De beste WHMCS-hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk WHMCS Hosting

Als u een reseller van webhosting bent, kan WHMCS uw leven een stuk eenvoudiger maken. Maar niet elke hostingprovider is er geschikt voor. In dit artikel leggen we WHMCS uit en bevelen we de beste hostingbedrijven daarvoor aan.


Sommige gedeelde reselleraccounts voor hosting bevatten WHMCS. Als het niet is inbegrepen, kan WHMCS ook door de gebruiker worden geïnstalleerd, zolang je een VPS of dedicated server hebt. Om WHMCS PHP 5.2 of hoger te installeren, moet MySQL versie 4.1 of hoger en ionCube op de server zijn geïnstalleerd.

Later in dit artikel geven we een gedetailleerd overzicht van elke host die we aanbevelen, maar als je haast hebt, zijn hier de beste 5 hosts voor WHMCS:

 1. A2-hosting
  – Geweldige functies op resellerplannen van een hoger niveau, waaronder eNom, een WHM-configuratiescherm en maximaal 100 accounts
 2. InMotion Hosting
 3. HostPapa
 4. HostGator
 5. GreenGeeks

Hoe hebben we de beste hosts voor WHMCS gekozen?

Na het bekijken van meer dan 1.500 hostingplannen, hebben we de hosts geselecteerd die WHMCS op VPS of dedicated servers aanbieden. Vervolgens hebben we degenen op de shortlist gezet die de juiste MySQL- en ionCube-specificaties mogelijk maken.

Ten slotte hebben we de lijst vergeleken met onze database met meer dan 1 miljoen woorden van echte klantrecensies om de top 10 hosts voor WHMCS te identificeren.

Wat is WHMCS-hosting

Als u een reseller van hosting gaat worden, is het belangrijker dan ooit om de juiste basishost te krijgen. In dit artikel zal ik WHMCS bespreken en uitleggen hoe je de juiste host kunt vinden.

Vergelijk WHMCS Hosting

Wat is WHMCS?

Het verkopen van webhosting is een geweldige manier om een ​​bestaand bedrijf te ondersteunen of om een ​​nieuwe onderneming te starten die webruimte biedt voor winst. Naarmate uw resellerbedrijf groeit, wordt het steeds moeilijker om alles handmatig te beheren en wordt automatisering een essentieel onderdeel van het werk.

WHMCS is een tool die vitale processen automatiseert en alle taken verbindt die je moet uitvoeren.

Het kan ook worden gebruikt voor andere bedrijven waar facturering en ondersteuning nodig zijn.

Wat is reseller-hosting?

Laten we kort samenvatten wat resellerhosting is voordat we een van de meest populaire tools voor het beheren van reselleraccounts verkennen.

Manieren om een ​​reseller-hostingbedrijf te creëren

Als iemand een hostingbedrijf wil creëren, hebben ze een paar keuzes. Een daarvan is om te investeren in de (meestal vrij dure) hardware om een ​​netwerk van servers te creëren dat voldoende is om de websites en gegevens te ondersteunen die zijn gekoppeld aan al hun hostingcliënten.

Een andere, veel economischere manier om de hostingindustrie te betreden, is via het resellermodel. In plaats van uw eigen hostinghardware aan te schaffen, huurt u in wezen de infrastructuur van een ander bedrijf en verkoopt u deze vervolgens aan uw eigen klanten.

Voordelen van een reseller-hostingbedrijf

Het reseller-hostingmodel biedt daarom een ​​aantal voordelen voor slimme digitale ondernemers. Het is ook een natuurlijke oplossing voor webontwikkelaars die een handige plek nodig hebben om klantensites te hosten voor voortdurende toegang, beheer en onderhoud in de toekomst.

 • Inkomen voor ondernemers
 • Meer controle en flexibiliteit voor webontwikkelaars
 • Geen grote opstartkosten
 • Mogelijkheid om zich te concentreren op klantenservice
 • Branding mogelijkheden.

Geschiedenis van WHMCS

WHMCS-geschiedenis

WHMCS-geschiedenis via Whoishostingthis.com

WHMCS is in 2005 uitgebracht om resellers te helpen hun hostingbeheertaken te stroomlijnen. De applicatie is ontwikkeld door hetzelfde team dat cPanel en Web Hosting Manager (WHM) maakt, tools waar veel resellers bekend mee zijn voordat ze hun wederverkooponderneming starten.

Waar staat WHMCS voor?

WHMCS staat voor Web Host Manager Complete Solution, hoewel je het bijna nooit onder die titel zult zien, omdat de afkorting meestal wordt gebruikt.

