De beste CiviCRM-hosting: wie is het beste voor uw site? [Bijgewerkt: 2020]

Vergelijk CiviCRM Hosting

CiviCRM is een samenstellende applicatie voor relatiebeheer gericht op non-profitorganisaties. Zie het als een Customer Relationship Management (CRM) -tool voor uw NPO. Het CiviCRM-platform heeft specifieke hostingvereisten, dus niet elke host past goed.


Je hebt PHP 7.1 of hoger en MySQL 5.6 of hoger nodig. CiviCRM wordt breder ingezet op Linux – het meest voorkomende besturingssysteem voor de meeste webhostingplannen. Het kan moeilijk zijn om ondersteuning te vinden in CiviCRM-forums als u de applicatie op een Windows-server uitvoert.

Hieronder bespreken we CiviCRM-hosting in detail. Maar als je haast hebt, zijn hier onze top 5 keuzes voor hosts voor CiviCRM:

 1. SiteGround
  – Gratis CiviCRM-installatie, site-overdracht en 99,9% uptime
 2. Bluehost
 3. A2-hosting
 4. LiquidWeb
 5. Hostwinds

Hoe hebben we de beste hosts voor CiviCRM gekozen?

We hebben hosts gekozen die het gemakkelijk hebben gemaakt om CiviCRM te installeren of die het voor u installeren. Vervolgens hebben we hosts geselecteerd die een sterke uptime, 24/7 klantenondersteuning en automatische installaties van CMS’s zoals WordPress boden.

Uit deze lijst hebben we hosts gerangschikt met de beste beoordelingen volgens onze database met onafhankelijke klantrecensies.

Vergelijk CiviCRM Hosting

civicrm aanbevolen afbeelding

Wat je leert

Het beschikken over het juiste CRM-systeem (Customer Relationship Management) is een gamechanger voor de meeste bedrijven. Er zijn specifieke soorten CRM-systemen, waaronder CiviCRM. Op deze pagina maak je kennis met hoe CiviCRM werkt en nog belangrijker, wat het voor u kan doen.

Laten we beginnen met te verduidelijken wat CiviCRM precies is en waarom u het misschien voor uw bedrijf of project wilt gebruiken. Het is ook vermeldenswaard hoe het acroniem ‘CRM’ inderdaad verwarrend kan zijn – we verduidelijken dit later op de pagina.

Wat is CiviCRM Hosting?

CiviCRM is een samenstellende oplossing voor relatiebeheer boordevol tools speciaal ontworpen voor non-profit en maatschappelijke organisaties.

Snel en flexibel voor maatschappelijke organisaties

Financiering voor non-profitorganisaties is vaak cyclisch en de behoefte aan een relatietool kan even groot of zelfs groter zijn dan die van organisaties in de profitsector vanwege regelgeving, compliance en het internationale karakter van veel non-profitorganisaties.

Met andere woorden, er is geen tijd te verliezen voor beheerders, managers, en coördinatoren – oplossingen moeten snel, flexibel en gebruiksklaar zijn.

Dat is waar CiviCRM uitblinkt als een krachtig Constituent Relationship Management-systeem. Wanneer u het host, wilt u een direct platform met een snelle implementatie. Laten we eens kijken wat CiviCRM is, hoe het werkt en hoe al deze functies aangeven welk type host u nodig heeft.

flexibele functies civicrm

Waarom kiezen voor CiviCRM?

Customer Relationship Management (CRM) is een overkoepelende term die een verscheidenheid aan software omvat die gericht is op het stroomlijnen van het beheer van klantinformatie. Maar dat soort software niet helemaal alles bieden wat een non-profitorganisatie nodig heeft.

Sommige CRM-oplossingen zijn niet veel meer dan adresboeken. Maar in het geval van CiviCRM bevat de naam het woord ‘civic’ omdat deze software speciaal is gemaakt voor inspelen op de unieke behoeften van non-profitorganisaties en maatschappelijke organisaties.

Wie zou CiviCRM kunnen gebruiken?

CiviCRM-startpagina

CiviCRM heeft een competente website met veel nuttige informatie.

CiviCRM is een betere keuze voor organisaties die te maken hebben met leden, donaties, belanghebbenden en campagnes. CiviCRM weet het non-profitorganisaties hebben behoeften buiten strikt zakelijke belangen zoals het beheren van klanten, klanten, leads en verkoop.

