De beste phpMyAdmin-hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk PHPMyAdmin Hosting

Veel ontwikkelaars hebben ervaring met en geven de voorkeur aan PhpMyAdmin voor databasebeheer. Maar hoewel PhpMyAdmin wordt aangeboden door de meeste hostingbedrijven, wil je toch onze aanbevelingen lezen om erachter te komen welke providers de beste in hun klasse zijn.


Het bevestigen van een host met phpMyAdmin is net zo eenvoudig als het bezoeken van de website van de host en het bekijken van planfuncties, of contact opnemen met hun verkoopteam. Na bevestiging wilt u een hostingbedrijf kiezen dat ook een geld-terug-garantie en overdrachtsondersteuning heeft.

Hieronder vindt u meer details over onze aanbevelingen, maar hier is een voorbeeld van de beste 5 hosts voor PhpMyAdmin:

 1. SiteGround
  – Grote waarde voor het geld, SSH-toegang en uitstekende ondersteuning
 2. Bluehost
 3. A2-hosting
 4. InMotion Hosting
 5. HostPapa

Hoe hebben we de beste hosts voor PhpMyAdmin gekozen?

We beginnen met onze encyclopedische kennis van 380 hostingproviders en hun meer dan 1500 plannen.

We stellen de lijst samen voor hosts die PhpMyAdmin aanbieden, een geld-terug-garantie hebben en een geweldige klantenondersteuning.

Vervolgens controleren we deze lijst met onze enorme database met echte klantrecensies om de lijst te beperken tot de beste 10 hosts voor PhpMyAdmin.

Wat je leert

Heeft u ooit moeite gehad met het omgaan met gegevens met saaie processen? Database-administratie en -beheer kan erg lastig zijn. phpMyAdmin is zeker een bron van verlichting.

Op deze pagina leer ik je in korte maar nuttige details over het selecteren van een optimaal hostingplan met de prioriteit van phpMyAdmin in gedachten.

Aan het einde van de pagina ontvang je drie aanbevelingen van de beste hostingproviders.

In de tussentijd, geniet en leer over het gebruik van phpMyAdmin, wat het voor u kan doen en waar u op moet letten.

Waarom PhpMyAdmin gebruiken?

Databasebeheer is een complexe klus. Niet alle sysadmins of applicatieontwikkelaars kunnen zich comfortabel voelen bij het openen en beheren van MySQL-databases vanaf een opdrachtregel, vooral in een externe webomgeving.

Eenvoudiger databasebeheer en meer

Zelfs geavanceerde databasebeheerders willen niet altijd de lange en foutgevoelige SQL-commando’s typen die worden gebruikt bij terminalgebaseerde databasetoegang.

PhpMyAdmin biedt een grafische gebruikersinterface (GUI) voor het uitvoeren van een MySQL-server.

Dit maakt het gemakkelijk om veelvoorkomende taken uit te voeren, zoals het maken van nieuwe databases, het verwijderen van databases, het weglaten of toevoegen van tabellen en het opvragen van gegevens.

Naast het eenvoudiger maken van typische databasetaken, biedt phpMyAdmin geavanceerde beheerfuncties zoals het exporteren van visuele representaties van datamodellen en het synchroniseren van databases.

phpmyadmin-functies

Belangrijkste kenmerken van phpMyAdmin

De webgebaseerde GUI van phpMyAdmin is gemakkelijk te leren en te gebruiken en biedt toegang tot algemene databasebeheertaken.

De interface maakt het ook gemakkelijk om belangrijke databasestatistieken te bekijken en te bewaken, zoals verkeersvolume en zoeksnelheid.

De lijst met phpMyAdmin-functies om op te merken zijn:

 • Ondersteuning voor MySQL-functies
 • Intuïtieve webinterface
 • Gegevensmodellen en importeren / exporteren
 • Beheer meerdere databases en databaseservers
 • Browsergebaseerde toegang
 • Maak tabellen en databases
 • Schrijf in SQL

Ondersteuning voor MySQL-functies

screenshot van phpMyAdminphpMyAdmin-dashboard

phpMyAdmin heeft ondersteuning voor iedereen algemene functies van MySQL, zoals:

 • Maak, blader, kopieer, zet neer, hernoem en wijzig databases, tabellen, views, velden en indexen
 • Uitvoeren, bewerken en bladwijzer SQL-instructies en batchvragen
 • Beheren MySQL-gebruikers en gebruikersrechten

Voor iedereen die met MySQL te maken heeft gehad, heeft dit grote invloed op de leercurve en de tijd die nodig is om zich aan te passen.

