De beste CodeIgniter-hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk CodeIgniter Hosting

CodeIgniter is een PHP-ontwikkelingsraamwerk dat speciaal is ontworpen om snel dynamische websites te maken. Het vergemakkelijkt de ontwikkeling en het onderhoud van code enorm. Maar het werkt niet bij alle hostingplannen.


De meeste servers die voor PHP-ontwikkeling zullen werken, moeten CodeIgniter ondersteunen. En omdat het een kleine footprint heeft, zou het geen probleem moeten zijn om een ​​gedeelde host te gebruiken. Maar voor elke webontwikkeling heeft u een snelle, veilige hostingomgeving nodig.

We zullen hieronder meer in detail treden, maar voor nu zijn hier de top vijf CodeIgniter-hosts:

 1. SiteGround
  – Geweldige Linux-hosting met PHP 7 en uitzonderlijke ondersteuning
 2. Bluehost
 3. A2-hosting
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Hoe hebben we de beste hosts voor CodeIgniter gekozen?

We hebben een lijst met hostingplannen ontwikkeld die worden geleverd met PHP 7 en een solide ontwikkelomgeving. Vervolgens gebruikten we onze duizenden expert- en gebruikersrecensies om de lijst te rangschikken. Op basis hiervan hebben we de top-10 CodeIgniter-hosts bepaald.

CodeIgniter Hosting

CodeIgniter Hosting

Wat je leert

Ben je bekend met webapplicatiekaders (WAF)? Zo niet, dan bent u aan het einde van deze pagina bij ten minste één van hen. WAF’s ondersteunen in wezen de ontwikkeling van bepaalde webapplicaties.

Deze frameworks bieden vaak nuttige bibliotheken, databases en sjablonen om mee te werken. Ontwikkelaars worden soms aangemoedigd hergebruik goede stukjes code, tijd besparen. Laten we een duik nemen en ontdekken wie de beste providers zijn voor deze criteria.

Wat is CodeIgniter?

CodeIgniter is een webapplicatie kader voor PHP Hypertext Preprocessor (PHP) -codeerders. Het stelt webontwikkelaars in staat om projecten sneller vooruit te helpen dan wanneer ze code helemaal opnieuw zouden kunnen schrijven. Als open source software is CodeIgniter dat wel betaalbaar, aanpasbaar, en beschikbaar.

Achtergrond van CodeIgniter

CodeIgniter is een PHP-webontwikkelingsapplicatiekader dat is gebouwd op het Model-View-Controller (MVC) -paradigma. EllisLab bracht de eerste openbare versie uit in 2006. Sinds 2014 is het een door de gemeenschap onderhouden project van het British Columbia Institute of Technology, beschikbaar onder de MIT open source-licentie.

Een framework voor het ontwikkelen van webapplicaties is een tool voor het maken van dynamische websites, webgebaseerde applicaties en webservices. Deze geeft structuur naar de algemene applicatie, modules of bibliotheken voor het uitvoeren van algemene ontwikkelingstaken.

Bibliotheken en modules gebruiken om ontwikkeling te versnellen

Bibliotheken en modules elimineren de noodzaak voor een ontwikkelaar om een ​​probleem op te lossen die andere ontwikkelaars al hebben opgelost; Basisfuncties en -functies zoals gebruikersaanmelding, sessiebeheer, databasetoegang en formuliervalidatie.

Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden en een goed toepassingskader biedt deze functies zodat een ontwikkelaar zich kan concentreren op de belangrijke taak om nieuwe en waardevolle functies te creëren.

Een structuur bieden voor webapplicaties

CodeIgniter biedt ook een structuur aan een webtoepassing door een algemene sjabloon voor te stellen voor het organiseren van code en mappen.

Door enkele belangrijke architectonische beslissingen te nemen over hoe verschillende componenten met elkaar omgaan, structurele ondersteuning wordt bereikt.

Het hebben van de juiste structuur tijdens het ontwikkelen van een applicatie kan toekomstige valkuilen sterk verkleinen. Als iets goed is gebouwd, kunnen afzonderlijke lagen worden gewijzigd zonder dat het hele functionerende systeem ineenstort.

