De 2020 MS Access Hosting Guide voor niet-techneuten (maar experts zullen het ook leuk vinden)

Vergelijk MS Access Hosting

Bijna alle Windows-servers ondersteunen MS SQL, maar sommige verouderde applicaties hebben nog steeds de Microsoft Access-database nodig. Er zijn echter niet veel Windows-hosts die dit ondersteunen.


Voordat u zich aanmeldt bij een gekwalificeerde webhost, moet u nagaan of zij van plan zijn om ook in de toekomst Access-ondersteuning te blijven bieden. Zoek ook naar hosts met technisch ondersteunend personeel met Windows-expertise.

We gaan hieronder dieper in op de beste MS Access-hosting. Hier zijn de top 5:

 1. GoDaddy
  – Diverse plannen, uitstekende ondersteuning, makkelijk te gebruiken
 2. Vloeibaar web
 3. Netwerkoplossingen
 4. Register.com
 5. InterServer

Hoe hebben we de beste hosts voor MS-toegang gekozen??

Uit onze shortlist van webhosts die Access-ondersteuning bieden, hebben we die met een uitstekende klantenservice geselecteerd. We hebben de reactiesnelheden van hun servers getest en de uptime geanalyseerd.

We hebben rekening gehouden met het gebruiksgemak, de beveiligingsfuncties en de algehele waarde. Vervolgens vergeleken we onze bevindingen met duizenden gebruikersrecensies uit onze database.

MS Access Hosting

Vergelijk MS Access hosting

Wat je leert

U bent al dan niet een database-expert, maar heeft u wel eens gehoord van MS Access? Hoe dan ook, aan het einde van deze pagina weet u wat MS Access is, samen met de ups en downs. Ik ga je ook leren hoe je het beste hostingplan selecteert, mocht je prioriteit geven aan het gebruik van MS Access.

Laten we beginnen verduidelijken wat MS Access eigenlijk is.

Wat is MS Access?

MS Access is een database-technologie die voornamelijk wordt gebruikt door Microsoft-servers – vandaar het ‘MS’ -gedeelte.

Toegangsdatabases zijn niet zo gewoon als ooit, maar veel oude sites vertrouwen er nog steeds op, dus u heeft een webhost nodig die de database voor u kan hosten.

Omdat een database-applicatie die op Windows-computers wordt gebruikt, wordt verkocht samen met Word en Powerpoint, onderdeel van de Office-suite.

De database-inhoud wordt opgeslagen met de .mdb bestandsextensie. Het gebruik van .mdb is lang niet zo populair als vroeger. Bovendien is het nog steeds een haalbare oplossing.

Wie gebruikt MS Access?

Schermafbeelding van MS Access-aanpassing Maatwerk MS Access

Er zijn twee hoofdgebruikersgroepen voor MS Access: desktop gebruikers en ontwikkelaars. De voordelen van MS Access komen echter vooral tot uiting in het leven van ontwikkelaars.

Bij het schrijven van code en het bouwen van een database komt de kwaliteit van de databasetechnologie wel door.

Desktopgebruikers

Een desktop Access-gebruiker moet maak eenvoudige databases voor een klein publiek, zoals collega’s in een klein kantoor.

In dit scenario wordt de database waarschijnlijk lokaal of op een netwerk opgeslagen, zodat gebruikers in en uit kunnen duiken.

Toegang tot ontwikkelaars

De andere grote groep zijn ontwikkelaars. Deze mensen maken apps op maat. De meeste van hun zijn kleine interne apps draaien op intranetten.

Waarom MS Access?

Waarom MS Access?

Als er betere opties zijn voor databases dan MS Access, waarom zou iemand die dan in de eerste plaats willen gebruiken? Er zijn verschillende redenen:

 • Eenvoud
 • aantal gebruikers
 • Ervaring
 • Platform
 • Tijd en geld

Eenvoud

MS Access, als onderdeel van de Microsoft Office-suite, is gericht op mensen met minder ervaring met het ontwerpen of beheren van databases.