Intuïtieve webinterface

De webgebaseerde GUI van phpMyAdmin is gemakkelijk te leren en te gebruiken en biedt toegang tot algemene databasebeheertaken.

De interface maakt het ook gemakkelijk om belangrijke databasestatistieken te bekijken en te bewaken, zoals verkeersvolume en zoeksnelheid.

Het monitoren van dergelijke statistieken is handig vanuit een referentiepunt, evenals bewustzijn van prestaties.

Gegevensmodellen en importeren / exporteren

Met phpMyAdmin kunt u gegevens vanuit een CSV-bestand in een database importeren.

Dit is vooral handig als u dat bent het omzetten van een spreadsheet-gebaseerd gegevensbeheersysteem in een echte database-applicatie.

Data importeren

U kunt ook phpMyAdmin gebruiken om gegevens rechtstreeks via SQL-query’s te importeren, waardoor het converteren van een ander databasesysteem naar MySQL een heel eenvoudig proces is.

Exportgegevens

phpMyAdmin ondersteunt ook robuuste gegevensexport naar een breed scala aan formaten en bestandstypen, waaronder CSV, SQL, XML, PDF, OpenDocument Text and Spreadsheet, MS Word en LaTeX (onder andere).

Er zijn ook hulpprogramma’s voor het transformeren van opgeslagen gegevens in andere formaten. U kunt bijvoorbeeld BLOB-gegevens als een afbeelding weergeven.

Naast opgeslagen gegevens kunt u ook grafische weergaven van uw gegevensstructuur maken in verschillende standaardindelingen.

Beheer meerdere databasesEenvoudig databasebeheer met phpMyAdmin.

Beheer meerdere databases en databaseservers

phpMyAdmin geeft een gebruiker de mogelijkheid om meerdere databases, of zelfs meerdere databaseservers, te beheren vanaf een enkel bedieningspaneel.

Naast het efficiënter maken van het beheer van meerdere projecten of applicaties multi-db en multi-server mogelijkheid maakt de ontwikkeling gemakkelijker.

PhpMyAdmin biedt tools voor het klonen en synchroniseren van databases met elkaar, waarmee u eenvoudig ontwikkel-, test- en productieomgevingen kunt opzetten en ze allemaal vanaf één locatie kunt beheren.

Browsergebaseerde toegang

Het beste van phpMyAdmin is dat jij je hoeft de mysterieuze taal niet te leren van de shell of SQL om uw database te beheren. Het enige wat je nodig hebt is een webbrowser.

Om een ​​database toe te voegen, navigeert u gewoon naar uw installatie, klikt u op ‘Databases’, typt u de naam van de database die u wilt maken en klikt u op ‘Create’.

Tabellen en databases maken

Tabellen toevoegen en ze laten vallen is ook eenvoudig. Bij SQL-databases moet u bij aanvang aangeven wat de formaten van uw tabellen zullen zijn.

Wordt dit veld een geheel getal of een tekenveld? Hoe lang zal het zijn?

U kunt deze met een paar klikken definiëren in plaats van te proberen de SQL-syntaxis te achterhalen.

Databases en gratis demo’s laten vallen

Een tabel maken via de standaard MySQL-shell is vervelend. Met phpMyAdmin gebruikt u gewoon vervolgkeuzemenu’s.

Een database laten vallen is op dezelfde manier eenvoudig. Het is waarschijnlijk te makkelijk.

Als u nieuw bent bij databases, phpMyAdmin of MySQL / MariaDB, is het misschien geen goed idee om te proberen meer te weten te komen over de verkoopdatabase van uw bedrijf.

Gelukkig heeft het phpMyAdmin-project een gratis demo-server waarmee je kunt experimenteren zonder de woede van je lokale DBA op te lopen.