Model-View-Controller

CodeIgniter Demo CodeIgniter Demo met logins.

Een belangrijk ding dat CodeIgniter biedt, is een Model-View-Controller (MVC) -overzicht voor de applicatiestructuur.

Wat is Model-View-Controller?

Model-View-Controller wordt door velen beschouwd als een best practice bij het ontwikkelen van applicaties en is een belangrijk kenmerk van het CodeIgniter-framework. MVC is in wezen een manier om de componenten van een applicatie te organiseren.

Dit wordt gedaan op een manier die de onderliggende gegevens (het model), de applicatie- of bedrijfslogica (de controller), en de laatste presentatie aan de scherm of openbare API (het uitzicht).

De gemakkelijkste manier om te begrijpen hoe MVC werkt, is na te denken over wat er zou kunnen gebeuren in op CodeIgniter gebaseerde webtoepassing tussen een gebruiker die op een link klikt en diezelfde gebruiker die de inhoud even later op de pagina ziet.

Het proces van MVC

De browser stuurt een verzoek naar de webserver, die routeert het naar een set scripts die de Controller wordt genoemd. De controller stuurt een verzoek naar de modelscripts, waarin details over de gegevensstructuur en databasetoegang is geschreven. Het model bevat code die inhoud uit de database haalt en die inhoud vervolgens weer teruggeeft aan de controller.

De controller dan stuurt die inhoud naar de weergave, die informatie over HTML-sjablonen bevat. De weergave duwt de gerenderde pagina via de webserver naar de gebruiker.

Verdere taken uitgevoerd door de MVC

Dit is een enigszins vereenvoudigde uitleg en laat belangrijke details weg zoals paginacaching (die wordt afgehandeld door de weergave en die de algehele prestaties versnelt). Verder toepassingsfunctionaliteit zoals het verwerken van creditcards (indirect afgehandeld door de controller) en het bijwerken van de database (gedaan door het model).

Het volgen van deze algemene scheiding van zorgen helpt om een ​​hoog niveau van code-organisatie te waarborgen. Goede besluitvorming over het implementeren van nieuwe functies bij het bouwen van een nieuwe webapplicatie wordt ook gewaardeerd.

CodeIgniter biedt Model-, View- en Controller-scripts, evenals de bibliotheken en applicatie-infrastructuur. Dit staat toe componenten om op een zinvolle manier met elkaar om te gaan.

webhosting coupon

Op zoek naar de juiste CodeIgniter-hosting?
A2 Hosting scoorde # 1 in onze snelheidstests. U kunt momenteel tot 50% besparen op hun ontwikkelaarsvriendelijke hostingpakketten. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen.

Systeemvereisten voor CodeIgniter

Wat zijn de systeemvereisten voor CodeIgniter?

Elk besturingssysteem dat PHP ondersteunt, moet CodeIgniter kunnen hosten.

Het kan draaien op versies van PHP zo oud als 5.3.7, maar 5.6 of nieuwer wordt aanbevolen.

Het ondersteunt verschillende databaseservers:

DatabaseDrivers
MySQLmysqli, pdo
Orakeloci8, pdo
PostgreSQLpostgre, pdo
MS SQLmssql, sqlsrv, pdo
SQLitesqlite, sqlite3, pdo
CUBRIDCubrid, pdo
Interbase / Firebirdibase, pdo

Met andere woorden, CodeIgniter heeft geen buitenaardse vereisten. Met de passende driver corresponderend naar de geselecteerde database, u zult geen problemen ondervinden bij het uitvoeren ervan.

Belangrijke CodeIgniter-functies

CodeIgniter Forum CodeIgniter website en forums.

Er zijn een aantal kenmerken van speciale opmerking in CodeIgniter. Deze maken uw leven gemakkelijker, en dat van uw teams en ontwikkelaars ook. Dit zijn:

 • Lichtgewicht
 • Ondersteuning voor meerdere platforms
 • Flexibiliteit
 • Snelheid en prestaties
 • Vorm- en gegevensvalidatie
 • Sessiebeheer

Lichtgewicht

CodeIgniter biedt alleen de benodigde scripts en niets anders. De meeste functionaliteit komt in de vorm a reeks plug-ins en interoperabele bibliotheken, dus je krijgt geen code voor veel functies die je niet echt gebruikt.