Het is grafisch met wizards die gebruikers door de stappen leiden bij het maken van databases en formulieren.

Een grote databaseserver is overdreven voor de meeste projecten die een klein aantal gebruikers verwachten. Access is oorspronkelijk ontworpen voor een beperkt aantal gebruikers op lokale netwerken.

Aantal gebruikers

Aangezien MS Access niet noodzakelijkerwijs is ontworpen voor de grootste, schaalbare projecten, is het aantal gebruikers een grote factor.

MS Access is meestal intern gebruikt door afzonderlijke gebruikersgroepen of zelfs afdelingen, wat het ideaal maakt voor kleinere teams qua infrastructuur.

Ervaring

Zoals met alles is er een leercurve voor MS Access, wanneer je het goed wilt leren. Dit proces is altijd leuker met een Microsoft-product dat wordt verwend met online bronnen.

Microsoft heeft niet alleen een ton leermateriaal, maar er zijn forumonderwerpen die worden gerund door old-school MS Access-mensen.

Al met al is het een leuke ervaring om te leren over een al lang populaire databasetechnologie.

Platform

Windows is nog steeds het favoriete desktopplatform voor bedrijven, dus het is nog steeds logisch om kleine databases te maken met behulp van Access.

Terwijl de gebruikersinterface en flow zijn beide intuïtief genoeg wordt Windows nog steeds als een flexibel besturingssysteem beschouwd.

Tijd en geld

Tijd en geld motiveren om voor Access te kiezen. Toegang is inbegrepen in kopieën van Office en abonnementen op Office 365. SQL Server is duur, gecompliceerd programma.

MS Access voor kleine sites

MS Access homepage MS Access homepage

MS Access kan in dit soort instellingen een klein aantal gelijktijdige gebruikers aan. Dat gezegd hebbende, sommige bedrijven zoals Coca-Cola gebruiken nog steeds de databasetechnologie (blijkbaar).

Er zijn ontwikkelaars die een database nodig hebben om inhoud voor een applicatie of website te bewaren.

De laatste zal waarschijnlijk ASP, ASP.NET of PHP gebruiken om in de Access-database te haken. Maar er zijn enkele beperkingen, waar we later naar zullen kijken.

Niet gemaakt voor grote projecten

MS Access is voornamelijk ontworpen voor desktopgebruik en weinig verkeer. Als u van plan bent een website te ontwikkelen met MS Access als kern, moet u de alternatieven overwegen om uw website toekomstbestendig te maken. Voor sommige gebruikers heeft Access nog steeds zijn plaats.

Afhankelijk van jezelf of een team van ontwikkelaars kan MS Access nog steeds een logische keuze zijn. Elk team heeft zijn individuele voorkeur, dus sluit dit niet meteen uit.

MS Access vandaag

De Microsoft Access-applicatie is oorspronkelijk uitgebracht in november 1992 en wordt nog steeds gebruikt om inhoud op te slaan voor beperkt internetgebruik. Het wordt ook gebruikt voor bepaalde functies op het SharePoint-platform van Microsoft.

Grootte versus eenvoud van MS Access

Voor de meeste doeleinden, De toegang is ingehaald door MS SQL, Oracle en MySQL.

Dat komt omdat MS Access niet de functies of bronnen biedt die zijn concurrenten bieden.

Er is echter iets te zeggen over toegankelijkheid, en Access wel heel eenvoudig voor een beginner.

Het heeft ook een mooie grafische gebruikersinterface die nieuwkomers helpt grip te krijgen op de manier waarop databases werken, en de database kan heel eenvoudig worden gedeeld.

MS Access versus MS SQL

MS SQL versus MS Access

De meeste gangbare scripts – zoals WordPress, Joomla! en Drupal – vereisen een database die de conventies van de gestructureerde querytaal (SQL) volgt.

Als u van plan bent een website op een van deze platforms te bouwen, is de beslissing voor u genomen. Access ondersteunt deze apps niet.