Schrijf in SQL

Als je echt SQL wilt gebruiken, dan kan dat ook. Klik gewoon op ‘SQL’ en typ uw code in het vak. Het is geweldig als je de taal leert.

Misschien wil je ook een pakket zoals XAMPP downloaden met Apache en MariaDB, een vork van MySQL die probeert zo functioneel mogelijk identiek te zijn aan MySQL. (De reden voor de splitsing was de overname van MySQL door Oracle.)

Het bevat ook phpMyAdmin.

Gemeenschap van phpMyAdmin

Documentatie en gemeenschap

Een van de meer indrukwekkende “kenmerken” van phpMyAdmin is de ongelooflijk complete documentatie.

De eerste laag documentatie is een zeer goed georganiseerde set toepassingsdocumenten die wordt bijgehouden door het projectontwikkelteam. Deze bestanden behandelen alle basisproblemen, zoals installatie en typische gebruikssituaties.

phpmyadmin ondersteunt screenshotDocumentatie sectie van phpMyAdmin

Enkele van de voordelen van een goede documentatie en gemeenschapsbasis worden hieronder beschreven. Hier zijn mijn 5 belangrijkste om rekening mee te houden:

 1. phpMyAdmin Wiki
 2. Gepubliceerde werken
 3. Forums
 4. Q&A Sites zoals Quora
 5. phpMyAdmin-gemeenschap

phpMyAdmin Wiki

Er is ook een vrij grote phpMyAdmin-wiki, waar de gebruikersgemeenschap en ontwikkelaars zijn samengekomen om honderden pagina’s met informatie te bieden.

Deze informatie heeft betrekking op bijna elke situatie, bug of mogelijke verwarring.

Het hebben van een wiki als zodanig is een zegen omdat het vaak kan vermijd uren van robotondersteunend contact bij het zoeken naar antwoorden.

Gepubliceerde werken

Eindelijk een nEr zijn talloze boeken geschreven over phpMyAdmin, waaronder een aantal specifiek geautoriseerd en goedgekeurd door het projectontwikkelteam.

Aangezien het recyclen van code een veel voorkomende manier is om in de ontwikkelingswereld te creëren, kan hetzelfde worden gedaan met kennis. Evenzo kan het leren van ervaringen en fouten van anderen u respectievelijk tijd, geld en hersencellen besparen.

Forums

Net als bij andere populaire tools heeft phpMyAdmin een aantal forums met kwaliteitsinformatie.

Sommige forums worden particulier beheerd, andere zijn officiële bronnen en zijn populairder.

Toch zul je waarschijnlijk antwoorden vinden, of interessante onderwerpen om over te lezen wanneer je lid wordt van een van deze forums.

Q&A Sites zoals Quora

Quora voor phpMyAdminQuora is een geweldige plek voor antwoorden op hoog niveau van ervaren individuen.

Misschien wel de beste bron van legitieme ervaringsgebaseerde feedback, advies en informatie komt van Quora.

Quora is overwogen een van de meest vertrouwde Q&Een sites van onze tijd, met experts uit alle branches aanwezig op het platform.

Worstel je met een vraag op hoog niveau over phpMyAdmin? Quora kan gewoon jouw plek zijn.

webhosting coupon

Op zoek naar een geweldige deal voor phpMyAdmin-hosting?
SiteGround – beoordeeld als # 1 door onze lezers – biedt installatie met één klik van phpMyAdmin en snelle, veilige hosting. Op dit moment kunt u tot wel besparen 67% over hun plannen via deze speciale kortingslink
.

phpMyAdmin-gemeenschap

Als dat nog niet genoeg is, is de gebruikersgemeenschap voor phpMyAdmin vrij groot, dus er is bijna altijd iemand om te vragen of je ooit in de problemen komt.

De gemeenschap en de volgende basis van deze tool zijn vastbesloten om het te laten groeien en duurzaam te houden.

Van forums tot reddit-pagina’s en quora-onderwerpen, er is tal van middelen die er zijn.

Met een eenvoudige Google-zoekopdracht kunt u een heel eind komen als u weet welk antwoord u zoekt.

Potentiële nadelen van PhpMyAdmin

Het gebruik van phpMyAdmin voor het beheren en bewaken van MySQL-databases vanuit een webgebaseerde GUI vormt geen belemmering voor toegang tot de database of server via een andere manier, zoals de opdrachtregel of shell-scripts.