De naam weerspiegelt het feit dat het oorspronkelijk was ontworpen voor gebruik met WHM en cPanel, hoewel die vereiste nu is verwijderd en het werkt met een verscheidenheid aan bedieningspanelen en services.

WHMCS-functies

WHMCS-functies

WHMCS-functies via Whoishostingthis.com

Aanvankelijk combineerde WHMCS twee functies: facturering en technische ondersteuning voor webhosting.

Nu ondersteunt WHMCS een reeks industrieën en hosting, en biedt volledig clientbeheer. De focus ligt nog steeds op het hosten van administratie, en daar vindt u de meeste van zijn functionaliteit.

 1. Bediening van het bedieningspaneel
 2. Betalingen accepteren
 3. Klantfacturen en schattingen genereren
 4. Instellen en opschorten van klantaccounts
 5. Uitvoeren van klantondersteuning en en social media-functies.

Configuratieschermbewerkingen

Gebruikers kunnen WHMCS koppelen aan hosting-controlepanelen, waaronder WHM, cPanel, Plesk, XPanel en Helm, hun VPS en andere essentiële services die nodig zijn voor hun hostingbedrijf.

Betalingen accepteren

Ze kunnen ook betalingen opnemen via een duizelingwekkend aantal gateways; PayPal, 2Checkout, Google, Amazon, Skrill, PayPoint, Nochex en andere erkende merken worden ondersteund, net als veel kleine providers – en bankoverschrijvingen.

Het genereren van schattingen en facturen

WHMCS genereert schattingen en facturen in meerdere valuta’s en laat u eenmalig of periodiek factureren. U kunt een onbeperkt aantal gegevenstypen verzamelen met behulp van aangepaste velden, promoties en couponcodes maken en gebruikers items aan een winkelwagentje laten toevoegen voordat ze uitchecken.

Accountconfiguratie en opschorting

Zodra een gebruiker betaalt, activeert WHMCS de accountconfiguratie en kan het accounts opschorten als de betaling niet wordt ontvangen. Het heeft ook een handige pro-ratafunctie die de factureringsdatums van iedereen synchroniseert.

WHMCS kan ook worden geïntegreerd met vele services en add-ons voor webhosting, zodat resellers het kunnen gebruiken om extra’s te verkopen bovenop hostingplannen. U kunt bijvoorbeeld SSL-certificaten, domeinnamen en cloudback-upservices doorverkopen.

Ondersteuning en functies voor sociale media

WHMCS verzorgt uw aankondigingen, social media feeds, kennisbank en ticketing systeem. De helpdesk is verrassend goed, aangezien dit niet de belangrijkste focus van de tool is.

Verschillen tussen WHMCS, WHM en cPanel

Beginners worden vaak verward door de verschillen tussen WHMCS en WHM (WebHost Manager), cPanel en andere vergelijkbare software.

Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de software-opties:

SoftwareWHMCSWHMcPanel
TypeFactureringssoftwareMaster Control SoftwareConfiguratiescherm voor eindgebruikers
GebruikerWeb Hosting ResellerWeb Hosting ResellerEindgebruiker / klant
FunctieBeheert facturering en ondersteunende functiesVoert administratieve taken uit voor het hosten van accounts op een serverClientinterface voor het beheren van een eigen hostingaccount

Maatwerk

WHMCS is ontworpen om een ​​thema te hebben, zodat het opgaat in de rest van uw bedrijfswebsite. Je kunt sjablonen downloaden om het uiterlijk te veranderen en functies te verwijderen die je niet van plan bent te gebruiken.

Als u WHMCS volledig met uw website wilt integreren, is het mogelijk om zowel uiterlijk als functionaliteit op elkaar af te stemmen. Van CSS tweaks tot de API, alle opties staan ​​voor je open, mits je de vaardigheden hebt om de code te bewerken.

Gebruik van plug-ins

Er is ook een plug-insysteem. Modules kunnen worden geïnstalleerd om uit te breiden wat WHMCS kan doen. Ontwikkelaars kunnen hun eigen modules maken en bijdragen aan een groeiende bibliotheek. WHMCS integreert met meer dan 150 verschillende services via deze modules, dus er zal ongetwijfeld een combinatie zijn die past bij de manier waarop u webhosting verkoopt.

Prijzen

Je moet betalen voor een licentie om WHMCS te gebruiken. U kunt dit op drie manieren doen:

 1. Koop een abonnement, zodat u WHMCS in wezen huurt zolang u het nodig heeft
 2. Koop het ronduit
 3. Koop een licentie bij uw webhostingprovider.