Gebruikt voor MS Access

Ja, MS Access is een eenvoudige, goedkope manier om snel een database online te krijgen, met geïntegreerde wizards om veel werk voor u te doen. Installatie kan niet eenvoudiger, en het maken van databases is een eitje.

Maar het is gebouwd rond de Jet / ACE-database-engine, die niet als industriestandaard wordt beschouwd.

Screenshot van MS Access-ontwikkeling MS Access-ontwikkeling

Dus waarom helemaal MS Access gebruiken? Voor kleine bedrijven en hobbyisten, MS SQL kan duur en ingewikkeld zijn om in te stellen. Er is geen gebruikersinterface om dingen gemakkelijker te maken. Het is echt een ontwikkelaarstool.

Er is een ingekorte versie, SQL Express, maar het is nog steeds moeilijker in te stellen dan Access. MS SQL is ontworpen voor meer veeleisende applicaties en meer verkeer dan MS Access.

Om die reden is het de betere optie voor webimplementatie als u meer dan een handvol bezoekers verwacht.

Andere databases zijn beter voor nieuwe sites

Toegang kan worden gebruikt als front-end naar een MS SQL-server, dus u hoeft niet voor de een of de ander te gaan. Toch weet je nooit wanneer een site in de toekomst populairder zal worden.

Als u een site helemaal opnieuw bouwt, kunt u kiezen voor MS SQL of een andere database ontworpen voor grote aantallen gebruikers onmiddelijk.

Het is veel sneller en goedkoper op de lange termijn dan het omzetten van een ontoereikende database. MySQL werkt ook op Windows-servers, dus u hoeft niet naar Linux te converteren, hoewel het daar beter werkt.

webhosting coupon

Op zoek naar een goede deal voor MS Access-hosting?
A2 Hosting scoorde zojuist # 1 in onze snelheids- en prestatietests. Op dit moment kunt u tot 50% besparen op A2-abonnementen door deze kortingslink te gebruiken
. Bevat een “Anytime” geld-terug-garantie.

Een Access-database publiceren

Hoewel Access meestal werd gebruikt voor het maken van lokale databases op een individuele computer of een intranet, is het mogelijk dat dit ook zo is gebruikt als een webgebaseerde database. Dit wordt gedaan met behulp van Access Services.

Toegang en SharePoint

Deel punt Sharepoint-sites – gemaakt met Access Services – zijn enorm populair.

Access Services neemt een bestaande database en verandert deze in een SharePoint-site. Deze SharePoint-site is toegankelijk via elke moderne browser.

SharePoint-sites zijn wijdverbreid gebruikt in bedrijfsintranetten maar ze kunnen ook worden gehost op een externe server, op voorwaarde dat Windows wordt uitgevoerd.

Database-modi

Er zijn verschillende modi waarop u uw database kunt instellen:

ModeFunctie
Volledige controleIedereen kan een database en het ontwerp ervan lezen en schrijven

Bijdragen

Gebruikers kunnen gegevens wijzigen, maar niet ontwerpen

Lezen

Gebruikers kunnen alleen de gegevens lezen en kunnen niets wijzigen

Met volledige controle kan iedereen een database lezen en het ontwerp ervan wijzigen. Dit is prima voor kleine groepen die niet via internet werken. Je wilt niet dat willekeurige mensen op internet toegang krijgen tot de database.

Het resultaat is dat u uw database alleen op deze manier instelt via een intranet-link met firewall van het grotere internet.

Bijdragen Mode en Real Mode

Met de Contribute-modus kunnen gebruikers gegevens bijdragen, maar het databaseontwerp zelf niet wijzigen. Deze modus is handig voor toepassingen waarbij gebruikers informatie moeten invoeren via formulieren, zoals klantgegevens.

In de leesmodus kunnen gebruikers alleen de database opvragen, niet toevoegen aan of de gegevens of het ontwerp wijzigen. Dit maakt een database veiliger.

Met elke database-gestuurde web-app is er altijd een risico dat een gebruiker een database manipuleert als invoer niet goed is ontsnapt.

