De beste websitebouwers: wat is geschikt voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk Website Builder Hosting

Websitebouwers maken de ontwikkeling van webpagina’s eenvoudiger en minder foutgevoelig. Maar slechts enkele hosts bieden ze aan.


Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in websitebouwers, anderen bieden ze aan als gratis of betaalde toevoegingen aan hun andere hosting. U moet voorzichtig zijn met website-builders die extreem beperkt zijn (bijv. Slechts een paar pagina’s toestaan).

We bieden hieronder een gedetailleerde vergelijking, maar als u alleen wilt weten welke websitebouwers de beste zijn, volgen hier onze belangrijkste aanbevelingen:

 1. Gator door HostGator
  – Zeer gebruiksvriendelijk, goed voor beginners
 2. GoDaddy
  – Begin gratis, handige add-ons beschikbaar
 3. Wix
 4. Squarespace
 5. WordPress.com

Hoe hebben we de beste websitebouwers gekozen??

We hebben een lijst gemaakt met de hosts met de beste websitebouwers. Vervolgens hebben we ze gerangschikt op basis van onze duizenden expert- en gebruikersrecensies. Op basis hiervan hebben we de top 10 van hosting voor websitebouwers bepaald.

Wat is een Website Builder?

Als je nieuw bent op het internet, kan het ontmoedigend zijn, vooral als je erop wilt publiceren.

In dit artikel bekijken we je eenvoudigste optie als je een website wilt maken: de website builder. Maar gaat ook verder!

Wat is Website Builder Hosting?

Opties en hoe te kiezen

In het verleden betekende het bouwen van een website dat je in webprogrammeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript moest graven om een ​​eenvoudige statische site te bouwen.

Tegenwoordig zijn maar heel weinig websites helemaal opnieuw gecodeerd, maar de meeste sites zijn gebouwd met behulp van een framework of platform met een intuïtieve grafische interface en op sjablonen gebaseerde ontwerpen die kunnen worden aangepast met eenvoudige tools voor slepen en neerzetten.

Als u een persoonlijke blog, website voor uw bedrijf of sociale organisatie of zelfs een eCommerce-site moet maken, kunt u dit doen zonder dat u enige code hoeft te kennen.

Hoewel enige codeerkennis zeker van pas zal komen, is het niet verplicht voor veel van de meest populaire applicaties voor het bouwen van websites.

Op sjablonen gebaseerd webdesign

Op sjablonen gebaseerd webdesign

Alle platforms voor het bouwen van websites vertrouwen op sjablonen. Website-sjablonen lijken erg op de sjablonen die u in een tekstverwerkingsprogramma zou gebruiken, behalve dat u in plaats van een brochure of een standaardbrief te kiezen, een algemene ‘look’ (inclusief kleuren, lettertypen en afbeeldingen) voor uw website selecteert.

Net als bij andere sjablonen zijn de elementen binnen een websitesjabloon volledig aanpasbaar. U kunt bijvoorbeeld de standaardtekst en afbeeldingen vervangen door uw eigen exemplaar, of de koptekst, opsommingstekens en zijbalk wijzigen in uw bedrijfskleuren.

Je hebt ook de mogelijkheid om elementen helemaal te verplaatsen of zelfs te verwijderen (handig als je het simpel houdt of een tijdelijke site maakt voor een robuustere site die nog in ontwikkeling is).

Sommige mensen hebben een negatief mentaal beeld van een sjabloon en als jij dat bent, moet je dat mentale beeld loslaten. De huidige platforms voor het bouwen van websites bieden honderden (en soms duizenden) sjablonen waaruit u kunt kiezen, waardoor u voldoende creatieve ruimte krijgt om het gevreesde ‘cookie-cutter-syndroom’ te vermijden.

Een websitebouwer kiezen

Als u klaar bent om uw site te bouwen met een op sjablonen gebaseerde applicatie voor het bouwen van websites, bent u op de juiste plek.