Vergelijkbaar met CRM, maar met gespecialiseerde functies

Het is een beetje ingewikkeld omdat het een acroniem deelt met Client Relationship Management-systemen (CRM), maar dit tool is eigenlijk gericht op de behoeften van goede doelen, met het oog op non-profitorganisaties en overheidsorganisaties, in tegenstelling tot commerciële behoeften.

Met deze specialiteit op leden, donaties, belanghebbenden en campagnes, in plaats van met klanten, klanten, leads en verkopen, is CiviCRM een geweldige manier om een ​​non-profitorganisatie te leiden.

CiviCRM-use cases

civicrm screenshot van statistieken

Enkele interessante statistieken over het gebruik van CiviCRM.

Ja, er zijn genoeg opmerkelijke functies om te bespreken, maar dat is het wel beter om te beginnen met taken die het elimineert of vereenvoudigt. Het hebben van goede CRM-software kan de tijd die wordt besteed aan het vaak uitputten van administratie en follow-up drastisch verminderen.

CiviCRM helpt organisaties met zeven basistaken:

 1. Contactbeheer
 2. Lidmaatschapsbeheer
 3. Email reclame
 4. Peer-to-peer fondsenwerving creëren
 5. Bijdragenbeheer
 6. Casemanagement
 7. Evenementmanagement

Contactbeheer

Geen gigantische mappen meer met aantekeningen en stoffige papieren visitekaartjes. Geen Excel-bladen meer met handmatig te beheren lijsten met irrelevante gegevens. Met CiviCRM kunt u dat houd eenvoudig uw contacten bij en beheer ze zoals je zou moeten.

Lidmaatschapsbeheer

Met CiviCRM kunt u als organisatie verschillende niveaus en niveaus van lidmaatschappen instellen. Lidmaatschapstypen moeten worden opgezet om deze structuur te laten werken, wat in wezen zo is verschillende plannen voor verschillende accounts.

Er zijn talloze opties die kunnen worden geconfigureerd voor aangepaste lidmaatschapstypen, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor allerlei soorten structuren.

Email reclame

De afgelopen tien jaar is de e-mailmarketingmarkt overspoeld met software en tools. Deze essentiële zaken maken het voor zakelijke dienstverleners gemakkelijker om rechtstreeks contact op te nemen met hun gebruikersbestand of deze online te verkopen.

CiviCRM heeft een ingebouwd e-mailmarketingsysteem, ontworpen om te creëren gebruikersreizen op maat. Bovendien kunnen verschillende triggers voorwaardelijk worden ingesteld, waarbij gebruikers worden gesegmenteerd.

Peer-to-peer fondsenwerving creëren

Leden kunnen hun eigen persoonlijke campagnes voeren, waarmee de vermogen van Peer-to-Peer (P2P) fondsenwerving komt binnen. Elke inzamelingsactie maakt een nieuw contact aan, of koppelt de transactie aan een bestaand contact.

Bovendien worden deze donaties of betalingen gedaan met dezelfde verwerkers en vergoedingen.

Bijdragenbeheer

Het vermogen hebben om erkenning te tonen is van onschatbare waarde. Met CiviCRM kunt u bijdragen volgen en verwerken met een gebruiksvriendelijke stroom. Bijdragen kunnen eenvoudig worden gevonden, gecontroleerd en vervolgens gekoppeld aan de juiste contactrecords.

Casemanagement

Hoe frustrerend kan het zijn om workflows te beheren met een incompetent systeem? CiviCRM heeft een maatwerk workflow management oplossing in de vorm van CiviCase. CiviCase fungeert als container voor activiteiten met vaste tijdlijnen en schema’s.

Dit is misschien wel het grootste probleem dat CiviCRM naar mijn mening oplost. Er zijn niet veel ergere dingen dan afdwalen.

Evenementmanagement

CiviEvent fungeert als een volwaardige evenementenplanner en managementtool. Met deze op maat gemaakte tool voor evenementenbeheer kunt u verschillende criteria, richtlijnen en voorwaarden creëren waaraan u moet voldoen bij het hosten van een evenement. Zoals we weten, hoe meer hiervan worden geautomatiseerd, hoe beter – dit is waar CiviCRM binnenkomt.

CiviCRM is open source met veel functies

CiviCRM is Open Source-software die uniek is omdat het is ontworpen om te worden geïnstalleerd bovenop andere Open Source Content Management Systems (CMS), waaronder WordPress, Drupal en Joomla.

De software bevat een genereuze functieset. Met de meegeleverde tools kunt u zaken als volgen:

 • Contacten
 • Bijdragen
 • Communicatie
 • Peer-to-peer fondsenwervers
 • Pleitbezorgingscampagnes
 • Evenementen
 • Leden
 • Rapporten
 • Casemanagement.