MS Access Onderhoud en conversie

Wanneer u een MS Access-database wilt onderhouden, doet u dat in wezen moet het offline halen, alle toegang blokkeren terwijl u werkt.

Dat is lastig en onpraktisch aangezien Access-databases sowieso behoorlijk vatbaar zijn voor corruptie.

Naarmate een database groter wordt, heeft u waarschijnlijk meer mensen nodig die toegang nodig hebben, dus het corruptie- en onderhoudsprobleem wordt steeds zorgwekkender.

MS Toegang tot SQL

Het is mogelijk om converteer MS Access naar MS SQL, en dit is een verstandige optie als u uw applicatie wilt laten groeien, moderniseren of meer beschikbaar wilt maken.

Sommige kolommen moeten anders worden opgemaakt, dus u moet de database converteren en de kwaliteit van de conversie zorgvuldig controleren voordat u deze implementeert. Mogelijk hebt u ook ondersteuning voor ontwikkelaars nodig.

Toegang tot Azure

Microsoft Azure U kunt Azure gratis proberen.

Microsoft zet een grote stap richting de cloud met SQL Azure en moedigt haar klanten aan om ook te migreren door Access uit te schakelen in haar cloudprojecten.

Als u afhankelijk bent van Microsoft Access, kunt u handmatig converteren of gebruik een wizard om uw database te converteren. Er zijn verschillende stappen in het proces:

 1. Maak een nieuw SSMA-project
 2. Maak verbinding met de SQL-server
 3. Voer de Migratiewizard van Microsoft uit om te converteren
 4. Converteer toegangsdatabaseobjecten naar SQL-objecten
 5. Laad de geconverteerde database

Microsoft heeft gedetailleerde instructies voor het migreren van Access naar SQL.

MS-toegangsvereisten

MS-toegangsvereisten

MS Access is aanbevolen voor kleine websites met relatief weinig verkeer. Toch zijn er enkele basisvereisten zoals:

 • Verwerkingscapaciteit: 1 Ghz
 • Vereist geheugen: 1 GB RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits)
 • Vereiste HD-ruimte: 3 GB
 • Grafische: DirectX 10 of beter

Het is de moeite waard om wat onderzoek te doen naar verdere vereisten en aanvullende overwegingen bij het onderzoeken van het gebruik van MS Access.

Hostondersteuning voor toegang

Niet alle webhosts ondersteunen het, dus controleer de specificaties van het door u gekozen pakket. U heeft een Windows-server nodig.

Aangezien deze databasetechnologie niet bepaald nieuw is, is dit geen verrassing. Het is de moeite waard om uw geselecteerde hosts hierover te raadplegen voordat u een pakket of plan koopt.

MS Access Security

Ongeacht de host, wordt aanbevolen dat alle MS Access-databases buiten de webroot worden geplaatst, weg van het gedeelte van uw server dat via internet kan worden bekeken.

Dit is een beveiligingsprobleem omdat een database zich op het web bevindt mappen kunnen door iedereen worden gedownload en bekeken.

Is MS Access Dead?

Nog niet, hoewel veel IT-professionals Access niet leuk vinden en er liever niet mee omgaan. Bovendien hebben de schaalbaarheidsproblemen van Access in deze kwestie zeker niet geholpen.

Als u een verouderde applicatie heeft die hosting nodig heeft, zorg dan dat uw webhost ondersteunt MS Access en is van plan dit te ondersteunen ook op middellange termijn.

Het slechte nieuws: MS Access wordt uitgefaseerd

Als je van plan bent om te hosten met Office 365 en SharePoint Online, is dat een ander verhaal.

Het bedrijf officieel beëindigde toegang voor het bouwen van web-apps en is het verwijderen van de functie, met plannen om de verwijdering tegen het voorjaar van 2018 volledig te voltooien. Dat heeft alleen betrekking op de cloudhosting van Microsoft.

Als u een door Access ondersteunde site actief wilt houden, moet u deze naar een andere server verplaatsen, een die niet door Microsoft wordt afgesloten.