Ondersteuning voor meerdere platforms

Klassen voor interactie met de database bieden een abstractielaag, waardoor u geen SQL-queries hoeft te schrijven en u database-software wijzigen zonder uw aanvraag te herschrijven. Verschillende populaire databases worden ondersteund, waaronder MySQL, SQLite en PostgreSQL.

Flexibiliteit

De filosofie van CodeIgniter is om PHP-ontwikkeling gemakkelijker te maken, niet moeilijker.

Daartoe biedt het raamwerk veel flexibiliteit en dwingt het je niet om je op een bepaalde manier te ontwikkelen.

Hoewel het hierboven beschreven MVC-model volledig wordt ondersteund, is het raamwerk functioneert nog steeds bij gebrek aan modellen, wat perfect is als u geen database-gestuurde applicatie bouwt.

Snelheid en prestaties

CodeIgniter neemt snelheid serieus en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen om pagina’s zo snel mogelijk weer te geven. Een voorbeeld hiervan is de automatisch cachen van gerenderde pagina’s, waarmee veelgebruikte pagina’s kunnen worden weergegeven zonder het volledige ophaal- en renderproces.

Een ander voorbeeld is het ontbreken van een gespecialiseerde sjabloontaal voor het maken van HTML / PHP-weergaven.

Hoewel een sjabloonopmaaksysteem iets minder typen vereist en een beetje schoner lijkt in de broncode, is het een enorme hit in prestaties omdat het bestand in wezen tweemaal moet worden gerenderd (eenmaal van sjabloonmarkering naar PHP en vervolgens een tweede keer in HTML).

Vorm- en gegevensvalidatie

In elke dienst of vorm en gegevens is validatie een tijdsbesparing. U zorgt er niet alleen voor dat de verkeerde gegevens niet worden ingediend, maar u verspilt ook geen tijd aan eindeloos zoeken naar fouten. De gegevensvalidator van CodeIgniter controleert of de gegevens van het juiste type zijn, voldoen aan de juiste criteria.

Sessiebeheer

Of u nu een website of een app bouwt, het is belangrijk om waar mogelijk de activiteit van een gebruiker bij te houden. Dit is een geweldige manier om uit de eerste hand eerlijke feedback te krijgen over de mogelijke structurele gebreken van uw product.

Met het sessiebeheer van CodeIgniter kunt u precies dat doen door een eenvoudige manier te hebben om sessiegegevens toe te voegen, te extraheren en te beheren.

Installatiehandleiding voor CodeIgniter

CodeIgniter installatie en gebruik

Veel hostingproviders installeren CodeIgniter voor u of bieden installatie met één klik aan. Als je het zelf moet installeren, het proces is niet moeilijk:

 1. Download CodeIgniter en pak het uit.
 2. Verplaats de bestanden naar uw server.
 3. Bewerk het bestand application / config / config.php om de basis-URL in te stellen.
 4. Bewerk de database-instellingen in application / config / database.php.
 5. Hernoem ‘systeem’ en ‘applicatie’ mappen als je meer beveiliging wilt (slechts een tip)
 6. Je bent klaar om te rollen!

Wie moet CodeIgniter gebruiken?

PHP-ontwikkelaars die een framework willen gebruiken, hebben veel keuzes. Ze spreken verschillende coderingsstijlen en ontwikkelingsbehoeften aan.

De CodeIgniter PHP framework onderscheidt zich als een lean framework die snel draaiende applicaties produceert met een lage overhead. Het bouwen van zeer complexe CodeIgniter-projecten kan echter meer werk zijn dan met sommige andere frameworks.

Modulaire hulp van CodeIgniter

De applicatiestijl genaamd REST, waarbij URL-paden services en parameters identificeren in plaats van bestandspaden, zijn populair in moderne webapplicaties. CodeIgniter bevat modulaire helpers die het maken van een RESTful-service eenvoudig maken.