Deze gids behandelt enkele van de meest populaire opties op de markt en geeft een inleiding over enkele dingen waar u aan moet denken terwijl u beslist welk platform voor u geschikt is.

Om de zaken eenvoudig te houden, gaan we applicaties voor het bouwen van websites bekijken in vier hoofdcategorieën.

 • Geïntegreerde platforms voor het bouwen en hosten van websites: dit zijn complete verpakte producten met een eigen applicatie voor het bouwen van websites, toegang tot eigen sjablonen en lay-outs en hosting voor uw website.
 • Webhost leverde websitebouwers: verschillende webhosts bieden een eenvoudige sitebouwer als onderdeel van hun hostingplannen.
 • Zelf-gehoste website-bouwers: bij een zelf gehoste oplossing begint u met het selecteren van de websitebouwer en kiest u vervolgens uit de hostingbedrijven die ze aanbieden. Of installeer in sommige gevallen uw eigen.
 • Self-hosted content management systemen: hoewel iets gecompliceerder dan standaard website-bouwers, bieden ze buitengewoon veel kracht. En de waarheid is dat ze gemakkelijker te gebruiken zijn dan ooit. Dus tel ze niet op. Ze zijn het bekijken waard.

Er zijn goede redenen om uit elk van deze categorieën een platform te kiezen. Deze gids bekijkt enkele van de meest populaire opties op de markt in elke categorie, en beschouwt de belangrijkste voor- en nadelen voor elke categorie.

Uiteindelijk zullen we enkele aanbevelingen doen over welk platform en welke optie volgens ons het meest logisch is.

Geïntegreerde websiteplatforms

Geïntegreerde websiteplatforms

De belofte van een geïntegreerd websiteplatform is eenvoud. Met een geïntegreerd product hoeft u niet uit te zoeken hoe u een domein koopt, hoe u bestanden uploadt naar een webserver, hoe u software installeert of hoe u alles up-to-date en veilig houdt.

Het platform dat u kiest, zorgt voor al deze zorgen, zodat u zich kunt concentreren op het bouwen van een site waar u trots op bent.

Voordat u instapt met een geïntegreerd website-bouw- en hostingplatform, zijn er beperkingen die inherent zijn aan dit type platform waar u zorgvuldig rekening mee moet houden.

 • Ten eerste betekent een geïntegreerd platform dat u niet de mogelijkheid heeft om van hostingprovider of hostingplan te veranderen als uw hostingbehoefte groter is dan het platform biedt.
 • Ten tweede, aangezien uw website is gebouwd met een eigen systeem, moet u, als u ooit het platform verlaat, helemaal opnieuw beginnen met het bouwen van een nieuwe website.
 • Ten derde kunt u alleen de bestanden en applicaties hosten die door uw provider zijn toegestaan, in tegenstelling tot een standaard webhostingaccount waar u een grote mate van vrijheid heeft in hoe u uw serverruimte gebruikt.
 • Eindelijk, wanneer u een geïntegreerd platform selecteert, is een deel van waar u voor betaalt gemak. Dit soort providers is doorgaans duurder dan een gedeeld hostingaccount.

Met die beperkingen in gedachten, laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire geïntegreerde websiteplatforms die vandaag beschikbaar zijn.

Blogger

Blogger is een volledig gratis blogplatform van Google. Blogger is een geweldig platform als je een gratis persoonlijke blog wilt.

Als je echter ooit hoopt uit te breiden buiten een eenvoudige persoonlijke blog, wil je Blogger uit de weg gaan omdat het de creatie van inkomstenstromen niet ondersteunt, een duidelijk amateurgevoel en uiterlijk heeft, je alleen een domein laat gebruiken dat is een subdomein van blogspot.com (bijvoorbeeld: uwdomein.blogspot.com) en exporteert de gegevens niet goed naar andere platforms.

WordPress.com

Een ander gratis platform om over na te denken, en een platform dat bij uitstek geschikt is voor persoonlijke blogs, is WordPress.com.