Het goede nieuws: er zijn nog steeds MS Access-hosts

Microsoft Access wordt afgebouwd voor webdatabases ten gunste van robuustere servers zoals MySQL en Microsoft SQL Server.

Als je een kleine database hebt, dan kan nog steeds wegkomen met het hosten van een site op basis van Access.

Redenen om MS Access te gebruiken?

Als er betere tools zijn voor het hosten van een database-gestuurde website dan Access, waarom zou u die dan gebruiken? Er zijn verschillende redenen:

 • De site moet functies gebruiken die alleen Access biedt
 • De site is alleen bedoeld voor een klein aantal gebruikers en heeft geen geavanceerde functies nodig zoals die in Microsoft SQL Server
 • U heb niet veel ervaring met webdesign of database administratie.
 • U weet dat u alleen een Windows-server nodig heeft.
 • Je hebt geschreven maatwerksoftware in .NET of Visual Basic en kan het niet gemakkelijk vervangen door een andere database

Top MS Access-hosts

Top 3 MS Access-hosts

Als u helemaal opnieuw begint, raden we u aan een van de andere databases zoals MySQL te kiezen, maar als u een bestaande database heeft en deze niet kunt converteren, zijn er enkele hostingproviders die bij u passen.

A2-hosting

A2-hosting

A2 Hosting heeft Windows hostingplannen vanaf $ 4,90 per maand
. De plannen bevatten allemaal onbeperkte opslag, overdracht en draaien op SSD-schijven.

Dit betekent dat uw Access-site snel werkt.

Vloeibaar web

LiquidWeb

Liquid Web is een bedrijf gespecialiseerd in cloud, VPS en meer geavanceerde oplossingen.

Als je een hele Windows-server voor jezelf hebt, hoef je niet afhankelijk te zijn van de grillen van wat Microsoft of het hostingbedrijf op je server wil doen.

U kunt Access installeren en zo lang bijhouden als u wilt. Plannen beginnen bij $ 59 per maand
. Het bedrijf biedt 24/7 zogenaamde heroïsche ondersteuning.

HostGator

HostGator-hosting

Hoewel Access niet is ontworpen om grote aantallen gebruikers aan te kunnen, biedt HostGator plannen aan onbeperkte opslag en bandbreedte.

Het bedrijf heeft een uptime-garantie van 99,9 procent, 24/7 ondersteuning en een 45 dagen geld-terug-garantie
, een van de meest genereuze in de branche.

webhosting deals

Op zoek naar serieuze MS Access-hosting?
Liquid Web biedt krachtige Windows-abonnementen en uitstekende ondersteuning voor MS Access. Op dit moment kunt u speciale prijzen krijgen voor hun plannen. Gebruik deze kortingslink
om de deal te krijgen.

Andere functies in SQL

 • MySQL
 • PostgreSQL
 • MSSQL
 • MariaDB
 • SQLite

MS Access Veelgestelde vragen

 • Wat is MS Access?

  MS Access is gewoon een databaseprogramma dat gegevens gestructureerd opslaat, vergelijkbaar met MySQL en MSSQL.

 • Hoe worden de gegevens in een MS Access-database benaderd?

  MS Access slaat de gegevens die het opslaat op in een mdb-bestand, zodat het rechtstreeks uit dit bestand kan worden gelezen.

 • Moet ik extra betalen om MS Access op mijn hostingplan in te schakelen?

  MS Access was een populair databaseplatform dat is ontworpen voor individuele gebruikers en beperkt verkeer. Sommige ontwikkelaars gebruiken het echter nog steeds voor eenvoudige webapplicaties en prototyping. Hoewel MS Access meestal wordt geleverd met Microsoft Office-software, is het zonder extra kosten inbegrepen in veel op Windows gebaseerde hostingplannen.

 • Hoe installeer ik MS Access?

  Meestal wordt MS Access standaard geïnstalleerd op Windows-hostingplannen. Als u echter met databases wilt spelen, kunt u MS Office op uw pc installeren en MS Access downloaden.

 • Kan MS Access worden gebruikt voor algemene websiteplatforms zoals WordPress?