Formulieren bouwen en valideren is een ander gebied waar CodeIgniter het leven eenvoudig maakt. Klassen voor het uploaden en valideren van klassen maken het mogelijk om met minimale inspanning gebruiksvriendelijke formulieren te maken.

Er is geen officiële betaalde ondersteuning voor CodeIgniter. Echter, informatie en hulp zijn gemakkelijk te vinden.

 • De gebruikershandleiding, die een CodeIgniter-zelfstudie bevat;
 • Gemeenschapsforums;
 • De “CodeIgniter” -tag op Stack Overflow.

CodeIgniter Hosting

Hosts die PHP ondersteunen, zouden in het algemeen CodeIgniter moeten ondersteunen. Er zijn af en toe problemen met de configuratie van de omgeving voor bepaalde modules, zoals e-mailklassen die toegang hebben tot een mailserver.

Voordat u een nieuw project met CodeIgniter start, moet u ervoor zorgen dat het specifieke modules en functies die u nodig hebt, worden ondersteund door uw webhost.

Controleer bovendien of uw host de PHP-versie ondersteunt die nodig is om CodeIgniter en eventuele vereiste bibliotheken uit te voeren.

Voors en tegens van CodeIgniter

Samenvatting van CodeIgniter – Voor- en nadelen

Zoals bij elke service, functie of situatie, zijn er altijd twee uiteinden van het spectrum. Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van CodeIgniter.

Voordelen:

 • Slank en lichtgewicht
 • Forceert een specifieke coderingsstijl niet
 • Goed voor het bouwen van RESTful API’s
 • Sterke ondersteuning voor het maken en valideren van formulieren

Nadelen:

 • Geen officiële betaalde ondersteuning
 • Minder geschikt voor complexe toepassingen

Beste hosts met CodeIgniter

Selectie van Top Hosts voor CodeIgniter

Hieronder staan ​​mijn 3 favoriete hosts die CodeIgniter prioriteit geven als framework-software.

Al deze selecties zijn zeer gewilde merken binnen de hostingruimte.

A2-hosting

A2-hosting CodeIgniter met A2-hosting.

A2 Hosting wijst CodeIgniter aan als ‘featured framework software’. Installatie vereist Softaculous Premium met cPanel. De servers ondersteunen PHP tot en met versie 7 en klanten kunnen hun PHP-versie selecteren via cPanel of door .htaccess te bewerken.

Meerdere datacenters en een 99,9% uptime-garantie beteken betrouwbare beschikbaarheid. Ondersteuning is 24/7 bereikbaar via telefoon, ticket en livechat.

Siteground

Siteground Hosting CodeIgniter met Siteground Hosting.

Siteground is een betrouwbare keuze voor PHP-ontwikkelaars. Het biedt zeven versies van PHP, waarmee ontwikkelaars hun applicaties met verschillende versies kunnen testen. Er is geen specifieke ondersteuning voor CodeIgniter, maar alles wat je nodig hebt om het te installeren is aanwezig.

SSH-toegang is een standaardfunctie en de Cloudflare CDN- en SSD-opslag helpen sites snel te maken. Ondersteuning is 24/7 actief, en reacties zijn snel.

Cloudways

Cloudways-hosting
CodeIgniter met Cloudways Hosting.

Cloudways is een jong webhostingbedrijf dat zich richt op PHP-ontwikkelaars. Het belooft installatie met één klik en snelle implementatie. Het heeft PHP gedekt door 7.1 en accounts bevatten SSH, SFTP, SSL-certificaten en een gratis staging-omgeving.

Het prijsmodel is ingewikkeld, maar kan aantrekkelijk zijn voor ontwikkelaars met een krap budget, vooral omdat er geen langlopende contracten zijn. Ondersteuning is 24/7 beschikbaar, met telefonische ondersteuning kost extra.

webhosting deals

Op zoek naar een koopje op CodeIgniter-hosting?
U kunt momenteel een geweldige prijs krijgen voor de hostingplannen van GreenGeeks. Gebruik deze speciale kortingslink
om de deal te krijgen.

Andere functies in talen en frameworks

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Python
 • Serverzijde omvat
 • Java
 • ColdFusion
 • ASP
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

CodeIgniter veelgestelde vragen

 • Wat doet CodeIgniter?

