De beste veilige hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk Secure Hosting

Als u een online winkel wilt openen of privé-informatie wilt hosten, is veilige webhosting essentieel. Je kunt er echter niet van uitgaan dat elke host hetzelfde type bescherming biedt.


VPS-hostingplannen en dedicated servers zijn doorgaans de veiligste vormen van hosting. Voor alle hosttypes moet je zoeken naar SSL-certificaten, CDN’s, firewalls en aanvalsbescherming. Voor e-commercebeveiliging moet uw host u een manier bieden om PCI-compliance te verkrijgen.

Hieronder bespreken we onze aanbevelingen in detail, maar hier is een voorbeeld van de beste 5 hosts voor veilige hosting:

 1. SiteGround
  – Alle abonnementen worden geleverd met SSL, HTTPS en Cloudflare CDN
 2. Bluehost
  – Gratis domein, SSL en WordPress-installatie met één klik
 3. WP Engine
  – Royale bronnen en ondersteuning van WordPress-specialisten
 4. HostPapa
  – Beveiligde datacenters en plannen voor websitebouwers
 5. GreenGeeks
  – Milieuvriendelijke hosting met onbeperkte middelen.

Hoe hebben we de beste hosts voor veilige hosting gekozen??

We hebben de beveiligingsfuncties van meer dan 300 hostingbedrijven geëvalueerd. We hebben gekozen voor hosts die servermonitoring, malwaredetectie, aanvalsbescherming, tweefactorauthenticatie en integratie met add-ons voor beveiliging bieden.

Vervolgens kozen we de hosts die de beste klantrecensies kregen.

Wat is veilige hosting?

Beveiliging is een belangrijke zorg bij het bekijken van een webhostingplan. Maar er is geen enkele functie die het ene hostingplatform veiliger maakt dan het andere.

Integendeel, een constellatie van individuele factoren draagt ​​bij aan de algehele beveiliging van webhosting.

Vergelijk Secure Hosting

De meeste webhostingbedrijven houden zich bezig met ten minste enkele van de standaardbeveiligingspraktijken, maar dat zegt niet hoe veilig ze worden vergeleken met concurrenten.

Het is belangrijk om te kijken naar een aantal verschillende beveiligingsmaatregelen die u en uw hostingbedrijf kunnen nemen om uw site te beveiligen.

Algemene beveiligingsfuncties voor hosting

Algemene beveiligingsfuncties voor hosting

Dus, welke soorten functies zouden een host veiliger maken?

De meest voorkomende beveiligingsfuncties voor hosting zijn:

 • Firewalls
 • DDoS-bescherming
 • Virusbescherming
 • Beveiliging
 • Spamfilter
 • SSL-beveiligingscertificaat
 • Domeinnaam Privacy.

Hieronder bekijken we wat de meest populaire beveiligingsfuncties voor hosting zijn, waartegen ze uw site beschermen en hoe ze werken.

Firewalls

Mogelijk hebt u ervaring met firewalls op uw lokale computer: het is software die voorkomt dat gebruikers toegang krijgen tot bepaalde soorten inhoud of specifieke websites.

Webserverfirewalls zijn vergelijkbaar, maar andersom.

Firewall-beveiliging

Wat is een firewall?

Een firewall is een stuk software dat verzoekactiviteit filtert voordat deze de webserver bereikt.

Firewalls blokkeren verzoeken op basis van een aantal verschillende factoren.

Zwarte lijsten met IP-adressen zijn het meest voorkomende type filtering en blokkeren verbindingen van bekende overtreders.

De meeste webhostingbedrijven hebben een soort firewall.

Vaak wordt de firewall gedeeld door veel klanten, dus verzoeken die zijn geblokkeerd voor toegang tot uw systeem, worden ook geblokkeerd voor toegang tot een andere site.

Dit geldt vooral voor gedeelde hostingplannen.

Wat is een speciale firewall?

Sommige hostingbedrijven bieden als service een zogenaamde “Dedicated Firewall” aan.

Hierdoor kunnen er specifieke regels worden gemaakt over wie wel en niet de toegang tot uw website wordt geblokkeerd.

Dit is meestal niet nodig, maar het kan zijn als u bijzonder gevoelige informatie verwerkt.

Witte lijsten van sites die dezelfde firewall delen, kunnen bijvoorbeeld een potentiële aanvalsvector zijn.

DDoS-bescherming

DDoS-bescherming

DDoS, of gedistribueerde denial of service, is een type aanval waarbij duizenden verzoeken in één keer naar een website worden gestuurd, waardoor de mogelijkheid om ze te verwerken wordt overbelast en de site effectief wordt afgesloten.

Wie lanceert DDoS-aanvallen?

