruiken een breed scala aan methoden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Velen gebruiken energiezuinige hardware, kopen REC’s (hernieuwbare energiecertificaten) van de overheid en wekken zelfs hun eigen energie op uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon of waterkracht. Sommige bedrijven hebben ook officieel beleid voor het verwijderen of recyclen van oude apparatuur op een manier die het milieu niet schaadt, en gebruiken energiezuinigere alternatieve methoden om hun servers te koelen in plaats van meer energie te verbruiken op airconditioning en ventilatoren.

 • Wat is een REC?

  Veel groene webhostingbedrijven kopen REC’s of certificaten voor hernieuwbare energie van de Amerikaanse overheid. Een REC is een product dat staat voor energie die is opgewekt uit een hernieuwbare bron, zoals zonne-energie. Een bedrijf kan een REC kopen zonder de energie zelf aan te schaffen of te gebruiken. In plaats daarvan krijgen ze het certificaat, waarmee ze het krediet krijgen voor het gebruik van hernieuwbare energie, en het geld dat ze hebben gebruikt om de REC te kopen, wordt gebruikt voor de ondersteuning van de ontwikkeling van hernieuwbare energie en andere projecten die het milieu helpen.

 • Wat is energiezuinige hardware?

  Vaak gebruiken groene hostingbedrijven uitsluitend Energy Star-gecertificeerde apparatuur. Energiesterren zijn een soort certificering door de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) die wordt toegekend aan energiezuinige producten, huizen en commerciële voorzieningen. Om een ​​energie-ster te krijgen, worden producten zoals computers getest en gecertificeerd door derden in EPA-erkende laboratoria.

 • Hoe werkt energiezuinige software?

  Een server gebruikt meer energie en wordt heter naarmate hij harder werkt, dus het gebruik van efficiënte software kan energie besparen. Hostingbedrijven die langzame en verouderde software gebruiken, hebben een grotere ecologische voetafdruk dan degenen die snellere, geoptimaliseerde software op hun servers gebruiken.

 • Hoe koelen groene hostingbedrijven hun datacenters af?

  Sommige webhostingbedrijven gebruiken, in plaats van energie te gebruiken om hun servers te koelen, alternatieve koelmethoden zoals het gebruik van natuurlijk stromend water, behuizingen voor vloeistofkoeling voor servers, geothermische warmte-uitwissellussen of zelfs het bouwen van hun datacenters in koude arctische gebieden.

 • Is er enige vorm van certificering voor groene hostingbedrijven?

  Het is belangrijk om sceptisch te zijn over de beweringen van een webhost dat ze groen zijn, omdat iedereen kan zeggen dat ze energiezuinig zijn zonder dat ze dat ook zijn. Hoewel er niet één centraal certificaat is om een ​​groene webhostingprovider te zijn, zijn er een aantal meer specifieke certificeringen die door verschillende overheids- en onafhankelijke instanties zijn verleend. Om ervoor te zorgen dat een webhostingprovider groen is, moet u alle certificaten bekijken die zij beweren te hebben om hun gewicht en legitimiteit te verifiëren. U kunt ook op hun website kijken voor details over hun beleid en het type apparatuur dat ze gebruiken.

 • Wat zijn enkele van de grootste namen in groene hosting?

  GreenGeeks is een webhostingprovider wiens datacenters worden aangedreven door 300% hernieuwbare energie: ze stoppen eigenlijk meer windenergie in het net dan ze verbruiken. Ze zijn ook lid van het Green Power Partnership van de EPA. Een andere grote naam in groene webhosting is Aiso, wiens datacenters 100% op zonne-energie werken. Ze hebben ook beleid opgesteld om de efficiëntie van het gebruik van energie en hulpbronnen te maximaliseren, evenals recycling en carpooling in hun kantoren.

 • Is er een nadeel aan het kopen van groene webhosting?

  Hoewel het kopen van groene hosting uw eigen ecologische voetafdruk verkleint en hostingbedrijven aanmoedigt om milieuvriendelijker te zijn, kan het moeilijk zijn om webhostingbedrijven te vinden die echt groen zijn. Als u speciale behoeften heeft voor uw webhostingplan, kunt u mogelijk geen groene webhost vinden die aan deze behoeften voldoet zonder het milieu te schaden. Groene webhosting kan ook duurder zijn dan goedkope webhostingplannen die energie verspillen en op vele manieren schadelijk zijn voor het milieu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map