Dus fVanuit technisch oogpunt is er geen nadeel aan het gebruik van phpMyAdmin.

Er zijn echter enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Gemakkelijke toegang kan problemen veroorzaken

Een mogelijk probleem met phpMyAdmin is het gemak van directe toegang tot en bewerking van gegevens, in plaats van via een applicatie die met de database is gebouwd.

Dit is een krachtig vermogen en kan worden misbruikt, wat ernstige problemen veroorzaakt zoals gegevensverlies, corruptie en de-normalisatie.

Makkelijk te gebruiken, maar niet helemaal niet-dev-vriendelijk

Ook al is phpMyAdmin gemakkelijk te gebruiken door niet-experts, het is belangrijk dat elke bedrijfskritische databasetoepassing wordt beheerd door een professionele databasebeheerder.

Iemand die idealiter het potentieel voor een ramp begrijpt.

Niet compatibel met sommige databases

phpMyAdmin werkt alleen met de MySQL-database. MySQL is erg populair, robuust en gratis, dus dit is meestal geen probleem.

Echter, als je PostgreSQL moet gebruiken, SQLite of een andere database, phpMyAdmin is niet de tool voor jou.

Hoe phpMyAdmin te krijgen

PhpMyAdmin ophalen

Omdat phpMyAdmin en MySQL goed worden ondersteund in de branche, is het waarschijnlijk dat het vooraf op uw server is geïnstalleerd.

Anders, het is eenvoudig te installeren op een server. Als uw server een Linux-distributie uitvoert, kunt u de pakketbeheerder gebruiken om deze te installeren.

Installatie van Debian en Ubuntu

Op Debian- of Ubuntu-systemen is de opdracht bijvoorbeeld: ‘sudo apt-get install phpmyadmin’

Je kunt het ook handmatig installeren door het phpMyAdmin .zip- of .tar-bestand dat je hebt gedownload van de projectwebsite uit te pakken in je document-root of de directory waar de webserver de pagina’s van bedient.

Daarna kunt u het bestand config.inc.php bewerken in een teksteditor of de webgebaseerde wizard gebruiken door naar het serveradres in uw browser te navigeren.

Bij de eerste is SSH-toegang nuttig. Anders, je moet het bestand downloaden, bewerk het en upload het terug naar uw server.

U bent verantwoordelijk voor updates

Het nadeel is dat zodra je zelf phpMyAdmin of andere tools hebt geïnstalleerd, je verantwoordelijk bent voor het onderhoud ervan.

Dit omvat het installeren van beveiligingsupdates en nieuwe versies. Een hostingprovider past deze updates op u toe en zorgt ervoor dat ze niets kapot maken.

Dingen om te overwegen voor phpMyAdmin Hosting

Veel hostingbedrijven bieden al toegang tot phpMyAdmin en het wordt ondersteund door een aantal populaire controlepanelen, waaronder Plesk, cPanel en InterWorx.

Prioriteit geven aan ondersteuning en beschikbaarheid

Als je phpMyAdmin nodig hebt, zorg er dan voor dat je een hostingprovider selecteert die dit ondersteunt. Hostingproviders adverteren phpMyAdmin niet als een belangrijke functie omdat het zo alomtegenwoordig is. Het is een ‘killer-app’ voor webdatabasebeheer, dus het is waarschijnlijk wordt geïnstalleerd op een webserver waar MySQL of MariaDB op staat.

Tophosts voor phpMyAdmin

Top 3 hosts voor phpMyAdmin

Hoewel PhpMyAdmin populair is, lijken webhostingbedrijven niet veel te adverteren, misschien een regel in hun technische specificaties. Het is nog steeds een van die dingen die je op een server kunt verwachten.

Om deze reden is het beter om rekening houden met de algehele prijs en functies die je krijgt.