DDoS-aanvallen zijn meestal geautomatiseerd en het aanvraagvolume komt van een gedistribueerd netwerk van (meestal gekaapte) computers.

DDoS-aanvallen zijn gelanceerd door:

 • Online activistische groepen
 • De georganiseerde misdaad klinkt
 • Overheidsinstellingen.

Wat is DDoS-bescherming?

DDoS-bescherming vereist een aantal gerelateerde tactieken, waarvan de kern bestaat uit het analyseren van DDoS-activiteiten zodat verzoeken met betrekking tot de DDoS worden geblokkeerd terwijl legitiem verkeer nog steeds door kan.

Veel webhostingbedrijven en zelfs verschillende CDN’s (Content Delivery Networks) hebben een soort DDoS-beveiliging.

Antivirusbescherming

Anti-Virus

Er zijn een aantal computervirussen op het open web en deze kunnen uw gevoelige gegevens en uw operationele integriteit ernstig in gevaar brengen.

Een veilig webhostingplatform moet een robuust antivirussysteem bevatten dat regelmatig wordt bijgewerkt en consequent wordt gecontroleerd.

Waar u op moet letten bij antivirusbescherming

Dit beveiligingssysteem moet niet alleen het datacenter beschermen waar uw website wordt gehost, maar ook back-endbescherming voor elke afzonderlijke site.

De protocollen voor datacenterbescherming verschillen per host, maar op serverniveau wilt u op zoek naar gebundelde software zoals Sitelock, Incapsula of zelfs Cloudflare CDN-integratie.

Beveiligingsmonitoring

Hoe veilig uw webhostingplan ook is, er is bijna altijd een kans op een aanval.

Geen enkel systeem is volledig immuun.

Daarom moeten bijzonder gevoelige gegevens worden beschermd met live beveiligingstoezicht.

Dit betekent dat een computersysteem voortdurend verkeer en activiteiten analyseert en aan een levend mens zal rapporteren als er zich afwijkingen voordoen.

De sitemanager kan het probleem dan snel oplossen als er een is.

SSL-certificaten

HTTPS / SSL-beveiligingscertificaten

Als u gebruikers vraagt ​​om gevoelige informatie in te voeren of gevoelige informatie aan uw gebruikers toont, moet u ervoor zorgen dat uw plan een SSL-beveiligingscertificaat heeft, waardoor het in HTTPS-modus kan werken.

Google beschouwt SSL als een goede gewoonte voor alle sites en vanaf 2018 begon Google Chrome sites zonder SSL te markeren als ‘onveilig’.

HTTPS creëert een veilig, gecodeerd communicatiekanaal tussen de gebruiker en de website en beschermt tegen gegevens zoals creditcard- en sofinummers.

E-mail spam filteren

E-mailspam vormt geen grote bedreiging voor de sitebeveiliging, hoewel een enorme toestroom van e-mails mogelijk hetzelfde probleem kan veroorzaken als een DDoS-aanval.

E-mail spamfiltering is een tweede beveiligingslaag, het soort bescherming dat u gebruikt om uw ervaring aangenamer te maken – het beschermt meer dan uw website.

Antispambeveiliging is de meest voorkomende vorm van beveiliging van e-mailaccounts en zal u op meer manieren helpen dan alleen het stoppen van de aanval van spam-e-mails.

Spamfiltering kan bijvoorbeeld helpen om de kosten voor e-mailopslag laag te houden, het verkleint de kans dat u een belangrijke e-mail mist en kan helpen negatieve reacties op uw reputatie te voorkomen.

Domeinnaam Privacy

Domeinnaam Privacy

Wanneer u een domeinnaam koopt, worden uw naam, adres en andere contactgegevens beschikbaar voor iedereen die deze wil hebben, tenzij u domeinnaamprivacy koopt. Dit type bescherming, vaak aangeboden via uw host, houdt uw informatie privé.

Net als bij het filteren van e-mailspam, gaat het bij domeinnaamprivacy meer om het beschermen van u dan om uw server.

Afhankelijk van de aard van uw bedrijf kan dit echter een belangrijke overweging zijn.

Soorten veilige hosting

Zijn bepaalde soorten hosting veiliger dan andere?

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte veilige hostingomgeving, kom je ongetwijfeld verschillende opties tegen: dedicated, managed hosting, VPS, shared hosting, WordPress hosting, e-commerce hosting.

De hostingomgeving die u kiest, heeft een directe impact op uw algehele beveiliging.

Beveiligingsfuncties toevoegen

De meeste hostingomgevingen kunnen worden verbeterd door firewalls toe te voegen, site-brede apps te installeren of extra software te installeren.

Maar sommige hostingstijlen zijn direct veel veiliger, zoals we hieronder onderzoeken.