We zullen enkele van deze functies hieronder in meer detail bekijken.

webhosting coupon

Op zoek naar de juiste CiviCRM-host?
SiteGround installeert CiviCRM voor u of migreert uw CiviCRM-site gratis. U kunt momenteel tot 67% besparen op SiteGround-abonnementen door deze speciale kortingslink te gebruiken
.
SiteGround wordt beoordeeld als # 1 door onze lezers.

Hoe goed integreert CiviCRM?

civicrm heeft een screenshotEnkele kenmerken van CiviCRM

Een harmonieuze integratie betekent een veel functies vinden hun weg over de platforms, het leveren van de voordelen van beide op een unieke manier die deze software krachtig maakt. Met extreem gemak kan een organisatie de fondsen die zijn ingezameld bij haar leden hebben verzameld, campagnes samenstellen en statistieken bijhouden.

CiviCRM verzamelt ook informatie in krachtige rapporten met lidmaatschapssamenvattingen. Deze samenvattingen kunnen worden onderverdeeld in:

 • Het lidmaatschapstype
 • Het aantal bijdragen
 • Bij maand
 • Door volledige betalingsinformatie

Er zijn veel meer lidmaatschapsvelden om mee te spelen, de bovenstaande zijn er maar een paar.

Gebeurtenisbeheerfuncties

CiviCRM-demo

Met de CiviCRM-demo kun je spelen met verschillende functies in verschillende modi.

CiviCRM heeft ook functies voor gebeurtenisbeheer die hem onderscheiden. Gebeurtenisbeheerfuncties omvatten:

 • Volgen van deelnemers
 • Registratie
 • Aanwezigheidsinformatie

Net als bij lidmaatschapsopties heeft de planning- en managementtool voor evenementen tientallen aanpasbare velden.

Beheer bijdragen

Met CiviCRM kunt u bijdragen accepteren (online en offline), automatisch bonnen en bedankjes genereren, en zelfs peer-to-peer fondsenwerving toestaan. Het goed beheren van bijdragen voorkomt verwarring, organisatorische fouten en extra administratief werk.

Beheer e-mailcommunicatie

E-mailcommunicatie omvat alles wat een organisatie van CRM mag verwachten, en evenementen kunnen worden gesynchroniseerd met iCal, delen van sociale netwerken en Google Maps. Stabiele releases zijn momenteel compatibel met Drupal, Joomla en WordPress, en de software is beschikbaar in meer dan 20 talen.

CiviCRM kan ook liefdadigheidsnieuwsbrieven voor leden ontwikkelen en verspreiden.

Eenvoudig te gebruiken, aanpasbaar dashboard

U gebruikt een webgebaseerd, aanpasbaar dashboard om alles te openen. Elke functie heeft talloze opties. Bijvoorbeeld, leden kunnen worden gemaakt om met meerdere organisaties te werken, en op verschillende niveaus in elk.

Na het aanmaken van lidmaatschapsformulieren, vernieuwingsherinneringsmailings, het organiseren van ledenlijsten, kunt u die lijsten gebruiken om toegangsrechten voor de site in te stellen.

Een herinnering aan enkele geweldige functies

Het is dus duidelijk dat CiviCRM een aantal geweldige functies heeft:

 • Geschreven in PHP
 • Gemakkelijk te integreren met populaire contentmanagementsystemen (CMS) zoals Drupal, WordPress of Joomla
 • Hiermee kunt u uw eigen CMS bezitten
 • Het is een open-source CRM en wordt daarom door duizenden mensen wereldwijd ondersteund
 • Volledig aanpasbaar en uitbreidbaar

installeer civicrm

Wat u moet weten over de installatie van CiviCRM

De CiviCRM-installatie is vrij eenvoudig. Je kunt het installeren op WordPress, Drupal of Joomla volgens een installatiehandleiding op de CiviCRM-website.

Je zal moeten zorg ervoor dat uw host de volgende kenmerken heeft.

Serververeisten voor CiviCRM-installatie

Dit zijn de serververeisten voor de installatie van CiviCRM. Het is de moeite waard om door te lezen, of om meer te graven op de officiële website voordat u begint. Sommige forums hebben advies uit de eerste hand van ervaren gebruikers en teamleden ook.