  CodeIgniter is een ontwikkelingsraamwerk gebaseerd op het MVC-ontwikkelingspatroon. Het helpt ontwikkelaars snel en efficiënt websites in PHP te bouwen.

 • Waarom is CodeIgniter populair?

  CodeIgniter biedt goede prestaties en compatibiliteit en is eenvoudig in te stellen. Het helpt beginnende gebruikers PHP efficiënter te coderen.

  De ontwikkelaars stellen ook dat CodeIgniter veel lichter is dan een regulier framework.

 • Is CodeIgniter gratis?

  Ja. CodeIgniter wordt vrijgegeven onder de MIT-licentie.

 • Welke hosts ondersteunen CodeIgniter?

  CodeIgniter wordt breed ondersteund op gedeelde hostingaccounts. Als u liever een VPS of dedicated server gebruikt, moet u deze zelf installeren als deze niet vooraf is geconfigureerd.

 • Hoe installeer ik CodeIgniter?

  Veel hostingbedrijven bieden vooraf geïnstalleerde CodeIgniter aan. Je zou het zelf moeten kunnen installeren als je een VPS of dedicated server hebt.

  Installatie omvat het uploaden van de bestanden naar uw server en vervolgens het instellen van het systeempad, de databasenaam en andere variabelen.

 • Wat is MVC?

  Model-View-Controller (MVC) is een patroon dat ontwikkelaars helpt om betere code te maken.

  In zeer eenvoudige bewoordingen behandelt het de gegevens in de applicatie (het model) en de interactie van de gebruiker ermee (de view en controller) als afzonderlijke entiteiten.

  Idealiter zou het model geen code moeten bevatten om de gebruikersinterface te besturen, en de view / controller zou geen code moeten bevatten die de gegevens bestuurt.

 • Moet ik de opdrachtregel gebruiken om CodeIgniter te gebruiken?

  Nee, hoewel er opdrachtregelprogramma’s beschikbaar zijn.

 • Wat is het verschil tussen CodeIgniter 3.x en CodeIgniter 2.x?

  CodeIgniter 3.0 introduceerde een aantal verbeteringen aan de sessies, codering en databasebibliotheken. Versie 3 wordt aanbevolen voor verbeterde prestaties en betrouwbaarheid in vergelijking met versie 2.

 • Wat zijn bibliotheken?

  Bibliotheken zijn kleine codebundels waarmee u een gemeenschappelijke taak kunt uitvoeren. CodeIgniter wordt bijvoorbeeld geleverd met bibliotheken waarmee u snel gegevens uit een database kunt halen. Je kunt ook je eigen maken.

 • Wat zijn stuurprogramma’s?

  Drivers in CodeIgniter zijn een type bibliotheek dat uit ten minste twee klassen bestaat. Ze helpen u om code op een logische manier op te splitsen met behulp van een ouder-kindrelatiemodel.

 • Gebruikt CodeIgniter een sjabloonengine?

  CodeIgniter wordt geleverd met een eenvoudige sjabloonparser, maar is optioneel.

 • Hoe worden URL’s gemaakt in CodeIgniter?

  CodeIgniter door maakt URL’s die leesbaar zijn voor zoekmachines en mensen. CodeIgniter segmenteert de URL in de controllerklasse, klassefunctie of -methode en de ID met eventuele variabelen.

 • Welk type beveiligingsmaatregelen biedt CodeIgniter?

  CodeIgniter beperkt de tekens die het in URL’s toestaat om het risico op injectie te minimaliseren.

  PHP-foutrapportage kan tijdens de productie worden uitgeschakeld, waardoor wordt voorkomen dat gevoelige informatie in fouten wordt weergegeven. Het bevat een filter dat schadelijke code, kapingscookies of andere kwaadaardige activiteiten detecteert.

  Het biedt Cross-Site Request Forgery-bescherming en bevat een aantal best practices voor programmeurs om de beveiliging van hun code te verbeteren.

 • Welke alternatieven moet ik overwegen?

  Als je op zoek bent naar een alternatief voor CodeIgniter, probeer dan Laravel of Symfony.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map