Shared vs Dedicated Hosting

Gedeelde hosting is waarschijnlijk het minst veilige type hosting, aangezien u een server deelt met tientallen of honderden andere sites. Maar dit hangt af van de beveiligingsprotocollen van uw gedeelde host.

Sommige gedeelde hosts gebruiken bijvoorbeeld 24/7 serverbewaking, codering, spambeveiliging en bieden zelfs geïntegreerde CDN’s aan.

Dit alles zal helpen om de beveiliging van uw site te verbeteren zonder veel extra inspanning van uw kant.

Offshore hosting

Als u uw website moet beschermen tegen censuur of bepaalde soorten regelgeving, kan een offshore webhostingbedrijf beveiliging bieden tegen rechtszaken, kennisgevingen van verwijdering en andere vormen van inbreuk op de overheid.

Is Managed Hosting veiliger?

Managed hostingomgevingen hebben doorgaans een hoger beveiligingsniveau omdat er minder sites zijn die serverbronnen gebruiken en er kunnen sitespecifieke beveiligingsmaatregelen worden getroffen. Als u bijvoorbeeld een door WordPress beheerde host gebruikt, wordt uw serveromgeving uniek geconfigureerd om het WordPress CMS te beschermen en heeft het ondersteuningsteam achter u diepgaande technische kennis met betrekking tot het platform dat u gebruikt.

Bij managed hosting nemen sommige hosts ook de verantwoordelijkheid om uw site up-to-date te houden, wat veelvoorkomende veiligheidsrisico’s kan inperken.

Gebruik goede software en houd deze up-to-date

De veiligste hostingomgeving ter wereld zal je niet beschermen als je software gebruikt met misbruikbare beveiligingsbugs erin.

Door gerespecteerde software te gebruiken en up-to-date te houden wanneer er nieuwe versies worden uitgebracht, wordt uw site beter beschermd tegen een aantal kwaadaardige aanvallen.

Beveiliging van e-commerce

Beveiliging voor e-commercesites

Over het algemeen moet een hostomgeving voor e-commerce hogere beveiligingsnormen hebben, aangezien u extra beschermingsniveaus nodig heeft voor het verzamelen en opslaan van gevoelige klantgegevens, zoals creditcardgegevens.

Enkele beveiligingsfuncties van e-commercehosts zijn:

 • Gebundeld SSL-certificaat
 • PCI-compatibele betalingsprocessor
 • DDoS-bescherming
 • Regelmatige back-ups
 • Server- en site-firewalls.

Serveromgevingen zoals dedicated en VPS-hosting kunnen afhankelijk van de gebruiker min of meer veilig zijn.

Zonder de juiste kennis van de systeembeheerder loopt u het risico een veel minder veilige hostingomgeving te creëren.

U heeft het extra voordeel dat u de enige site bent die de huidige serverbronnen gebruikt, maar nogmaals, dit hangt af van uw vermogen om het meeste uit deze omgeving te halen.

Zijn VPS of speciale plannen veiliger?

Moet ik kiezen voor VPS of Dedicated Servers?

Het gebruik van shared hosting opent uw site voor een mogelijk beveiligingsrisico, omdat een aanval op andere sites op dezelfde server gevolgen kan hebben voor uw site.

Hostingbedrijven doen veel moeite om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, maar het is nog steeds inherent veiliger om een ​​VPS (Virtual Private Server) of een Dedicated-server te gebruiken dan een server te delen met tientallen of honderden andere websites.

Als extra bonus biedt het gebruik van een VPS of dedicated server veel meer schijfruimte, zodat u uw site naar eigen inzicht kunt laten groeien.

Waar moet ik op letten bij een beveiligde host?

Als u alle bovenstaande informatie in gedachten houdt, kunt u aan de slag gaan met het vinden van de juiste veilige host voor uw behoeften.

Hier is een lijst met functies waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een veilige host:

 1. Een inbegrepen SSL-certificaat, of de mogelijkheid om er gemakkelijk een te kopen
 2. Het vermogen om te verwerken veilige creditcardbetalingen
 3. Twee-factor-authenticatie om website- en serveraanmeldingen te beschermen
 4. De mogelijkheid om te upgraden naar een veiliger beheerde hostingomgeving
 5. Opname van de SiteLock-beveiliging tool die scant op malware en kwetsbaarheden
 6. E-mail anti spam bescherming inbegrepen
 7. Gebundeld geautomatiseerde back-ups en systeemherstelpunten
 8. Regelmatige netwerkbewaking op ongebruikelijke siteverkeeractiviteiten
 9. Vermogen om toe te wijzen gebruikersrechten op site- en serverniveau.

Top 3 veilige hosts

Top 3 veilige hosts

Een webhostingbedrijf kan gemakkelijk beweren dat ze ‘veilig’ zijn, omdat dat woord geen duidelijk gedefinieerde technische betekenis heeft.