SiteGroundBlueHostIn beweging
KostenBegin bij $ 3,95 / maandBegin bij $ 2,75 / maandBegin bij $ 2,95 / maand
1-klik installatie
van MySQL
Nee, maar goed ondersteundJaNee, maar goed ondersteund
Ondersteuning 24/7 telefoon, chat, ticket24/7 Chat en telefoon24/7 telefonische ondersteuning & chatten
Opslag10 GB op het laagste niveauVerschilt per pakketOnbeperkt

Bekijk in de tussentijd een iets gedetailleerdere weergave van elke host.

SiteGround

Siteground met phpMyAdmin

phpMyAdmin met Siteground Hosting.

De hostingplannen van SiteGround beginnen bij $ 3,95 per maand. U krijgt 10 gigabyte aan ruimte op het laagste niveau, wat voldoende zou moeten zijn voor een kleine site.

Met de hogere niveaus krijg je meer ruimte. Cloud en dedicated servers zijn ook beschikbaar voor degenen die meer ruimte nodig hebben. Alle plannen bevatten SSH-toegang. De hogere niveaus bieden een hogere prioriteit bij technische ondersteuning.

Bluehost

Bluehost met phpMyAdmin

phpMyAdmin met Bluehost Hosting.

De plannen van Bluehost beginnen bij $ 2,75 per maand. De beste eigenschap is de onbeperkte bandbreedte. Dit maakt Bluehost een goede optie voor sites met veel verkeer.

Bluehost biedt 1-klik installatie van populaire webapplicaties die afhankelijk zijn van MySQL zoals WordPress. Klanten hebben een geld-terug-garantie met een terugbetaling binnen 30 dagen als ze niet tevreden zijn.

In beweging

InMotion met phpMyAdmin

phpMyAdmin met InMotion Hosting.

InMotion biedt ook een aantrekkelijk plan voor het hosten van database-gestuurde websites, vanaf $ 2,95. Klanten krijgen onbeperkte bandbreedte en schijfruimte op snelle SSD-schijven.

Het laagste niveau heeft maximaal twee databases. Dit zou voldoende moeten zijn voor mensen die nieuw zijn in databases. De hoogste niveau biedt ook een onbeperkt aantal databases. Dit document is samengesteld met de instant HTML-editor tools.

webhosting deals

Op zoek naar een phpMyAdmin-host die veel waarde biedt?
De plannen van InterServer bieden onbeperkte SSD-opslag en gratis sitemigratie. Hun “Price Lock Guarantee” betekent dat uw hostingprijs nooit zal stijgen. Gebruik deze speciale kortingslink
om nog meer te besparen.

phpMyAdmin Veelgestelde vragen

 • Wat is phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin is een applicatie voor het beheren en beheren van MySQL en compatibele databases. Het kan worden gebruikt om databases te maken, verwijderen of wijzigen. De tool kan ook worden gebruikt om tabellen, velden en rijen te beheren, gebruikers en rechten te beheren of SQL-instructies uit te voeren. Er zijn ook andere handige functies beschikbaar, waaronder zoeken, exporteren en importeren.

 • Werkt phpMyAdmin met PostgreSQL-databases?

  Nee. Je kunt echter phpPgAdmin gebruiken, dat is geïnspireerd op phpMyAdmin.

 • Werkt phpMyAdmin alleen met MySQL-databases?

  Het simpele antwoord is: ja. Ondanks dat phpMySQL uitsluitend voor MySQL is ontworpen, ondersteunt het ook MySQL-compatibele databases zoals MariaDB en de inmiddels ter ziele gegane Drizzle.

 • Werkt phpMySQL op mijn server?

  Omdat het op PHP is gebaseerd, zou phpMyAdmin op zowat elke server moeten draaien – zelfs op IIS, aangezien PHP en MySQL zijn geïnstalleerd.

 • Hoe installeer ik phpMyAdmin?

  Je kunt phpMyAdmin installeren op Linux en Windows. Het is zelfs al opgenomen in veel Linux-distributies en dit is de gemakkelijkste manier om phpMyAdmin in te schakelen. Maar zelfs zonder dit is er veel informatie online (inclusief video) die laat zien hoe het te installeren.

 • Ik heb gehoord dat phpMyAdmin lastig te configureren is. Is dit waar?