Zelfs als je WordPress nog nooit hebt gebruikt, heb je er waarschijnlijk veel over gehoord. Het is de software die meer websites aanstuurt dan welke andere software dan ook. Er zijn twee soorten WordPress beschikbaar:

 • WordPress.com is een gratis geïntegreerd website-bouw- en hostingplatform dat wordt aangeboden door Automattic, het bedrijf achter de WordPress-software.
 • WordPress.org is de community waar u een kopie van de WordPress-software kunt downloaden om op elke webserver te installeren en een door uzelf gehoste WordPress-website kunt maken.

Op dit moment gaan we het hebben over het geïntegreerde platform op WordPress.com, en we zullen het hebben over de zelf-gehoste software die beschikbaar is op WordPress.org wanneer we iets later in deze gids bij zelf-gehoste CMS’s komen.

Wanneer u zich aanmeldt voor een gratis account bij WordPress.com, krijgt u toegang tot enkele tientallen fatsoenlijke sjablonen en gratis hosting bij een WordPress.com-subdomein (bijvoorbeeld: www.uwdomein.wordpress.com). Het gratis account heeft echter geen ondersteuning voor commerciële sites of aangepaste domeinen.

Als je meer wilt doen dan wat je gratis krijgt, of als je een aangepaste domeinnaam wilt (bijvoorbeeld: www.uwdomein.com), moet je kiezen voor een premium (betaalde) accountupgrade. WordPress.com biedt nogal wat premiumoplossingen zoals aangepaste domeinen, ondersteuning voor e-commerce en inkomstengenererende affiliate marketing.

Als u ooit besluit het WordPress.com-platform te verlaten, kunt u al uw inhoud vrij eenvoudig exporteren naar een door uzelf gehoste WordPress-site. U kunt het ontwerp en de lay-out van uw website echter niet exporteren. Dus zelfs met een WordPress.com-site zit je redelijk goed vast aan dat specifieke platform.

WIX

WIX is het grootste premium geïntegreerde websitehostingplatform dat er is. Hun websitebouwer en sjablonen worden gerespecteerd en leveren HTML5-compatibele, technisch correcte websites.

Met WIX kunt u snel een fantastisch ogende site plaatsen met slechts minimale technische knowhow, en u kunt zelfs e-commerce-functies integreren. Wanneer u echter WIX selecteert, bent u opgesloten in hun systeem en als u overschakelt naar een zelf-gehoste oplossing, moet u helemaal opnieuw beginnen.

Squarespace

Squarespace-sjablonen zijn prachtig. Hoewel Squarespace een veel kleiner bedrijf is dan WIX, de marktleider op het gebied van premium geïntegreerde websiteplatforms, is Squarespace degene die op dit moment alle hete pers krijgt. Squarespace biedt een zeer gebruiksvriendelijke interface en bekroonde sjablonen.

Squarespace ondersteunt e-commercesites en is een haalbare optie voor het maken van de meeste soorten eenvoudige websites. Squarespace lijdt echter onder de beperkingen die alle geïntegreerde platforms treffen: zodra je een Squarespace-site hebt gebouwd, ben je opgesloten, tenzij je helemaal opnieuw een nieuwe site wilt starten.

Weebly

Weebly is een ander populair geïntegreerd platform. Het biedt veel mooie sjablonen en geïntegreerde hosting. Weebly is misschien wel de sterkste e-commerce site builder die beschikbaar is in de gelederen van de universele geïntegreerde website-bouw- en hostingplatforms.

Net als bij de andere spelers in deze categorie is het migreren van een site naar Weebly, of weg van Weebly, niet eenvoudig. Dus als u niet van plan bent Weebly voor altijd te gebruiken, heeft het niet veel zin om aan de slag te gaan.

Zoals we later zullen bespreken, kunt u Weebly zelf-gehost krijgen, zodat u de rest van uw leven niet met dezelfde host vastzit.

Shopify

Shopify is een nichespeler binnen de geïntegreerde website-bouw- en hostingruimte. Met een speciale focus op e-commercesites, gaat Shopify niet achter andere soorten websitebouw aan, zoals blogs of bedrijfssites.