Dit kan het moeilijk maken om een ​​veilige host te kiezen.

De drie hieronder zijn enkele van onze favoriete opties voor diegenen die op zoek zijn naar een veiligere, meer beveiligde host.

Vloeibaar web

Met een beheerde host beheert uw host elk element van uw serveromgeving, inclusief uw beveiliging. LiquidWeb biedt enkele van de veiligste managed managed hosting die er zijn. Met 100% uptime en een eersteklas ontwikkelteam achter u, hoeft u zich geen zorgen te maken over beveiliging.

Screenshot van LiquidWeb Homepage

InMotion Hosting

Als je op zoek bent naar een toegewijde host, dan is InMotion een van de beste opties om te overwegen.

Schermafbeelding van de InMotion Hosting-startpagina

Het beschikt over ongelooflijke beveiligingsfuncties, waaronder tweefactorauthenticatie, een beveiligingsadviseur met beveiligingsaanbevelingen, automatische updates en DDoS-bescherming, plus integratie met veel populaire beveiligingsplug-ins.

Bluehost

Als de bovenstaande opties een beetje te rijk aan functies of prijzig zijn voor uw behoeften, dan is misschien alles wat u nodig heeft een gedeelde host. Bluehost kan u een ongelooflijk veilige hostingomgeving bieden.

Screenshot van BlueHost Homepage

Deze host biedt u concurrerende hostingpakketten met beveiligingsfuncties zoals automatische updates, regelmatige malwarescans en accountisolatiefuncties om sites te beschermen die op dezelfde server worden uitgevoerd.

Andere functies in Specialiteit

 • Offshore
 • Bedrijf
 • Goedkoop
 • Hosting van meerdere domeinen
 • DDoS-bescherming
 • Leerling
 • Forex
 • Domeinnaam
 • Media
 • Audio / video streamen
 • Groene hosting
 • Onbeperkte sites
 • SEO
 • Beeld

Beveiliging Veelgestelde vragen

 • Wat is veilige hosting?

  Veilige hosting is een benadering van webhosting met de nadruk op het beschermen van een website en zijn bezoekers tegen cyberaanvallen. Op zijn eenvoudigst zal een veilige host beveiliging bieden voor zijn fysieke servers.

  Daarnaast biedt het beveiliging tegen online aanvallen zoals DDoS. Het biedt ook bescherming zoals SSL-certificaten die informatie coderen die van de website naar zijn gebruikers stroomt.

 • Is shared hosting veilig?

  Gedeelde hosting kan veilig zijn. Dezelfde dingen die VPS of dedicated hosting veilig maken, zijn van toepassing op shared hosting. Gedeelde hosting wordt echter geleverd met specifieke beveiligingsbedreigingen vanwege gedeelde configuratie.

  Er kunnen ook beveiligingsfouten optreden op andere sites die u raken. Als je de meest veilige hosting wilt, kun je het beste kiezen voor een VPS of een vergelijkbaar abonnement.

 • Welke hostingprovider is de beste?

  Elke webhost biedt verschillende voor- en nadelen. Als het om beveiliging gaat, maakt het uit wat u wilt doen. Over het algemeen raden we SiteGround aan. WP Engine is echter een uitstekende keuze als u een WordPress-site beheert. En als u op zoek bent naar milieuvriendelijke hosting, dan is GreenGeeks een uitstekende keuze.

 • Hoe installeer ik een SSL-certificaat?

  Sommige webhosts die SSL-certificaten aanbieden, vereisen dat u ze via uw configuratiescherm installeert. Dit is normaal gesproken gemakkelijk te doen met een point-and-click-interface. Neem bij vragen contact op met het klantenserviceteam van uw gastheer.

  Als u een Let’s Encrypt SSL-certificaat wilt gebruiken dat niet is geïntegreerd met uw hosting, volgt u de instructies die door hen zijn verstrekt.

 • Is Linux veiliger dan Windows?

  Ooit waren Windows-computers minder veilig dan Unix-machines zoals Linux en FreeBSD. Dat is niet echt meer waar, vooral als het gaat om Windows-serverbesturingssystemen. Er zijn nog steeds veel redenen waarom u het ene besturingssysteem boven het andere kiest, maar u zou met beide een goede beveiliging moeten kunnen krijgen.

 • Is GoDaddy-hosting veilig?

  GoDaddy is een vertrouwde leider in de hostingbranche met 24/7 beveiliging en DDoS-bescherming. Omdat ze goedkope hosting bieden, hosten veel beveiligingsfuncties (zoals SSL-certificaten) add-ons.

  Als beveiliging een groot probleem voor je is, zou GoDaddy je de tools moeten kunnen geven die je nodig hebt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map