Alle opties bevatten een secundaire sleutel die kan worden gebruikt voor een testserver, waardoor u in wezen een live-kopie en een testkopie kunt uitvoeren.

Lopende updates

Houd er rekening mee dat het kopen van de software geen recht geeft op doorlopende updates, waarvoor extra kosten in rekening worden gebracht. U zult ook extra moeten betalen om de “Powered by WHMCS” -link onderaan de pagina te verwijderen; dit is essentieel als u WHMCS volledig wilt combineren met uw websitesjabloon.

WHMCS-systeemvereisten

WHMCS-systeemvereisten

WHMCS-systeemvereisten via Whoishostingthis.com

Er zijn een aantal minimale systeemvereisten om WHMCS 7.0 en hoger uit te voeren:

 • PHP versie 5.6.0
 • PHP-geheugenlimiet: 64 MB
 • PHP-database-extensie: PDO
 • PHP-extensies: Curl met SSL, GD2-afbeeldingsbibliotheek, JSON-ondersteuning, XML
 • MySQL-versie: 5.2.0
 • Ioncube-laders: 6.0.2 of hoger

WHMCS kan op de meeste webhostingpakketten worden geïnstalleerd, hoewel u natuurlijk minimaal een reselleraccount nodig heeft. Voor de meeste klanten is een virtual private server (VPS) logisch, omdat het moeilijk is om de sites van uw klanten te isoleren van andere sites op een gedeelde server.

WHMCS kan worden uitgevoerd op Linux- of Windows-servers met PHP-versie 5.2 of hoger. Je hebt MySQL versie 5.2.0 of hoger nodig, plus de ionCube Loaders geïnstalleerd en geconfigureerd.

WHMCS en WordPress

WHMCS en WordPress

WHMCS en WordPress via Whoishostingthis.com

Als u voorheen WHMCS wilde gebruiken om uw resellerbedrijf te automatiseren, maar ook WordPress als uw hostingsite-platform wilde gebruiken, zou integratie een probleem kunnen zijn.

Het populairste contentbeheersysteem ter wereld is een handige manier om mooie, functionele websites te bouwen. Voor de meeste doeleinden is WordPress een goed gecodeerde basis om een ​​site op te bouwen.

Mogelijke problemen met WordPress

WHMCS verschilt echter een beetje van de meeste functionele platforms. Het is ontworpen om uw reseller-klantaccounts op een geautomatiseerde, onafhankelijke manier te beheren. Het is niet speciaal gebouwd om te integreren in WordPress, en als gevolg hiervan kan het wat extra moeite kosten om de soepele integratie te bereiken die u wilt en nodig heeft.

WordPress-functionaliteit

Plug-ins zoals WHMPress kan helpen de technologische kloof tussen WHMCS en WordPress te overbruggen. WHMPress helpt de prestaties van uw site te verbeteren door gegevens zoals uw prijslijst in het cachegeheugen op te slaan. Het helpt u ook bij het publiceren van abonnementsgegevens, prijsgrafieken, bestellinks en knoppen.

WHMCS-vriendelijke thema’s

Daarnaast zijn er een aantal thema’s beschikbaar die speciaal zijn gecodeerd om te integreren met WHMCS. Thema-ontwikkelaars verlaten echter vaak niche-themaprojecten zoals WHMCS / WordPress-integratie, dus het is belangrijk om bijgewerkte recensies over dergelijke thema’s te lezen voordat u ze op een live site installeert en op het beste hoopt.

Idealiter zou u een dubbele testsite op een lokale WordPress-installatie moeten opzetten en alle details van de configuratie daar moeten uitwerken voordat u deze naar uw live domein porteert. Dit helpt conflicten en problemen tot een minimum te beperken.

Mijn Top 3-hosts

WHMCS top3-hosts

WHMCS Top Hosts via Whoishostingthis.com

InMotion Hosting

Van onze WHMCS-vriendelijke hostingbedrijven houden we vooral van InMotion Hosting. Een feature-rijke hostingprovider, InMotion is een uitstekende keuze voor resellers. De prijzen voor de drie resellerplannen zijn concurrerend en worden geleverd met onbeperkte e-mailaccounts.

U profiteert ook de klok rond van klantenondersteuning en uw keuze uit Linux- of Windows-servers. Het pakket met de beste resellers bevat 260 GB schijfruimte en 6 TB opslagruimte.

Inmotion hosting WHMCS

Inmotion Hosting WHMCS via Whoishostingthis.com

A2-hosting

Als u meer gedetailleerde controle nodig heeft over de functies van uw plan, A2-hosting is een goede keuze.