Veel Shopify-gebruikers zullen het daadwerkelijk gebruiken om alleen de e-commercecomponent van hun website te bouwen. In die gevallen wordt het grootste deel van de site doorgaans gehost door een algemene webhostingprovider, terwijl het e-commerce-gedeelte van de site wordt gehost door Shopify. BigCommerce is een andere online winkelbouwer die het bekijken waard is.

Eervolle vermeldingen

Er zijn veel andere geïntegreerde platforms voor het bouwen en hosten van websites om uit te kiezen. We hebben het gehad over de meest bekende en gerespecteerde platforms, maar er zijn nog veel meer die u zou kunnen overwegen.

Als je hebt besloten om het te proberen met een geïntegreerd platform voor het bouwen en hosten van websites, bekijk dan alle opties die we hebben genoemd en bekijk er nog twee: Jimdo en IM-maker.

Het gebruik van een geïntegreerd website-bouw- en hostingplatform is de snelste en gemakkelijkste manier om een ​​website te krijgen. Onthoud gewoon dat dit niet de goedkoopste optie is en dat u voor de levensduur van de website vastzit aan de provider die u kiest..

Webhost verstrekte websitebouwers

Webhost verstrekte websitebouwers

Stevig gepositioneerd tussen de geïntegreerde websiteproducten en de zelf-gehoste platforms vinden we webhost-geleverde websitebouwers.

Als u veel gedeelde hostingplannen bekijkt, zult u merken dat velen toegang hebben tot een soort gratis eenvoudige websitebouwer die is geïntegreerd in het configuratiescherm van het hostingaccount.

Als u kiest voor een door een webhost verstrekte oplossing, krijgt u de schaalbaarheid om rechtstreeks met de hostingprovider samen te werken, in combinatie met het gemak en gebruiksgemak van een eenvoudige websitebouwer. Met deze optie bent u echter nog steeds tot op zekere hoogte vergrendeld, omdat de meeste websites die zijn gebouwd met een door een webhost geleverde websitebouwer niet goed verhuizen naar nieuwe hostingproviders.

Er zijn veel verschillende hostingproviders die geïntegreerde, eenvoudige websitebouwers aanbieden. In dit artikel bekijken we drie van de bekendste.

Ga papa

De websitebouwer die door GoDaddy wordt aangeboden, wordt aangeboden als een afzonderlijk, op zichzelf staand product en is niet inbegrepen in hun standaard webhostingplannen. De builder wordt verkocht op één site (u kunt geen meerdere sites hosten met een website builder-plan).

Om eerlijk te zijn, hoewel ze zeker bruikbaar zijn, zijn de sjablonen niet zo overtuigend als wat u kunt krijgen van een geïntegreerde websitebouwer en hostingprovider zoals Squarespace
of WIX
. Wanneer u echter Go Daddy selecteert, host u bij een eerlijk-tot-goedheid-hostingbedrijf – en een gerespecteerd bedrijf daarbij.

webhosting coupon

Op zoek naar een goede deal voor een websitebouwer?
GoDaddy biedt gebruiksvriendelijke websitebouwers en hosting gecombineerd in één pakket. Op dit moment kunt u tot 87% besparen op GoDaddy. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Zelf-gehoste website-bouwers

Zelf-gehoste website-bouwers

Zelf-gehoste websitebouwers werken meestal op een ongebruikelijke manier die niet zo beperkend is als geïntegreerde en door webhost verstrekte bouwers. Maar ze beperken je meestal in die mate dat je beperkt bent tot hosts waar je naartoe kunt verhuizen.

De meeste hosts bieden u het gebruik van een of meer websitebouwers die bij uw hosting zijn inbegrepen. Dit is goed omdat het u niet op die host vergrendelt. Maar als u ervoor kiest om de host te verlaten, bent u waarschijnlijk beperkt tot hosts die ook die websitebouwer aanbieden.