CMS-versiesWordPress 3.4.x of nieuwer (CiviCRM is niet compatibel met eerdere versies van WordPress)
Drupal 7.x (CiviCRM is niet compatibel met Drupal 5)
Joomla 2.5.x of 3.x (CiviCRM is niet compatibel met Joomla 1.0.x of 1.5.x)
PHPPHP 5.3.3+
MySQL-databaseMySQL 5.1.x of hoger
Andere vereistenPCRE met ondersteuning voor Unicode-eigenschappen
MAMP XCache-incompatibiliteit
eAccelerator

Gratis te gebruiken en aan te passen

Als open source project is CiviCRM gratis te gebruiken en aan te passen. Vanaf december 2013 is de stabiele release gelicentieerd onder de GNU Affero General Public License 3 (GNU AGPL 3) en de CiviCRM Licensing Exception.

CiviCRM moedigt aan actieve deelname van u op elke manier die u kunt beheren, zelfs als je geen ontwikkelaar bent. Vertalingen en donaties zijn twee van de meest populaire manieren voor niet-ontwikkelaars om een ​​open source-project als CiviCRM te ondersteunen.

voors en tegens van het gebruik van civicrm

Voors en tegens van het gebruik van CiviCRM

CiviCRM is misschien niet voor elke organisatie de juiste keuze, maar het is een krachtige steun aan degenen op de doelmarkt.

Als u op zoek bent naar een open-source, aanpasbare CRM-oplossing met de juiste mix van tools voor fondsenwerving en belangenbehartiging, zult u waarschijnlijk blijvende waarde vinden in deze applicatie. De volgende lijsten geven een overzicht van de meest voorkomende voor- en nadelen van het gebruik van CiviCRM.

Voordelen

 • CiviCRM is open-source technologie, wat betekent dat het gratis te gebruiken is door elke organisatie
 • Kan eenvoudig worden geïntegreerd met een bestaande CMS-site zoals WordPress
 • De service is een zeer robuust systeem voor het beheren van contactrelaties
 • Veel functies zijn bedoeld voor non-profitorganisaties
 • De records en informatie die zijn opgeslagen in CiviCRM kunnen zijn overal toegankelijk omdat het webgebaseerd is

Nadelen

 • De CRM vereist regelmatige beveiligingsupdates om het systeem veilig te houden
 • Enkele van De functies van CiviCRM kunnen lastig zijn om in te stellen
 • Als je CiviCRM wilt aanpassen, moet je een ontwikkelaar inhuren als je geen programmeerkennis hebt

webhosting deals

Op zoek naar serieuze CiviCRM-hostingprestaties?
Liquid Web presteerde buitengewoon goed in onze snelheidstests. Op dit moment kunt u tot 50% besparen op hun krachtige VPS-abonnementen. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen.

gastheer voor civicrm

Top 3 hosts voor CiviCRM

Op zoek naar een host voor CiviCRM? Als u uw CiviCRM-hosting in goede handen wilt brengen, overweeg dan de volgende hosts. Elk van de onderstaande hosts bieden een uptime van 99,9%, vergelijkbare prijzen en geweldige klantenondersteuning. Laten we de functies van elke host nader bekijken.

Siteground

Siteground Hosting voor CiviCRM

Siteground Hosting voor CiviCRM.

Zoals gewoonlijk komt Siteground als beste uit de bus als beste CiviCRM-hosting op geoptimaliseerde servers. Hun goedkoopste hostingplannen omvatten een professionele CiviCRM-installatie of een gratis CiviCRM-websiteoverdracht.

Met een spotgoedkoop gedeeld webhostingplan kunt u WordPress en Joomla automatisch automatisch laten installeren, bijwerken en er een back-up van maken. Beter nog, ze bevatten hun SuperCacher om de snelheid van CMS-websites te optimaliseren.

A2-hosting

A2 Hosting voor CiviCRM

A2 Hosting voor CiviCRM.

Ga voor de eenvoudigste installatie met A2 Hosting. Hun geweldige klantenserviceteam zal dat doen installeer CiviCRM graag voor u op uw website, gratis. Hun hosting is geoptimaliseerd voor WordPress, Joomla en Drupal, dus u kunt kiezen welk CMS u CiviCRM wilt toevoegen.

GreenGeeks

GreenGeeks Hosting voor CiviCRM

GreenGeeks Hosting voor CiviCRM.

GreenGeeks komt misschien als beste uit de bus als het goedkoopste CiviCRM-webhostingbedrijf. De service werkt snel op hun voor CiviCRM geoptimaliseerde servers. Net als SiteGround bevatten ze ook een aangepaste installatie en een gratis website-overdracht. Trouw aan hun naam, is GreenGeeks dat aangedreven door 300% hernieuwbare energie.

Andere functies in CRM

 • SugarCRM
 • vtiger
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me