A2 biedt vier abonnementen voor zowel Linux- als Windows-abonnementen en geeft reseller meer controle over belangrijke functies zoals bandbreedte en opslag. De drie hoogste niveaus hebben gratis toegang tot WHMCS. Topplannen omvatten tot 200 GB opslagruimte en een overdrachtslimiet van 2000 GB bovenop de ondersteuning voor maximaal 100 accounts.

Bepaalde accounts worden ook geleverd met een gratis eNom-reselleraccount, gratis SSL & SSD en toegang tot het WHM-configuratiescherm.

a2 hosting WHMCS

A2 WHMCS hosten via Whoishostingthis.com

Gastheer Papa

Onze derde optie is Gastheer Papa. Hun resellerpakketten worden geleverd met WHMCS- en WHM-configuratieschermondersteuning.

Het toppakket heeft ook een bandbreedte van maximaal 1,4 TB en 200 GB opslagruimte. Alle resellerpakketten ondersteunen onbeperkte websites en e-mailadressen, 24-7 technische ondersteuning en een up-time garantie van 99,9%.

Ze bieden ook white label-naamservers waarmee u uw eigen merk kunt bouwen.

Hostpapa host WHMCS

Hostpapa Hosting WHMCS via Whoishostingthis.com

Punten om te onthouden

Het selecteren van een WHMCS-enabled hostingbedrijf is niet veel anders dan het selecteren van een reseller-hostingprovider.

Onderzoek bestaande providers zorgvuldig, met name met betrekking tot resellerfuncties. Vergelijk deze functies met uw eigen doelen en plannen voor uw nieuwe resellerbedrijf.

Zodra u een shortlist heeft, kunt u deze beperken door de ondersteuning en integratie van WHMCS door het bedrijf. We hebben onze voorkeursgroep van hostingproviders die ook WHMCS aanbieden voor reselleraccounts, hier verzameld.

Je zou willen overwegen:

 • Hoeveel klanten u redelijkerwijs denkt te kunnen aantrekken binnen een korte periode
 • Welke prijspunten u aan uw klanten wilt aanbieden
 • Uw budget en resulterende winstmarges
 • Integratie van en ondersteuning voor WHMCS door het hostingbedrijf
 • De toewijding van het hostingbedrijf aan WHMCS.

Andere functies in bedieningspanelen

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Plesk
 • cPanel
 • vDeck
 • ClientExec

WHMCS veelgestelde vragen

 • Wat is WHMCS?

  WHMCS staat voor Web Host Manager Complete Solution. Het is een tool voor facturering, ondersteuning en klantbeheer die is gemaakt voor hostingresellers, die in 2005 is ontwikkeld door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor cPanel en WHM (Web Hosting Manager). Hoewel het in de eerste plaats was ontworpen voor het hosten van resellers, is het ontwikkeld om klantenbeheer ook in andere industrieën te ondersteunen.

 • Wat doet WHMCS?

  WHMCS kan worden gebruikt als een stand-alone klantenportaal of geïntegreerd in uw website. Klanten kunnen inloggen op de portal om zich aan te melden voor hosting, hun accounts te beheren, betalingen te doen en ondersteuning aan te vragen.

  Met WHMCS kunt u terugkerende betalingen instellen en de service automatisch opschorten als een betaling niet is ontvangen. Het heeft ook een helpdesktool en kan worden gebruikt om uw kennisbank en ondersteuningstickets te beheren. Bovendien zijn er plug-ins beschikbaar om de functies uit te breiden.

 • Welke betalingsgateways ondersteunt WHMCS?

  WHMCS ondersteunt meer dan 50 verschillende betalingsgateways, waaronder Paypal, Amazon SimplePay, Authorize.net, 2Checkout, TrustCommerce en nog veel meer. Er zijn ook modules beschikbaar om andere betalingsgateways toe te voegen, zoals Stripe.

 • Kunnen klanten naast WHMCS ook andere dingen kopen??

  Ja, WHMCS ondersteunt meer dan 20 domeinregistreerders, waaronder NameCheap, ResellerClub, PlanetDomain en anderen. U kunt uw klanten SSL-certificaten van Enom, ResellerClub en GlobalSign aanbieden. Uw klanten kunnen hun domeinen registreren, overdragen en vernieuwen, evenals hun naamservers wijzigen, WHOIS-informatie bijwerken, domeinen vergrendelen of ontgrendelen, en meer.

 • Moet ik cPanel gebruiken met WHMCS?