Het is dus een goed idee om te zien welke hosts voor u beschikbaar zijn voordat u een definitieve beslissing neemt. Hieronder bespreken we enkele van de meer populaire:

Self-Hosted Website Builder List

Hier is een lijst met enkele van de betere websitebouwers die u bij een groot aantal hostingbedrijven kunt vinden.

 • RVSiteBuilder: deze websitebouwer bestaat al heel lang, maar is voortdurend verbeterd en met de tijd meegegaan. Laat u dus niet misleiden door oude recensies die beweren dat het niet slepen en neerzetten is. Het is een solide websitebouwer die de moeite van het bekijken waard is.
 • Weebly: ja, het heeft ook het equivalent van een stand-alone websitebouwer die hosts kunnen bieden. Maar pas op. Afhankelijk van de opstelling kan het moeilijk zijn om hosts te verplaatsen – of zelfs onmogelijk.
 • Kopage: een eenvoudig te gebruiken websitebouwer waarmee u desgewenst ook in HTML kunt coderen.
 • SitePad: een andere drag-and-drop website builder die door veel hostingbedrijven wordt aangeboden.

Er zijn veel meer. Het is een goede zaak om naar onze webhostingrecensies te gaan en te zien wat verschillende hosts bieden. A2 Hosting biedt bijvoorbeeld een sitebuilder-pakket aan
met meer dan twee dozijn tools – waarvan een aantal klassieke sitebuilders zoals SitePad.

De open source-opties

De optie met de meeste controle is de open source – dat wil zeggen degene die gratis is en overal kan worden geïnstalleerd.

De grootste open-source website builder is Soholaunch. Veel webhostingbedrijven bieden het aan omdat het voor hen gratis is.

Als uw host het echter niet aanbiedt, kunt u het mogelijk niet op uw server installeren. Heb je een VPS of dedicated server, dan is dat geen probleem: je hebt de controle. Maar als uw website op een gedeelde host draait, kunt u vastlopen.

U heeft waarschijnlijk niet de rechten om Soholaunch te installeren. Als je dat niet kunt, moet je je host vragen om het voor je te installeren. Ze zijn misschien niet bereid. Er kan een reden zijn waarom ze het nog niet hebben geïnstalleerd. Wees dus nog steeds voorzichtig.

Hier is een pro-tip: de beste tijd om uw host te vragen software te installeren, is voordat u zich aanmeldt.

Self-Hosted Content Management Systemen

Self-Hosted Content Management Systemen

Er is simpelweg geen vergelijking tussen de flexibiliteit en kracht van een zelf-gehoste oplossing, en ofwel een geïntegreerd of een door een webhost geleverd platform.

Wanneer u een door uzelf gehost platform voor het bouwen van websites selecteert, heeft u volledige controle. U selecteert de software voor het bouwen van websites, u selecteert de hostingprovider en het plan, u installeert applicaties precies waar u ze wilt installeren en u hebt de mogelijkheid om applicaties van derden naar hartenlust te integreren.

Het nadeel van al deze vrijheid en kracht is natuurlijk dat je moet weten of leren hoe je al deze dingen moet doen.

Gelukkig bieden de meeste hostingproviders, om het proces een beetje eenvoudiger te maken, automatische installatie van platforms voor het bouwen van websites of eenvoudige installatie met één klik via een commerciële scriptbibliotheek die rechtstreeks in het configuratiescherm van uw hostingaccount is geïntegreerd. Als al het andere niet lukt, is handmatige installatie van een website-bouwtoepassing met behulp van een client voor bestandsoverdrachtprotocol (FTP) lang niet zo ingewikkeld als u zou denken.

De juiste naam voor een zelf-gehoste applicatie voor het bouwen van websites is een contentmanagementsysteem (CMS). Een contentmanagementsysteem is een applicatie die u een intuïtieve interface biedt waarmee u het uiterlijk van uw site kunt ontwerpen en inhoud aan uw site kunt toevoegen. Hiermee kunt u zo weinig of zoveel van de code achter de site zien als u wilt.