  Hoewel MS Access net als elke andere database kan worden opgevraagd, ondersteunen platforms zoals WordPress dit niet. Toepassingen zoals WordPress gebruiken zelfs bibliotheken die specifiek verbinding maken met MySQL.

 • Waarom gebruiken mensen MS Access?

  MS Access heeft een aantal voordelen ten opzichte van industriestandaard MSSQL- en MySQL-databases en ze omvatten installatiegemak, de mogelijkheid om snel databases te implementeren en een GUI voor het maken van databases. MS Access is echt geschikt voor toepassingen met kleine databases die toegankelijk zijn voor een handvol gebruikers.

 • Heeft MS Access potentiële beveiligingsproblemen?

  Als u MS Access gebruikt voor een webtoepassing, moet u alle Access-databases die u gebruikt op een veilige locatie buiten de webhoofdmappen plaatsen. Anders konden bezoekers privégegevens downloaden.

 • Hoe verbeter ik de beveiliging van een MS Access-database?

  MS Access biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​databasewachtwoord in te stellen en dit te coderen, wat helpt om gevoelige opgeslagen gegevens te beveiligen.

 • Wat zijn enkele nadelen van het gebruik van MS Access?

  Vergeleken met populaire databasepakketten zoals MSSQL en MySQL, heeft MS Access een paar nadelen zoals problemen bij het verwerken van grote datasets, problemen met veel verkeer en de neiging tot corruptie naarmate er meer gegevens worden opgeslagen.

 • Wat is de maximale hoeveelheid gegevens die kan worden opgeslagen in een MS Access-database?

  De maximale grootte van een MS Access-database is 2 GB. U kunt deze beperking echter omzeilen door te linken naar tabellen in andere Access-databases.

 • Kan ik vanuit een Access-database linken naar andere soorten databases?

  U kunt een Access-database koppelen aan een ander DBMS, zoals MySQL. Wanneer een query wordt uitgevoerd op Access, gaat deze rechtstreeks naar de MySQL-database. Deze functie kan handig zijn voor gebruikers die alleen bekend zijn met Access.

 • Hoe optimaliseer ik een Access-database?

  Om ervoor te zorgen dat zoekopdrachten naar een Access-database zo snel mogelijk worden uitgevoerd, moet u het minimumaantal velden of kolommen gebruiken, regelmatig gegevens comprimeren met behulp van MS Access-menu’s en databases in kleinere splitsen.

 • Welke script- of programmeertalen kan ik gebruiken om met MS Access te werken?

  U kunt meerdere programmeertalen gebruiken om verbinding te maken met en gegevens op te vragen uit MS Access-databases. Deze omvatten PHP, ASP en ASP.NET.

 • Hoe kan ik een MS Access-database delen met andere gebruikers?

  Aangezien MS Access databases in een bestand opslaat, is het delen van een database net zo eenvoudig als het kopiëren van het bestand naar de computer van een andere gebruiker, zodat ze dezelfde gegevens kunnen bekijken.

 • Is het mogelijk om een ​​Access-database te migreren?

  Als uw Access-database begint te groeien en een integraal onderdeel wordt van uw organisatie, is het misschien tijd om te migreren. Migreren naar een ander type database zoals MySQL of MSSQL zal echter moeilijk zijn vanwege de verschillende gegevenstypen en formaten. In dit geval is mogelijk ondersteuning voor ontwikkelaars nodig.

 • Hoe wordt onderhoud uitgevoerd op een MS Access-database?

  Als bestandsservermodel voor databases slaat MS Access zijn gegevens op in een mdb-bestand. Daarom moet het databasebestand tijdens onderhoud offline worden gehaald. Met andere woorden, gebruikers kunnen geen query’s uitvoeren terwijl de database wordt onderhouden.

 • Kan ik MS Access-gegevens exporteren naar andere formaten?

  Gebruikers kunnen databases nemen die zijn gemaakt met MS Access en deze exporteren in meerdere formaten, waaronder PDF- en Excel-spreadsheets.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me