  Hoewel WHMCS voor het eerst werd ontworpen voor gebruik met cPanel, is het uitgebreid met ondersteuning voor vele andere populaire hostcontrolepanelen, waaronder Plesk.

 • Kunt u het uiterlijk van de WHMCS-clientportal aanpassen?

  Ja, u kunt de look en feel volledig aanpassen aan uw huisstijl. Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar om te downloaden of u kunt uw eigen sjablonen maken. Veel sites van derden verkopen premium-sjablonen voor WHMCS. U moet echter een iets hogere licentievergoeding betalen om de link ‘powered by WHMCS’ te verwijderen.

  Bovendien heeft WHMCS een API en actiehaken, zodat u met de code kunt communiceren voor verdere automatisering. Ontwikkelaars kunnen hun eigen plug-ins maken.

 • Wat voor soort plug-ins zijn beschikbaar om de functies van WHMCS uit te breiden?

  WHMCS ondersteunt een bibliotheek met honderden plug-ins van verschillende ontwikkelaars. Ze voegen een grote verscheidenheid aan functionaliteit toe. Enkele van de meest populaire plug-ins voegen btw-belastingopties toe voor EU-facturen, stellen klanten in staat om zich aan te melden voor gratis proefversies of integreren automatisch Google Analytics-tracking of sociale media-accounts.

 • Is WHMCS gratis?

  Nee. Er is een licentie vereist om WHMCS te gebruiken. U kunt een eenmalige vergoeding betalen om de software te downloaden, maar ondersteuning en software-updates zijn slechts voor een beperkte tijd inbegrepen. U kunt betalen om ondersteuning en updates jaarlijks uit te breiden. Een andere optie is om een ​​abonnement te betalen, inclusief toekomstige software-updates.

 • Wat zijn de vereisten voor de hostserver voor WHMCS?

  De WHMCS-software kan op de meeste servers worden geïnstalleerd die voldoen aan de minimale standaardvereisten, maar er is een reseller-hostingaccount nodig. Een VPS-hostingaccount (virtual private server) maakt het gemakkelijker om de hostingaccounts van uw klant te isoleren dan een gedeelde server te gebruiken.

 • Kan WHMCS naast hosting ook voor andere branches worden gebruikt?

  Ja. U kunt WHMCS ook gebruiken om andere producten te verkopen. Out-of-the-box, WHMCS biedt voorraadbeheer, productopties en aangepaste velden en downloaddistributie, zodat u software, e-boeken en andere digitale producten kunt verkopen. Daarnaast zijn er plug-ins beschikbaar om de functionaliteit uit te breiden om andere producten en diensten te verkopen.

 • Welke factureringscycli kan ik mijn klanten aanbieden met WHMCS?

  U kunt eenmalige facturering instellen, evenals maandelijkse, driemaandelijkse, halfjaarlijkse, jaarlijkse en tweejaarlijkse (tweejaarlijkse) factureringscycli. U kunt ook de rekening van een klant voor gedeeltelijke cycli berekenen.

 • Wat kunnen mijn klanten doen in het klantenportaalgebied?

  Klanten kunnen inloggen om hun persoonlijke gegevens bij te werken, hun wachtwoord te wijzigen, hun bestel- en betalingsgeschiedenis te bekijken, upgrades te kopen, annulering aan te vragen en domeinen te beheren.

 • Zal WHMCS het werk van het doorverkopen van hosting automatiseren??

  Ja, WHMCS biedt volledige automatisering van tijdrovende taken zoals het aanmaken van hostingaccounts bij aankoop, accountopschorting of extra kosten voor late betalingen, resetten van klantwachtwoorden, databaseback-ups voor uw klanten, domeinregistratie en verlengingen, en meer.

 • Hoe verhoudt WHMCS zich met Blesta?

  Zowel Blesta als WHMCS zijn zeer populaire beheertools voor hostingresellers, met veel voorstanders voor elk.

  Blesta staat bekend als eenvoudiger, met een relatief beperkte functionaliteit, omdat het niet alle plug-ins beschikbaar heeft voor WHMCS. De code van Blesta kan echter worden aangepast om alle functionaliteit te ondersteunen die je nodig hebt, en het heeft een goed gedocumenteerde API voor ontwikkelaars.

 • Hoe vergelijkt WHMCS met HostBill?

  HostBill is een andere populaire software voor clientbeheer, ondersteuning en facturering voor resellers. In tegenstelling tot WHMCS’s enkele bestelformulierontwerp, wordt het geleverd met veel bestelformuliersjablonen voor uw klanten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map