Afhankelijk van het CMS dat u kiest, kunt u kiezen uit honderden of duizenden gratis en premium sjablonen en plug-ins om het uiterlijk en de functionaliteit van uw zelf-gehoste site aan te passen.

WordPress

We hadden het al over de geïntegreerde versie van WordPress, nu gaan we het hebben over de zelf-gehoste versie die kan worden gedownload van WordPress.org. Naast het handmatige download- en installatieproces, wordt WordPress ook aangeboden als een automatische installatie door veel hostingproviders, of als een installatie met één klik door vrijwel alle hostingproviders.

Eenvoudige hosting

WordPress zelf is gratis, maar u moet een hostingprovider selecteren en u aanmelden voor een abonnement voordat u aan de slag kunt met WordPress. Het goede nieuws is dat vrijwel elk hostingplan een WordPress-installatie ondersteunt.

Aangezien vrijwel elke hostingprovider een WordPress-installatie kan ondersteunen, bent u volledig vrij om van de ene hostingprovider naar de andere te springen, of van het ene hostingniveau naar het andere als uw behoeften veranderen.

Hoewel we niet de realiteit willen bagatelliseren dat enige technische knowhow vereist is om een ​​dergelijke stap te zetten, is het belangrijk om te onthouden dat door te gaan met een flexibele applicatie zoals WordPress en een zelf-gehost platform, u de controle heeft over uw hostingsituatie en niet andersom.

Beheerde WordPress-hosting is de laatste tijd ook steeds populairder geworden. Met managed WP-hosting heeft u een hybride oplossing die al het installatie- en applicatiebeheer uit de vergelijking haalt (vergelijkbaar met het bouwen en hosten van integratieplatforms), maar behoudt de flexibiliteit en robuuste hostingopties die worden aangeboden door een zelf-gehoste WordPress-installatie.

Gevestigd en flexibel

De invloed van WordPress op internet is moeilijk te overschatten. WordPress is de motor die ongeveer 40% van het internet aandrijft. Ongeveer de helft van deze sites zijn WordPress.com-sites en de andere helft zijn zelf-gehoste WordPress-installaties.

Een van de redenen voor de populariteit van WordPress is de flexibiliteit. Het is mogelijk om bijna elk type website te maken met WordPress. WordPress met WooCommerce biedt meer e-commercesites dan welk ander platform dan ook. BuddyPress maakt van WordPress een social media platform. Tenzij u van plan bent een geheel nieuw website-concept te maken dat de huidige definities tart, is het waarschijnlijk dat WordPress kan en is gebruikt om iets soortgelijks te maken.

Een ander ding dat de populariteit van WordPress stimuleert, is de berg aan thema’s en plug-ins die gratis of tegen een redelijke prijs beschikbaar zijn. Er zijn thema’s die geschikt zijn voor beginners die een eenvoudige blog willen maken, evenals thema’s die elke dag worden gebruikt als framework voor website-ontwikkeling door professionele ontwikkelaars.

Veel ondersteuning

WordPress wordt ondersteund door een ongelooflijk grote en gepassioneerde community. Er zijn letterlijk duizenden WordPress-thema- en plug-inontwikkelaars, evenals professionele website-ontwikkelaars die alleen door WordPress aangedreven websites bouwen. De WordPress.org-community is een van de best ontworpen en meest actieve op internet.

WordPress – Cons

Klinkt goed toch? Dus wat is het nadeel?

Met WordPress is het niet zo eenvoudig om mee te beginnen als een geïntegreerde oplossing. De ongelooflijke flexibiliteit van WordPress betekent dat het aan jou is om erachter te komen hoe je het kunt gebruiken. Je zult niet zonder hulp zijn – weet je nog die geweldige community waar we het over hadden? Als u echter nieuw bent bij WordPress, duurt het langer om een ​​site aan de slag te krijgen met WordPress dan met een geïntegreerde oplossing.