  Het hangt allemaal af van je vaardigheden. Gelukkig is er veel phpMyAdmin-documentatie online beschikbaar, dus het zou geen probleem moeten zijn om voor elke stap gedetailleerde instructies te vinden. Als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je verbaasd zijn hoe gemakkelijk het kan zijn. Natuurlijk hebben onervaren gebruikers misschien wat advies nodig, ondanks uitgebreide online documentatie.

 • Is er iets om op te letten bij het gebruik van phpMyAdmin op een Windows-computer?

  Een aantal bugs zijn gemeld door phpMyAdmin-gebruikers op IIS, maar in de meeste gevallen zijn ze het resultaat van slechte installaties in plaats van inherente technische problemen. Het PHP ISAPI-filter kan ook problemen veroorzaken en gebruikers wordt geadviseerd om in plaats daarvan cookieverificatie te gebruiken.

 • Welke MySQL-versies worden ondersteund door phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin ondersteunt MySQL-versie 5.5 en hoger. Als u echter ondersteuning nodig heeft voor eerdere databases, zijn er oude versies van phpMyAdmin beschikbaar.

 • Kost phpMyAdmin iets?

  PhpMyAdmin is gratis en het is onwaarschijnlijk dat dit zal veranderen. De software is gepubliceerd onder de GNU General Public License 2.

 • In hoeveel talen is phpMyAdmin beschikbaar?

  PhpMyAdmin is beschikbaar in bijna 80 talen.

 • Kan ik gegevens importeren en exporteren via phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin staat gegevensimport toe vanuit standaard CSV- en SQL-bestanden. Gegevens kunnen worden geëxporteerd naar CSV, SQL, XML, PDF, Word, LaTeX en andere formaten.

  Het exporteert ook naar ISO / IEC 26300, wat betekent dat het wordt uitgevoerd naar kantoorsuites door OpenOffice, Corel en Adobe.

 • Ondersteunt phpMyAdmin alle MySQL-functies?

  PhpMyAdmin ondersteunt niet alle MySQL-functies. Het ondersteunt echter de overgrote meerderheid van hen – met name de belangrijkste. Met de tool kunt u bladeren door databases, tabellen, views, velden en indexen; databases, tabellen, velden en indexen maken, kopiëren, neerzetten, hernoemen en wijzigen; uitvoeren, bewerken en bookmarken van elke SQL-instructie, inclusief batchquery’s; beheer MySQL-gebruikers en -rechten en beheer opgeslagen procedures en triggers.

 • Hoe verhoudt phpMyAdmin zich tot MySQL Workbench?

  Allereerst is phpMyAdmin geïnstalleerd op de meeste managed hostingomgevingen, dus u hoeft er niet mee om te gaan. Het is webgebaseerd en werkt op elk platform en het gebruikt geen lokale bronnen. Het kan echter niet zowel externe offline databases als MySQL Workbench verwerken.

  Daarnaast biedt MySQL Workbench een gevisualiseerde databasestructuur en kan het meerdere verbindingen op één locatie aan. Het kost echter meer middelen dan phpMyAdmin en is mogelijk te complex voor beginnende gebruikers.

 • Is deskundige ondersteuning beschikbaar?

  PhpMyAdmin is goed gedocumenteerd, dus je zou in staat moeten zijn om online een oplossing te vinden voor praktisch elk probleem. Als dit niet voldoende is, is er geen officiële commerciële ondersteuning beschikbaar. U kunt echter wel een consultant inhuren die gespecialiseerd is in MySQL.

 • Hoe sterk is de beveiliging van phpMyAdmin?

  PhpMyAdmin is een veilige applicatie. Wanneer u echter een tool gebruikt om toegang te krijgen tot een externe database, zijn beveiligingsinbreuken altijd mogelijk. Gegevens kunnen verloren gaan, beschadigd raken en mogelijk zelfs worden gestolen. Bij echt waardevolle informatie moet u altijd een deskundige raadplegen, voor het geval u niet helemaal zeker bent van wat u doet.

 • Is phpMyAdmin beschikbaar op een gedeeld hostingaccount?

  Aangezien phpMyAdmin gratis, goed gedocumenteerd en erg populair is, bieden veel hostingbedrijven u “out of the box” toegang tot phpMyAdmin. Het wordt ook ondersteund door cPanel en Plesk, de meest populaire bedieningspanelen in de branche.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map