Op de lange termijn denken we dat een door uzelf gehoste WordPress-site veel logischer is dan zo ongeveer alles. Je kunt echter meer van een leercurve verwachten als je aan de slag gaat met WordPress dan je zou zien als je zou gaan met een geïntegreerd website-bouw- en hostingplatform.

Joomla!

Joomla is een ander populair gratis CMS. Hoewel Joomla niet zo veel wordt gebruikt als WordPress, heeft het ook een sterke gebruikersgemeenschap en veel thema’s en modules die u kunt gebruiken om Joomla te maken in wat voor soort site u ook wilt bouwen.

Hoewel je weg kunt komen zonder een enkele regel code in WordPress te zien als je dat wilt, wordt het een beetje moeilijker om dat met Joomla te doen. Hoewel u geen programmeur hoeft te zijn om Joomla te gebruiken, zult u waarschijnlijk op zijn minst enige tijd moeten sleutelen aan code om uw site precies zo te krijgen als u het wilt.

Joomla gebruiken voor een blog of standaard website is zeker een mogelijkheid, maar dit zal uitdagender zijn dan hetzelfde bereiken in WordPress. Waar sommige ontwikkelaars Joomla de voorsprong op WordPress geven, is bij het creëren van complexe e-commercesites en sociale netwerken.

Drupal

Een ander gratis contentmanagementsysteem voor algemeen gebruik, Drupal, is de minst beginnersvriendelijke van de drie algemene CMS’s in dit artikel. Veel ontwikkelaars zouden echter beweren dat dit de krachtigste is. Drupal is gratis, zoals Joomla en WordPress, en wordt normaal gesproken aangeboden als een eenvoudige installatie met één klik. Zoals met elke zelf-gehoste oplossing, is een ander belangrijk verkoopargument met Drupal het hosten van flexibiliteit. Als je een hostingwijziging wilt of moet maken, ga je gang en maak het zonder zorgen.

Beveiliging is waar Drupal echt opvalt. Hoewel Joomla en WordPress beide als redelijk veilig worden beschouwd, is Drupal een van de veiligste platforms die beschikbaar zijn – zelfs Whitehouse.gov is gebouwd met Drupal. Dit maakt Drupal een overtuigende keuze voor e-commercesites, sites in de gezondheidszorg of elk type site dat gevoelige informatie zal opslaan.

Magento

Magento is het CMS voor zelf gehoste e-commerce websites. Magento is beschikbaar in gratis en premium versies en is bedoeld om e-commerce websites van stroom te voorzien, en hoewel het beperkte functionaliteit heeft als een algemeen CMS, en kan worden uitgerust met uitbreidingen voor functies zoals blogs en forums, mag Magento alleen in de actief als u een e-commercesite maakt. Als e-commerce website CMS is Magento een zeer krachtig platform.

Andere opmerkelijke CMS-opties

Het lijkt een beetje oneerlijk om het CMS-gesprek te stoppen met slechts de vier die tot nu toe zijn genoemd. Er zijn veel andere hoogwaardige CMS-opties om te overwegen. Hoewel we niet veel tijd en ruimte aan elk zullen besteden, volgt hier een kort woord over enkele van de andere grote spelers die het overwegen waard zijn. Als u serieus overweegt een zelf-gehoste website te bouwen met een CMS, moet u een paar minuten besteden aan het overwegen van elk van deze.

 • vBulletin: een premium (betaalde) applicatie die voornamelijk is ontworpen als een forumplatform, maar bevat functies voor contentbeheer en bloggen. Een waardevolle optie voor websites van het forumtype.
 • ExpressionEngine: een ander premium (betaald) contentmanagementsysteem dat een zeer sterke lay-out en templatiecontrole biedt zonder kennis van programmeren. Hierdoor is ExpressionEngine een populair CMS geworden onder ontwikkelaars die het PHP-script in de backend niet kennen of er niet mee willen knoeien.
 • DotNetNuke: beschikbaar in een gratis communityversie en een premiumversie. Een van de weinige CMS-opties die zijn ontworpen voor Windows-servers. Als je een Windows-ontwikkelaar bent die op zoek is naar een CMS in een bekende taal, is DotNetNuke (onlangs hernoemd DNN Platform) de moeite van het bekijken waard.
 • ModX: een gratis CMS gericht op ontwikkelaars die willen sleutelen aan PHP om de site er precies zo uit te laten zien als ze willen.
 • Eervolle vermelding: TextPattern, RefineryCMS, Concrete5, TinyCMS en nog veel meer (maar we moeten af ​​en toe stoppen).

Opsommen

Opsommen

Dus wat heb ik geleerd? Als u snel een website wilt maken, met een goed uitziend sjabloon, en niet verwacht ooit naar een nieuwe hostingprovider te verhuizen, is een geïntegreerd website-bouw- en hostingplatform een ​​aantrekkelijke optie. Als u echter volledige controle over uw website wilt en de flexibiliteit om te schakelen tussen hostingproviders en plannen als uw behoeften veranderen, is een door uzelf gehoste oplossing de enige manier om te gaan.

Als u onze mening over deze kwestie wilt weten, hier is het: voor de overgrote meerderheid van situaties is een door uzelf gehoste WordPress-website heel logisch.

Dat betekent niet dat andere oplossingen ongegrond zijn, maar naar onze mening biedt een zelf-gehoste WordPress-oplossing de meest overtuigende combinatie van beginnersvriendelijkheid, de flexibiliteit om in vrijwel elk type site te worden gegoten, fantastische sjablonen, schaalbaarheid en een uitgebreide en ondersteunende community.

Als je net als wij bent en je hebt besloten dat een door jezelf gehoste WordPress-site het meest logisch is, maar je je nog steeds een beetje zorgen maakt over de technische hostingaspecten, moet je serieus nadenken over een beheerd WordPress-hostingplan.

Met een beheerd WordPress-hostingplan krijgt u automatische installatie van de software op uw account, automatische software-updates en beveiligingsscans door de hostingproviders en klantenondersteuning door supporttechnici die WordPress-experts zijn.

Het bouwen van zelfs een eenvoudige website vergde vroeger veel technische kennis en codeerkennis. Die dagen zijn echter verleden tijd. Als u een eenvoudige website nodig heeft en niet het budget heeft om een ​​professioneel webdesign- en ontwikkelingsbedrijf in te huren, zal een beetje onderzoek om ervoor te zorgen dat u het juiste platform kiest, in combinatie met wat geduld en doorzettingsvermogen, u in staat stellen een website te bouwen die aan uw behoeften voldoet tegen een prijs die niet zal overweldigen.

Andere functies in Hostingtypen

 • Colocatie
 • Beheerde WordPress
 • VPS
 • Beheerd
 • Toegewijde server
 • Gedeelde hosting
 • Wolk
 • Tussenpersoon

webhosting deals

Op zoek naar de juiste website builder?
WordPress is veelzijdig en makkelijk te gebruiken. Met WordPress.com kunt u ook deskundige technische ondersteuning krijgen. Gebruik deze speciale kortingslink
om groot te besparen op WordPress.com.

Website Builders veelgestelde vragen

 • Wat is een websitebouwer?

  Met een website builder kunt u een website maken zonder codeerkennis. U gebruikt uw webbrowser om de site te ontwerpen door componenten naar de pagina te slepen en neer te zetten.

  Website-bouwers bevatten doorgaans widgets of modules voor zaken als RSS-feeds, contactformulieren, bloggen en links naar sociale media.

 • Welke websitebouwer het beste is?

  Dat hangt af van het type website dat u wilt maken.

  Als u een gewone bedrijfssite nodig heeft, kan elke websitebouwer basislay-outs maken.

  Maar als u een e-commerce winkel wilt bouwen, heeft u misschien een meer gespecialiseerd product nodig.

  Kijk naar de website-bouwers van hostingbedrijven en vergelijk ze met platforms zoals Shopify (een e-commerce website builder) en BoldGrid (een website builder die bovenop WordPress staat).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map